Találatok a következő kifejezésre: Mennyire fáj, milyen (69 db)

Tetkó mennyire fáj? Milyen érzés?

?

Legjobb válasz: Hát ez embertõl függ legalábbis szerintem meg a tetkósom szerint is. Én úgy vagyok vele,hogy aki tetkót csináltat az elégé legyen elszánt kibírni a fájdalmat. Én nekem 3db tetkóm van és a legelsõ alig fájt az a vállamon van a 2. egész karos az már jobban fájt és a 3. teli hátas na az fájt a legjobban de az azért,mert már tudtam,hogy mire számítsak így kellemetlenebb volt mint az elsõ kettõ az elsõ azért fájt kicsit ,mert akkora fájdalmat képzeltem el,hogy jaj nem fogom kibírni stb... De amikor elkezdték alig éreztem valamit. De én azt javaslom elõbb csináltass hennát és nézd meg a reakciókat a tetkóra amit akarsz ,ha soknak tetszik irány a szalon ha keveseknek akkor meg rajtad múlik menyire kell.

Hát ez embertõl függ legalábbis szerintem meg a tetkósom szerint is. Én úgy vagyok vele, hogy aki tetkót csináltat az elégé legyen elszánt kibírni a fájdalmat. Én nekem 3db tetkóm van és a legelsõ alig fájt az a vállamon van a 2. egész karos az már jobban fájt és a 3. teli hátas na az fájt a legjobban de az azért, mert már tudtam, hogy mire számítsak így kellemetlenebb volt mint az elsõ kettõ az elsõ azért fájt kicsit , mert akkora fájdalmat képzeltem el, hogy jaj nem fogom kibírni stb... De amikor elkezdték alig éreztem valamit. De én azt javaslom elõbb csináltass hennát és nézd meg a reakciókat a tetkóra amit akarsz , ha soknak tetszik irány a szalon ha keveseknek akkor meg rajtad múlik menyire kell.

Mennyire fáj, milyen érzés az első szex?

Barátnőmmel lassan odajutunk hogy jönne az első alkalom.Gondolom tőlem is függ hogy mennyire vagyok óvatos.

Legjobb válasz: Igen, tõled is függ. Ha a barátnõd még szûz akkor nagyon figyelj oda rá, hogy teljesen lazuljon el mielõtt behatolnál és nagyon óvatosan csináld. Ne siesd el! Ha nem elég nedves akkor mindenképp használjatok sikosítót, mert szárazon lehet hogy fájni fog neki. Többször is kérdezd meg tõle hogy fáj-e és ha fáj akkor lassíts vagy állj le, mert az elsõre jól kell majd visszaemlékezni, nem pedig úgy hogy végigszenvedte! A védekezésrõl se feledkezzetek meg!

Igen, tõled is függ. Ha a barátnõd még szûz akkor nagyon figyelj oda rá, hogy teljesen lazuljon el mielõtt behatolnál és nagyon óvatosan csináld. Ne siesd el! Ha nem elég nedves akkor mindenképp használjatok sikosítót, mert szárazon lehet hogy fájni fog neki. Többször is kérdezd meg tõle hogy fáj-e és ha fáj akkor lassíts vagy állj le, mert az elsõre jól kell majd visszaemlékezni, nem pedig úgy hogy végigszenvedte! A védekezésrõl se feledkezzetek meg!

Milyen egy szülés? Mennyire fáj? Milyen kihordani egy kisbabát? Én még nagyon fiatal vagyok, de érdekel! Hány hónapos kortól nem lehet szexelni, és szülés után mikor lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)

