Találatok a következő kifejezésre: Mennyire befolyásolja szülés (13 db)

A baba mérete mennyire befolyásolja a szülés időpontját?

Most vagyok 37+6, a baba a 36. heti UH szerint (becsült súly) 3200g! Már a 18. heti genetikai UH óta mondja mindig a doki, hogy nagy baba lesz, az biztos...(aminek én örülök nagyon), de már nagyon szülnék, mert szeretném a kezemben tartani plusz a fáradékonyság, a rossz alvás kikészít... Vannak, akik szerint biztos nem fog 40. hét el?tt születni, pedig én minden este úgy fekszem, hogy na talán ma éjjel, vagy holnap...???

Legjobb válasz: A 36. héten azt mondta a doki, hogy 3400 grammos a lányom, hát majd szívbajt kaptam, hogy mekkora lesz, ha végig bent marad! Aztán bent maradt a 41. hétig! S 3330 grammos lett... Oké nem ez volt a kérdés, de hát a becsült súly az csak becsült... :) DE, ha a baba érett és készen áll, akkor mindegy mekkora, jönni fog! Könnyû szülést!

A 36. héten azt mondta a doki, hogy 3400 grammos a lányom, hát majd szívbajt kaptam, hogy mekkora lesz, ha végig bent marad! Aztán bent maradt a 41. hétig! S 3330 grammos lett... Oké nem ez volt a kérdés, de hát a becsült súly az csak becsült... :) DE, ha a baba érett és készen áll, akkor mindegy mekkora, jönni fog! Könnyû szülést!
Nekem befolyásolta. A 37. héten 4250gr-os babám született. Nincs elszámolva. Sem én, sem õ nem cukros. Szülésznõ szerint a mérete tágított ki idõ elõtt. Én kimondottan örültem, hogy nem kellett a 40. hétig szenvednem. Mert a végén igenis az volt nekem. De a természet segített:) )))
Kisfiam 3880grammal és 57 cm-el született kiírt napon indítottak(császár lett a vége kb 53óra vajúdás után)! Ismerõsömnek majdnem 5kilós lett a babája, neki hiába próbálták beindítani nem indult be, õt is császározták!
A lányom 42. héten 4200 g-mal született, a fiam a kiírt napon 4700 g-mal. Nekem is mondták mindkettõnél, hogy nagyok lesznek, sõt mindkettõnél mondták már a 37. héttõl, hogy bármelyik nap jöhetnek. Ehhez képest jól megkínoztak, mert a végén már sírni tudtam volna kínomban, sehogy se volt jó! Kitartás!
38. héten voltam uh-on, ahol a becs. súly 4.383 g volt. Aznap du. megszületett a kisfiam pontosan 4.400 g-mal, 54 cm-rel. Annyit még tudni kell, hogy már a 34. héten másodfokban érett volt a lepényem. Azóta nézték a keringést, ami az utolsó pillanatig rendben volt. Elöntött a mekóniumos magzatvíz, úgyhogy belekakilt a baba... vélhetõen az elõzõek összessége indította a szülést elõbb. Kb. 185 cm magas vagyok, széles csípõvel, ebbõl a szempontból téraránytalanság nem állt fenn.
Szia! 34. héten Uhn 3050 grammra becsülte a doki, és a combcsontból ítélve mondta hogy hosszú is lesz! (ezt én éreztem, mert a 30. héttõl nem bírtam 5 falat kajától többet enni egyszerre) 38. héten uhn 3850 grammrabecsülte!96 volt a BPD! ÉS 34+4-re született 3950grammal és 61 centivel!Viszont én a 31. héten kinyíltam két ujjnyira, és nem is bíztattak hogy kihúzzuk végig, de mégis, és nálunk a nagy súlyára mondták meg a mûtött méhszájamra! De kihúztuk :)
Kedves utolsó hányadik héten szültél? Mert 34+4hetet írtál, gondolom elírtad!

