Találatok a következő kifejezésre: Mennyire baj háton (6 db)

Mennyire baj az hogy teljesen hátra ment a bőr a péniszemen és nem megy vissza fel? Mi baj lehet?

Nem fáj meg semmi csak zavar!

Legjobb válasz: Kérdezõ: - Szorítja-e a makkot a fitymád? - Lilul-e a makk vagy bármi hasonló, szokatlan elváltozás van-e? - Hogy néz ki a hátul maradt fityma, le tudnád írni a szituációt pontosabban?

Kérdezõ: - Szorítja-e a makkot a fitymád? - Lilul-e a makk vagy bármi hasonló, szokatlan elváltozás van-e? - Hogy néz ki a hátul maradt fityma, le tudnád írni a szituációt pontosabban?
A duzzadást leszámítva okénak tûnik a dolog, nincs krízishelyzet, a vérellátás rendben van. Arra tudok gondolni, hogy a fitymád nem „pödrõdött ki” hátrahúz­áskor és ezért beakadt a makk peremébe, amitõl nem lehet elõretolni rendesen. Próbáld még hátrább húzni (lankadt állapotban), hogy kiforduljon, és akkor már elõre fog tudni menni újra.
Ez nagyon kicsi szûkületet jelez.Szorgalmas kézi munkával otthon is megoldható Ilyenért még senkin nem metéltek körbe
Alapvetõen nem baj, sõt egészséges. Akkor lehet ebbõl baj, ha a hátrahúzott fityma a makkot elszorítja. Ha megduzzad a fitymád és olyan lesz, mint egy úszúgumi, akkor azonnal menj orvoshoz, és ne várj péntekig, hanem egybõl menj az Urológiai ügyeletre! Az ilyen fitymát egybõl vissza kell húzni a makkra.
Tegnap is mondtuk már, hogy irány a doki!
Vegyél makksapkát
Menj már a hülyeséggel, hogy egészséges a hátul maradt fityma...
A kérdező hozzászólása: -nem lilult be a makkom -nem is fáj -a makkom alja megduzzat (hólyag szerûség lett rajt) nem fáj -teljes egészébe kint van a fitymám
A kérdező hozzászólása: pénteken lesz majd csak urológia...addig is jó lenen tudni mi van !
A kérdező hozzászólása: http://img.index.hu/imgfrm/1/1/3/0/BIG_0010901130.jpg na ezen a részen kétoldalt keletkezet nekem egy-egy hólyag és nem tudom h mi az vagy mitõl jött oda
Gondolom picit beödémásodott (ott maradt a szövetközi folyadék) mert szoros volt körötte a bõr és az nem engedte rendesen áramlani a dolgokat. El fog múlni (vagy már rég el is múlt, mert késõn válaszolok). Sikerült elõretolni a fitymádat?
Nekem is pont ez volt a bajom de a válaszokat nézve csak jobban hátra kellett húznom a fitymám és még is oldódott igyhogy köszönöm szépen a válaszokat meg persze a kérdést is :-)

Mennyire baj ha háton fekszem?

Éjszakánta öntudatlanul van, hogy a hátamra fekszem és erre ébredek, ki tudja mennyi id? után. Most vagyok a 22.hétben. Azt olvastam, hogy a hátonfekvés a magzat vérkeringésének nem tesz jót és érzem is, hogy ilyenker felélénkül. Ha éjjel átforudlok és nem veszem észre, az a vérkeringés és így az oxigén ellátás miatt okozhat a bébibe valamilyen fejl?dési gondot? Ti, hogy oldjátok meg, hogy ne forduljatok álmotokba a hátatokra?

Legjobb válasz: szia én még kiskorú vagyok a te terheségedhez képest de szerintem azért is ébredsz meg mert már neked sem meg a babának se nem jó hogy úgy fekszel ez igy van nemterhesen is igy tehát jelzi a baba mikor már nagyon nem jó neki a stavaidból kivéve igy is van szerintem ne aggódj minden ok lesz és biztos tudatosan nem fekszel a hátadra álmodba meg biztos nem sok idõ az amit ugy tõltesz további jó bab várást

