Találatok a következő kifejezésre: Mennyire ciki, nem (63 db)

Felnőttkori fogszabályzás. Mennyire ciki/nem ciki?

Nagyon csúnyák a fogaim. A fogsorom felett nőtt ki szemfogam, stb. Nem mentünk el vele időben fogorvoshoz, így mostanra már méregdrága lenne, mivel elmúltam 18 éves, és nagyon úgy néz ki, hogy már csak magamnak tudnám fizetni, ha összegyűjtök rá. Kinek milyen tapasztalatai vannak a felnőttkori fogszabályozással kapcsolatban? Mennyire szabályozhatók nehezebben a fogak ilyenkor? Megszóltak érte? Kéne egy kis önbizalomnövelő, mert félek kicsit tőle. :( Köszi a válaszokat. 19/L

Legjobb válasz: 18 leszek mikor felkerül a fogszabályzó, nem érzem cikinek, gondolj bele, leszedik és a mosolyod milyen gyönyörû lesz. Ne érezd gáznak, akkor mások sem fogják, ja és ne takargasd, mosolyogj vele bátran :D. Én már várom. Mikor lenne meg neked a fogszabályzód? (nekem még 4 hónap)

18 leszek mikor felkerül a fogszabályzó, nem érzem cikinek, gondolj bele, leszedik és a mosolyod milyen gyönyörû lesz. Ne érezd gáznak, akkor mások sem fogják, ja és ne takargasd, mosolyogj vele bátran :D. Én már várom. Mikor lenne meg neked a fogszabályzód? (nekem még 4 hónap)
Nekem is ilyen problémám van, mint neked... :( Horror ára van a fogszabályzásnak, mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ennyi idõs fejjel akkor már valami nem láthatót választanék (mondjuk ami a fogak belsején van), mert mégse nézzek ki 15 évesnek, de ugye a belsõ sokkal drágább... 20L
Nyugi, én is akarok majd, pedig 23 vagyok :D gyerekként mindig azt mondták, hogy áhh nincs gond, csak szépészeti hiba. Nyugi, ismerõsöm 45 évesen csináltatta meg ;) egyáltalán nem ciki.
A kérdező hozzászólása: Ooo, nekem nagyon sokára... Majd mikor lesz saját keresetem, és tudok gyûjtögetni... :(( Pont ezért is kérdeztem, hogy felnõttkorban milyen, pl. 25 évesen, mert lehet, hogy csak akkor lesz alkalmam rá... Ha már rajtam lesz repesni fogok az örömtõl, és onnantól kezdve ismét teliszájjal mosolyognék, és nem szégyellném, csak az zavarna, hogy ilyen korban mennyire gyakori, szokatlan, és mennyire szólnának meg érte. Vagy, hogy mennyivel hosszabb ideig kell fenthagyni, mint például egy 14 évesnek, akinek még jobban mozgathatók a fogai, és amíg neki 1 évig lenne fent, lehet, hogy nekem 2 vagy még annál több idõre is fent kellene hagyni.. Bocs a kisregényért, csak ez most nagy aggályom.
Szia megint, az utolsó hozzászóló voltam, szerintem elég gyakori egyik ismerõsünk 40 évesen rakatta fel(akkor volt neki lehetõsége) 2 évig volt fent és teljesen rendbe jött, mondjuk szerintem, az nem kortól függ, hogy mennyi ideig lesz fent, hanem mennyi mindenen kell javítani, korigálni.
ha zavarna , hogy fogszabid van a korodhoz képest ( bár szerintem egyáltalán nem gáz) akkor csináltass esztétikusat , persze csak ha a pénztárcád megengedi . sajnos ez kicsit drágább a fémnél.és egyépként kb dupla annyi idõ lenne a hordási idõ , mert mikor befejezõdik a fejlõdésed , tehát már nem nõssz stb.. akkor kialakul a majdnem végleges állkapcsod , fogsorod , igaz csak késõb nõ ki a bölcsességfogad de az mind1.tehát akkor emiatt már sokkal nehezebb korigálni mint egy tizenévesnek , akinek még könnyen korigálhatók a fogai.ennek ellenére szerintem ha zavar a fogad kinézete, akkor mindenképp csináltas , és hidd el , egyáltalán nem ciki

Szerintetek mennyire ciki nem ciki vagy mi a véleményetek arról, ha valaki beáll a közönségbe egy ilyen 'batár' készülékkel?

Nyáron több fesztivállra/koncertre szeretnék menni, de nincs normális gépem, amivel fènyképezni/videózni tudnék csak egy tabletem van. A kérdés pedig fent.

Legjobb válasz: Szia ! Szerintem ne foglalkozz azzal hogy mit gondolnak. Viszont ha elviszed a tabod vigyázz rá mert szerintem simán ellophatják

Szia ! Szerintem ne foglalkozz azzal hogy mit gondolnak. Viszont ha elviszed a tabod vigyázz rá mert szerintem simán ellophatják
Szerintem rontja az élményt, az ha te a fényképezéssel vagy elfoglalva. Te sem tudsz annyira figyelni a koncertre és a mögötted állókat is zavarhatja. A másik meg, hogy arra kell figyelned, hogy ne törd össze, ne üssék ki a kezedbõl stb. Én nem vinném magammal. Amúgy sem szoktam koncerten fényképezni. Minek, sokkal jobb képek vannak fel a neten, mint amit én csinálnék és nem szeretek olyankor erre figyelni. Meg amúgy sem adja vissza az élményt.
A kérdező hozzászólása: elsõ: Köszi, ahh persze, hogy vigyáznék rá, ne hülyéskedj!:) második: Igazad van, de csak 1-2 számot gondoltam videózni meg csak egy pár képre...semmiképp az egész koncertre. Meg egyébként is tombolós vagyok, csak még is meg szeretném örökíteni magamnak az él élményt. Neked is köszönöm a válaszod!:)

Here UH-val (ultrahang) tapasztalat? Mennyire ciki? Nem volt fura?

Mégha nem is meleg az ember, de el?fordulhat hogy feláll??