A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)
Szia, A szülésrõl még nem tudok nyilatkozni, az pár hét múlva esedékes, amit tudok róla, az a szakirodalom, és sok sok sok ilyen-olyan sztori. A nagyon szenvedõs, és sose többet gyerek mert ez kibírhatatlan-tól a bementem és kint is voltig mindent hallottam már. Sajna az enyém olyan lesz, amilyen lapot húzok. A terhesség, a gyerek kihordása: kabaré, rémálom, és hatalmas csoda. Hogy miért kabaré: ahogy változik a nõ, pocak totyogás, hisztik, és sok más egyéb, ami kicsit egyén függõ is, én pl baba vagyok néha, aki gügyög és sír, ha szeretgetésre vágyik, néha meg 2éves megszeppent kislány, aki eltévedt:) , ahogy picur odabent rendetlenkedik, te meg egy egy nagyobb rúgásnál ugrálsz, és meg meg riadsz, hogy jaj ez meg mi volt:) én szoktam. Rémálom: folyton van miért aggódni, a pici miatt, ugye jól van egészséges, stbstbstb. Minden jó lesz ha majd megszületik. Csoda: aki azt mondja nem az, az vagy nem élte még meg, és nem tudja, vagy hazudik, vagy férfi. Utána a picimanó érkezése: egyszerre csapás és ajándék. Egy csomagban adnak egy angyalt és egy falhozcsapanivaló ördögöt, abban a gyönyörû csöpségben. Az fix, hogy az ember élete feje tetejére áll:) Ami a házaséletet illeti: minket letiltottak róla 7, 5hósan:S mert nem kéne koraszülni, nálam fent áll. Addig meg mindig volt az elsõ hetektõl(mikor már tudtuk, 4hetes) a tiltásig. Ha nem nyíltam volna, akkor végig lehetne, élnénk vele. Szülés után mikor lehet: ha a 6hetes kontrollon a doki "gyógyultnak" nyílvánit akkor akár már akkortól, de ez sokban függ picur alvásától, a fáradtságtól, és kedvtõl.
Kezdem a végétõl 6 hét mindjárt lejár és lehet szexelni, mivel a férjem annyira féltett minket hogy már lassan 3 hónapja nem voltunk együtt, terhesség nekem csak a közepe volt tûrhetõ, végén toxémia, elején állandó hányás, egy pozitívat tudok mondani a pici mikor mozog az leírhatatlan.szülés nekem koraszülés toxémia miatt császárral azt senkinek nem kívánom szóval bennem rosszak asz emlékek egy jó van csak hogy van egy gyönyörû kislányom aki egy bestia de imádom, viszont nem akarok több gyereket, de mindenkinek más

Milyen volt a mellnagyobbító műtéted? Mennyire fájt? Utána mennyire fájt?

Vki csináltatta-e altatás nélkül,helyi érzéstelenítéssel?

Legjobb válasz: szia, ha még érdekel..nekem volt, altatásban csinálták, akkor ugye nem érzel semmit,de utána iszonyatosan fáj,de adnak fájdalom csillapítot.Kb 2 hétig rossz, de ki lehet bírmi,és szerintem megéri :)De arra számíts, hogy csak hanyatt tudsz feküdni amíg gyógyul,de ha lefekszel utána alig bírsz felkelni,mozogni is alig tudsz majd, tehát jó ha lesz a közeledben aki segít. Aztán rá 2 évre akartam egy kicsit nagyobbat,azt már helyi érzéstelenítésben csinálta a doki,de az el lett szúrva,utána már más dokihoz mentem, egy nagyon kedves,ügyes doktornõhöz,aki rendbe tette végül,hát volt egy véleménye arról,hogy csak érzéstelenítésben cserélte ki nekem az elõzõ doki. Úgyhogy ha rászánod magad, menj nyugodtan,meéri :) csak óvatosan a dokikkal meg a választható implantátumokkal!

