Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fájdalmas szoptatás (4 db)

Mennyire fájdalmas a szoptatás?

Ha valaki nem szoptathatja a gyerekét,annak mi az oka?

Legjobb válasz: Az egész szoptatás nagyon szép volt nálunk. Bár az igaz, hogy a kórházban amikot megindult nálam az ún. "tejbelövellés" 2-3 napig nagyon fájt amikor a babám elkezdett szopizni. De ez csak 1-2 perc volt a szoptatás elején. Nagyon hamar elmúlik ez az érzés. Fontos, hogy bármennyire is fáj folytasd, mert ha nem üríti a baba a melleidet begyulladhatnak és az sokkal fájdalmasabb. Nagyon hatásos lehet még, ha szoptatás elõtt melegvizes borogatást teszel a melledre. A mellbimbó akkor sebesedhet ki, ha a babád nem kapja be megfelelõen és így nem "szakszerûen" szívja. De ezt a kórházban megmutatják nagyon szívesen.

Az egész szoptatás nagyon szép volt nálunk. Bár az igaz, hogy a kórházban amikot megindult nálam az ún. "tejbelövellés" 2-3 napig nagyon fájt amikor a babám elkezdett szopizni. De ez csak 1-2 perc volt a szoptatás elején. Nagyon hamar elmúlik ez az érzés. Fontos, hogy bármennyire is fáj folytasd, mert ha nem üríti a baba a melleidet begyulladhatnak és az sokkal fájdalmasabb. Nagyon hatásos lehet még, ha szoptatás elõtt melegvizes borogatást teszel a melledre. A mellbimbó akkor sebesedhet ki, ha a babád nem kapja be megfelelõen és így nem "szakszerûen" szívja. De ezt a kórházban megmutatják nagyon szívesen.
Nekem csak a harmadiknál jelentkezett méh összehúzódás az elsõ pár napban szoptatáskor, de azokat nagyobbnak éreztem mint a szülés alatt bármelyiket, szinte csillagokat láttamés akkor intenzívebben véreztem is. A mellem pedig csak akkor fájt mikor nagyon meg tellett tejjel és a baba el kezdett szopizni, szerencsére mindig megúsztam kisebesedés és hasonló dolgok nélkül le számítva egy lázas megbetegedést akkor begyulladt csomós lett de hamar használt a borogatás.
Azt modják minél többet szülsz annál intenzivebben érzed szoptatás közben a méhösszehúzódásokat(görcs)ami elég kellemetlen lehet.(Nálam nem jött be a másodiknál sem). Maga a mellbimbó érzékeny lehet az elején, de aztán"hozzáedzõdik" a cici és már nem fáj.:D

Fájdalmas szoptatás mennyire normális? Megoldás?

Amit mi tervezünk: 3 hós korától fejve kapja a tejet, onnantól úgyis kezdjük a hozzátáplálást. Kérdésem: annak lenne értelme, ha nem etetésenként (5x naponta) hanem 2 óránként fejnék? Így meddig lehetne szinten tartani a mennyiséget? A különböz? id?ben lefejt tejet lehet keverni?

Legjobb válasz: Nem értem miért fejve akarod adni neki a tejet. A szoptatás csak addig fáj amíg meg nem edzõdik a melled. De egyébként ha sûrûbben fejsz akkor nyilván több termelõdik majd. De én sose tudtam annyit fejni mint amennyit a babám ki tudott szopizni.

Nem értem miért fejve akarod adni neki a tejet. A szoptatás csak addig fáj amíg meg nem edzõdik a melled. De egyébként ha sûrûbben fejsz akkor nyilván több termelõdik majd. De én sose tudtam annyit fejni mint amennyit a babám ki tudott szopizni.
Bár segíteni nem tudok, de szeretnék hálálkodni, szerintem is nagyon jó kis cucc lehet, be is szerzek egyet.
Örülök, hogy legalább ötletet adhattam a probléma megoldására és remélem tényleg segít is. Amit még egyébként javaslok, hogyha esetleg a mellbimbód sérült lenne.. (repedt, kicsi hólyag) akkor próbáld meg lekezelni bimbóvédõ krémmel, nekem az aventes (nyugodtan szoptatás elõtt és után is bekenheted vele) vált be abból is, de sokféle van. Akkor fogod igazán érezni a különbséget a szoptatásnál, ha már meggyógyult a bimbód. Ha sikerült beszerezni kíváncsi lennék majd a véleményedre. Hátha másoknak is segítünk ezekkel a tanácsokkal. A másik amit elfelejtettem, hogy a babócám, miután normálisan be tudta kapni a cicit dupla annyit evett, mint addig. Mondjuk ez az elsõ idõkben volt.
A kérdező hozzászólása: Ezt mért nem tudja senki???? Mért nem mondja egy szoptatási tanácsadó??? Héten párom szabin lesz, elküldöm, hogy szerezzen be és kipróbáljuk Nagyon köszönöm, van remény :-))) Hozzátáplálástól én is félek kicsit: hugom 5, öcsém 7 hónapig volt csak anyatejes. Nagyon hálás vagyok :-)))
Illetve egy használt aventes féláron. http://www.vatera.hu/baba_mama/szoptatas_etetes/mellszivo/av..
Utolsó vagyok. Találtam egyet, ami szerintem hasonló, mint az aventes, csak ez olcsó, ha esetleg az aventest drágának találnád. http://www.vatera.hu/baba_mama/szoptatas_etetes/mellszivo/ch..
Nekem is ez volt. Elõszõr a bimbó fájt rettentõen, sebes lett, vérzett. Mire begyógyult az egész mellem fájt. Nekem is eltartott biztos2-3 hónapig mire azt mondtam hogy már nem fáj a szoptatás de megérte. 19 hónapig szopizott.
A kérdező hozzászólása: Kezdetektõl bimbóvédõ van, mert befelé forduló a bimbóm ráadásul :-( Nem csak a bimbó fáj, hanem az egész mellem :-(
Az én mellem sem edzõdött meg a szoptatás gondolatától is rosszul voltam. én vettem bimbóvédõt azzal szoptattam. szerencsére a baba is elfogadta és ügyesen szopizott vele. nekem ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Voltam szoptatási tanácsadónál, nem tudott segíteni. Ahogy a védõnõ és a gyerekorvos sem. Nem, nem 6 hónapot akartam írni. Kezdetektõl úgy terveztük, hogy 3-4 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.
Szia! Nekem is volt hasonló gondom. A mellbimbóddal minden rendben van? Nem kicsi?
Soha nem tudtam a felét se lefejni mint amennyit a baba kiszopott. Valami oka van ha fáj, az okot kell megszüntetni, és akkor nem fog fájni. Figyelj rá oda, hogy elég nagy részt bekapjon a baba a melledbõl, ha nem a bimbó végét szopogatja, akkor nem fájhat. De 3 hónaposan hozzátáplálni??? Oo 6 hónapot akartál írni biztosan.
A kérdező hozzászólása: nem, nem akarok csak fáj. Szoptatási tanácsadó nem tudott segíteni. 2, 5 hónapos. Ha ez idõ alatt nem edzõdött meg, akkor gondolom ezután se fog.
Most mennyi idõs? Miért nem akarod szoptatni?
Szia! Érdeklõdnék, hogy segített az eszköz?

