Találatok a következő kifejezésre: Mennyire árt babának, (70 db)

Mennyire van hatással a babára? 26hetes terhes vagyok, mennyire árt a babának a stressz, de inkább a szomorúság sírás?

Terhességem ez ideje alatt vol jópár alkalom h vagy ideges voltam1-2órára v szomorú és sírtam,De inkább ez a jellemz?.Részletekbe nem akarok belemenni,a lényeg a párom miatt.Árt ez a babának?Úgy értem károsodik az idegrendszere stb.?Tudom h nem tesz jót,de konkrétan miért?

Legjobb válasz: Nem árt neki, de jót sem tesz. Azért, mert kiegyensúlyozatlanabb lehet a sok stressz miatt. Én a 30.héttõl kezdve voltam ilyen egész a 40-ig, a poklot is megjártam, alig ettem, még sajnos a cigit is vissza vettem, mégis szerencsére makk egészséges és nagyon nyugodt babám lett.

Nem árt neki, de jót sem tesz. Azért, mert kiegyensúlyozatlanabb lehet a sok stressz miatt. Én a 30.héttõl kezdve voltam ilyen egész a 40-ig, a poklot is megjártam, alig ettem, még sajnos a cigit is vissza vettem, mégis szerencsére makk egészséges és nagyon nyugodt babám lett.
Kifejezetten nem árt neki, neked viszont igen. Ez az az idõszak az életedben, amikor az õ megérkezését kellene tervezgetned, és próbáld is ezt tenni. Ha rossz történik, természetesen sírd ki magad nyugodtan, de aztán próbálj túllépni a bánatodon, és pozitívan gondolkodni a jövõrõl. Tudom, hogy ez nagyon nehéz lehet, de ki más adna erõt ilyenkor, ha nem a születendõ kisbabád? A pároddal meg próbáljátok megbeszélni a gondjaitokat, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb helyre érkezzen a pici. Ha már megszületik, biztosan jobban fogja érzékelni, ha szomorú vagy, és az már tényleg ártalmasabb lehet neki.
a barátnõm is felidegesítette magát és sírt az apukája miatt, és õ pl. bekerült a kórházba, mert a gyereknek rossz lett a szívhangja. de másnapra lenyugodott õ is meg a baba is. nem lett semmi baja, de a ha tudod akkor ne idegesítsd fel magad nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Igen, általában 1-2órán át tart az ha ideges vagyok v az a szomorú vagyok és sírok.Aztán próbálok pozitívan gondolkodni.Csak aggódom h nem e árt közvetlenül a babának!De én is bízom benne h nem.

Mennyire árt a Babának, ha sokat stresszelek és idegeskedek?

Meghatározza az anya viselkedése a születend? gyermek lelki világát? Mostanában iszonyatosan sokat idegeskedek, sírok, és stresszelek (f?leg a "kedves anyós" rosszindulatúsága, és a férjem nemtör?dömsége miatt...) , nehéz úrrá lenni az érzéseimen. Nagyon kiborít ez e helyzet :( 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia, Megértem, hogy ideges vagy, de ne törõdj most a külvilággal. A terhesség alatt sokkal érzékenyebb vagy, és néha ezért tûnhet rosszabbnak a helyzet a valósnál. Persze nem ismerem nálatok mi játszódik le pontosan. Csak a babára koncentrálj. Hogy életet adsz egy csöppségnek. Ne stresszelj, mert az rengeteget árt mindkettõtöknek. Hallgass sok nyugtató zenét, egyél jókat és próbálj meg vidám lenni. Fõleg örülj a babának. Még a gondolataidat is érzi és kihat egész életére.

