Találatok a következő kifejezésre: Mennyire gáz, 5 (19 db)

5 mol HCl mennyi Zn-el lép reakcióba és mennyi gáz keletkezik (g, mol, l)?

:)

Legjobb válasz: Zn: 2,5 mol Gáz: 5 g 2,5 mol 61,13 l

Zn: 2, 5 mol Gáz: 5 g 2, 5 mol 61, 13 l
A kérdező hozzászólása: köszönöm de le tudnád nekem vezetni?
Zn + 2HCl -> ZnCl2 + H2 1 mol Zn 2 mol HCl-lel reagál, tehát 5 mol HCl 5/2=2, 5 mol Zn kell. n(Zn)/n(H2)=1, tehát n(H2)=n(Zn)=2, 5 mol m(H2)=n(H2)*M(H2) V(H2)=n*R*T/p, ahol T=298K, és p=101, 325 kPa
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Mennyire gáz az 5 év korkülönbség?

megismertem egy srácot, nagyon rendes semmi baj nincs vele, csak hogy 19 éves!:/ nyilván õ többet akar de engem eléggé zavar a kora fõleg hogy ilyen idõsen õ már akarná..én meg még nyilván nem. mit tegyek? ne érdekeljen hány éves? vagy gáz hogy 14 éves létemre összejövök egy 19évessel?

Legjobb válasz: Nagyon szépen leírtad TE magad, hogy miért is sok ez az 5 év korkülönbség a ti korotokban. Más életszakaszban jártok, mást akartok az élettõl. 5 év múlva nem lesz sok ennyi korkülönbség, de most még az! Hagyd a srácot, jobban jársz!

Nagyon szépen leírtad TE magad, hogy miért is sok ez az 5 év korkülönbség a ti korotokban. Más életszakaszban jártok, mást akartok az élettõl. 5 év múlva nem lesz sok ennyi korkülönbség, de most még az! Hagyd a srácot, jobban jársz!
biztosan akarna szexet, szóval ha te nem vagy rá felkészülve, akkor ne járj vele. én is hasonlóan jártam, de én fel voltam készülve, tudtam mi vár rám, szóval minden oké volt:)
A kérdező hozzászólása: de lehet h igazán szeretne, és akkor tiszteletben tartaná hogy én még nem akarom.
Erre csak õ adhat választ.
Naiv, kicsi lány... ebbõl is látszik, hogy mennyire messze vagy még egy 19 éves felnõttõl. Ami nem baj, feltéve, hogy belátod. Nem csak a szexrõl van szó. Bár az is elég abszurd helyzetet szül: -ha õ szeret, vár rád; -ha te szereted, nem kényszeríted arra, hogy egészséges, felnõtt férfiként évekig cölibátusban éljen; -> ez kérlek patthelyzet! Lehet csûrni-csavarni, de valamelyikõtök szenvedni fog ebben a kapcsolatban, és jó eséllyel te leszel az.
Semennyire.
Nem gáz, de ha õ ezen parázik, akkor nem igazán fog kelleni a már felnõttes nõknek.
mint az oxigén
Elég gáz
Nézd, ha az az 1 olyan amivel ki tudod elégíteni a partneredet 5 napra, akkor nem gáz. Mármint van különbség aközött, hogy valaki 5 naponta bírja 5 óráig, vagy 1 naponta 5 percig. 29F
Ko o opasz és i i impotens:D
"5 naponta bírja 5 óráig" Oszt' ugyan melyik nõ élvezi azt, ha 5 órán keresztül szerencsétlenkednek rajta? Aki nem béna, az 15 perc alatt is úgy megdug egy nõt, hogy abban nincs hiba. pff, 5 óra, hagyjuk már.. :D
"Oszt' ugyan melyik nõ élvezi azt, ha 5 órán keresztül szerencsétlenkednek rajta? Aki nem béna, az 15 perc alatt is úgy megdug egy nõt, hogy abban nincs hiba. pff, 5 óra, hagyjuk már.. :D" Válaszod jó példa arra, hogy hol tart egy átlagos magyar férfi szexuális kultúrája 2013-ban. Valószínûleg még sose láttad egy nõ hálás arcát egy egész éjszakás szex után. Mindegy, nem mondok a továbbiakban semmit, ami fontos, hogy te és a partnered is élvezi ezeket a meneteket. A 30 éves kérdezõ remélhetõleg érti mire gondoltam és ez a lényeg. 29F
"Válaszod jó példa arra, hogy hol tart egy átlagos magyar férfi szexuális kultúrája 2013-ban." Jaj, ez szíven talált, alig bírok a könnyeimmel :D Inkább a Te válaszod jó példa arra, hogy milyen egy tipikus, a szex terén totál tehetségtelen 'férfi', aki elolvas valami idióta távol keleti könyvet, amiben le vannak írva kamuszövegek több órás kefélésekrõl, és hogy ez kell a nõknek, utána meg mindenkit traktálsz az 5-10 órás dugásos dumáiddal, mert azt hiszed, hogy ez imponál a nõknek, de elárulom, hogy k*rvára nem :D "Valószínûleg még sose láttad egy nõ hálás arcát egy egész éjszakás szex után." Valószínûleg még sohasem kérdeztél meg egy nõt sem, hogy jó-e neki, ha 5 órán keresztül szerencsétlenkedsz vele. Nem akarom a fantázia-világodat összeomlasztani, de a nõk nagyon nagy része nem szereti az ilyesmit. Szóval a hálás arc inkább annak szólhat, hogy befejezted végre a bénázást, és hagyod aludni.. De hogy ne csak a levegõbe beszéljek: http://velvet.hu/szex/2012/12/20/mennyi_az_idealis_szex_idot.. http://www.youtube.com/watch?v=tPNfzGHMFs0 http://www.medindia.net/news/The-Ideal-Time-Duration-to-Enjo..
Pisilni azzal is tudsz!
Fel a fejjel...keresztapa még lehetsz!
Ha szeret az illetõ lényegtelen a méret. Valaki még nagy farokkal sem tud dugni úgyhogy ez - nálam legalábbis - nem számító tényezõ.
10-es, ha egyszer pasi vagy, miért állítod ezt? Belelátsz a nõk fejébe, igaz ? Senki nem fogja kinevetni, ha tudja használni, más nem számít. Pasi létedre nem kéne a saját férfitársad önbizalmát rombolni, idióta.
#8 Tudná, ha eljutna odáig. Ekkora brokival viszont egy csaj se fogja neki engedni valszeg.
semmi gond vele. ne hallgass a sok hülyére. a hüvelyen belül 3-5 centire van a g-pont, amit simán tudsz egy ekkora pénisszel is ingerelni.
http://www.youtube.com/watch?v=NBH7onN7uYA Elég égõ... kitolt veled a természet. Ez a zeneszám ad majd neked tanácsokat.
vagy esetleg még ott a kezed meg a szád :D:D
nem a hossz számít hanem hogy meddig bírod :) vagy max még a vastagság hogy mennyire nyomod a hüvelyfalat :) ne aggódj kicsi a bors de erõs :D
Elvileg akkorával már ki lehet elégíteni egy nõt, de a gyakorlatban nem nagyon jutsz el odáig, mert a legtöbb csaj nevetve otthagy, ha meglátja.
#11 Volt már nem egy kérdés, ahol a nõk megmondták az igazat, h bizony nem kell nekik kis farkú pasi, merthogy nem jó vele (ez utóbbit mondjuk sztem csak beképzelik). Nem az önbizalmát akarom rombolni, csak h készüljön fel erre.

