Találatok a következő kifejezésre: Mennyire ártalmas, ha a (22 db)

Közvélemény kutatás: szerintetek mennyire ártalmas, ha a gyerek napi 2 liter gyümölcs teát iszik (pl. víz helyett is)?

Legjobb válasz: Én is vízpárti vagyok, ha szomjas, akkor elsõsorban azt igya. Sajnos sok gyerek manapság csak a kádban ismeri a vizet, nem a pohárban. Persze 1-1 pohár gyümölcstea idõnként jól esik, de nem kellene hozzászoktatni, hogy inni csak édes löttyöket lehet.

Én is vízpárti vagyok, ha szomjas, akkor elsõsorban azt igya. Sajnos sok gyerek manapság csak a kádban ismeri a vizet, nem a pohárban. Persze 1-1 pohár gyümölcstea idõnként jól esik, de nem kellene hozzászoktatni, hogy inni csak édes löttyöket lehet.
Én nem tartom túl jónak, még akkor sem, ha nincs benne cukor. (a tea élénkít stb)
Én jobban szeretem ha vizet iszik a gyerek. Nem adnék neki ennyi teát. A cukor nagyon nem jó a fogainak, és ha belegondolok, hogy ez mennyi cukor egy héten. Én amúgy sem igen teszek cukrot, sót az életelihez (kivéve sütemény). Én inkább csökkenteném az adagot, helyette vizet, szörpit, turmixot, gyümölcslevet (házi), limonádét, felválva adnék.
1. vagyok. Kedves kérdezõ! Biztos, hogy teofillinre gondoltál?? :) Nem inkább koffeinre? Koffein nincs a gyümölcsteákban, ha az tényleg 100% gyümölcs. Nekünk is van itthon pick wick gyerektea, de nem ízlik a fiamnak. Csak vizet iszik itthon. A bölcsiben ivólé + tea. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!:-)
kíváncsi lennék a házi szörp receptedre, amiben nincs cukor! leírnád?
Én azért lecsökkenteném. Lassan 3 éves a kislányom és csak a vizet issza meg és a napközibe ha más van, pl. gyümölcslé, azt megissza, itthon nem :-( Nagy ritkán iszik gyümölcsteát, Saga-t szoktam venni, de én úgy vagyok vele, hogy amíg megissza édesítés nélkül, addig nem erõltetem. És mivel nem édesítem neki, nem tudja, hogy lehetne, így megissza :-)
Ha nem lenne benne cukor nem lenne gond.
Arra értettem a szörpit, hogy kicsit változatosabb folyadék fogyasztásra lenne szükség. És a víz mellett lehetne 1-1 pohár egyéb folyadékot is inni. Én házi szörpit adok a gyereknek amiben vagy nincs is cukor, vagy legalább tudom, hogy igazi gyümölcsbõl, virágból készült.
Attól függ, hogy mennyi cukor van benne :) Ha nincs, akkor - szerintem - nem gond.
szerintem minimálisan rosszabb, mintha vizet inna...Ha valóban gyumolcstea az csak szárított gyümölcs...a gyümölcsös tea az más, de pickwickes gy.tea valóban gy.tea.. off:utolsó, ugye te se gondoltad komolyan, h a szorpiben kevesebb cukor van, mint 2ek? amúgy ha a folyadekpotlasrol van szó tokmindegy, h víz, leves tea, stb. mindegyik beleszámít..
A kérdező hozzászólása: a gyümölcsteákban (fõleg a gyerekteákban) nincs teofillin! vagy rosszul tudom?
A kérdező hozzászólása: Persze 2 literhez 2 ek cukor
A kérdező hozzászólása: Filteres gyerekteát (Pickwick) kap és 2 ek cukorral (a mézeset nem issza meg)
Milyen gyümölcs teát, és hogy van az ízesítve? Filtereset?
Szerintem egészségtelen cukor nélkül is és cukorral is. Eleve filteres, tehát nem tudod, hogy mit raknak bele. Lehet venni szárított gyümölcstea keveréket, ami kimondottan gyerekeknek van. Na az tényleg gyümölcs, és nincs benne koffein.

Mennyire ártalmas ha minden héten kivasalom a hajam?

Hátközépig ér?, vékonyszálú, hullámos hajam van. Ha kivasalom kb.2-3 napig egyenes. Már vasaltam párszor, de nem látok rossz változásokat rajta. Ha továbbra is vasalnám tönkremenne? H?véd? spray-t nem szoktam használni, mert mindig elfelejtem.