szia én még kiskorú vagyok a te terheségedhez képest de szerintem azért is ébredsz meg mert már neked sem meg a babának se nem jó hogy úgy fekszel ez igy van nemterhesen is igy tehát jelzi a baba mikor már nagyon nem jó neki a stavaidból kivéve igy is van szerintem ne aggódj minden ok lesz és biztos tudatosan nem fekszel a hátadra álmodba meg biztos nem sok idõ az amit ugy tõltesz további jó bab várást
Szia! nekem is éppen ilyen gondjaim vannak. 20 hetes vagyok és nem nagyon merek háton feküdni. Az én babám is felélénkül, ha a hátamon fekszem. Azonban éjjelente én is mindig - akaratlanul - a hátamra fordulok...és sajnos nem nagyon szoktam észre venni. Úgy próbálom megoldani (több-kevesebb sikerrel), h kitámasztom magam +1 takaróval. De a múlt 1-2 éjszakát pl szerintem végig aludtam háton, mert reggel úgy ébredtem...Én is csak reménykedek, h nem okoztam bajt a babámnak. Ráadásul azóta aggódom, mert eddig nagyon kis ficánkolós baba volt...most meg nem nagyon mocorog (csak ritkán és kicsit):S
Nekem is ugyanez a gondom, én már 28 hetes vagyok és sokszor nem tudom már, hogy feküdjek. Viszont azzal nyugtatom magam, hogyha akkora baj lenne többször és többen felhívnák erre a figyelmünket az orvosok és mivel nem mondanak semmit, azt jelenti nem adódhat belõle akkora baj. Amúgy szerintem nem csak mi vagyunk azok akik háton vagy jobboldalt alszanak közbe és mégis a babák megszülettek eddig is egészségesen. Szóval szerintem nem lehet akkora baj és ahogy írtad mikor észreveszed, hogy nem jó a babának máris elfordulsz. Amúgy én próbáltam párnázni a hátam, mikor oldalra voltam fordulva, hogy tartson és legyen kényelmesebb, legalábbis gondoltam az lesz, de nem sokat segített. Ráadásul ha sokáig fekszem egy oldalamon akkor a kezem zsibbad el, szóval forgolódnom közbe csak kell. Azt hiszem én is megpróbálom a pokrócos módszert amit az elõttem szóló ajánlott.
Feküdhetsz a ha´tadon, senkki sem tiltja.Csak ha érzed, hogy esetleg nehézkesse´válik a levegövétel, esetleg sze´dülnél, fordulj a´t.De ha kita´masztod magad egy párnával, vagy takaróval, nem tudsz majd átfordulni.Ha a pocakod nagyobb lessz, úgy is kényelmesebb lessz oldalt feküdnöd. 39hetes kismama.

Baj az, hogy a 4 hónapos kislányom nem fordul át (se hasról hátra se fordítva)? Túl kicsi vagy mikortól fordulnak át a babák? Mennyi ideig hagyjam hason 1 nap? Szopizás után mennyi idővel lehet forgatni, hogy ne bukjon sokat?

Hasra téve elvan 5 percig aztán ny?göl?dik és néha sír,hogy elfárad! Szoktam forgatni azt nagyon élvezi és ha az oldalára fordítom akkor néha kepeszt és ett?l sokat bukik.:(

Legjobb válasz: Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)

Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)
A gyerekorvosunk szerint legalább naponta 3x10 percet legyen hason. És olyan öthónapos korukra szoktak megfordulnia hasról hátra, de ez sem szabály azért, lehet elõbb vagy késõbb, nincs mit aggódnod az tuti. Szopizás után szerintem mindig próbáld meg lerakni aludni, és ha olyan húsz perc után is tök ébren van, akkor mehet bulizni a hasára. Próbáld meg kivenni a matracát az ágyából, és ted le a földre, az én kisfiam csak azon szeretett hason elég sokáig.
Az én fiam 6 hónapos és most sikerül neki idõnként a hátáról a hasára fordulni de visszafelé még nem megy. Szerintem a babád nincs lemaradva, minden nap tedd többször egy kis idõre hasra és akkor szépen erõsödik a nyaki és a hátizma, meg majd a karjai ha már kinyomja magát. ha elfárad akkor ne erõltesd akkor dajkáld meg egy kicsit. A legtöbb baba a forgást valamikor a 6-8 hónap között tudja megcsinálni mindkét irányba, persze ettõl vannak korábbi ügyesebb babák, és kicsit lustább késõbb mocorgó babák is. Boldog babázást kívánok!
az én fiam 20hetes, most fordult át hasra de szerintem csak azért mert velem alszik és sokat altatom az oldalán, gyakorlatilag csak ugy tud elaludni, ezért valószinû megszokta és sokat gyakorolt mire sikerült neki.de szerintem ne aggodj mert minden baba más.
Szia, nem baj, az én fiam 6 hónapos, és õ se forgolódik még, inkább csak néha-néha felborul, és rengeteget bukik attól függetlenül, hogy hogy fekszik :-(. Nekem anno azt javasolta a neurológus, hogy amennyit csak lehet, legyen hason, nem baj, ha eleinte kicsit nyûglõdik a nagy melóban. Na meg mondjuk nekünk emelett sokat kellett tornázni is, és látod, ez se gyorsította meg a forgást, csak szépen megerõsítette a hátát és a karját. De ne aggódj, nem marad le semmirõl :-)!

Kb. mennyi ideig tart amíg kibújik a fogacska. Sok álmatlan éjszaka van a hátunk mögött, már kínozza, meddig tart? Viszont nem nagyon nyáladzik, az baj?

