Találatok a következő kifejezésre: Mennyire befolyásolja eredményt, (16 db)

A diszplázia szűrés eredményét mennyiben befolyásolja a ktya beállítása?

Megcsináltattam a kutyámnál a dp sz?rést, és a vizsgálati lapon a röntgenfelvételnél szerepel, hogy a a combok, nem párhuzamosan vannak beállítva, hanem szét vagy összeérnek, illetve nem "jól beforgatottak" hanem "kevéssé beforgatott". Mennyiben befolyásolja ez a beállítás az eredményt?

Legjobb válasz: Nagyon befolyásolja! Én épp most készülök elvinni a kutyámat egy másik orvoshoz, épp ilyen beállítási hiba miatt. Megkérdeztem az MKOE-t, azt mondták, hogy pontosabb beállítás jobb eredményt adhat. Az elõzõ vizsgálat pénzkidobás volt.

Nagyon befolyásolja! Én épp most készülök elvinni a kutyámat egy másik orvoshoz, épp ilyen beállítási hiba miatt. Megkérdeztem az MKOE-t, azt mondták, hogy pontosabb beállítás jobb eredményt adhat. Az elõzõ vizsgálat pénzkidobás volt.
"Elméletileg ugye A-C párosítás még megengedett, de én személy szerint B-nél roszabbat nem vonnék tenyésztésbe!" Ott a pont. És ha nem lesz tenyésztve, akkor nem is kell újat csináltatni. Mert azért annyit nem csal egy rossz beállítás, hogy egy egész értéket rontson az eredményen.
Az sem tesz tul jót a kutyának, ha sokat van altatva. Ráadásul 35 ezerért, az baromi drága, és még ráadásul szar is lett. Érd milyen messze van tõletek? Én ott szoktam szûretni az összes kutyám, és egy altatásban megvan a csipõ, szem sziv is, 25 ezerért. Rögtön helyben ki is értékelik, és kapok róla egy nemzetközi igazolást, képekkel, orrlenyomattal, tk. fénymásolattal. Nagyon profi. Az orvos Dr. Siver László
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor az ablakon kidobtam egy rakat pénzt... annyiban nincs túl nagy jelentõsége, h nem fog sokat fedezni a kutya (eddig 1 fedezés van kilátásba) és nem akarom kitenni az esetleges kockázatoknak megint, bár az elsõt jól tolerálta, de mégis egy 70kg-os állatról van szó, tavasszal lesz 4 éves. Félek h vmi komplikáció lépne fel, meg nincs erre megint 35ezer forintom... mérges vagyok, h erre nem vállal az orvos garanciát...
Ne ahhoz a dokihoz menj, mert láthatóan nem tudja normálisan beállítani! Keress egy tapasztaltabb orvost!
Nekünk a dokink altatásban csinálja, pont azért amit írt egy korábbi hozzászóló, tehát hogy teljesen ellazuljanak a farizmok is, másrészt akár hogy szépítjük ez egy elég fájdalmas vizsgálat. Egyébként szerintem a te esetedben, jobb lenne ha elmennétek még egyszer. Nem mindegy hogy hd-b vagy hd-c az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Bódításban végezték a szûrést, több felvételt is csináltak. Az eredmény "C" lett szerintetek mit tudok tenni? Menjek vissza a dokihoz, és mondjam meg h szûrjék meg újra? A szögek bal, 110 a jobb 105. Ezt is befolyásolhatja? És egyáltalán a kisállatortopédiai bizottság miért értékeli ki így az eredményt amikor ez így nem pontos?
Nem is bódításban kellene, hanem totál mélyaltatásban, hogy teljesen ellazuljon a kutya.
Befolyásolja. Bódításban végezték a szûrést - tehát volt lehetõség rá h a kutya lábait a megfelelõ szögbe állítsák?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, felkeresem az érdi állatorvost.

Mennyire befolyásolja a mai étkezésem a holnapi vérvétel eredményét (terheléses vércukor)?