Szia, Megértem, hogy ideges vagy, de ne törõdj most a külvilággal. A terhesség alatt sokkal érzékenyebb vagy, és néha ezért tûnhet rosszabbnak a helyzet a valósnál. Persze nem ismerem nálatok mi játszódik le pontosan. Csak a babára koncentrálj. Hogy életet adsz egy csöppségnek. Ne stresszelj, mert az rengeteget árt mindkettõtöknek. Hallgass sok nyugtató zenét, egyél jókat és próbálj meg vidám lenni. Fõleg örülj a babának. Még a gondolataidat is érzi és kihat egész életére.
Sajnos azt kell mondanom h árt neki.A stresztõl nem tud rendesen fejlõdni az idegrendszere.Nem kitaláltam hanem az Élet az anyaméhben címû NG-s filmben volt. Azóta amióta ezt láttam tudatosan erõszakolok magamra nyugalmat még ha nem is könnyû. Kitartás és boldog babavárást! 27 hetes kismama
Én terhesen azt tapasztaltam hogy az én hangulatom van rá a legnagyobb hatással. Minden egyébtõl (táplálkozás, életmód stb..) jobban. Ne érdekeljen most más. Ha most vagy 24 hetes akkor most kezd egyre egyértelmûbb jeleket adni a babád. Mostmár nemcsak rugdos hanem érzed hogy azért rugdos hogy örül vagy azért vagy vmi nem tetszik. Ezt meg lehet különböztetni hidd el, csak figyelj rá. Beszélgess vele, és egy-két hét után már érezni is fogod a különbséget. Így könnyebb a külvilágot is kizárni. Sõt kiröhöghetitek együtt anyóspajtást is :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, remélem nem okoztam már eddig is nagy bajt az idegességgel, mert szinte a terhesség elejétõl ez az állapot "uralkodik", de magígértem Neki, hogy minden erõmmel azon leszek, hogy nyugodt és vidám maradjak. Nagyon szeretném Õt megvédeni minden rossztól!!!

Ez mennyire árt a babának?

Ma a munkahelyemen enyhe agyrázkódást kaptam. Kaptam fájdalomcsillapítót, és azt mondta az orvos, hogy nem árt a babának, és pihenjek. Mik ezzel kapcsolatban a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Ha még nagyon korai a terhesség akkor ha árt elfog menni a baba. De ez csak egy lehetséges következmény, ha el megy ettõl akkor más problémája is volt. Ha viszont már kicsit elõre haladott terhesség akkor ne aggódj, mert nem lesz semmi baja. Sógornõmet altatni kellett terhesen mert eltört a combcsontja és egy titán csövet kellett beültetni. És nem csak altatták ha nem fájdalom csillapítót is szedett, és a babának semmi baj nem lett, már egy éves múlt.

Ha még nagyon korai a terhesség akkor ha árt elfog menni a baba. De ez csak egy lehetséges következmény, ha el megy ettõl akkor más problémája is volt. Ha viszont már kicsit elõre haladott terhesség akkor ne aggódj, mert nem lesz semmi baja. Sógornõmet altatni kellett terhesen mert eltört a combcsontja és egy titán csövet kellett beültetni. És nem csak altatták ha nem fájdalom csillapítót is szedett, és a babának semmi baj nem lett, már egy éves múlt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A Kola mennyire árt a babának? Én egy nap egy pohárral iszom baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Ekkora mennyiség biztosan nem árt. Ha kívánod, igyál.

Ekkora mennyiség biztosan nem árt. Ha kívánod, igyál.
nem lesz semmi baja en is azt iszok most is meg amikor a kislanyommal voltam terhes akkor is(2, 8 eves), mert alacsony a vernyomasom es a kavetol erosen hanyingerem van.
Szia!Szerintem semmi baja nem lehet tõle, ha mértékkel iszod, én azelõtt ritkán ittam, most kívánom.Mindent szabad amit a kismama megkíván, persze csak mindenbõl mértékkel. És persze csak ha nem vagy diétás.

Mit jelent pontosan óvatosan szexelni (ezt mondta a dokim)? Az orgazmus mennyire árt a babának a 34. héten?