Legjobb válasz: Szia! ez teljesen baba fuggo,volt olyan fogacskank ami par nap alatt kibujt,volt amivel 2honapig kuzdottunk mire vegre kijott!!!!! hat egy aldas volt mar tenyleg.. nyaladzas: hat mi nalunk folyt ezerrel,de nem hiszem h gond lenne! probaljatok enyhiteni vmivel, homeo- dentinox ilyesmi,hatha bejon vmelyik! ha nem akkor KITARTAS :)

Szia! ez teljesen baba fuggo, volt olyan fogacskank ami par nap alatt kibujt, volt amivel 2honapig kuzdottunk mire vegre kijott!!!!! hat egy aldas volt mar tenyleg.. nyaladzas: hat mi nalunk folyt ezerrel, de nem hiszem h gond lenne! probaljatok enyhiteni vmivel, homeo- dentinox ilyesmi, hatha bejon vmelyik! ha nem akkor KITARTAS :)
Szerintem ez minden babánál más.Mi egy évesek vagyunk, és mégcsak 2 fogunk van, de az is volt vagy 2 hónap, míg teljesen kijött.És még hol a többi..
Nekünk 3 hét volt az elsõ két fogacska. Egyszerre jöttek. A harmadiknál egy rossz éjszakánk volt, a negyediknél csak észrevettem, hogy ott van. Egyelõre ennyi de most is jön még 1 és már nem zavarja csak rág, rág, rág. 10 hónapos.

A fogkrémnek van szavatossági ideje? Ha igen kb mennyi idő? Ha lejártat használok, attól lesz bajom vagy csak nem hat?

Legjobb válasz: Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Rosszul tesszük ha mindig felkapkodjuk a kicsiket? 2hetes babáknál (ikreknél) mennyi az átlag alvás, evés? 1kg-val születtek, és hát tejem az van, de van hogy tápszert is kapnak. baj ha mind2őt eszik?

Egy hete jöttünk haza a kórházból.3-as ikreket szültem. 21éves leszek és bár keresztlányom által sok tapasztalatom van,még is félek hogy valamit rosszúl csinálok.Éjszaka az még nehéz,mert felváltva sirnak,és mindig alig ha nyöszörögnek felkapjuk ?ket.normális ez?sok segitséget is kapunk.Amugy ha valaki olvasta régen,én irtam ki azt,hogy Vásásri névhez milyen fiú-lány nevek illenek? nehezen de sikerült választanunk:)

Legjobb válasz: Köszönöm szépen. A "fejõs" szón nevettem:) köszi hogy irtál,neked is jó babázást:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. A "fejõs" szón nevettem:) köszi hogy irtál, neked is jó babázást:)
Szia! Gratulálok!! És mi lett a nevük? Én nagyon kíváncsi vagyok, mert olvastam még anno a neveket, és tippet is írtam!! De a válasz: Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint egyes-kettes babáknál. Neked kell eldöntened, hogy mit bírsz. Ha csak cumizna, adj neki cumit. A tápszer pedig nem probléma, az is szép teljesítmény, hogy legalább kapnak valamennyi anyatejet, az náluk nagyon fontos. Nekem az elsõ fiam is vegyesen evett, mert nem volt elég tejem. Kb 2 hónapos korukra egyébként beállítanak valamiféle rendszert, amihez könnyebb alkalmazkodni. Sok sikert Nektek, és sok boldogságot!! A neveket pedig írd meg légszi!! :o)
Atya ég, három pici baba!!! Hát le a kalappal, mindezt 21 évesen (én is annyi vagyok, de nem tudom mit csinálnék, ha még kettõ lenne, elég nekem az egy szem fiam egyenlõre :DDD) Én éjszaka akkor vettem fel mindig a fiamat, amikor felébredtem rá, szóval én sose álltam lesben, hanem azért eléggé egyértelmûen jelezte, hogy mikor éhes. De nem baj, ha hamar meghalljátok, hiszen akkor nem kezdenek el nagyon sírni, könnyen visszaalszanak. Az nem baj, ha kapnak tápszert is meg anyatejet is, sok baba kap vegyesen, mert ki kell egészíteni. Amúgy is, vedd csak fel õket, amikor úgy látod jónak, szerintem tudni fogod, hogy mikor mit kell csinálni, ha hallgatsz az ösztöneidre és mondjuk néha tanácsot kérsz a nagyiktól (tudnak egyet s mást), akkor rosszat nem csinálhatsz. Amúgy mi lett a nevük? Ja, és gratula a babákhoz!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. az egyik lányom, ahogy akkor irtam, Vásári Nikoletta lett, a másik lányom, Vásári Noémi, a fiam meg Vásári Attila. köszi mégegyszer a jó kivánságokat:) nektek ezt a boldogságot kivánom amit most mi élünk meg.nagyon nehéz, mert alig alszunk, de hidjétek el:MEGÉRI:) sokat gondolkoztunk hogy merjük e válalni ilyen fiatalon egyszerre 3-at, de nem bántuk meg.SÕT!!!
azóta már megnõttetek nagyra? Minden rendben a három kisbébivel? :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!