Találatok a következő kifejezésre: Mennyire csökkentheti a (8 db)

Ha a Lada porlasztóból kiiktatom azt, ami gázadásnál spricceli a benzint a torokba, akkor mennyivel csökkenthető a fogyasztás és az indítást és teljesítményt tekintve mennyiben befolyásolja a motor működését?

Legjobb válasz: Nem fog rendesen gyorsulni, ha szükség lenne rá.Ledadog hirtelen gázadásra. De az egész spricnis cucc nem mûködik ,ha szépen lassan nyomod a gázt.

Nem fog rendesen gyorsulni, ha szükség lenne rá.Ledadog hirtelen gázadásra. De az egész spricnis cucc nem mûködik , ha szépen lassan nyomod a gázt.
elõzõ vagyok! Cseréltél vezérmûszíjat? ha igen akkor lehet hogy elállítodott a vezérlés, akkor szokott lövöldözni a karbi tetején :D .Emellett a karburátort úgy kell beállítani hogy amikor nyomod a gázt finoman 4-5 ezres fordulatig és nem szabad hogy bedadogjon tehát pl : vvvvvv(30000-es fordulat, nyomod tovább) vvvvtvvv ( a t nél bedadog vagy kihagy akkor még kell neki adni egy kis beállítást . akkor jó ha felpörgetésnél nincs kihagyó hang am nekem is 05-öm van szíjas ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem cseréltem még vezérmûszíjat, valószínûleg a karbi van akkor elállítva. Az elektronika nekem is rajta van egy kb 2 centis fekete kütyü formájában amin van egy kapcsoló ami gázadásra old. Be fogom vinni a tanmûhelybe beállításra, nem akarok házilag sem a gyújtást sem a karbit állítgatni :)
A karbiba több esetben lõ vissza: 1. szegény a keverék, lelassul az égés, nem ég el idõben és még a kipufogás végére is marad, ahol már találkozik a bejövõ friss keverékkel és azt begyújtja. 2. Késõi gyujtás (ami adódhat a gyujtórendszer gyenge voltából, vagy jó rendszernél késõi gyujtásból, amelynek eredménye ismételten a késõn befejezõdõ égés) ugyanezt okozza.. 3. Karburálási (porlasztási, keverrékképzési) ugyanezt okozhatják. 4. És még van néhány hibalehetõség, vagy ezek együttese, ami ide vezet...
http://zsiguli.hu/index.php?action=menu&id=2 Mindig ezt az oldalt ajánlgatom, a mûszaki írások között van sok a karburátor helyes beállításáról. Ha bármit változtatni akarsz, akkor a legjobb a gyári állapotról elindulni. De ne a gyorsítószivattyú lekötésével kezd a dolgot. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi KG :) Tudom hogy ajánlgatod, ugyanaz vagyok, akinek a füstölõ karteres Lada kérdésnél segítettél :D
karbiba akor durrog vissza ha a vezérlés el van állítva vagy valaki elõtted pörgõsebbre szerette volna és eltolta a vezérlést pár fokkal. amúgy a gyári értékek szart sem érnek ! Saját magad kell hogy beállítsd az autót! Ezt párszor megtapasztaltam gyjtást, vezérlést, karbit mindent én állogatok és javítok itthon az autó meg úgy megy mint a rakettya
Igen, de ha normális állapotú minden a karbiban, akkor jó kiindulási alap szokott lenni. Egyébként a gyári értékekkel nem "rakettya" üzemmódra állítod, hanem valami kompromisszumra, hogy menjen is, de megálljon 12 liter alatt a fogyasztása.. Aztán ha ez megvan, innen oda állítod ahova akarod.
Ha a karbisba durog, akkor túl nagy az elõgyújtás.Vegyél vissza belõle.(ha mész 3.ba, és lepadlózod csörög ugye?nagy az elõgyújtás.)Még a felfelé haladó dugatyú kapja meg a robbanást szembe.Elég káros is lehet. Ha a kipuba durran, útógyújtás.Késõn kapja mag a szikrát.
Ha negyedik fokozatban 40km/h-nál full gázt adol, biztos hogy hörögni, fulladni, stb. fog.
Hûha. Próbáld meg az egyik dugattyút kivenni és akkor 25 %-kal csökken a fogyasztása. Hehe.
