Találatok a következő kifejezésre: Mennyire biztonságosak szoptatás (7 db)

Mennyire biztonságos? Szoptatás+óvszer.

Legjobb válasz: mint tudjuk az óvszer az egyik legbiztonságosabb védekezési forma ha körültekintõen van használva. A szoptatás nem sokat számit mivel sok nõ esik teherbe mellette.

mint tudjuk az óvszer az egyik legbiztonságosabb védekezési forma ha körültekintõen van használva. A szoptatás nem sokat számit mivel sok nõ esik teherbe mellette.
Hát az hogy szoptatsz nem véd a teherbeeséstõl, az óvszer annál inkább!Úgyhogy ha még nem akartok tesót, mindenképp használjatok óvszert, MINDIG!! :)
Jól tudod. Az óvszer tökéletes.
Az óvszer nagyon biztonságos. Ha baj van, azt többnyire észre lehet venni és bevenni 72 órás tablettát. A szoptatás nem "védekezési eszköz". Simán teherbe lehet esni mellette.
van oylan gyógyszer is amit direkt szoptatás alatt is lehet szedni. Semmi bajanem lesz a babának tõle.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy szoptatás alatt is teherbe lehet esni. Már több gyereket nem szeretnénk. Csak még szoptatok addig csináljuk gumival, utána gyógyszerezni fogok.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom az nem túl biztonságos, azért nem szeretnék olyat.

Szoptatás alatt kezdtem el szedni tegnap a fogamzásgátlót, mennyi idő után hat a gyógyszer és mennyire biztonságos?

Most a 2.gyermekem 2 hónapos és védekezés(óvszer) melletti baba lett nem tervezett és nem szeretnék mégy egyszer így babát,azt hallottam,hogy sokan estek teherbe szoptatási id? alatt gyógyszer mellett,úgyhogy nem nagyon bízok meg benne,még nem szedtem sosem mert a gyerekeim el?tt nem tudtam szedni mert megzavarta a hormonjaimat,de most úgy gondolom,hogy 2 gyerek után már biztos változott annyit a hormonjaim,hogy tudom szedni!

Legjobb válasz: Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Azalia szoptatás alatt - mennyire biztonságos?

Tapasztalatok is érdekelnek!!

Legjobb válasz: szia, április végén született a kisfiam, júniusban kezdtem el szedni, szoptatok is még mindig, eddig nem volt vele semmi problémám, a babán sem vettem észre, hogy bármi baja lett volna tõle, vérzésem sem volt, eddig azt mondom, hogy teljesen jó, te most kezdenéd el szedni?

