Találatok a következő kifejezésre: Mennyire árt babának, ha nem (10 db)

Mennyit árt a babának ha nem akarom szoptatni?

Félek a melleim elveszítik teljesen a szép formájukat.

Legjobb válasz: A szoptatástól kialakul egy olyan anya-gyermek kapcsolat amit máshogy nem tudsz kialakítani vele.Arról nem is beszélve,hogy az anyatejnél nincs jobb a babónak.Mindig kéznél van nem kell melegíteni meg cumisüveget fertõtleníteni.A melled meg így is úgy is meg fog változni hisz a szülés után közvetlen bedurrannak és akkor hirtelen megnyúlik a bõröd.Szóval szerintem akkor már legyen értelme a "változásnak".De drasztikus változás nem lesz!!!Nem fog úgy kinézni mint a zokniba dobott vasgolyó ne erre gondolj!Csak puhábbak lesznek.Nekem legalábbis ilyen lett de nem lógnak gy kicsit sem pedig 1 évig szoptattam!

A szoptatástól kialakul egy olyan anya-gyermek kapcsolat amit máshogy nem tudsz kialakítani vele.Arról nem is beszélve, hogy az anyatejnél nincs jobb a babónak.Mindig kéznél van nem kell melegíteni meg cumisüveget fertõtleníteni.A melled meg így is úgy is meg fog változni hisz a szülés után közvetlen bedurrannak és akkor hirtelen megnyúlik a bõröd.Szóval szerintem akkor már legyen értelme a "változásnak".De drasztikus változás nem lesz!!!Nem fog úgy kinézni mint a zokniba dobott vasgolyó ne erre gondolj!Csak puhábbak lesznek.Nekem legalábbis ilyen lett de nem lógnak gy kicsit sem pedig 1 évig szoptattam!
Nem csak neki árt, hanem neked is!!! A babának a legjobb az anyatej.
Az én fiam pl a tászertõl lett szorulásos. A mai napig szenvedünk vele. Barátnõmé úgyszintén, éjjel az ügyeletre kellett vele rohanni mert kijöbb a végbele. A szomszéd kisfiú szintén a tápszertõl lett szorulásos, neki sérve lett tõle. Szóval igen árthat a tápszer!!!
Már bocs, de ez elég önzõ dolog...
Ne máááááár! Ismét egy provokatív kérdés. Remélem senki nem dõl be neki!
Sok nõ nem szoptat igen, de nem azért mert nem akar. Hanem mert valamiért nem teheti meg. A tápszert nekik találták ki. És belegondoltál már arra, hogy mi lesz akkor ha lesz egy csomó tejed??? Akkor ha nem szoptatsz még fejheted is. Ami majdnem ugyanolyan csak még fájdalmasabb is. De azt is megteheted, hogy nem szoptatsz és nem is fejsz, ha minden áron össze akarsz szedni egy jó kis gyulladást! HAJRÁ, mindent bele. Te inkább ne szülj gyereket.
Remélem ezt te most nem gondolod komolyan.
Szerintem a kommentjeiddel ne provokáld tovább itt a lányokat. Szerintem mindenkinek fontos, hogy hogy néz ki szülés után, de a külsûségekre nem mindig lehet adni. És van aki nagyon sokat küzdd azért, hogy olyan legyen, mint elõtte, csak tudod, ha a baba annyira kitágitotta a csipõd meg a medencéd, hogy a régi farmered akkor sem megy rád ha a fene fenét eszik is, akkor nincs mit tenni. Majdnem 4, 5 kg babát szültem és olyan széles maradt a csipõm, hogy sajna a régi nadrágaimat nem tudom összegombolni, pedig már rég visszanyertem a szülés elõtti súlyom, sõt kevesebb vagyok.
Már ne is haragudj, de ha azért aggódsz, hogy nem fog vonzónak tartani a férjed, akkor gondolom az is megfordult a fejedben, hogy elhagy egy csinosabb nõért, akit vonzóbbnak tart nálad. Vagy nem? Elõre sajnálom szegény babát. Azt veszedel tõle ami neki a mindent jelenti az elsõ napokban: az anya közelségét és a megnyugtató szopizást. Furcsa az élet.Én lelkibeteg lettem mikor elapadt a tejem, napokig sirtam és más meg mindent megtesz, hogy ne szoptasson.
Háát te egy jó nagy h...lye pi...csa vagy! Apárod pedig egy tus....kó lehet. Szép pár lehettek!!
Miért kell még az ilyen kérdezõ alá adni a lovat? Nem tûnik fel, hogy csak provokál?! Meg lehet nézni az így gondolkodó nõk gyerekeit, hogy mennyi problémás, magatartás zavaros, kezelhetetlen gyereknek van ilyen anyja. Aztán majd csodálkozik, hogy alig várja, hogy 18 legyen és elhúz otthonról, mint a vadlibák. Minek az ilyennek gyerek, aki már most, hogy mércsak nem is terhes, azon gondolkozik, hogy nem fogja szoptatni, mert csúnya lesz a melle. Kérdezõtõl kérdezném, és akkor béranyát fogsz fogadni? mert tudod, a terhesség alatt, akármennyit is hízol, ki fog nyúlni a bõröd, ne adj isten csíkos lesz, nem beszélve arról, ha valami miatt császárral kell szülnöd, ott marad a heg örökre. Szóval? még mindíg a melled a legnagyobb bajod?
Én meg mindent megtennék, csak legyen tejem, és tudjam szoptatni a kislányomat:( more milket szedek, iszom a laktoherbet..és még sincs... bele vagyok betegedve.
Az a legfontosabb, hogy szeresd a babád, és próbálj megadni neki mindent! A legfontosabb, hogy mindketten/hárman boldogok legyetek! És ha ez csak tápszerrel lehetséges, akkor azt adj neki! Hidd el, õ akkor is szeretni fog, akkor is te leszel neki a világ közepe, akkor is kialakul az anya-gyermek kötõdés, ha nem szoptatod!
A kérdező hozzászólása: Szerintem aki provokációnak érzi, az ne válaszoljon.Ha valakit bánt a kérdésem, és a véleményem, akkor sem.Én tényleg akartam tudni a véleményeket, senkinek sem másztam bele a magánéletében, nem szidtam mást amiért szoptatott, sem a férjét .Itt a legtöbb nõ ezzel kezdte.sajnálom hogy egyre kevesebb az értelmes nõ, aki bántás nélkül is le tudná írni a véleményét.Pontozni pedig senkit le, sem fel nem pontoztam.
Hát ha valaha elhagyna a férjem, akkor nem a mellem miatt, az fix. 13, 06-os vagyok amúgy. Persze, hogy vonzó szeretne maradni a nõ mindig is a férjének, hiszen viszont is elvárjuk/elvárom. na de fontosabb neki is a gyereke, meg nekem is annál, hogy valami miatt, amirõl nem tehetünk (mell mérete) féljünk egy percig is. ez hülyeség! igenis csinos, vékony anyuka vagyok, adok magamra, fodrászhoz, kozmetikushoz járok, jól öltözök, nem maradtam itthonülõs melegítõs anyuka, de a szoptatás nem volt kérdés soha. De azt csinálsz amit akarsz. Tényleg ki kell majd fejned valahogy. Amúgy észrevettétek, hogy 1-2 100%-os hasznos válasz van csak: :DD vicc...
14.17-es vagyok. Még valami. A férjed akkor is elhagy, ha a bõrön megrepedezik? Mert lehet ugyan tenni ellene, én kentem mindenfélével reggel délben este, de mégis olyan a hasam, mint egy pókháló, a cicimrõl nem is beszélve, mert annyi tejem volt az elején, mikor bedurrant, hogy 2 számmal nagyobb melltartó kellett és a bõröm kb 2 napig birta a terhelést. Mint elõttem irták, sajnos ez is genetika. De a férjemet ez sem érdekli, (mielött valaki kikezdene, nem papucsférjem van, csak nagyon szeret engem, és a kicsit rajongásig imádja) inkább nekem nem tetszik és valószinû soha nem lesz már rajtam bikini többet az életben.
