Találatok a következő kifejezésre: Mennyire biztonságos fogamzásgátló és (6 db)

Szoptatás alatt kezdtem el szedni tegnap a fogamzásgátlót, mennyi idő után hat a gyógyszer és mennyire biztonságos?

Most a 2.gyermekem 2 hónapos és védekezés(óvszer) melletti baba lett nem tervezett és nem szeretnék mégy egyszer így babát,azt hallottam,hogy sokan estek teherbe szoptatási id? alatt gyógyszer mellett,úgyhogy nem nagyon bízok meg benne,még nem szedtem sosem mert a gyerekeim el?tt nem tudtam szedni mert megzavarta a hormonjaimat,de most úgy gondolom,hogy 2 gyerek után már biztos változott annyit a hormonjaim,hogy tudom szedni!

Legjobb válasz: Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Mennyibe kerül a fogamzásgátló hüvelykúp és mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Pff...Az elöttem szóló jól utána járt...Tehát úgy mûködik,hogy felteszed, 10 percet várni kell,ennyi a hatásideje,addig mehet elõjáték,és utána 4 órán keresztül lehet szeretkezni!Elötte és utána 2 órával nem szabad fürödni!Kb ennyi,amit tudni kell róla!Mi megszakítással használjuk,és tök jó!És azt hiszem 2400 Ft 10 darab!

Pff...Az elöttem szóló jól utána járt...Tehát úgy mûködik, hogy felteszed, 10 percet várni kell, ennyi a hatásideje, addig mehet elõjáték, és utána 4 órán keresztül lehet szeretkezni!Elötte és utána 2 órával nem szabad fürödni!Kb ennyi, amit tudni kell róla!Mi megszakítással használjuk, és tök jó!És azt hiszem 2400 Ft 10 darab!
jah azt elfelejtettem h olyan 1000-2000ft köröl de az csak kb 3 kúp szal nem sok alkalom de akkor már inkább egy havi gyógyszer ami átlagosan 2500ft
én 1x kérdeztem és nem éri meg mert úgy van h fel kell helyezned mint a tampont és meg van h mennyi ideig csinálhatod meg mikortól tehát ha felteszed nem csinálhatjátok mondjuk 1óráig hanem csak 20percig és az most elég reckir...m pl:ez nálunk nem lenne jó m háát nem 20percig szoktuk csinálni...szal sztem inkább szedj fogamzásgátló gyógyszert én is azt szedek ..tom h modnják h egészségtelen de azért még az a legbiztonságosabb ..ha mindennap beveszed azért kevés az esély h terhes legyél!
Így van, az elsõ válaszadó nincs tisztában a dologgal :) Valóban 10 perccel az aktus elõtt kell feltenni, vannak különbözõ változatok (kúp, tabletta, tampon).
http://www.pirulapatika.hu/210158807/betegtajekoztato/patent.. http://www.pharmatex.hu/ Ez a kétféle van, én két éve használom, nekünk bevált.
5 éves a kisfiam, rendeltetésszerûen használtuk.

Szed valaki Tri-Regol fogamzásgátlót? Szükségem lenne egy-két infóra mielőtt elkezdeném szedni! Mennyire biztonságos, hormontartalma miatt hizlal-e és milyen egyéb hatásai vannak?

Legjobb válasz: Igazából nem lehet a kérdésedre érdemben válaszolni. Nem vagyunk egyformák, ezért mások tapasztalatait nem lehet magunkra érvényesnek tekinteni. Az a gyógyszer ami nekem beválik az másnak problémát okozhat, vagy ami másnak jó, nem biztos, hogy nekem is jó.

Igazából nem lehet a kérdésedre érdemben válaszolni. Nem vagyunk egyformák, ezért mások tapasztalatait nem lehet magunkra érvényesnek tekinteni. Az a gyógyszer ami nekem beválik az másnak problémát okozhat, vagy ami másnak jó, nem biztos, hogy nekem is jó.

Mennyire biztonságos a fogamzásgátló és óvszer használata együtt?

nemsokára leszeretnék feküdni a barátommal és azon gondolkoztunk, hogy fölkéne iratni bogyót. Elküld majd valamerre? pl: vérvétel, vizelet stb. biztonságos, ha fogamzásgátlót és óvszert is használunk? az én véleményem szerint tuti biztos, de azért szeretném kikérni a TI véleményeteket is :) Köszi el?re is. Amúgy 16 vagyok.

Legjobb válasz: A tabletta tényleg a legjobb, én is az elsõ együttlétem elõtt irattam fel, neem nem csinált semmit, csak kérdezett, késõbb volt vizsgálat. Viszont a különbség annyi, h én 21 éves voltam ekkor. Szerintem, neked korai, nem kellene ezzel összezavarnod a szervezetedet, de a te dolgod. Mindenesetre, inkább ez, mint abortusz.

