Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fájdalmas szülés (14 db)

Mennyire fájdalmas az amnioscópia? És tényleg igaz, hogy beinditja a szülést?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyire vagy nyitva. Én teljesen zárt voltam, elõször azt mondta a doki meg sem tud nézni, de végül a legkisebb csõvel bepróbálkozott. Hát fájt rendesen, nem mondom, talán jobban, mint bármi a lányommal való terhesség alatt-beleértve a szülést is. NAgyon kellemetlen, fájdalmas dolog, de csak pár pillanatig tart. Ha már nyitva van a méhszáj, akkor nem fáj. Utána kis vérzés lehet, de ezt el is szokták mondani. Minden további vizsgálat kevésbé fáj, a 4. -et már nem is érzetem. Igen, beindíthatja a szülést, pontosabban minden vizsgálat közelebb visz a babához, mert hát mégiscsak megpiszkálják a méhszájat. Nekem ettõl függetlenül sikerült így is 8 napot túlhordani, de legalább elõre tudtm, hogy hajas babám lesz.) Azért ne félj, próbálj ellazulni, tényleg csak pár pillanatig fáj, utána már nem.

Attól függ, mennyire vagy nyitva. Én teljesen zárt voltam, elõször azt mondta a doki meg sem tud nézni, de végül a legkisebb csõvel bepróbálkozott. Hát fájt rendesen, nem mondom, talán jobban, mint bármi a lányommal való terhesség alatt-beleértve a szülést is. NAgyon kellemetlen, fájdalmas dolog, de csak pár pillanatig tart. Ha már nyitva van a méhszáj, akkor nem fáj. Utána kis vérzés lehet, de ezt el is szokták mondani. Minden további vizsgálat kevésbé fáj, a 4. -et már nem is érzetem. Igen, beindíthatja a szülést, pontosabban minden vizsgálat közelebb visz a babához, mert hát mégiscsak megpiszkálják a méhszájat. Nekem ettõl függetlenül sikerült így is 8 napot túlhordani, de legalább elõre tudtm, hogy hajas babám lesz.) Azért ne félj, próbálj ellazulni, tényleg csak pár pillanatig fáj, utána már nem.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ, nekem holnap lesz ez a vizsgálat és már a múlt hét kedden nyitva voltam 2 cm-re. Remélem már holnap este babázhatok!
Szia! Nekem 39hetesen, 2ujjnyival, megindult a szülésem tõle.Elég kellemetlen amikor néznek vele.
Szia! Teljesen zárt voltam az elsõ vizsgálatkor, és nem fájt. Utána még 12x nézték a magzatvizet. Tehát nekem nem indította be a szülést. :-(
Én is zárt voltam.A 3 vizsgálat közül a 3. volt a legrosszabb, mert a doki 2-3 próba után találta el a jó méretet(még jó, hogy tudtam mibe kapaszkodni), hogy meg tudja nézni.Én ezektõl tágultam szûk 1 ujjnyit és végül császár lett.
Én 2 ujjnyira nyitva voltam, amikor nézték. Nem fájt abszolút, de a szülést sem indította be.

Mennyire fájdalmas a szülés?

Sziasztok! mennyire fájdalmas a szülés? A gátmetszés az milyen?

Legjobb válasz: Szia! Én azt tanácsolnám, hogy ne a youtube-on nézd meg, hogy mennyire fájdalmas egy szülés... Teljesen fölösleges. Mindenkinek más a szülése. Az én anyukám pl. kipottyantott szinte minket a tesómmal, apum tesója viszont eléggé megdolgozott a gyerekeiért... De olyan anyukát nem ismerek aki a végén ne azt mondaná, hogy a világ legszebb élménye volt megszülni és meglátni a gyerekét. Az hogy kinek menyire fáj, milyen a fájdalom küszöbe, elég szubjektív dolog.

Szia! Én azt tanácsolnám, hogy ne a youtube-on nézd meg, hogy mennyire fájdalmas egy szülés... Teljesen fölösleges. Mindenkinek más a szülése. Az én anyukám pl. kipottyantott szinte minket a tesómmal, apum tesója viszont eléggé megdolgozott a gyerekeiért... De olyan anyukát nem ismerek aki a végén ne azt mondaná, hogy a világ legszebb élménye volt megszülni és meglátni a gyerekét. Az hogy kinek menyire fáj, milyen a fájdalom küszöbe, elég szubjektív dolog.
szia .én most várom az elsõ babámat aki napokon belül meg fo születni. és egyáltalán nem félek a szüléstõl!!!tudom hogy fájni fog szerintemnem is kicsit de úgy fogom fel hogy oka van annak hogy fáj.annyi tökéletes dolgot alkotott már a természet, a szülést sem úgy alkotta volna meg hogy ne fájjon, ha nem lenne meg az oka.meg az a pici csöppség akit utánna a kezebe foghatsz kárpótol mindenért :)
A wwww.youtube.com oldalon ha beírod a web keresõjébe, hogy szülés, kiad majd jó pár találatot a szülésrõl, csomó kisfimet is. Hát én megnéztem egy jó párat, de azt kell mondanom, hogy ilyen fájdalmas dolgot még nem láttam, már bocsi mindenkitõl. Még nem vok terhes, de már most félek egy picit. :) )
a gátmetszést egyeltalán nem éreztem, a szülés sem volt annyira fájdalmas mint én gondoltam, de ez csak saját tapasztalat.mindenkinek más a szervezete, nekem azt mondta a dokim, hogy magas a fájdalomküszöböm, de anyu pl egy fogfuráshoz kapásból 2 érzéstelenitõt kér, nekem nem adtak érzételenítõt, csak a varráshoz. a varrást nem éreztem mert a picivel voltam elfoglalva, szerintem ez egyén függõ. sok sikert. ne félj.tudom mindenki azt mondja, hogy a gátvágás az fáj a legkevésbé, és én is csak ezt tudom mondani.olyan a hangja mintha egy papirt vágnál el, de fájdalmat nem érzel.
A szülés NAGYON fájdalmas. Én azt hittem, felkészültem rá, aztán kiderült, hogy mégsem. Arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz, egy óra múlva jött az elsõ fájás, mindjárt kétpercesek voltak, és 3 óra múlva a pocakomon volt a baba. Nekem a vajúdás sokkal fájdalmasabb volt, mint a kitolás, de a dokim szerint az volt a gond, hogy nem voltak átmenetek, egybõl sûrû, erõs fájások voltak. A gátmetszés szinte jólesett, akkor végre ki tudtam nyomni a babát. Utána kaptam egy érzéstelenítõt, de nem hatott, mikor elkezdte a varrást és az fájt megint egy kicsit. De mindent egybevetve, egy csoda volt. :-)) Könnyû szülést kívánok!
SZia nekem is van még idõm a szülésig, de teljesen egyet értek az elõttem szólóval .szerintem is oka van annak kinek mennyire fáj, de szerintem ezt agyban magaddal is és a babáddal is meg kell beszélni.Szerintem egyáltalán nem hülyeség a terhesség alatt is beszélgetni vele, õ egy kis értelemes kis babóca, és ha kijön napról napra okosabb lesz, de már a születéskor is kontaktusban kell lenni vele, hogy õ is segítsen neked.A szervezetedtõl is függ, hogy mennyire jól tudsz tágulni, de szerintem nem szabad félni8, gondolj arra, hogy oda bement az a ababa és ki is kell jöjjön valahogy, és ha már a vajúdásnál jársz, ne attól félj , hogy fog még fájni..valószínû fog kicsit, hanem gondolj nemsok idõ és ott lesz a kicsid a kezedben és egymásban fogtok gyönyörködni.Szerintem megéri, bár még én sem estem át rajta de nem félek tõle.Egy 18hetes kismama

Most őszintén mennyire fájdalmas a szülés?