A kérdező hozzászólása: Szó nem volt arról, hogy a férjem elhagyna.Ha nem szeretne, nem mentem volna hozzá, nem szülnék neki.Nem is értem miért kell ezekkel jönni.Azok a nõk, akiknek ez volt az elsõ gondolatuk, ezzel egyidõben meg is nyugtatták magukat, hogy az õ férjük sose hagynák el egy csinosabb nõért.Na ez a magunk becsapása.És az ilyenek írnak a lentebbi, "elhagyott a férjem" rovatba.
El fogja veszíteni a melled a formáját ha szoptatsz ha nem, h szülsz h nem de tornával késleltetheted.
Szules utan nemcsak a mell, hanem tobb testreszed is elvesziti a formajat. Fenek, comb, has, a koldoke is sok nonek sajnos megereszkedik, a combja csikos lesz...stb. tobb problema lesz, nemcsak a mell a gond, es a szoptatas! Plane ne is beszeljunk arrol, ha netalantan csaszarral kell vilagra hozni a babadat. Akkor vagni fogjak a hasadat, ez egy komoly hasmutet lesz. Szerintem jobb lesz elgondolkoznod, hogy szulsz-e egyaltalan gyereket!
A melled formáját egész jól megõrizheted, ha már a terhesség elejétõl egy jól tartó, kényelmes melltartót hordasz egészen a szoptatás végéig. Megtartja a melled, nem tud megereszkedni a bõr. Szerintem ha egy "normális" férfi a felesége mellét fontosabbnak tartja, mint a gyermekének adható legjobbat, ott el kell gondolkodni. Ha Neked ennyire fontos, akkor szoptass nyugodtan, utána meg sebész. Hány éves vagy? Korral együtt sajnos mindenképpen veszít a melled a feszességébõl. A terhesség alatti súlygyarapodás is megviseli, stb. Ha ezt így nyilvánosan megkérdezed, akkor szerintem még várjatok egy kicsit. Beszélj a pároddal, halgasd meg az õ véleményét is. Lehte, hogy meg fogsz lepõdni.
Én szülésznõ vagyok és van egy kislányom , fél évig szoptattam és nemhogy csúnyábbak hanem még szebbek feszesebbek és nagyobbak lettek a melleim. Ennek egy titka van!!!! Mégpedig az hogy nagyon fontos hogy végig éjjel nappal merevítõs szivacsos melltartót hordjál!Ez nem vicc, nekem tökéletesen bevált és a pasim imádja a melleimet.A lényeg az hogy a súlya miatt ereszkedik meg a mell, de ha ezt kivédeded egy push up-os melltartóval, biztos hogy nem fog megereszkedni. Ja és a tápszerrõl annyit hogy annyival rosszabb mint az anyatej, hogy nem tartalmaz immunglobulinokat, azaz antitesteket amikre a babának az immunrendszer kialakulásához feltétlenül szükség van és a aszoptatással hamarabb visszanyered az alakod mert a szervezeted energiát használ fel. Mindenképp szoptass és ne félj, még szebbek lesznek a melleid.
Sztem nincs egészségesebb dolog, mint a szoptatás.Azt mondták, ellánálóbb lesz tõle a babab, stb.Ha 3 hónapos koráig nem kapja meg az anyatejet, nagyobb eséllyel lesz allergiás mindenfélére. De, ha nem akarsz szoptatni, van olyan lehetõség is, hogy megveszed neki az anyatejet. Viszont szülés után úgyis beindul a tej, napokig akkora lesz a melled, mint egy görögdinnye és az ápolók szopiztatni fogják a picit a ciciden. Ha nem szoptatsz már ott, mire kijössz a kórházból begyulladnak a melleid és tejlázad lesz. Elhiheted, nincs fájdalmasabb és szörnyûbb dolog. Pedig én 3 óránként fejtem a tejet, mégis begyulladt.
Szervusz No, nem olvastam végig az összes hozzászólást, 3 oldalig futotta a türelmem :) . Én férfiember vagyok (33). Meglehet jön az én életembe is baba. A Kedvesem 45-ikben van! Van egy 23 és egy 24 éves lánya. Tehát ezért is, azért is lógnak a cickók... Viszont így is szexinek találom. S ha a "jövõrõl" (baba) van szó, kapjon meg mindent (tejet), amit csak kaphat. Tényleg ott van a plasztika, ha esetleg kellene. Sok olyan példa van elõttem, hogy igenis szexibb lett a nõ a gyermek szülése, szoptatása stb. után. Hajrá, szorítok Neked, nektek.
Amugy a ferjed mit szol a tervedhez? Lehet, hogy ot is meg kellene kerdezni errol, ha mar annyira felsz attol, hogy azert hagyna el, mert a szoptatastol mas alakja lett a mellednek. Az is lehet, hogy nem csak mi neznenk rad kikerekedett szemmel, hanem a ferjed is. Bar nem vagyunk egyformak, de az en ferjem pont azon akadt volna ki, ha eloallok neki azzal, hogy "Dragam, nem szoptatom szerelmunk gyumolcset, mert a mellem alakja fontosabb". Valoszinuleg ezen a ponton gondolta volna at a hazassagunkat...
Kedves Kérdezõ! Te is azon hölgyek közé tartozol aki kérdésedet fel sem tetted volna, ha már a karjaidban tartanád a kisbabádat. Férjed majd a szoptatás közben fogja alakodat, melledet lényedet a legeslegszebbnek látni. Emlékezz majd a szavaimra miután megszülted a gyermekedet!
A kérdező hozzászólása: Nincs gyerek, nem értem mirõl beszélsz.
Egy masik kerdesnel te hozzaszoltal, es azt irtad, hogy mar van egy 8 honapos babad! Ez igaz? Akkor miert tetted fel ezt a kerdest? Nem szoptattad es lelkiismeret furdalasod van, vagy miert? Annak idejen amikor a babadat vartad, nem olvastal az anyatej fontossagarol??? Es azt is irtad, hogy akkora a melled csak mintha leamputaltak volna, es csak a bimbo maradt szinte meg. Most akkor oszinten mi van?
És ha egyszer nagyobb korában megkérdezi a babád, hogy "anya én szopiztam?", mit fogsz mondani?Nem kincsem akkor tönkre ment volna a mellem, apádnak meg megtetszett volna egy feszes mellü csajos, aztán itthagy! Vagy netán majd azt hazudod, hogy nem volt tejed...
Artani nem art, de nem is hasznal. Amit az anyatejjel magaba sziv a baba, azt 1 tapszer sem tudja. Amugy magadat fosztod meg egy csodalatos elmenytol es kapcsolattol, de legalabb a melleid megtartjak a szep formajukat (vagy nem. a terhesseg alatt is valtozik a mell). Kinek mi a fontosabb...
Most már vannak nagyon jó tápszerek, ki kell próbálni õket. Az én kisfiam is 8 hétig szopott, (megjött a menszeszem és már nem kapta be a cicim) bár tovább tudtam volna szoptatni...Aztán szorulásos lett egy bizonyos tápszertõl, lecseréltük másikra és hála a mai napig simán jön a kaki. Ha teheted az elsõ 1-2 hónapba szoptasd, utána szépen csökkentsd a mellre tételt és lassan elapad a tejed, ha nem szívja a baba. Lefejheted és eladhatod, de az elsõ 1-2 hónapban mindenkébb adj anyatejet az immunrendszere miatt. Nekem se nagyon változott meg a mellem, pedig fejtem rendesen, hogy visszajöjjön a tejem, de sajnos nem sikerült. Te döntsd el. Ártani nem ártasz, de lehetnek lelki problémáid, ha késõbb megbánod, hogy nem szoptattál és azt utólag nehezen lehet orvosolni. Sok sikert!
Ja, és még valami, a depresszióról sem te tehetsz ha lesz hormonváltozás az oka.Nem tudom milyen a párod, mennyire segítõkész és elnézõ, de az írásodból nem úgy tûnik.Mindenféle bántás nélkül.Amúgy meg, hogy szoptatsz is lehetsz ápolt és csinos kismama.
A kérdező hozzászólása: nem, de rajta vagyunk a témán.Mindenképp szeretnénk. Ezen nem is gondolkodunk.Egyszerûen csak arról van szó, hogy nem akarom hogy a párom már ne tartson vonzónak.És nem hiszem hogy egyedül engem foglalkoztat a kérdés, és buta az a nõ aki azt hiszi, hogy ígyis úgyis jó a férjének.Az oké, hogy adunk neki egy életre szóló örömet, de azért ne legyünk már vakok, a férfiaknak igenis van szemük , ami néha élesebb mint a szivük.
