Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fáj gátmetszés, (10 db)

Mennyire fáj a gátmetszés szülés közben?

sziasztok! én azt szeretném megkérdezni hogy mennyire fáj a gátmetszés szülés közbe?lehet érezni mikor ezt megcsinálják?és mikor varnak össze adnak éezéstelenít?t vagí nem ér az se semmit? köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! A gátmetszés szükségessége csak a szülés közben derül ki, tehát amikor nem tud kibújni a baba feje a külsõ "lyukon". Ekkor csinálják, de akkor már annyira el lesz zsibbadva a nemi szerved, hogy nem is fogod érezni azt az egy nyisszantást. Én is csak onnan tudtam mikor csinálja, hogy mondta a szülésznõ, hogy gátmetszés kell és vágott is. NEm fog fájni, a szülési fájdalom közben.

Szia! A gátmetszés szükségessége csak a szülés közben derül ki, tehát amikor nem tud kibújni a baba feje a külsõ "lyukon". Ekkor csinálják, de akkor már annyira el lesz zsibbadva a nemi szerved, hogy nem is fogod érezni azt az egy nyisszantást. Én is csak onnan tudtam mikor csinálja, hogy mondta a szülésznõ, hogy gátmetszés kell és vágott is. NEm fog fájni, a szülési fájdalom közben.
DE én is nagyon félek töle ......nagyon áááááá:S
Szia! A gátmetszést akkor csinálják, amikor fájásod van, tehát azt nem érzed. Összevarrásnál adnak érzéstelenítõt, úgyhogy azt is ki lehet bírni, mint ahogy a szülést is, hiszen ez mind azért a pici kis életért van. Úgyhogy megéri. Sok sikert!
A gátat akkor vágnak, amikor már feszíti a baba feje, amitõl szinte teljesen zsibbadt. A vágást észre sem veszed. A varráshoz meg érzéstelenítenek. Nekem is ez volt az egyetlen a szülésben, amitõl féltem, de nem volt mitõl. Utána pár napig ülni nem a legjobb, de elviselhetõ.
Amikor vágnak azt fájás közbe teszik csak én elkövettem azt a hibát hogy aztmondtam jön a fájás és nemjött szóval éreztem rendesen a varrásnál nem fogadtam el az inekciót mert az kegyetlen egy érzés és azt is éreztem minden öltést te ne kövesd el ezeket a hibákat!

Mennyire fáj a gátmetszés, minden esetben kell alkalmazni?

14 hetes kismama vagyok és nagyon félek kérem aki tud segítsen!Nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Szia.Ne félj elöre töle.Èn úgy hallottamhogy akkor a gátmetszéssel foglalkoznak a szülö nök a legkevésbé,és van aki a fájásai mellett meg sem érzi. Söt,nem is minden esetben alkalmazzák.Készülj fel lelkileg a szülésre amennyire lehet,legyél tudata´ban azzal,hogy mi fog ott lezajlani. Minnél jobban fogsz fe´lni töle,annál rosszabb lessz. Inkább arra gondolj,--mikor már ot tartasz--hogy lassan a karodba tartod a gyermekedet. 27hetes kismama.

Szia.Ne félj elöre töle.Èn úgy hallottamhogy akkor a gátmetszéssel foglalkoznak a szülö nök a legkevésbé, és van aki a fájásai mellett meg sem érzi. Söt, nem is minden esetben alkalmazzák.Készülj fel lelkileg a szülésre amennyire lehet, legyél tudata´ban azzal, hogy mi fog ott lezajlani. Minnél jobban fogsz fe´lni töle, annál rosszabb lessz. Inkább arra gondolj, --mikor már ot tartasz--hogy lassan a karodba tartod a gyermekedet. 27hetes kismama.
Lehet készülni elõre a gátvédelemre, akkor van rá esély, hogy nem lesz gátmetszés. Beszélj egy szülésznõvel, hogyan készülj! De ha mégis vágnak, hidd el, észre sem veszed! Akkor, amikor vágnak, nem fáj, sõt, mondom, észre sem veszed, csak utólag kellemetlen. De még az is túlélhetõ. Én is egyedül ettõl féltem, de nem kellett volna. Mostmár tudom, hogy nem volt mitõl tartanom.
Ha nem sikerül gátvédelemmel szülnöd és mégis vágni kell, nem fogod érezni!Akkor vágnak mikor fájás van és annyira elzsibbad a gát, hogy olyan mintha teljesen érzéstelenitve lenne.Ez miatt ne izgulj! Utána viszont tényleg kellemetlen , de nem vészes.
Szia!Nos én azt tudom mondani, hogy a gátmetszés az igaz nem fáj, de nekem mind a két gyereknél az nagyon fájt mikor összevarrták, pedig kaptam a gátmetszés köré érzéstelenítõt, mégis minden tûszúrást éreztem.De ez mindenkinél más, úgyhogy végül is csak akkor fogod megtudni, mikor odáig eljutottál.De túl lehet élni, mindenki túléli.Sõt nekem az elsõ gyerek születése után mikor kiszedte a varratokat, egyet véletlenül bennhagyott, amit csak hat hét múlva , a kontrolon vett észre, persze arra már begennyesedett.Tehát ilyen is van, de nem vészes.Nem kell félni.Ha félnék, akkor nem reménykednék benne, hogy most talán a harmedik gyerkõcöt várom:-)
Szia! Én is szeretnék gátvédelemmel szülni. Jógázni járok, az segít az ellazulásban. Görcsös kezdés után tuti vágni kell. Intim tornát is csinálok. Ha mégis vágni kell, rajtam már nem múlt:) Üdv, egy 24 hetes kismama
Manapság rutinból vágnak, nehogy szakadjon a gát, mert az igen kellemetlen. Elötte kapsz érzéstelenítõt, így magát a vágást nem érzed, a varrás már más tészta:( Régebben nem volt vágás, ilyenkor a nõ vagy megúszta és nem volt baj, vagy szakadt és pár hétig csak gumigyûrûn tudott ülni....
Már háromszor szültem, nyárra várjuk a negyedik babánkat. Csak az elsõ babámnál volt gátmetszés egy egész öltéssel megúsztam, ami egyeltalán nem fájt sem akkor sem a késõbbi gyógyulás során. A második gyermekem 10 hónappal és 23 nappal az elsõ után érkezett, mégsem repedt, vágni sem kellett, pedig kislányom 4080 grammal 58 cm el és 36 os fejkörfogattal érkezett. Következõ babánk pedig 4300 grammos 60 cm-s és 38 as fej körfogatú volt, mégsem kellett vágni. Pedig soha nem jártam sem jógára sem semmilyen más elõkészítésre. Véleményem szerint a leginkább ez alkati kérdés, és nagyon sok múlik a szülésznõn is. Akiknek ezúton is hálás vagyok, hogy elkerültük a gátmetszést...

