Találatok a következő kifejezésre: Mennyire baj, a (396 db)

Masszőr szeretnék lenni? Mennyire baj a nagyon rossz látás?

Legjobb válasz: Egészen biztos, hogy nem baj, sõt létezik ilyen oktatás vakok és gyengén látók részére is!

Egészen biztos, hogy nem baj, sõt létezik ilyen oktatás vakok és gyengén látók részére is!
egyáltalán nem baj, sok masszõrt ismerek, akik teljesen vakok, és kiváló szakemberek, szóval hajrá
Egyes helyekre (általában jobbakra..) gyengén látó vagy vak masszõröket keresnek, mert nekik érzékenyebb a tapintásuk.
Egyik ismerõsöm kifejezetten azért lett masszõr mert vakként nem tudott máshol érvényesülni.
szerintem egyáltalán nem baj. vannak nagyon szexi szemüvegek. ;) egyébként hordhatsz akár kontaktlencsét is...

Mennyire baj a babakocsizás?

20 hónapos kislányomat babakocsiba tolom ha megyünk valahova ha minden jol megy akkor talan holnaptól biciglivel közlekedünk mert már van gyerekülés. csak ugy általánosságba nem furcsállják az emberek hogy egy ekkora gyerek még babakocsizik?

Legjobb válasz: Miért furcsállanák? és nem baj, teljesen rendben van. Ekkora gyerek még hamar elfárad, ill. ha valamit intézni szeretnék, akkor jobb helyen van bekötve a babakocsiban, mintha elszaladgálna össze-vissza.

Miért furcsállanák? és nem baj, teljesen rendben van. Ekkora gyerek még hamar elfárad, ill. ha valamit intézni szeretnék, akkor jobb helyen van bekötve a babakocsiban, mintha elszaladgálna össze-vissza.
Nem furcsa. Még sok 3 évest is látni babakocsiba, pl. ha sietni kell, vagy elfárad az úton, nincs abban semmi különös. Az én lányom 2, 5 éves, tehát 30 hónapos. Mégis ha olyan helyre megyünk, ahol tudom hogy sokat kell menni vagy állni, akkor simán babakocsival viszem. Sõt, néha mikor olyanja van kéri, hogy toljam babakocsival. Ilyenkor elmegyünk az utcánkban, vagy a környéken babakocsizni. Rám még soha nem néztek ferde szemmel emiatt. De amúgy ha néznének sem hatna meg különösebben.
Én meg azt furcsálltam, hogy lányom 8 hónapos kora óta nem ül meg benne! :) De lehet valakinek furcsa, de hát mások az anyukák, mások a gyerekek, valaki ezt, valaki meg azt szereti. Ne is rágódj ezen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket!!!
Dehogy furcsa. Én még néha a 3 évesemet is beleteszem, ha nem tudunk menni biciklivel. Azt utálom amikor megnéznek, hogy ekkora gyerek babakocsival, látom a szemükben. Csak kár hogy nem kérdezik, meg hogy hanyadik kilómétere vagyunk úton. Mert 5 kilométert nem gyalogoltathatok egy 3 évest pláne ha sietünk pl buszoz.
Nálunk a környéken szinte minden 2-2, 5 éves babakocsizik még, mi is csak azóta nem, amióta megvan a tesó (kettõt értelemszerûen nem tudok tolni), nincs abban semmi.
2 éves a fiam és bizony én még a közeli játszóra is viszem a kocsit. Na de a fiam iszonyat intenzíven játszik, és van hogy 3 órát is elcsavargunk. Szóval odamenni valahova még ok, de hazafele sokszor még el is alszik. Meg egy 20-30 percre lévõ játszótérre... Amúgy igen, furcsállják az emberek a kétévest babakocsiban.
Az nem baj, ha medencevégû, még bõven van ideje megfordulni. A fej-nyakszögletben köldökzsinórkacs látható, ezt jelenti.
A kérdező hozzászólása: akkor a nyakán van a köldökzsinor? remélem semmi baj nem lesz

Mennyire baj a terhességi tesztablakba vizelet kerül, és elázik?

Helyes eredményt mutat? Rápisiltem, de a tesztablak teljesen elázott, valahogy belekerült a vizelet. Megrázogattam, de látszott rajta, hogy az ablak elázott. A kontrollcsík is időn túl jött utána ki.

Legjobb válasz: 10 perc után jött ki a kontrolcsík? És másik csík nincs is? Mikorra nem várod?

