Találatok a következő kifejezésre: Mennyire faj magzatviz (5 db)

Mennyire faj a magzatviz levétel?

6 napja hogy tulhordom a babat. Ma magzatvizet megnézi a dokim, mert eddig minden rendben van velem es a babaval...

Legjobb válasz: Nekem még nem volt ilyen vizsgálatban részem, de azt olvastam,hogy fájdalommentes.A vizsgálat a hüvelyen keresztûl történik, egy mindkét végén üres csövet vezetnek a hüvelybe.Ennek a vége a magzatburokkal érintkezik A burkot nem sértik meg). Ezt a területe világítják meg ,igy látszik a burkon keresztül a magzatvíz tisztasága.Magzatvizet nem vesznek le.

Nekem még nem volt ilyen vizsgálatban részem, de azt olvastam, hogy fájdalommentes.A vizsgálat a hüvelyen keresztûl történik, egy mindkét végén üres csövet vezetnek a hüvelybe.Ennek a vége a magzatburokkal érintkezik A burkot nem sértik meg). Ezt a területe világítják meg , igy látszik a burkon keresztül a magzatvíz tisztasága.Magzatvizet nem vesznek le.
Szia! olyan mint a citológiai mintavétel.NEM FÁJ!Vizet nem vesznek csak megvilágítják a burkot.

Mennyire fáj a magzatvíz mintavétel?

Legjobb válasz: Amnioscopiára gondolsz ugye? Nekem hálisten csak kétszer csinálták, elõször is fájt, de másodszor...hát nekem nagyon. Persze ez is változó , van aki szinte meg sem érzi. Húgomnak is nagyon fájt.

Amnioscopiára gondolsz ugye? Nekem hálisten csak kétszer csinálták, elõször is fájt, de másodszor...hát nekem nagyon. Persze ez is változó , van aki szinte meg sem érzi. Húgomnak is nagyon fájt.
ha amnioszkópiára gondolsz (mint elötem is) akkor szerintem doki függõ! Nekem szerdán csinálták az elsõt, borzalmas volt, közben is nagyon fájt meg utána egész nap úgy éreztem h szétreped a méhem, nem bírtam ülni csak állni meg feküdni! ma csinálták a másodikat (egy idõsebb orvos) alig éreztem, kellemetlen volt, de nem rosszabb egy kenetvételnél vagy egy rákszûrésnél! Kívánom kíméletes orvost fogjál ki :)
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok: az amniocentézisre gondolsz, amikor egy tûvel mintát vesznek, vagy arra, amire az elõzõek válaszolnak, amit a szülés kiírt ideje körül végeznek általában, és abból áll, hogy a hüvelyen át megnézik, nem zavaros-e a magzatvíz (és nagyon-nagyon fáj!)? Csak tisztázni akartam az esetleges válaszolók miatt. :-)
Amniocentézis vagy amnioscopia? Nagyon nem mindegy. Nekem amnioscopiám volt, azaz magzatvíz vizsgálat. Ez a terhesség végén van. Mindkét babámat túlhordtam, így bõven volt benne részem. Az elsõnél nem fájt, nem indította be a szülést. A második babánál egyszer fájt, amikor egy doki vizsgált és elég durva volt. Utána elment a nyákdugóm is, de a szülés nem indult meg. Amikor a dokinõ vizsgált, szóltam, hogy kicsit fáj, és egy vékonyabb csõvel csinálta, másabb pózban, és akkor meg sem éreztem. Az amniocentézis az a mintavétel, amikor a hasfalon keresztül beszúrnak egy tût, kb. a terhesség 14-18. hete körül.
Nekem volt mindkét verzió.Egyik sem fájt, inkább azt mondanám, kellemetlen volt.Az amniocentézis után aggódtam(hogy a baba is megmaradjon, és az eredmény is negatív legyen), az amnioscopiának nem volt ekkora "tétje".Sok múlik a dokin.
A kérdező hozzászólása: ma csinálták és egyáltalán nem fájt, örülök, hogy túl vagyok rajta és a következõ ilyen vizsgálatra már nyugodtabban megyek. Hüvelyen keresztül csinálták, és ezt csak tudtommal túl hordás esetén. Hasfalon keresztül a magzati placenta mintavétel történik.
Nem egészen.A CVS-t(chorionboholy biopsziát) is végzik hüvelyen keresztül, ráadásul annaál a vizsgálatnál vesznek a plancentából mintát.Az amniocentézist végzik hasfalon keresztül, de akkor csak a magzatvízbõl vesznek mintát.A CVS-t a kora terhesség idején végzik csak(8.-12.hét), az amniot késõbb(16.héttõl)
AZ EGYIK BARÁTNÕMNEK CSINÁLTÁK ÉS Õ AZT MONDTA, HOGY NEM ÉRZETT SEMMIT
Hihetetlenül vékony tûvel végzik, úgyhogy nem érzel semmit, vagy csak éppenhogy valamit. Ne görcsölj, mert az izmok feszülése miatt érezhetsz majd fájdalmat. Próbálj meg ellazulni, gondolj közben arra, hogy ezt a babádért teszed, meg hogy egy pár pillanat múlva készen van!
Szia! Nekem még nem volt ilyen vizsgálatom, de én azt hallottam másoktól, hogy nem vész egyáltalán! Brutálisan hangzik az egész, de annak ellenére nem borzalmas!
Szia! Én voltam 4 hete! Hát nem volt kellemes, de azért fájni nem fájt! A kisbabámat láttam végig a monitoron és ez feledtetett minden kellemetlenséget. Utána nyugodtabb lesz a 9hónap, mert tudod, hogy nem beteg! Sok sikert és ne izgulj!! Egy 20 hetes kismama.