Bocsi: zöldség, szopizás Ja, és az enyém a cumisüveget sem fogadta el, se tejjel, sem tápszerrel.
De figyelj, hogyha sok tejed lesz akkor úgyis fejned kell. Akkor meg ugyanott vagy vele mintha szoptatnál. Szóval még értelme se lenne a dolognak.
A kérdező hozzászólása: El szerettem volna ezt az utat kerülni.Igen, fontos.Családot akarok, nem pedig egyedülálló kismama lenni.
Amúgy nem véletlenül van ráírva minden tápszerre, hogy csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható. Nálunk pl ki se adják a tápszereket recept nélkül. És az itteni patikus meg is lepõdött amikor egyszer mondtam neki, hogy Pesten megvettem a tápszert recept nélkül.
Van megoldás!Szoptatás után csináltasd meg a melled, ha ennyire fontos!A babád legyen az elsõ!!!
A kérdező hozzászólása: Miért nincs olyan megoldás hogy a kecske is jól lakjon meg káposzta is maradjon?!
Nem árt neki, már vannak kifejezetten újszülötteknek való tápszerek is. De ha teheted, szoptasd, hihetetlen élmény! A szoptatott babák sokkal egészségesebbek! Ne félj, nem lesz olyan drasztikus a változás!
A kérdező hozzászólása: Ez elég ijesztõ.De ha ilyen veszélyes , miért adnak nekik, és miért lehet venni?
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy szoptat-e vagy sem. Nem attól lesz valaki jó anya, hogy a szoptatáson görcsöl. A tápszeres babák is szépek és egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Kösz, de nem arra voltam kíváncsi hogy szerinted szüljek-e, hanem hogy árt e a babának a tápszerezés.
A kérdező hozzászólása: Annyira irtózom attól hogy nem fogok a férjemnek már tetszeni.
Ha legalább 3 hónapig szoptatod akkor a babád is jól jár és annyi idõ alatt a cicid sem megy tönkre. A kecske is és a káposzta :) )))
Én már rég egyedülálló kismama lennék, ha tudnám, hogy a férjem a melleim miatt van velem!Idõvel ígyis úgyis lógni fog, akkor majd elhagy a férjed?Jó ég, eltudom képzelni milyen lehetsz...
A kérdező hozzászólása: Igen, ez jó megoldásnak tûnik.Kis ideig csak, akkor hátha nem ereszkedik meg annyira.
Azt te döntöd el, hogy szoptatsz-e vagy sem, a tápszer nem méreg, adj neki nyugodtan, de kezdjük az elején!A terhesség alatt biztos hízni fogsz 1-2 kg-t (és itt most nem mondjuk 20kg-ról beszélek, hanem mondjuk 5-10-rõl)Ki tudja mikor adod le.Gondolom nem szeretnél diétázni terhesség alatt és kizárólag zölségen élni.Babádnak sem tenne jót, különbözõ hiányaid lehetnek, amit nem biztos, hogy tablettával lehet helyettesíteni.Másfelöl, ha le is tudod adni a kilókat, nem bitos hogy ugyan úgy fogsz kinézni, mint elõtte.Én is ugyanannyi kiló vagyok, mint amivel teherbe estem, a csípõm mégis szélesebb és van egy pici hasam is, tehát átalakultam. Ha bedurran a cicid szülés után, muszáj lefejni, mert meggyulladást v. tejlázat kaphatsz, ami nem épp kellemes, ennyi erõvel oda is lehet adni szpoizni neki.A szoptatás, nekem sem a mindenem, (pláne nem az elején amikor még csak evett)de már aranyos nagyon, amikor markolássza és látszik rajta, hogy élvezi az evést, pedig mi már eszünk mást is. Úgyhogy gondold(gondoljátok) át ezt a gyerekkérdést (pláne ha a párod is így áll hozzá)ha még nem vagy terhes , mert van 1-2 dolog ami független tõled akármit is teszel ellene(genetika)! Amúgy babás vagy már? 5.5 hónapos anyatejes picilány anyukája
Ha nem akarsz szoptatni, akkor ne tedd, ez CSAK a TE dolgod! Én nem tudtam, szoptatnitápszeres a babámat, aki gyönyörûen fejlõdõ, egészséges, ügyes, aranyos, szép, NEM SZORULÁSOS, NEM HASFÁJÓS 9 hónapos nagy fiú. És a végbele is a helyén van! Hajrá NAGY magyar anyák!
Szia! Ne haragudj, de az, hogy a szoptatástól megereszkedik a mell, az úgy hülyeség, ahogy van! Én már a 4. babámat szoptatom. A nagyok majdnem két évig szoptak, a pici most 8. hónapja. Igaz sosem voltak hatalmas melleim, de egyáltalán nem ereszkedtek meg.. Van olyan ismerõsöm, aki sosem szoptatott, mert nem tudott, mégis lógnak a mellei. Szerintem ezt is a genetika befolyásolja, nem a szoptatás. Egyébként meg nem tudom elképzelni, hogy a férjed emiatt panaszkodhatna... vagy akár elhagyna..akkor igazán nem szeret..
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenhol olvasom hogy milyen jó is az neki.Meg is szeretnék mindent adni, de a család érdekeit is szem elõtt akarom tartani.Ha én boldogtalan leszek, õ is.Ha depressziós leszek-neadjisten-neki sem, és a férjemnek sem lesz jó. Örülök hogy válaszolnak tápszeres anyukák is, az ára nem gond, ki tudjuk fizetni. Nem hiszem hoyg rosszabb anyuka lennék, mint aki 8 éves koráig szoptatja a gyerekét.
Hát persze, hogy nem les baja a babának, ha tápszert eszik, nem méreg az!DE!A babádnak a cici nem csak élelem forrás, hanem az elsõ pár hónapban maga a világ, vagyis Te, a biztonság a nyugalom és még sorolhatnám.!Miért fosztanád meg ezt tõle, ha van tejed?A férjed is megérthetné igazán, és az elég kínos, hogy Én idegen jobbat akarok a babádnak és itt kampányolok, hogy szegény hozzá juthasson!Gondolkozz már...
Szia! nem lesz semmi baja a babádnak, ha tápszert adsz neki. Az én babám az elejétõl fogva tej+ tápszert kapott. Nekem sem volt minden vágyam az, hogy évekig szoptassam a babámat! Lehet, hogy lett volna több is, de nem tettem semmit az érdekében, 4 hónapos koráig kapott a babám tejet, azóta néha elõveszek neki a hûtõbõl.Gyönyörû és egészséges a babám, és még beteg sem volt. Sokkal jobb így mindkettõnknek, hiszen a végén nekem már csak nyûg volt a szoptatás, azóta mindkettõnknek jobb a közézete, boldogabb a babám. A tápszer viszont eléggé drága, nem érdmes az olcsókkal kísérletezni, igaz ismerek olyat, akinek az vált be. Ne legyen lelkiismeretfudalásod, mert nem szeretnéd szoptatni a babádat!
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet mégsem kéne szoptatni, csak tápszert adni. Igen, szép és csinos kismama akarok lenni, aki se magát se a férfét nem hanyagolja el.
Igen, nem minden baba fogadja el a tápszert. Fõleg ha három hónapig csak cicizett.
Szia!Kérdésedre válaszolva, nem árt a babának a tápszer.Én nem szoptathattam egészségügyi probléma miatt, és teljesen egészséges, másfél éves a kisfiam.A tápszert doki írja fel, pontosan azért, mert õ tudja hogy melyik fajta jó az adott babának.Persze hozzáteszem, a legideálisabb a babának az anyatej, és ha lesz tejcsid, szoptasd legalább kis ideig.
Felháborító!És mit mondasz szegény babád!Na kicsim lejárt a 3 hónap, holnaptól nincs cici ez van...!Lehet meg sem eszi a tápszert, mint pl az enyém!!!
A kérdező hozzászólása: Nem értem mi a baj.Van tápszer.Ez nem újdonság.Sok nõrõl tudok aki nem szoptat.