Nemsokára a finisbe érünk elvileg jöv?héten és tudom hogy ahány ember annyi szülés és annyi féle mende monda .De megmondom öszintén hogy nekem még mensis görcsöm se volt életembe és fogalmam sincs a fájdalom küszöbömröl igy nehéz elképzelnem mire számithatok !Jó tudom nem lessz gyerek játék de mégis mire számithatok?

Legjobb válasz: Mintha dinnyét kakilnál. Az a kitolási szakasz. Nekem a vajúdás rosszabb volt, nem lehet semmihez se hasonlítani mert egyedi fájdalom, szülési fájdalom. Tényleg a mensis görcsökhöz lehet hasonlítani, de meg százszorozva.

Mintha dinnyét kakilnál. Az a kitolási szakasz. Nekem a vajúdás rosszabb volt, nem lehet semmihez se hasonlítani mert egyedi fájdalom, szülési fájdalom. Tényleg a mensis görcsökhöz lehet hasonlítani, de meg százszorozva.
Szia! nekem elég alacsony a fájdalom küszöböm, de már szültem 2 gyereket. Képzeld el a legnagyobb fájdalmat, ami létezik és szorozd meg 100-al, akkor kb. közel jársz az érzéshez. De végig a babádra és a légzésre koncentrálj, hogy minden jól haladjon, vedd fel a vajúdás közben a legkényelmesebb pózt, legyen az bármi, és gondolj arra, hogy minden fájdalommal egy lépéssel közelebb kerülsz a babádhoz:) ne félj, annyira természetes az egész, nem fogsz kiakadni, nem fogsz bepánikolni, csak hangolódj a bébidre! Sok sikert!!! Megírhatnád majd milyen volt, ha túl lesztek rajta, köszi!
Nagyon fájdalmas. Viszont össze se lehet hasonlítani pl. egy fogfájással, mert ennek a fájdalomnak van értelme, és az eszed is így fogja fel. ÍGy meg már nem is fáj annyira. Könnyû szülést neked!
Nekem baromira fájt. Leírhatatlanul erõs fájdalom volt, még most is beleborzongok. Nem volt könnyû szülésem, de ez azért volt mert túlhordtam, és nem akart magától jönni a baba, aztán zavaros lett a magzatvíz, így indítani kellett. De a végeredmény egy nagyon szép, egészséges kislány, és bár nekem sokáig tartott feldolgoznia szülést (vagy talán nem is tudtam igazán feldolgozni...), csak a baba számít. S most már próbálok csak a szép dolgokra visszaemlékezni. Neked pedig gyors és könnyû szülést kívánok!
Kedves utolsó! Adtál egy kis reményt!:)
Csak egy kérdés, ha valakinek annyira fáj, hogy egyszerûen nem bírja elviselni, miért nem kér EDA-t (persze, ha van rá lehetõség)? Én úgy vagyok vele, hogy elkezdem és meglátom, de valószínûleg fogok kérni, sõt. Én is kezdek félni, már csak egy hetem van:) Látom, vannak nagyon rossz, de vannak jó tapasztalatok, hogy annyira nem vészes. Én azért reménykedem, máskülönben meg ott az EDA.
Nekem elég fájdalmas mensis görcseim voltak. A vajúdás elején én nem érezetm semmit, pedig a gép mutatott fájást. Burokrepesztés után már elég fájdalmas volt. A legjobban az idegesített, hogy szemben a falon volt az óra... önkéntelenül is arra néztem, és már elõre féltem, számoltam, hogy mikor jön a köv. fájás. Így visszagondolva nem is emlékszem rá, hogy mennyire fájt. Szerintem könnyû szülésem volt elsõre. :)
Nekem csak 5szörözve volt :)
Csodálkozom, hogy még nem írtak olyanok akik könnyû, illetve simán kibírható szülésükrõl számoltak volna be, mert egy EDA-s kérdésnél hemzsegnek:) Nekem is nagyon fájt, nem tudom mihez hasonlítani. Én kaptam EDA-t az utolsó 3 órára, pont jókor, mert már az ájulás határán voltam, de nekem hosszúra nyúlt a vajúdásom. Ha nem zárkózol el teljesen javaslom neked. Van aki szülés közben gondolja meg magát és kér. Én csak jókat tudok írni róla, nem volt semmilyen hátránya. De indulj neki úgy, hogy menni fog ez, ne a fájdalomra gondolj már elõre. Könnyû szülést kívánok!
Nekem erõs mensis görcseim voltak mindig, az kb 3szor, és megvan a vajúdási fájdalom. Ki lehet bírni, tényleg, csak ne pánikolj, koncentrálj arra, hogy minden fájásnak vége lesz egyszer. :) Én a levegõvételre figyeltem, és nagyon gyorsan tágultam. Õszintén megmondva, sokkal rosszabbra számítottam, mert mindenki azt írja, ezerszer rosszabb, meg ilyenek. A kitolás nekem gyors volt, kb 5 fájás, és megvolt a baba, annyira figyeltem, hogy erõsen sokáig nyomjak, hogy nem is vettem észre, mennyire fáj, és már vége is volt. Nem kell félned, de fogadd el elõre a gondolatot, hogy nagyon fog fájni, de ki fogod bírni, és kész. 3 hete szültem, de nincs negatív gondolatom a szüléssel kapcsolatban, sõt. A gátsebem 1 napig fájt, azóta nem is érzem. Szóval fel a fejjel, én mindig optimista voltam, nem féltem, és bejött a dolog!
Utolsó vagyok: nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítást, mert nagyon gyorsan haladt a dolog, és nem volt értelme, pedig elõtte akartam. Így is kibírható volt simán.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm a sok sok biztatás amugy én is kértem az edát aztán majd meglátjuk hogy birjuk majd probálom megfogadni a tanácsokat és irok majd hogy mi volt !Pussz mindenkinek
Én most kezdek parázni. 4 hetem van még a szülésig.
Igen, ott az EDA. Én nem kaptam egybõl, mert nem voltam két ujjnyira kitágulva, aztán meg túl közel volt a szülés. Pedig kértem. Úgyhogy nem minden esetben tudnak adni, de nem kell félni, nem kibírhatatlan fájdalom.
Én négyszer szültem. És az a tapasztalatom hogy minél többször szültem annál erõsebb fájásaim voltak. Aztán lehet hogy csak a természet úgy rendezte hogy elfelejtsem és azért tûnt erõsebbnek mert már nem emlékeztem rá. Nagyon nagyon kemény, azt éreztem hogy ebbe belehalok, ezt nem lehet kibirni, fõleg az utolsónál. Elsõ 3-nál csak a kitoláskor volt halálérzésem, de az utolsónál már a kitolás elõtt is azt hittem ezt nem élem túl. Szerencsémre legalább gyors szülések voltak, 3 az 2 órán belül. De itt vagyok. :-) És látod négyszer elmentem oda, mert nagyon megéri, és még el is mennék, ha nem múlna az anyagiakon. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Könnyû szülést!
én is nemsokára eljutok a szülésig, de edát akkor sem kérnék ha megõrülnék a fájdalomtól. Kinek hiányzik egy életen át tartó derékfájás, vagy bénulás.