Legjobb válasz: Ha nem vagy cukorbeteg, akkor akkor sem fog rossz eredmény kijönni, ha ma csokin élsz, mert a szervezeted fel tudja dolgozni, még ha egészségtelen, akkor is. Ha meg gond van, ki fogja mutatni. 6 után már nem szabad enni, éjfél után már inni sem nagyon. Ezt tartsd be, egyébként meg egyél úgy, ahogy szoktál, hogy reális eredményt láss, ne valami kozmetikázott valamit, a babád érdeke is az, hogy kiderüljön, ha gond van.

Ha nem vagy cukorbeteg, akkor akkor sem fog rossz eredmény kijönni, ha ma csokin élsz, mert a szervezeted fel tudja dolgozni, még ha egészségtelen, akkor is. Ha meg gond van, ki fogja mutatni. 6 után már nem szabad enni, éjfél után már inni sem nagyon. Ezt tartsd be, egyébként meg egyél úgy, ahogy szoktál, hogy reális eredményt láss, ne valami kozmetikázott valamit, a babád érdeke is az, hogy kiderüljön, ha gond van.
Jah és igaza van a második válaszolónak! Úgy egyél, ahogy eddig szoktál! Nekem kifehezetten ezt ajánlotta a védõnõ, mert ha mondjuk baj van, akkor derüljön ki most, mint késõbb. Én sütit is simán ettem elõtte való nap. :-)
Még annyi, hogy nekem 12 órával elõtte már se inni se senni nem szabadott. Remélem jól emlékszem erre a 1 órára, de biztosan mondták neked is, hogy mikortól nem szabad enni-inni. De vizet vigyél majd magaddal mert a 2 óra közben szabad inni, én nem ittam a 2 órában sem és nem jött vér a karomból, bent akartak tartani, de végül még egy szúrással sikerült vért venni, de 3 a max szúrás.
Ma már fogd vissza a szénhidrátot. A védõnõm anno azt mondta, h. már elõtte 1 héttel ne egyek sok sütit, csokit stb, de szerintem ez irreálisan sok.
az én dokim nagyon a kor függvényérõl beszélt, hogy 35 év felett aktuális csak a down szûrés, alatta meg, ok, van kockázata, de akkor sem indokolt, mert elhanyagolható kockázatok. és semmi másnak nem függvénye ez a kór, csak a koré. nekem meg pont a vérvétel a fóbiám, mint ahogy más a pókoktól fél, úgy, hogy "lefagy" velem úgy beszélnek vérvételnél, mint egy ovodással és nem is mondok semmit pedig, nagy bátran leülök, adom a kezem, de már akkor látják rajtam valahogy, hogy kivagyok.
de amit elõzõ túlélt, hát az egy életre nyomot hagyna bennem az biztos.
Engem trombocitopémia (vérzékenység) miatt hetente, kéthetente szúrnak :) Sajnos el kell viselni. Egy idõ után hozzászokik az ember...
A kérdező hozzászólása: Bármilyen nehéz is sokszor, ki kell bírni!Van akiért :)
kérdezhetek még valamit? ezt kizárólag 16 hetesen kell/lehet elvégeztetni?
24-28 hét között kell, ha jólemlékszem
most néztem a listát a védõnõtõl. tényleg 24 hetesen kell. akkor engem miért utalnak be 16 hetesen erre? 16 hetesen csak a hepatitiszt kellene nézni. de gondolom az is vérvétel :(
16 héten régen az AFP volt (de én úgy tudom az már megszûnt) a hepatitiszt elvileg mindegy melyik héten csinálják csak meglegyen terhesség végére. Elvileg ha nincs semmi különösebb probléma akkor egész terhesség alatt 3 szor kell menni vérvételre. Minden trimeszterben egyszer. Barátnõmnek minden vizsgálatot megcsináltak, és bár 6-7 üveggel vettek tõle vért, de csak 3 szor volt.
afp is kell, szóval van még. szóval nekem speciel ezek szerint rém felesleges még mennem majdan 16 is hetesen vérvételre.
Örülj ha csak 3 ampulla volt tõlem mindig 6-ot vettek le. Terhesség elején hetente mentem vérvételre minden alkalommal 6 ampulla, összesen 9 alkalommal csapoltak meg a terhesség alatt, mikor 2 hete utoljára voltam vérvételen utána egy csokitortával ünnepeltem. :D Down szûrés szerintem éppen olyan fontos mint ez a cukor terhelés, minél több dolgot néznek annál nyugodtabb az ember (persze a józan ész határain belül). Nem értem a dokidat, mert a Down szûrés is fontos, az én dokim nem egy nagy vizsgálós fajta, de még õ is javasolta a down szûrést.