Legjobb válasz: Az orgazmus ha problémamentes volt az egész terhességed egyátalán nem árt a babának. Az óvatos szex a behatolásra utal, hogy azt kell már ebben az idõszakban lágyan csinálni, és nem túl mélyre hatolni.

Az orgazmus ha problémamentes volt az egész terhességed egyátalán nem árt a babának. Az óvatos szex a behatolásra utal, hogy azt kell már ebben az idõszakban lágyan csinálni, és nem túl mélyre hatolni.
Igen, az óvatos szex valóban arra utal, hogy ne mélyen és durván hatoljon be a párod, mert sértheti a méhszájat. Az orgazmus méhösszehúzódásokat vált ki, de problémamentes terhesség esetén nem jelent gondot. És javasolt az óvszer használata a fertõzések elkerülése érdekében! További szép várandósságot! :o)
Szeirntem az óvatos szex arra utal, hogy ne durván és ne túl mélyre hatoljon be a párod. Egészséges terhességnél azt mondják, nem árthat. Az én babám nem tudom, hogy nagyon szereti, vagy nagyon utálja, ha szeretkezünk, de minden szeretkezés után hatalmas rugdosódásba kezd odabent. A védõnõm szerint nem kellemetlen neki, úgy érezheti, ringatják, valószínûleg csak be akar szállni a buliba.:-) 22 hetes kismama

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Amióta terhes lettem, nem cigiztem. Már 6 hónapos a babám, és az a helyzet, hogy nagyon szeretnék rágyújtani. Mennyire árt még a babának?

Szoptatom, de már kiváltottunk egy étkezést. Az jutott eszembe, ha reggel 8kor szoptatom, 11-kor gyümölcsöt kap, és 2kor szoptatom újra, akkor még a 8 órás szopi után cigizhetnék-e egyet. Utána úgyis 6 óra eltelik a következ? szopiig. Vagy úgy is sok nikotin átmegy a tejbe?

Legjobb válasz: Nem kellene drogoznod amikor a testedbõl eteted a kisbabádat! Csak nekem tûnik ez elfogadhatatlannak?

