Találatok a következő kifejezésre: Mennyire ártalmas, ha (25 db)

Mennyire ártalmas ha korrektort és szempillaspirált használok? ( Ritkán! )

Úgy tudom,ezek eléggé öregítik a bõrt,én csak ritkán teszem fel, hogy feldobjam magam. Így mennyit árthatok?

Legjobb válasz: Hany eves vagy? Egyebkent ezzel semmi gond nincs meg akkor sem ha minden nap hasznalod. :) nem fogsz vele artani. Ami art es oregiti a bort az az amikor valaki felken 3reteg alapozot+2reteg pudert. Jo vastagon kihuzza a szemet tussal/szemceruzaval mellesleg felrak 5reteg szempillaspiralt na az egy ido utan artalmas. Amit te csinalsz az pedig termeszetes:)

Hany eves vagy? Egyebkent ezzel semmi gond nincs meg akkor sem ha minden nap hasznalod. :) nem fogsz vele artani. Ami art es oregiti a bort az az amikor valaki felken 3reteg alapozot+2reteg pudert. Jo vastagon kihuzza a szemet tussal/szemceruzaval mellesleg felrak 5reteg szempillaspiralt na az egy ido utan artalmas. Amit te csinalsz az pedig termeszetes:)
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok. Nem igazán voltam egy sminkelõs típus, aztán elkezdtem kísérletezgetni, de az erõs smink nem áll túl jól, viszont ez a natúr pont elég ahhoz, hogy kicsit mégis feldobjam magam! De akkor ezek szerint belefér még! Köszönöm!
Nem ártalmas.Voltam nyáron az unokahúgom 8.os ballagásán, ne tudd meg, ott mi volt.Úszni lehetett volna a festékben.
Egyáltalán nem ártalmas, ha ilyen ritkán használod meg pláne. A lényeg, hogy jobb minõségû terméket kell használni, és mindig le kell mosni. Egész életedben minden nap kifestheted magad, spirállal és korrektorral, és ettõl még nem lesz bajod. (Mielõtt valaki belém kötne, nem a báli sminkre célzok, hogy minden nap hordható.)
Hogyha megfelelõ termékeket használsz akkor semennyire ártalmas..viszont ha a szempillaspirl régi akkor attól begyullad a szemed, de ha új akkor semmi baj
nyugodtan használd :)

Az mennyire ártalmas ha mindig bimbővédővel szoptatok?

már 4,5 hónapos a fiam!sajnos csak így tudom szoptatni!ha nem lenne a bimbóvéd? akkor már nem tudna cicizni!ez nélkül nem menne annyira fáj,sebes lenne!ett?l lehet valami baja?

Legjobb válasz: Dehogy ártalmas :) Téged se zavar az evõeszköz, igaz? :) Arra azért ügyelj, hogy kapjon elég ingert a melled, nekem apadni kezdett kicsit a tej (9 hónap védõs szoptatás után), úgyhogy most szaporítok.