10 perc után jött ki a kontrolcsík? És másik csík nincs is? Mikorra nem várod?
Iszonyat mennyiségû tesztet csináltam már, hónapról hónapra vártam, hogy ne jöjjön meg. Na aztán egyszer csak elegem lett, nem foglalkoztam semmivel, õszintén úgy voltam vele, hogy majd elkezd nõni a hasam és akkor meg tudom, hogy terhes vagyok. Na ez nagyon be vált! :D Volt egy hónap amikor már a férjem kérdezett rá, hogy nem kellene megjönnie. Én meg csak mondtam neki, hogy majd megjön ha akar, meghalni nincs idõm nem, hogy még menstruáljak is. Hát aztán megnéztem, még is mikor kellene meg jönnie, már 2 hete késett. 3 napig gondolkodtam, de aztán csak csináltam egy tesztet, pozitív lett. 39 hetes vagyok azóta. Hagyd a tesztelgetést, csak ideges leszel tõle, hidd el elég csak akkor tesztelni mikor már gyanúsan sokat késik. Mielõbbi baba áldást kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Igazából azért bírom teszt nélkül, mert már sokszor csalódtam :(
A kérdező hozzászólása: Ma megjött. :'(
Nem hiszem el, hogy ezt így bírod teszt nélkül! Vagy csak nem írtál?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Még ma nem teszteltem. Nem tudom mikor fogok, de írok ha megjön, és akkor is ha nem!
KÖszi :) Várom!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! És köszönöm! Megpróbálom nem elrontani holnap (ha addig meg nem jön)Majd nyugodt körülmények között csinálok tesztet. Írok mindenképpen
Én elvileg holnapra nem várom, de össze-vissza a ciklusom, tehát akár tegnapra nem vártam, de holnapra semmiképp :) Viszont több, mint egy hete pozitív a tesztem :) Szorítok!! Írj holnap! Tényleg pohárba lógasd, én még a kezem is ki szoktam támasztani, nehogy megázzon, a pohár széléhez szoktam nyomni, az a tuti. Olvasd el, az én tesztem 10 mp-es volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Nagyon Kedves vagy! Nagyon látszott rajta, hogy eláztattam, még a széle is megpuffadt. Majd írok, mi lett, de kevés a remény, pláne fél petefészekkel :( Te mikorra nem várod?
Sajnos így már nem igazán értékelhetõ. Az jó jel, hogy nem jött meg, holnap vegyél egy másik tesztet és csináld meg. De pohárba pisilj és ne rá a tesztre, mert így akkor nem tud elázni, kivéve ha túl sokáig áztatod a vizeletben. Asszem 20 másodpercig kell a pohárba lógatni, utána pedig 5 percet várni. Szurkolok neked, de feltétlen csinálj másikat mert ez így sajnos semmit nem jelent. 38hkm
Nem baj, holnap veszel! Tedd el a reggeli pisidet!!! Ráadásul nem jött meg, ez jó jel! A kontrollcsík meg elvileg azonnal kijön, tehát nagyon sanszos, hogy tényleg elbaltáztad a tesztet, úgyhogy nyugi :) A pár száz forinton túl semmit nem vesztettél!
A kérdező hozzászólása: Mára nem vártam :( Nem is jött meg, de most este teszteltem. Negatív lett :( A kontrollcsík az kb. 10 perc után jött ki, miután megrázogattam a tesztet, hogy a tesztablakból kimenjen a vizelet. De az eleje tökre elázott Béna vagyok, és nincs itthon másik teszt :(
Ó, sajnálom :(((( Az utolsó válaszolóval egyetértek, de én képtelen lennék rá :( Viszont könnyû szülést akkor, ha már ennyire a végén vagy :) Te pedig ne add fel, sok erõt!

Mennyire baj a por a kontaktlencsének és főleg a szememnek?

Lovagolok, és hát azért sok por van. Ma lett meg a kontaktlencsém, csak félek, hogy nehogy por jusson a szemem és a lencse közé.

Legjobb válasz: Ha már egyszer rajtad van, nem tud alámenni a por, de attól függetlenül irritál, ahogy a menetszél is. Egy védõszemüveg (vagy napszemüveg) nem árthat.

Ha már egyszer rajtad van, nem tud alámenni a por, de attól függetlenül irritál, ahogy a menetszél is. Egy védõszemüveg (vagy napszemüveg) nem árthat.
A lencse alá nem tud por menni.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm :)
Nekem azt mondták az optikában hogy be tud menni alá a por. Úgy van illesztve a lencse hogy a könny szabadon tud áramlani a lencse és a szaruhártya közt tehát ki tudja mosni.

Mennyire baj a bukás? Kislányom 3hetes, és hiába büfiztetem, rendszerint nem jön a büfi, de ha leteszem akkor visszabukja. Ez gond? Sokat evett? Túletetem?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt a helyzet. Nehezen tanult meg büfizni. Eleinte 20-30 perceket volt büfiztetve.Semmi. De ahogy letettük, visszajött. Majd egyre gyakrabban tudott büfizni. A bukásra azt mondta a doktornéni, h. amíg ilyen ütemben gyarapszik (1kg/hó, 20-25 deka/ hét) nem probléma a bukás.Valószínû, hogy sokat eszik. Szerintem. A gyerkõcöm szerint az sem volt elég...

Nálunk is ez volt a helyzet. Nehezen tanult meg büfizni. Eleinte 20-30 perceket volt büfiztetve.Semmi. De ahogy letettük, visszajött. Majd egyre gyakrabban tudott büfizni. A bukásra azt mondta a doktornéni, h. amíg ilyen ütemben gyarapszik (1kg/hó, 20-25 deka/ hét) nem probléma a bukás.Valószínû, hogy sokat eszik. Szerintem. A gyerkõcöm szerint az sem volt elég...

