Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fontos babatorna (1 db)

Mennyire fontos a babatorna?

Anyukám sokszor veszekszik velem, hogy nem minden héten járunk el a babatornára. Õ gyógypedagógus, és szerinte, ha elbliccelem a tornát, akkor nagyobb a valószín?sége, hogy kés?bb diszlexiás lesz a gyerek. Én szívesebben viszem a gyereket úszni, az reggel van, amikor meg a tornát tartja a véd?n?, olyankor mindig alszik a pici.

Legjobb válasz: Én egyik gyerekemet se vittem tornára, és tök normálisak... úszni se hordtam õket. Szerintem ezek ilyen divat-dolgok, akkor kell, ha úgy tûnik, gond van, nem fejlõdik rendesen.

Én egyik gyerekemet se vittem tornára, és tök normálisak... úszni se hordtam õket. Szerintem ezek ilyen divat-dolgok, akkor kell, ha úgy tûnik, gond van, nem fejlõdik rendesen.
Szia! Nem tartom valószínûnek, hogy a tornának köze lenne a diszlexiához, hiszen az a képességekkel áll kapcsolatban. A torna inkább a testet fejleszti, szerintem erre az úszás is pont megfelel. Az én véleményem, hogy hallgass a saját megérzéseidre, ne másokéra. Hallgasd meg anyukád véleményét, de úgyis te döntöd el, mit csinálsz szívesen a babáddal:-)
Én sem hordom babatornára a kisfiamat, hanem itthon minden reggel megtornáztatom, este pedig masszás utána fürcsi. Szerintem így azt is megtanulja, mikor van reggel és este, mivel majdnem minden nap ugyanúgy kezdõdik és végzõdik. 3 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Anyukám ezt azzal indokolja, hogy az a fajta mozgás az idegrendszer érésére van pozitív hatással. De megkérdeztem, õ sem vitt engem tornára anno, mert nem is volt ilyen, aztán mégsem vagyok diszlexiás. Remélem nem lesz baj :) Csak az úszást jobban be tudom illeszteni a napirendbe, mellesleg én is úszom, már nagyon kicsi korom óta.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet pürével kezdeni a kóstoltatást?

Muszáj almának a levével kezdeni? Nem lehet egyből 2-3 kis kanálnyi pürével kezdeni? 4hós a baba, tápszeres.

3

Mi a neve annak a kiváló minőségű ír papírdobozos pelenkamárkának, ami még a '90-es évek elején volt kapható?

Még a '90-es évek elején lehetett kapni egy nagyon jó minőségű ír pelenkát, nem tudja valaki, hogy mi a márkaneve? Egyáltalán lehet még valahol kapni?

0

Van itt olyan akinek immungyenge a gyermeke?

Tudtok olyan ambulanciát ahol kimondottan ilyen gyerekekkel foglalkoznak?

3

Kb mikor ismeri fel a tárgyakat a baba a nevük alapján úgy hogy odamegy érte és meg is fogja? Nagy baj ha ezt 10 hónaposan még nem tudja?

11

Erős hangulatváltozások, sok sírás, félelemérzés szülés után, mit tegyek?

Sajnos van egy testi betegségem, ami szülés után felerősödött és emiatt is gyakran vagyok szomorú.

3

Lehet valami baja a babámnak, mert ma reggel bevette a fogamzásgátlómat?

Nem tudtam már kiköpetni vele.

6

8 hónapos kisbabának tényleg felesleges karácsonyra ajándékot venni? Arra gondoltam, ha ajándékot nem is, de valami szép ruhácskát csak kellene. Vélemények?

13

Létezik, hogy 15, majdnem 16 hónaposom 1 hónapja teljesen kifordult önmagából?

Értem ezalatt azt, hogy mindenért, ezt szó szerint vegyétek, hogy mindenért hisztizik, borzalmasan anyás lett, szinte csak velem van el, de nekem meg egész nap nyűglődik, és ha valaki el akarja venni tőlem megy a visítás. Ma kiborultam. Sír ha lerakom, sír ha felveszem, sír ha leülök vele, ha felállok vele, sír ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, sír ha pelenkázom, ezt kifejezetten utálja, és sír az öltözésnél is. Mindenért, egész nap. Ez normális? Nem bírom, mit csináljak vele? Hagyjam rá? Nem játszik el egyedül, max egyszer egy nap egyszer 5-10 percet. Az éjszakai alvásról nem is beszélve, sose volt jó alvó, de amit kb. 1-2 hónapja művel, az felülmúl mindent. Óránként- félóránként- negyedóránként felvisít. ELFÁRADTAM!!!! Elegem van!!!

3

Meddig használhatom ezt a cumisüveget? Chicco step up1?

Dec. 17-én leszünk két hónaposak. Tápszert kap. Milupa fermentált. Nemrég vettem neki Chicco step up 1 cumisüveget.(0m+) azt irja ferde formájú lassú folyású cumival. Ezt meddig használhatjuk?

2

Egy ismerős - akinek több gyereke is van - azt kérdezte, hogy az 5 hónapos gyerekem a nappal nagy részében még alszik, ugye?

Nagyon meglepődtem, szerintem igen ritka lehet, ha egy ekkora gyerek még a nappal nagy részét végigalussza. Tapasztalatok?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!