Legjobb válasz: orvosnál nem azzal vagy elfoglalva hogy felálljon semmi erotikus nincs benne, inkább be vagy f*sva, hogy jaj mi lesz a p*csöd is összemegy olyan picire amennyire csak tud, majd figyeld meg

orvosnál nem azzal vagy elfoglalva hogy felálljon semmi erotikus nincs benne, inkább be vagy f*sva, hogy jaj mi lesz a p*csöd is összemegy olyan picire amennyire csak tud, majd figyeld meg
Eleve hûvös van... aztán az UH-hoz használatos zselét hozzák, amin csúszik a vizsgáló mûszer feje. Az meg különösen hûvös, én nem hiszem, hogy ott bármitõl merevedne, a helyzet is olyan... kellemetlen

Mennyire ciki ha 30 évesen még nem volt csaja valakinek?

Legjobb válasz: Mi a "ciki" mértékegysége? Ha megmondod, megmondom mennyire ciki.

Mi a "ciki" mértékegysége? Ha megmondod, megmondom mennyire ciki.
Ez nem cikiseg kerdese. Az persze igaz, hogy valoszinuleg a legtobb ember meglepodne, ha megtudna, vagy elgondolkozna, hogy mi lehet az oka, mert azert ebben a korban nem annyira nagyon gyakori (habar azt nem tudjuk, hogy szuz-e az illeti, vagy csak komoly kapcsolata nem volt meg) dolog ez. Mindenesetre ettol fuggetlen ez maganugynek szamit es joga van az illetonek eldonteni, hogy szeretne-e kapcsolatot, vagy egyedul erzi jol magat, vagy mikorra tervezi, hogy megallapodik valaki mellett.
õõõ hát érdekes, ilyenrõl még nem hallottam. Miért? Neked még nem volt?
Ciknek nem ciki. DE! 18 voltam, amikor összejöttem a egy sráccal, 24 volt akkor. Szûz volt, amivel nem volt baj, de mikor végre sikerült összehoznunk a dolgot, azt mondta, h ez jó volt. Késõbb viszont mindig nagyon be kellett dobnom magam, ha akartam valamit. Ez ment 7 évig. Jó nagy hülye voltam, h nem ismerkedtem, nem hagytam ott õt. A végén már olyan komplexusaim voltak, h nem mentem ki pl strandra, mert tuti, h nagyon ronda vagyok. Aztán megismerkedtem a férjemmel, aki rádöbbentett, h a pasim volt vagy látens homokos, vagy szimplán lusta még a szexre is. Nem sírom vissza az exet...
Nem ciki, magánügy. Mindenki mérje fel a saját prioritásait és aszerint cselekedjen, ami boldoggá teszi vagy ahogy akar, amíg azzal nem árt másnak. Az hogy, hogyan éled a szexualitásodat nem befolyásolja az élet többi területein a lehetõségeid, ha megfelõen kezeled. Innentõl senkinek nincs joga megítélni, hogy, hogyan éled az életed vagyis ha megteszi akkor az meg az õ magánügye, kit érdekel ?
Nem ciki a szomszédunk 45 körül van és még soha nem volt nõje.
Értem. Akkor most mit is akarsz konkrétan? Nem ciki most hogy így mondod, de ha kérdezik és te szégyelled akkor nem kell beszélned róla. Mindenki hazudik.
A kérdező hozzászólása: Hát középiskolában nem voltam nagy partiarc, utána mûszaki egyetem ott aztán nem lehetett szórakozni járni, aztán meg a munka.
hát eléggé. Ha még futó, pár hónapos sem és tök tapasztalatlan, az eléggé durva.
Én is megvagyok rohadt jól csajok nélkül. jobban élvezem az életemet mióta nincs senki! [email protected] hogy más mit gondol, nekem így jó!

3 gyerek mellett mennyire ciki, hogy nem vagyunk házasok?

A párom akarja de én nem :/

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki, ezt nektek eldönteni, ugyanis a ti életeteket nem más éli, ha esetleg arra gondolsz, hogy megszólnak érte :)