Mennyire árt a babának, ha nem tudok lemondani az édességről?

Napi szinten kívánom az édességet.

Legjobb válasz: a 35 ik héten tartok és ugy nézek ki mint aki a 3-ik 4ik hónapnál tart,van aki észre se veszi. az orvosom azt mondta,hogy nem ehetek édességet(sss...ne mondjátok el neki,de meik terhesnõ tudja ezt betartani:) )egyébként nem eszek sokat és azt mondta hogy sétáljak sokat.mindennap legalább 2 órát. szoval szerintem is egyél nem ártasz vele,de mértékkel,és sok mozgás mellett.

a 35 ik héten tartok és ugy nézek ki mint aki a 3-ik 4ik hónapnál tart, van aki észre se veszi. az orvosom azt mondta, hogy nem ehetek édességet(sss...ne mondjátok el neki, de meik terhesnõ tudja ezt betartani:) )egyébként nem eszek sokat és azt mondta hogy sétáljak sokat.mindennap legalább 2 órát. szoval szerintem is egyél nem ártasz vele, de mértékkel, és sok mozgás mellett.
1.szeretet-hiánya, ha a lelki hátterét nézzük, valószinûleg nem olyan mértékû a figyelem rád, mint eddig 2.a másik oka, hogy a babád édes szájú és kivánja, azaz meg kell egyed, még akkor is ha nem esik jól utána---ebbõl tudni, hogy nem te kivánod... egy cerbona szelettel szerintem nem teszel semmi károsat pl. a másik ami még eszembe jutott, nem bántásként irom, ne sértõdj meg!!! csak mert ide kivánkozik, mi van ha most nem tudsz ilyen apró dolgokról pl, lemondani --késõbb hogy tudod kezelni, hogy a gyerek az elsõ-utána te?

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Mennyit árt a babának, ha olyan szereket használok, amit terhes nőknek nem lehet?

Itt persze arról az id?szakról van szó, amikor még nem tudtam róla. Vagyis nem tervezett terhességr?l van szó, de lehet, megtörtént. Viszont pl. szépségápolásra használatos ultrahangos készüléket, ill. terhes n?k által nem alkalmazható szereket használtam az els? 1-2 hétben (mikor még nem sejtettem). Sérül a baba? Lehet, elvetetni is tanácsos akár ez esetben?