Nem kellene drogoznod amikor a testedbõl eteted a kisbabádat! Csak nekem tûnik ez elfogadhatatlannak?
Tudod hányszor gondolom, hogy rágyújtok és iszom egy pohár alkoholt? Én se cigizek már 15 hónapja, és gyakran álmodom, hogy bagózok, és utána tök lelkiismeretfurdalásom van álmomban :) Na a lényeg, kibírom, egy száltól is elég sok méreg kerül a szervezetembe. Nem gondoltam, hogy ennyi kihagyás után is még eszembe jut :)
A kérdező hozzászólása: nem kell rögtön támadni, pont azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam, mi van...
jah áltassátok csak magatokat, hogy 3 óra alatt kiürül... 24 óra alatt távozik a szén-monoxid AMI MÉRGEZÕ a véráramból és a nikotin 48 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: És Ti rágyújtottatok, így szopi mellett?
Én is ugyan ezt hallottam mint az utolsó.
Nekem azt javasolták hogy ha három óránként szopizik akkor szoptatás után egy szál, mert 3 óra kell hogy kiürüljön a nikotin.
Az a gond ha egyet már elszívsz akkor utánna jön a következõ és így tovább.
fura, hogy kibírtad 15 hónapig és még kívánod a cigit. én szó szerint láncdohányos voltam terhesség elõtt, napi 2-3 doboz cigit szívtam. A fiam 10 hónapos, már nem szopik, de eszembe sem jut rágyújtani. Nem kívánom, utálom, ha mellettem bagózik valaki, borzalmas szaga van, felfordul a gyomrom is. Szeretnék sokáig a babámmal maradni, minél tovább és a cigi nem éppen ezirányba terelné az egészségi állapotomat. inkább neki veszek plusz egy játékot abból a pénzbõl. emellett a babák megérzik a cigiszagot még ha utána kezet és fogat mosol akkor is. és az utolsó jól írta. 48 óra alatt ürül ki.
a nikotin 48 óra alatt ürül ki a szervezetbõl, szóval nem éri meg sakkozni az idõvel...
A kérdező hozzászólása: elsõnek: ugyanezt szoktam én is álmodni. :) Hát szerintem várok még a cigivel. Nekem is az a cél, hogy amíg szopik, ne gyújtsak rá, csak nem könnyû. De jó, hogy megkérdeztem, mert jó tudni, hogy más is van ilyen helyzetben, de kitartotok! :) Köszi, ez bíztat engem is!
Szerintem az kicsit túlzás, h drogozik... Sztem várd meg, ameddig majd nem szoptatsz és utána szívj el egy cigit. Én is 6 hónaos koráig szoptattam a babámat, és amikor már nem volt tejem, akkor szoktm vissza napi 1 szálra.(Amikor lefektetem ebéd elõtt, akkor szoktam kimenni a folyósóra dohányozni.Tehát nem a baba közelében, és a cigi után kezet és fogat is mosok, h ne érezze a baba a szagát. Persze még így sem a legjobb dolog dohányozni, de felnõtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, h mi a jó nekünk és sztem napi 1 szál, az nem a világvége...
Elsõ vagyok, nekem is elfogadhatatlan a drogozás, csak átérzem a kérdezõ helyzetét.
Én is cigiztem a terhesség elött, de ahogy megtudtam h gyereket várok, egyszerüen elment töle az étvágyam. Ez a fejben döl el. Jót nem tesz sz biztos, de már nem annyira "ártalmas", mintha terhesség alatt tennéd...most is csak akkor tedd, ha már nagyon megkívánod, és nem muszály elszívni egy egész szálat egyszerre.
10(!!) évig cigiztem, de mikor erhes lettem azonnal letettem, s amig szoptattam sem gyujtottam rá, de midig bennem motoszkált h hu de jó lenne, és ugyanugy jól esne és kivántam stb(persze nem betegesen, sosem mérgezem volna a picit)mikor lemaradt a szopi, nagyobb lett a baba elmentem a lányokkal szülinapot ünnepelni...na vééégre mondtam...beleszoivtam az imádott cigibe és borzalmas volt!!!:) fulladtam rossz izû volt stbstb...pedig 100%ig bztos voltam benne h uganolyan jol fog esni mint elötte, mint ahogy bennem van...de nem...de legalább nem valsz H visszaszokok:D apa legnagyobb örömére:)

Mennyit árt a babának ha nem akarom szoptatni?

Félek a melleim elveszítik teljesen a szép formájukat.

Legjobb válasz: A szoptatástól kialakul egy olyan anya-gyermek kapcsolat amit máshogy nem tudsz kialakítani vele.Arról nem is beszélve,hogy az anyatejnél nincs jobb a babónak.Mindig kéznél van nem kell melegíteni meg cumisüveget fertõtleníteni.A melled meg így is úgy is meg fog változni hisz a szülés után közvetlen bedurrannak és akkor hirtelen megnyúlik a bõröd.Szóval szerintem akkor már legyen értelme a "változásnak".De drasztikus változás nem lesz!!!Nem fog úgy kinézni mint a zokniba dobott vasgolyó ne erre gondolj!Csak puhábbak lesznek.Nekem legalábbis ilyen lett de nem lógnak gy kicsit sem pedig 1 évig szoptattam!

