Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fáj szülés Mihez lehet hasonlítani (2 db)

Mennyire fáj a szülés? Mihez lehet hasonlítani?

Sziasztok! Nekem még nem volt szülésem, és nagyon félek t?le. Szeretnék babát, de magától a terhességt?l is félek úgymond, mert olyan -lehet hülyén hangzik- "alien" érzés fog el mikor belegondolok hogy bennem lenne a baba. Régebben ez többször volt mostanában alig van ez az érzés ha terhességre gondolok. Még agyilag nem készültem volna fel a terhességre? Köszönöm a válaszokat! :) 24/L

Legjobb válasz: szia, ahogy az elottem szolo is irta, nagyon jo erzes amikor mar a karodban van a baba. A terhesseg neha kellemetlensegekkel jar, de ki lehet birni, es a szulest is. En 1 honapja szultem, es mar szinte nem is emlekszem afajdalmakra, amiket ateltem, mert a baba mosolya mindent elfeledtet. Beinditott volt a szulesem, mert mar 10napja kesett a pici, a fajdalmak igy gyorsabban jottek, 8 ora alatt lejart minden. A vajudas nalam szornyu volt az utolso masfel oraban, ekkor a falra masztam volna, kiteptem volna a hajamat is. A tolofajasoknal segitett a dokim, nyomkodta a hasam felso reszet, h konnyebben jojjon ki a baba. Gatmetszes volt, azt alig ereztem, viszont utana a gatvarrast igen. Olyan erzes volt, mintha szakadnal szet, de nagyon erosen kell nyomni, amikor jon a fajdalom. kepzeld el, h szornyu nagy szekrekedesed van, es nyomni kell, kb igy kell nyomni a szuleskor is. miutan kijott a babam feje, utana mar az egesz teste csuszott utana, nekem nagyon nagy megkonnyebbules volt. Nem kertem EDA-t, remeltem, hogy anelkul is meguszom, es igy is lett. Nehezebbnek kepzeltem el, de eleg hamar lejart maga a szules. A vajudasom utolso resze es a gatvarras volt a legfajdalmasabb, de van akinel a tolofajasok nehezebbek. Mindenkinel mas es mas, de megeri gyereket szulni, gyonyoru erzes szulonek lenni, latni, ahogy naprol napra egyre tobbet tud a pici. Remelem valamennyire sikerult kialakitani egy kepet a szulesrol.

szia, ahogy az elottem szolo is irta, nagyon jo erzes amikor mar a karodban van a baba. A terhesseg neha kellemetlensegekkel jar, de ki lehet birni, es a szulest is. En 1 honapja szultem, es mar szinte nem is emlekszem afajdalmakra, amiket ateltem, mert a baba mosolya mindent elfeledtet. Beinditott volt a szulesem, mert mar 10napja kesett a pici, a fajdalmak igy gyorsabban jottek, 8 ora alatt lejart minden. A vajudas nalam szornyu volt az utolso masfel oraban, ekkor a falra masztam volna, kiteptem volna a hajamat is. A tolofajasoknal segitett a dokim, nyomkodta a hasam felso reszet, h konnyebben jojjon ki a baba. Gatmetszes volt, azt alig ereztem, viszont utana a gatvarrast igen. Olyan erzes volt, mintha szakadnal szet, de nagyon erosen kell nyomni, amikor jon a fajdalom. kepzeld el, h szornyu nagy szekrekedesed van, es nyomni kell, kb igy kell nyomni a szuleskor is. miutan kijott a babam feje, utana mar az egesz teste csuszott utana, nekem nagyon nagy megkonnyebbules volt. Nem kertem EDA-t, remeltem, hogy anelkul is meguszom, es igy is lett. Nehezebbnek kepzeltem el, de eleg hamar lejart maga a szules. A vajudasom utolso resze es a gatvarras volt a legfajdalmasabb, de van akinel a tolofajasok nehezebbek. Mindenkinel mas es mas, de megeri gyereket szulni, gyonyoru erzes szulonek lenni, latni, ahogy naprol napra egyre tobbet tud a pici. Remelem valamennyire sikerult kialakitani egy kepet a szulesrol.
Akkor és ott nagyon fáj, kimondhatatlanul.Nekem olyan volt mintha alulról szét akarnának húzni, plussz még görcs meg ki tudja még.Azon imádkoztam hogy ne jöjjön több fájás, mert nem élem túl tuti:-)))Na de jött, és túléltem.Ez az igazán kemény része nekem kb. három óra volt, szerintem azért kibírható, és van egy édes fiam.A neheze utána jön, nem könnyû babát nevelni.Akár holnap újra szülnék, mert akkora csoda, hogy ez elmondhatatlan. Ne félj, a terhesség az is maga a csoda!!!Nekem annyi baj volt a kilenc hónap alatt, hogy alig vártam hogy végre megszüljek, utána meg hónapokig hiányzott.Szóval nem leányálom sem a terhesség sem pedig a szülés, de 100*újraélném szívem szerint. 10 hónapos fiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint nem annyira tragikus dolog a szülés. :) Gratulálok nektek teljes szívembõl :)

Mennyire fáj a szülés? Mihez lehet hasonlítani? Csak egy elviselhető "görcsnek" mondható fájdalom?