Legjobb válasz: szia, Ha megtapad a baba és spontán nem vetélsz el, akkor nem ártottál a babának. Remélem ez nem fog megtörténni. Csak inenntõl kíméld magatokat.

szia, Ha megtapad a baba és spontán nem vetélsz el, akkor nem ártottál a babának. Remélem ez nem fog megtörténni. Csak inenntõl kíméld magatokat.
Beszélj a dokiddal ezekrõl.Õ tudni fogja, h mi a legjobb.De az elsõ néhány hétben a legnagyobbat azzal lehet ártani, h nem tapad meg, de ez megtörtént. Persze a terhes nõk által nem alkalmazható szerek listája igen tág, így lehet majd a doki elküld másik orvoshoz is.De inkább 1-2 vizsgálattal több, mint egy beteg baba!
Elõször is nyugi!!! Ha stresszelsz emiatt, akkor árthatsz a Bébinek. Mondd el a dokinak, hogy miket használtál! Kérd, hogy küldjön el genetikai tanácsadásra!!! Ott segítenek és elmondják a lehetõségeket. A terhesség elején a "mindent vagy semmit" elve érvényesül, azaz, ha árt valami a babának, akkor megszakad a terhesség, ha nem, akkor nem feltétlenül kell aggódni. Az abortuszt nagyon alaposan gondold meg! Nem érdemes elvetetni, mert megijedtél! 12 hetes terhességi korig a szülõ kérésére megszakítható a terhesség. Utána csak akkor, ha fejlõdési rendellenessé lép fel. Nem könnyû a döntés. Õszintén kívánok jó egészséget! Menj el vizsgálatokra, halgass meg minél több szakvéleményt, de ne hallgass olyanokra akik nem hozzáértõ emberek!

9 hetes kismama vagyok és elkaptam valamilyen fertőzést. Az orvos adott Klion kúpot, de arra az van írva, hogy a terhesség első harmadában nem alkalmazható. Ha nem használom, akkor a méhemre is elterjed. Mennyire árthat a kúp a babának?

Legjobb válasz: Szia!A doki tudja mit ad neked,hidd el nem akar neked rosszat.Minden gyógyszerre rá van írva,hogy terhesség alatt nem ajánlott.Ha a fertõzés tovább terjed,elvetélhetsz.Gratula a babádhoz!12 hetes kismama

Szia!A doki tudja mit ad neked, hidd el nem akar neked rosszat.Minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt nem ajánlott.Ha a fertõzés tovább terjed, elvetélhetsz.Gratula a babádhoz!12 hetes kismama
Támogatom az elõttem író tanácsát! Ne aggódj, mert az orvosod tudja mit csinál!6 hetesen nekem is felírta, másnap már korán reggel zörgettem az ajtaját, hogy terhesség alatt nem szedhetõ Klion. Õ mosolyogva, elnézõen megnyugtatott, hogy tisztába van azzal, hogy állapotos vagyok!A babádhoz gratulálok!
De azért ugye tudta az orvos, hogy babát vársz? Jó, ez hülye kérdés, hiszen egy nõgyógyász ezzel rögtön tisztában van, ahogy megvizsgál, de azért gondoltam, megkérdezem. Amúgy a legtöbb gyógyszeren tényleg rajta van, hogy terhesen nem használható, de az orvos minden esetben mérlegeli az elõny-hátrány arányát. Azért azt jó ha tudod, hogy az orvosoknak kötelességük elsõsorban az anya érdekét szem elõtt tartani, és ezek után nézik a magzat érdekét is.

Mennyire árt a babának az, ha a kismama sok szénsavasat iszik? Nem okoz a babánál oxigénhiányt, vagy vérszegénységet, vagy ilyesmit?

Lehet,hogy hülyén hangzik a kérdésem,csak érdekel nagyon,mert sok szénsavasat iszok(pepsi,coca-cola,fanta,sprite,ásványvíz)..nem igazán tudom inni a gyümölcsleveket,mert feljön t?lük a savam.Érdekes,hogy a kólától viszont nem jön fel!!Tudom,hogy nem lenne szabad innom,de annyira szeretem ?ket.Inkább igyak gyerekteát liter számra,amibe nincs koffein??

Legjobb válasz: a szénsavas dolgok nincsenek jó hatással még egy nem kismamára sem... a kólát meg most felejtsd el, elvonja a kálciumot a magzattól... ha magas a savad, igyál meg naponta kétszer hideg citromos vizet (frissen facsart citromból) az a legjobb lúgósító...

a szénsavas dolgok nincsenek jó hatással még egy nem kismamára sem... a kólát meg most felejtsd el, elvonja a kálciumot a magzattól... ha magas a savad, igyál meg naponta kétszer hideg citromos vizet (frissen facsart citromból) az a legjobb lúgósító...
a szörp se túl jó, de mit szólnál egy kis szénsavmentes vízhez, szörppel turbózva? Nem literszámra, de néha-néha belefér.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy a sok teától a végére hányingerem lesz.Amikor beteg vagyok, akkor is az elsõ 2-3 liter még jól is esik, aztán már rosszul vagyok tõle, és hányingerem lesz ha meglátom.A teát sem tudnám inni folyamatosan a terhesség végéig.Még csak 8 hetes vagyok.
Ajánlom a házi gyümölcsleveket is. Én pl. almakompótot szoktam fõzni, és annak a levét is iszogatjuk. Nem teszek bele mást mint almát, citromot, fahéjat, kevés xilit-et (cukor helyett 1:1 arányban édesít és nem káros). Ezt felfõzöm, amíg az alma meg nem puhul. Utána az alma mehet eszegetni a levét inni... nagyon finom. Mi csak almával csináljuk, de biztosan mással is finom. Nem kell bele sok, megízesíti a vizet már 1-2 szem alma is. Akár 2-3 liternyit is meg tudok fõzni egy nagy leveses fazékban. próbáld ki, változatos :)
Nem a szénsavas a nagy gond, hanem a kóla, fanta és társaik, azt hanyagolnod kéne. Próbáld meg az ásványvizet szörppel vagy a gyümölcsteákat friss citrommal. Vagy egyél sok levest, az is folyadék.
Utolós vagyok:különben 39 hetes kismama vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igen kedves 7es válaszoló, egyre gondoltunk :D :D Jó lehet, hogy lehet inni, de azért nem annyit amennyit én iszok.Én évek óta kólán élek(vérszegény is vagyok egy kicsit), és mivel terhes vagyok, visszább kellene vennem nem kicsit..pláne meg a coca-cola-t meg a pepsit, mert ezekben koffein is van.Akkor marad a bubi mentes ásványvíz néha egy kis szörpivel :D
Utolsó:nem a szénsavra írták, hogy árt a csontozatnak, hanem a kólára!Különben én is a szénsavasat kívánom-igaz, én víz formájában iszom-nem gondolnám, hogy az ártana...az is igaz, hogy én soha nem szerettem a spritot, fantát, kólát.Vagyis abból csak a light, koffeinmentes változatot iszom néha(Németországból hozzuk).
Jaj, ugyan már! Semmi baja nem lesz a szénsavtól! Persze mértékkel! Én is ittam végig, semmi baja a csontjaimnak, a fiam csontja se lehetne erõsebb (3 éves)
:DDD na tessék, egyszerre gondoltunk a szörpire:) ))
A kérdező hozzászólása: Esetleg azt még szabad, hogy a bubi mentes ásványvízbe teszek szörpöt?Az nem árt a babának?Ha igen akkor nem teszek bele!!
A kérdező hozzászólása: Jaj tudom, hogy nagyon problémás kismama vagyok, de a csapvizet még annyira sem bírom, mint a teát.Pedig tudom, hogy a víz a legegészségesebb, de egyszerûen hányingerem van tõle!!Értettem..nincs több kóla!!Gravidát szedek, abban van kálcium, meg vettem kálcium pezsgõtablettát is, iszom minden nap, meg tejet-kakaót is iszom minden nap.Akkor megpróbálom inni a szénsavmentes ásványvizet.Azt hátha sikerül meginnom.Tudom, ugyan az mint a víz, de legalább abba nincs klór, hanem ásványi anyagok.
amúgy meg igyál szénsavmentest vagy csapvizet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét!! :)