pont ez lett volna a köv. kérdésem, hogy volt bárki is, akinek nem lett volna jó ez az eredmény?... a lényeg, hogy én speciel a down kór szûrését sokkal égetõbbnek tartom, arra meg a doki mondja, hogy õ nem látja indokoltnak és nagy kelletlenül adott elérhetõséget, hogy megnézik x helyen 30.000 Ft-ért..
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem utolsó hanem 10es. Szerintem meg kell csinálni.A babáért! és magunkért.
Semennyire. Ha nem vagy cukros, akkor a szervezeted az étel elfogyasztása után azonnal elkezdi lebontani a cukrokat és pár óra alatt be is fejezi. Én este nyolc után már nem ettem. Az éhgyomorim 4, 46 lett, majd megittam a cukros löttyött és az én szervezetem azt a cukrot két óra alatt le is bontotta, mert ismét 4, 46 lett a vércukrom
Ugyan úgy egyél ahogy máskor is ennél, a vizsgálatnak pont az a lényege, hogy a valóságot mutassa, tehát amikor normálisan étkezel úgy ahogy szoktál. Neked is és a babádnak is ez az érdeke, hogy valós eredményt mutasson a cukorterhelés.
Én ugyanúgy ettem, ahogy egyébként, (amúgy senki semmi instrukciót nem mondott), direkt jól bevacsiztam, hogy kibírjam kaja nélkül a reggelt :) . Jó alacsony lett az éhhomi és a terhelt cukor is.
Este ne egyél csokit, az bezavarhat. Ha este 10 körül 1-2 kockát bekapsz, mert úgyis késõn lesz a reggeli. Szerintem pár korty víz mehet felkelés után.
A múlt héten voltam terheléses vércukron a Sote 1-esen, lehet inni elõtte, sõt kifejezetten mondták, hogy igyak, természetesen csak szénsavmentes vizet.
bocsi, hogy kérdésre kérdéssel jövök, de mi történik, ha ezt kihagyná egy kismama? én nagyon valószínûsítem, ahogy eddig minden eredményem rendben volt, úgy ez is rendben lenne, szóval én feleslegesnek, indokolatlannak tartom ezt is pluszba.van következménye ha kihagyja az ember?
Egyik vizsgálatra sem vagy kötelezhetõ, pusztán csak a babád és a saját egészsége miatt van rá szükség. A cukor betegség legyen az terhességi vagy sima cukor betegség nagyon alattomos és nem mindig jár tünetekkel, viszont annál nagyobb kárt okoz mind a babában mind a te testedben. Puszta lustaságból nem gondolom, hogy megéri kockáztatni. Nem fájdalmas vizsgálat és nincs semmi mellékhatása, mind össze 2 óra az ember életébõl ennyit megér az egészsége és a tudat, hogy biztosan nincs semmi baj. Sokan mondják, hogy rosszízû a koktél, de szerint nem vészes, nekem semmi de semmi problémám nem volt vele, vinni kell egy kis citromot és azzal abszolút iható a koktél. A 2 órában pedig lehet olvasni, beszélgetni, de ha közel laksz a kórházhoz akkor még haza is lehet menni.
köszönöm, hogy figyelmet fordítottál rám is. nekem magával a vérvétellel van bajom, nemrég örültem, hogy túléltem egy 3 ampullás csapolást, erre kapok még egy beutalót :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Úgy ettem ahogyan szoktam.Csak ma az ebéd cukrosabb étel volt, és felmerült bennem, hogy nem kellett volna.Félek a holnaptól, a kislányommal MINDEN MÁS EREDMÉNYEM JÓ VOLT, CSAK EZ NEM! !!-Kedves utolsó!Én felelõtlenségnek tartom ha ezt valaki kihadja.
A kérdező hozzászólása: Én pl 11 hetes vagyok, és max a 12.hétre megkel csináltatni.És ha jó az eredmény akkor még egyszer ismétlik a 24.héten.Lányommal is így volt 2010ben.