Dehogy ártalmas :) Téged se zavar az evõeszköz, igaz? :) Arra azért ügyelj, hogy kapjon elég ingert a melled, nekem apadni kezdett kicsit a tej (9 hónap védõs szoptatás után), úgyhogy most szaporítok.
Nekem lapos és pici a mellbimbóm és az elsõ 2 hétben szopiztnk védõvel, aztán elég volt csak az elsõ pár kortynál még 2-3 hétig. Amikor már beálltak a dolgok, akkor simán tudott enélkül szopizni. Ha még most is fáj, akkor lehet, hogy nem jól szopizik, és csak a mellbimbódat kapja be a bimbóudvart nem. Nekem a Medela Purelan 100 nagyon jó volt, le sem kell mosni és segített.
Nem lesz baja, az én fiam végig így szopott. Nagyon lapos a mellbimbóm, de az udvara meg hatalmas, máshogy nem ment. A kórházban véresre szívta mindkettõt, ott ajánlották. Gondoltam, ha begyógyul a seb leteszem. Nem így lett. 2 alkalommal is megpróbáltam leszoktatni, az lett az eredmény, hogy 5 percenként kidobta a cicit, és ordított, folyton büfiztettem, mert teleszívta magát levegõvel. Nem ment másképp, de ezért sem a tejet nem voltam hajlandó megvonni a gyerekemtõl, sem eret vágni magamon. Az a lényeg, hogy megkapta az anyatejet, ha így, akkor így.
Nekem kb 1 hónapig szopott így, mert egyszerûen nem tudta bevenni a bimbót, pedig teljesen normálisnak mondható. De mindig próbálkoztam levenni. Aztán szép lassan ment anélkül is. Na, a következõ hónap bimbóvédõ nélkül a pokol volt, nagyon fájt. Kenegettem, s idõvel rendbe jött. Én Aventot használtam, s a baj az volt, h bimbóvédõvel sokkal kevesebbet - mennyiségben - tudott szopni. Amúgy szerintem más gondot nem okozhat. Talán kicsit macerásabb mindig azt is mosogatni, de ennyi.
nem semmi baja nem lesz.... Én 6 hónapos koráig szoptattam babámat védõvel, aztán valahogy leszokott, én sem értettem hogy...Csak egyszer a nélkül adtam neki, és ment neki.De én is nagyon sokat kínlódtam, mondták, hogy nem jó, szokjak le, de egyszerûen nem ment, fájt, a pici nem tudott úgy szopizni...aztán mikor nem érdekelt már a dolog, úgy voltam vele, hogy legalább anyatejet kap, akkor kezdett rendezõdni minden:) talán mert nem görcsöltem. De sokan vannak akik végig azzal szoptatnak, akár 1-1, 5 éves korig is.
Semmi baja nem lesz. Az a lényeg hogy kapja a tejcsit. Mindegy hogy védõvel vagy üvegbõl vagy akármi. Ezen ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!nekem is az a lényeg hogy kapja az anyatejet!csak aggódtam hogy ettõl valami baj lesz!

Mennyire ártalmas ha minden héten kivasalom a hajam?

Hátközépig ér?, vékonyszálú, hullámos hajam van. Ha kivasalom kb.2-3 napig egyenes. Már vasaltam párszor, de nem látok rossz változásokat rajta. Ha továbbra is vasalnám tönkremenne? H?véd? spray-t nem szoktam használni, mert mindig elfelejtem.

Legjobb válasz: Heti 1-2x nem igazán ártalmas, de hõvédõt mindenképp használj.

Heti 1-2x nem igazán ártalmas, de hõvédõt mindenképp használj.
Ha csak hetente vasalod nem olyan nagy problema, de nem ajanlatos a hajvasalas.Ha rossz valtozasokat veszel eszre a hajadon hagyd felbe.


Egy klíma számára mennyire "ártalmas", ha elvesszük előle az áramot?

Olyan, mintha egy számítógépet húznánk ki, tehát megvan a szabályos leállítása ennek is? Vagy soha nem lenne baja, csak simán olyan, mintha egy TV-t húznánk állandóan ki? Azért kérdem, mert néztem fogyasztásmérővel és leállítás után is van 100W körüli fogyasztás értéke. Sőt utána 2 percig még 2-3W felvett teljesítménye van. És csak utána megy le 0.5W-ra. Tehát "valamilyen" folyamatokat még csinál a klíma.

Legjobb válasz: Szia! Használat utáni mûködéskor ,szárítja/szikkasztja a szellõzõ rendszereit.Ha azonnal megszünteted a tápellátást, akkor párás nedves marad.Több baktérium tud elszaporodni.

Szia! Használat utáni mûködéskor , szárítja/szikkasztja a szellõzõ rendszereit.Ha azonnal megszünteted a tápellátást, akkor párás nedves marad.Több baktérium tud elszaporodni.
igen, így van. ez már okosklíma. arra kell csak ügyelni, hogy ne akard azonnal újraindítani. a kompresszor nem tud elindulni a nagy fejnyomás miatt, várni kell tíz pecet, akárcsak a háztartási hûtõknél.
sok klíma már az újraindítást is megoldja magának ilyen esetkben

Közvélemény kutatás: szerintetek mennyire ártalmas, ha a gyerek napi 2 liter gyümölcs teát iszik (pl. víz helyett is)?