szia, április végén született a kisfiam, júniusban kezdtem el szedni, szoptatok is még mindig, eddig nem volt vele semmi problémám, a babán sem vettem észre, hogy bármi baja lett volna tõle, vérzésem sem volt, eddig azt mondom, hogy teljesen jó, te most kezdenéd el szedni?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, ma kaptam 6 hetes kontrollon.
16 hónapig szedtem, addig meg se jött, nem hogy még terhes legyek tõle. :) Pedig néha el is felejtettem bevenni egy-egy szemet. Szerintem megbízható, és a tejemnek sem lett baja tõle.
Nem tudom, én nem kéretem fogamzásgátlót, mert máshogyan védekezünk. A véleményem az, hogy befolyásolhatja a hormonháztartást minden ilyen készítmény (még akkor is, ha azt írja a tájékoztató, hogy nem). Szoptatok, és 18 hónapja nem jött meg (utoljára a várandósságom elõtt menstruáltam), és nem vagyok terhes sem. Nem vagyok egy bio-mama, és korábban szedtem fogamzásgátlót is, de a tejtermelést én nem zavarnám meg semmivel...
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Én már több, mint egy éve szedem és egyáltalán nem befolyásolta a tejtermelést. Még mindig szopik a fiam, elég rendesen. :)
azért a kisbabát letehetnéd közben
...egymás testének tiszteletben tartása.....vagy akar mEg egy gyereket?
Érdekes ez a statisztika... Akkor elvileg nekem van 120 gyerekem?
Én is utálom a gumit. Szájba szeretem engedni a g*ecit.
Semennyivel sem jobban, mintha nem szoptatnál. Attól, hogy egy nõ szoptat, az nem jelenti azt, hogy terhes sem lehet. És az, hogy nincs menstruációja még, az nem jelenti azt, hogy nem lehet bármikor. Vagyis egy szoptató nõnél is bármikor beindulhat a ciklus, vagyis a peteérés és társai és ha éppen jókor vagytok együtt jó idõben, akkor az elõváladéktól is terhes lehetsz és akkor lehet hogy a következõ hónapban már menstruálnál, de mivel terhes leszel, így akkor sem fog megjönni. Viszont akkor már a terhesség miatt. Amúgy mi az, hogy a párod utálja a gumit? Más sem kifejezetten szereti, de mivel nem akar gyereket, ezért védekezik. Nekem errõl ennyi a véleményem! És nyilván, ha megszakítjátok a közösülést, jóval kisebb az esélye a terhességnek, mintha beléd élvezne el, de sokkal nagyobb az esélye a terhességnek, mintha védekeztetek volna rendesen. Szóval döntsétek el, hogy szeretnétek-e esetlegesen kis korkülönbséggel gyereket vállalni, vagy védekeztek rendesen. Egyébként vannak fogamzásgátlók, amiket szoptatás alatt is lehet szedni. Érdemes azon is elgondolkodni...
Saját tapasztalat nàlunk 4évig bevàlt a megszakitàs és utàna fél év akatt jött össze a baba.
Pedig egyáltalán nem biztonságos. A statisztikák szerint 100-ból 40 nõ lesz terhes megszakításos közösülés esetén.
en felpontoztam:) szerintem azért, mert sok tini igy azt fogja hinni h a megszakitásos szex hûûû, de bizttonságos, aztán meg abortusz..:(
3-as vagyok, miért pontoztátok le a hozzászólásom?
ilyenkor elvileg nehezebb teherbeesni.. nem tudom, attól fugg h az elso milyen gyorsan jott ossze..
semmivel sem biztosságosabb mint ha nem szoptatnál elvileg van olyan nõ akinek ameddig szoptat nincs ovulációja de attól még egy förgeteges orgazmust kiválthatja szal húzzon gumit

Van olyan fogamzásgátló gyógyszer amit lehet szedni szoptatás alatt? Ha van mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Azalia azt hiszem, ilyen, és csak addig véd, amíg szoptatsz. De menj el dokihoz, és felírja neked a megfelelõt!

Azalia azt hiszem, ilyen, és csak addig véd, amíg szoptatsz. De menj el dokihoz, és felírja neked a megfelelõt!
Én Azaliát szedtem, nekem nem volt gondom vele (kb. 1, 5 évig). Még a Cerazette-t ismerem.
A dokid ad. Pl. Cezarette.
Cerazette!Én megkérdeztem a dokimat miért mondják, hogy szoptatás alatt amit lehet szedni fogamzásgátlót, hogy semmit se ér.Azért mert amikor Németországban csinálták a statisztikát akkor ki is derült, hogy aki terhes lett az 1-2 tablettát kifelejtett.Úgy másik gyógyszernél is simán lehetsz terhes!:)

Mennyire biztonságosak a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlók?

Legjobb válasz: Engem a dokim lebeszélt róla, mert a nõk kb. 50 %-nak elapasztja, vagy csökkenti a tejét. Azt mondta, hogy nem éri meg kockáztatni, mert a babának nagyon fontos az anyatej.

Engem a dokim lebeszélt róla, mert a nõk kb. 50 %-nak elapasztja, vagy csökkenti a tejét. Azt mondta, hogy nem éri meg kockáztatni, mert a babának nagyon fontos az anyatej.
lehet biztonságos, de a barátnõm elkezdett tõle nagyon hízni és abba kellet hagynia, meg a teje is kevesebb volt.
én úgy tudom, hogy szoptatás alatt biológiailag vagy védve. azt tanultam, hogy amíg szoptatsz, addig nincs új peteérésed. afféle természetes fogamzásgátló. amúgy meg minek fura anyagokat juttanod a váredbe, és ezzel együtt a tejedbe? hagy éljen az a baba egészségesen, amíg csak lehet.
Van aki szülés után 2 hónappal már menstruál, ennyit a természetes védekezésrõl.... Nekem több barátnõm is szedte, meg voltak elégedve, egyiknek sem volt gondja vele. Itt írták sokan, hogy enm volt jó, és abbahagyták.... Én is szeretném szedni, majd meglátom, mit mond a doki és mi lesz a tapasztalat..