szia, ha még érdekel..nekem volt, altatásban csinálták, akkor ugye nem érzel semmit, de utána iszonyatosan fáj, de adnak fájdalom csillapítot.Kb 2 hétig rossz, de ki lehet bírmi, és szerintem megéri :) De arra számíts, hogy csak hanyatt tudsz feküdni amíg gyógyul, de ha lefekszel utána alig bírsz felkelni, mozogni is alig tudsz majd, tehát jó ha lesz a közeledben aki segít. Aztán rá 2 évre akartam egy kicsit nagyobbat, azt már helyi érzéstelenítésben csinálta a doki, de az el lett szúrva, utána már más dokihoz mentem, egy nagyon kedves, ügyes doktornõhöz, aki rendbe tette végül, hát volt egy véleménye arról, hogy csak érzéstelenítésben cserélte ki nekem az elõzõ doki. Úgyhogy ha rászánod magad, menj nyugodtan, meéri :) csak óvatosan a dokikkal meg a választható implantátumokkal!
Kicsit fájdalmas volt eleinte, de nekem a dokim ajánlott egy nipple care nevezetû mellápoló krémet, amivel kentem a mûtét utáni két hónapban.. Ez jó volt a hegekre meg a fájdalom ellen is..
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenki!
Melyik doki a legjobb szerintetek mellplasztikában? /nagyobbítás+felvarrás/
Szia! Én decemberben csináltattam mellnagyobbító mûtétet ami nagyon jól sikerült, hisz a legjobb orvos csinálta:) Dr Kárász Tamás. Csak olyan mûtétbe menj bele ahol altatnak!Két hétig bizony fáj, és nagyon semmit nem tudsz és nem is lehet csinálnod nehogy az implantátum elmozduljon.Szükséged lesz a családod segítségére:) De szerintem megéri, legalábbis nekem megérte 3 gyerek után visszakaptam a melleimet:)
En 13 napja hogy csinaltattam a melleimet de meg mindig nagyon fajnak föleg eszaka szur nem tok aludni.Duzzatak es feszülnek.

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Milyen, mit csinálnak pontosan? Mennyire fáj? Mennyi ideig tart?

Ez a következő lépés, egy éve nem sikerül a baba, volt egy méhen kívülim 4 éve. Hsg vizsgálat, akinek volt, segítene, hogy mire készüljek? Mennyire fáj? Meddig tart? Azonnali eredményt ad?

Legjobb válasz: szia. Nekem decemberben volt,de én már szültem korábban. Egyáltalán nem fájt,csak kellemetlen.Pár percig tart az egész. Nem vettem be semmilyen fájdalom csillapítót,odamentem,megcsinálta az orvosom,majd felöltöztem és hazavezettem.Aztán egész nap talpon voltam a gyerekkel. Egy picit feszített napközben a hasam,de nekem nem folyt ki semmilyen kontrasztanyag... sok sikert,szerintem ne félj tõle! A sógornõm nem szült még és neki sem fájt!

