Találatok a következő kifejezésre: Mennyire biztonságos autóval (6 db)

Mennyire biztonságos kettesben autóval nekivágni a görögországi Sartinak?

Egyáltalán melyik út a biztonságosabb? Mert, ha jól tudom két útvonal is van...

Legjobb válasz: Szerintem biztonsagos autoval es ketten romantikus is! :)

Szerintem biztonsagos autoval es ketten romantikus is! :)
Én busszal voltam Sartiban.
Teljesen biztonságos, én egyedül mentem, semmi gond nem volt sosem. Inkább a nappali utazást javaslom. Reggel 6 órakor átléptem a Magyar határt és este 6 órakor már Görögországban áztattam a lábam a tengerben. Ja ez Szerbia Macedonia felé ennyi, Románia Bulgária felé 21 óra az út. kb. A sebességhatárokat betartva persze és egyszer sem eltévedve.
Az elõzõ válaszoló vagyok, mikor tervezitek az utat? Lehet utitársat keresni, ezt az oldalt ajánlom, sok hasznos dolgot találtok: hellasz.hu Én július 7-én reggel indulok Szerbia felé.
Szia. Én két gyerekkel mentem, szintén a Szerb-Macedón útvonalon. Állítólag a szerbeknél a sebesség betartása nagyon fontos, de SEMMI zavaró, veszélyes, izgalomra okot adó szituáció nem történt velünk, pedig többször meg is álltunk. Mi hajnalban indultunk, hogy 6-ra már a határnál lehessünk. 1100 km így 13 óra volt. Életem eddigi egyik legszebb uta volt, pedig elég sok helyet bejártunk már. Jó utat!
Mi tavaly délután 3kor indultunk, és hajnal 3kor léptük át a görög határt. Két kocsival voltunk, mi is a Szerbia-Macedónia útvonalon. Semmi gáz nem volt.

WestEnd, Mammut és Aréna Plaza mélygarázsa mennyire biztonságos nagy (obb) értékű autóval, hosszabb ideig?

Eddig csak olcsóbb kocsival, és motorral voltam, semmi negatívumot nem tapasztaltam. De ezzel nem szívesen állok meg csak úgy. Úgy hallottam hogy a mélygarázsokban direkt nagy értékű autókra mennek, mert ott szinte észrevétlenül ki lehet rámolni, meg lehet rongálni, vagy ellopni. Ez igaz, vagy félelmem alaptalan?

Legjobb válasz: ok, örülök h gazdag vagy

ok, örülök h gazdag vagy
Szerintem senki se lopna autót túl sok lenne a szemtanú.
a bazilikánál levõt próbáltam, ott választasz egy üres beállót, bemész, ott ráállsz egy autónyi tálcára, becsukod a tükröt, antennát stb (ki lesz írva), kijössz a beállóból, kapsz egy zsetonszerû kerek izét, a rendszer pedig tálcástól elteszi az autódat valahova. visszafelé az automatába bedobod a zsetont, kifizeted a parkolást, a gép megmondja, hogy melyik kiállónál kapod meg az autót. odamész, megvárod amíg elõkerül a kocsid (pár perc), a zsetonnal kinyitod az ajtót, majd távozol. kényelmes, cserébe drága. a plázaparkoló biztonságosabb, mint az utcán, de azért értéket nem hagynék ott láthatóan...
A kérdező hozzászólása: Biztosítás van a notebookon, de számomra, a cég és még pár ember számára felbecsülhetetlen adatok vannak rajta. Természetesen több példányban is léteznek, de ha idegen kézbe jutnak, akkor nagy gáz van. A telekommunikációs cuccoknál szintén gáz ha idegen, de szakértõ kezekbe kerülnek. Önmagában semmit nem érnek velük, de egy megfelelõ felszereléssel/eszközzel igen csúnya dolgokat tudnának csinálni. De egy piti bûnözõ számára semmilyen értéke nincs. A GPS-t felõlem vihetik, de ha már egyszer feltörték az autót, akkor gondolom körbenéznek, hátha valami akad még a kocsiban.
Szerintem a plázák mélygarázsa kellõképpen be van kamerázva ahhoz, hogy bárki ott próbálkozzon a lopással. De ha ilyen nagy értékû eszközöket szállítasz minden nap, akkor miért nem kötsz biztosítást rájuk? Igaz, hogy ha ellopják az eszközeidet, akkor nem lesznek meg, de legalább térítik a károdat.
A kérdező hozzászólása: Elmondanád, hogy ez az automata garázs milyen, vagy hogy mûködik?:) Sajnos néha muszáj a plázák parkolójában otthagynom az autót.
A kérdező hozzászólása: Direkt nem írtam típust, értéket, hogy ne ennyibõl álljanak a válaszok. Csupán annyi a kérdés, hogy nagyjából biztonságosan ott lehet-e hagyni az autót?
tedd le egy automata garázsba, pl a bazilika elé. ott csak te férsz hozzá a kocsihoz.
A kérdező hozzászólása: Annyira nem is a lopástól félek, hanem a feltöréstõl. Öltönyben, vagy kiöltözve semmit nem tudok kivenni az autóból. Notebook, GPS, milliós értékû telekommunikációs antennák, és egyebek folyton bennelennének. Aki azt kérdezi hogy miért hordom, annak: Munkámhoz nélkülözhetetlen, az antennák pedig bemutató célokat szolgálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mindent el szoktam rakni csomagtartóba, kesztyûtartóba, ülés alá. De sajnos a GPS tartókonzolja nem úgy van kiképezve, hogy naponta többször leszedjem, és felrakjam. Lehámozni a szélvédõrõl rohadt nehéz, feltenni szintén. Így hogy azért az autó feltûnõbb, és ott a GPS tartó, azért még mindig nem vagyok nyugodt, de most hogy mondjátok hogy be van kamerázva, így azért be merek állni. Ezt az automata garázst pedig egyszer kipróbálom!:) Köszönöm a válaszokat.