Szoptatás alatti fogamzásgátlás? Ami biztonságos, és nem apasztja el a tejet. Cerazette vagy Azalia ára? Mennyibe kerül?

Els? baba után nem védekeztünk, mert kis korkülönbséggel akartunk tesót, sikerült is. Most viszont nem akarok várandós lenni. Gumit használunk, vagy "vigyázunk", de folyamatosan aggódom. Most a 2. baba születés után a szexet is jobban (folyamatosan) kívánom amúgy. Mit ajánlotok? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!

Egyet tisztázzunk, mert sokan tévesen tudják! A cerazette az egyetlen olyan fogamzásgátló, amiben nincs hormon, így nem is mehet át a baba szervezetébe! Az azáliában pedig van! Én cerazettet szedtem, de mivel 10 naponta megjött tõle, már nem szedem. Az orvosom pedig (nagyon jó orvos, maximálisan megbízok benne) mondta, hogy mást nem tud adni, vagyis nem szívesen ad, mert az azalia már tartalmaz hormonokat!
Gumióvszer elég megbízható, a "vigyázunk" nem, de ez már többször is bebizonyosodott. Nem is értem miért alkalmazzák az emberek újra és újra, amikor annyi lehetõség van. Mi az elõbbit alkalmazzuk
Cerazettet szedek. A 3 havi adag 10 ezer Ft körül van. Nálam nincs semmi mellékhatása, 3, 5 hónapja szoptatok. A menzim még nem jött meg, valószínûleg nem is fog amíg szedem (a kisfiamnál is ezt szedtem, akkor így volt).
Azaliát szedek 1, 5 hónapja. Tejre nem volt hatással, 3 napig enyhe vérzésem volt tõle az elején, azóta semmi. 8400Ft körül volt a 3 havi adag.
Azért ott van az Azzalia és a Cerazette tájékoztatójában, hogy átmegy az anyatejen keresztül a babába, de nem tudni okoz e ez gondot. Hiszen ki fogja jelenteni, ha a lányának 12 évesen megjön a menstruációja, hogy vizsgálják meg nem e 12 évvel korábban szedett fogamzásgátló a ludas a dologban? Hát senki. Pedig nem kizárt. Úgyogy én óvszer párti vagyok, én nem szednék ilyen gyógyszert, aminek a gyártója sem tudja garantálni, hogy lesz e vagy nem mellékhatása. Mert az más, ha odaírja 100 esetbõl egyben fáj az illetõ feje és akkor tudok mérlegelni illetve ha fáj a fejem nem szedem tovább a gyógyszert, de itt még arra sincs adat, milyen jellegû lehet a mellékhatás, illetve ez az alapból kis mennyiség hogyan halmozódik, ürül ki a baba szervezetébõl.
A cerazette tájékoztatóján is az van, hogy átmegy belõle valami, úgyhogy én azonnal kukáztam is miután kiváltottam több ezer forintért. De akkor sem szedtem belõle. A Cerazette a nõi nemi hormonok egy típusát, a progeszteronhatású dezogesztrelt tartalmazza kis mennyiségben. A Cerazette nem befolyásolja az anyatej termelõdését vagy minõségét. A Cerazette aktív hatóanyag kis mennyiségben bejut az anyatejbe. Ennek eredményeként naponta kb. 0, 01-0, 05 mikrogramm/testsúlykilogramm jut a babába, de nincsenek arra utaló jelek, hogy ez veszélyes lenne.
Kedves kérdezõ! Nekem az Azaliát írta föl a doki, párom ki is váltotta, pedig megbeszéltük, hogy NEM AKAROK gyógyszert szedni! Nekem a normál fogamzásgátlók mellet is volt egy csomó mellékhatás, ezért nagyon gyógyszer-ellenes vagyok. Ha kell Azalia, szívesen eladom Neked, vagy bárkinek, bontatlan, féláron(10800 volt a 3havi adag)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy döntöttem, amíg szoptatok marad az óvaszer. :) A párom is jobban szeretné, ha nem szednénk hormont -sem én, sem a picikénk :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!