szia. Nekem decemberben volt, de én már szültem korábban. Egyáltalán nem fájt, csak kellemetlen.Pár percig tart az egész. Nem vettem be semmilyen fájdalom csillapítót, odamentem, megcsinálta az orvosom, majd felöltöztem és hazavezettem.Aztán egész nap talpon voltam a gyerekkel. Egy picit feszített napközben a hasam, de nekem nem folyt ki semmilyen kontrasztanyag... sok sikert, szerintem ne félj tõle! A sógornõm nem szült még és neki sem fájt!
Szia! Nekem 3 hete volt a HSG-m és mivel még friss az élmény tudom mennyire izgul elõtte az ember. Nekem Zalaegerszegen csinálta a nõgyógyászom, a beutalót a tapolcai PRIben kaptuk. Elõtte végig olvastam a neten amiket találtam és kb úgy mentem a kórházba aznap reggel mintha a vesztõhelyre mennék. Reggel korán kellett bejelentkeznem a kórházba, de csinálták a HSG-t és másnap reggel mehettem haza. Maga a beavatkozás kb 10 perc volt, tényleg fájt, ill inkább kellemetlen volt. A nõgyógyászatról átsétáltam a radiológiára, ott fel kellett feküdni a röntgenasztalra, olyan pozícióban mintha nõgyógyászati vizsgálaton lennék, azzal a különbséggel hogy mivel nem volt vizsgálóazstal nekem kellett tartani a lábam. de ez még jó is, mert arra koncentráltam. A doki lefertõtlenít, aztán egy fémes kis kütyüvel rácsatlakozik a méhre. olyan érzés teljesen mint egy erõsebb menstruációs görcs, aztán lengedhettem a lábam és benyomatták a kütyün keresztül a kontrasztanyagot. ez feszít kicsit és még erõsebb görcsöket érzel, de csak kb 1-2 percig. nekem mind a kettõ átjárható volt, nem tudom, ha le van tapadva tovább tart-e. a monitoron nézhettem, hogy megy át a kontrasztanyag a petefészkekbe. aztán leszedte a kütyüt a méhrõl és annyi. vissza hordágyon vittek és 2 órát kellett feküdni utána mindenképpen. ahogy artam engem bent is fogtak egy éjszakát áll ez a szokás. Javaslataim: - vigyél betétet, mert utána akontrasztanayg-barna folyadék-még folyni fog belõled pár napig (nekem kb 5 napig kis mennyiségben) - elõtte vegyél be fájdalomcsillapítót (én 2 db algoflex fortet vettem be a dokim javaslatára és áll amiatt nem fájt annyira) -a 2 óra fekvést, vagy még jobb fél nap tartsd be, mert én azt hittem nem kell az, aztán utána 3 napig dörcsölte. - utána nap én nem dolgoztam, mert kb 3 napig görcsöltem, de áll ez normális 5-7 napig. Szóval kb ennyi, ha kérdésed van, nyugodtan írj :) lesz egy kellemetlen fél óra, de ki lehet bírni :) szerintem pl a gyomortükrözés rosszabb.
na pont engem is érdekel mert ha a páromnál is minden rendebe van nekem is ez fog következik!!
köszi a linket!!sokat segítettél!!
Én küldtem a linket, nagyon szívesen! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket. beírtam itt is, hogy "petevezeték" a keresõbe, elég sok találatot ad ki, igaz, mind 3-4 évvel ezelõtti kérdés-válasz, de gondolom, sokat nem változott a menete. Van, aki azt írja, hogy elképesztõen fáj, végigüvöltötte, valaki meg azt írja, hogy kellemetlen csak, mint egy enyhébb mensi görcs. Én inkább attól aggódom, hogy a kontraszt anyag nem okozhat-e allergiát, vagy valamit, mert nekem a laparaskopos mûtét után is begennyesedett a köldökömnél a seb. .(
A kérdező hozzászólása: Minden válaszolónak nagyon köszönöm a kimerítõ választ és a biztatást. Utolsó válaszolónak gratulálok, én is nagyon remélem, hogy nálunk is így lesz, már kezdem feladni a reményt, ebben a vizsgálatban bízom, hogy kiderít valamit. Attól féltem a legjobban, hogy nehogy a kontrasztanyagra allergiás legyek, de megkérdeztem egy kórházban dolgozót és ugyanolyan anyag, mint a koponya ct-nél, azon már voltam és akkor is kaptam ilyen anyagot. Nekem a menstruációm is iszonyatos görcsökkel jár, szóval ha olyan, akkor már volt benne részem nem is egyszer. Még egy kérdés, hogy elõtte volt valami más vizsgálat, hogy pl. nincs-e gyulladás, ilyesmi? És a ciklus hányadik napján? Mensi után pár nappal kell menni?
Ciklus elsõ felében kell menni én az 5.napon mentem, mert veszélyes lehet egy esetleges terhességre és így nem peteérés környékén vagy utána szokták csinálni.Nekem nem volt semmilyen vizsgálat közvetlen elõtte. egyik korábbi voltam

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

Milyen a szülés gátvédelemmel? Mennyire fáj utána a gátad?

Nekem volt gátmetszésem az els? szülésemnél, a másodiknál kihagynám, ha lehet. Csak ha tényleg lehet.

Legjobb válasz: ketszer szultem gatvedelemmel, az elso baba majdnem negy kilo volt, 36os fejjel. Fajni egyaltalan nem fajt utana, tenyleg nem, ultem,mentem, mozogtam normalisan, inkabb a tudat volt meg bennem, hogy valami tortent ott lent es vigyazni kell ra. Nem tudom erted-e, ez olyan, mint amikor kicsit megegeted az ujjad, mar nem faj, de meg osztonosen kimelni probalod. Pisiles kozben kicsit csipett, mert volt egy pici repedes a huvely kulso reszen, annyira kicsi volt, hogy oltest sem kellett tenni, de elso 1-2 napban pisilesnel ereztem,hogy csipi, utana nem. A masodik szulesnel repedes sem volt, de akkor meg a tudat sem volt meg benne, hogy vigyazni kell az also reszeimnel, tenyleg semmit nem ereztem,nem fajt, nem volt furcsa. Emlekszem, hogy aznap keszult rolunk kep, epp torokulesben ulve szoptattam a pici babamat, a ferjem kuldte korbe a kepet a baratoknak, rokonoknak es tobben mondtak utana, hogy miert vagyok en mazochista ennyire, miert kell nekem torokulesben csucsulni szules utan par oraval. Nem kellett, de tenyleg nem fajt semmi, hat miert ne ultem volna ugy, ha nekem kenyelmes.