A tabletta tényleg a legjobb, én is az elsõ együttlétem elõtt irattam fel, neem nem csinált semmit, csak kérdezett, késõbb volt vizsgálat. Viszont a különbség annyi, h én 21 éves voltam ekkor. Szerintem, neked korai, nem kellene ezzel összezavarnod a szervezetedet, de a te dolgod. Mindenesetre, inkább ez, mint abortusz.
Sszia, amúgy sok ilyen kérdés volt korábban is. Személy véleményem szerint hülyeség ilyen fiatalon már fogamzásgátlót szedni, csak összezavarja a hormonrendszered. Más védekezési módra nem gondoltál még az óvszer mellett?.... Amúgy a válasz a kérdésedre, egyébként maximális biztonság. Csakhát lehet, h lehetne máshogy is...
bocsesz, félre írtam az elsõsort:) :) nem kell gumi a gyógyszer biztonságos ezt akartam írni:) :)
Kedves válaszadó, aki azt írta h nem kell gumi, az óvszer teljesen biztonságos!!! Jobb ha tudod 4 évig szedtem a gyógyszert, soha nem felejtettem el bevenni... és mégis született egy gyönyörü kisfiam..szóval ne mondd h az 100% mert nem az, tén h ez a legbiztosabb de akkor sem kizárt egy terhesség, ezt nem szabad elfelejteni!!
Kettõvel ezelõtti válaszolónak: mi nem stopperral szeretkezünk, bármily furán is hangzik...:) Berakom a krémet, az rögtön hat, felhúzzuk a gumit és hajrá! Egyébként az általam használt krém 12 óráig véd, úgyhogy azalatt lehet többször is.Nekem bevált, nem szokott kifolyni csak másnap.Inkább ennyi "macera" mint gyógyzerrel tömjem magam 50 éves koromig...persze mindenki maga dönt, ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Igen nekem is mondogatják, hogy a tabi nem jó, mert fölkavarja a szervezetemet stb stb! a hüvelykúpot azért nem igazán szeretném használni, mert ha jól tudom ugyanúgy mûködik, mint egy fertõzésre felírt kúp: folyik össze-vissza, amikor nem akarod stb és volt már dolgom hüvelykúppal szal ahhoz nem sok kedvem van :S A gumiról meg annyit, h megbízni megbízok benne, de bármikor defektes lehet vagy ne adj isten teljesen véletlenül rosszul húzza föl a barátom és úgy csináljuk... és hát nem akarok következményeket. de a gumit abszolút fontosnak tartom, mert az véd betegségektõl is szal azt mindenképpen akarunk használni... így egyedül a gumi meg olyan nem tudom... nem vmi megnyerõ számomra :) remélem értelmesen írtam le :D Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Még nyugodtan írhattok :D
Én is ennyi idõ voltam mikor elvesztettem, de a tabi tényleg megkavarja kicsit a hormonokat ezért mi inkább óvszert használtunk kb másfél évig. Szerintem még elsõnek nem kellene rögtön tabit szedni, csak ha már rendszeres szexuális életed lesz, mert azt nem lehet csak úgy letenni aztán megint elkezdeni ha újra lesz partnered, mert nagy kavarokat okozhat a szervezetedben. Én kivártam (majdnem 18 voltam) és mikor láttem hogy ez tényleg hosszútávú lesz és rendszeresen szeretkeztünk akkor mentem el dokihoz és írattam fel tabit. Mondjuk akinél elõször voltam az nem írt fel, mert fiatalnak tartott hozzá, de a másik felírta, mondjuk ma már szerintem mindenkinek felírják, ahogy itt olvasgatok néha.
Szerintem tök jó, hogy már az elsõ együttlét elõtt megbeszélitek, hogy mivel védekezzetek! Nagyon fontos! Menj el nõgyógyászhoz, majd õ felírja. Mondd meg neki, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni (igaz, ez kicsit drágább, de megéri). Valószínûleg elküld vérvételre, hogy megtudja, melyik a számodra megfelelõ tabi. Nagyon fontos, hogy úgy kezdd el szedni, ahogy a tájékoztatójában le van írva (általában a mensi elsõ napján kell bevenni az elsõ szemet, majd 21 vagy 22 napig szedni kell nagyjából ugyanabban az idõpontban minden nap. Ezután szünetet kell tartani: a 21 szemesnél 7 nap szünetet tartasz és a 8. napon kezded a köv. levéllel, a 22 szemesnél pedig 6 nap szünet kell és a 7. napon kell elkezdeni a köv. levéllel. Azért írom le, mert sokan nem is tudják, hogy létezik 22 szemes fogamzásgátló tabletta is, én is ilyet szedek). Van olyan tabletta, ami már az elsõ szemtõl véd, és van olyan, ami 7 nap után, de ez le lesz írva a tájékoztatóban. Elég lesz csak a tabletta, nem kell mellé óvszer is, hisz a tabletta teljesen biztonságos, ha valaki megfelelõen használja! De hidd el, annyi nem lesz elég, ha majd az ágyad mellé teszed, mert így is simán elfelejtheted! Nekem be van állítva a telefonom, hogy minden nap ugyanabban az idõben jelezzen! Ne hallgass azokra, akik még nem ajánlják! A kúppal és krémekkel rengeteg macera van: aktus elõtt x idõvel kell felhelyezni, nem szabad utána lefürdeni stb... Meg felteszem a kérdést, akik ezt használják, talán idõre szeretkeznek? "Gyere drágám szexeljünk, mert még fél óráig hat a krém"! :) Aztán stopperrel mérik! Az óvszerrõl meg inkább ne is beszéljünk! Nos én inkább szedek tablettát, és akkor szeretkezem a párommal, amikor csak jólesik, amikor épp megkívánjuk egymást! Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, kérdezz bártan!
Hát, én nem értek Veled egyet, mert nem feltétlenül kell elkezdeni.Én most vok 27, és 20 éves korom óta gumival és Pharmatex krémmel védekezem és ezek együtt is védenek pont olyan jól, mint a tabi! Ha nem jobban...Ne tedd tönkre a szervezeted a gyógyszerrel, mert a hosszútávú mellékhatások nem most jönnek ki, hanem késõbb!
A kérdező hozzászólása: ha minden este ott van az ágyam mellett és minden lefekvés elött ránézek akkor tuti nem felejteném el. de ebbe szerintem bele kell jönni. elöbb utóbb úgyis elkell kezdeni. szerintem.
Ez a "bogyó" sokkal több mindent tesz a testedben, mint ahogy így egyszerûen tûnik.. egy bogyó, amit beveszel, és kész, nem leszel terhes. 2 hét múlva már azon fogsz izgulni, hogy te jó ég, most mi lesz, elfelejtettem.. és ez még jó párszor megtörténik majd... Mindenkivel így van, vagy legalábbis a nagy többséggel. Elég, ha itt visszaolvasol a kérdések közt. Mindenki elfelejti bevenni... Nem tudom, nekem tuti nem kéne ez a plusz stressz.
A kérdező hozzászólása: mellesleg nekem a bogyó a legszimpibb. a kúp és az ehhez hasonló módszerek valahogy bizonytalanok számomra.
A kérdező hozzászólása: hallottam alacsony hormontartalmú bogyóról is
Én semmilyen korban nem szednék hormon tartalmú gyógyszert.Orvos barátaim sem.

