Találatok a következő kifejezésre: Mennyire biztonságos fogamzásgátló (39 db)

Van itt olyan aki pharmatex mellett lett terhes? Mennyire biztonságos fogamzásgátló módszer szerintetek?

Legjobb válasz: Ismerõs köreimben 3 ilyen baba is született, van aki kúppal, van aki krémmel, van aki pedig tablettával. Én csak ezt magában nem használnám, esetleg kiegészítésnek, vagy ha nem jelent problémát egy baba.

Ismerõs köreimben 3 ilyen baba is született, van aki kúppal, van aki krémmel, van aki pedig tablettával. Én csak ezt magában nem használnám, esetleg kiegészítésnek, vagy ha nem jelent problémát egy baba.
Semennyire sem biztonságos. Lutri.
doktornõm megszakitással szoptatás mellett ajánlotta csak.de ugy is csak akkor ha netán babalenne az nem probléma :-) mert csak pharmatex-el már több kismamája is volt

Szoptatás alatt kezdtem el szedni tegnap a fogamzásgátlót, mennyi idő után hat a gyógyszer és mennyire biztonságos?

Most a 2.gyermekem 2 hónapos és védekezés(óvszer) melletti baba lett nem tervezett és nem szeretnék mégy egyszer így babát,azt hallottam,hogy sokan estek teherbe szoptatási id? alatt gyógyszer mellett,úgyhogy nem nagyon bízok meg benne,még nem szedtem sosem mert a gyerekeim el?tt nem tudtam szedni mert megzavarta a hormonjaimat,de most úgy gondolom,hogy 2 gyerek után már biztos változott annyit a hormonjaim,hogy tudom szedni!

Legjobb válasz: Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Én Azalia-t szedek, a 6 hetes kontroll óta (már a 2. doboz fogy...). A dokim azt mondta, h 2 hét múlva már teljesen biztonságosan véd és ezt szünet nélkül szedni kell. Állítólag ezekben a minipill-nek nevezett szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló gyógyszerekben kevesebb hormon van, mint a normálokban. Szerintem biztos jó lesz neked is!

Mennyire biztonságos a fogamzásgátló?

Helló gyors segítség kellene mert ett?l függ a mai kamatyom

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem szakirodalmi adatok szerint 80-95%-ban biztonságos. Erre azt mondhatjuk: meglehetõsen biztonságos!

Ha jól emlékszem szakirodalmi adatok szerint 80-95%-ban biztonságos. Erre azt mondhatjuk: meglehetõsen biztonságos!
99, 9%-OS biztonságot ad, de ha mellette teherbe esel, nagy rá az esély, hogy a baba sérül.
Pearl indexre keress rá. Az egyik legbiztonságosabb módszer...a mellékhatásoktól jobban kell félni, mint a teherbeeséstõl. Az meg hülyeség, hogy a baba sérül. Ha vki amint megtudja, hogy terhes és abbahagyja a szedést, semmi baja nem lesz a babának.

A rezia fogamzásgátló tabletta mennyire biztonságos ill. hatékony? (24+4)

Legjobb válasz: Ha nem lenne elég hatékony / biztonságos nem engednék forgalmazni..

Ha nem lenne elég hatékony / biztonságos nem engednék forgalmazni..
olyat vegyél, amilyet az orvosod kiír neked!! mást ne!
A kérdező hozzászólása: légyszives a kérdésre válaszoljatok!!! elõre is kössz!
A kérdésre válaszoltak... Egy gyógyszer forgalomba hozatalának legalapvetõbb feltételei a minõség, a biztonságosság és a hatékonyság. Minimális inter- és intraindividuális különbségek léteznek a gyógyszerek alkalmazásában, ezért hogy kiderüljön, milyen mellékhatások lépnek fel nálad, ahhoz bizony ki kell próbálnod. Az, pedig, hogy a maximális fogamzásgátló hatást (99, 7%) éri majd el nálad is, teljesen biztos. Ez is feltétele a forgalomba hozatalnak.

Vény nélkül kapható fogamzásgátló mennyire biztonságos?

Tulajdonképpen minél hamarább szeretném kiváltani, de ha n?dokihoz megyek, id?pontot kell kérni, és általában nem tudnak fogadni, csak hetek múlva minimum. Hallottam, hogy létezik viszont olyan fogamzásgátló, ami vény nélkül kapható, és érdekelne, hogy mennyire megbízható, nem szeretnék még teherbe esni.