Legjobb válasz: Heti 1-2x nem igazán ártalmas, de hõvédõt mindenképp használj.

Heti 1-2x nem igazán ártalmas, de hõvédõt mindenképp használj.
Ha csak hetente vasalod nem olyan nagy problema, de nem ajanlatos a hajvasalas.Ha rossz valtozasokat veszel eszre a hajadon hagyd felbe.

Mennyire ártalmas, ha veszek a sportboptban multivitamin tablettát, de nem szedem, csak egy hónapig?

Lehet kapni ilyen Scitec nutrationos multivitamin-ásványi anyag kombót, ami tartalmaz mindent, amit egy nap be kéne venni. Ha ilyet szedek, de csak egy hónapig, akkor az sokat árt?

Legjobb válasz: Miért akarod csak egy hónapig szedni?

Miért akarod csak egy hónapig szedni?
A vitaminok olyan fontos mikro-tápanyagok, amikre egész életünk folyamán szükség van. Sajnos a mai ételek már nem tartalmazzák a szükséges mennyiségeket, ezért jó minõségû multivitamint mindenkinek érdemes lenne szednie. És ha valaki csak egy kúrában gondolkodik, az nem jó, mert nincsenek a szervezetünkben vitamin-raktárak ahol el tudna raktározódni több vitamin, ezért érdemes folyamatosan szedni. Ha csak néha-néha szedsz vitamint, ártani semmit sem ártasz magadnak, kivéve hogy amikor nem szeded, nem jutsz hozzá a szükséges mennyiséghez, ezért fáradékonyabb lehetsz ahhoz képest, mint amikor ellátod a szervezetedet velük. A vitamin-hiánynak fokozatai vannak. Ha valaki még fiatal, és nem szed táplálékkiegészítõt, annak a szervezete még meglehetõsen jól tudja tolerálni a vitaminok hiányát, hiszen neki még jóval több sejtje születik mint amennyi elpusztul. Késõbb, ahogy idõsödünk, és nem pótoljuk a hiányokat, kisebb nyûgök már jöhetnek, fejfájások, fáradtságérzés, bõrproblémák, izületi fájdalmak, magas vérnyomás, érbetegségek....stb. Ha ebben a stádiumban elkezdi pótolni a hiányokat, akkor elég gyorsan helyre tud állni a szervezet. A vitamin-hiány erõsebb fokozatai, amikor már rögzült betegségek alakulnak ki. A mai orvostudomány még nem jött rá, hogy nem csak VALAMI! okozhat betegségeket, hanem VALAMINEK A HIÁNYA! is lehet a probléma oka. Ezért olvasd el dr Lenkei Gábor: Cenzúrázott Egészség c. könyvét, és sokkal többet megtudhatsz arról, hogy miért nem kapsz a gyógyszertárakban olyan vitamin-készítményeket, amelyek a VALÓBAN szükséges mennyiségeket tartalmazzák. Az általad említett vitamin nagyon jó összetételû, nyugodtan szedheted állandóan, sõt jót teszel az egészségednek ha egy más gondolkodásmód birtokában életed végéig szedni fogod. Olvass sokat, nem biztos hogy mindenben igazat mondanak az orvosok. Ismerek olyan lelkiismeretes orvosokat, akik már merik javasolni a betegeiknek a vitaminokat, és már nem félnek attól hogy esetleg elvesztik a munkájukat azért mert nem csak a fejükbe vésett dogmák szerint végzik munkájukat. Ne hagyd magad átverni, és jó egészséget kívánok!

Mennyire ártalmas, ha többször kivettem a köldök pc-met, összeforrt, és többször visszatettettem?

Kb 3-4x két év alatt

Legjobb válasz: Hát nem mondom hogy jót tesz, de ha nem volt belõle különösebb baj akkor gondolom nem lesz, hát csak nem rákosodik el vagy ilyenek...bár én egy ilyen sebbel azért a szoliról lemondanék, mondjuk nekem nem nehéz...fene se akar szinesbõrü lenni, hiába nem vagyok rasszista

Hát nem mondom hogy jót tesz, de ha nem volt belõle különösebb baj akkor gondolom nem lesz, hát csak nem rákosodik el vagy ilyenek...bár én egy ilyen sebbel azért a szoliról lemondanék, mondjuk nekem nem nehéz...fene se akar szinesbõrü lenni, hiába nem vagyok rasszista
A kérdező hozzászólása: Kivettem legelõször, utána kb egy évig nem volt benne ékszer, és picit sötétebb színû pötty maradt utána... Most is
Ízléstelen. 18/f
csak annyit árulj el, hogy miért vetted ki ennyiszer?