21 hetes terhes vagyok! A 16 hetes afp eredményem jó lett, csak a 18 triszómia szűrés lett pozitiv! Mennyiben befolyásolja az eredményt az a tény hogy 15 hetes+5 naposan vették le a vért? 2 uh. is neg. Lett.

Legjobb válasz: Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.

Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.
Nekem is pozitív lett a Down szindróma tezst a második , az elsõ negatív (vérbõl)Genetikai tanácsadóba kellett mennem.Ott felajánlották a magzatvíz vizsgálatot.Én ezzel nem éltem.Végülis egészséges kisbabánk született.A magzatvíz vizsgálatot azért nem vállaltam , mert már elõtte volt két vetélésem.Az UH nem mindig mutatja ki ezeket a betegségeket.(sajnos)Én azért nagyon bízom benne hogy nálatok sem lesz semmi baj!
Nekem a kombinált teszten van 18-as triszómmia (Edwards-kór) szûrõvizsgálati eredmény, az AFP-n nincs. A kombinált tesztet meg a 11. héten csinálták.


Vércukor mérés eredményét mennyire befolyásolja, ha a vizsgálat elõtt iszik valaki egy pohár frissen facsart narancslét?

14,0 mmol/L lett a párom vércukor eredménye (teljes körû vérkép részeként), de elõtte sajnos ivott gyümölcslevet.

Legjobb válasz: Eléggé. Cukrot vagy éhgyomorra néznek, vagy terhelésesen, de akkor a nõvérke adagol neked valami cukros oldatot, hogy idd meg. Az eredmény használhatatlan, elõtte fogyasztani saját döntésbõl nem szabad semmit. Újra kell mérni.

Eléggé. Cukrot vagy éhgyomorra néznek, vagy terhelésesen, de akkor a nõvérke adagol neked valami cukros oldatot, hogy idd meg. Az eredmény használhatatlan, elõtte fogyasztani saját döntésbõl nem szabad semmit. Újra kell mérni.
Elnézést.
Labor elõtt, ha cukrot is néznek csak tiszta vizet, üres teát ajánlatos inni. A narancslé kifejezetten remek vércukor emelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez is válasz volt, de nem az én kérdésemre. Ha tudsz válaszolni is a fent leírt kérdésre, szívesen veszem.
5 év alatti gyerekekre ezért figyelnek a szüleik, mert még alacsony az intelligencia hányadosuk, és szükségük van irányításra, ugyanis nem lehet elvárni tõlük hogy tudatosan ne egyenek/igyanak vércukorszint mérés elõtt. Tehát a párodnak több anyáskodásra van szüksége jelenleg, úgy tûnik magától nem képes értelmesen viselkedni, mondjuk úgy ahogyan egy speciális vizsgálat a hiteles eredmény érdekében megkövetelné. De ne aggódj, a férfiak is felnõnek, ki 40, ki 50 éves korára.
nagyon mivel tele van cukorral. Nem véletelenül kell menni éhgyomorra, meg kell simételni a vérvételt, tök fölösleges volt.
Minek ittál elõtte? Még attól is sok nagyon, fõleg reggel.
A kérdező hozzászólása: Elég hanyag ebbõl a szempontból, én már korholtam érte eleget, már az is nagy szó volt, hogy elment vérvételre.
De miért ivott elõtte? Nem tudta, hogy éhgyomorra kell mennie? Elég nagy butaság. Ha magas a cukra, úgy is kiderül, és mihamarabb kiderül, annál jobb. Ha mást is vizsgáltak a vérében, kkor azok az értékek is torzulhattak.
A kérdező hozzászólása: Én is attól tartok. :(
Azé a 14, 0 sok lesz, narancslé ide, vagy oda.
Cukorbetegekkel is gyümilevet itatnak, ha alacsony a cukruk, hogy megemelje... De ettõl függetlenül egészséges embernek nem megy fel 14-ig még plusz narancslével se... A vizsgálatot mindenképpen meg kell ismételni, de persze legközelebb éhgyomorra.