A szülés az mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Személy függõ ez szerintem. Láttam már olyat aki ablaktörõen ordibált közbe, és volt akinek szinte kiszarta a gyereket úgy kijött azt csak lihegett egyet.

Személy függõ ez szerintem. Láttam már olyat aki ablaktörõen ordibált közbe, és volt akinek szinte kiszarta a gyereket úgy kijött azt csak lihegett egyet.
X"DDDDDD (bocsi ez nagyon vicces voltXDDDDDD)
A kérdező hozzászólása: Gondolom mindketten fiúk vagytok! Fasza! :)
nem, én (utolsó) lány vagyok am a kérdés engem is érdekel:) )
(elõzõ ismét) de anya azt mondta, olyan a fájás mint a menstruációs görcs csak jön aztán elmegy és megint jön és elmegy... és egyre gyorsabb lesz, õ nem kért fájdalomcsillapítót, 3 szülést bírt ki így tehát szerintem nem halálos:D huu ezt lekopogom xdd koppkopp de persze lehetséges hogy személyfüggõ, most én is ez után kutatok:D
A kérdező hozzászólása: akkor elnézést ha fiúnak néztelek :D
semmi gond:D

Szülés utáni varrással kapcsolatban: mennyire fájdalmas?

Már rengeteg minden olvastam/hallottam a szülésr?l, egy dologgal kapcsolatban viszont még lennének kérdéseim: sokan a szülést?l félnek, a fájdalomtól. jómagam ezen már túl vagyok, viszont amir?l kevés szó esik: szülés után akit varrni kell: mennyire fájdalmas a bels? varrás? Úgy értem, ott akkor elég rendesen ki van pakolva mindenki aki spontán hozza világra a gyermekét, és el?fordul nem ritkán hogy belül is reped az anyuka: már belegondolnom is rossz hogy milyen érzés amikor bels? varratokat csinálnak egy friss seben. Itt most akár a gátvarrás is szóba jöhet, az sem kevésbé érzékeny terület, de els?sorban a méhszáj és a hüvely összevarrására gondolok.

Legjobb válasz: Én egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Persze, azt éreztem, hogy valami történik, de nem fájt egyáltalán. Viszont én kaptam valamiféle hüvelyi érzéstelenítést még a gátmetszés elõtt, így aztán a kitolás sem fájt egyáltalán.

Én egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Persze, azt éreztem, hogy valami történik, de nem fájt egyáltalán. Viszont én kaptam valamiféle hüvelyi érzéstelenítést még a gátmetszés elõtt, így aztán a kitolás sem fájt egyáltalán.
Én nem is tudom, hogy volt-e belsõ varratom, mert annyira kész voltam, de a gátvarrás ne haragudj, hogy megírom, de szörnyû volt. Minden tûszúrást éreztem. Markoltam ezerrel a párom kezét, a doki meg csak mondogatta, hogy ne emelgessen a fenekemet... Persze ez is mindenkinél máshogy van, ez az én tapasztalatom!
Szia!Én edával szültem májusban.Repedtem rendesen, mikor a szülés után elkezdtek varrni, szóltam hogy adjanak valamit mert nagyon fáj, erre mondta a dokim hogy már kaptam:-((Aztán csak elkezdték adagolni a edát újra, igy elviselhetõbb volt.Mondjuk engem másfél órán át varrtak 3 doki volt bent:-((Elég extra eset voltam, mint utána a dokim elmondta..De nem félj már elõre emiatt, nekem a vajúdásom volt teljesen fájdalom mentes, én amiatt féltem már hónapokkal a szülés elõtt.
Szia! Látod azt nem tudom, hogy belsõ varratom volt-e, de az tuti, hogy amikor elkezdett varrni a doki én szóltam, hogy nem okés a dolog, mert érzem amit csinál. Mondta, hogy pedig gátmetszés elõtt adtak érzéstelenítõt, de szó nélkül már szúrta is a következõt. Így maga a varrás teljesen fájdalommentes volt. Bár matatott még ott "jobbra-balra" utána, amit nem köszöntem meg neki. :)
En is mehszajnal szakadtam, varrtak 5 oran keresztul, de nem ereztem semmit.Eloszor gazt szivtam kozben, 2 oran keresztul a szuloagyon, aztan levittek a mutobe, ott mar gerincbe kaptam szurit a varrashoz.
Nekem kétszer is volt, és nem éreztem semmit. De kaptam valami szurit oda, de azt sem éreztem. Kérdezd meg nyugodtan az orvosodat, hogy ha ez lesz, kaphatsz e érzéstelenítõt. Egyébként a szülés eléggé tud fájni, és ahogy kijön a baba olyan megkönnyebbülés, lehet neked sem fog feltünni, hogy még ott mit csinálnak. Ne arra figyelj, hanem lessed a babádat.
nekem csak a gátsebemet varrták, alig éreztem.
sok-sok külsõ és belsõ varratom is volt a szülésem után:_(( hát , a varrás, szerintem is brutálisabb volt a szülésnél. AMI A LEGESLEGFONTOSABB: igenis kell kérni érzéstelenítõt határozottan az orvostól, met sajnos nem minden esetben osztogatják " csak úgy " ..., ez az általános tapasztalat bizonyos kórházakban.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is ettõl félek leginkább, nem is magától a szüléstõl. Ott van kiért küzdeni, meg a baba is ugyanúgy harcol hogy a világra jöjjön, de azután kit hogy stoppolnak össze... és errõl olyan kevés szó esik, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni amire nem készültem fel. Már belegondolom is rossz, nem az széttrancsírozódott alsó nõi szakaszt egy tûvel elkezdik összestoppolni, pluszban meg a fájdalom.Hááát...

Nagyon fajdalmas a rendes szules? Milyenek a fajasok? Szuro, hasito, esteleg gorcs szeruek? Es kinek mennyi ideig tartott a szules?