Szerintem nem ciki, ezt nektek eldönteni, ugyanis a ti életeteket nem más éli, ha esetleg arra gondolsz, hogy megszólnak érte :)
A kérdező hozzászólása: Pedig nagyon szeretem tényleg. Õ is engem. De valahogy... nemtudom :/
Ilyen nincs, hogy nem tudod. Felnõtt ember semmit sem tesz vagy nem tesz indok nélkül.
A kérdező hozzászólása: Anyámék régimódiak, folyton azt mondják legyen esküvõ mert ez neki ciki hogy van 3 gyerek de nem vagyunk házasok. Ezt egy pénteki napon mondta. Azt mondta hétfõn menjünk be az önkormányzatra és írjuk alá a papírokat, nem tart semeddig és kész is, össze vagyunk házasodva... ne persze anyám is álomvilágban él. Csak azért mert õneki volt 4 férje és "bokor" alatt házasodott attól én még nem fogok.
nem él álomvilágban, az a normális hogy két ember mielõtt gyermeket vállal, összeházasodik. Azért mondja hogy ciki mert próbál rávenni. Ha nem akarod, ne erõltessétek, de a párodnak nyomni fogja a tüske a begyét.
Nem ciki, de én nem szívesen szülnék házasságon kívül. Amíg jó a kapcsolat addig mindegy, de ha bármi gond van, akkor nagyon nem mindegy, hogy házasok voltatok-e, vagy csak együtt éltetek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó a kapcsolatunk, persze kisebb veszekedések szoktak lenni. Megérti, hogy nem szeretném a házasságot. Nevetve azt szokta mondani, ha eléd térdelnék és megkérném a kezed nem tudnál nemet mondani. És szerintem igaza is lenne :D Szóval reménykedem bent, hogy nem kéri meg :)
Az a lényeg, hogy a párod megérti.
Szerintem ez minden párnak a saját magánügye, nekünk csak polgári volt egyelõre pont azért, mert kisfiúnk meglepetés baba volt a papírok miatt gyorsan egybe keltünk, de már menyasszony voltam mikor pozitív lett a teszt csak szemtelenül fiatal voltam (20), viszont nekem a templomi házasság lagzival az igazi az a nagy vágyam, tehát addig igazán nem is érzem magam feleségnek és páromnak hívom a férjem és nagyon szeretem, el is köteleztem magam teljesen, 1-2 éven belül lesz a templomi, igaz a nevét kötõjelesen már felvettem de senki sem nézi ki belõlem, hogy feleség vagyok, mondjuk 24 éves létemre max 18nak néznek így is, tehát nem csodálom :)
nem olvastam végig a véleményeket de gondoltam leírom a véleményemet. a párommal már egy éve beszélünk az eljegyzésrõl, egyikünknek sincs ellenére, most 16 hetes terhes vagyok és a párom amíg nem gurulok szeretne esküvõt és nászutat. neki természetes hogy legyen "törvényes" családja a gyereknek. tehát mind a kettõnknek alap.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ha már "törvényes" családról beszélünk, akkor házasoknak kellett volna lennetek "babagyártás" elõtt is. Legalábbis nekem ez a véleményem. Azért, mert egy baba nem a születés pillanatától él, hanem a fogantatástól. Te sem akkor leszel édesanya, amikor a baba kibújik, hanem már most az vagy. Érted mondok? Szóval ez a "törvényes" család duma nagyon gáz.
A kérdező hozzászólása: *érted mit mondok
egyáltalán nem tartom sem furának, sem cikinek. Ha nem akarod, teljesen felesleges belemenni
persze hogy értem kedves kérdezõ. és a véleményemmel nem megbántani akartalak. csak mi így csináljuk majd. az hogy ha nektek így jó akkor természetesen ebben semmi gond nincs, nem ettõl lesztek jó szülõk. 27es válaszoló.
Miért lenne ciki. Tök normális. Minek?
Én sem akartam esküvõt. Mindig azzal érveltem, hogy akkor is el tud hagyni az ember, ha össze vagyunk házasodva, ezért nincs jelentõsége a papírnak (az én szüleim is elváltak, gondolom innen a rossz beidegzõdés). Aztán amikor megkérte a kezemet, nem tudtam elképzelni, hogy nemet mondjak. Most már tök jó érzés, hogy azt mondhatom, a FÉRJEM. Nem a "barátom", vagy a "párom" - nekem az nem tetszik, párja a gólyának van meg a farkasnak. Most várjuk a harmadik babánkat. Ja, és az, hogy két tanúval, farmerben bemenni a hivatalba és lepapírozni, na azt semmiképpen nem akartam. Mondtam is az Emberemnek, hogy oké, ha el akar venni, legyen, de akkor rendes nagy lagzit csináljunk, sátorral meg sült ökörrel. :) Barátnõmék a negyediket várják, õk nincsenek összeházasodva. Nekik így felel meg, oszt' kész.
pedig pont errõl szólna az önzetlen szeretet, hogy olyat is megteszel érte, ami neked nincs ínyedre.
Szerintem egyáltalán nem ciki. Én nem mennék bele a házasságba csak a párom kedvéért.
épp akartam írni, hogy ha titeket nem zavar, akkor mást se zavarjon. De ezek szerint õt zavarja. Miért nem akarod?
Szerintem nem ciki. Nekem valahogy nem jelent nagyobb köteléket, hogy házasok vagyunk, elõtte ugyanúgy jól megvoltunk, nem változott semmi. Nekem a férjem akarta, mikor terhes voltam a 2. babánkkal. Már 3 van :D
* kell eldönteni
A kérdező hozzászólása: Nemtudom megfogalmazni. Nem akarok feleség lenni. Fiatal vagyok, 25 éves, lehet majd meg fog változni. Mostanába került szóba az esküvõ de valahogy rossz érzés fog el ha rá gondolok, és szerintem ez nem normális. Vagy? :)
25 évesen 3 gyereked van??? Az igen....
Ti dolgotok, ha neked tetszik akkor semmi gond vele. Én biztos nem szülnék házasság nélkül, pedig én is 25 vagyok. Nekem a régi felállás szimpatikus, elõszór házasság majd gyerekek.
Ilyenkor a dolog már nem rólatok szól, hanem a gyerekekrõl. Alaposan körül kell nézni, hogy a gyerekek az elkövetkezõ 20 évben mikor járnak jobban (segélyek, támogatások stb.) és annak megfelelõen kell dönteni a házasságról.
A kérdező hozzászólása: Igen hát gondoltam, ha leírom a koromat akkor egybõl jönnek a megalázó kommentelõk :)
Jaj utolsó ez annyira undorító hozzá állás. Az ember úgy vállaljon gyereket, hogy ne a segélyre apelláljon. Másrészt ha nem házas de élettársak mivel együtt élnek sem jár se több sem kevesebb szóval hülyeség számolni a 0 Ft-tal.
számomra az a normális hogy házasság gyerek, ha 25 évesen három gyerekhez nem érezted fiatalnak magad, de a házassághoz igen, az számomra furcsa. de nem vagyunk egyformák, a te dolgod ha nem akarod, viszont ha õ igen, akkor én inkább igent mondanék rá. Nem igaz hogy semmi nem változik, igenis összetartó erõ. nem a papír, hanem maga a szándék, két ember ilyen elhatározása már feltételezi az egymás iránti komoly, valóban életre szóló választás szándékát. Egyébként az esküvõ meg varázslatos, nekem volt, igaz gyerek nélkül és leírhatatlan érzés. Nem a ruha vagy a felhajtás miatt, hanem együtt látni mindenkit aki fontos neked: a családod, a barátaid, igazi élmény.
igen, mondanám hogy a gyerek érdekeit és nézzük, és ne a segély miatt, de az az igazság hogy a mai világban sajnos több az olyan gyerek akinek a szülei elváltak vagy össze sincsenek házasodva, mint a normál család modell. tehát valószínûleg neki fel sem tûnne, úgy nõne fel.
De kérdezõ miért gondolod, hogy fiatal vagy a házassághoz de 3 gyerekhez nem? Már jobb esetben így is elkötelezted magad egy életre az apának vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Igen elköteleztem magam. Nekem õ volt az elsõ, és nem is lesz több, nem is kéne. De bizony a gyerekekhez is fiatalnak éreztem magam, amíg nem tudtam mirõl szól a gyereknevelés. A világ legcsodásabb dolga anyának lenni és semmit nem bánok. Szeretnék kb. 2 év múlva még egy gyereket. Esküvõt nem, de mondtam már, hogy nem tudom megfogalmazni miért nem.
hidd el, az is csodálatos dolog!!! ha még csak indokot sem tudsz felhozni miért nem, ne csodálkozz hogy a párod ez zavarja...talán elõbb utóbb meg is elégelheti, azt hiszi nem vagy biztos benne hogy vele szeretnéd leélni az életed. Az én férjem tuti ultimátumot adott volna hogy amíg nincs házasság nincs baba:)
Akkor ezt neked kell magadban letisztázni, és utána megmagyarázni a páromnak miért nem, mert nekem rosszul esne.
"Azért mert neki volt 4férje és bokor alatt házasodott". Nem vagyok nagy pszichológus de gondolom nem alakult ki benned túl nagy vágy az eskúvõre és túl nagy meggyõzõdés és hit a házasságban. Szóval cikinek nem ciki, de én eltanulmányoznám magamat hogy miért nem...