A szoptatástól kialakul egy olyan anya-gyermek kapcsolat amit máshogy nem tudsz kialakítani vele.Arról nem is beszélve, hogy az anyatejnél nincs jobb a babónak.Mindig kéznél van nem kell melegíteni meg cumisüveget fertõtleníteni.A melled meg így is úgy is meg fog változni hisz a szülés után közvetlen bedurrannak és akkor hirtelen megnyúlik a bõröd.Szóval szerintem akkor már legyen értelme a "változásnak".De drasztikus változás nem lesz!!!Nem fog úgy kinézni mint a zokniba dobott vasgolyó ne erre gondolj!Csak puhábbak lesznek.Nekem legalábbis ilyen lett de nem lógnak gy kicsit sem pedig 1 évig szoptattam!
Nem csak neki árt, hanem neked is!!! A babának a legjobb az anyatej.
Az én fiam pl a tászertõl lett szorulásos. A mai napig szenvedünk vele. Barátnõmé úgyszintén, éjjel az ügyeletre kellett vele rohanni mert kijöbb a végbele. A szomszéd kisfiú szintén a tápszertõl lett szorulásos, neki sérve lett tõle. Szóval igen árthat a tápszer!!!
Már bocs, de ez elég önzõ dolog...
Ne máááááár! Ismét egy provokatív kérdés. Remélem senki nem dõl be neki!
Sok nõ nem szoptat igen, de nem azért mert nem akar. Hanem mert valamiért nem teheti meg. A tápszert nekik találták ki. És belegondoltál már arra, hogy mi lesz akkor ha lesz egy csomó tejed??? Akkor ha nem szoptatsz még fejheted is. Ami majdnem ugyanolyan csak még fájdalmasabb is. De azt is megteheted, hogy nem szoptatsz és nem is fejsz, ha minden áron össze akarsz szedni egy jó kis gyulladást! HAJRÁ, mindent bele. Te inkább ne szülj gyereket.
Remélem ezt te most nem gondolod komolyan.
Szerintem a kommentjeiddel ne provokáld tovább itt a lányokat. Szerintem mindenkinek fontos, hogy hogy néz ki szülés után, de a külsûségekre nem mindig lehet adni. És van aki nagyon sokat küzdd azért, hogy olyan legyen, mint elõtte, csak tudod, ha a baba annyira kitágitotta a csipõd meg a medencéd, hogy a régi farmered akkor sem megy rád ha a fene fenét eszik is, akkor nincs mit tenni. Majdnem 4, 5 kg babát szültem és olyan széles maradt a csipõm, hogy sajna a régi nadrágaimat nem tudom összegombolni, pedig már rég visszanyertem a szülés elõtti súlyom, sõt kevesebb vagyok.
Már ne is haragudj, de ha azért aggódsz, hogy nem fog vonzónak tartani a férjed, akkor gondolom az is megfordult a fejedben, hogy elhagy egy csinosabb nõért, akit vonzóbbnak tart nálad. Vagy nem? Elõre sajnálom szegény babát. Azt veszedel tõle ami neki a mindent jelenti az elsõ napokban: az anya közelségét és a megnyugtató szopizást. Furcsa az élet.Én lelkibeteg lettem mikor elapadt a tejem, napokig sirtam és más meg mindent megtesz, hogy ne szoptasson.
Háát te egy jó nagy h...lye pi...csa vagy! Apárod pedig egy tus....kó lehet. Szép pár lehettek!!
Miért kell még az ilyen kérdezõ alá adni a lovat? Nem tûnik fel, hogy csak provokál?! Meg lehet nézni az így gondolkodó nõk gyerekeit, hogy mennyi problémás, magatartás zavaros, kezelhetetlen gyereknek van ilyen anyja. Aztán majd csodálkozik, hogy alig várja, hogy 18 legyen és elhúz otthonról, mint a vadlibák. Minek az ilyennek gyerek, aki már most, hogy mércsak nem is terhes, azon gondolkozik, hogy nem fogja szoptatni, mert csúnya lesz a melle. Kérdezõtõl kérdezném, és akkor béranyát fogsz fogadni? mert tudod, a terhesség alatt, akármennyit is hízol, ki fog nyúlni a bõröd, ne adj isten csíkos lesz, nem beszélve arról, ha valami miatt császárral kell szülnöd, ott marad a heg örökre. Szóval? még mindíg a melled a legnagyobb bajod?