Öt hetes terhes vagyok és külföldön élek mennyire árt az a babának ha haza repűlök? Mivel ahol most élek nem igazán nézik a kismamákat még egy ultrahangra is háromhonapot kell várni. Kettő órás ut repülövel árthat-e a magzatnak?

Legjobb válasz: Én 26. hétben vagyok, repültem többször is, nagyon korai terhesség alatt is és még fogok is. Két órás repülõúttal nincs semmi gond, a nyomáskülönbséggel, meg hasonlókkal ne foglalkozz, mert annak nincs alapja. A detektoros kapu miatt én nem aggódtam, ez nem röntgen, nem ér több károsodás, mint amikor átsétálsz az áruház ellenõrzõ kapuján.

Én 26. hétben vagyok, repültem többször is, nagyon korai terhesség alatt is és még fogok is. Két órás repülõúttal nincs semmi gond, a nyomáskülönbséggel, meg hasonlókkal ne foglalkozz, mert annak nincs alapja. A detektoros kapu miatt én nem aggódtam, ez nem röntgen, nem ér több károsodás, mint amikor átsétálsz az áruház ellenõrzõ kapuján.
5 hetesen szerintem sem kell aggódnod. a légitársaságok (már amelyik) is csak 3 hós terhesség után javasolja, hogy ne repüljenek a kismamik, azt is a nyomáskülönbség miatt, ill. trombózisveszély miatt. Szóval aggodalomra semmi okod, repcsire fel! :)
A 32.hétig nyugodtan repülhetsz onnan csak orvosi igazolással. a Aztán a 38héttõl nem.
szia! Gondolom te is Angliában élsz ahogy én is. Jól teszed, ha hazautazol. Szerintem nem árt neki és úgy hallottam, csak a 6. hónaptól veszélyes és néhány légitársaság már nem engedi a kismamát akkor gépreszállni. Én már 2 babát elveszítettem itt, mert csak a 12. héten küldtek uh-ra és akkor már rég nem élt. Most 8 hetes vagyok és nagyon izgulok, de találtam privát uh-t itt is, 50 fontért a 8-14. hét között is elvállalják. és direkt a bab életképességét nézik. ha érdekel, adok több infót. addig is érezd jól magad dinah
En is Angliaban elek, es maximalisan meg vagyok elegedve az ellatassal es a korhazammal! Semmikeppen nem mentem volna haza szulni! Az hogy a terhesseg korai szakaszaban uh-znak nem zarja ki a kesobbi vetelest! A 13 hetig a legnagyobb a kockazat! En mindenesetre orulok, hogy nem kukcskal a nogyogyasz, nem hinnem, hogy az barmiben egeszsegesebb lenne!
Bocsi elozo vagyok! A kerdesedre is valaszolni akartam! A Wizz Air-nel a 36dik hetig vallaljak a szallitast, de a 28dik hettol orvosi igazolas kell, hogy minden rendben van-e veled! Epp a napokban olvastam a honlapjukon!
Nyugi, még sok ideje van odabent, bõven visszafordulhat!
Ha esetleg nem fordulna vissza, akkor lehet tudnak segíteni, de ha mégis ígymaradna, lehet hogy császároznak, de nem kell félni, mert mindenre van már orvosi megoldás....Szóval ha nem fordul vissza akkor általában császárvan, mert attól félnek hogy mivel nagyobb a feje, beszorulhat , mert a többi rész könnyen kijön, és hát senki nem akarja, hogy megfulladjon, ha a doki úgy látja inkább elveszi császárral. Ne aggódj, nem lesz baj.
Szia!!!ne aggódj, mert nekem is a babóca 30 hetessen fejjel lefelé volt, és 34 hetessen visszafordult.Már azt hittem hogy nem fog megfordulni, ma voltam Uh és teljessen rendbe van minden.A kis fejecskéje megint lentvan, és ez már a doki szerint így is marad.üdv 39 hetes kismama
A barátnõmnek háromszor ígértek császárt a farfekvéses gyerekei miatt, de mindhármat megfordította. Valahol olvasta, hogy négykézlábra kell álni és lekönyökölni, így a popsid magasabban lesz. Hogy ettõl, vagy mástól, de mindegyik babája befordult és természetes módon szült három szép gyereket.

Kávéztok a terhesség alatt? Ha igen mennyit? Én 3 in 1 -et szoktam inni. Szerintetek árt ez a babának? ( A 12. hétig egyáltalán nem ittam, azóta nagyjából napi 1-et, de van amikor nem iszom. )

Köszönöm a válaszokat! 22+6 hetes kismami

Legjobb válasz: Én rendes kávét iszom, igaz nem minden nap. Azt is sok tejszínnel, habbal. A védõnõm szerint nem árt a babának, sõt nekem a vérnyomásom akkor 120/80, ha kávézom. Nyugodtan ihatod!