Mennyire ciki egy nő szemében ha egy férfinek 25 évesen nem volt még senkije, és ez egy nő számára lehet olyan indok amiért nem jönne össze vele, és kizáró ok nálatok ha kreol a bőre a srácnak?

Legjobb válasz: nagyon ciki, nem tudom mit tudna velem kezdeni, az meg más kérdés, hogy a minél fehérebb jön be, nem tehetek róla, de undorodok a kreoltól, a még sötétebbrõl nem is beszélve

nagyon ciki, nem tudom mit tudna velem kezdeni, az meg más kérdés, hogy a minél fehérebb jön be, nem tehetek róla, de undorodok a kreoltól, a még sötétebbrõl nem is beszélve
Remélem nem te vagy az Zoli!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem Zolinak hívnak..
Nem érzik cikinek.
Felénk a rapperek és a cigányok csinálnak ilyesmit csak. Mástól még nem láttam. De hát ezeknek sok eszük nincs, szóval nem csodálkozom. Elég gáz.
Pont hogy azért csinálják, mert azt hiszik, hogy ez a menõ. Egyébként én sem értem, senki nem kíváncsi arra, hogy õk milyen zenét hallgatnak!
"A szemetelés sajnos nem csak a kulturálatlan emberekre jellemzõ." Szerintem de. Kulturált ember nem szemetel. Az egy dolog, hogy valaki más téren kulturált, viszont szemetel. Az ilyen ember ugyanúgy tapló. Láttam egyszer egy elmés táblát: "Intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos!"
A kérdező hozzászólása: De ebben semmi menõ nincs!!! Vagy én látom rosszul? Amúgy nálunk is többnyire a kisebbség és egy-két tini csaj.
Tényleg nem menõ, hanem vér ciki. Jól írtad, hogy õk többnyire kisebbségiek, vagy kevésbé iskolázottak. Ha megnézed, a kevésbé iskolázott, alacsonyabb kulturális szinten élõ emberek egy csomó olyan dolgot természetesnek vesznek, ami nekünk, fogalmazzunk csúnyán: kulturált embereknek ciki, undorító, botrányos. (Pl. szemetelés, tucc-tucc zene bömböltetése naphosszat, utcán üvöltve káromkodás, ritkán tisztálkodás, tarka izompóló és más ízléstelen ruhadarabok viselése, stb.) Ezek az átlagember szemében ciki dolgok, nekik azonban természetes. Azért csinálják, mert feléjük ez a szokás.
Én is nem egyszer összefutottam pár kissebbségivel, aki ezt csinálta, de ezektõl mit vársz?
A kérdező hozzászólása: A szemetelés sajnos nem csak a kulturálatlan emberekre jellemzõ. :S

Mért vesszük a kötelezők olvasása alóli kibújást másnak, mint más tantárgyak elmulasztását? Mért oylan egyértelmű, hogy "ezt a könyvet senki nem olvasta el"? Mért vágnak fel rá egyesek, hogy nem olvastak el semmit? Mennyire ciki?

Hát nem tudtam, hova írjam a kérdést. Tudom, hogy nem etikett (bár valahol az alapm?veltség is az), és hogy inkább a tanulmányokhoz tartozik, de ott csupa konkrétan ilyen kérdés van föltéve, ez meg inkább véleményalkotó. Úgy döntöttem, a kultúra és közösség az, ahova tartozik.

Legjobb válasz: Én sok kötelezõt felnõttként olvastam el,és azt gondolom,hogy nagy részük nem is annak a korosztálynak íródott,akikre ráerõltetik.Fõleg középiskolában. Én azokkal értek egyet,akik meg szeretnék reformálni a kötelezõ olvasmányok listáját,mert szerintem az olvasóvá nevelés a cél,nem pedig az,hogy valaki egy-két könyvön muszájból átrágja magát. A kérdésedre válaszolva:nem tartom cikinek,ha valaki nem olvas kötelezõ olvasmányokat,ha a napi aktualitásokhoz érdemben hozzá tud szólni.