Legjobb válasz: nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt,és rosszabbra számítottam

engem nem szikével vágtak, hanem ollóval. a 2.-nál érzéstelenítõ nélkül, mert lelassult a babám szívhangja, és gyorsan közbe kellett lépni. megint elsõ voltam :)
Az én két szülésem, fájdalmas volt ugyan: egyik erõs fájás, másik gyengébb, de tovább tartott, de: életem legcsodálatosabb élménye! Nagyon jó, hogy élet születik! Olvasd el Dahlke: Sorsfordulók, és Leboyer: Gyöngéd születés c. könyvét Kérdezz anyákat, de ne csak a sajátodat, részleteket mondjanak! Ha nem ér váratlanul, úgy egyszerûbb! Olyan a fájás, mint a hascsikarás. De van aki nem fájdalmat érez, csak összehúzódást. Van akinek nagyon erõs a fájdalom.A félelem fokozza, a lazulás csökkenti. http://gyonged-szuletes.lap.hu/
nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt, és rosszabbra számítottam
Görcs szerûek a fájások. Olyanok mint egy nagyon erõs menstruációs görcs. Elkezdõdik és fokozatosan erõsödik, olyan, mintha középen alul jól megmarkolnák a hasadat. Találj majd ki valami jó pózt, ahogy elviselhetõbb a fájdalom. A fájások közt meg pihenj és "kapcsolj ki". Gondolj mindenfélére, próbálj meg kicsit elszundítani arra a pár percre is. Úgyis észreveszed, ha jön a következõ, ne várd, hogy mikor jön. Gondolj másra. De tényleg igaz: az már felejthetetlen élmény, amikor kicsusszan a baba teste!!!
elsõ vagyok, a derekam és a combom nekem is kegyetlenül fájt. Az is rossz, amikor már nem engednek leszállni az ágyról, és a derék..... a végén a combom úgy elfáradt, hogy elkezdett remegni.
szia én 2* szültem, lányom 6 , fiam 5 óra alatt. Nem mondom, hogy kellemes volt, mert azért gondolj bele mi történik, de ki lehet bírni. Hisz ha annyira borzasztó lenne, nem szülne senki, csak egyet. Utólag szé emlék lesz. Abból a szempontból jobb, mint a császár, hogy amikor kint a baba, megszûnik minden fájdalom, a császárosoknak meg ott a seb, ami kellemetlen. Én az érzéstelenítõ nélküli szülésre szavazok, mert az elsõnél kaptam a gázt, de nem használt, csak a fájásokat erõsítette. Még annyi, hogy én a 2.-nál hánytam, állítólag sokan vannak így. Azt mondták, a tágulás miatt, de én nem látok összefüggést, szerintem a baba ahogy lökheti ki magát, és nyomja a gyomrot, attól lehet.
Visszakérdeznék.Mit értessz rendes szülés alatt?
Nem kell félne d a szikétõl mert nem is fogod látni! Azt sem tudod majd mikor vágtak! SEMMIT nem érzel ott lenn annyira nagy nyomás lesz a gátona baba feje miatt. annyit fog mondani a doki valószínû h most ne nyomd egy kicsit tartsd vissza...akkor mestzenek majd de pillanat az egész.
A kérdező hozzászólása: jo, hat barhogyan is, en ehhez nem ertek, meg nem szultem se igy se ugy, meg csak fogok augusztusban. en csak annyit tudok errol az egeszrol amennyit o elmeselt. barhogyanis szuljon a no, egyik se kellemes, fajdalommentes, mindennek meg van az elonye-hatranya. majd a sors eldonti.lehetseges szerinted hogy csaszarral legyen egy nonek pl. azert mert alacsony, pl.150cm?a vedonom szerint nem vagyok olyan pici, hogy ne szulhessek rendesen.
Kedves kérdezõ! Ne mond azt, hogy a császáros SZÜLÉS(!) nem szülés! Tulajdonképpen nem is tudod mi az, hisz nem élted át. Én császárral SZÜLTEM a kisfiamat de mivel rendes szülésnek indult 14 órát vajúdtam és csak a leges-legvégén vittek a mûtõbe. És igen, pokolian tud fájni a vajúdás, és iszonyúan kimerítõ, bár vannak szerencsésebbek akiknek rövidebb ideig tart, illetve a fájdalomküszöbük magas. Szóval szerintem akkor alkoss véleményt ha majd átélted valamelyiket a két SZÜLÉS-forma közül! Üdv: 32 hetes
A kérdező hozzászólása: szulesnek szules az is de nem nyomod ki megsem, csak ki veszik beloled.nekem aztan tok mindegy hogy ki hogyan nevezi. en csaszarmetszesnek vagy csaszarvagasnak nevezem es nem csak en. nem kell valakit lekritizalni, biztosan nem te szenvedted ki a vilag legnehezebb szuleset, azert mert te mar tul vagy rajta nem kell valakit okitani, nem te vagy az egyetlen es nem is a vilag kozepe ami veled tortent, masra is var es attol, fuggetlenul hogy ki mit hogyan nevez, attol meg marad ami. nem fogok azon filozni hogy ki mit hogyan nevez, attol meg nehez ez is az is es kesz
A kérdező hozzászólása: en sose szoltam le valakit az vegett hogy ki hogyan fogalmazott , ha jot nem tudok irni, akkor nem szolok le senkit.lehet hogy a masik csak rosszul fogalmazott, vagy nem ugy gondolta.kulonben sem a csaszarvagasra voltam kivancsi hanem a MASIK FAJTA SZULESRE. Attol hogy leszolok valakit megvaltoztatok valamit? ami volt volt, aminek meg megkell tortennie megtortenik fuggetlenul attol hogy ki mit es hogyan ir le.es nem hiszem hogy artottam is valakinek azzal a par szoval vagy bunt kovettem volna el.