Daganateltávolitásnál műtét utáni szövettan eredménye mit és mennyire befolyásol? (Bővebben lent. )

Édesapámnál rosszindulatú gyomordaganatot diagnosztizáltak, melyet műtéti beavatkozással orvosoltak: teljes gyomoreltávolitás. A műtét jól sikerült, jó állapotban ment be/jött ki a műtőből nehézségek és problémák nélkül. Hazaengedték, itthon van és épp hogy fellélegezhetnénk megjött a műtét során vett szövettan eredménye, mely nem emlit szervi áttétet ha jól értelmezem, viszont irja hogy a mintavételezett nyirokcsomók metastaticusak, ami a net szerint áttéttel keletkezettet jelent. Ir még valamiféle invázióról is a szövettan, de nem tudom/tudjuk mire vélni vagy értelmezni. Még nap(ok)ig telhet mire eljutunk az orvoshoz én pedig nem tudom mire vélni ezt az eredményt, hogy mit jelent, mit von maga után, mennyire normális egy ilyen eredmény stb. Kérem csak olyanok válaszoljanak, akiknek van szakmai rálátása, avagy tapasztalata a témakörben, felelőtlen válaszok csak méginkább felidegesitenének. Köszönöm!

Legjobb válasz: Nagyon fontos lenne tudni, hogy az a bizonyos invázió meddig ér, milyen a daganat differenciáltsága, pontosan mely nyirokcsomók érintettek, és milyen vizsgálatok történtek távoli áttétek felderítésére, milyen eredménnyel. Ha gondolod, írj privátban, megpróbálok segíteni.

Nagyon fontos lenne tudni, hogy az a bizonyos invázió meddig ér, milyen a daganat differenciáltsága, pontosan mely nyirokcsomók érintettek, és milyen vizsgálatok történtek távoli áttétek felderítésére, milyen eredménnyel. Ha gondolod, írj privátban, megpróbálok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, írtam üzenetben!

Mennyire befolyásolja vérvétel eredményét ha azelõtti este megittam 2 és fél liter sört?

A kérdés sajnos nem kamu meg nem is poén, összegyûltünk haverokkal és annyira elfelejtkeztem arról hogy másnap reggel vérvételre kell mennem hogy mire észbe kaptam körülbelül legurult annyi sör. Ennek tudatában "kétségbeesve jól be is kajáltam minél hamarabb józanodjak ki teljesen (igaz berúgva sem éreztem magam) kb 4 tojás 200g szalámi meg egy jó nagy kanál disznózsír lefekvés elõtt. A leszidásokkal kérlek ne kommenteljetek tudom nagyon nagyon nagy hülyeséget csináltam!!! Tudtok adni körülbelüli értékeket hogy ezzel mik lehetnek majd rosszak?

Legjobb válasz: Az 5 sör. Mire odakerülsz kiürül. Egyébként meg mindegy, mert nem véralkohol szintet néznek. Ne izgulj, nem lesz semmi gond ebbõl.

Az 5 sör. Mire odakerülsz kiürül. Egyébként meg mindegy, mert nem véralkohol szintet néznek. Ne izgulj, nem lesz semmi gond ebbõl.