A gátmetszés és a varratszedés mennyire fáj?

Szült valaki gátvédelemmel,úgy jobb lenne?

Legjobb válasz: Utolsónak igaza van:) Nálunk is dettó így volt, vajúdáskor teljesen csendben tûrtem, varráskor meg jajgattam. Nagyon fájt, élesen, én is másztam volna felfelé, de nem engedtek. Mondta is a doki, h nem látott még iylet, de ezek szerint akkor van, kedves elõzõ "bajtársnõm":)

Utolsónak igaza van:) Nálunk is dettó így volt, vajúdáskor teljesen csendben tûrtem, varráskor meg jajgattam. Nagyon fájt, élesen, én is másztam volna felfelé, de nem engedtek. Mondta is a doki, h nem látott még iylet, de ezek szerint akkor van, kedves elõzõ "bajtársnõm":)
Hehe, miért nem a lényeget kérdezed? Hogy a varrás mennyire fáj? :) Mert a gátmetszést azt észre sem veszi az ember, én csak a vágás hangját hallottam, de varrás közben sírni tudtam volna! Pedig nem vagyok egy anyámasszony-katonája, egy pisszenés nélkül végigvajúdtam és megszültem, de a varrásnál másztam felfelé a szülõágyon rendesen! Párom mondta, hogy a szülõszoba végén hallotta a jajveszékelésem! :) De nyugi, mint minden más fájdalom, ez is feledésbe merül. :) 9 hetes baba anyukája
Kérd hogy próbálják meg a gátvédelmet, és csak akkor vágjanak, ha repednél. Amúgy a gátmetszést nem is érzed, érzéstelenítenek elõtte, és a tolófájástól nem tûnik fel a vágás, és felszívódó varrattal varrnak már a legtöbb helyen, ezért nincs varratszedés, nekem sem volt. Mi is megpróbálkoztunk a gátvédelemmel, de nekem nehezebb volt visszatartani a nyomási ingert, ezért nem bánom, hogy vágtak, így kint volt egy szempillantás alatt.
A gátmetszést általában fájás alatt csinálják, ilyenkor van más gondod is, nem hogy a metszésre figyelni, tehát az nem fáj.. A varrást nekem sajnos akkor csinálták, amikor már "kihûlt" a seb, így az érzéstelenítõ nem igen hatott. Nem fájt, csak kellemetlen volt ahogy éreztem a bökést és ahogy összehúzta a sebet. Gyógyulás: ülni nem tudtam, lépni is nehéz volt, húzódott a varrat stb. nemvolt egy kellemes helyzet. Varratszedés: általában felszívódó varratokat használnak. Ha mégsem, akkor is csak elvágják a cérnát és már nem húzzák ki (régen egyenként kihúzták a külsõ varratokat..na! az rémes volt)..néhány nap-hét alatt magától kipotyog. Gátvédelem: a 4. babát így szültem (11 évvel az elõzõ után, szóval ez orvosilag elsõ szülésnek számított). Nem kértem külön, abban a kórházban ez a rutin, mindenkinél megpróbálják. Sokkal jobb volt így, bár a kitolásnál nagyon égett odalent és úgy éreztem szét szakadok. De: 2, 5 órával a szülés után ülve szoptattam a kislányomat, pedig azért 2 varratom mégis volt (pici repedés). Utána se volt semmi panaszom, tudtam rendesen ülni, akár futni is tudtam volna...
Szia! én mind két lányomat gátvédelemmel szültem, ahogy ki bújtak semmi bajom nem volt nem fájt, ha mentem ültem, úgy hallottam más kismamáktól akiket vágtak hogy a vágást nem érezték hanem a varrás és a szedés nagyon kellemetlen, de ezt úgy is a doki dönti el meik szükséges a baba és a te érdekedben, ha ott lessz az idõ úgysem ez fog majd járni a fejedben, hidd el, meg aztán eddig mindenki kibírta, meg a babád minden fájdalomért kárpótólni fog!Boldog Baba várást!két kislány anyukája!
Manapság már több helyen felszívódó varrat van. A gátvédelmes szülésnél tovább tart a kitolási szakasz. Érdemes szülés elõtt gátmasszázst alkalmazni.
Én gátvédelemmel szültem, a 4.fájásra kint volt a baba buksija(tehát egyáltalán nem tartott sokáig).Én nem végeztem gátmasszázst, intim-tornát viszont igen.
igen nekem is a varrás fájt azt hittem már tul vagyok a nehezén de mikor varrt az nagyon nagyon fájtttttt!!!!!


