Találatok a következő kifejezésre: Mennyire baj, terhesen (11 db)

Ha elfelejtettem bevenni 12 órán belül a tablettát (milligest), de utána mikor eszembejutott egyből bevettem akkor lehetek terhes? Tehát egy nap 2 tablettát vettem be... ez mennyire baj?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

Nem lehetsz terhes!! és nem hiszem baj...de ne nagyon felejsd el aztán meg kettõt veszel be... írj a telcsidbe emlékeztetõ egy bizonyos idõre..egyébként ajánlatos mindig egy idõben bevenni..és ha csörög a telefon tudod hogy be kell venned... egy 14 hetes kismama:)

27 hetes terhesen mennyire baj ha egy ujjnyira nyitott a külső méhszájam?

Legjobb válasz: Nekem 26 hetesen rövidült meg a külsõ méhszájam, bajnak ez még nem baj mert a belsõ zárva van, de nagyon sokat kell pihenni én el lettem tíltva mindentõl, házimunka, séta, együttlét a férjemmel, de megéri mert a kis drágám még mindíg a pocakban van és már nem kell rá sokat várnunk, pihenj nagyon sokat és nem lesz gond, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)

Nekem 26 hetesen rövidült meg a külsõ méhszájam, bajnak ez még nem baj mert a belsõ zárva van, de nagyon sokat kell pihenni én el lettem tíltva mindentõl, házimunka, séta, együttlét a férjemmel, de megéri mert a kis drágám még mindíg a pocakban van és már nem kell rá sokat várnunk, pihenj nagyon sokat és nem lesz gond, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)
Nyugi, nekem a 20. héttõl van nyitva, azóta szigorú pihenés, nem csak fekvés, de min. mozgás, no séta, és kevés házimunka, sok vízszintes helyzet.Én mondjuk nem keményedek, nem görcsölök, tehát nincs panaszom, de nagyon vigyázok, kelek, fekszek, megtehetem, mert még nincs baba, és sokat segítenek. Pihenés, erre ez a gyógyszer, de nem kell megiedni.
Ja és már 33 hetesek vagyunk azóta.Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem a pihenés elég nehéz, mivel most kezdünk a lakásfelújításba is! Menni kell a bútorokat rendelni, meg stb.
A kérdező hozzászólása: Ja és már több mint egy hete fel van puhulva is, olyan puha mint a hüvelyem fala!

Mennyire baj, ha terhesen "megfázott" a vesém (esténként nagyon fáj)? Árthat a babának vagy nem?

24hetes kismama

Legjobb válasz: Menj el urológushoz, és megmondja, mi a baj, ad rá valamit, és akkor nem ártasz a picinek. Addig is tartsd melegen párnával.És igyál sokat!

Menj el urológushoz, és megmondja, mi a baj, ad rá valamit, és akkor nem ártasz a picinek. Addig is tartsd melegen párnával.És igyál sokat!
Szia. Próbáld meg a melegvizes palackot.Nekem bevált. Addíg nincsen gond amíd vizelet kiválasztási probléma nincsen.Amint probléma van a vizelet ürítéssel, (nehezen megy, fáj, vagy szúr, )azonnal fordulj orvoshoz. 33hetes kismama.
Nem akarlak ijesztgetni, de nekem ezért lett koraszülött a lányom, mert amikor görcsölt és fájt a vesém a görcshatására ki nyílt a méhszájam és a betegség meg fertõzte a méhhemet benne a babával. Valamint addig sosem voltam sem felfázós, sem különösebben érzékeny a vesémre, de azóta minden évben legalább 3x rámegy valami a vesémre... :(
Azonnal doki! Igen is a felfázás az egyik legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni. Egy kis vizeletmintát nem kerül sokba leadni és így kiderülhet, hogy van-e fertõzésed, ami bizony, ha nem kezelik elég veszélyes lehet.
Én a 22 héttõl, szenvedtem a vesém miatt jo pár hetet, mert mindig begörcsölt!Volt hogy három napon keresztül ügyeletre jártunk mert még felállni sem tudtam!Kaptam beutalot az urologiára, ahol megvizsgáltak és közölték hogy nem felfáztam hanem a baba teljesen elzárta a hugyvezetéket és azért görcsöl a vesém!Azt tanácsolták ott is meg a nõgyógyászom is hogy sokat feküdjek a bal oldalamon hogy felszabaduljon a jobb vesém, és figyeljem hogy nehogy belázasodjak!Szerintem ne várj, menj el a nõgyógyászodhoz és õ tudni fogja mit kell tennie.hova kell küldenie!Sok sikert és kitartás!

Vajon terhes vagyok? Mennyire baj az elején a vérezgetés?

Január 27-én volt meg a menszim utóljára.