Legjobb válasz: Én is vízpárti vagyok, ha szomjas, akkor elsõsorban azt igya. Sajnos sok gyerek manapság csak a kádban ismeri a vizet, nem a pohárban. Persze 1-1 pohár gyümölcstea idõnként jól esik, de nem kellene hozzászoktatni, hogy inni csak édes löttyöket lehet.

Én is vízpárti vagyok, ha szomjas, akkor elsõsorban azt igya. Sajnos sok gyerek manapság csak a kádban ismeri a vizet, nem a pohárban. Persze 1-1 pohár gyümölcstea idõnként jól esik, de nem kellene hozzászoktatni, hogy inni csak édes löttyöket lehet.
Én nem tartom túl jónak, még akkor sem, ha nincs benne cukor. (a tea élénkít stb)
Én jobban szeretem ha vizet iszik a gyerek. Nem adnék neki ennyi teát. A cukor nagyon nem jó a fogainak, és ha belegondolok, hogy ez mennyi cukor egy héten. Én amúgy sem igen teszek cukrot, sót az életelihez (kivéve sütemény). Én inkább csökkenteném az adagot, helyette vizet, szörpit, turmixot, gyümölcslevet (házi), limonádét, felválva adnék.
1. vagyok. Kedves kérdezõ! Biztos, hogy teofillinre gondoltál?? :) Nem inkább koffeinre? Koffein nincs a gyümölcsteákban, ha az tényleg 100% gyümölcs. Nekünk is van itthon pick wick gyerektea, de nem ízlik a fiamnak. Csak vizet iszik itthon. A bölcsiben ivólé + tea. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!:-)
kíváncsi lennék a házi szörp receptedre, amiben nincs cukor! leírnád?
Én azért lecsökkenteném. Lassan 3 éves a kislányom és csak a vizet issza meg és a napközibe ha más van, pl. gyümölcslé, azt megissza, itthon nem :-( Nagy ritkán iszik gyümölcsteát, Saga-t szoktam venni, de én úgy vagyok vele, hogy amíg megissza édesítés nélkül, addig nem erõltetem. És mivel nem édesítem neki, nem tudja, hogy lehetne, így megissza :-)
Ha nem lenne benne cukor nem lenne gond.
Arra értettem a szörpit, hogy kicsit változatosabb folyadék fogyasztásra lenne szükség. És a víz mellett lehetne 1-1 pohár egyéb folyadékot is inni. Én házi szörpit adok a gyereknek amiben vagy nincs is cukor, vagy legalább tudom, hogy igazi gyümölcsbõl, virágból készült.
Attól függ, hogy mennyi cukor van benne :) Ha nincs, akkor - szerintem - nem gond.
szerintem minimálisan rosszabb, mintha vizet inna...Ha valóban gyumolcstea az csak szárított gyümölcs...a gyümölcsös tea az más, de pickwickes gy.tea valóban gy.tea.. off:utolsó, ugye te se gondoltad komolyan, h a szorpiben kevesebb cukor van, mint 2ek? amúgy ha a folyadekpotlasrol van szó tokmindegy, h víz, leves tea, stb. mindegyik beleszámít..
A kérdező hozzászólása: a gyümölcsteákban (fõleg a gyerekteákban) nincs teofillin! vagy rosszul tudom?
A kérdező hozzászólása: Persze 2 literhez 2 ek cukor
A kérdező hozzászólása: Filteres gyerekteát (Pickwick) kap és 2 ek cukorral (a mézeset nem issza meg)
Milyen gyümölcs teát, és hogy van az ízesítve? Filtereset?
Szerintem egészségtelen cukor nélkül is és cukorral is. Eleve filteres, tehát nem tudod, hogy mit raknak bele. Lehet venni szárított gyümölcstea keveréket, ami kimondottan gyerekeknek van. Na az tényleg gyümölcs, és nincs benne koffein.

Mennyire ártalmas, ha többször kivettem a köldök pc-met, összeforrt, és többször visszatettettem?