Gátmetszés után az összevarrás mennyire fáj? Mit lehet érezni? Kérhetek helyi érzéstelenítést?

Eléggé rosszul viselem az ilyen dolgokat, már ha elvágom az ujjam akkor is elkezdek szédülni és le kell üljek nehogy elájuljak.

Legjobb válasz: Neked akkor a vér látvnyával van bajod.Nyugi,a szülõszobán nem ez lesz a legnagyobb bajod:)Amúgy sokan mondják,hogy nem fáj a gát varrás,vagy csak egy picit,de látni tuti nem fogod.Illetve a szervezeted hatalmas mennyiségû fájdalomcsillapító hormont termel a szülés után,hogy kkönnyebb legyen elviszelni.Illetve szoptatás közben is ezek a hormonok termelõdnek. Amúgy ha esetleg adsz egy kicsit a szóbeszédre,akkor a terhesség utolsó három hónapjában igyál meg naponta egy csésze málnalevél teát,meg keress fel egy kismamajógás csoportot.Esetleg beszélj egy szülésznõvel a gátmasszírozás mikéntjérõl.Ma már csak akkor vágnak ha muszáj,de semmiképpen se ragaszkodj ahhoz,hogy ne vágjanak,mert mallottam olyanról,aki berepedt a csiklója felé,mert mindenképpen ragaszkodott a gátvédelemhez.

Neked akkor a vér látvnyával van bajod.Nyugi, a szülõszobán nem ez lesz a legnagyobb bajod:) Amúgy sokan mondják, hogy nem fáj a gát varrás, vagy csak egy picit, de látni tuti nem fogod.Illetve a szervezeted hatalmas mennyiségû fájdalomcsillapító hormont termel a szülés után, hogy kkönnyebb legyen elviszelni.Illetve szoptatás közben is ezek a hormonok termelõdnek. Amúgy ha esetleg adsz egy kicsit a szóbeszédre, akkor a terhesség utolsó három hónapjában igyál meg naponta egy csésze málnalevél teát, meg keress fel egy kismamajógás csoportot.Esetleg beszélj egy szülésznõvel a gátmasszírozás mikéntjérõl.Ma már csak akkor vágnak ha muszáj, de semmiképpen se ragaszkodj ahhoz, hogy ne vágjanak, mert mallottam olyanról, aki berepedt a csiklója felé, mert mindenképpen ragaszkodott a gátvédelemhez.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem nagyon fájt amikor varrtak jobban mint a szülés.Nem adnak érzéstelenítõt, legalábbis nekem azt mondák hogy ha szülést kibírom a varrást is. Szerintem elõre szólj hogy adjanak, remélem te nem jársz úgy mint én.Ne félj veled nem biztos hogy így lesz.
Nekem viszont kérés nélkül adtak helyi érzéstelenítõt. Kicsit kellmetlen volt, de nem fájt. Arról nem is beszélve, hogy a hasamon lévõ babámmal voltam elfoglalva, nem érdekelt, mit csinálnak velem közben :)
Én is kérés nélül kaptam az érzéstelenítõt, és a doki rögtön elkezdte, még nem hatott, de a végére már jó volt. :-) És egy picit fájt (amíg nem hatott az érzéstelenítõ), olyan volt, mint ha picit szurkálnának. De szerintem a szülés annyira fáj, hogy ha azt kibírod, fel sem fog tünni a varrás, a vágást pedig egyáltalán nem lehet érezni. elsõ szülés esetében nagyon kevés orvos hajlandó arra, hogy ne vágjon.
Nekem eléggé fájt - be ez már a szülés után azért semmiség volt -, fõleg, mert olyan típus vagyok, hogy ha valami kellemetlen, akkor muszáj elképzelnem, hohy mit csinálnak, és így még rosszab. Próbálj másra figyelni (ha otthagyják a babát, akkor rá, bár nálam elvitték megfigyelni meg vozsgálni), beszélgess az orvossal, vagy kérd meg azt, aki bent volt veled (férjed, vagy akit akarsz), hogy maradhasson még és tartson szóval. Én kaptam érzéstelenítést, de egy órán át tartott a varrás és rég elmúlt a végére, többet meg már nem kaphattam.

Leírnátok, hogy a kitolásnál mit éreztetek? Akár gátmetszéssel, vagy anélkül. Mennyire fáj? Gátvédelemmel nehezebb megszülni és hosszabb?

Valakinek ez a rész már megkönnyebbülés, valaki meg azt mondja, hogy neki ez volt a legnehezebb. Kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra.