Én sok kötelezõt felnõttként olvastam el, és azt gondolom, hogy nagy részük nem is annak a korosztálynak íródott, akikre ráerõltetik.Fõleg középiskolában. Én azokkal értek egyet, akik meg szeretnék reformálni a kötelezõ olvasmányok listáját, mert szerintem az olvasóvá nevelés a cél, nem pedig az, hogy valaki egy-két könyvön muszájból átrágja magát. A kérdésedre válaszolva:nem tartom cikinek, ha valaki nem olvas kötelezõ olvasmányokat, ha a napi aktualitásokhoz érdemben hozzá tud szólni.
Nekem az ismeretségi körömben van olyan MAGYARTANÁR, aki összesen 2 db kötelezõt olvasott el. Õ azt vallja, hogy attól nem fog senki jobban olvasni, nem lesz okosabb, hogy kényszerbõl el kell olvasnia valamilyen könyvet. Valahol egyet tudok vele érteni. Olvasson a nyáron olyan könyvet a gyermek, ami számára érdekes. Szerintem senki nem attól vált könyvmollyá, hogy neki kötelezõt kellett olvasni. Szeretek én is olvasni, azonban ha azt mondanák, hogy ezt EL KELL olvasnom, akkor valószínûleg nem állnék neki.
A kérdező hozzászólása: *Nem lesz jobb attól, hogy mások ELOLVASSÁK. Bocsánat.
Errõl nekem személy szerint az a véleményem, hogy kell valami kötelezõ lista, amit a tanár is elolvas(máskülönben kérdem én, hogy tudná oktatni?), és egységes. Más kérdés az, hogy ennek nem csupán Szophoklésztõl Mikszáthon át Eszterházy Péterig kellene vezetnie, hanem bizony igenis kellene maiakat(Szurovecz Kitti, Benina, Leiner Laura, stb.) is tartalmaznia. Megfelelõen súlyozva persze.S mivel a maiak közt nincs ilyen kiegyensúlyozott, egységesen elfogadott értékítélet, hogy mondjuk Szurovecz Kitti és Benina tök jó, Leiner Laura pedig szar, ezért én õket csak tartalmilag tanítanám, az értékelést pedig tegye meg a diák, s ha az indokolható, és nyelvileg összeszedett és elfogadható, akkor akár 5-öst is kaphatna. Mivel ez hatalmas anyagmennyiség,
szóval mivel ez hatalmas mennyiség, a klasszikus kultúrából én továbbra is elolvastatnám a fontosabbakat(persze azért ebbõl is húznék), de a maiakból hagynám, hogy a diák válasszon és tanítanék egy kis Beninát, egy kis Szurovecz Kittit, egy kis B.m. Grapest, egy kis Leiner Laurát... aztán feleléskor, dolgozatíráskor ezek a maiak közül azt kérném a diáktól, hogy azt fejtse ki értelmesen, logikusan, amelyiktõl õ olvasott...
A kérdező hozzászólása: "Errõl nekem személy szerint az a véleményem, hogy kell valami kötelezõ lista, amit a tanár is elolvas(máskülönben kérdem én, hogy tudná oktatni?), és egységes. " Hát biztos van tanár, aki nem olvassa el. Az én tanárom nem csak olvasta, minden alkalommal újraolvasta õket, mikor tanította. Az új olvasmányokkal kapcsolatban igazad van. Észrevételem szerint újakat, ma élõ írókat maximum a kicsikkel olvastatnak. A mai irodalomból inkább Az emlékek õre, a Számláld meg a csillagokat, Jacqueline Wilson-könyvek játszanak. Na meg a Sorstalanság meg az Iskola a határon, de ezek már inkább klasszikusok, és ahogy én tudom, a véleményeket is megosztják.
A kérdező hozzászólása: Ja, meg Varró Dániel.
Most ez nem tartozik a kérdéshez, de tényleg van már Jacqueline Wilson kötelezõként? De jó! (Már válaszoltam egyszer)
A kérdező hozzászólása: Nem országosan kötelezõ, de általánosban nekünk feladta a tanárnõ a Kofferes kislányt.
Én a saját példámból azt mondhatom, hogy azért nem olvastam el õket, mert baromi hosszúk, és unalmasak voltak. Míg fizikából pár óra alatt a profizmusig lehet tanulni, és begyakorolni dolgokat, addig egy többszáz oldalas kötelezõt elolvasni, és végig figyelni rá, irreálisan nagy tehernek tûnt. Mindezt úgy, hogy nem számítottam rossz tanulónak. 4, 5 alatt ritkán volt átlagom még egyetemen is, mégis így történt. A verseket is gyûlöltem akkoriban, mert a többség nem érdekelt, unalmas volt, és belemagyaráztak mindenféle, általam butaságnak tartott dolgot. Akkor szerettem meg nagyon a verseket, amikor késõbb úgy éreztem róluk, hogy az én gondolatomat fejezik ki, hogy azt érzem, a költõ hozzám hasonló érzésekrõl ír... és nagyon sokat nyomott a latba, hogy profi elõadásban, jól hangsúlyozva hallgattam õket. Megesik, hogy mp3-ban zene helyett vers szól, mert így tetszik. Reformálni szerintem is lehetne ezt, de sok mást is. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor mi fordítva vagyunk, én inkább végig olvasom, mint, hogy más tantárgyból gyakoroljak. vannak hosszúak és unalmasak, de szerintem a java részük nem az. Itt viszont átmentünk szubjektív véleménybe.
Sõt *végigolvasod. Igen, ez mindenkinél más, mire fektet hangsúlyt. Azzal teljesen egyetértek, hogy nagyon gáz azzal büszkélkedni, hogy valaki semmi kötelezõt nem olvasott el. Legalább lapítana... de az egy másik világ lenne. :) Manapság divat kérkedni azzal, ha valaki szabályt / kötelességet / törvényt sért, és nem lehet érte elkapni. A világot ellenben nem tudjuk megváltani. Ilyenkor jövök rá, hogy érezhetem magam bármilyen fiatalnak, öreg vagyok, mert nem tartom helyénvalónak a modern világot. (F/39)
A kérdező hozzászólása: Ez nem öregség kérdése, ez egyszerûen intelligencia. Szeretném is hangsúlyozni, hogy minden válaszolóm értse: nekem nem az a bajom, ha valaki nem szeret olvasni, habnem az, hogy néha már én vagyok a hülye, hogy én MINDENT, de MINDENT elolvastam. Az egyik könyvet nem fejeztem be érettségiig, de itt van nálam, és olvasom, pedig nyár van, nem vittem vissza a könyvtárba, pedig le fognak szidni. magyar fakultációs vagyok, és még ott sem olvasott el mindenki mindent, de nem tudom, ez mért vagány dolog.