Mennyire "gáz", ha egy 19 éves fiú 4-5 hetente jár kozmetikushoz?

Arctisztítást és szemöldökömet szedést szoktak csinálni. Az arctisztítást 15 évesen kezdtem a serdül?kori pattanások miatt, szemöldökszedést pedig a középen összenövés miatt. Sokan furcsa néznek, mikor megtudják, hogy járok...

Legjobb válasz: Ez csak ápoltság. :) Néhány nõ példát vehetne rólad! :D

Ez csak ápoltság. :) Néhány nõ példát vehetne rólad! :D
egyáltalán nem gáz:D te legalább próbálsz tenni érte h szép bõröd legyen:D *L
Szerintem nem gáz, jo ha egy pasi ad a megjelenésére:)
Egyáltalán nem gáz, bátyám is jár a bõre miatt :D Amúgy, a kérdést olvasva én is elgondolkoztam rajta, de mikor elolvastam az egészet, akkor már teljesen világos lett a dolog. Ha zavar, akkor esetleg ne hangoztasd, vagy csak úgy, hogy a pattanások és egyebek miatt kezdted. :d Ne érts félre, nekem semmi bajom azzal, ha egy fé
hát a bõr az nem gáz csak ne terjeszd...! de a szemöldök-szedés.. hát az egy necces dolog, mert ha összenõ akkor az nagyon gáz és undorító ha meg kiszedi/kiszedeti akkor meg azért gáz h nõies meg ilyenek..szóval ez necces helyzet. de ha nem terjeszted nem gáz!!
Elõzõ vagyok, véletlen elküldtem. *Ne érts félre, nekem semmi bajom azzal, ha egy pasi jár kozmetikushoz.- lett volna a vége :D
vagyunk még egypáran ne agodj:) én olyan félévente évente megyek el ahogy rá tudom venni magam:D szemöldököm is összenõ meg belenõ kicsit a hajamba ugyhogy azt ki szoktam szedni amikor már nagyon sötét:D
Nem, legalább van remény, hogy vannak még igényes férfiak is. Az a ciki, ha valakinek egyértelmûen szüksége lenne rá és nem megy el. Szerintem valahol a 80-as évek környékén jött divatba az õsember stílus, mert elõtte a férfiak igényesek voltak, de akkor valahogy elterjedt, hogy valaki minél büdösebb és igénytelenebb az a férfias. Meg van a másik véglet a bájgúnár, aki többet cicomázkodik, mint egy nõ. Nyugi, nekem nagyapám még az a generáció volt, aki igenis kiszedte csipesszel az összenõtt szemöldököt és festette a bajuszát, hogy fiatalabbnak látszon :) Csak maradj meg igényesnek és ne hagyd, hogy a sok kultúrálatlan elrontson azzal, hogy azért mert õk lusták azzal védekeznek, hogy mindenkit lebuz1znak, akinek a bõrét rendszeresen víz éri...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves válaszokat!:)