A vastabletták mennyire befolyásolják a fogamzásgátló hatékonyságát? És egy 7-10 napos antibiotikumos kúra után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra biztonságos legyen a tabletta használata?

Legjobb válasz: A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.

A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.
Szia! A vastabletta nem befolyásolja, az antibiotikumok viszont igen. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy pl. Augmentin szedése alatt és utána még 2 hétig használjak óvszert.

Van férfiaknak szánt fogamzásgátló? Ha van akkor mennyibe kerül, mik a mellékhatások és milyen biztonságos?

Tablettára vagy hasonlóra gondolok nem a gumira.

Legjobb válasz: 21:43 akkor inkább már kazstráltasd magad, így nincs kínlódás sem

21:43 akkor inkább már kazstráltasd magad, így nincs kínlódás sem
Nat Geoban volt egy cikk, van már, már túl van a tesztelésen, kapsz rendszeres szurit és egy implantátumot amit 4 havonta cserélni kell. Szóval elég nagy szívás.
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=440 Itt meg a cikk. De amire ez forgalomba kerül, sõt, mire magyarországon forgalomba kerül...
Van tabletta is, külföldön.
kasztrálás - kiszedik a golyóidat vasectomia - elvágják a spermavezetékedet egyébb: kisérleti stádiumban vannak
csak még egyik mûködése sem biztonságos
De volt egy ismerõsöm, aki ha nagyon akart el tudott úgy menni, hogy nem jött belõle semmi, ha sokat gyakorlod biztos neked is menni fog :D
Van, és most már NEM kísérleti stádiumban. Olvass vissza. Hónapokkal ezelõtt volt a kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tehát nincs most még de majd lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!