Ha elfelejtettem bevenni tegnap este a Metformint, az mennyiben befolyásolja a vércukorterhelés eredményét?

Mivel ugye éhgyomorra kellett menni, és a ma reggelit sem vettem be, így már kettő kimaradt.

Egy elmozdult csigolya ( a nyaki gerinc alatt közvetlen ) mennyiben befolyásolja a felvételi eredményeimet a honvédségnél?

nagyon nagyon rég óta van ez így, nem tudom mit?l alakult ki az anomália, de nem korlátoz semmiben... egyszer?en: ilyen vagyok.

Legjobb válasz: kétszer voltam vele csontkovácsnál, de nem tudja helyre rakni. ( egyébként 16 éves vagyok és gimnáziumba járok )

A kérdező hozzászólása: kétszer voltam vele csontkovácsnál, de nem tudja helyre rakni. ( egyébként 16 éves vagyok és gimnáziumba járok )
A kérdező hozzászólása: mi a francokat keresnek itt emberek, ha válaszolni sem tudnak?!
türelem, tornaterem! :) ha a fizikai állóképességed nem befolyásolja, akkor lehet esélyed, de az orvosi vizsgálatok alatt nagyon alaposan megvizsgálják a gerinced is! természetesen neked is leírom, mint eddig sokaknak, hogy az is sokat nyom a latba, hogy milyen szakot, szakirányt jelölsz meg!

Zárójel mennyiben befolyásolja ennek a nagyon egyszerű matematikai feladatnak az eredményét?

2  [4 – (–5) – 1] tudom hogy nagyon könnyű csak elbizonytalanodtam ezzel a zárójelben a -5el kapcsolatban.

Legjobb válasz: eléggé. 2 [4+5-1]

eléggé. 2 [4+5-1]

Ha 12 hetes uh-ra 13 hetesen megyek akkor az mennyire befolyásolja a vizsgálat kimenetelét/eredményét?

Utolsó mensit?l számolva leszek 13 hetes, a baba méretei szerint viszont egy héttel fiatalabb leszek. Ezt az egy héttel fiatalabbat a 6. és a 7. héten mondták.

Legjobb válasz: Szia! Gratula a bébihez! Semmi gond nem lesz ebbõl!!! Én elõször 12+5 naposan voltam ezen a genetikai Uh-n, viszont mindig velünk szemben volt a Picikénk, így a doki két nappal késõbbre rendelt vissza, vagyis amikor már 13+0 voltam! Na, aznap egy kis lökdösõdés árán, de úgy fordult, hogy lemérhette végre a tarkóredõt :-)))) NT=1,5 lett, úgyh szuper! neked is hasonló jókat kívánok és boldog babavárást! A doki úgyis nézi a kiskönyvet és az Uh-hoz viszonyít, ne aggódj! :) Üdv., 18 + 5 napos kismami

Szia! Gratula a bébihez! Semmi gond nem lesz ebbõl!!! Én elõször 12+5 naposan voltam ezen a genetikai Uh-n, viszont mindig velünk szemben volt a Picikénk, így a doki két nappal késõbbre rendelt vissza, vagyis amikor már 13+0 voltam! Na, aznap egy kis lökdösõdés árán, de úgy fordult, hogy lemérhette végre a tarkóredõt :-)))) NT=1, 5 lett, úgyh szuper! neked is hasonló jókat kívánok és boldog babavárást! A doki úgyis nézi a kiskönyvet és az Uh-hoz viszonyít, ne aggódj! :) Üdv., 18 + 5 napos kismami
Ha uh szerint fiatalabbnak látszik a baba, akkor mostantól azt vedd figyelembe, ne a mensi szerintit. Nálam is így volt, pont egy hét a különbség. Ez már az elsõ uh-n kiderült. Nem középidõben fogant. Szóval akkor ezekszerint 12 hetesen fogsz menni :-) De a 13 héttel sincs gond. Én 12 hét 3 naposan voltam, de átminõsítettek 12 hét 5 napossá. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!