Kb 3-4x két év alatt

Legjobb válasz: Hát nem mondom hogy jót tesz, de ha nem volt belõle különösebb baj akkor gondolom nem lesz, hát csak nem rákosodik el vagy ilyenek...bár én egy ilyen sebbel azért a szoliról lemondanék, mondjuk nekem nem nehéz...fene se akar szinesbõrü lenni, hiába nem vagyok rasszista

Hát nem mondom hogy jót tesz, de ha nem volt belõle különösebb baj akkor gondolom nem lesz, hát csak nem rákosodik el vagy ilyenek...bár én egy ilyen sebbel azért a szoliról lemondanék, mondjuk nekem nem nehéz...fene se akar szinesbõrü lenni, hiába nem vagyok rasszista
A kérdező hozzászólása: Kivettem legelõször, utána kb egy évig nem volt benne ékszer, és picit sötétebb színû pötty maradt utána... Most is
Ízléstelen. 18/f
csak annyit árulj el, hogy miért vetted ki ennyiszer?

Mennyire ártalmas, ha minden csütörtökön kivasalom a hajam?

Csak mert olyan semmilyen a hajam, se nem hullámos, se nem egyenes. ÉS ha kivasalom sokkal szebbnek érzem magan. MEg amúgy is elég kés?n ér? tipus vagyok, és így legalább komolyabbnak és érettebbnek látszok.

Legjobb válasz: Ez teljes mértékben hajtípusfüggõ. Barátnõm évek óta vasalja a haját rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) és meg sem látszik rajta. Ugyanolyan szép fényes, puha tapintású, selymes, mint korábban volt és nem is igazán töredezik nekem. Én hetente 2-3x vasaltam korábban és nagyon durván eltöredezett a hajam, nem is volt fényes és puha, helyette fakó és sprõd lett. Pedig használtam hõvédõt. Szóval ki kell próbálni, máshogy nem fogod megtudni. Minél kisebb hõfokon vasald a hajad, használj elõtte hõvédõt és hetente 1x használj balzsamot vagy pakolást. Ezenkívül valószínûleg jó szolgálatot tesz egy hajvégápoló is. Ja, és 3-4 havonta vágass a hajadból egy kicsit.

Ez teljes mértékben hajtípusfüggõ. Barátnõm évek óta vasalja a haját rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) és meg sem látszik rajta. Ugyanolyan szép fényes, puha tapintású, selymes, mint korábban volt és nem is igazán töredezik nekem. Én hetente 2-3x vasaltam korábban és nagyon durván eltöredezett a hajam, nem is volt fényes és puha, helyette fakó és sprõd lett. Pedig használtam hõvédõt. Szóval ki kell próbálni, máshogy nem fogod megtudni. Minél kisebb hõfokon vasald a hajad, használj elõtte hõvédõt és hetente 1x használj balzsamot vagy pakolást. Ezenkívül valószínûleg jó szolgálatot tesz egy hajvégápoló is. Ja, és 3-4 havonta vágass a hajadból egy kicsit.
Az elõttem szólóval egyetértek. Tatsál be mindent amit ír, és nem lehet olyan nagy kár. Bár én a fodrászt 1, 5-2 havonta ajánlanám, mert akkor jobban nõ és nem töredezik annyira. Én pont augusztusban jártam meg hogy 4-5 hónapja nem vágattam le a hajam és 10 centit kellett vágni, hogy újra egészséges, töredezettségmentes legyen:)
Igen ártalmas!! mert egy minimum 150 fokos kerámialappal égeted ki a tartást a hajadból -.- hogy a p-be ne lenne ártalmas?..
nagyon. vasald inkább szerdánként, az egészségesebb.
omg.. csütörtök az nem jó nap. Valaki itt írta a szerdát. Az remek nap. De csütörtökön tök ártalmas. A szerda maradhat. De csak akkor, ha páros napon szerda. Ha páratlanon, akkor kedd.
vagy még talán a péntek is belefér, de nem is értem, hogy a csütörtök hogy jutott eszedbe?! hiszen köztudott, hogy hajvasalásra az a legalkalmatlanabb nap...
A kérdező hozzászólása: haha, nagyon vicces... Amúgy meg azért csütörtök, mert szerdán mosom meg a hajam és másnap reggel meg kivasalom
A szerda nem jó nap a hajmosásra.. Az a hétfõ. tudni illenék.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nem tudom kis hõfokon vasalni, mert akkor egy óra múlva visszaáll, ezért 200-210°C -on szoktam, így legalább megáll 1-2 napig...
Basszus! A 200 fok nagyon durva! Én olyannal szoktam amihez ha az ujjammal hozzáérek akkor alig süti meg. És nekem is nagyon szar hajam van, vagy hogy fogalmazzak, de kitart akár 3 napig is.