kicsit a gátmetszésrõl: nekem volt, nem tudom mivel, és mikor csinálta, nem éreztem és nem hallottam semmit belõle, párom mondta hogy hallotta ahogy elvágta, de én a végén kérdeztem a dokitól, amikor nekiállt varrni, hogy volt vágásom? Szóval ennyit errõl, nem éreztem abszolút.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. anyukam sem erezte amint vagtak, csak a varrasnal adott ki egy kis hangot, 1 pisszenest. de azt hiszem hogy az mar semmi hiszen mar kint a pici es attol nagyobb orom szerintem nincs
Szerintem a császárt is lehet szülésnek nevezni. Nemigazán hasonlítanám össze egy mûtéttel, mivel engem már kétszer is mûtöttek és bizony tudom, hogy nem kellemes utána sokáig! Én kb 2hét múlva fogok szülni és bárhogy is szülessen meg a baba biztos nem lesz olyan rossz mint egy mûtét! Hiszen ott lesz mellettem a pici fiam! Egy mûtét után meg csak a fájdalom van ott!
15.42-es Akkor bizonyára kedves kérdezõ Te sem úgy gondoltad ahogy.... talán rosszul fogalmaztál a császárról és nem akartál megsérteni senkit..... Én asszem a kérdésedre is válaszoltam, kérdezted, hogy milyenek a fájások, le is írtam Neked, akárcsak már százezren ezen az oldalon. Nem érzem, hogy kioktattam volna bárkit is. Egyszerû: ki így szül, ki úgy, a végeredmény ami igazán fontos és persze, hogy egészséges legyen mind a mama mind a baba. Úgysem Te fogod eldönteni hogy szülsz....hacsak nem celeb vagy, akkor lehet. És egyébként ezer film is van fent a neten, ha annyira kiváncsi vagy. És szerintem Te vagy a tegnapi kérdezõ, aki a császárral borzolta a kedélyeket. Ennyire unatkozol?
A kérdező hozzászólása: tevedsz.sosem irtam meg a szules kategoriaba, na de mindenki azt gondol amit akarsz. velemenyre nem vagyok kivancsi, sem a csaszarvagas nem erdekelt, mivel nem erra iranyult a kerdesem, legkisebb gondom is nagyobb annal minthogy valakivel el kezdjek kotekedni, mas rajtad kivul nem szolt le, es en sem szoltam volna le senkit.ha nincs tapasztalatom a temaval kapcsolatosan ami a masik fajta szulesrol szol, akkor nem irok semmit.na mindegy
A kérdező hozzászólása: mellesleg nem vagyok kisgyerek aki meg nem latott a tv-ben szulest, ha ugy akarom ott nezem meg, ha akarom a neten, es ha akarom megkerdem itt, azt mar hagy dontsem el en hogy mikent erdeklodom.kerdeztem valamit, kedvesen vissza reagaltam es halasan minden kedves valaszolonak, akkor meg miert riogatnak meg haboritanak barkit is?nem szokasom unatkozni
Tudod, mi a jó a szülésben? Hogy ha már elindul, akkor tudod, hogy elõbb-utóbb itt baba lesz! Fájdalom szempontjából ez azt jelenti, hogy akármennyire fáj, tudod, hogy két napnál tovább biztos nem fog tartani. De valószínû inkább, hogy egy napig sem. Tudod, hogy ha elkezdõdött, akkor hamarosan vége is lesz, és bónusz!!: nemsokára meglátjátok egymást. Nem olyan, mint egy hátfájás, vagy egy fejfájás, hogy nem tudjuk, meddig tart, és mikor újul ki. Ez 9 hónapig biztos nem kezdõdik újra :)
A kérdező hozzászólása: koszike:0. enis igy gondolom, es varom is, csak meg picit odebb van. en allok elebe, barmit is hoz a sors, ha nagyon fajdalmas lesz is, de a lenyeg hogy a baba egeszseges legyen.
A legelsõ császáros vagyok. Van akinél az utlsó pillanatban derül ki a császár, azért hagyják szenvedni, akinél viszont már elõre tudják, hogy az lesz, neki azért kell, hogy a baba felkészüljön a megszületésre, ne érje sokk, hogyha nem muszáj. Kutatások igazolják, hogy ha csak ki van "kapva" a pocakbol azt nehezen dolgozza fel és a késõbbiekben okozhat problémát. Amíg vajudunk, felkészül a külvilágra és olyan hormonok szabadulnak fel benne, amik segítik hozzászokni a kinti világhoz.
A kérdező hozzászólása: egyszoval nem mindenkinel egyforman mukodik, szerintem az orvoson mulik, hagyja e szenvedni a not.minek? ha megallapitsak hogy nem tudna rendesen megszulni?na mindegy. lehet hogy o szerencsesebb volt mint mas nok. azt hogy majd en hogyan fogom a picit vilagrahozni titok, es tudom en is hogy nem lehet befolyasolni, csak remelni tudom hogy nem csaszarral.mondom, ne nem a fajdalomtol, en a vagastol felek. nyilvan en is csak emberbol vagyok es vannak felelmeim.
A kérdező hozzászólása: nem csaszarvagas.nalam ez jelenti a rendes szulest idezojelben.habar az nem is szules, az mutet.akkor kerdezem igy :nagyon fajdalmas a szules?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. igazabol azt mar tudom hogy hogyan zajlik nagyjabol es milyen a csaszarral torteno, noverem ket lanya csaszarral lett, azt nem is szeretnek, pedig ugy hallottam hogy sok no annak orul, hat en inkabb szenvedek par orat mintsem vagdossank aztan ne birjak jarni. remelem hogy nem ugy fogok szulni. mondjuk en nem felek a szulestol csak kivancsi vagyok hogy nagyjabol milyen erzes.igaz hogy alul vagjak a not, kicsit metszik?nekem szike fobiam van, ahogy ragondolok izzad a tenyerem, meg sose operaltak, semmien okbol sem.ezert akarok szulni inkabb.
A kérdező hozzászólása: koszonom az osszes valaszt. en viselek barmilyen fajdalmat csak ne vagjak a hasam, ne operaljanak, mert a gondolattol fogok meghalni. nem vagyok kenyes, de az operacio gondolatatol irtozom.de muszaly lesz azt is kibirnom ha ugy hozza a sors. meg van 5 honapom :D