Legjobb válasz: Szia! Igen, elképzelhetõ hogy most fog megjönni. Ha mégsem és már késik legalább 1 napja akkor tesztelj! Ja és a tünetekkel nem szabad foglalkozni, ez attól is lehet hogy nagyon szeretnéd a babát. 12+1 km

Szia! Igen, elképzelhetõ hogy most fog megjönni. Ha mégsem és már késik legalább 1 napja akkor tesztelj! Ja és a tünetekkel nem szabad foglalkozni, ez attól is lehet hogy nagyon szeretnéd a babát. 12+1 km
Szia.Nekem január 22-én volt meg és 25 naponként szokott megjönni.Én nem vérezgetek igaz még nem csináltam tesztet sem de a hasam nekem is görcsölget.De próbáld meg pár nap mulva ujjabb tesztel!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló majd ird meg neked hogy alakul a dolog , én is megirom ha tudok valami biztosat! Sok szerencsét!
A második vagyok és irtam privát cimedre.

16 hetes terhes vagyok, amikor hanyatt fekszem, a méhem egy kicsit duzzatnak érzem és kemény. Tegnap óta nyilall egy kicsit. Ez mennyire baj?

Legjobb válasz: A méh természetes, hogy keményedik és néha fáj is. Ne feküdj hanyatt, ha úgy fáj. Ilyenkor már inkább oldalt kell majd megszoknod a fekvést.

A méh természetes, hogy keményedik és néha fáj is. Ne feküdj hanyatt, ha úgy fáj. Ilyenkor már inkább oldalt kell majd megszoknod a fekvést.
Szia! A méhed tartoszallagjai nyúlnak, ha hanyatt fekszel ez lehet a nyilalás oka. Tényleg ne feküdj hanyatt.Ja és ne nyomkodd a pocakodat.

14 hetes terhes vagyok, a pici babám a jobb oldalamon helyezkedik el. Ezen a részen pár napja nyilall, ez mennyire baj?

Legjobb válasz: En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor,majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

En 16 hetes vagyok es nekem bal oldalt szokott ugyanez lenni vannak napok amikor tobbszor, majd elmulik. Nem hinnem hogy rosszat jelent mert ma is voltam Uh-n egy gyonyoru aktiv babam van.Az orvos azt mondja minden oke. Gratulalok a babadhoz!

A barátnőmnek májusban volt missed ab-ja, most megint terhes 9 hetes, a méhszája nyitva van egy kicsit, ezért mondták, hogy jó lenne ha bent maradna a korházban, bent is van, de mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Szia! ha nyitva van a méhszáj az csak akkor nagy baj ha nagyon nyitva van. Goondolom azért kellet befeküdnie mert kapp valamit arra. Drukkolok, hogy ne legyen baj!
Szia. Nem olyan nagy baj. Be fogják neki állítani a magnézium adagot, meg elõfordulhat, hogy diaphylint, no-spát is kell szedni, de nagyon jó eséllyel végig fogja tudni hordani a babót. Nekem is nyitva van az elejétõl a külsõ méhszájam, ezért egy héttel ezelõttig emelt adag mg-ot kellett szednem, most 37 hetes vagyok, és nem nyíltam tovább. Ugyanúgy megcsináltam mindent itthon, járkáltam mindenfelé, lakást felújjítottunk, és a szeretkezést sem hagytuk ki, és a baba nem szeretne még kibújni, könnyen lehet, hogy még túl is hordom. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek
ennyitõl nagyon kevés
Keves, de van. Ha egy kerdest te is megengedsz: miert van az, hogy manapsag a csajok gondolkodas nelkul szexelnek, utana meg sorban allnak a gyakorikerdesen kerdezni, hogy terhesek lehetnek-e? De komolyan, orankent jon minimum egy ilyen kerdes, a het minden napjan, egesz evben.
megkérdezni én se tudom h miért kell.. én is igy szexelek, de sose kérdezgetem, mert ha vki szexel, terhes lehet. ennyi..
onnantól kezdve, hogy feláll, már távozhat. 50% 99, 9% 50%
Azert nem 50%... meg akkor sem annyi, ha full beleelvez.
Percekig kell álljon a farka, ahhoz, h jöjjön elõváladék, folyamatos izgalom kell. A cucc akkor jön, mikor hozzányúltok a farkához (pl hátrahúzod), magától nem feltétlen jön ki ki. Teherbe esni k**va nehéz tud lenni. Nyilván néha beakad (fõleg ha nem akarod), de az elõváladékban baromi kevés a spermium. Azok is csak az ovulációt követõ 3 napban érhetnek célba (igaz akár 5 napig is életben maradnak). Az ovulációd rendesen a menstruáció elõtt 14 nappal van. Persze itt lehet 1-2 nap csúszás ide-oda, szóval ez nem pontos, de ha a ciklus végén vagy (már csak pár nap a menstruációig), vagy a ciklus elsõ hetében, akkor szinte kizárt, h terhes legyél. Egyéb esetben van egy extra halvány sanszod, de valószínûtlen. A helyedben elmennék nõgyógyászhoz, feliratnék esemény utánit (fõleg megnyugtatásként) és legközelebb gumit használnék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.
Én veszélyeztetett terhes voltam és mondta az orvosom, hogy 10 kg-nál többet ne emeljek. Nekem nehezen ment a hajolgatás is már a 8 héttõl kezdve. Fõleg az elsõ 3 hónapban kell vigyázni, akkor még jobban hogyha panaszaid vannak, mint görcsölgetés, vérezgetés, akkor a legjobb, hogyha pihensz, ami fekvést jelent. Egyébként még azt is mondta az orvosom, hogy akinek jó helyen tapad meg a baba és meg is akar maradni annak bármennyit is emel nem fog elvetélni.
A kérdező hozzászólása: szia 5 hetes terhes vagyok szerencsére semmi nincsen se vérezgetés se görcsölgetés de szeretném tudni mivel kell kimélni magamat mert tuti veszélyeztetett terhesnek fognak venni egy gyerekkori betegségem miatt.
Szia! A lényeg hogy sose erõltesd meg magad, ne emelj nagyot, és vigyázz nehogy eless, esetleg ütés érjen. Pihenj sokat!
Értem. Az az igazság , hogy nincs két egyforma ember ezért majd neked kell kitapasztalnod, hogy mi az amit még bírsz csinálni és nem okoz panaszt. A szervezeted azonnal jelez majd, hogy miben meddig mehetsz el. Csak szépen lassan, fokozatosan tedd a mindennapi teendõidet. És csak annyit csinálj mindenbõl, amennyi még jól esik. Boldog Babavárást kívánok!