A kérdező hozzászólása: *hanem *M
Nem tenném kötelezõvé semmilyen olvasmányt, egyszerûen elveszi a kedvét az embernek az egésztõl. Aki segg, ha elolvassa se fogja felfogni, aki nem, az majd elolvassa elõbb-utóbb. Ezenkívül gondolj bele az egész oktatásba: megmondják neked, hogy mit csinálj, és értékelik, hogy mennyire hallgattál rájuk. Persze hasznos lesz, meg kell meg stb. de szárazon pontosan ez történik, és nem hallottam még olyan emberrel, aki büszke arra, hogy behódolt.
A kérdező hozzászólása: Ha nem lenne kötelezõ az értelmes emberekhez sem jutnának el ezek a könyvek, mert néhányról pl. nem is hallanánk, ha nem lenne az. Pl. Dosztojevszkij propagandája nem olyan vagány, mint az Alkonyaté. És nem tudom, az én magyar tanárom önálló gondolkodásra buzdított, olyan szintem meg nem dramatizálnám túl az oktatást, ahogy Te tetted, nyilván azt értékelik, megcsináltad-e, amit mondtak, különben hogy tanítsanak. És szerintem kellenek kötelezõk. Hogy ezek-e vagy másikok, az már bonyolultabb kérdés.
A kérdező hozzászólása: Igen, érthetõ, és köszönöm, hogy hozzászóltál. "Azért nem kezelik együtt a matekkal, mert az életben ugyan nem használod a logaritmusokat, de ahhoz hogy késõbb jó egyetemre mehess, majd jó állásod legyen, tehát jól élj, az érettségi egy minimum, amihez viszont kell a logaritmus.(Ha csak az emelthez, akkor visszavonom, de a lényeget remélem érted.) Ugyanakkor a kötelezõk nem." Ebben nincs igazad. idén érettségiztem. Szerintem nagyon is kellenek, és az írók életrajza még emelt szinten is csak 6 bizonyos embertõl szükséges (Petõfi, Arany, József Attila, Babits, Kosztolányi, Ady).
Én imádok olvasni, de bevallom én sem olvastam el az összes kötelezõt. A kõszívû ember fiai fogott ki rajtam, mert a fele után egyszerûen annyira untam, hogy feladtam, elolvastam a végét és kész. Meg az Odüsszeia-t is kihagytam(azt teljesen) mert egyszerûen nem volt rá idõm. (De tényleg nem, versenyre kellett elolvasom hét könyvet, utána pedig a következõ kötelezõt, így kimaradt) Viszont voolt olyan kötelezõ, amit határidõre nem, de utána elolvastam(Azt hiszem a Hamlet). Azért nem kezelik együtt a matekkal, mert az életben ugyan nem használod a logaritmusokat, de ahhoz hogy késõbb jó egyetemre mehess, majd jó állásod legyen, tehát jól élj, az érettségi egy minimum, amihez viszont kell a logaritmus.(Ha csak az emelthez, akkor visszavonom, de a lényeget remélem érted.) Ugyanakkor a kötelezõk nem. Az a rész, ami pedig mégis(Írójuk életrajza, általános munkássága), azt pedig ugyanúgy tanuljuk (és vesszük) mint a matekot. Érdekes felvetés amit az osztálytársad mondott("Egy osztálytársam azt mondta egyszer: "mért nem lehet csak azokat elolvasni, amik tetszenek? " Úgy gondolta, hogy a tanár elmondja a tartalmát, vagy ilyesmi, õ meg elolvassa, HA ÚGY GONDOLJA, ESETLEG. "), ugyanis nem igazán van igaza. Léteznek ajánlott olvasmányok, vagy ha más nem, akkor a tanárt megkérdezi, mit olvasson és õ lefogadom, hogy mond neki könyvet. A kötelezõk meg...vannak. Évente 4-5 könyvet/könyv tartalmát el lehet olvasni. Azt hiszem kicsit zavarosan írtam, de remélem a lényeg érthetõ:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy ez is érdekes, nálunk pl. a Kincskeresõ nem volt kötelezõ. Se az Abigél, se A kis herceg. Se pl. az Ábel a rengetegben, amit sokan feladnak kötelezõnek. Egyébként én azt gondolom, érthetõ, ha vki nem olvassa el a Bûn és bûnhõdést. De néha hallom (hallottam, mert már leérettségiztem) osztálytársaimat arról beszélni, hogy X könyvet nem olvasták el, de X könyv csak 70 oldal! Igen, tudom, hogy 70 oldal is lehet szörnyû, és 400 is lehet jó, de azért 70 oldalt, ha szörnyû, akkor is el kéne tudni olvasni!
A kérdező hozzászólása: "Nekem az ismeretségi körömben van olyan MAGYARTANÁR, aki összesen 2 db kötelezõt olvasott el. Õ azt vallja, hogy attól nem fog senki jobban olvasni, nem lesz okosabb, hogy kényszerbõl el kell olvasnia valamilyen könyvet. " Igen ez jogos, de tudod, hány oylan dolog van a suliban, amitõl nem lettem okosabb? Valóban meg kellene ezeket reformálni, d e akkor a többi tantárggyal is tegyék ezt.
A kérdező hozzászólása: De mindenki válaszát tiszteletben tartom, gyõzzetek meg. Várok még válaszokat.
A kõszívû ember fiai vagy az Akis herceg, és még rengeteg más kötelezõ olvasmány nem gyereknek való. Nincs olyan, akkora élettapasztalata egy tininek, hogy megértse a legtöbbjüket. Persze, hogy nem is fogja lekötni az átlagos diákot.
*A kis herceg
A kérdező hozzászólása: Nálunk A kis herceg nem volt kötelezõ, én saját indíttatásból olvastam, 2x, egyszer sem voltam túl idõs. Egyik alkalommal egészen kicsi voltam, a másik alkalommal ilyen 12 éves. És azt hiszem, teljesen megértettem.
Én mindig szerettem olvasni, de volt néhány kötelezõ, amit nem olvastam el, hiába írták elõ a suliban. Egész egyszerûen azért, mert nem kötöttek le. Ezek voltak: a Szigeti veszedelem és az Odüsszeia. Még most, felnõtt fejjel sem bírnám végigrágni magam rajtuk. Hát még kamasz fejjel. Ahogy fentebb is írták, meg kéne reformálni ezt az egész magyar irodalmi kánont / vagyis azt, hogy évtizedek óta nagyjából ugyanazok a kötelezõ olvasmányok vannak a listán /. Sokkal nem vagy csak igen nehezen tud a gyerek azonosulni, pl. a nehéz nyelvezet és a rég letûnt korszakok távolisága, életfelfogása miatt. Persze nem azt mondom, hogy ezeket egyáltalán ne ismerjék, de frissíteni kéne az kötelezõ-állományt és legfeljebb ajánlani ezeket.