Mit jelent? Ha az uh-on a baba haskorfogata kb 2 hettel kissebb mint, a tobbi ertekek ahol csak -2nap elteres van. Ez mitol lehet? Mennyire baj? A doki nem mondott semmit sem.28 hetes km

Legjobb válasz: Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.

Semmit nem jelent. Nekem is vlt ilyen "gondom" terhesen és a neten megkérdeztem egy nõgyogyit, aki jó az uh-ban és az írta, hogy az ilyen belefér a mérési hibahatár kategóriába.
Szia! Én ugyan igy jártam. Pont 28 hetesen vették ezt észre. Akkor azt mondták hogy a biztonság kedvéért nézzük meg a Picurt. Azóta is szépen feljódik, a pocakja még mindig kisebb 1 héttel, de azt mondta a doki, hogy ha fejlõdik, és elég a magzatviz akkor nem kell miért aggódni. Szóval szerintem nyugi. szia
Szia! Nekem 1-2 héttel mindig a feje mérete alapján mérik nagyobbnak. Én nem aggódom, mert a dokim azt mondta el is mérhetnek dolgokat meg max nagyobb feje lesz a gyereknek az átlagnál :) Szerintem neked sem kell aggódni, sokszor szoktak tévedni az UH-sok súlyt is szeretnek elmérni... Minden jót! 37+3 hetes km
Nem lesz tõle semmi bajod :)
A bio sem egészségesebb, és nem is biztos, hogy valóban bió! Ha nem permetezik az almafát, akkor azon csak kukacos alma terem. Az pedig nagyon nem gazdaságos a termelõnek.

Mennyi átlagosan a permetezés utáni várakozási idő? Baj lehet abból, hogyha a fa permetezése során a fa alatt lévő veteményesre is rámegy a permet (szél, stb. miatt)?

Legjobb válasz: Igen baj lehet az is. A permetszereken rajta van a kötelezõ munka és élelmezés egészségügyi várakozási idõ. A munka várakozási idõ azt jelenti, hogy a permetezéstõl számítva mennyi ideig nem lehet munkát végezni a permetezett területen, az élelmezési pedig azt, hogy mennyi ideig nem fogyasztható a permetezett növény termése. Egyes szereknél (amik többféle növényre is használható) növényenként változhat ez az idõ. Attól függõen hogy mennyi idõ alatt bomlik le az adott növény termésébõl, vagy mennyire szívódik föl.

Igen baj lehet az is. A permetszereken rajta van a kötelezõ munka és élelmezés egészségügyi várakozási idõ. A munka várakozási idõ azt jelenti, hogy a permetezéstõl számítva mennyi ideig nem lehet munkát végezni a permetezett területen, az élelmezési pedig azt, hogy mennyi ideig nem fogyasztható a permetezett növény termése. Egyes szereknél (amik többféle növényre is használható) növényenként változhat ez az idõ. Attól függõen hogy mennyi idõ alatt bomlik le az adott növény termésébõl, vagy mennyire szívódik föl.

Mennyivel térnek el az értékeink az átlagtól? Lehet valami baj a pocaklakóval?

32.hetes terhes vagyok, a mai UH-n a következ? értékek születtek: BPD:87 FL:63 AC:340mm. A dokik azt mondják, nagy baba lesz, de nincs semmi rendellenesség.Én mégis aggódom.

Legjobb válasz: Az adatokból kiindulva, valóban lehet, hogy nagy baba lesz. De ez nem baj, ne aggódj, ettõl még nincs semmi baj! Én egy kisebb babát alig bírtam megszülni, másokat pedig csodálva hallgatok, amikor 4 kiló feletti babájukat pikk-pakk megszülték! Úgyhogy nyugi, nem lesz semmi gond!

Az adatokból kiindulva, valóban lehet, hogy nagy baba lesz. De ez nem baj, ne aggódj, ettõl még nincs semmi baj! Én egy kisebb babát alig bírtam megszülni, másokat pedig csodálva hallgatok, amikor 4 kiló feletti babájukat pikk-pakk megszülték! Úgyhogy nyugi, nem lesz semmi gond!
Ha a dokik azt mondják minden oké akkor ne aggodalmaskodj, mert nem tesz jót nektek.
32. héten BPD 91 FL 66, 2 AC 307 becsült súly 2500 g a feje nagyon nagy volt, 4 héttel nagyobb az átlagnál, a 4 D vizsgálaton azt írta a koponyához a gép hogy "abnormal" nagyon meg voltam ijedve, de hálaistennek makkegészségesen született a kiírt napon kicsivel 4 kg felett, 38-as fejjel császárral
utolsó itt egy táblázat, de ezek átlagok! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!Megnyugtattatok és remélem, hogy nem lesz semmi bajunk, még ha ilyen nagyra is nöttünk :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!