Az mennyire biztonságos ha valaki úgy vezet autót, hogy közben egy dzsót szív?

Villamosról láttam,hogy egy autóban a 20 éves csajszi egy spanglit szív oO...,jót nevettem magamban,hogy milyen lehet beállva vezetni:D Nem balesetveszélyes így vezetni,vagy nem befolyásolja annyira?

Legjobb válasz: De befolyásolja. Lassulnak a reflexek. Elvileg nem lehet a hatása alatt vezetni, de elvileg ugye szívni sem lehet.

De befolyásolja. Lassulnak a reflexek. Elvileg nem lehet a hatása alatt vezetni, de elvileg ugye szívni sem lehet.
na jó de azért nem a kocsiban, sofõrként.
ugyan már. budapest belvárosában minden második sarkon szív valaki. a kutya nem törõdik vele...
örüljön ha megússza annyival hogy egy életre bevonják a jogsiját.
A kérdező hozzászólása: Csak egyszer szúrja ki egy zsaru..., jogosítvány ugrott:S
Az ilyen idiótákat egy életre eltiltanám a vezetéstõl, szívjon be és tömeg közlekedjen az ilyen nyomorult.
A kérdező hozzászólása: Az:D
hát az szívás több értelemben is
A kérdező hozzászólása: Csak lestem én is.... Tuti, hogy joint volt, nézett is föl a villamosra a csajszi gyanakodva, hogy ki nézi.. Mindenesetre bátor volt.Mi van ha egy civil rendõrautó áll meg mellette a lámpánál?!:D
szarrá kéne verni az ilyet


Erdélyben mennyire biztonságos utazni autóval? (Autólopás? Feltörés? )

Gondolnék itt az utak állapotára és az is érdekelne,

Legjobb válasz: Hat a nemzetkozi es a megyei utak szerintem jok(garantalni csak a kolozs- es marosmegyeire tudok), viszont ha kisebb telepuleseket szeretnel utba ejteni vagy esetleg a hegykbe kiruccanni akkor erhetnek kellemetlen helyzetek. Biztonsag szempotjabol csak annyit tudok mondani, hogy ismeretsegi koromben senkitol nem hallottam hogy elloptak volna a kocsijat vagy barmijet is belole, viszont egyik haverom amikor Kolozsvarrol felment Pestre a nyaron, s mar elso heten elloptak a kocsijat egy kamerazott parkolohazbol.

Hat a nemzetkozi es a megyei utak szerintem jok(garantalni csak a kolozs- es marosmegyeire tudok), viszont ha kisebb telepuleseket szeretnel utba ejteni vagy esetleg a hegykbe kiruccanni akkor erhetnek kellemetlen helyzetek. Biztonsag szempotjabol csak annyit tudok mondani, hogy ismeretsegi koromben senkitol nem hallottam hogy elloptak volna a kocsijat vagy barmijet is belole, viszont egyik haverom amikor Kolozsvarrol felment Pestre a nyaron, s mar elso heten elloptak a kocsijat egy kamerazott parkolohazbol.
Hát autolopásról ritkán hallani általános autok kõrében, mondjuk ha 100000 eurós autód van akkor van esély arra hogy ellopják, persze függ hova is mész, a fõutak elég jók, én is inkább maros és kolozs megyérõl tudok infot adni, a legjobb ut az az E60-as, annyi hogy nagy a forgalom rajta, de érdemesebb ezt használni még igy is.
Útminõség szempontjából itthon rosszabb utak vannak, a kocsiban nem kell semmit hagyni, akkor nem törik fel, a kocsit nem lopják el, mert ott drágább kocsikkal furikáznak...
az utak rosszabbak, sokkal hosszabb idõt számolj rá. Ha elõtted az úton valami torlaszt látsz (pl.egy roncsot berakrva az út közepére), ne álj meg, ne szállj ki, mert akkor épp téged akarnak leütni, és az autódat elvinni. ez nem vicc sajnos, apunál bepróbálkoztak.
A fõutak jók, autólopás ritka hiszen ott a Merci, audi, bmw az átlagos. Nem a buzuki meg a kOpel mint itthon. Ez van!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek.
Én is úgy tudom, hogy az útminõség jó, csak a kanyargós utak miatt több idõt vesz el az utazás. Bulgáriában pl. több autólopásról hallani.
A kérdező hozzászólása: Annak idején, "csak" az ablaktörlõket lopkodták Romániában és Bulgáriában...
Én úgy hallottam, hogy a Bulgáriában most már az autót is igénylik hozzá.