Ma mossák át az arcüregem. Milyen fa´jdalom csillapító engedett szoptatás alatt? CSinálta´k már valakinek? Mennyire fájdalmas?

Antibiotikum kellett volna,de akkr 2 he´tig nem tudtam vlna szoptatni.I`gy ma átmossa´k az arcüregem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt arcüreg gyuszim,de nem mosták át. Én inkább sokat gõzöltem. Ha fáj utána, akkor Algopirin és Panadol használható. De az a biztos, ha megkérdezed az orvost, mit vehetsz be!

Szia! Nekem is volt arcüreg gyuszim, de nem mosták át. Én inkább sokat gõzöltem. Ha fáj utána, akkor Algopirin és Panadol használható. De az a biztos, ha megkérdezed az orvost, mit vehetsz be!
Szia! Nekem már csinálták! De nekem nagyon komoly arcüreg gyuszim volt, azt mondta a doki hogy ilyet még nem látott. Nekem két naponta mosták át 2 héten keresztül. És érzéstelenítõt kaptam elõtt! De nekem annyira be volt gyulladva hogy nem használt! De sajnos azt nem tudom, hogy azt terhesen lehet-e.
A kérdező hozzászólása: Sajna nagyon bevan gyulladva, e´s már rá megy a fülemreis. Èn is gözöltem többször is, de nem használ.E`jszaka a szememet sem bírtam becsukni annyira luktetett. Itt panadol nincsen sem algopirin.Németországban lakunk..
Augmentint (antibiotikum) lehet szedni terheseknek és szoptatóknak. Az van? Nekem még nem volt ilyen átmosásom, de biztos nem kellemes. Minden tiszteletem a tiéd, amiért ilyen áldozatot hozol a szoptatás érdekében.
Nekem a torokgyulladás ment rá a fülemre 8 napig kínlódtam, még a nyálam sem tudtam lenyelni(persze szoptattam ugyan úgy), de Augmentint írt fel a gyerekorvos:) és 3 nap alatt rendbe jöttem.Neked biztos, hogy muszáj átmosni?Nagyon félelmetesen hangzik.


26 hetes kismama vagyok. Sok cikket olvastam arról, hogy szoptatás alatt mennyi fájdalmas probléma adódhat a cicivel, ezért már minden fürdés után "hidratálom". Mégis nagyon ki van száradva, szinte hámlik a mellbimbóm. Mivel tanácsos kezelni?

Legjobb válasz: Jó a sima testápoló is, ha kell, naponta többször is bekenheted, hogy ne legyen száraz. De vannak spec bimbóvédõ krémek is, patikában kapsz, de ezek elég drágák...

Jó a sima testápoló is, ha kell, naponta többször is bekenheted, hogy ne legyen száraz. De vannak spec bimbóvédõ krémek is, patikában kapsz, de ezek elég drágák...
Én olivaolajjal kenegetem.(pocit is, mert állítólag segít megelõzni a terhességi csíkokat)Nekem nem szárad ki.A védõnõm azt mondta, hogy szoptatás alatt remekül ápolja a cicit, ha rákensz egy kis anyatejet és hagyod megszáradni.Gyülladás csökkentõ.
Hát akkor a testápoló nem nagyon segít, ha eddig is kented és mégis hámlik. A gyógyszertárban rengeteg krém van, drágák, márkásak, de vannak filléres gyógyszertári készítmények. Lehet olívaolajjal, bármivel kenni a cicit és a pocakot, de ez hajlam kérdése, hogy lesz-e csík.
Én a Rossmannban kapható Babydream terhességi csík elleni olajat használom. Kimondottan kismamáknak van. Pocakra és mellekre is jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!