Én rendes kávét iszom, igaz nem minden nap. Azt is sok tejszínnel, habbal. A védõnõm szerint nem árt a babának, sõt nekem a vérnyomásom akkor 120/80, ha kávézom. Nyugodtan ihatod!
Szia! Én is kb a terhességem feléig nemigen kívántam, aztán egyszer arra ébredtem, hogy innom kell(én is 3 az 1ben szoktam) Reggel 2dl tej, 3az 1ben, és minden klassz.Szerintem semmi gond nincs vele:) 36 hetes km.
A 3 in 1 kávéban alig van valamicske koffein, nyugodtan ihatod. Elvileg napi 2-3 rendes kávé még mehet. Na most szerintem ez kb 5-6 ilyen 3 in1 kávénak felel meg. Annyit pedig úgysem iszol meg, gondolom. Én napi kettõt ittam ebbõl terhességem alatt.
A 3 az 1-ben kávé gyakorlatilag nagyon gyenge, olyan mint a capuccino. Tényleg kevés a koffeintartalma, szerintem is ihatod. A túlzásba vitt(2-3 csészénél több), erõs kávé csak az elsõ trimeszterben jelent veszélyt a babára, mert a mértéktelen koffein vetélést okozhat. De te már rég túl vagy ezen, és gyenge kávét iszol.Semmi bajt nem okoz.
Hát én terhesség alatt kaptam rá a 3 in1-re. Annyira szerettem az illatát, hogy minden nap ittam. Bár mondjuk nekem nagyon alacsony volt így is a vérnyomásom. Ha nem fenyeget magasvérnyomás, akkor napi egy-két ilyennel nem ártasz magatoknak! Boldog babavárást!
Szia! Én rendes kávét iszom, reggel egyet. De ha fáj a fejem, akkor még iszom egyet, mert akkor alacsony a vérnyomásom. Van, hogy 2 kávé után 100/80. És ekkor nem fáj a fejem. Nem ártasz vele.
Szia! Az en anyukam vegig kavezta mind az 5 terhesseget(alacsony vernyomas miatt) es egyikunknek sincs semmi baja. Nekem ugyanugy alacsony a vernyomasom es terhesseg alatt meg alacsonyabb volt ugy hogy a doki nekem is ajanlotta a kavet de en ra se birtam nezni, rosszul voltam meg a szagatol is. Nyugi a 3 in 1 olyan gyenge h semmi bajotok nem lesz tole. Szep babavarast: 8 honapos kisfiu anyukaja
Nekem muszály rendes kávét innom minden reggel, mert különben szédülök meg fáj a fejem. A védõnõm azt mondta, hogy napi 1 mehet. Szóval bizti 3in1-t is ihatsz. Boldog Babavárást!:) 23+5hetes km.
Szia! Minden reggel kávéval kezdek, máshogy nem megy. És minden rendben van velem és a babával is, igaz még csak 10 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Én az íze miatt iszom leginkább! Annyira finom! :-) Terhesség elõtt csak ritkán ittam, aztán úgy a 16. hét óta, ha lehet azt mondani, kívánom. De max. napi egyet, nagyon-nagyon ritkán 2-t iszom. A vérnyomásomról annyit, hogy múltkor mielõtt mentem védõnõhöz megittam egyet. Szidtam is magam útközben miatta, hogy majd biztos megemeli picit a vérnyomásomat. Ehhez képest 100/60-at mért. :-)
szia.a 12. hétig nem tudtam meginni a rosszullétek miatt.aztán mikor elmúltak akkor megint kívántam a kávét.2 kávét ittam meg naponta, és a vérnyomáom így is csak 110/60 volt.tehát nekem még jót is tett.aztán pár hete kezdett emelkedni a vérnyomásom.140/70, meg 130/60 között mozog.hát azóta ne kávézok.de így sem alacsonyabb.

Mennyibe kerül, ha 16 évesen el szeretném vetetni a babámat? És hány százalék esély van arra, hogy a kaparás után többet nem lehet gyerekem?

Legjobb válasz: Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.