Mennyire ártalmas/veszélyes a pókra (ebben az esetben Poecilotheria metallica bár ez mellékes), ha készítek neki fából búvóhelyet és azt lefújom lakkal hogy ne kezdjen el rohadni és penészesedni?

iagzából csináltam neki egy király kis helyet kéregbõl csak mivel elég páradús légkör kell a kis gyilkosnak elkezdett értelem szerûen penészesedni.ha esetleg nem ártalmas, mennyi ideig szárítsam(tartsam szabad levegõn) a lakkot hogy ne legyen rá hatással?

Legjobb válasz: Én egy Maestro nevû színtelen matt lakkal fújtam le, 48 órát pihent majd beraktam a terkóba és utána még volt szaga, pedig elõtte szagolgattam és már nem éreztem szóval erre számíts, de baja nem lett a póknak azóta is boldogan él. (Poecilotheria regalis) A szag elmegy pár nap alatt és rendesem locsolom a talajt is amibe bele ástam félig de nem kezdett el penészedni vagy büdösödni azóta már mindent (fa) lefújok ezzel a lakkal és még senkinek nem lett baja.

Én egy Maestro nevû színtelen matt lakkal fújtam le, 48 órát pihent majd beraktam a terkóba és utána még volt szaga, pedig elõtte szagolgattam és már nem éreztem szóval erre számíts, de baja nem lett a póknak azóta is boldogan él. (Poecilotheria regalis) A szag elmegy pár nap alatt és rendesem locsolom a talajt is amibe bele ástam félig de nem kezdett el penészedni vagy büdösödni azóta már mindent (fa) lefújok ezzel a lakkal és még senkinek nem lett baja.
20-22 fokon 24 óra száradás elég a lakknak.
A kérdező hozzászólása: vártam kb 2 2és fél hetet lakk száradással, tegnap raktam be mára a tücsök ami bennvolt neki csak rángatózott és már meg is halt. a póknak nem látom bármilyen baja lett volna de eléggé félek hogy hosszútávon lesz valami( csináltam az üvegajtó helyett kartonból és függönybõl egy ajtót hogy jobban zellõzön de nemtudom hogy elég e:S) http://kepfeltoltes.hu/131122/PB220280_www.kepfeltoltes.hu_...
azt a függönyt a helyedben nem hagynám ott.. a tücskök kb mindent rommá rágnak, és ha szerencséd van, csak a tücsik szöknek meg... ráadásul így nagyon hamar kiszárad a terkó. ha a szellõzésen akarsz javítani, elég ha a terkó ajtaja alá raksz valamit, hogy legyen egy kis rés. a fát meg nem raktam volna be ameddig van szaga. nekem anno azt tanácsolták, hogy csónaklakkot használjak, állítólag hamarabb szárad, és (ebben nem vagyok biztos) nem mérgezõ.

Mennyire ártalmas, ha minden csütörtökön kivasalom a hajam?

Csak mert olyan semmilyen a hajam, se nem hullámos, se nem egyenes. ÉS ha kivasalom sokkal szebbnek érzem magan. MEg amúgy is elég kés?n ér? tipus vagyok, és így legalább komolyabbnak és érettebbnek látszok.

Legjobb válasz: Ez teljes mértékben hajtípusfüggõ. Barátnõm évek óta vasalja a haját rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) és meg sem látszik rajta. Ugyanolyan szép fényes, puha tapintású, selymes, mint korábban volt és nem is igazán töredezik nekem. Én hetente 2-3x vasaltam korábban és nagyon durván eltöredezett a hajam, nem is volt fényes és puha, helyette fakó és sprõd lett. Pedig használtam hõvédõt. Szóval ki kell próbálni, máshogy nem fogod megtudni. Minél kisebb hõfokon vasald a hajad, használj elõtte hõvédõt és hetente 1x használj balzsamot vagy pakolást. Ezenkívül valószínûleg jó szolgálatot tesz egy hajvégápoló is. Ja, és 3-4 havonta vágass a hajadból egy kicsit.