elvileg van a kocsiban egy olyan takarék elektronika (legalább is nekem van de hidegben valamiért fullad tõle az autó így azt télen kiiktattam) hogy ha visszaveszed a gázról a lábad akkor nem juttat üzemanyagot a motornak 1600-as fordulat felett viszont 1600 alatt bekapcsol hogy alapjárat megmaradjon. na most ha van ilyen benne akkor úgy tudsz spórolni ha többet váltasz vissza megálláskor mint fékezel , tehát megpróbálod többet használni a motorféket és csak a végé fékezni egy csöppöt.na most ez a cuccos úgy néz ki hogy egy kis kb 5cm-es mûszer amin 2db vákumcsõ van , a vastagabb megy a henger leömlõje felé a másik meg a karburátorba ;) .Én még most is használom a motorféket hiába iktattam ki azt a rendszert a hideg miatt
A kérdező hozzászólása: az is lehet. köszi
A kérdező hozzászólása: aha, nem tudnám elrúgni kanyarban?:) én úgy vettem észre akkor is mûködik csak lassabban csepeg a benya..
"aha, nem tudnám elrúgni kanyarban?:) " Ha én ezt érteném?? Egyébként: arra a befecskendezésre azért van szükség, mert átmeneti állapotban van a porlasztás, nagyobb teljesítményt szeretnél, ehhez több üzemanyag kell(ene), de szívási feltételek még nincsenek meg ehhez, ezért van a befecskendezés. Ebben az átmeneti idõszakban (mert a röpsúlyregulátor még nem tart ott, a vákuumos elõgyújtásszabályzó "rántja" elõre a gyújtást is. Csak dióhéjban: bonyolult, de kifinomult dolgok ezek, és ebbe akarsz belekotorni? Rengeteget vesztesz, elõnyöd meg tulajdonképpen nem lenne, a benzintakarékosság csak elméleti, annyit rugdosnád a gázpedált, hogy szerintem többe kerülne, mint amit nyernél...
Ja nem tudnád elrúgni, de gyorsan indulni sem ami nagyobb baj. A gyorsan kinyílló fojtószelep hirtelen üzemanyagelszegényedést okoz , ezt kompenzálja ez a "spricni" Nem nyernél vele semmit .A jobblábadban viszont tuti van még mínusz 1liter:)
A kérdező hozzászólása: utolsó: mi van a jobb lábamban? egy ilyen nap után estére nem fog az agyam :) második: köszi a választ, igen, bele akarok kotorni ha többet tanultam a ladáról suliban. Egy 80 000-ret futott 2105-ös ladám van és sokáig szeretném még használni, úgyhogy jó lenne azt a 8-12 literes fogyasztást visszaszorítani egy picit. Elrúgni kanyarban = visszavenni a gázt majd padlózni amitõl az erõsebb ladák hátsó kerekei kipörögnek és megcsúszik a hátulja. gyengébb ladáknál ezt kuplungolással oldják meg de azt nem tartom egészséges dolognak hosszú távon.
A kérdező hozzászólása: különben van még baja, ha valaki megmondja mi, annak adok egy ötöst :) ha üzemmeleg a motor akkor is ezt csinálja, de ha hideg akkor mégjobban. szóval jár a motor, ha lassan nyomom a gázt, szépen felpörög, ha viszont gyorsan középállásig vagy padlóig akkor /spriccel az a cucc/ visszafullad és nem is pörög fel legtöbbször, tartja a kis fordulatot meg horkol, egyszer már köpött is a karbi tetején, ha vissza veszem a gázt, akkor tovább megy alapjáraton és kis gázzal megint fel lehet pörgetni. Olyan 2500-as fordulat felett már harapós akkor is ha lepadlózom, kis fordulaton meg visszafullad. Az autó 2 évet állt, most felújítás alatt van.
Jobblábadban..hogy óvatosabban vezetsz, nem nyomod neki, szépen öregesen gurulgatsz :D
A kérdező hozzászólása: ja értem :) természetes.
Nem biztos, hogy optimálisan dolgozok az elõgyújtásszabályozás, nem biztos, hogy a vákuumregulátor pontosan szabályoz, nem biztos, hogy a karburátor pontosan úgy és annyit "adagol" mint kellene, mindezek a beállítások nem biztos, hogy: 1. Jól vannak beállítva, lehet a gyári paraméterek koránál fogva be sem állíthatók 2. A gyári beállítások messze nem biztos, hogy egyáltalán megfelelnek sportos igényeidnek 3. És ráadásul Te még alacsonyabb fogyasztást szeretnél! Ez a kettõ aztán végképp nem megy....
A kérdező hozzászólása: Na várjunk. Én nem sportosan szeretnék vezetni, én azt szeretném, ha nem fulladna, ha szükséges lenne a hirtelen gyorsításra. Olyan autót szeretnék, ami tud menni, ha szükséges.
Lehet valahol falsot szív
A kérdező hozzászólása: Vicces vagy, de legalább annyira ostoba is.

