Találatok a következő kifejezésre: Mennyire bírja törpenyúl a (2 db)

Mennyire bírja jól a törpenyúl ha autóban szállítjuk?

Ünnepek alatt 100km-t kell majd vele megtennem, van egy állathordozó dobozom, abban vinném, de félek, hogy nagyon félne az út alatt. Jogos az aggodalmam? Mik a tapasztalatok? Az állat 2.5 hónapos. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szoktasd a szállítóhoz is, meg a kirándulásokhoz is. Ugri nagyon szereti az oldalajtós macskaszállító táskáját. Félig odú, de kilát belõle. Az elsõ útja alkalmával nagyon kiborult, a második, harmadik úton a kezembe fúrta a fejét, de legutóbb már a velünk utazó kislánnyal barátkozott, nem zavartatta magát. Nyilván még jobb lenne, ha néha legelészni hordanám, nem állatorvoshoz. Úgy vettem észre, hogy sokat számít, hogy én milyen hangulatban vagyok a kocsiban. A nyugalom is ragadós, meg a pánik is.

Szoktasd a szállítóhoz is, meg a kirándulásokhoz is. Ugri nagyon szereti az oldalajtós macskaszállító táskáját. Félig odú, de kilát belõle. Az elsõ útja alkalmával nagyon kiborult, a második, harmadik úton a kezembe fúrta a fejét, de legutóbb már a velünk utazó kislánnyal barátkozott, nem zavartatta magát. Nyilván még jobb lenne, ha néha legelészni hordanám, nem állatorvoshoz. Úgy vettem észre, hogy sokat számít, hogy én milyen hangulatban vagyok a kocsiban. A nyugalom is ragadós, meg a pánik is.
Nyugi, túléli. Nem tudnád esetleg nagyobb ketreccel vinni, amibe beteheted a szokott búvóhelyét?
Az én nyuszim nagyon rosszul viseli, nagyon nagyon fél, úgyhogy csak akkor utaztatom, ha nagyon muszáj, és a kocsiban kiveszem a dobozból ölbe, és simogatom. (bár nem nyugszik meg tõle, de mindig befúrja a fejét a kezembe, szóval biztos jobb így neki, mint végig a dobozban
Az én nyuszim szeretett autókázni, de neki se volt zökkenõmentes megszokni az utat. Szerintem az kezd el szoktatni. Vidd el kocsival rövidebb idõre valami olyan helyre, ami tetszeni fog neki. Tegyél be neki sok szalmát, és én is ajánlanám a takarót. esetleg ha van kedvenc jutalom falatja, abból is adhatsz neki utazás közbe. És ha lehet próbálj úgy vezetni, hogy ne nagyon pattogjon a dobozban, vagy rögzítsd valahogy a dobozt. Ha jól vezetsz, õ is el lesz valahogy.
Ja! Vigyél magaddal egy kis zacsiban használt almot! :D Ugri akár 4-5 órán át is visszatartja, ha nem találja a WC-jét! :D
Az én nyulam gyakran utazik és szeret utazni. Van egy hordozója, ha meglátja már lelkesen ugrik bele. De az is számít hogy kiskora óta járkálunk vele, szerintem a tiednek sem lesz semmi baja
Én általában sok szénát rakok be nekik, abban el tudnak vackolni. Esetleg vesd be a rongy-trükköt, hog ylegyen egy régi ruhadarab, amit addig már megszokik - beteszed a házikóba vagy ilyesmi, és aztán azt melléteszed az utazáshoz. Nem tudom, ténylegesen számít-e nekik, de pl. volt, amelyik alábújt és pihent... Tudom mit érzel, én is midnig síkideg voltam, ha kisállatot kellett utaztatni, de aztán hamar elmúlt hazaérve az aggodalom, mikor láttam, milyen boldogan foglalja vissza a helyét. :) 100 km azért még nem is a világ, bõ óra alatt odaértek.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos. A ketrece nagyon nagy, ami egyben nem fér el az autóban. Kénytelen leszek használni a szállítót. Abba esetleg tegyek valamit? Faágat, szénát, bármit?
A kérdező hozzászólása: Hát ez az.. Nekem is ez már a muszáj kategória lesz sajnos. De én egyedül leszek, szóval vezetés közben nem tudom simogatni sajnos. Meg fog õrülni több, mint 1 órán keresztül a szállító dobozban. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyire bírja a törpenyúl a hideget?

Legjobb válasz: ha azért kérdezed hogy kint tarthatod e akkor biztos nem fagyna meg de nem is lenne túl egészséges de a lakésban át tudja vészelni a telet.

ha azért kérdezed hogy kint tarthatod e akkor biztos nem fagyna meg de nem is lenne túl egészséges de a lakésban át tudja vészelni a telet.
Csak akkor lehet télen is kinn tartani õket, ha egyébként megszokták, hogy kinn vannak. Ha eddig lakásban tartottad, én nem ajánlanám, hogy most kitedd. Ha eddig is kinn volt pl. az erkélyen tartva, akkor a bundája vastagabb, így kinn tartható télen is, de persze így is jól körbe kell bugyolálni a ketrecet, és valami meleg takarót rakni be a nyuszinak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!