Ez teljes mértékben hajtípusfüggõ. Barátnõm évek óta vasalja a haját rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) és meg sem látszik rajta. Ugyanolyan szép fényes, puha tapintású, selymes, mint korábban volt és nem is igazán töredezik nekem. Én hetente 2-3x vasaltam korábban és nagyon durván eltöredezett a hajam, nem is volt fényes és puha, helyette fakó és sprõd lett. Pedig használtam hõvédõt. Szóval ki kell próbálni, máshogy nem fogod megtudni. Minél kisebb hõfokon vasald a hajad, használj elõtte hõvédõt és hetente 1x használj balzsamot vagy pakolást. Ezenkívül valószínûleg jó szolgálatot tesz egy hajvégápoló is. Ja, és 3-4 havonta vágass a hajadból egy kicsit.
Az elõttem szólóval egyetértek. Tatsál be mindent amit ír, és nem lehet olyan nagy kár. Bár én a fodrászt 1, 5-2 havonta ajánlanám, mert akkor jobban nõ és nem töredezik annyira. Én pont augusztusban jártam meg hogy 4-5 hónapja nem vágattam le a hajam és 10 centit kellett vágni, hogy újra egészséges, töredezettségmentes legyen:)
Igen ártalmas!! mert egy minimum 150 fokos kerámialappal égeted ki a tartást a hajadból -.- hogy a p-be ne lenne ártalmas?..
nagyon. vasald inkább szerdánként, az egészségesebb.
omg.. csütörtök az nem jó nap. Valaki itt írta a szerdát. Az remek nap. De csütörtökön tök ártalmas. A szerda maradhat. De csak akkor, ha páros napon szerda. Ha páratlanon, akkor kedd.
vagy még talán a péntek is belefér, de nem is értem, hogy a csütörtök hogy jutott eszedbe?! hiszen köztudott, hogy hajvasalásra az a legalkalmatlanabb nap...
A kérdező hozzászólása: haha, nagyon vicces... Amúgy meg azért csütörtök, mert szerdán mosom meg a hajam és másnap reggel meg kivasalom
A szerda nem jó nap a hajmosásra.. Az a hétfõ. tudni illenék.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nem tudom kis hõfokon vasalni, mert akkor egy óra múlva visszaáll, ezért 200-210°C -on szoktam, így legalább megáll 1-2 napig...
Basszus! A 200 fok nagyon durva! Én olyannal szoktam amihez ha az ujjammal hozzáérek akkor alig süti meg. És nekem is nagyon szar hajam van, vagy hogy fogalmazzak, de kitart akár 3 napig is.

Mi a véleményetek a Hipp bio bébiételekről? Mennyire ártalmas a babának, ha néha kap ilyet? Milyen a minőségük?

Szeretek főzni,de kértem ilyeneket ajándékba a babának,mert azt olvastam,hogy ezek azért viszonylag megbízhatóak,és jó ha van itthon azért a változatosság kedvéért,vagy ha elmegyünk valahova.

Legjobb válasz: Én nem tudom mi a fene ez a mánia, hogy a bébiétel ártalmas a babának... Inkább azt olvastam, hogy ezek sokkal szigorúbban ellenõrzött alapanyagokból készülnek. Ha meki kaját enne, akkor azt mondom, hogy na, az ártalmas. De a bébiétel...??? Ne már!