Legjobb válasz: o_O Már megint tanultam valami újat. Eddig azt hittem, fogamzásgátlóhoz nõgyógyászati vizsgálat és citológia kell.

o_O Már megint tanultam valami újat. Eddig azt hittem, fogamzásgátlóhoz nõgyógyászati vizsgálat és citológia kell.
ezt meg hol hallottad? ilyen nincs
Pearl-indexet kell nézni...de ha nem tartós kapcsolatban élsz, ahol nem számít egy becsusszanó baba, akkor ne használd
Mi több hónapig próbálkoztunk babával de nem jött össze, ugy gondoltuk felfüggesztjük a babaprojektet pár hónapra és addig pharmatexeel védekezünk.Az elsõ pharmatexes hónapban összejött a baba :-)A nõdokim is azt mondta hogy nem jó, sokan terhesek maradnak.
Önmagában nem valami megbízható, mi megszakítással használjuk olyankor, amikor kisebb eséllyel lehetek terhes. Peteérés környékén gumi, foggátlót nem szedhetek.
A kérdező hozzászólása: Tv-ben reklámozták, vény nélkül kapható fogamzásgátló, Pharmatex néven fut, gondoltam érdeklõdök, hátha valaki szedte már, és tapasztalatok érdekelnek.
Azt nem szedni kell, hanem feldugni.Létezik hüvelykúp vagy hüvelykrém vagy hüvelytabletta. Nem megbízható önmagában.
A kérdező hozzászólása: Igen, fogamzásgátló hüvelykúp, nem olyan, mint a rendes fog.gátló. Azóta utánaolvasgattam és többen írták h nem megbízható, így maradok a nõgyógyásznál, õ csak jobban tudja majd.. Azért köszönöm a válaszokat :)

Mennyire biztonságos a fogamzásgátló tabletta? Vagy mi az ami a legmegbízhatóbb védekezés?

Barátommal már egy ideje együtt vagyunk. Nekem ? az els? férfi az életemben.. Szeretnénk a legbiztonságosabb védekezési módszert választani. L/19

Legjobb válasz: Jelenleg a fogamzásgátló tabletta a legbiztonságosabb megoldás. (természetesen ha betartod a szedés szabályait)

Jelenleg a fogamzásgátló tabletta a legbiztonságosabb megoldás. (természetesen ha betartod a szedés szabályait)
A legbiztonságosabb védekezési módszer az önmegtartóztatás... Szerintem keresd fel a nõgyógyászodat, õ majd elmondja az összes lehetõséget. Amúgy szerintem nincs gond a gyógysyerrel: én már 3 éve szedem, és jól vagyok. Bár sokan ellene vannak. De a Dokiddal közösen majd kiagyaljátok, hogy neked mi lenne a legjobb. És nem kell félni a nõgyógyászoktól, nekik ez a szakmájuk, nem fog kinevetni, és szerintem nem tudsz neki úgysem újat mondani :)
Ha már 1 jó ideje együtt vagytok szerintem csak is ezzel a verzióval próbálkozz, jobb mint a gyûrû stb, Semmi baj nem lesz vele! gumi sem rossz ha gond van még ott utólag vehetsz be...... ha nagyon élitek akkor viszont ez az olcsóbbik megoldás 19/F
8:29 vagyok Nem hinném, hogy különösen szerencsés lennék, sok ismerõsöm, a hugom is így van vele. Egyszerûen a megfelelõ tablettát kell szedni, és rendszeresen eljárni a vizsgálatokra. Ha gond vana tablettával akkor váltani kell.
Azért szedsz tabit, hogy ne kelljen mással védekezni... Anno exemmel mi így védekeztünk... A gumival igen hamar csõdbe is mentünk volna... És nem lett belõle gond... Ha rendeltetésszerûen használod, akkor nagyon minimális az esélye, hogy gubanc lehet, és még a ciklusodat is szabályozza... Ráadásul kényelmesebb is, ha egy kicsit hevesebb vérmérsékletûek vagytok...
30 éve szedek tablettát, soha nem védekeztem mással. Már az elsõ elõtt elkezdtem szedni, amikor éreztem, hogy lassan itt az ideje. Soha nem volt vele semmi gondom, 15 év tablettaszedés után szültem 3 gyereket, majd szedtem tovább a tablettát.
Megfelelõ használat esetén az óvszer is igen biztonságos. És garantáltan nincs mellékhatása.
Csak a tabletta. Rendesen kell szedni. Nem lesz semmi gond. Volt hogy elfelejtettem es semmi gond nem volt.
Utolsó: Ha ez igaz, akkor iszonyat szerencsés vagy. Azért a nõk többsége az ilyen hosszú tabiszedést rendesen megszívja.
A kérdező hozzászólása: Akik foggátló tablettát szednek õk csak azzal védekeznek vagy mellette óvszert is használtok?
ahogy 09:19 írja. az utasításokat be kell tartani, és a vizsgálatokat nem elbliccelni. kellemetlen mellékhatás észlelésekor pedig haladéktalanuk orvoshoz fordulni, és gyógyszert váltani. kismillió fajta van ma már piacon. emellett tartós kapcsolatban felesleges óvszert is használni, friss kapcsolatban az esetleges betegségek miatt fontos.
Feltételezem, hogy kissé megkésve írok e helyen, de jobb késõn, mint soha: Ha igazán tartós kapcsolatra és egészséges családalapításra törekedtek (nem úgy mint a társkeresõk reklámjaiban: "már három éve együtt vannak!!!", "közös babájuk is született"), akkor várjátok ki az komoly elkötelezõdés pillanatát. Elõször a biológiai érettségen kívül lelkileg és szociálisan kell anyaéretté válnod (párodnak pedig apaéretté), hogy felelõsségteljes legyen elkötelezõdésetek és testi egyesülésetek. Balázs/36