Szia. Ha jól emlékszem kb 7000 ft körüli volt tavaly ez az összeg. És valóban van olyan akinek többet nem lehet gyereke. De! Semmivel nem különbözik az elvetett baba mûtétje és a betegség miatt megszakított terhesség mûtétje ha még nem szültél. Biztos komoly okod van rá ha úgy döntesz nem tartod meg, de vegyél számba minden tényezõt és körülményt. Ebbe az is bele tartozik, hogy lelkileg hogy fogod tudni feldolgozni.
én úgy tudom 25.000.ft az abortusz. ha 16évesen még nem érzed itt az idejét a babának/ miért is éreznéd?balesetek meg sajnos történhetnek.gondolom nem úgy áltatok neki a sexnek, hogy de jó most gyereket csinálunk és de jó majd utána elvetetem/ akkor nincs értelme megtartani valóban, a szüleidnek miért szülnél még egy gyereket?ez senkinek se lenne jó. de mindenképpen gondold/ gondoljátok át, közösen a fiúval a szüleitekkel. minden jót. 25hetes kismama
hallottam olyant aki depressziós lett emiatt!én most szeretnék babát de nem tudom összejön e.kockázatos szerintem
nekem 16 évesen volt egy abortuszom!soha a mai napig nem bocsájtom meg magamnak!SZÜLD MEG!!!!!!
szüld meg, a tied!
Nem tudom mennyibe kerül. A kaparás nem jelenti azt hogy nem lehet gyermeked. Egy kcist felzaklatott a kérdésed, mert én meg nagyon szeretnék és valamiért nem akar velem maradni a babám, már másodszor. Légyszi figyelj oda ha nem szeretnél babát, védekezz. Jobb félni, mint megijedni. Minden jót!
Én sok olyan esetrõl hallottam, hogy kaparás után már nem lehetett többé gyereke.Jól gondold meg! Szerintem fizetni nem kell érte, de sok jóra ne számítsál.
Tul nagy az ar. Egy emberelet.
MÁS HÁLÁS LENNE AZÉRT HOGY ÖSSZEJÖNNE A BABA!NE ÖLD MEG!
Ne öld meg! Felelõs vagy érte!
Amikor középiskolás voltam az egyik osztálytársnõm 16 évesen szült.Egy évig magántanuló vol, a negyediket pedig velünk együtt fejezte be és le is érettségizett.A babát reggel bölcsibe vitte, utána pedig jött a suliba.Azóta is együtt van a párjával és nemrég született meg a második gyereke!Szerintem boldogok!
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk de a gumi lecsúszott :S visszahúzta csak félünk, hogy hozzáért a kezével az elõválladékhoz és ahogy visszahuzta "rákente" a gumira...Azért félünk ennyire mert már 2 hete meg kellett volna jönnie...(Amúgy mindig szokott késni)
Szia! Na akkor elõször is csinálj egy tesztet, hátha nem is kell ezen tovább gondolkozni! :-) Ha mégis babát vársz jól gondold meg, mit teszel. Egy baba a legnagyobb öröm, és boldogág az életben, ugyanakkor felelõsséggel, alkalmazkodással, és lemondással jár! Nekem is van egy ismerõsöm, aki 16 évesen esett teherbe. Megtartotta a babát. Hát nem egy leányálom az élete... A párjával már nem jönnek ki jól, állandóan fõzni, mosni, takarítani, a párját körülugrálni, a picit elátni... Lássuk be, most 18 éves, és egy átlag 18 évesnek nem ilyen az élete, nem élte ki magát, egyszer járt életében szórakozni, korábban az édesapja nagyon szigorúan fogta, és ezért is menekült a párjához, és akarta mindenáron a babát. De csövörbõl vödörbe esett..., sõt.... Persze, lehet neked jobbak a körülményeid, és a családod esetleg tud támogatni, akár érzelmileg, akár anyagilag! A Te életed, ezt a döntést elsõsorban neked kell meghozni, mert a lelkiismereteddel senki más nem tud elszámolni.... Nem könnyû a helyzet, de a szüleid elé kell állni, és színt vallani, tudod, vannak helyzetek, amikor vállalni kell a felelõsséget, és azt hiszem, ez pont egy ilyen helyzet! És ne vess el még egy lehetõséget sem: az örökbeadást, mert tényleg nagyon sok párnak nem lehet saját babája, és õk mindet megadhatnának neki. Az abortusz én is úgy tudom, olyan 25.000 Ft körül van, de ha szociálisan rászoruló valaki, akkor jóval kevesebb. A statisztika szerint bár csekély az esélye, de elõfordulhat, hogy többet nem lehet babád! Kívánom, hogy meghozd a lehetõ legjobb döntést, ha + lenne a teszt! 33 hetes kismama
csinálj tesztet minnél elõbb, ha abortusz mellett döntenétek, nehogy késõ legyen!!!
Csinálj tesztet szerintem is, de ha netán negatív, azért ne nyugodj meg, menj el dokihoz is. Ezt azért mondom, mert nekem 5 hetes terhességet még nem mutatott ki az egyik legjobb minõségûnek mondott teszt. A jövõben pedig figyeljetek oda. Ha ezt megúsztátok, még akkor se biztos, hogy mindig szerencsétek lesz. Mondjuk szerintem 16 évesen még elég fiatal vagy a szexuális élethez. De legalább felelõtlen ne legyél. Ha terhes maradsz, akár megtartod, akár elveteted - ez utóbbinak én amúgy nagyon ellene vagyok - mindenképp egész életedre kihat majd. Minden jót, remélem, nem lesz semmi gond!
csinálj tesztet! ha pozitív, nagyon kérlek szüld meg! ha nem akarod megtartani add örökbe! annyian vagyunk, akik arra várunk, hogy örökbe fogadhassunk egy kisbabát. ma már több egyesület is segít neked ennek a lebonyolításában. (Gólyahír, Alfa, Bölcsõ) keress rájuk a neten. Gondolok Rád!
ez érdekes!a múltkor volt egy ilyen"kaparásos"kérdés.a válaszolók 90%-a le cigányozta, lehordta mindennek a kérdezõt, hogy mi az hogy kaparás!teszem hozzá, a lány román volt!érdekes, most senki nem ír durva kommenteket!!!ezen azért meg döbbentem!érdemes a keresõbe beírni, és megnézni azokat a hozzá szólásokat!úgy látszik nem a "kaparás"hanem a román szó váltott ki ellenszenvet.azért ezt nevetségesnek tartom!
Szia! Mindenképp beszélj a szüleiddel és minnél hamarabb. Egyébként kell az õ beleegyezésük is, ahoz, ha el akarod vetetni. Szóval kikerülni nem tudod õket. Elõfordulhat, hogy nem lehet utánna gyereked, de kicsi a valószínûsége. Az árat én is ugy tudom, hogy 25 ezer forint körül van, de ilyenkor sokmindent figyelembe vesznek, amivel csökkenhet az összeg. Én csak egyvalamit szeretnék kérdezni. Védekeztetek?
Azért ez már nem az ötvenes évek, ahol abortusz (nem kaparás) után nem lehet gyerek! Bármi elõadódhat persze, de az esély erre elég kicsi. 21. század!! Tehát fejlett orvostudomány, és rendkívül fejlett fogamzásgátló eszközök állnak bárki rendelkezésére.
Szia!Szépen kérlek!!!!Mond el a szüleidnek!!!!Nagyon átkell ezt az egészet gondolnI ÉS EBBEN AZ Õ SEGITSÉGÜKRE IS SZÜKSÉGETEK VAN!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Háát a párom azt mondta hogy az sem jó ha megtartjuk az sem ha elvetetjük...Õ 23 éves lesz szeptemberben....Én ugye 16...Nem tudom...Egyenlõre nem merek szólni a szüleimnek :S
18 ev alatt 4% az eselye arra, h komplikacio lep fel abortusz utan.yeid Azaz 100bol 4szer. Remelem, segit a dontesben. En (bar anya vagyok) azt tanacsolom, jol gondold meg, 16 evesen tudod-e vallalni. Nagy valoszinuseggel lehet meg babad, lehet, h rosszabbat teszel neki es magadnak, ha megszulod. Jarj utana pszichologushoz, h feldolgozd. Minden jot!
ja és utolag az abortusz tavaly ütötte a 30-at--.de diákoknak asszem féláron van...
szia én ugy gondolom hogy ez a te életed és nem szép dolod hogy mások azt mondják szüld meg..nekem is volt abortuszom és azota most várom a 2. babámat..most már nem kaparnak, annak az idönek vége.vákumoznak ezzel nem sértik a méhedet..ugyhogy nem kell félned attol hogy nem lesz több gyereked.ezt mindenképp át kell gondolnod.én 16 voltam amikor az elsö lányommal terhes lettem.megtartottam és nagyon sok mindenröl lemondtam.soha nem bánom meg mert ö világon a legfontosabb nekem..ha a szüleid párod támogat akkor nincs gondd tartsd meg mert tanulni te is tudsz majd baba mellett is akár..de ahhoz háttér kell..nekem meg volt-..neked?
Szia! 16 éves vagyok é is és van egy közel hat hónapos kislányom. A párommal nem terveztük de nem bántûk meg hogy megszületett. 2 napja voltam abortuszon mert teljesen véletlenül ismét terhes lettem. Nagyon nagy lelkiismeret furdolásom van miatta de sajnos az anyagiak nem engedték megtartani. A mûtét alatt mem éreztem semmit mivel alattak de miután felébredtem piszkosul fájt a hasam. Én azt javaslom szólj a szüleidnek és beszéljétek meg! Én leginkább azt javasolnám hogy tartsd meg mivel az elsõ gyermeket ha elveteted jobb az esélye hogy komplikációk léphetnek fel illetve sokkal fájdalmasabb. De majd a szüleiddel eldöntitek hogy nektek mi a legjobb. Azért gondold át. l

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!