Én nem tudom mi a fene ez a mánia, hogy a bébiétel ártalmas a babának... Inkább azt olvastam, hogy ezek sokkal szigorúbban ellenõrzött alapanyagokból készülnek. Ha meki kaját enne, akkor azt mondom, hogy na, az ártalmas. De a bébiétel...??? Ne már!
Viszonylag megbízhatóak? Sokkal megbízhatóbbak, mint a gyümölcsök zöldségek, amiket megveszel a piacon/boltban. Kellene néha kicsit gondolkodni is.
Szted mi baja lehet egy bebieteltol a gyereknek? Mit arthat az? En fiam is jobban szerette a foztomet de kapott sok bebi etelt is.. anyukak szedjetek mar ossze magatokat de komolyan..falnak megyek az ilyen kerdesektol..csak azert nyitom meg hogy megkerdezzem a kerdezot hogymit feltetelez milyen baja lehet tole a gyereknek..erdemi valaszt meg sosem kaptam mi az alapja ennek a nagy rettegesnek amiben egyes nok elnek..
Hát én amondó vagyok, hogy a bébiételek nem ártanak a babának. Én is mindent fõzök és frissen készítek neki, de vannak alkalmak amikor nem vagyunk otthon és akkor bizony kell az üveges babakaja. Mi a Hamét vesszük, mert olcsó és finom. Ebben is van bio, éde szerintem minden ilyen üveges be van vizsgálva, biztos, hogy nem ártasz a gyerkõcödnek vele. A Hipp ugyanaz, mint a többi, csak dupla áron, mert Hipp. Nekem most van itthon kb 20-25 üveg bébiétel. Java Hamé-s, de kecskeméti, univer és a hipp is megtalálható közte. Én akcióban szoktam venni õket, hogy legyen itthon. Mi sokat kirándulunk és ahogy említettem ilyenkor nagy segítség a kis üveges kaja...
én is amondó vagyok nem rosszak, ....most, hogy minden friss én is fõzöcskélek de bizony elõfordul az is , hogy éppen nincs kedvem, ilyenkor elõkapom és adom....de azt el kell mondjam a fõztömet valahogy jobban eszi a lányom:)
Ên üvegessel tömöm a gyerekemert megbizhatòbb szerintem mint a zöldsègesnèl vett gyümölcs. Hippet azèrt veszek mert szereti.Hamèt nem eszi meg de a rossmann sajât màrkàt igen. A Hipp egy màrka..teljesen jo
Én friss gyümölcsöt, zöldséget adok neki, szívesen fõzöcskézek :) De ha elmegyünk itthonról, akkor viszont bébiételt kap, azt is szereti :) A Hipp jó, csak drága. Én dm-es babylove-ot meg Kecskemétit szoktam venni.

Mennyire ártalmas, baj, ha a terhesség alatt (még az elején) néha maszturbálok?

Legjobb válasz: Nem baj :) Ha nincs görcs, vérzés, vagy bármi szokatlan, akkor egyáltalán nem ártalmas.

Nem baj :) Ha nincs görcs, vérzés, vagy bármi szokatlan, akkor egyáltalán nem ártalmas.
Nem baj, egészen nyugodtan.
Fõleg, ha megbeszéled a pároddal, hiszen a titkok rombolnak. Nekem is nagyobb az igényem a szexre, néha napközben is rámjön, mikor a férjem dolgozik, de elmesélem neki:)
De jó neked!Nekem fáj a hasam és kedven sincs ilyesmikhez:-D
Nyugi!:) Nekem is naponta többször van rá igényem, no és nincs mindig kéznél a párom!Ne aggódj, élvezd!:)
Végre egy egészséges felnõtt nõ értelmes kérdéssel, de azért a pasiddal is beszéld meg, és vond be!:) Ha nincs gáz, akkor hajrá!!!:)

Mennyire ártalmas, elítélendő, ha karcolom magamat a csuklómon?

Egy ideje újra elkezdtem. Feszültséglevezetés gondolom. Megnyugtat, ha érzem, hogy fáj, és csökken bennem a nyomás is. Nem vagdosom a kezemet, csak felszíni sérüléseket okozok, nem mély vágásokat. Mennyire ártalmas? Tudom, hogy nem normális... Ti elítélitek ha ilyet láttok? Ha valaki észrevenné valószín?leg annyit mondanék, hogy kivakartam. Tanácsok? 16/L

Legjobb válasz: Kb semennyire sem ártalmas (ezt úgy értem, hogy inkább ez, mint pl drogok vagy összevissza nyugtatózás vagy cigifüggõség, persze nem jó dolog, de legalább nem okoz maradandó károkat), én nem látok benne elítélendõ dolgot, hanem olyat, ami megértésre és segítségre szorul. Vigyázz magadra! <3