ketszer szultem gatvedelemmel, az elso baba majdnem negy kilo volt, 36os fejjel. Fajni egyaltalan nem fajt utana, tenyleg nem, ultem, mentem, mozogtam normalisan, inkabb a tudat volt meg bennem, hogy valami tortent ott lent es vigyazni kell ra. Nem tudom erted-e, ez olyan, mint amikor kicsit megegeted az ujjad, mar nem faj, de meg osztonosen kimelni probalod. Pisiles kozben kicsit csipett, mert volt egy pici repedes a huvely kulso reszen, annyira kicsi volt, hogy oltest sem kellett tenni, de elso 1-2 napban pisilesnel ereztem, hogy csipi, utana nem. A masodik szulesnel repedes sem volt, de akkor meg a tudat sem volt meg benne, hogy vigyazni kell az also reszeimnel, tenyleg semmit nem ereztem, nem fajt, nem volt furcsa. Emlekszem, hogy aznap keszult rolunk kep, epp torokulesben ulve szoptattam a pici babamat, a ferjem kuldte korbe a kepet a baratoknak, rokonoknak es tobben mondtak utana, hogy miert vagyok en mazochista ennyire, miert kell nekem torokulesben csucsulni szules utan par oraval. Nem kellett, de tenyleg nem fajt semmi, hat miert ne ultem volna ugy, ha nekem kenyelmes.
az elsõ babámat szültem gátvédelemmel. 7-10 napig fájt ott lent mindenem, úgy egyben, mintha jól megvertek volna azon a részemen. úgy 10 nap után elmúlt, azóta sincs semmi bajom. a szex is ugyanolyan, és nem csepeg a vizeletem meg hasonlók. próbáld meg, majd a doki látja, menni fog-e vagy vágni kell.
Az elsõ gyermekemet én is gátmetszéssel szültem, a másik kettõt pedig gátvédelemmel. Valójában meg sem kérdeztek a másodiknál, hanem olajjal kenegették a gátamat. A rossz az volt benne, hogy sokkal hamarabb megszülethetett volna a baba, de nekem végtelenségnek tûnt, mire végre nyomhattam és kijött. Utána semmim nem fájt, teljesen fitt voltam.
Én még csak gátmetszéssel szültem, de olyan ismerõsöm, aki gátvédelemmel is szült, azt mondja, szülés után már fél órával el is felejtette szinte a szülést. Ült, sétált, mozgott, mert nem fájt a gátja. A gátmetszé után õ is lassabban regenerálódott.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok. Egyébként már több, mint 2 éve szültem. Nem kéne fájnia már..
egyáltalán nem fájt a gátam... az aranyerem sokkal jobban, hónapokig kínzott...:(
Mennyi pozitív tapasztalat! Jól hangzik. Eddig jóval vegyesebb volt a kép számomra. (Én még nem szültem, de nagy dilemma, hogy is legyen...) Általában két negatívum szokott elõjönni: 1. még nem volt "kész" a nõ, de a baba megindult, nem volt idõ metszésre és nagy repedés lett belõle. 2. tágabb maradt a hüvely, romlott a szexuális élmény. (fõleg a férfinak) Ezért nem tudok még döntetnni, mert egy jó metszéssel-varrással (de tényleg jó, nem amolyan hentes munka - csak az a baj, hogy erre sincs garancia) ezeket el lehetne kerülni.

Csajok! Van köztetek olyan aki fazonra gyantázza magát? Milyen ez? Mennyire fáj? Stb?