Legjobb válasz: Szia. 4 hónapja szültem. A kitolásnál olyan volt, mint a székelési inger, nem olyasmi, hanem pont olyan. A szülésznõ próbálta a gátvédelmet, de nekem olyan borzasztó kellemetlen, égõ érzés volt, hogy rászóltam és így végül abbahagyta. Szerencsére így sem repedtem, nem kellett vágni sem, de szerintem ez alkatfüggõ is. Aznap éjjel már törökülésben szoptattam. Nekem a legrosszabb a szülés utáni méhtisztítás volt.

Szia. 4 hónapja szültem. A kitolásnál olyan volt, mint a székelési inger, nem olyasmi, hanem pont olyan. A szülésznõ próbálta a gátvédelmet, de nekem olyan borzasztó kellemetlen, égõ érzés volt, hogy rászóltam és így végül abbahagyta. Szerencsére így sem repedtem, nem kellett vágni sem, de szerintem ez alkatfüggõ is. Aznap éjjel már törökülésben szoptattam. Nekem a legrosszabb a szülés utáni méhtisztítás volt.
A tolófájásaim hajnal fél 5-kor kezdõdtek, de nem nyomhattam, mert a méhnyakam még nem volt visszahúzódva.Nagyon kellemetlen volt, mert éreztem, hogy nyomnom kell, de nem lehetett.Reggel fél 6-ra voltam olyan állapotban, hogy végre nyomhattam.40 perc kellett mire meg tudtam szülni a kisfiam, de nem tudnám elmondani, hogy mit éreztem, fájt-e, az sem érdekelt hogy vágtak, hogy szakadtam, pedig a reccsenést még hallottam is, egyszerûen csak azt hittem, hogy sosem lesz meg.Azt nem mondanám, hogy a vajúdás és a szülés nem fáj, de akkor nagyon elfáradtam és túl akartam lenni rajta, nagyon boldog voltam amikor végre a karomban tarthattam a kisfiam.Valahol megkönnyebbülés volt a kitolás, de nehéz is mert már kimerülten kellett figyelnem az orvos és a szülésznõ utasításait.Ja, és szülés után nagyon büszke voltam magamra, hogy ügyesen végig csináltam, pedig sosem hittem volna magamról.
Amikor az ember eljut a kitolásig, akkor már tudja, hogy lassan vége és megfoghatja a 9 hónapja várt babáját. Ez segít elviselni minden fájdalmat. Szültem már gátmetszéssel és gátvédelemmel is, így van tapasztalatom. Az elsõ 3 gyerekemet gátmetszéssel szültem, amit igazán nem is éreztem, de a varrás és a varratok nem a legkellemesebbek. A picit 5 hónapja, tíz év után szültem (azt mondják ennyi idõ után olyan, mint az elsõ szülés) gátvédelemmel. Ég és föld a különbség. Picit repedtem, amit nem is éreztem (3 varratom volt). 3 óra múlva ülve szoptattam! Ha jól tágulsz úgysem fognak vágni, bár ez az orvoson múlik. Könnyû szülést kívánok!
Én 8 hónapja szültem a 2.babámat, bõ 2 órás vajúdás után, fájdalomcsillapító nélkül, gátvédelemmel.Nekem a tolófájás felüdülés volt, azt éreztem, h menten bekakilok, de nem fájt.A 3.tolófájásra kint volt a baba feje, akkor ott vártunk picit, h szépen jöjjön a kis teste is.Én nem éreztem, amikor a szülésznõm a gátamat "óvta", semmi negatív emlékem nincs.Nekem belsõ sérülésem se volt, az volt kicsit kellemetlen, amikor a hüvelyemet áttörölték(gondolom jóddal, vagy vmi fertõtlenítõvel).Könnyû szülést!
Szia! 3 hónapja szültem, és nekem a kitolási szakasz volt a legkönnyebb. Igaz hamar 4 és fél óra alatt megszültem a kisfiam, de akkor a vajúdásnál egy örökkévalóságnak tûnt. Annyira kifáradtam a fájásokban, hogy mire jöttek a tolófájások, szóltam a dokinak, hogy aludni akarok, mert nagyon fáradtnak érzem magam. Volt gátmetszésem, de nem éreztem semmit, igaz utánna pár nappal kellemetlen volt, a varrat, de ki lehet bírni. Olyan mintha nagyon kellene wc-re menned, és ha akarsz ha nem nyomsz. Nekem nem fájt, sõt ez volt a legkönnyebb része. 3 hós kisfiú anyukája
Szia én is 2 hónapja szültem. Tényleg olyan mintha nagyon kéne menni wc-re és a kitolás nekem már megkönnyebülés volt! Engem vágtak de nem is éreztem pedig nem kaptam érzéstelenítést sajnos repedtem is de egyántalán nem fájt csak a hangot hallotam. Mikor a doki varrt akkor mondta h vágott én meg ott feküdtem és gondolkodtam h mikor és én hol voltam?
szia, én 2hónapja szültem, hosszú vajúdás és fájásgyengeség, infúzió után -ez a része nagyon kemény és fárasztó 15óra volt, a kitolás már nem volt vészes, olyan mintha nagyon nagyon nagyon kéne kakilni de közben szorulásod is lenne, a gátvédelem nálam nem hosszabbította meg a kitolást igazán, bár ez a része a szülésnek a 15órás vajúdáshoz képest semmi volt, igaz ekkor már megkaptam az epit a császár elkerüléséhez és a tágulás elõsegítéséhez. Könnyû szülést neked!
Szia én gátmetszéssel, szültem, de egyáltalán nem éreztem fájdalmat amikor vágott a doki, pedig nem kaptam semmilyen fájdalom csillapítót. éreztem hogy vág, de nem fájt. számomra a kitolás volt a legfájdalmasabb, de az eredmény mindent megér! Könnyû szép szülést kívánok
ugy van ahogy az egyik valaszolo irta.magatol is kinyomodna;)olyan mintha valami a hasadban nyomna ki a babat.te mar akkor nem erzel olyan fajdalmat mind elotte.nekem ez mar nem fajt, ez mar a veg.es a doki figyeli es ha lassa, hogy netan berepedsz akkor bele vag egy kicsit.amit nem erzel me nefelj.a varras sem szokot fajni.en eszre sem vettem, annyira faradt voltam.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok. Valami miatt tartok a kitolás fájdalmátol, attol, hogy nem fogom tudni kinyomni, szétrepedek, beszorul a gyerek stb. Tudom, hogy nem szabad ilyenekre gondolni, de megmagyarázhatatlanul félek ettõl. Nekem még az is nagyon fáj, ha a doki kacsával megvizsgál. Ennyire alacsony lenne a fájdalomküszöböm?
Éppen most jövök egy szülésfelkészítõ tanfolyamról, ahol éppen a kitolási szakaszról kaptunk egy 2 órás elõadást. Csak annyit tennék hozzá a kommentedhez, hogy ne félj attól, hogy nem fogod tudni kinyomni, mert nem a mi erõnktõl, vagy hasizmunk erõsségétõl függ, hogy kijön-e a baba. A gyermeket a méh tolja ki, nem mi. Mi a nyomással csak hozzásegítjük a testünket, hogy ezt megtehesse. Az elõadáson elhangzott egy extrém példa, hogy akár alvás közben is megszülethetne a baba, a mi aktív közremûködésünk nélkül. Úgyhogy ne félj attól, hogy nem fogod tudni kinyomni, mert ki fogod tudni.
gondolj arra, hogy minden egyes fájással közelebb leszel ahhoz, hogy végre megfoghasd a babádat! maga a kitolás már nem szokott olyan rossz lenni, és különben is azért vannak ott az orvosok, hogy semmi baj ne történhessen! amúgy meg bízz magadban, a testedben! többre vagy képes a gyerekedért, mint most gondolod - majd meglátod. egy 7 gyerekes mami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon megnyugtattatok. Örülök, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat, sokat segítettetek vele. Minden jót Nektek!