Az antibiotikum mennyire és mennyi ideig csökkentheti a fogamzásgátló hatását?

Egy éve szedek Mercilon fogamzásgátlót. Most e6 napig kell szednem antibiotikumot(már csak két napi adag van hátra) és az csökkentheti a fogamzásgátló hatását. De mikor fog újra biztosan hatni a foggátló?

Legjobb válasz: Igen csökkentheti, várd meg míg megjön a következõ mensid. Aki pedig nem szed gyógyszert, ott a peteérésnél is bezavarhat.

Igen csökkentheti, várd meg míg megjön a következõ mensid. Aki pedig nem szed gyógyszert, ott a peteérésnél is bezavarhat.
a levél hanyadik szeménél vagy? sztem várd meg a következõ levelet, addig ovszer.
nem csak csökkentheti hanem minden esetben csökkenti is, ezért az antibiotikumos kúra ideje alatt végig és még utána 7 napig óvszerrel is védekezni kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Az a helyzet h szedtem már az antibiotikumot és a foggátlónál a szünet utolsó elõtti napján tartottam, amikor együtt voltunk a barátommal.És most eléggé félek, mert elfelejtettem h az antibiotikum csökkenti a tabletta hatását:(.
tájékoztató, orvos...
A kérdező hozzászólása: Tájékoztatón nem szerepel konkrét válasz.. csak az, hogy néhány antibiotikum csökkentheti... A háziorvoson nem tudott segíteni, nõgyógyászomhoz küldött. Õ mától rendel, én viszont elutaztam... Gondoltam hátha tud vki itt is segíteni...
Igen csökkenti:) a nõgyógyászok gyakran mondják hogy nem hat rá de beszéltem már olyannal aki így lett terhes:)
konkret valaszt csak a nodokid tud adni, mert mi sem az antibiotikumod, sem a tablettad nevet nem tudjuk. Altalaban a legtob antibiotikum gyengiti a hatasat, ezert hasznalj kieg vedejezest, mert ettol tenyleg teherbe eshetsz.
Szerintem használj kiegészítõt mert, van egy csajszi aki ezen a fórum írta hogy így esett teherbe. jobb félni mint utána...

Mennyit fogyaszt a gépem? Milyen tápot vegyek? Hogy csökkenthetem a fogyasztást?

csinálnék egy gépet ami 0-24be menne, a következő cuccokkal: Intel core I7, 8gb ram, gigabyte 512mb videokárgya, asus P5Q se plus alaplap, 1TB vinyó.. és nemtudom milyen táp (kérlek ajánljatok) mitöl függ a fogyasztás?

Legjobb válasz: Jobban jársz ha tényleg nem magad állsz neki, az alaplapba konkrétan egy i7 se megy. "gigabyte 512mb videokárgya" Ez rohadt tág tartomány pedig lehet ettõl is erõsen fog függni a fogyi.

Jobban jársz ha tényleg nem magad állsz neki, az alaplapba konkrétan egy i7 se megy. "gigabyte 512mb videokárgya" Ez rohadt tág tartomány pedig lehet ettõl is erõsen fog függni a fogyi.
inkább, mondd, hogy mennyid van gépre, és mikre használnád
A kérdező hozzászólása: amiket írtam már megvannak. a vidi Gigabyte gv-r485-512h-b
ha nem használod ki a tápot pl 400w az nem fog annyit fogyasztani attól függ hogy milyen fogyasztású eszközöket raksz bele ha azt akarod h tényleg keveset fogyaszon akkor gagyi hardver vagy laptop külsõ vinyóval

Mennyivel csökkenthetik az előrehozott nyugdíj összegét, ha kevesebb a szolgálati időm?