Mennyire ártalmas, ha veszek a sportboptban multivitamin tablettát, de nem szedem, csak egy hónapig?

Lehet kapni ilyen Scitec nutrationos multivitamin-ásványi anyag kombót, ami tartalmaz mindent, amit egy nap be kéne venni. Ha ilyet szedek, de csak egy hónapig, akkor az sokat árt?

Legjobb válasz: Miért akarod csak egy hónapig szedni?

Miért akarod csak egy hónapig szedni?
A vitaminok olyan fontos mikro-tápanyagok, amikre egész életünk folyamán szükség van. Sajnos a mai ételek már nem tartalmazzák a szükséges mennyiségeket, ezért jó minõségû multivitamint mindenkinek érdemes lenne szednie. És ha valaki csak egy kúrában gondolkodik, az nem jó, mert nincsenek a szervezetünkben vitamin-raktárak ahol el tudna raktározódni több vitamin, ezért érdemes folyamatosan szedni. Ha csak néha-néha szedsz vitamint, ártani semmit sem ártasz magadnak, kivéve hogy amikor nem szeded, nem jutsz hozzá a szükséges mennyiséghez, ezért fáradékonyabb lehetsz ahhoz képest, mint amikor ellátod a szervezetedet velük. A vitamin-hiánynak fokozatai vannak. Ha valaki még fiatal, és nem szed táplálékkiegészítõt, annak a szervezete még meglehetõsen jól tudja tolerálni a vitaminok hiányát, hiszen neki még jóval több sejtje születik mint amennyi elpusztul. Késõbb, ahogy idõsödünk, és nem pótoljuk a hiányokat, kisebb nyûgök már jöhetnek, fejfájások, fáradtságérzés, bõrproblémák, izületi fájdalmak, magas vérnyomás, érbetegségek....stb. Ha ebben a stádiumban elkezdi pótolni a hiányokat, akkor elég gyorsan helyre tud állni a szervezet. A vitamin-hiány erõsebb fokozatai, amikor már rögzült betegségek alakulnak ki. A mai orvostudomány még nem jött rá, hogy nem csak VALAMI! okozhat betegségeket, hanem VALAMINEK A HIÁNYA! is lehet a probléma oka. Ezért olvasd el dr Lenkei Gábor: Cenzúrázott Egészség c. könyvét, és sokkal többet megtudhatsz arról, hogy miért nem kapsz a gyógyszertárakban olyan vitamin-készítményeket, amelyek a VALÓBAN szükséges mennyiségeket tartalmazzák. Az általad említett vitamin nagyon jó összetételû, nyugodtan szedheted állandóan, sõt jót teszel az egészségednek ha egy más gondolkodásmód birtokában életed végéig szedni fogod. Olvass sokat, nem biztos hogy mindenben igazat mondanak az orvosok. Ismerek olyan lelkiismeretes orvosokat, akik már merik javasolni a betegeiknek a vitaminokat, és már nem félnek attól hogy esetleg elvesztik a munkájukat azért mert nem csak a fejükbe vésett dogmák szerint végzik munkájukat. Ne hagyd magad átverni, és jó egészséget kívánok!

Mi a véleményetek a Hipp bio bébiételekről? Mennyire ártalmas a babának, ha néha kap ilyet? Milyen a minőségük?