Zugló Álmos vezér park környéke milyen? Biztonságos? Betörés autólopás milyen gyakori? Mennyire nézik ki a kicsit gazdagabb embereket akik építkeznek, kicsit "luxusabb" kategóriájú házat építenek és drágább autóval járnak?

Legjobb válasz: Hátha egyszer megnézed a kérdésed, ami már tök nem aktuális gondolom... Én itt lakom nem messze de ezt így senki nem ismeri hogy konkrétan álmos vezér park, gondolom ezért nem kaptál rá választ. Meg hová akarnál/akartál itt építkezni? Ha jobb autód van senki nem nézi, a környék nagy része lakótelep. Meg pesten nincs ilyen nem tudom honnan jössz. Kinézni az embereket? Nem is ismeri egymást senki :D

Hátha egyszer megnézed a kérdésed, ami már tök nem aktuális gondolom... Én itt lakom nem messze de ezt így senki nem ismeri hogy konkrétan álmos vezér park, gondolom ezért nem kaptál rá választ. Meg hová akarnál/akartál itt építkezni? Ha jobb autód van senki nem nézi, a környék nagy része lakótelep. Meg pesten nincs ilyen nem tudom honnan jössz. Kinézni az embereket? Nem is ismeri egymást senki :D

Alfa Romeo 156-os autóm van. Nagyon szeretem, de azt hallottam róla, hogy nem túl biztonságos, azaz gyenge a töréstesztje. Tudna errõl valaki konkrétumot? Mennyire számít korszerûtlennek? Sehol sem találtam róla pl: euroncap-os csillagos értékelést.

4 légzsákos, 1999-es évjárat!

Legjobb válasz: Figyu józan paraszti ésszel még mindig sokkal biztonságosabb mint egy suzuki. Szerintem am. sem akarod törni szóval ne parázz. +légzsák is van benne.

Figyu józan paraszti ésszel még mindig sokkal biztonságosabb mint egy suzuki. Szerintem am. sem akarod törni szóval ne parázz. +légzsák is van benne.
+inkább aggódnék a szervízbejárás gyakorisága miatt. Elsõ
kissé harmonikás lesz a típus http://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU
ennél viszont jóval jobb http://www.youtube.com/watch?v=uykStESm3vw
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mûszakilag semmi problémám vele.. lehet a szerencsés Alfa tulajok közé tartozom, de a tankoláson kívûl egy forintot se költöttem még rá! :D Csak sajnos elég sokat utazok vele.. és mint tudjuk az ördög sose alszik. De ez a videó elég kétségbeejtõ..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Haveromnak eddig 3 156-osa volt, mindhárom karambolos lett és a gazdit mindig megmentette. Volt egy frontális csatt országúton Golffal és volt egy 75%-os átfedéses csatt városban. A másodiknál álló helybõl indult, be akart fordulni nagy ívben balra, csak rosszul mérte fel a szembõl érkezõ Swift sebességét ( 100+km/h-val érkezett városban :D ) és bumm. A srác nem volt bekötve, az ütközéskor a légzsák fölött ráfejelt a szélvédõre, de egy kis orrfájással megúszta. Igaz az alfa szélvédõig megsemmisült ( a 2.4JTD blokk a kocsi mellett volt az úton) de az elsõ ajtók nyíltak-záródtak. Kicsit csalókák ezek a töréstesztek, mert itt betonfalnak meg az autó a saját súlyával. Azért élesben egy picit más egy a betonfalnál sokkal puhább célpont, fõleg ha még könnyebb is. Egy ~1000 kilós autó mondjuk Astra vagy akármi vs Alfa 156 esetében azért nem lenne olyan csúnya a végeredmény, mint az NCAP-es videóban :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!