Gátmetszés után mennyi időre szedik ki a varratokat? Mikor kell menni varratszedésre és az nagyon fáj?

Legjobb válasz: Nekem kellett menni szülés után 8 nappal, és egyáltalán nem fájt. Csak 1-2 külsõ varrást elcsípett. A szobatársamnak nem kellett mennie. Mindkettõnkét felszívódó cérnával varrták, nem is tudom nekem miért kellett menni. De jobb lett utána, nem feszített annyira.

Nekem kellett menni szülés után 8 nappal, és egyáltalán nem fájt. Csak 1-2 külsõ varrást elcsípett. A szobatársamnak nem kellett mennie. Mindkettõnkét felszívódó cérnával varrták, nem is tudom nekem miért kellett menni. De jobb lett utána, nem feszített annyira.
Nekem négy nap múlva szedték ki a varratokat, inkább kellemetlen volt, nem fájt. A belsõk felszívódóval voltak varrva, még két hónap után is jött ki belõlem, szóval fel nem szívódott de kiürült.
Nekem felszívódók voltak, így nem kellett mennem varratszedésre. Így nem is fájt :)
a felszívódónak a l"húsban" lévõ része szívódik fel, maga a "látható" része, a csomó pl. lepottyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, én is a felszívódóra tippeltem csak nem voltam benne biztos. Elsõ baba így tapasztalatlan vagyok.
nekem kettõ gyermekem van és egyiknél sem volt gátmetszés
2, 5 nappal a szülés után szedték ki a varrataimat. Egyáltalán nem fájt, még csak kellemetlen sem volt.

Mennyire érezhetően fáj egy gátmetszés?

Nyáron fogok szülni, és eddig nem igazán féltem t?le, de ahogy egyre közelebb kerülök a nagy naphoz, egyre töbsször jut eszembe hogy mennyire fog fájni egy olyan embernek aki egyáltalán nem bírja a fájdalmat? Én ilyen vagyok, iszonyú alacsony a fájdalomküszöbön és még soha életemben nem voltam kórházban, nem volt semmilyen beavatkozásom, m?tétem ezért nagyon félek a gátmetszés részt?l :(

Legjobb válasz: Akkor már annyira fog fájni mindened, hogy nem is fogod érezni, én csak a nyisszantást hallottam, de nem éreztem semmit.A varrás viszont nekem fájt rendesen.