Akinek volt kiírt napján vagy utána magzatvíz vizsgálata, annak fájt valamije utána? Ha igen, mennyi idő alatt múlt el?

Tegnap volt ilyen vizsgálatom és azóta úgy fáj a bal oldalon, hogy alig bírok mozogni! Kicsit olyan érzés, mintha meghúzódott volna!

Legjobb válasz: Nekem 3amnioszkópiám volt,de sosem fájt szerencsére semmim,és kellemetlen sem volt.

Nekem 3amnioszkópiám volt, de sosem fájt szerencsére semmim, és kellemetlen sem volt.
Volt nekem is 3, az elsõ elég kellemetlen volt, még meg is jegyeztem, hogy örültem volna, ha megúszom. De az sem fájt. Nekem nem fájt utána semmim.
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi úton vizsgáltak? Nekem a vizsgálat is fájt nagyon!
Elsõ vagyok, igen vizsgáltak persze, de az sem fájt. Kitartás már nem sok van hátra!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Remélem a napokban megszületik végre! :-)
drukkolok és könnyû szülést kívánok neked! majd írd meg ha túlleszel rajta!

Alacsony lett az AFP eredményem (0, 7 MOM) ezért magzatvíz vizsgálatra küldtek az I. számú nőgyógy. Klinikára! Rendesek, fáj a vizsgálat, mennyi ideig kell utána feküdni stb?

Legjobb válasz: Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!

Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!
Az nem is alacsony! Inkább genetikai uh.-ra menj, és ne kockáztass! Ez egy baromság, ez az AFP.
Õszintén akarod tudni akkor írj priváltan és válaszolok.Mivel itt nem lehet levelezni.
Szia! Egyetértek az elõttem íróval! Az nem alacsony, fõként ha a 18. heti genetikai uh-on nem találtak kórosat. A magzatvízvétel bizony kockázattal jár!
Ha elmúltál 18 hetes, nem sok értelme van a vizsgálatnak.Kb.4 hét mire eredmény van-hacsak nem a fluoreszkálós módszerrel csinálják, de az drága, magán kórházakban szokták.Nekem a Telki kórházban csinálták, nem fáj csak kellemetlen, és pár perc alatt megvan.Szerdán voltam és azt a hetet végig pihentem.A vetélés kockázata az elsõ 72 órában áll fenn.Utána a szúrás helye még érzékeny pár napig.Nehezet ne emelj, és ne idegeskedj.KB.2 hét múlva mentem uh-ra.Nekem a 19.héten csinálták, de 2 nappal késõbb már megvolt az eredmény.Sok sikert, egészséges babát kívánok.17 hetes baba anyukája
Szia! Én úgy tudom, hogy 0, 6 alatt már nem elfogadható, vagyis alacsony. Nekem 0, 72 volt, és nem küldtek semmi további vizsgálatra. 22 hetes kismama
Nekem 0, 75volt és azt mondták, hogy ez negatív.Szerintem is inkább 4D-re menj.Mi is mindig azt csináltatunk ás semmi gond.Gondold meg, tényleg sokan írják, hogy nem megbízható az AFP.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mi is úgy döntöttünk hogy elõbb elmegyünk 4D uh.-ra és utána majd meglátjük!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!