1952-es férfi vagyok, idén lesz 38 évem. Az új törvény szerint 60,5 éves koromban mehetnék el?rehozott öregségi nyugdíjba, ha legalább 37 évem van. A 60,5 és 62,5 közötti hiányzó 2 év miatt gyárilag levonnak 8,4 %-t. Olvasatom szerint a törv. 3§. (3) (b) és (ba) pontok szerint ugyanakkor 42 év szolgálati id?t várnának el. Ha nem lesz több szolgálati id?m, mint a 39 év akkor is csak max. 8,4%-t vonnak le, vagy még tovább kurtítanak? Köszi az infót el?re is.

Legjobb válasz: Nem kurtítanak, akkor is csak azt a százalékot vonják le jelenleg! De várjuk ki a végét.....

Nem kurtítanak, akkor is csak azt a százalékot vonják le jelenleg! De várjuk ki a végét.....

Mennyire csökkentheti le a vérzésmennyiségét a Belara fogamzásgátló? Előfordulhat e az hogy alig van valami?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló általában csökkenti a vérzés mennyiségét és idejét is. De ha annyira lecsökken, hogy alig van valami-nekem pl egy nap egy tampon elég volt-az már nem normális, konzultálj orvosoddal.

A fogamzásgátló általában csökkenti a vérzés mennyiségét és idejét is. De ha annyira lecsökken, hogy alig van valami-nekem pl egy nap egy tampon elég volt-az már nem normális, konzultálj orvosoddal.
Mennyi az az alig van valami? A fogamzásgátló után lerövidül a vérzéses idõszak hossza, és a mennyiség is, a legtöbb esetben. Ha nagyon keveset vérzel, akkor menj el dokihoz, nehogy bajpd legyen. Vérezned kell.

Pajzsmirigy alulműködésnél, 100-as TSH mennyi idő alatt csökkenthető a normális szintre?

Sajnos pajzsmirigy alaulműködésem van, véletlenül derült ki, a TSH 100 volt, a fT4 is alacsony tartományban volt. Babát szeretnénk, tudom, addig nem nagyon lehet, míg nem visszük le 0,5-2 közé, de annyira magas ez a szám, hogy félek lesz ebből 1 év is. Endokrinológus szerint ez már 1-2 éve fennálló gyulladástól lehet ennyire magas. Most az első 2 havi adagom Letrox 50 mg, a vérvétel után biztosan emelnek majd. Valaki küzdött hasonlóan magas TSH-val? Neki hogyan alakultak az értékek?

Legjobb válasz: Szia! Én így jártam: Pm túlmûködésem volt, radio-jódot kaptam (400-at), ekkor volt a tsh 0,04. Két hónap múlva 71,2 lett, de azzal már nagyon rosszul voltam. Akkor elkezdtem szedni napi 75-ös letrox-ot, eltelt másfél hónap 26,4 lett a tsh-m. felemelték az adagot 125-ös letroxra, eltelt 3 hónap és 0,55 volt a tsh. Maradt a 125-ös megint eltelt 3 hónap 0,174 lett a tsh, ekkor visszavették napi 100-as letroxra (ezt 2011 augusztus vége felé volt). És már akkor mi is babát szerettünk volna. De a pm mióta alulmûködött, onnantól nem volt peteérésem, (hõmérõztem kb 1 éven keresztül, onnan tudom) Ekkor kaptam egy Costylbegit nevû tablettát, ez egy peteérés segítõ. 2011 december közepén nem jött meg a menzeszem. Ekkor már hányingerem is volt. Kiderült 19-én hogy terhes vagyok, és aznap kiderült az is hogy a tsh-m 18,83. Letrox emelés.... Január 13-án kiderült, hogy ikreket várok (elsõ uh-n csak 1 szívhang volt). úgyhogy a letrox-ot folyamatosan emelni kellett. Majdnem betöltöttem a 4. hónapot mire a tsh-m beállt, de hála Istennek minden jó lett. Egészségesek a babák, azóta visszavettem a letrox-ot is (napi 100, + heti 2x 50). Jó az eredményem, de sajnos a pm alulmûködés tünetei jelen vannak. Nem tudom, hogy tudtad-e követni. Próbáltam tömören és érthetõen írni neked. Ha mégsem akkor írj priviben. Egy csomó mindene keresztül mentem, hátha tudok valamiben segíteni. Minden jót! UI: A baba akkor fog jönni mikor nem is számítasz rá :)

