Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fontos keresztelö (2 db)

Mennyire fontos egy keresztelö?

égen azt hitem fontos de már nem tudom.a férjem is meg én is meg vagyunk keresztelve,nem vagyunk "hivök"érdemes meg keresztelnünk a fiam (16hónapos)vagy nem?melyik a jobbik döntés?

Legjobb válasz: Egy hívõ életében fontos döntés a keresztelõ a keresztelkedés. Ha ti nem vagytok azok,de megvagytok keresztelve akkor szerintem elsõképp azon gondolkodjatok el,hogy hogyan szeretnétek nevelni a kisfiatokat. Ha úgy gondoljátok,hogy szeretnétek hitben nevelni akkor nektek is meg kéne találni az utat Istenhez. A Keresztelkedésnél ugyanis fogadalmat tesznek a szülök,keresztszülõk,hogy hitben nevelik fel a gyermeket. Igazában véve talán úgy kéne fogalmaznom, hogy nektek kell megtalálnotok nektek mennyire fontos Isten. Ha tudjátok akkor lehet gondolkodni a keresztelésen. Ha csak szép szokásnak tartjátok akkor inkább ne. Majd késõbb megkeresztelkedik, ha hívõ útra lép.

Egy hívõ életében fontos döntés a keresztelõ a keresztelkedés. Ha ti nem vagytok azok, de megvagytok keresztelve akkor szerintem elsõképp azon gondolkodjatok el, hogy hogyan szeretnétek nevelni a kisfiatokat. Ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek hitben nevelni akkor nektek is meg kéne találni az utat Istenhez. A Keresztelkedésnél ugyanis fogadalmat tesznek a szülök, keresztszülõk, hogy hitben nevelik fel a gyermeket. Igazában véve talán úgy kéne fogalmaznom, hogy nektek kell megtalálnotok nektek mennyire fontos Isten. Ha tudjátok akkor lehet gondolkodni a keresztelésen. Ha csak szép szokásnak tartjátok akkor inkább ne. Majd késõbb megkeresztelkedik, ha hívõ útra lép.
Szerintem semmi értelme divatból keresztelkedni.Ti se éltek hívõk modjára akkor õ se fog csak elmondhatja magáról hogy "Én megvagyok keresztelve"nemérdemes:)
Én meg vagyok keresztelve, tartom is a vallásom és nem is kérdéses, hogy a babánkat is megkereszteljük. Nektek ez a fajta kötõdés nincs ugyan meg az Istenhez és az egyházhoz, de a fiatoknak lehet hogy jó pár év múlva segítség lenne az, ha most megkeresztelitek. Ugyanis a párom szülei hasonlóan gondolkodtak, mint néhány hozzászóló: nem kell keresztelõ, majd a gyerek eldönti, hogy õ mi akar lenni. Az eredmény csak annyi, hogy bár hisz Istenben, de soha nem szánta rá magát arra, hogy bármelyik egyházhoz is csatlakozzon, most viszont kettõnk közül õ az, aki nagyon ragaszkodik az egyházi esküvõhöz, ami keresztelés nélkül nem jöhet létre. Most már nagyon bánja, hogy õ nem esett ezen túl még gyermekkorában, bánja, hogy a szülei ekkora szabadságot adtak neki, mert nem annyira könnyû dolog közel harminc éves fejjel állni a keresztvíz alá.
Szerintem ezt a gyerekre kell bízni. Majd õ eldönti ha már fel tudja fogni ennek az értelmét.
Ez az egész csak arra jó, hogyha egyházi esküvõt szeretne majd kötni a gyerek, akkor ne legyen ez probléma. Ha akkor keresztelkedik meg, majd elsõáldozik, bérmálkozik, az rengeteg pénzbe kerül majd neki.
Ha nem vagytok hívõk, akkor nem. De ha úgy érzitek, hogy hitre szeretnétek nevelni a gyereketeket, akkor igen. Ezt kell eldöntenetek és Nektek, nem a családnak. Mivel a keresztségben megígéritek, hogy hitre nevelitek. Ha már elõre tudjátok, hogy nem így lesz, én nem tartom tisztességesnek. Ha õ szeretne megkeresztelkedni, késõbb is bármikor megteheti.
Szerintem érdemes a gyerekre hagyni a választás lehetõségét. Ha nagyobb korában meg akar keresztelkedni, megteheti, de miután ti nem vagytok vallásosak, valószínûleg nem nevelnétek hívõnek, így egyelõre feleslegesnek tartom a keresztelõsdit... Ha a család ragaszkodik hozzá, esetleg szervezhettek névadó ünnepséget! :)
szia mi sem vagunk hívõlk de mégismegkeresteltül mind a két lányunkat nekünk ez nem is volt kérdés hogy miért nem azt nem tudom,
Nálunk a családban szinte mindenkit "divatból" kereszteltek meg. Hiába ellenzem, még mindig ezt csinálják. Szüleimnek már van három keresztgyereke, ogy miért nem tudom. Apám nem mondható hívõnek, anyámról nem tudok szólni, õ ezekbõl mindig kimarad. Én hívõ vagyok, engem legalább nem feleslegesen kereszteltek meg, bár szerintem el tudtam volna sétálni a templomig. Ezt a választást hagyjad a gyermekedre. Ha eléri mondjuk a tinédzser kort, beszélhetsz vele errõl a témáról, felajánlhatod neki a lehetõséget. És soha ne érvelj azzal, hogy akkor nem lehet templomi esküvõje... stb. Egy nem hívõ embernek nincs rá szüksége. Hagyományt és az egyházat ne keverjük a magánéletbe!
igen èn is a gyerekre biznäm a dolgot Meg aki nem hivö akkor minek ez a herce hurca Csak a zsidoknäl van kötekezö körülmetèlésÉs ha nincs megkeresztelve akkor mi van kinézik az iskoläbolHa össze akarjätok hivni a csalädot ne igy tegyétekÉs ha a gyerek ateista lesz mert ha valamit räeröszakolnak akkor biztos az ellenkezöjét fogja csinälni
A gyermekednek egyszer a származása igazolásánál jól jöhet, ha be van jegyezve az egyház könyveibe. Azonkívül jobb, ha késõbb kapcsolatba kerül kicsit a vallással némi hittan formájában stb. Ha arra gondolsz, hogy majd felnõttként döntse el, milyen vallást választ, könnyen lehet, hogy valami szektába kerül. Általában a hagyományok tisztelete az, ami elõsegíti, hogy egy ember normális körülmények között élje le az életét, és ne csatlakozzon szélsõségekhez.