Szeretek főzni,de kértem ilyeneket ajándékba a babának,mert azt olvastam,hogy ezek azért viszonylag megbízhatóak,és jó ha van itthon azért a változatosság kedvéért,vagy ha elmegyünk valahova.

Legjobb válasz: Én nem tudom mi a fene ez a mánia, hogy a bébiétel ártalmas a babának... Inkább azt olvastam, hogy ezek sokkal szigorúbban ellenõrzött alapanyagokból készülnek. Ha meki kaját enne, akkor azt mondom, hogy na, az ártalmas. De a bébiétel...??? Ne már!

Én nem tudom mi a fene ez a mánia, hogy a bébiétel ártalmas a babának... Inkább azt olvastam, hogy ezek sokkal szigorúbban ellenõrzött alapanyagokból készülnek. Ha meki kaját enne, akkor azt mondom, hogy na, az ártalmas. De a bébiétel...??? Ne már!
Viszonylag megbízhatóak? Sokkal megbízhatóbbak, mint a gyümölcsök zöldségek, amiket megveszel a piacon/boltban. Kellene néha kicsit gondolkodni is.
Szted mi baja lehet egy bebieteltol a gyereknek? Mit arthat az? En fiam is jobban szerette a foztomet de kapott sok bebi etelt is.. anyukak szedjetek mar ossze magatokat de komolyan..falnak megyek az ilyen kerdesektol..csak azert nyitom meg hogy megkerdezzem a kerdezot hogymit feltetelez milyen baja lehet tole a gyereknek..erdemi valaszt meg sosem kaptam mi az alapja ennek a nagy rettegesnek amiben egyes nok elnek..
Hát én amondó vagyok, hogy a bébiételek nem ártanak a babának. Én is mindent fõzök és frissen készítek neki, de vannak alkalmak amikor nem vagyunk otthon és akkor bizony kell az üveges babakaja. Mi a Hamét vesszük, mert olcsó és finom. Ebben is van bio, éde szerintem minden ilyen üveges be van vizsgálva, biztos, hogy nem ártasz a gyerkõcödnek vele. A Hipp ugyanaz, mint a többi, csak dupla áron, mert Hipp. Nekem most van itthon kb 20-25 üveg bébiétel. Java Hamé-s, de kecskeméti, univer és a hipp is megtalálható közte. Én akcióban szoktam venni õket, hogy legyen itthon. Mi sokat kirándulunk és ahogy említettem ilyenkor nagy segítség a kis üveges kaja...
én is amondó vagyok nem rosszak, ....most, hogy minden friss én is fõzöcskélek de bizony elõfordul az is , hogy éppen nincs kedvem, ilyenkor elõkapom és adom....de azt el kell mondjam a fõztömet valahogy jobban eszi a lányom:)
Ên üvegessel tömöm a gyerekemert megbizhatòbb szerintem mint a zöldsègesnèl vett gyümölcs. Hippet azèrt veszek mert szereti.Hamèt nem eszi meg de a rossmann sajât màrkàt igen. A Hipp egy màrka..teljesen jo
Én friss gyümölcsöt, zöldséget adok neki, szívesen fõzöcskézek :) De ha elmegyünk itthonról, akkor viszont bébiételt kap, azt is szereti :) A Hipp jó, csak drága. Én dm-es babylove-ot meg Kecskemétit szoktam venni.

Ha valaki összerágja a hashajtót, az mennyire ártalmas?

Legjobb válasz: Nem tudom melyik hashajtóra gondolsz, de ha az utasítás szerint egészben kell lenyelni, vagy szétrágni nem szabad, akkor bizony ártalmas. Valószínû a nyálkahártyát is irritálja, esetleg a fogaknak is árt. Nem véletlenül tiltják néha a szétrágást, felezést, stb.

Nem tudom melyik hashajtóra gondolsz, de ha az utasítás szerint egészben kell lenyelni, vagy szétrágni nem szabad, akkor bizony ártalmas. Valószínû a nyálkahártyát is irritálja, esetleg a fogaknak is árt. Nem véletlenül tiltják néha a szétrágást, felezést, stb.
A kérdező hozzászólása: köszi, amúgy STADALAX


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!