Én meg mindent megtennék, csak legyen tejem, és tudjam szoptatni a kislányomat:( more milket szedek, iszom a laktoherbet..és még sincs... bele vagyok betegedve.
Az a legfontosabb, hogy szeresd a babád, és próbálj megadni neki mindent! A legfontosabb, hogy mindketten/hárman boldogok legyetek! És ha ez csak tápszerrel lehetséges, akkor azt adj neki! Hidd el, õ akkor is szeretni fog, akkor is te leszel neki a világ közepe, akkor is kialakul az anya-gyermek kötõdés, ha nem szoptatod!
A kérdező hozzászólása: Szerintem aki provokációnak érzi, az ne válaszoljon.Ha valakit bánt a kérdésem, és a véleményem, akkor sem.Én tényleg akartam tudni a véleményeket, senkinek sem másztam bele a magánéletében, nem szidtam mást amiért szoptatott, sem a férjét .Itt a legtöbb nõ ezzel kezdte.sajnálom hogy egyre kevesebb az értelmes nõ, aki bántás nélkül is le tudná írni a véleményét.Pontozni pedig senkit le, sem fel nem pontoztam.
Hát ha valaha elhagyna a férjem, akkor nem a mellem miatt, az fix. 13, 06-os vagyok amúgy. Persze, hogy vonzó szeretne maradni a nõ mindig is a férjének, hiszen viszont is elvárjuk/elvárom. na de fontosabb neki is a gyereke, meg nekem is annál, hogy valami miatt, amirõl nem tehetünk (mell mérete) féljünk egy percig is. ez hülyeség! igenis csinos, vékony anyuka vagyok, adok magamra, fodrászhoz, kozmetikushoz járok, jól öltözök, nem maradtam itthonülõs melegítõs anyuka, de a szoptatás nem volt kérdés soha. De azt csinálsz amit akarsz. Tényleg ki kell majd fejned valahogy. Amúgy észrevettétek, hogy 1-2 100%-os hasznos válasz van csak: :DD vicc...
14.17-es vagyok. Még valami. A férjed akkor is elhagy, ha a bõrön megrepedezik? Mert lehet ugyan tenni ellene, én kentem mindenfélével reggel délben este, de mégis olyan a hasam, mint egy pókháló, a cicimrõl nem is beszélve, mert annyi tejem volt az elején, mikor bedurrant, hogy 2 számmal nagyobb melltartó kellett és a bõröm kb 2 napig birta a terhelést. Mint elõttem irták, sajnos ez is genetika. De a férjemet ez sem érdekli, (mielött valaki kikezdene, nem papucsférjem van, csak nagyon szeret engem, és a kicsit rajongásig imádja) inkább nekem nem tetszik és valószinû soha nem lesz már rajtam bikini többet az életben.
A kérdező hozzászólása: Szó nem volt arról, hogy a férjem elhagyna.Ha nem szeretne, nem mentem volna hozzá, nem szülnék neki.Nem is értem miért kell ezekkel jönni.Azok a nõk, akiknek ez volt az elsõ gondolatuk, ezzel egyidõben meg is nyugtatták magukat, hogy az õ férjük sose hagynák el egy csinosabb nõért.Na ez a magunk becsapása.És az ilyenek írnak a lentebbi, "elhagyott a férjem" rovatba.
El fogja veszíteni a melled a formáját ha szoptatsz ha nem, h szülsz h nem de tornával késleltetheted.
Szules utan nemcsak a mell, hanem tobb testreszed is elvesziti a formajat. Fenek, comb, has, a koldoke is sok nonek sajnos megereszkedik, a combja csikos lesz...stb. tobb problema lesz, nemcsak a mell a gond, es a szoptatas! Plane ne is beszeljunk arrol, ha netalantan csaszarral kell vilagra hozni a babadat. Akkor vagni fogjak a hasadat, ez egy komoly hasmutet lesz. Szerintem jobb lesz elgondolkoznod, hogy szulsz-e egyaltalan gyereket!