Kb semennyire sem ártalmas (ezt úgy értem, hogy inkább ez, mint pl drogok vagy összevissza nyugtatózás vagy cigifüggõség, persze nem jó dolog, de legalább nem okoz maradandó károkat), én nem látok benne elítélendõ dolgot, hanem olyat, ami megértésre és segítségre szorul. Vigyázz magadra! <3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!<3
Jobb lenne, ha inkább keresnél valakit, akivel meg tudod beszélni a problémáidat.
Ártalmas, mert ugyanúgy önrombolás. Nem maga a vágás a rossz, meg a sebek, hanem ami odáig visz hogy ezt tedd. Ez nem elitélendõ, hanem kezelendõ. Azért sem szoktak valakit elitélni mert cukorbeteg vagy szemüveges. Kezelni kell, hogy ne legyen súlyosabb, mert ha nem kezeled, akkor csak rosszabb lesz. Nem feltétlen tudsz magadtól megoldást találni rá, lehet hogy orvosi segtíség lesz szükséges. Valamit viszont tenned kell.
Az hogy karcolod vagy vágod magad egyenértékû. Én egy pillanatig sem ítélem el, ha valaki ilyet csinált. Viszont az aki nem keres más megoldást, nem is az, hogy elítélem, hanem inkább nem értem, mert biztos vagyok benne, hogy Te is tudod, hogy ez egy kóros reakció. Pszichológushoz kellene fordulnod, pláne hogy azt írtad, hogy most újra kezdted.Ezek szerint van olyan probléma, olyan helyzet, amit egyedül nem tudsz megoldani, mert különben nem ezt csinálnád. Kérj segítséget szakembertõl. Azt pedig miért gondolod, hogy el is hiszi mindenki, hogy Te csak kivakartad?
Igazándiból fizikailag nem nagyom ártalmas. Lehet jobban járnál, ha megkeresnéd az okát! Mindenbõl van kiút. Legalább próbáld meg...

Mennyire ártalmas az autómnak (diesel) ha ezekben a nagy mínuszokban csillaggarázsban alszik?

Peugetot 206-os 6 éves HDI-diesel

Legjobb válasz: Miért lenne ártalmas? Rengeteg autót tartanak az utcán, ez nyugodtan mondható normál használati módnak. Az éghajlatunk nem szélsõséges, legyen belevaló olaj, fagyálló benne, és hidegen nem kell szétforgatni. Semmi baja nem lesz.

Miért lenne ártalmas? Rengeteg autót tartanak az utcán, ez nyugodtan mondható normál használati módnak. Az éghajlatunk nem szélsõséges, legyen belevaló olaj, fagyálló benne, és hidegen nem kell szétforgatni. Semmi baja nem lesz.
Hát az alvás nem ártalmas, a beindítás már igen :)
szibériában is vannak fütött garázs nélküli francia autok az autogyárak tesztelik szélsöséges körülmények között az autoikat, egyébként a csillaggarázs minden autonak ártalmas/pl. hamarabb korrodál/
"de nem is ez volt a kérdés, hanem hogy mennyire ártalmas..." A válasz meg az, hogy annyira "ártalmas", mint a féknek, ha erõsebben betaposod a fékpedált, vagy egy izzónak, ha ki-be kapcsolgatod. Ahogy írtad is, jobban igénybe veszi, mint az állandó melegen járatás, de mivel elkerülhetetlen, nem kell megijedni tõle. Én melegíteni se szoktam soha, indítás után nagyon kímélõ fordulaton el is indulok.
Nem nagyon kényesek a francia autók a hideget bírják bizonyos ideig.Fényezés, lámpák nem sérületnek.Viszont arra figyelni kell hogy a szélvédõmosófolyadék tartályban legyen TÉLI legalább -19 fokos ablakmosó. Sajnos télen figyelni kell ennek a szintjét is, tehát nem jó az ha már kevés van benne mert maga a tartály is elfagyhat(eltörhet. Francia, olasz autók érzékenyek erre. megoldás hogy minél több legyen benne. Egy 5L-es mosó 6-800Ft jobb fajta 1500 is akár, egy új tartály meg 5 ezernél kezdõdik...És akkor melyik is éri meg :) ... Egy alvázvédelmet viszont beiktathatsz autód védeleme érdekében.:) Üdv. Gábor
Az autó kültéri használatra tervezett, így semmi baja nem lesz.
így van, de nem is ez volt a kérdés, hanem hogy mennyire ártalmas...
Ne misztifikáljuk már így túl a dolgot. Akkor várja meg a tavaszt, vagy éjjelente járassa alapjáraton? Gyakorlatilag nem ezektõl a hidegindításoktól fog a kocsi a méh-telepre kerülni, ha eljön az ideje.
egy hidegindítás okozta kopás (most hirtelen passzolom hány fokról) megfelel 160 km-nyi normál használat okozta kopásnak
Az akkumulátornak nem tesz jót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!