Mennyire gáz, ha 5 hónapos babámnak összeszerelem a sportbabakocsit, amit hat hónaptól ajánlanak?

Úgy érzem, hogy a mózesban nem érzi magát annyira jól ebben a melegben, és a sportbabakocsit is le lehet dönteni vizszintesig. A hordozóba meg teljesen beleizzad.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk sose volt mózesünk. Ha vízszintesig le lehet dönteni a kocsit, akkor tökéletesen jó az is. A lényeg, hogy addig ne ültesd föl benne, amíg nem tud magától ülni. Boldog babázást! :o)

Szia! Nekünk sose volt mózesünk. Ha vízszintesig le lehet dönteni a kocsit, akkor tökéletesen jó az is. A lényeg, hogy addig ne ültesd föl benne, amíg nem tud magától ülni. Boldog babázást! :o)
Szia. Az én lányom is 5 hónapos lessz szerdán, már én is összeraktam a sportkocsit.Nekem a lányom már 2 hete ül egyedül.A napokban akarom én is kivinni öt a sport kocsiban. A rendes kocsiban nekünk nem mózes van, hanem táska.Már azt én is kivettem.Túl meleg van. Úgy hogy szerintem nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Már össze is raktam. Sajnos vizszintesig azért nem dönthetõ, de majdnem teljesen. Még mindig jobb, mint a hordozója.
Nekünk teljesn vízszintesig dönthetõ de ezt pl újszülött kortól ajánlják pl-bergon.Sztem ha nem teljesen dönthetõ akkor is lehet már 5hós babát beleraknié

Egy 19éves suzuki swiftnek mennyivel kéne mennie 5. ben padlo gázon?

Legjobb válasz: 5.-ben nem tudja magát kiforogni, az már hosszú neki. Elméletben ha leforogná az 5.-et akkor 250 km/h-val menne. Persze ez lehetetlen, mert annyi erõ nincs és nem is volt benne. Az alacsony fogyasztás miatt ilyen hosszúak az áttételek. 90-nél alig forog. Úgy lenne érdemes hogy kihúzatod a 3.-at, utánna a 4.-et is. És megnézed mennyit megy. Kb olyan 160-170 körül mennie kéne. Hidd el 4.-ben többet fog menni mint 5.-ben.