Szia! Én így jártam: Pm túlmûködésem volt, radio-jódot kaptam (400-at), ekkor volt a tsh 0, 04. Két hónap múlva 71, 2 lett, de azzal már nagyon rosszul voltam. Akkor elkezdtem szedni napi 75-ös letrox-ot, eltelt másfél hónap 26, 4 lett a tsh-m. felemelték az adagot 125-ös letroxra, eltelt 3 hónap és 0, 55 volt a tsh. Maradt a 125-ös megint eltelt 3 hónap 0, 174 lett a tsh, ekkor visszavették napi 100-as letroxra (ezt 2011 augusztus vége felé volt). És már akkor mi is babát szerettünk volna. De a pm mióta alulmûködött, onnantól nem volt peteérésem, (hõmérõztem kb 1 éven keresztül, onnan tudom) Ekkor kaptam egy Costylbegit nevû tablettát, ez egy peteérés segítõ. 2011 december közepén nem jött meg a menzeszem. Ekkor már hányingerem is volt. Kiderült 19-én hogy terhes vagyok, és aznap kiderült az is hogy a tsh-m 18, 83. Letrox emelés.... Január 13-án kiderült, hogy ikreket várok (elsõ uh-n csak 1 szívhang volt). úgyhogy a letrox-ot folyamatosan emelni kellett. Majdnem betöltöttem a 4. hónapot mire a tsh-m beállt, de hála Istennek minden jó lett. Egészségesek a babák, azóta visszavettem a letrox-ot is (napi 100, + heti 2x 50). Jó az eredményem, de sajnos a pm alulmûködés tünetei jelen vannak. Nem tudom, hogy tudtad-e követni. Próbáltam tömören és érthetõen írni neked. Ha mégsem akkor írj priviben. Egy csomó mindene keresztül mentem, hátha tudok valamiben segíteni. Minden jót! UI: A baba akkor fog jönni mikor nem is számítasz rá :)

Mennyire fogják így lecsökkenteni a gyerektartást? Csökkenthetik ezt egyáltalán?

A férjem gyerektartást fizet a volt feleségének egy gyerek után. Eddig 22000Ft-ot fizetett (min. 10000Ft), de most a rokkantsági járadéka összesen 38000Ft, ezért szeretnék csökkentést kérni. Van egy 4 éves közös gyermekünk is, gondolom ez is számít.

Legjobb válasz: Gyerekenként a nettó 15-25%-a a hivatalos, ebben az esetben a 15% a valószinübb. A 25%-kal számolva 9500 lenne. Megéri megpróbálni kérni a csökkentést - hogy csak a korábban megitélt min. 10000 Ft-ot kelljen fizetni. Ha kettönél több gyerek van, akkor az összes gyerektartás max. a jövedelem 50%-a lehet, ezt osztják el egyformán az összes gyerek között. A ti esetetekben lényegtelen, hogy van közös gyerek, mert semmiképpen nem lépné a túl a gyerektartás az 50%-ot.

Gyerekenként a nettó 15-25%-a a hivatalos, ebben az esetben a 15% a valószinübb. A 25%-kal számolva 9500 lenne. Megéri megpróbálni kérni a csökkentést - hogy csak a korábban megitélt min. 10000 Ft-ot kelljen fizetni. Ha kettönél több gyerek van, akkor az összes gyerektartás max. a jövedelem 50%-a lehet, ezt osztják el egyformán az összes gyerek között. A ti esetetekben lényegtelen, hogy van közös gyerek, mert semmiképpen nem lépné a túl a gyerektartás az 50%-ot.
viszont indoknak jó h van még 1 gyerek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!