Vegyél egy fitness labdát, ülj rá terpeszben és rugózgass, így laza lesz a gáttájékod, mire szülsz, és könnyebben meglesz a baba. Hastánc is nagyon jó. Amit a filmekben mutatnak, az tényleg baromság. Fehér nõk általában nem is jajgatnak, max. kiáltanak, mint a küzdõsportoknál, az erõkifejtés miatt.
Hazugság lenne azt mondani, hogy nem fáj. A vajudás rettenetesen tusd fájni, nekem úgy indították meg, egybõl 2 percesek voltak, piszkosul fájt. Igaz, hogy idõben nem volt vészes, 4-5 óra alatt meglett. A tolófájások szerintem sem vészesek, azt tökre ki lehet bírni. Elõtte a vajúdás a gáz. Nekem a hasam alja fájt, és a szeméremcsontom. Milyen érdekes, hogy ez is egyénenként változó. Szülés után nekem már semmi bajom nem volt, örültem, hogy túl vagyok rajt. Természetesen megéri, mert egy kis tündért kaptunk érte!!! Hamar regenerálódtam, és a kórházban sem éreztem rosszul magam, ha jó a szobatársad, akkor ki lehet bírni, meg úgyis jönnek a látogatók! Könnyû szüléstr kívánok!
Úgysem te fogod eldönteni, hogy miként fog megszületni a babád, hanem a körülmények döntik el.Ha szerencséd van akkor sikerül természetes úton, de császár is lehet a vége.De a szüléskor úgyis erõs leszel és el fog múlni minden félelmed.csak a babádat fogod várni hidd el.Egy császárral szülõ anyuka.
görcsölt már be a vádlid? kb ugyan olyan érzés, csak a hasadban. Ehhez tudnám a legjobban hasonlítani. 2 gyerekes
12 órán át voltak szünet nélküli fájásaim. Az egyik karomban infuzió volt, így nem kelhettem fel. Nagyon fájt nekem fõleg a derekam. Nem lehet rá felkészülni, hogy milyen lesz. De az tényleg igaz, hogy mindent feledtet, mikor már rajtad van a baba. Életem legszebb élménye volt. A kitolás 15 perc volt összesen, az már semmi a fájásokhoz képest. Bár 12 óra hosszú idõ, mindig ha az órára néztem meglepõdtem, hogy milyen gyorsan megy az idõ. Én örülök, ogy természetes úton szülhettem, bár nagy vágásom volt, 15 öltéssel varrtak össze, viszont két óra múlva már egyedül mászkáltam, fürödtem, és hamar felépültem. A császáros szobatársaim szegények nagyon szenvedtek, és a babájukat sem nagyon tudták még emelgetni. Szép szülést, és boldog babázást!
Szia! Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha a tesód császárral szült, akkor azt is kellene tudnod, hogy a császáros is vajudik végig, egészen a kitolásig, ha csak nem sürgõsségi volt(bár mind a kettõ?). Le lehet pontozni nyugodten, de a császárosok védelmében szólok. Mindkét babám csáazárral született, és az elsõvel 13 órát, a másodikkal 9 órát vajudtam. Az egyik faros volt, ami nem lett volna akadály, de a kicsim keresztbe tette a lábát, a második végig harántfekvésben volt. Úgyhogy az, hogy a császár nem szülés, kicsit dúrva. Nekünk is ki kell tágúlni és végig kell vajudni. Szerintem neketek könnyebb, mert kinyomod, és elmúlik a fájdalmad, max a gátseb fáj, ami nem összehasonlítható egy nagy hasi mûtéttel. Nem akartam senkit megbántani, de végig kellene gondolni, mielõtt kijelentjül, hogy a császár nem szülés.
Az utolsó válaszó szívembõl szólt! Én sem terveztem, hogy "kimûtsék" a babámat belõlem, ahogy te írod, de ezt hozta az élet. És ugyanúgy világrahoztam a kisfiamat, mint az, aki hüvelyi úton szül, és amit remélem másodszorra lesz alkalmam átélni. A szülés!!! után 3 napig azt hittem belehalok, de túl vagyok rajta, sikerült! És büszke vagyok rá, hogy én adtam életet a gyönyörûséges, csupa mosoly babámnak! Aki nekem ezekután azt mondja, hogy a császár nem szülés, kívánom élje át azt a (szerintem) poklot, amit a következõ pár nap jelent. 7 hós kicsi fiú anyukája
Nekem is fura ez a "kimûtik" szó amit használtál, de szerintem mire eljön a szülés ideje érettebb leszel és szülni fogsz nem fogsz félni a vágástól sem ha úgy adódna.Azért remélem nem lesz olyan vitatott ez a kérdés mint, hogy :Miért császároznak annyi nõt?c.elõzõ kérdések egyike.Én is a császárral szülõk védelmében írtam.
Az utolsókkal értek egyet. 18 óra vajúdás után császároztak. A 18 órát szinte végig mozdulatlanul kellett tûrnöm. Sem azt, sem a császár utáni napokat, heteket nem kívánom senkinek. Legyen szerencséd, szülhess természetesen, és kívánom, h mozoghass! Mozdulatlanul feküdni és úgy szenvedni rettenetes!
A kérdező hozzászólása: nem vajudott. egyszeruen csak megvizsgaltak es megallapitottak hogy nem nyilik, tagul, akkor meg mar ha elmegy a magzatviz, nincs mire varakozni, minek szenvedtetni valakit?, el altattak es kesz, vagtak. nem mindenki nyilik, tagulnak a csontok, es azt mar szules elott meg allapitottak, tudta hogy csaszarral lesz neki.meselte hogy voltak kisebb fajasai, de mivel nem szult, es nem is kecimeciztek vele, azt hiszem hogy az semmiseg volt. szoval nem
O.K. Sok sikert! De különben nem mindig olyan fájdalmas. Nekem mostanában hat ismerõsöm, szült, és egy maga azt mondta, hogy nagyon könnyû szülése volt, három kicsit gondolkodott és azt mondta, hogy nem volt vészes, csak egy mondta, hogy ..hát, elég nehéz volt. meg egy császár, õ is állva fogadott mindenkit, a baba meg a nagyágy közepén békésen aludt.