5.-ben nem tudja magát kiforogni, az már hosszú neki. Elméletben ha leforogná az 5.-et akkor 250 km/h-val menne. Persze ez lehetetlen, mert annyi erõ nincs és nem is volt benne. Az alacsony fogyasztás miatt ilyen hosszúak az áttételek. 90-nél alig forog. Úgy lenne érdemes hogy kihúzatod a 3.-at, utánna a 4.-et is. És megnézed mennyit megy. Kb olyan 160-170 körül mennie kéne. Hidd el 4.-ben többet fog menni mint 5.-ben.
Magyar swift gti-re alakításával foglalkozó fickó számolta ki. Nem hülye gyerek a srác. Az 1.3-as váltójáról van szó egyébként. Azt elfelejtettem hogy ez 7800-as maximális motorfordulatnál igaz, ami a gti gyári adata. A magyar mezei 1.3-as 6800 körül tilt. Tehát valamivel kevesebb mint 250. Ja egyébként meg számolj utánna. De ha erre lusta vagy akkor van egy excel táblázat ami megmondja neked. További jó trollkodást.
Én egyszer kipróbáltam az autópályán, hogy mit bír a kis gépem (1.3 98-as). :) Nem húzattam ki nagyon, de 5-ben 166-167-et mutatott a Km-óra. Ha hozzávesszük, hogy egy kicsit csal az óra (mert minden kocsiban többet mutat valamelyest), akkor azt lehet mondani, hogy 160-at tudtam belõle kipréselni. :) Egyébként ebben az a vicces, hogy 3-ba nagyjából 150-160 között kellene tiltania. ;) Szerintem egy jól kipörgetett 3-al és 4-el olyan 180-at lehetne belõle kihozni (persze úgy hogy nem rakod 5-be). Egy közel 20 éves kocsitól azért ne várj nagy csodát! A 160 is már bravúr tõle. :) És különben is, 130-tól már nagyon szereti inni a naftát. :( Ja, és nem volt halálfélelmem! Üres útszakaszon csak egy pár km-t hajkurásztam, aztán visszavettem a tempóból. De azért jó érzés volt! :D
"Elméletben ha leforogná az 5.-et akkor 250 km/h-val menne." Honnan veszed ezt a baromságot?? Mûszaki analfabéta.
Suzukival 160al? Félelmetesen hangzik..
Utolsónak abszolute nem kötözködésbõl, de az autó kora igazán nem lényeg. Vannak 20 éves autók amik röhögve megfutják a 300-at is :) A suzukinak meg max a sportmotorjai képesek ilyesmire, de ezt is csak tippelem, mert nem ismerem õket :)
Attól függ melyik motorral. Anyám '95ös 1.0-ja 90-nél szabályoz 3.-ban, a negyediket meg még nem húzattam ki, mert 120 fölött már kevés a futómû.
Nekem már egy ideje suzim van, de még soha nem mentem 5-ben padlógázon. 130km/h-nál gyorsabban nem mertem vele menni. A gyári érték maximális végsebességre 160 km/h körül van. Nem írtad, hogy 1.0 vagy 1.3 van szó. Elméletileg el tudom képzelni, hogy többre is képes, na de ki az aki többel akar menni vele!? Amúgy a 150-160-at ha rendben van az autó, akkor annyival mennie kell. Nekem a fogyasztás az elsõdleges. Sajnos 150 felett már a légellenállás lesz igen jelentõs, lehet, hogy a motor bírná is a gyorsítást, de ezzel a futómûvel, ezzel a kasznival többre nem igen képes.
A kérdező hozzászólása: kõszõnõm a válaszokat egyébként egy 1.3 mas rol van szo

6.3g tömegű He gáz hőmérséklete (-12.2) 0C -ról 8.5 0C -ra változik. Mennyi hőt vesz fel (ad le) a gáz a folyamat közben? (Előjelre figyelni! )

Hogy kell ezt kiszámolni?

Legjobb válasz: E=m*c*delta T c a fajhõ, azt ki kell keresni. c=14,3 J/(g*C) delta T=T1-T0=8,5-(-12,2)=20,7 m=6,3 g (mivel a fajhõ grammban van megadva, ez is gramm, ha a fajhõ J/(kg*C), akkor át kell váltani kilóba. E=14,3*20,7*6,3=1865 J c a fajhõ, azt ki kell keresni.

E=m*c*delta T c a fajhõ, azt ki kell keresni. c=14, 3 J/(g*C) delta T=T1-T0=8, 5-(-12, 2)=20, 7 m=6, 3 g (mivel a fajhõ grammban van megadva, ez is gramm, ha a fajhõ J/(kg*C), akkor át kell váltani kilóba. E=14, 3*20, 7*6, 3=1865 J c a fajhõ, azt ki kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Tudom, hogy relatív, de mennyi ideig jön a gáz mondjuk egy 5 kilós palackból? (kültéri jacuzzy)

Tehát ha megnyitom a palackot és mondjuk olyan közepes "lángon" vízet melegítek vele, mennyi ideig fűtené? Ezt a hordozható vízmelegítőt kötném rá:

Legjobb válasz: 1 kg cseppfolyós pb gáz kb. 2 m3-nek fele meg normál nyomáson. Viszont felhívnám a figyelmedet az oldalon talált megjegyzésre: "Products are 110V in our US warehouse. If you need 220V item, please contact us. We will ship 220V item from non-USA warehouse and customer will pay the additional shipping fee for the 220V item"

1 kg cseppfolyós pb gáz kb. 2 m3-nek fele meg normál nyomáson. Viszont felhívnám a figyelmedet az oldalon talált megjegyzésre: "Products are 110V in our US warehouse. If you need 220V item, please contact us. We will ship 220V item from non-USA warehouse and customer will pay the additional shipping fee for the 220V item"
A kérdező hozzászólása: Ja, nem kell hozzá áram, ezt az összeshez odaírják.
Mennyivel magasabb a fûtõértéke kJ-ban a palackos gáznak a földgáznál?
A kérdező hozzászólása: duplája asszem. Mert fele akkora fúvókákat kell hozzá beszerelni mindenbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!