Akkor már annyira fog fájni mindened, hogy nem is fogod érezni, én csak a nyisszantást hallottam, de nem éreztem semmit.A varrás viszont nekem fájt rendesen.
Én annyira nem éreztem hogy szülés végén megjegyeztem hogy milyen jó hogy nem kellett gátmetszést csinálni!erre a szülésznõ rám nézett és azt mondta hogy de kellett:D Észre se vettem!Ne aggódj!könnyû és gyors szülést kívánok neked!
Mire odáig jutottam, hogy gátat vágnak, már annyira fájt a medencém és a hasam, hogy szinte nem is éreztem mikor vágtak, a varrás viszont kellemetlen volt, a varratszedés meg csak kis apróság a többihez képest.
akkora volt az adrenalin, h nem is vettem észre, csak a végén amikor mondta a doki, h akkor most összevarrjuk......egyáltalán ne félj, a varrás kicsit kellemetlen, de mikor túl vagy a fájásokon szinte megkönnyebbülés és már el lehet viselni, szinte végig ott volt mellettem a fiam és próbáltam csak õt csodálni varrás közben, így nem is fájt annyira.....:) egyébként én sem hittem, h nem fog fájni, de hidd el csak durván hangzik, akkor már nem rossz
Én sem éreztem, csak kb annyit, mint amikor borotvával megvágom magam. A varrás sz*r volt, az igaz. Pláne, hogy egy órán át szöszmötöltek vele. De ki lehetett bírni.
gátvédelemmel is szülhetsz. ilyenkor valami kencével (gátvédõ olaj) kennek a szülés közben (de több literrel is, szóval sokkal) és van akinek nem kell vágni.
Szia! Én nem éreztem amikor csinálták, akkor már annyira feszít a babád hogy nem fáj. Utána én szenvedtem vele vagy 2 hétig mire le tudtam normális ülni.
Nálam is ugyanúgy volt, mint az elsõ válaszolónál. A gátmetszést én sem éreztem, viszont nekem a varrás sokkal rosszabb volt, mint maga a szülés. Mindenesetre próbálj meg nem félni, úgy állj hozzá, hogy igenis ki fogod bírni a baba miatt! :) Sok erõt, és tényleg ne izgulj még ezen! :)
Nem fogod észrevenni. Én azt sem tudom mikor csinálták.
Én sem éreztem amikor nyisszantott a szülésznõ, a varráshoz pedig kapsz érzéstelenítõt. Fájni nem fáj, inkább csak érzed, hogy tolja ill.húzza a tût a dokker.Egyetlen kellemetlen volt, amikor kitörölte a végén a hüvelyt. Nekem mondta is: "Ez állítólag kellemtlen lesz, én nem tudom!" De ez is csak egy pillanatig tart. Ez az egész vágás-varrás olyan apróság, a szülés idejére teljes extázisban van mindenki, az anya és szerintem a személyzet is, utólag szerintem te is így fogod látni. Erdélyben így mondják: "Könnyû szabadulást!" és még hozzá teszem, legyen szép szülésed, nekem életem legnagyobb élménye volt, éppen ma két hónapja.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, nagyon köszönöm a jó szavakat és gratulálok a gyermekedhez, minden jót neked!
Szia.Nekem az egyik tolófájás közepén vágott a doki, észre se vettem, tényleg én is úgy voltam, hogy fogalmam se volt róla, hogy vágtak.Ahogy kinnt volt a baba körbeérzéstelenített a doki, azt se éreztem és így a varratott se egyáltalán.Komolyan semmit, a varratszedés egy kicsit kellemetlen volt, de 5 perc volt az egész. De a szülés....én 1, 5 napig nem tágultam és úgy mentem szülni, se erõm, se kitartásom, se fájdalomküszöböm (=0)...DE amint kint volt a kisfiam, az ég világon minden fájdalom megszünk:) ))) Ne félj, én teljesen úgy áltam hozzá, hogy az idõ nem fog megállni, és el fog múlni, és túl leszek ratja...És most 9 hónapos a kisfiam!! Könnyû szülést, kitartás, sok boldogságot kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm szépen és örülök hogy ilyen szép emlék maradt a szülés :) Szép napot Neked :)
Szia. Egy dolog fontos, arra kell gondolni, hogy a fájásokkal együtt kell mûködni, nem szabad "hadakozni" ellenük, és akkor gyorsabban megy a szülés. Érdemes megismerni a szülésznõt ha lehet, nekem õ is nagy lelki segítség volt, és az orvost is ugye ismertem, férjem is velem volt és teljesen megbíztam mindenkiben ezért aki velem volt, ami segített lelkileg ellazulni és csak a picire koncentrálni. Elsõ szülésem több órás volt, második babám szélsebesen jött. Én az elsõt gátmetszéssel szültem, második gyermekemet pedig gátmetszés nélkül gátvédelemmel. Gátmetszést nem éreztem egyáltalán, halványan rémlik, hogy az orvos mondtott róla valamit. Mindkét szülésem életem legszebb élménye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ) Szép napot!
Nem is tartottam a gátmetszéstõl és nem is volt rá okom utólag. Nem éreztem se az érzéstelenítõt, se a metszést, semmit. Annyira el van ott már minden zsibbadva addigra és épp elég más "bajod" van minthogy ezt érezd... Attól viszont féltem, h öltés közben fejberúgom a dokit, de a varrást sem éreztem. Meg akkor úgy emlékszem már rajtam volt a babám, hol érdekelt már engem pár öltés. Mondjuk nekem szép szülésem volt, nagyon szép. Tavaly volt, idén újra szülök :DDDD
A kérdező hozzászólása: Gratulálok :) ) KÖszi a választ, szép hétvégét :)