Feleségem 17 hetes terhes. Kb egy hete érzi a pici mozgását. De most már egy napja csend van. Ez bajt jelent? Mennyi mozdulatlanság után kezdjünk aggódni?

Legjobb válasz: Ilyenkor még nem jelentkeznek be mindennap és még túl "új" a dolog, hogy pontosan tudja, hogy mi mozgás és mi nem. Lehet, hogy már máshogyan (nem olyan lepkeszerûen) mozog a kicsi és még nem tudatosult benne, hogy ez Õ. Ne aggódjatok! Feküdjön le egy kicsit, elõtte egyen egy kis csokit, édességet és figyelje a jeleket.

Ilyenkor még nem jelentkeznek be mindennap és még túl "új" a dolog, hogy pontosan tudja, hogy mi mozgás és mi nem. Lehet, hogy már máshogyan (nem olyan lepkeszerûen) mozog a kicsi és még nem tudatosult benne, hogy ez Õ. Ne aggódjatok! Feküdjön le egy kicsit, elõtte egyen egy kis csokit, édességet és figyelje a jeleket.
Nem lehet mindig érezni a mozgást.Nekem még a 20-as hetekben is volt olyan, hogy nem éreztem egésznap.Feküdjön le és nézze a hsát, van, hogy én is csak láttam.A gyümölcs levek csodákra képesek, vagy édesség, emelkedik a vércukorszint és ez nagyon tetszik nekik.Ha titeket megnyugtat, menjetek ügyeletre.Biztos nincs semmi baj.Meleg front is van, belustulnak egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Remélem mihamarabb jelentkezik.
Nekem olyan is volt, h. 2-3 napig nem éreztem. Gondolom az is számít, h. mennyire elfoglalt az ember mert akkor nyilván nem tud odafigyelni. Üdv 37 heteske
Én is 17 hetes voltam, amikor elõször egyszer-kétszer éreztem kis mocorgást és akkor tudtam, hogy õ az. De aztán semmi. Majd a 18. héttõl már napi rendszerességgel jelentkezett. De hol egész nap nyomta, hol csak éppen bejelentkezett. :) Még korai lenne aggódni. Van aki csak a 22. hét után érzi a babáját. És addig meg semmit! Szval csak nyugi! :) Minden jót! 22 hetes kismami
Nem a gyermek mozdulatlan, hanem a feleséged nem érzi még az összes megnyilvánulását, mert a baba picike és jó sok helye van még a vízben. Ne aggódjatok! Ha egy héten kétszer jelentkezik, már oké.
Szia! Én is 17 hetes vagyok, és a 15 héten éreztem elõször. Tegnapig volt 2-3 nap, mikor nem jelentkezett, tegnap meg egész nap rugdosott, és ma is jelentkezett már. Szerintem ennyi válasz után, már nem aggódsz. Vigyázz rájuk nagyon!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!