Hogy van ez? Van egy porckorongsérvem már 6 éve a derekamon. Ez mennyiben befolyásolja a szülést? Lehet erőlködni, s az érzéstelenítőt kapni? Van hasonló helyzetű kismama? 26 hetes pocakos

Legjobb válasz: Lehet! A szülõpozíció teljesen porckorongsérv barát, erõlködhetsz is közben, és fájdalomcsillapítót is kaphatsz! Ami számodra nagyobb rizikó, hogy a szülés után fellazult szövetekre gyakorolt egyre nagyobb terheléshez ( a baba emelgetése) mit fog szólni a sérved! Hogy ezt hogyan érdemes csinálnod, szerintem itt olvasd el: www.porckorong.hu. A lényeg, hogy a babát majd soha ne elõre dõlve, alacsony ágyon pelenkázd, és ha nagyobb lesz, akkor magadhoz húzva, és ne behajolva emeld ki a járókából, mert ezek igen komoly terhelést jelentenek.

Lehet! A szülõpozíció teljesen porckorongsérv barát, erõlködhetsz is közben, és fájdalomcsillapítót is kaphatsz! Ami számodra nagyobb rizikó, hogy a szülés után fellazult szövetekre gyakorolt egyre nagyobb terheléshez ( a baba emelgetése) mit fog szólni a sérved! Hogy ezt hogyan érdemes csinálnod, szerintem itt olvasd el: http://www.porckorong.hu. A lényeg, hogy a babát majd soha ne elõre dõlve, alacsony ágyon pelenkázd, és ha nagyobb lesz, akkor magadhoz húzva, és ne behajolva emeld ki a járókából, mert ezek igen komoly terhelést jelentenek.

Szülés megindítást csak a kiírt napon lehet kérni? Mennyire befolyásolja a folyamatot, hogy nem természetesen indult meg?

Nem akarom (nagyon) siettetni a dolgot, de kíváncsi lennék, hogy kinél mikor tették meg. Még húzták a dokik 2 hetet, vagy nektek nem volt olyan set?s?

Legjobb válasz: A szülés megindításról orvos dönt és ez nem feltétlen függ össze azzal, hogy lejárt a terminus vagy nem. Ha minden vizsgálati eredmény rendben van, akkor is erõsen orvos és kórházfüggõ az, hogy mit lépnek. Van ahol a kiírás napján be kell feküdni, van ahol otthon maradhatsz stb.

A szülés megindításról orvos dönt és ez nem feltétlen függ össze azzal, hogy lejárt a terminus vagy nem. Ha minden vizsgálati eredmény rendben van, akkor is erõsen orvos és kórházfüggõ az, hogy mit lépnek. Van ahol a kiírás napján be kell feküdni, van ahol otthon maradhatsz stb.
Nekem az elsõ babámnál, nagyon magas volt avérnyomásom és borzasztóan vizesedte, így toxémia állt fent, ezért július 3-án megindították. Amúgy július 8-9-re voltam kiírva. Most pedig március 7-8-ra vagyok, és szerdán megindítják, ha addig nem indul meg magától.
Nekem a kiírt nap után a 6-ik napon indították meg a szülést. Már a szülés idõpontja elõtt mondta, hogy õ nem vár egy hétnél tovább.
a gyöngyösi kórházban is azt mondták, hogy max 1 hetet várnak a kiírás után, azután megindítják a szülést
Miskolcon szültem, már a 42dik héten jártam.Elvileg a 41dik héten kell itt befeküdni, és várnak amíg el nem indul.Már két napja feküdtem bennt 42hetesen, és még akkor is azt mondták h várnak mert tuti el van számolva és hogy jól érzi a gyerek magát bennt mert minden értéke tökéletes volt mindig.Én meg már tûkön ültem hogy akkor sosem lesz ebbõl baba, de hál istennek a következõ napra bezöldült a magzatvíz és reggel 9kor burokrepesztés majd este 6ra megszületett természetesen és egészségesen a lányom. Egyébként nem lehet kérni ezt a doki dönti el.Ezért voltam én annyira ideges, mert máshol már utána akár 3nappal is megindítják de max 1héttel én meg ráhúztam kettõt és még mindig várni akartak!
A kérdező hozzászólása: De gondolom lehet presszionálni azt a "kérést"? Ha már úgyis fogadott doki (?). Én ha a 41.hétig nem szülök meg, tuti "kérni" fogom.
én febr. 25-re voltam kiírva, és csak holnap döntenek milegyen.... már nagyon kivagyok :-(


Ha visszeres problémák miatt, heparint (véralvadásgátlót) írnak fel az mennyiben befolyásolja a szülést?

aggódom miatta, elég félelmete szúrni minden nap a hasfalat, de az orvos szerint muszáj. ráadásul most ment el a doki szabira és átadott egy ismeretlen orvosnak .37. hétbe léptem. volt így más is?