"A kõszívû ember fiai vagy az Akis herceg, és még rengeteg más kötelezõ olvasmány nem gyereknek való. Nincs olyan, akkora élettapasztalata egy tininek, hogy megértse a legtöbbjüket. " Lebecsülöd a tiniket. Nem mind ostobák és nem mindenki csak a plázázással meg a gyúrással foglalkozik. Én a kis herceget fiatal fejjel is megértettem. Teljesen világos a mondanivalója bárkinek, aki kicsit is tud elvontan gondolkodni. És szerintem ez érvényes a legtöbb mûre. A kérdésre a válasz: szerintem egyrészt ami kötelezõ, az "büdös". Nyûgnek tekintjük, elvégzendõ feladatnak. Ráadásul valóban igaz, hogy a kötelezõk sokszor távol állnak nyelvezetükben a fiatalság igényeitõl. Engem pl. a Csongor és Tünde vagy az Iliász olvasása nem tud lekötni. Másrészt a mostani nemzedék már nem olyan olvasós. Ingergazdag világban élünk, a képernyõk sokkal intenzívebb élményt kínálnak, mint a könyv, legalábbis ez a látszat. Hozzátennék még annyit, hogy az a baj a kötelezõkkel, hogy az ember nem tudja, mit érdemes elolvasni és mit nem. Ez a kérdés is olyan, hogy megláttam egy nagy hasáb szöveget, és sokaknak az jut eszébe, hogy "hú ezt én nem fogom végigolvasni." Volt olyan könyv, amibe kár volt belekezdenem, mert unalmas volt és érthetetlen. A mai napig nem értettem meg, mi a mondanivalója E.T.A. Hoffman az Arany virágcserép címû könyvének vagy a Csongor és Tündének. Zûrzavaros és érthetetlen. Viszont más kötelezõk nagyon nagy élményt adtak, pl. az Ember tragédiája, az Arany ember, az Egri csillagok. Vagy ott van az egyik kedvencem, a Vadkacsa Ibsentõl, amitõl szinte libabõrös lettem, annyira átéreztem a helyzetet, a mondanivalót. Ugyanez elmondható Örkény Tóték-járól, pontosabban annak filmváltozatáról. Rögtön felfedeztem benne a mögöttes tartalmat, szinte tapinthatónak éreztem a kapcsolatot az õrnagy és Hitler között. Egyébként itt jegyezném meg, hogy szerintem sok filmet is kötelezõvé kéne tenni, pl. a Hullámot.
Egyébként a 12-es válaszoló utolsó gondolata nekem is eszembe jutott már. Miért nincsenek kötelezõ filmek is? Van már a filmmûvészetnek is annyi remeke, amit "illik" ismerni, ezek miért nem épültek még bele az oktatásba? Jó, tudom, vannak filmvetítések az iskolákban, de amennyire én tudom, a tankönyvek (még) nem foglalkoznak filmekkel, pedig a filmmûvészetnek szerintem simán járna annyi hely a tantervben, mint mondjuk az ének-zenének, vagy akár az irodalomnak.
Nekem anno érettségi elõtti nyári szünetben volt kb 6 kötelezõ, amit abban szünetben el is olvastam, annak ellenére, hogy nagy részük elég unalmas volt és nehéz nyelvezetû. Aztán jött az iskola, és kiderült, hogy 32 fõs osztályból én voltam az egyetlen, aki mindet elolvasta. A magyar tanárom viszont elköltözött, új jött a helyére és abból a 6-ból egyiket se kérte:) Viszont nem bánom, mert fontos számomra mûveltség. Szerintem az a ciki, aki szerint ciki elolvasni õket. De hát az legyen az õ bajuk, engem nem érdekelnek, én elolvastam és kész. Most például Lemet olvasok, és utána fogom elkezdeni a Katedrálist. Amúgy gépészmérnöknek tanulok, szóval a logaritmus is ismerõs dolog :D 22/F
"Abigél, a Gyilkosság Mezopotámiában, és az Egypercesek" Nemár, hogy nektek ilyen jókat adtak fel... Áhh, tudtam én, hogy tíz évvel késõbb kellett volna születnem, vagy másik iskolába kellett volna járnom, vagy én nem tudom, mi az oka, de velünk ezeket sosem olvastatták, ezeket mind magamtól olvastam el.
Voltak kötelezõ olvasmányok, amik nagyon tetszettek például az Abigél, vagy Voltaire Candide-ja, Moliere Tartuffe-je, sõt ez utóbbit annyira élveztem, hogy csak úgy a saját szórakozásomra elolvastam a Fösvényt is. De pl a Bánk bánt, a Rómeó és Júliát halálra untam, nem tetszett egyik se, a Bánk bánt végig se bírtam olvasni, pedig nagyon igyekeztem. Szerintem a sok "alapmû" erõltetése helyett inkább magát az olvasást kéne megszerettetni a diákokkal.
A kérdező hozzászólása: "Lebecsülöd a tiniket. Nem mind ostobák és nem mindenki csak a plázázással meg a gyúrással foglalkozik. Én a kis herceget fiatal fejjel is megértettem. Teljesen világos a mondanivalója bárkinek, aki kicsit is tud elvontan gondolkodni. És szerintem ez érvényes a legtöbb mûre. " Ezzel egyetértek.
A kérdező hozzászólása: "Amúgy én általánosban mindegyikbe belekezdtem, csak nem mindnek jutottam a végére." Ez helyes. De mit lehet azokkal kezdeni, akik bele se néznek, hogy tudnak-e vele azonosulni. hanem mondjuk elhiszik az idõsebbeknek. Én sem értek egyet mindenkivel, pl. nekem tetszett a Szigeti veszedelem, és nem szerettem az Egri csillagokat. Ha hinnék annak a válaszolónak, aki ezzel fordítva volt, sose tudnám meg, hogy nálam fordítva van. De sokan meg se nézik, nekik mi tetszik, hanem elítélik, de ki se nyitják.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, ezt nem én írtam, hanem az egyik válaszoló. De én is hasonlóan gondoltam. Nálunk A kis herceg semmikor nem volt kötelezõ, csak olvasókönyvben voltak részletek, de én magamtól elolvastam. Talán valóban nem 8 évesnek kell lenni hozzá, de túlzásnak tartom, hogy valaki szerint gimisnek, illetve ehhez szerintem a tinikor is sok.