Mennyire biztonságos? Barátnőm fogamzásgátlót szed, nem szokta elfelejteni soha.

Ha továbbra is mindig betartja akkor elviekben teljesen biztonságos a szex, vagy itt is van egy bizonyos 2 százalékos rizikófaktor? (csak aki biztos a dolgában az válaszoljon)

Legjobb válasz: A baratnom a fogamzasgatlo melett terhes, pedig rendesen szedte:( En amig szedtem, nem volt gondom :)) 32/L

A baratnom a fogamzasgatlo melett terhes, pedig rendesen szedte:( En amig szedtem, nem volt gondom :) ) 32/L
Tudod, semmi sem biztos, csak az, ha nem fekszel le vele... amúgy a fogamzásgátló a legjobb, azzal télleg nagyon-nagyon kicsi az esély asszem ha egy évig rendszeres nemi életet éltek, akkor 0, 5%. (ezt vmi honlapon olvastam régebben) a gumi az oan 3%. am ha nagyon féltek, akkor használj gumit is, vagy kombináljátok vmi más módszerrel.
http://szexologia.blog.hu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. Itt elolvashatod egyes módszerek megbízhatóságát. A fogamzásgátló azért messze az egyik legbízhatóbb között van, és közel sem 2 % a hiba százalék, hanem annál lényegesen kevesebb. Egy csomó minden van még az életben aminek kicsi a valószínûsége, mégis megtörténhet velünk. Pl. Autóba se ülj soha, mert akkor sem biztos, hogy hazaérsz, ha minden szabályt betartva közlekedsz.
Én eddig mindig rendesen szedtem, soha nem felejtettem el bevenni és már 16 éves korom óta szedek fog.gátlót, most 22 éves vagyok és még soha nem történt semmi probléma. :-) Szerintem ha rendesen szedi nem lehet gond.
Annyira, hogy elég 1 csúnya hasmenés, hányás, egy kis antibiotikum, a gyógyszer hibás felszívódása, bevétel elfelejtése és nem pótlása és már simán gyermekáldás elé nézhettek. Vagy akár a sokszor hangoztatott gyógyszerváltás, amikor állítólag folyamatos a védelem, de ha az lenne, akkor ma nem lennék a világon, ahogyan a testvéreim sem... Szal van hibaszázaléka, bár messze a legmegbízhatóbb védekezési módszer. Nem árt, ha ezen hibafaktorokra odafigyel az ember, mert érheti kellemetlen meglepetés.