Legjobb válasz: szülés elõtt szólj a dokinak,akinél szülsz,nehogy elvérezz..

szülés elõtt szólj a dokinak, akinél szülsz, nehogy elvérezz..

Nagyon lent van a hasam. Mennyire befolyasolja a szules beindulasat?

36 hetes kismama vagyok, es oriasi a hasam raadasul nagyon le van ereszkedve. Mindenki azt mondja, hogy nem fogom sokaig huzni, pedig meg legalabb 1/2 hetet meg benn kellene ulnie a babocimnak.Be vagyok panikolva, foleg, hogy problemas volt az egesz terhesseg. Nyugtassatok meg, hogy nem fogok ido elott megszulni! koszi!

Legjobb válasz: Szia,én is így hallottam,hogy ha leereszkedik a has az annak az elõre jelzése,hogy hamarosan jön a baba...De ha idegeskedsz és fõleg pánikolsz akkor nem hamarosan hanem rögtön megszülsz,nyugalom és még így egy pár napig hátha bent marad a pocidban.Kellemes és gyors szülést kívánok!

Szia, én is így hallottam, hogy ha leereszkedik a has az annak az elõre jelzése, hogy hamarosan jön a baba...De ha idegeskedsz és fõleg pánikolsz akkor nem hamarosan hanem rögtön megszülsz, nyugalom és még így egy pár napig hátha bent marad a pocidban.Kellemes és gyors szülést kívánok!
Van akinek 6 héttel a szülés elõtt leszáll a pocak. Csak nyugi, hidd el minden rendben lesz. Koraszülöttnek 36. hét elõtt számít, tehát az már nem lehetsz. Könnyû szülést és boldog babázást neked!
szia ez alkat kérdése is kinek, mikor ereszkedik le. én 38hetes vagyok, 4-5hete lenn van. ne izgúlj boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, egy kicsit megnyugodtam.

Mennyire befolyásolja a szülés hosszát ha már nyitva van a méhszájam? 29 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Semennyire. :) Ténylegesen az fog számítani, hogy amikor beindul, akkor mennyire vagy már nyitva.