Mennyire fontos a keresztelő?

Bár én meg vagyok keresztelve sose jártam templomba nem hiszek istenben se másban kizárólag magamban. A gyerekem kereszteltessem meg? Mennyire fontos ez a mai világba? Egyáltalán fontos?

Legjobb válasz: A mai világban épp annyira fontos mint a régiben annak aki vallásos. Ha semmi közöd a valláshoz, akkor felesleges, bár baja biztos nem lesz tõle a gyereknek. A magam részérõl szerintem ne kereszteltesd meg, ha nincs "mire", ugyanis a kisgyermeket (elvileg) a szülõ hitére keresztelik meg, aki megígéri, hogy keresztény szellemben fogja nevelni. Meg tudnád ezt jó szívvel ígérni?

A mai világban épp annyira fontos mint a régiben annak aki vallásos. Ha semmi közöd a valláshoz, akkor felesleges, bár baja biztos nem lesz tõle a gyereknek. A magam részérõl szerintem ne kereszteltesd meg, ha nincs "mire", ugyanis a kisgyermeket (elvileg) a szülõ hitére keresztelik meg, aki megígéri, hogy keresztény szellemben fogja nevelni. Meg tudnád ezt jó szívvel ígérni?
Én egészen biztos hogy megkereszteltetem a gyermekemet. Én sem járok rendszeresen templomba, de amióta meghalt tatám azóta minden évben a halála évfordulóján elmegyünk templomba. Ezt am neked kell eldönteni. Ma már nem divat a vallás sajnos. De ártani nem árthat.
Szerintem mostanában nem fontos. Én sem hiszek a kereszténységben, de elfogadom. De én megkereszteltettem a lányom. Ki tudja, hátha keresztény suliba akar menni, vagy keresztény párja lesz és ne az esküvõ elõtt kelljen ilyennel vacakolni.
Sohasem volt divat a vallás, csak ma már nem kényszerítik rá senkire, és az emberek mernek gondolkodni.
NEM FONTOS ÉN IS MEG VAGYOK KERESZTELVE A SZÜLEIM KÜLDTEK KERESZTÉNY TÁBORBA IS DE AZ ARROL SZOLT HOGY ESTÉNKÉNT MIKOR A FELNÖTTEK MÁR ALUDTAK MI ITTUNK MEG CSAJOZTUNK
Annak, aki keresztény, templomba jár rendszeresen és a karácsonyon meg a húsvéton kívül is ismer még egyéb keresztény ünnepeket, fontos a keresztelõ. A gyerek megkereszteltetése egyben kötelességvállalás is, ahogy azt elõttem is írták - nem arról szól, hogy ki van pipálva, hanem a szülõ elkötelezi magát a keresztény nevelés iránt miután bizonyságot tett saját keresztény hitérõl. Ugyanakkor, te nem hiszel istenben, így igazi képmutatás lenne, ha a gyerekedet megkereszteltetnéd. Álságos és nevetséges. Mintha be akarnád biztosítani, csak éppen fogalmad sincs, mire, pusztán megszokásból, vagy nehogy megszólják majd? Nem értelek. Ha rátalál a saját hitére, majd megkeresztelkedik, de elvek, meggyõzõdés, mögöttes tartalom nélkül kár erre energiát fordítanod. Arról nem is beszélve, hogy magadat hazudtolod meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!