Kinek mennyire volt fájdalmas a szülés?

Legjobb válasz: Nekem maga a szülés nem volt fájdalmas,mert 18órányi vajúdásnak császár lett a vége! De a vajúdás maga volt a pokol. Az oxitól folyamatos fájásaim voltak,a falat kapartam volna kínomba. A derekam azt hittem kettészakad! Ráadásul kézzel tágítottak,mert nem akartam tágulni. A császármetszés maga volt a megváltás ezek után,szinte gyerekjáték. Utána hamar rendbe jöttem!

Nekem maga a szülés nem volt fájdalmas, mert 18órányi vajúdásnak császár lett a vége! De a vajúdás maga volt a pokol. Az oxitól folyamatos fájásaim voltak, a falat kapartam volna kínomba. A derekam azt hittem kettészakad! Ráadásul kézzel tágítottak, mert nem akartam tágulni. A császármetszés maga volt a megváltás ezek után, szinte gyerekjáték. Utána hamar rendbe jöttem!
Farossan szültem meg a lányomat. 7-re értünk a korházba. 9:22-re kint volt. Kb 1 óra ami fájt, de utána felejthetõ.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom mindenkinek a válaszokat:D ha ti kibirtátok a szülést én is kifogom:D
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni hogy elsõ baba, mire a párom beért már a korteremben voltam. A köv. 3 hét a gát miatt rossz volt nagyon, nem tudtam állni ülni menni, wc-zni rendesen. de gondolom azért mert kicsit nagyobbat kellett vágnia mert 4, 4 kg volt a baba, 38-as fejkötórfogattal és villámgyorsan jött, szóval én inkább a szülés utáni idõt szenvedtem meg. akkor azt mondtam a szülés leányálom volt ahhoz képest. Most már azon jár az agyam hogy kellene még egy baba:) Én szülés elõtt mindig itt voltam fenn a gyakorin, nagyon sok hasznos tanácsot kaptam és olvastam mások történetét, de hidd el nincs 2 egyforma. Nagyon könnyû szülést és gyors lábadozást kívánok :)
Fuuu nekem nem tetszett. Elsõ baba és ugy kezdõdõtt, hogy aug.01re voltam kiirva, hajnali fél2kor elfolyt a magzatvizem amosdoban pisi közben, nem voltam benne biztos, hogy magzatviz, ezért neten megakartam gyorsnézni, hogy kb. mennyi folyik el, de mire beértem már csöpögtem és a párom keltettem, hogy menni kell. Én szép nyugodtan felöltöztem stb. õ meg sörgetett és remegett nagyon x). Korházban már más volt. Ahogy befeküdtem és rámrakták az nst-t elkezdõdõtt a fájás, de mivel összehuzodásnál a kicsim szive lelassult a gyors helyett, császározni akartak, de összehuzodás után helyre állt a szivverése. Ezért halogatták a császárt. Nagyon fájt 8órát vajúdtam 3 gerincest kaptam, amibõl az elsõ mellé ment... és 1 hétig a bal felem szinte lebénult. 10.28-kor Levente megszületett.
Kétszer szültem. Elsõnél kaptam oxit, amitõl a méhszájam eltûnt, de nem lettek erõsebbek a fájások. 3 percesek voltak, majd tolók. (burokrepesztéssel indítottak, onnatól 5 óra volt, míg meglett a baba) A másodiknál nem kaptam oxit, itt viszont voltak 2 perceseim is. És nekem itt úgy volt, hogy még nem volt eltûnve a méhszájam, de már toltam volna én is, vissza kellett tartani. Tehát nem biztos, hogy az oxi annyira rossz... (5 percesekkel indult, és a vajúdás 2 óra volt, a kitolás kb. 10 perc) Egyik sem volt vészes. Bármikor szülnék. Nekem életem legszebb élményei ezek. Persze, fáj, mert hát azért a nyílás kicsi, a gyerek nagy. És hát a vajúdást is érzed.
Indított szülésem volt. A vajúdás összesen kb. 3, 5 óra, ebbõl az utolsó 1 óra volt rossz. Én is kaptam oxit. A kitolás elhúzódott, nem igazán tudtam hogyan nyomjak, kb. 1 óra volt. Ott szenvedtem, de inkább azért, mert tehetetlennek éreztem magam. Utólag visszagondolva azért teljesen kibírható volt az egész, pedig nagyon féltem elõtte, és érzéstelenítõt sem kaptam. Készülj fel a fájdalomra lelkileg és akkor nem lesz gond! Aki lazán veszi, azt inkább éri meglepetés.
Másfél hete szültem: se oxi, se eda, beöntés sem. Délelõtt 11-kor mentünk be a kórházba (én még esküdöztem, hogy "ááá, ezek csak jóslók", ott mondták, hogy szivárog a magzatvíz és 1 ujjnyira nyitva vagyok. 6 órával késõbb, 17 óra 13 perckor meglett a lányom, olyan 16 órától volt igazán [email protected], amikor már 3 ill. 2 perces fájásaim voltak. A kitolást meg sem éreztem, egyáltalán nem fájt, 2 és fél órával késõbb már forrócsokit kajtattam a kórházban. :) Szerencsés, szép szülésem volt, két szülésznõ és a párom volt csak jelen, nem kaptam semmilyen gyógyszert (csak oxit a szülés után, egyáltalán nem éreztem a hatását), és megúsztam az egészet egy alig fél centis vágással, szóval még a gátvédelem is majdnem teljesen összejött. Elsõ szülésem volt. :)
36 órát vajúdtam de inkább csak mensi szerû görcsöket éreztem azon kivül hogy fáradt voltam( nem sokat aludtam az elõzõ napokon) semmi bajom nem volt
Nagyon fájt mind a 3.
Felejthetõ...
Az edának köszönhetõen a vajúdás egyáltalán nem fájt.A kitolás elhúzódott, másfél órán át tartott, az kemény volt, azt hittem szétszakadok.De igy visszagondolva nem volt vészes:-)
Szia nekem 4 ora volt ma jöttünk haza 4szeres gyorsasàggal tàgultam (elsö baba) semmi elöjelem nem volt a szülésnek ...remegtem és orditottam azt hittem meghalok de ezt az érzést màr rég elfelejtettem h mennyire fàjt....nagyon megérte kaptam egy gyönyörü kislànyt :) ))nagy boldog vagyok
24 óra vajúdás után lett meg az elsõ gyermekem, borzasztó fájdalmak árán, de ezt valószínûleg a kimerültség miatt (is) éltem meg ennyire fájdalmasnak. Mikor túl voltam rajta, sógornõm rögtön hívott, õ öt hónapos terhes volt akkor, és kérte, hogy mindent meséljek el, de csak annyit mondtam neki, és Neked is kedves kérdezõ, hogy akkora mértékû a fájdalom, hogy mikor átéled, azt hiszed, nem bírod ki, de aztán eljön a vége, kibírtad, és túl vagy rajta. Másfél éve szültem, most három hét van hátra a következõ babáig, nem mondom, hogy rettegek, de egy kis pánikhangulatom az azért van:)
Szia! Az elsõ babámmal 12 órát vajúdtam, nagyon fájt, de maga szülés már nem fájt. Tényleg! Még tolófájást sem éreztem. A második babámmal másfél órás volt a vajúdás és a szülés és a rendbetétel...tehát mindennel együtt. Ott a vajúdás sem volt rosszabb, mint egy fájdalmas mensi. A szülést konkrétan meg végigröhögtük az orvossal-szülésznõvel-férjemmel együtt. Utána még a szomszéd szobából is átjött a másik szülésznõ gratulálni, hogy milyen gyorsak, ügyesek voltunk :) Igaz nem volt nagy a babám..2, 5 kg.
Szia Ez az oxitocin tényleg nagyon kicsinálja az embert.Nekem összesen 9 óráig tartott az egész szülésem, a beöntéstõl a lányom kitolásáig.Ebbõl 4 óra volt olyan, hogy végem volt!!!Miután berakták az oxit, utána nem sokkal már olyan fájásaim voltak, mint ha ketté akarnának fûrészelni!Egy megváltás volt a gerinc érzéstelenítés.Maga a kitolás nem volt annyira szörnyû, igaz az se a legjobb, de jobb mint vajúdni, nálam 20 perc alatt meg volt. Még tervezünk babát, de ha valaki nekem azt , mondja, hogy oxitocin, az biztos, hogy meg fenyegetek mindenkit, hogy a váróban szülöm meg a gyerekem!!!
én az elsõ után ami 8 órás volt azt mondtam soha többet.. aztán erõsebb lett a tesó utáni vágy mint a félelem igaz 5 év kellett hozzá.. a második után már azt mondom tuti hogy soha többet, ez csak egy óra volt de azt hittem nem élem túl, én is oxit kaptam olyan gyorsan tágultam tõle hogy még csak 4 ujjnyi voltam tehát még nem tûnt el a méhszáj de már jöttek a tolók, és azt mondta a doki tartsam vissza. Hát ég és föld volt a kettõ és inkább ezerszer 8 óra oxi nélkül...
Nem hiszem, hogy a szülés nehézségének illetve a velejáró fájdalomnak lenne mértékegysége, és azt sem, hogy ezt egymáshoz lehetne hasonlítani. Elõre igazán csak elméletben lehet felkészülni, aztán az adott pillanat, helyzet eldönti, hogy hogyan éled meg az egészet. Nem vagyunk egyformák ugyanarra sem reagálunk egyformán. Van olyan ismerõsöm aki az elmondás alapján nem túl nehéznek tûnõ szülését is úgy élte meg, hogy azt mondta, hogy többet a szülõszoba közelébe nem megy. Más ismerõsöm egy nehéz, komplikált szülés után is csak legyintett egyet, hogy ez ezzel jár és kész.
3. gyerekemet szültem meg a legnehezebben, legfájdalmasabban és leghosszabban :( Az elsõ kettõnél még csak nem is hangoskodtam, most üvöltöttem, a doki kezét (kézzel tágított) mindig ellökdöstem :( Baromira fájt, oxit kaptam, húzták, tolták :( Baromi nagyot csalódtam magamban :(
Mármint a varrás fájdalmas?
A kérdező hozzászólása: Igen az is a szülés mellett ?
Nekem sima szülésem volt, minden fájdalomcsillapítás nélkül, a varrás egyáltalán nem fájt, nem is éreztem, pedig kívül vágtak, belül pedig repedtem, szóval 1 órát stoppolt a dokim, de a szülés annál jobban fájt! :)
nekem fájt a varrás nem hatott az érzéstelenítõ szóval ugráltam ide oda minden szúrást éreztem, de gyors volt szerencsére.