Legjobb válasz: Igen, én :) Évekig kozmetikus csinálta, aztán meguntam, hogy mindig odamenjek. Akkoriban lehetett kapni egy nagyon jó fajta Veet gyantát, ami már nincs, azzal nagyon könnyen ment... Sajnáltam nagyon, amikor eltûnt a boltokból. Fájni fáj, de olyan ütemben csinálom, ahogy nekem jó, így nem vészes. Nagy tanulság, hogy sok idõt kell hagyni rá! Ha elkapkodja az ember, az sajnos fáj, de kellõ odafigyeléssel kibírható :)

Igen, én :) Évekig kozmetikus csinálta, aztán meguntam, hogy mindig odamenjek. Akkoriban lehetett kapni egy nagyon jó fajta Veet gyantát, ami már nincs, azzal nagyon könnyen ment... Sajnáltam nagyon, amikor eltûnt a boltokból. Fájni fáj, de olyan ütemben csinálom, ahogy nekem jó, így nem vészes. Nagy tanulság, hogy sok idõt kell hagyni rá! Ha elkapkodja az ember, az sajnos fáj, de kellõ odafigyeléssel kibírható :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg egy kis további információ? Tapasztalat?:) Hogyan kenjem fel, és tépjem le? Ilyesmik. Bocsi de most szeretném majd kipróbálni, és magamnak szeretném csinálni. Csak félek, hogy elrontom és nagyon fájna. Köszi az eddigi segítséget :)

Én 12 hetes terhes vagyok, de érdekelne, hogy mennyire fáj a burokrepesztés? Milyen eszközzel repesztik meg?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem fáj, mert a burokban nincsenek érzõ idegek. Egy olló szerú eszközzel csinálják, egyáltalán nem fáj.

Egyáltalán nem fáj, mert a burokban nincsenek érzõ idegek. Egy olló szerú eszközzel csinálják, egyáltalán nem fáj.
Én már eléggé ki voltam tágulva, mire burkot repesztettek, szóval csak annyit éreztem, mint egy sima hüvelyi vizsgálatnál. Talán még annyit sem, mert csak azt a bigyót dugta fel. Utána meg olyan volt, mintha bepisiltem volna, folyt ki a meleg magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!!
Bizony, nem túl kellemes... Nekem csak úgy felnyúlt a doki kézzel (már ki voltam egy kicsit tágulva) és úgy tépett rajta egyet, vagy mi, elkezdett zubogni ki a víz és onnantól nagyon fájt. De miért érdekelhet ez Téged 12 hetesen? Egyáltalán nem biztos, hogy ezt neked át kell élned, nem minden szülésnél csinálják, inkább csak ha nem halad, evvel gyorsítják kicsit a tágulási folyamatot.
Akkor nekem is nyilván csak az fájt, hogy a méhszájon átnyomakodott az ujjával. Nem tudom, de elég rosszul esett, ezt tudom.
Maga a burokrepesztés nem fáj egyáltalán, persze ha kézzel tágít elõtte az nem kellemes, de nekem 3 ujjnyi tágulásnál megálltak a fájásaim és a doki egy kis szikével megrepesztette a burkot mindenféle fájdalom nélkül. Utána rögtön ömlik a magzatvíz, utána jönnek az erõs fájások. Tehát maga a repesztés nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Engem csak azért érdekel, mert mindenre fel szeretnék készülni, mivel nem tudhatom, hogy milyen szülésem lesz.És nem szeretnék meglepit.Így inkább felkészítem magam erre is.Mivel nagyon félek a szüléstõl, így próbálok minden verzióval , , békét, , kötni.
Nekem sem fájt, de nagyon kellemetlen volt:-/ Valami olló szerû izével csinálta, és nem sikerült neki elsõre, sem másodikra, sem hamradikra, sokadjára sikerült, én meg még rá is szóltam a dokira, hogy "mit izél már ott doktorúr?" Csak nézett rám. Nekem elég rossz volt, és annyira zavart, hogy bénázott. Meg is csípte a fiam fejét! Ott volt rajta a seb amikor megszületett.
Semmit nem éreztem belõle! Egy kötõtû szerû valamit felfutott, azzal a burkot kilyukasztotta, majd ki õs húzta, és elöntött a meleg víz! Fél perc sem volt, semmit sem éreztem, nem fájt!!!
A burok nem tartalmaz ideget igy a repesztes nem faj De a huvelyi vizsgalat kellemetlen lehet.
Nekem mindhárom szülésnél repesztették a burkot- de egyiknél sem fájt egyátalán!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!