szia, csak jelezni akartam, hogy megvan a baba :) Még aznap megszületett, már itthon vagyunk. És újra nem fájt a gátmetszés, pedig megint fájdalomcsillapítás nélkül kértem a szülést. A varrás viszont nagyon kellemetlen volt, pedig kicsi volt a gátseb. Csak valahogy nem hatott igazán a szuri. Mindegy, ezt gyorsan elfelejti az ember, ha a baba a karjában van :) Gyors és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Ó nagyon sok megnyugtató válasz érkezett, szívbõl örülök :) Most már könnyebb a lelkem, persze eddig is vártam a szülést meg minden csak valahogy félek az ismeretlentõl én még akkor is pánikolok ha szálka megy az ujjamba :) De megnyugtattatok, köszönöm :)
Nekem az volt a szülés legkellemesebb része... :) Kaptam egy helyi érzéstelenítõt, ami kitartott a varrásig, így abból se éreztem tényleg semmit.És nekem felszívódó varratom volt, tehát azzal se volt gond utána...
Nekem sem fájt sem a vágás, sem a varrás. Egyedül a fájdalomcsillapító injekciót éreztem, de persze az semmi nem volt:) Nyugi, fel sem fog tûnni a gátmetszés, én még örültem is neki, mert a gátmetszés után úgy száguldott ki a fiam, mint a gyorsvonat:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Hû tényleg, most hogy említitek, na a varrástól is nagyon félek :)
A kérdező hozzászólása: Továbbra is köszönöm mindenkinek, remélem nekem is úgy lesz hogy nálam maradhat a babám amíg varrnak, hogy õrá figyeljek :) )
reméljük jó helyre adják neked az érzéstelenítõ szurit utána mert ha jó helyre adják, egyáltalán nem fáj!! Nekem az elsõ babámmal 2 éve jó helyre szúrták és semmit se éreztem belõle (márhogy azt hogy vmit matat odalent a doki azt igen de nem fájt). Most mikor a 4, 5 kilós lányom született õ sajnos csinálta magának a helyet rendesen és most rossz helyre ment a szuri igy az egyik felét sajnos éreztem és tényleg rosszabb volt mint a szülés, de szorítottam a férjem kezét meg a szülésznõ odahozta a tündéri kislányunkat így fura mód a boldogságtól sírtam közben:) Pedig tudtam h nagyon fáj..
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszoló! Nagyon nagy szerencséd volt, bárcsak hasonlóképp járnék :) ) Köszönöm neked is mindenkinek a jókívánságokat :) ) Mindenkinek szép napot!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, utolsó elõtti :)
A kérdező hozzászólása: Közben elolvastam utolsó válaszoló írását is és Neked is szerencsésen alakult :) Gratulálok a gyermekeitekhez :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, utánanézek a bogyóknak és ha kérdés lesz írok majd mindenképp :) köszönöm a teával kapcsolatos tanácsot is, és Nektek is minden jót kívánok!! :)
a metszés maga tényleg nem fáj, olyan mintha papírral megvágnád magad. Én minden fájdalomcsillapítás nélkül szültem, így a varráshoz külön szurikat kaptam, hogy ne érezzem. így nem volt vészes, csak ezekkel az a baj, hogy vérbõséget okoznak, és lett egy nagy vérömlenyem a varrat mentén, ami igen lassan szívódott fel és sokáig nem tudtam rendesen ülni. De ez igen ritka. Úgy tudom, ha EDA-val szülsz, egyáltalán nem kell érzéstelenítõ a varráshoz, mert nem érzed. Egy héten belül jön a második babám (már túlhordásban vagyunk), majd megírom, most milyen volt. Nem érdemes elõre félni a fájdalomtól, hiszen a szülés fájdalmas, de a legnagyobb élmény! És utána büszke leszel magadra, hogy végig csináltátok ketten a babával!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Hûha akkor minden jót és szépet kívánok a szülésedhez, majd írj mindenképp hogy milyen volt, hogy érzitek magatokat! Én még a 24. hétben járok szóval odébb van de valahogy mostanában gondoltam bele elõször jobban az egészbe :)
Nekem is alacsony a fájdalomküszöböm, de hidd el, meg se érzed közben, hogy vágnak. Utána sokkal jobban fáj, nem tud az ember mozogni és leülni. De szülés közben nem fáj egyáltalán. 22 hónapos kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Szia, Óriási gratula!! :) És köszönöm hogy megírtad :) ) Sok sok egészséget Nektek :) ))))
Ha jobban fáj, az biztosan nem normális. Lehet, hogy elfertõzõdött a seb.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam erre, ma jól meg is néztem magam (elõször azóta), de meglepõen "jól" néz ki. De lehet, hogy doki lesz belóle...
A seb fáj, vagy a csont?Mert nekem a csont még utána egy-két hónapig is úgy fájt, mintha valaki jól középen rúgott volna. :-) Fõleg mikor front volt.A seb is fájhat olyankor, és azt hiszem most épp front van.Mindenesetre ha nem javul, akkor irány a doki. Jobbulást!
Frontra még évek után is érzékeny az a terület. De az, hogy jobban fáj, hát nem tudom, én tényleg dokihoz mennék a helyedben. (1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem semmi komoly, minden esetre ha holnap sem lesz jobb, felhívom a dokit. Egyébként nem igazán tudom behatárolni, hogy mi/hol is fáj. A legrosszabb állni.