Ma kéne szülnöm. Ha nem szülök még 5 napig akkor meginditják a szülést, infuzioval. Az milyen? Fájdalmas az is? Mennyi idö alatt van igy meg a gyerek?

Legjobb válasz: Attól függ hogyan reagál a szervezeted az oxitocinra. Az indítás olyan,h infúzióval bekötnek neked eg hormont,az oxitocint,ami felelõs a természetes szülés beindulásáért,a méhszáj tágulásáért.Erre beindul a szülés. Ne aggódj!Engem császárral fenyegettek,mert nem sok jele volt,h ki akarna jönni a kisasszony.Szülés elõtt 7órával még teljesen zárt és kicsit kemény volt a méhszájam,majd magától beindult minden,és pikk-pakk túllettem rajta.

Attól függ hogyan reagál a szervezeted az oxitocinra. Az indítás olyan, h infúzióval bekötnek neked eg hormont, az oxitocint, ami felelõs a természetes szülés beindulásáért, a méhszáj tágulásáért.Erre beindul a szülés. Ne aggódj!Engem császárral fenyegettek, mert nem sok jele volt, h ki akarna jönni a kisasszony.Szülés elõtt 7órával még teljesen zárt és kicsit kemény volt a méhszájam, majd magától beindult minden, és pikk-pakk túllettem rajta.
szia. én is indított szüléssel szültem. reggel bementem (38hetesen és 2 naposan) sima vizsgálatra a dokimhoz, meg NST-re és már nem engedtek haza, mert ki volt nyílva a méhszájam 4 cm-re és zöld volt a magzatvíz is. és azt mondták, hogy a baba ki akar jönni. Nálam úgy volt, hogy reggel 10 kor kerültem szülõszobára. kaptam 1 liter infúziót, ugyanis se enni se inni nem lehet. nekem azért adtak egy pár korty vizet :) utána volt burokrepesztés (ezt meg sem éreztem) majd 500ml oxitocint. délután 13 órakor kezdett rossz lenni, 14 órától jó erõs fájásaim lettek és pontban 15 órakor meglett a kisfiunk. Az tény hogy fájt, de túléltem. sok sikert és minden jót. 5 hetes kisbaba anyukája
Szia! Én is mára vagyok kiírva, de semmi jele, hogy meg akarna születni a drágám. NST jó. Jóslófájás az van. Kétnaponta kell NST-re mennem és hétfõn befektetnek, ha nem indul meg addig. Kitartást.
Én 6 napja hordom túl és pénteken indítanak ha addig nem jön magától.A doki szerint magamtól megyek be elötte még és én is ebben reménykedem.Azt mondják erõsebbek a fájások indításnál, de gyorsabban túl vagyunk rajta.Ismerõsöm mindkét gyermekét így szülte.3-4 óra alatt túl volt rajta.Azért én jobb szeretnék simán szülni.
A kérdező hozzászólása: Elso szeklet
Engem csak vágtak, de csak picit. Másnapra sikerült produkálni. Nem volt annyira gáz, mint amennyire féltem tõle.
Vegyél a patikába ricinus olajat, pár forint és vidd magaddal a kórházba. Szülés után igyál belõle, 1 evõkanállal. Ha esetleg õ is adnak, akkor mutasd meg, hogy te már vettél be ilyet. Nagyon fontos, hogy ne legyen aranyered, a kemény széklettõl nagyon csúnyán ki tud jönni és vérzik.
Kívül vágtak, belül szakadtam egy kicsit. Se a pisilés, se a kakilás nem volt utána fájdalmas egyáltalán, maga a duzzadt seb sem fájt abszolút, max a varratok szúrtak kb öt nap után, de elmentem kiszedetni. Meg voltam lepõdve mert azt hittem hogy ekkora "roncsolódás" után az ember még hetekig gyötrõdik, de csak az ülés volt egy kicsit kényelmetlen az elsõ pár napban :) .
Kívül-belül vágtak-varrtak, de szülés után pár órával ingerem lett, és bár féltem, de tudtam [email protected] Igaz, a gátat tartottam papírral, nem fájt.
Gátmetszésem volt, második nap kaptam kúpot, mivel muszáj kakilni a kórházban. Nem fájt egyáltalán, pedig nagyon féltem elõtte. Utána persze zuhanyoztam, nem mertem nagyon törölgetni magam. :)
2.vagyok. Azt nem tudom, hány öltésem volt de bõ 1 órát varrtak..
1. babánál vágtak, 4 öltés, 2. napon kakiltam elõször, féltem, de nem fájt.
Én szakadtam, pont középen, de szerencsére nem végig. 4 öltést kaptam. Én is rettegtem az elsõ széklettõl, aztán a 3. napon sikerült, és egyáltalán nem fájt.
Ismerõsöm is ezzel riogatták, hogy nagyon fájdalmas lesz, most aztán vége lesz, ha kimegy, de utólag azt mesélte, hogy a világon semmi gond nem volt vele, majdnem mint bármikor máskor. Van, aki megszenvedi, biztosan, de szerintem ez nem általános. Mindenki másképp reagálja le.
Szia.A elsõ nem fájt mert kaptam ricinus olajat.Na a 2.az szülés után 2 nappal volt.Vágtak kívül belül 2 felé repedtem.Ráadásul szorulásom volt.Hiába kértem bármit is, hogy könnyebben menjen, nem kaptam azt mondták nem lesz semmi baj csak nyomjam nyugodtan.Így tettem.1 órát sírtam a wc-n mert annyira fájt és nem mertem nyomni.Végül sikerült úgy, hogy kiszakadt 1 belsõ varratom és ömleni kezdett a vér.Pedig akkor már elõtte alig volt lochiám szinte vizes volt.Akkor megijedtem de nagyon.AZtán az orvosom adott ergam cseppet az valamennyire csökkentette a menyiséget de kitartott 6 hétig a vérzésem.
Szia. Én spontán szültem, nem vágtak, csak belsõ varratom volt.De én szorulásos is lettem, így nekem elég gyötrelmes volt a 3.-ik nap sikerült. kuppal. De ez mindenkinél máshogy jön le.
Én kaptam 2db hashajtó tablettát. Azt hittem, hogy mind a kettõt be kell venni, így szorgalmasan benyomtam. Olyan hasmenésem lett, hogy ihaj:D Szóval nem fájt, de ez már a 3. napon volt, és nagyon haza akartam menni, csak így engedtek. Természetesen szültem, és vágtak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!