Engem már nagyon sokat megijesztettek. Volt aki meg is nyugtatott.

Legjobb válasz: Ez nagyon különbözö!Mindenkinél más van aki észre sem veszi és van olyan akinek gyötrelmes.Fájni fogde kibirod!Ha annyira fájna szerinted miért vállalnak több gyereket is.Ja és orvostól is függ hogy meddig szenvedsz szerintem

Ezt a fájalmat semmihez nem lehet hasonlítani. Véleményem szerint, azért hasonlítják a mensis fájdalmakhoz, mert olyan fájdalommal kezdõdik. De késõbb már nem olyan, ezt nem lehet elmondani vagy leírni, ezt a fájdalmat. egy vígasztaljon, hogy azért ki lehet bírni, mert mindenki kibírja.
Nagyon fáj. De ezzel együtt a világ legcsodálatosabb élménye. Nem kell félni, ha minden rendben megy, csak hagyd megtörténni a dolgokat és gondolj arra, hogy minden fájdalom közelebb visza babáddal való találkozáshoz. És az, hogy amikor megszületik, elmúlik minden fájdalom, az nem lelkileg van így, hanem tényleg, fizikailag abban a pillanatban már semmi sem fáj! Hihetetlenül csodálatos érzés! Kellemes babavárást és szép szülést kívánok Neked!
Van aki ordit és van akinek a könnye potyog fájdalmában.Én az utóbbiak közé tartoztam, de a baba úgy elfeledteti a fájdalmat mintha soha nem is lett volna!
Mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbje, így van, akinek elviselhetetlen az egész, és a halálát érzi, de van, akinek meg szimplán kibírja.
Ez nagyon különbözö!Mindenkinél más van aki észre sem veszi és van olyan akinek gyötrelmes.Fájni fogde kibirod!Ha annyira fájna szerinted miért vállalnak több gyereket is.Ja és orvostól is függ hogy meddig szenvedsz szerintem
Két gyerekem van. Az elsõt természetes módon szültem. Oxitocint kaptam, mert nem éreztem a fájásokat. Szinte fájdalommentesen szültem. A férjem szerint szinte kirepült belõlem három tolófájással. A gát összevarrása volt csak kellemetlen és az néha fájt is. A második gyerekkelm kipróbáltam a fájdalmas vajúdást is, de az sem volt elviselhetetlen, meg sem nyekkentem. Eltûnt méhszájjal egyedül sétáltam fel a lépcsõn a szülészeten a felvételi osztályra. Mivel faros volt a babám és nagy itt a császár mellett döntöttek. A császár utáni két hét és átvágott hassalé felülni az a gyötrelem. Szülés közben egy olyan sajátos állapotba kerül az ember... Ha olyan könnyen szülhetnék, mint az elsõ gyerekemet, akár tízszer is vállalkoznék rá.
Nekem annyira fájt, hogy nem voltam biztos benne, túlélem-e! De túléltük és most gyönyörû kis bébim alszik a kiságyban...
szörnyen! de tleg! de a gyerek kárpótol, odaadják, és már nem is fáj az epidurál jó ötlet, de gátmetszést csak akkor engedj, ha tleg nagyon kell (nehezen gyógyul, csíp, éget a seb)
Nem akarlak megijeszteni de nagyon fáj. Ha hasonlitani kéne akkor a menstruációs görcseidet szorozt meg 5!!! De fel lehet rá készülni. Saját példa: 2 szülésnél kértünk az orvosunktól gerincbe érzéstelenitõ injekciót azt mondják megvannak az elõnyei is meg a hátrányai is nem tudom... Nem tulzok neked de igy a szülés egy menstruációs fájdalomhoz volt hasonlitható egyáltalán nem volt fájdalmas!!! Fájt de nem jobban mint amikor megjön az embernek. Ha nagyon félsz mindenképpen kérjél ijen injekciót az orvosdtól 2005-ben 5.000, -ft-ba került, szerintem most sem lehet sokkal több Sok szerencsét neked

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!