Semennyire. :) Ténylegesen az fog számítani, hogy amikor beindul, akkor mennyire vagy már nyitva.
Szerintem nagyon befolyásolja. Mikor nálam beindult a szülés 3, 5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és 2, 5 óra alatt meglett a baba. (elsõ babám volt)
Szia! Semennyire nem befolyásolja. Van aki gyorsan tágul ha beindult a folyamat akkor is ha teljesen zárt volt a méhszáj, van aki pedig lassan. Ezt nem lehet elõre tudni. De ha több ujjnyira vagy nyitva, akkor vigyázni kell, kíméld magad. Könnyû szülést.
Nekem is 36 hetesen 0-ás volt, 38+5-re szültem 1-es lepénnyel.
nekem is ilyen volt ekkor, 40+3 ra szültem 1-essel. és nem diétáztam, mert nem kellett
Szerintem igenis lehet 0-ás a lepény.Odafigyeléssel, diétával lehet rá vigyázni.Csak szerintem egy-két irigy tehén, aki mindent összezabál, annak furcsa ez a dolog...Kitartást, gratulálok a babához!!
0? minimum I esnek vagy II kellene lennie ezekbe a hetekbe Nagyjából a 25. hétig tökéletes (azaz ún. 0 állapotú a lepény
Az anyám egy úrinõ volt, és ellentétben néhány itt jelenlévõvel, én legalább tudom, ki volt az apám...
A kérdező hozzászólása: de 0-ás a lepényem! teljesen tökéletes! tegnap voltam uh-n. mondta is a hölgy h ezt köszönhetem a kemény diétának amit tartok a cukor miatt!!
az mit jelent , hogy 0 állapotú ? Mert nekem a 35. hét után 3. érettségi fokú volt, és mondták, hogy kezd elöregedni a lepény, és egyre kevesebb a magzatvíz. a 40. héten szültem.
Nem sokat számít. Egyrészt nem lehet tudni, mennyi idõ alatt érik meg, másrészt I-es lepénnyel is lehet szülni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ!:)
Nekem is nullás volt eddig! 37.heten lett egyes:-) Doki szerint az egészséges életmódomnak köszönhetõ :-)
szia nekem a nyaki 4 es csigolyámon van sérv és simán szültem.
Szia! Nekem is sérvem van, 7 éve mutatták ki a lumbális 4-5-ös csigolyán, tehát pont a deréktájon. Én rendszeresen járok neurológushoz és reumatológushoz kontrollra emiatt, így mielõtt a kisfiamat szültem a nõgyógyászom is azt javasolta, hogy kérjem ki az orvosaim véleményét javasolják-e a sima szülést. Elmentem mind a kettõhöz, és mindkettõ azt mondta, hogy nem látja akadályát a sima szülésnek. Az epidurált viszont egyik sem javasolta. Ugyanis ha netán a szülés közben nagyon elkezdene fájni a derekad, vagy valami baj történne a gerincen akkor nem éreznéd és nem tudnál szólni a dokinak, hogy valami baj van. Úgyhogy végül simán szültem epidurál nélkül, és nem történt semmi baj. És a szülés óta sem fáj jobban vagy többet a derekam mint azelõtt.
Nekem is van porckorong sérvem a derekamban.Legalább 8 éve.Én rendszeresen jártam úszni, még terhesen is ameddig lehetett.Ezenkívül bioptron lámpát használok rá.Terhesen minden este meglámpáztam és teljesen jól bírtam, pedig 14 kg híztam.Természetes szülésem volt, eszembe se jutott fájdalomcsillapítót kérni!
Ne aggódj! Ha 6 éve van ágyéki gerincsérved, együtt élsz vele, és komolyabban nem akadályoz, akkor a szülés sem fog megterhelést okozni számodra! A szülõpozíció teljesen biztonságos a gerinc szempontjából, sokkal fontosabbnak tartom, hogy a szülés után jól karban tartsd a hátad, mert a terhesség hormonhatásai miatt fellazult szövetek egy kicsit sérülékenyebbek! ( szülés közben nem tudsz ártani a sérvednek, de az egyre nehezedõ baba emelgetésével már nagyon is!) A http://www.porckorong.hu-n egy csomó infót találsz, hogy hogyan kell emelni, vagy pl. hogy mit érdemes sportolni a sérvvel a szülés után!

Visszeres problémák miatt, heparint (véralvadásgátlót) írnak fel az mennyiben befolyásolja a szülést?

Ráadásul most ment el a doki szabira és átadott egy ismeretlen orvosnak .37. hétbe léptem. Volt így más is?ilyenkor mi a teend?, vagy bízzam a sorsra és szüljek az épp ügyeletesnél??

Szülés után 6 hónappal, mennyire befolyasolja a Hypoxi tréning a tej termelődését?

Legjobb válasz: minden tapasztalat érdekel.köszönöm a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: minden tapasztalat érdekel.köszönöm a válaszokat.
Szia, Én még a Hypoxi tréninget nem próbáltam, de most 6 hónapos múlt a babám és elkezdtem futni, minden másnap kb. 2-3 km-t, Rettenetesen izzadok még este 9-kor is, de nem vettem észre, hogy változna a tejem mennyisége (még szoptatok 4-5X egy nap). A minõségrõl nem tudok mit mondani, attól félek, hogy a méreganyag némileg átjut a tejbe. sokak szerint ez hülyeség, de éppen emiatt nem ajánlják a heti fél kilónál több fogyást. (a méreganyagok a zsírszövetben tárolódnak). Nekem az elõzõ babáknál azt ajánlották az edzõteremben, hogy míg szoptatok ne végezzek kardióedzést. A gond az, hogy nem szeretnék várni még egy évet, míg elkezdhetek mozogni:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!