16 éveseknek ajánlott valamilyen gyengébb fogamzásgátlót szedni? ha igen mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Ha rendszeres nemi életet élsz állandó partnerrel akkor szerintem jó dolog a fogamzásgátló. A mai készítmények pedig már alacsony hormontartalmúak. Biztonságról meg anynit, hogy az orvos felírja a számodra megfelelõt. És ha nem is egészen 100%-os védelmet nyújt, de 99,9-et :)

Ha rendszeres nemi életet élsz állandó partnerrel akkor szerintem jó dolog a fogamzásgátló. A mai készítmények pedig már alacsony hormontartalmúak. Biztonságról meg anynit, hogy az orvos felírja a számodra megfelelõt. És ha nem is egészen 100%-os védelmet nyújt, de 99, 9-et :)
Én is arra esküszöm, hogy ha állandó parnered és rendszeres nemi életed van, akkor szedd nyugodtan, a legbiztosabb és legbiztonságosabb módszer. A mai tabik nagyon alacsony hormontartalmuak, ezért olvasd el jól a tájékoztatóját és tarsd be, figyelj oda hogy szeded. Ha betartod, semmi baj nem lesz!!
Teljesen megbízható. Én 4 éve szedek alacsony hormontartalmút és eddig semmi problémám nem volt vele.
Szerintem 16 évesen még fiatal a szervezeted akármennyi hormonhoz, én a Pharmatex krémet és hozzá gumit javasolnék! Ezek együtt pont úgy védenek mintha tabit szednél!
Én is 16 éves vagyok és fogamzásgátló gyógyszert szedek és semmi bajom sincsen. Az orvos olyan gyógyszert ír fel neked ami biztosan jó.
Én most voltam dokinál. Azt várom jöjjön meg a mensim hogy elkezdhessem szedni. Amúgy 20:11-esválaszoló pont az a lényeg hogy zavar a gumi.Ezért kell gyógyszer.És sokkal biztonságosabb. A kenceficére meg kinek van ideje .
Amúgy utolsó válaszoló vagyok. Én is 16 vagyok.

Fogamzásgátló tapaszról vélemények, akik használják? Mennyire biztonságos? Milyen mellékhatásai vannak? Mennyibe kerül? Mennyire esztétikus? Stb

Minden érdekelne.

Legjobb válasz: hát elsõ körbe azt olvastam h fogalmazás gátló ..xD a vodka jó fogalmazás gátló..XD bocs :D 19F

hát elsõ körbe azt olvastam h fogalmazás gátló ..xD a vodka jó fogalmazás gátló..XD bocs :D 19F
Lol errõl most olvasok elõször, engem is érdekelne.
Én 2 éve szedek Lindynette-t. 6000 Ft 3 havi adag, aminek a felét természetesen a párom fizeti. SEMMILYEN mellékhatás nem jelentkezett nálam, egy kicsi mellnövekedésen kívül. Nincs se hízás, se fogyás, se depresszió, se hangulatváltozások, se libidócsökkenés, se semmi, ami fel van sorolva a betegtájékoztatón. Pláne nem lett trombózisom, bár természetesen voltam Leiden mutáció vizsgálaton is a szedés elõtt, plusz a kötelez vérvételen, májfunkció vizsgálattal. Ezt csak azért írom le, mert sok orvos nem küldi el ezekre a lányokat, és sokan úgy kapnak pl. trombózist a fogamzásgátlótól, hogy nem is tudják, hogy kéne elõtte vizsgálni a hajlamot. Elõtte sose szeretkeztem óvszerrel, mert akkor vesztettem el a szüzességem, mikor 1 éve jártunk a barátommal, és akkorra úgy gondoltam, hogy van annyira stabil és tartós a kapcsolatunk, hogy gyógyszert szedjek, tehát már az 1. alkalommal is szedtem. Azóta néha szükség volt óvszerre, mert pl. más gyógyszer gyengítette a hatást, tehát ismerem azt is, milyen azzal szeretkezni. Az óvszerhez képest a nagy elõnyt abban látom, hogy bárhol, bármikor egymásnak eshetünk, nem kell, hogy legyen nálunk óvszer. Nem csak az otthoni alkalmakra gondolok, hanem például szeretkezés a szabadban, próbafülkében, liftben stb- mennyivel rosszabb lenne ilyen helyen úgy egymásnak esni, hogy még óvszert kell húzni...? És nem is szakítja meg a vad ölelkezést az, hogy fel kell húzni az óvszert. Bármennyire is kívánjuk egymást, az sokat ront a "hangulaton"- gyógyszer mellett nem kell ezzel foglalkozni. Felszabadultan szeretkezhetünk, bármikor nekiállhatunk és abbahagyhatjuk. Hosszú távon szerintem olcsóbb is, mintha óvszert vennénk, hiszen fejenként egy ezre havonta- ezért cserébe ha akarnánk/ lehetne, akkor napi 3szor is szeretkezhetnénk... Ezen kívül az is jó, hogy pontosan tudom, hogy mikor jön meg a vérzésem, nincs benne egy-két napos csúszás, ami azelõtt volt, hogy szedtem volna, továbbá kevesebb is a vér, és rövidebb ideig tart. Egy barátnõm 7 éve szedi, neki így 2 napig tart a vérzése... Az egyetlen kényelmetlenség, hogy miután belém élvezett a barátom, oda kell tennem egy zsepit, hogy ne folyjon ki, mivel nem szeretnénk "összepiszkolni" az ágynemût, hanem ilyenkor az összebújás után megyek mosódba. A másik dolog pedig, hogy nem szabad elfelejteni bevenni, lehetõleg minden nap ugyanabban az órában kell bevenni, de legkésõbb 12 órán belül. Mivel elég feledékeny vagyok, úgy oldom meg, hogy a telefonomon be van állítva, hogy jelezzen, mikor be kell vennem, és természetesen mindig nálam van a gyógyszer. Mindezek mellett teljes mértékben tisztában vagyok a gyógyszer hatásmechanizmusával, hiszen orvosnak tanulok, így tudom, hogy mûködik a nõi szervezet, hormonháztartás, és hogy szól ebbe bele a gyógyszer. Tudom, milyen mellékhatásai, következményei lehetnek, s ezeknek tudatában döntöttem úgy, hogy szedem, saját felelõsségemre. 20/L
Tapaszról volt szó, nem tablettáról :P :) Én nem mernék ilyen tapaszt használni, legalábbis ilyen fontos dologban tuti nem. Leválik valamitõl, megsérül, lejön valahogyan észrevétlenül és azonnal nem hat rendesen. Ha jól tudom ugyanúgy mûködik, mint a tabletta. 3 hét tapasz, 1 hét tapasz nélkül a megvonásos vérzésnek. Aztán újra tapasz 3 hétig és így tovább....
Jaj, bocsi, félreolvastam a kérdést :O a tapaszt automatikusan tapasztalatnak olvastam... Ne haragudj.
Én is ezt a módszert olvastam, de azt írják h sokkal több és gyakoribb mellékhatása van mint a tablettának.