Mennyire ciki ha 18 évesen nem volt se barátnőm, se nem smároltam, és szűz vagyok?

Meg inkább nintendózok, Legózok, rajzolok. De persze szoktam álmodozni is.

Legjobb válasz: az nem ciki hogy barátnõd még nem volt, sokan vannak ezzel igy még kicsit idõsebben is. viszont nekik azér nem volt mer nem jöhet mindenkinek össze elsõre, meg nem mindenki talál rögtön olyanra akivel megvannak együtt. szal nem azér mer legóznak meg nintendóznak. de majd csak megváltozol, sürgetni nemkell... csak azér mer mások mást csinálnak, ne tegyél olyat amihez nincs kedved... a csunyaság meg nem számit, két módja van hogy legyõzd. vagy elhiszed magadrol hogy nem vagy csunya, vagy elhiszed azt hogy nem a külsõ miatt fog valaki megszeretni. bármelyiket elhiszed, könnyebben találsz majd párt, ha már nem akarsz majd legózni :) nekem se volt barátnõm 21 éves koromig... szal azzal nemvagy lemaradva

az nem ciki hogy barátnõd még nem volt, sokan vannak ezzel igy még kicsit idõsebben is. viszont nekik azér nem volt mer nem jöhet mindenkinek össze elsõre, meg nem mindenki talál rögtön olyanra akivel megvannak együtt. szal nem azér mer legóznak meg nintendóznak. de majd csak megváltozol, sürgetni nemkell... csak azér mer mások mást csinálnak, ne tegyél olyat amihez nincs kedved... a csunyaság meg nem számit, két módja van hogy legyõzd. vagy elhiszed magadrol hogy nem vagy csunya, vagy elhiszed azt hogy nem a külsõ miatt fog valaki megszeretni. bármelyiket elhiszed, könnyebben találsz majd párt, ha már nem akarsz majd legózni :) nekem se volt barátnõm 21 éves koromig... szal azzal nemvagy lemaradva
Az ciki, hogy elõállsz egy ilyen kérdéssel. Ez magánügy, nem tartozik senkire, csak rád.
nem gáz ne ilyedj be
én már csak azt nem értem, hogy a hentai miért van összefüggésben azzal, hogy csúnyának hiszed magad... A nintendo alatt wii-t értesz? Vagy az oldschool nes-t vagy snest? :) Már csak azért, mert fura lenne az is... A legozás az menõ :D
Én 20 évesen smároltam elõször és akkor is veszítettem el a szüzességemet, szal az az év igen termékeny volt számomra...
Semennyire. De azért próbálj meg normális emberi kapcsolatokat kiépíteni, sok más okból is jól fog jönni...
nem ciki, de már ideje lenne elkezdeni a dolgot. és kicsit visszább venni a nintendóból meg a legóból, nem vagy már 10 éves
Nem :) én 20 éves koromig voltam így. 22/L
Nem ciki, és ha lesz valakid, ne is gondolj ilyenekre, mert azzal szúrod el, ha görcsösen rákészülsz.Csak lazán ;)
Nem ciki és nem vagy egyedül. Én 22 éves lány vagyok, 18 évesen csókolóztam elõször és még mindig szûz vagyok (egyébként volt már barátom). Lehetett volna jó pár kapcsolatom, de egyik fiúba sem voltam szerelmes. Ez az oka, nincs még meg az igazi :) .Egyébként nem vagyok csúnya, ezt nem azért írom, mert beképzelt lennék, hanem mert tisztában vagyok az adottságaimmal :) .

Mennyire biztonságos a kamu e-mail cím? Nem nyomozható le?

Legjobb válasz: Elárulok neked valamit: Nem az e-mail cím számít. Otthoni géprõl eszedbe ne jusson akármit csinálni, ha azt akarod, hogy ne keressenek meg.

Elárulok neked valamit: Nem az e-mail cím számít. Otthoni géprõl eszedbe ne jusson akármit csinálni, ha azt akarod, hogy ne keressenek meg.
Hát, ha csak egy csajt akarsz bolondítani vele, akkor hatásos lehet, de a hatóságok nem az email-címedet, hanem a MAC-azonosítódat nézik. Az pedig egy számítógép állandó azonosítója, szóval még csak annyira sem rugalmas, mint a DHCP IP-cím.
Ha ennyire parázol, akkor fogod magad, felülsz a buszra, elmész egy netkávézóba, könyvtárba, vagy valami olyan helyre ahol sokan neteznek és nem logolják, hogy ki ül melyik géphez. Létrehozol egy új freemail fiókot, elküldöd a levelet, aztán hazamész. Nem valószínû hogy visszanyomoznának.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de okos vagy!
Fogsz egy laptopot vagy egy wifis telefont, pda-t, akármit, beülsz egy lakótelep közepére, tuti találsz elérhetõ wifit, sose derül ki, hogy te voltál. A rendõrségrõl meg annyit, nem fognak hackerkedni, szépen megnézik, honnan jött a mail, persze csak akkor, ha az "áldozatod" feljelentést tesz, elmennek a szolgáltatóhoz, ott a naplózásokat végigbogarásztaják, ha megvan a netszolgáltató, ott ugyanezt eljátszák, és így tovább, mindaddig, ameddig el nem jutnak hozzád. Persze csak elméletben, mert ha pl külföldi mailszolgáltatóról van szó, már be is van fejezve a dolog, nem tesznek semmit. Ha magyar a szolgáltató, és nem okoztál egy milla fölötti anyagi kárt, halált vagy 8 napon túl gyógyuló sérülést, dettó nem foglalkoznak vele, hazaküldik a sértettet, hogy majd nyomoznak meg jelentkeznek, aztán 1-2 hónap elteltével kap egy levelet, hogy a nyomozást lezárták, az elkövetõ nincs meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, egyre jobb ötletek.Egyáltalán nem büntetendõ, amit akarok, egyszerûen tudatni szeretnék egy személlyel ismeretlenül vmit, ami számára fontos lehet, de a személyem soha nem tudódhat ki.
1. E-mail header nem tartalmaz MAC-címet, amúgymeg azis módosítható... 2. Elefáncsontparti proxy mögé rejtõzöl + elefántcsontpartra regelsz egy e-mail-t, mire a bíróság kiadja a hivatalos papírokat az több hónap diplomáciai dolog az ottani álapotok miatt, max 1 hónapig logolját az ip-d... ennyi... De nem hiszem, hogy olyan nagy dolgot tehetnél, ami ennyi fáradozást megér valakinek, hogy visszanyomozzon...
A kérdező hozzászólása: Köszike.
Ott is simán lenyomozhatnak. De azért ne várd már azt, hogy egy egyszerû ember neki áll visszatracelni az IP címedet a levélbõl, meg a proxy szervereken keresztül, csak azért hogy megtudja, hogy ki küldte a levelet, hacsak nem követsz el vele valami nagy disznóságot. Meg aztán hiába van neki rendõismerõse az se fog ezzel szórakozásból foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Esetleg kamu iwiwet lehet csinálni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Valakivel közölnék valamit, de nem derülhet ki, hogy ki írta.Sajnos nem tudom, hogy van-e rendõr ismerõse, mert akkor ezek szerint lebuknék.Kár, így nem merem.
És ha proxy szerveren keresztül csinálja? Úgyis le tudják nyomozni?
Nekem is van kamu e-mail címem :D
Tapasztalat. És sajnos nem elkövetõ voltam, hanem sértett. Több esetben is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!