Gátmetszés mennyi ideig fájt?

Több, mint 2 hete szültem. Már másnap ültem rajta és furcsállom, hogy még mindig fáj. Nem is hátra fele, hanem a hüvelyemben érzem id?nként elég er?sen. Van, hogy akkor is, ha csak szimplán felállok, mintha szétfeszítene valami.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 1 hétig fájt!! Aztán már rendesen tudtam ülni is!üdv

Szia! Nekem 1 hétig fájt!! Aztán már rendesen tudtam ülni is!üdv
Én azonnal kezdtem homeopátiás szert szedni rá és nagyon hamar és nagyon szépen elgyógyult.
Nekem a fájdalom 2 hétig tartott, utána csak begörcsöltem néha, fõleg, mikor 10 percnél tovább kellett állnom.
A gétmetszés az elsõ szülés után kb 2 hétig, a második után 3 hétig fájt, harmadszorra szerencséra nem volt. Amit a hüvelyedben érzel, az nem a gátmetszés, hanem az elrepedt hüvelyedet varrták ott össze.
Még fog is fájni egy darabig, végül is az olyan mint egy mûtét. Nekem fájt vagy 1 hónapig szülés után, persze nem nagyon, csak éreztem, hogy valami volt ott. Majdnem 10 hónapja szültem, néha még mindig belenyilall egy picit.
2 napig nagyon, de a kórházból már úgy értünk haza, hogy tudtam ülni. Aztán visszakerültem mert véreztem és kaparás lett belõle, ami közben kipotyogott a feszítéstõl az összes varratom, ezután már semmit se éreztem.
Az elsõ babámnál kellett kb. 1 hónap mire nem feszített, és nem fájt. De a 2. babámnál már nem is vágtak, így elkerültem ezt a kellemetlenséget. Sajnáltam szegény kismamákat a kórházban, mert annyira fájt nekik, nem tudtak ülni, én meg össze-vissza mozoghattam.

A gátmetszésnek vagy a császárnak a helye/gyógyulása fáj jobban? Melyik mennyi idő kb?

Legjobb válasz: Nekem két császárom volt.Az operációt követönapok nagyon fájdalnasak.Sok fájdalom csillapítót kaptam injekcióban. A korház 5 nap.Utána otthon még minimum 1-2 hét húzós.

Nekem két császárom volt.Az operációt követönapok nagyon fájdalnasak.Sok fájdalom csillapítót kaptam injekcióban. A korház 5 nap.Utána otthon még minimum 1-2 hét húzós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat és hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat. Nagyon szeretnék kisbabát, csak nagyon félek a szüléstõl...de most egy kicsit sikerült megnyutatnotok.:)
Gátmetszésem volt, az elsõ 1-2 nap kellemetlen, de kb. 1hét múlva már nem éreztem semmit.
Nekem csak gátmetszésem volt, nem túl nagy, így hamar gyógyult. A szülés másnapján már normálisan ültem, csak kicsit fájt.
1. baba természetes uton gátmetszés és repedtem is :S marha soká gyogyult még 6hét mulva is fájt és nem birtam rendesen ülni. 2. baba császár - jóó nagy vágás. az elsõ 3 nap kemény volt nagyon, de egyre jobb lett :) a császárbol olyan 2, 5-3hét alatt teljesen felépültem.
A gátmetszést nem tapasztaltam. Császárt igen. Nekem néhány óra volt fájdalmas a mûtét után és az elsõ néhány szoptatáskor-nem kibírhatatlan, nem kértem fájdalomcsillapítót. A seb kb 1 hétig nagyon ronda volt: vastag és vörös, aztán visszahúzódott és elhalványult.
Nekem gátmetszésem volt, nem fájt egyáltalán, kicsit kellemetlen volt, amíg ki nem szedték a varratokat, és az sem volt rosszabb, mint egy gyantázás. Igaz, kevés varrat kellett, de egy fogászati kezelésnél sokkal jobb volt. :)
nekem csak gátmetszésem volt, vmit ronthattak rajta vagy n nem tudom, merthogy két hétig a szülés után ülni nem tudtam, egy hétig elájultam, ha hirtelen álltam fel. bár hadd tegyem hozzá, h az ismerõseim körében ez nem tapastalt dolog, sõt, másnap már törökülésben szoptattak.
Nekem a gátmetszés gyógyult lassabban, még hónapok múlva is érzékeny volt, a császár csak az elsö napokban volt fájdalmas.
akkor nagyon hajrááá neked, nektek)))) hidd el, bármi is lesz, egy babuci aki a tiéd, hát, bármit megér!!!!!!
Én most várom a 2. babót, és én is félek, nehogy gátmetszés legyen. Elsõnél a "férjem védte a gátat", nagyon ügyesen:) Most is felajánlotta, hogy õ lesz a gátvédõ:) Ez ne tartson vissza a szüléstõl:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!