Mennyibe kerül a fogamzásgátló hüvelykúp és mennyire biztonságos?

Legjobb válasz: Pff...Az elöttem szóló jól utána járt...Tehát úgy mûködik,hogy felteszed, 10 percet várni kell,ennyi a hatásideje,addig mehet elõjáték,és utána 4 órán keresztül lehet szeretkezni!Elötte és utána 2 órával nem szabad fürödni!Kb ennyi,amit tudni kell róla!Mi megszakítással használjuk,és tök jó!És azt hiszem 2400 Ft 10 darab!

Pff...Az elöttem szóló jól utána járt...Tehát úgy mûködik, hogy felteszed, 10 percet várni kell, ennyi a hatásideje, addig mehet elõjáték, és utána 4 órán keresztül lehet szeretkezni!Elötte és utána 2 órával nem szabad fürödni!Kb ennyi, amit tudni kell róla!Mi megszakítással használjuk, és tök jó!És azt hiszem 2400 Ft 10 darab!
jah azt elfelejtettem h olyan 1000-2000ft köröl de az csak kb 3 kúp szal nem sok alkalom de akkor már inkább egy havi gyógyszer ami átlagosan 2500ft
én 1x kérdeztem és nem éri meg mert úgy van h fel kell helyezned mint a tampont és meg van h mennyi ideig csinálhatod meg mikortól tehát ha felteszed nem csinálhatjátok mondjuk 1óráig hanem csak 20percig és az most elég reckir...m pl:ez nálunk nem lenne jó m háát nem 20percig szoktuk csinálni...szal sztem inkább szedj fogamzásgátló gyógyszert én is azt szedek ..tom h modnják h egészségtelen de azért még az a legbiztonságosabb ..ha mindennap beveszed azért kevés az esély h terhes legyél!
Így van, az elsõ válaszadó nincs tisztában a dologgal :) Valóban 10 perccel az aktus elõtt kell feltenni, vannak különbözõ változatok (kúp, tabletta, tampon).
http://www.pirulapatika.hu/210158807/betegtajekoztato/patent.. http://www.pharmatex.hu/ Ez a kétféle van, én két éve használom, nekünk bevált.
5 éves a kisfiam, rendeltetésszerûen használtuk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!