A melled formáját egész jól megõrizheted, ha már a terhesség elejétõl egy jól tartó, kényelmes melltartót hordasz egészen a szoptatás végéig. Megtartja a melled, nem tud megereszkedni a bõr. Szerintem ha egy "normális" férfi a felesége mellét fontosabbnak tartja, mint a gyermekének adható legjobbat, ott el kell gondolkodni. Ha Neked ennyire fontos, akkor szoptass nyugodtan, utána meg sebész. Hány éves vagy? Korral együtt sajnos mindenképpen veszít a melled a feszességébõl. A terhesség alatti súlygyarapodás is megviseli, stb. Ha ezt így nyilvánosan megkérdezed, akkor szerintem még várjatok egy kicsit. Beszélj a pároddal, halgasd meg az õ véleményét is. Lehte, hogy meg fogsz lepõdni.
Én szülésznõ vagyok és van egy kislányom , fél évig szoptattam és nemhogy csúnyábbak hanem még szebbek feszesebbek és nagyobbak lettek a melleim. Ennek egy titka van!!!! Mégpedig az hogy nagyon fontos hogy végig éjjel nappal merevítõs szivacsos melltartót hordjál!Ez nem vicc, nekem tökéletesen bevált és a pasim imádja a melleimet.A lényeg az hogy a súlya miatt ereszkedik meg a mell, de ha ezt kivédeded egy push up-os melltartóval, biztos hogy nem fog megereszkedni. Ja és a tápszerrõl annyit hogy annyival rosszabb mint az anyatej, hogy nem tartalmaz immunglobulinokat, azaz antitesteket amikre a babának az immunrendszer kialakulásához feltétlenül szükség van és a aszoptatással hamarabb visszanyered az alakod mert a szervezeted energiát használ fel. Mindenképp szoptass és ne félj, még szebbek lesznek a melleid.
Sztem nincs egészségesebb dolog, mint a szoptatás.Azt mondták, ellánálóbb lesz tõle a babab, stb.Ha 3 hónapos koráig nem kapja meg az anyatejet, nagyobb eséllyel lesz allergiás mindenfélére. De, ha nem akarsz szoptatni, van olyan lehetõség is, hogy megveszed neki az anyatejet. Viszont szülés után úgyis beindul a tej, napokig akkora lesz a melled, mint egy görögdinnye és az ápolók szopiztatni fogják a picit a ciciden. Ha nem szoptatsz már ott, mire kijössz a kórházból begyulladnak a melleid és tejlázad lesz. Elhiheted, nincs fájdalmasabb és szörnyûbb dolog. Pedig én 3 óránként fejtem a tejet, mégis begyulladt.
Szervusz No, nem olvastam végig az összes hozzászólást, 3 oldalig futotta a türelmem :) . Én férfiember vagyok (33). Meglehet jön az én életembe is baba. A Kedvesem 45-ikben van! Van egy 23 és egy 24 éves lánya. Tehát ezért is, azért is lógnak a cickók... Viszont így is szexinek találom. S ha a "jövõrõl" (baba) van szó, kapjon meg mindent (tejet), amit csak kaphat. Tényleg ott van a plasztika, ha esetleg kellene. Sok olyan példa van elõttem, hogy igenis szexibb lett a nõ a gyermek szülése, szoptatása stb. után. Hajrá, szorítok Neked, nektek.
Amugy a ferjed mit szol a tervedhez? Lehet, hogy ot is meg kellene kerdezni errol, ha mar annyira felsz attol, hogy azert hagyna el, mert a szoptatastol mas alakja lett a mellednek. Az is lehet, hogy nem csak mi neznenk rad kikerekedett szemmel, hanem a ferjed is. Bar nem vagyunk egyformak, de az en ferjem pont azon akadt volna ki, ha eloallok neki azzal, hogy "Dragam, nem szoptatom szerelmunk gyumolcset, mert a mellem alakja fontosabb". Valoszinuleg ezen a ponton gondolta volna at a hazassagunkat...
Kedves Kérdezõ! Te is azon hölgyek közé tartozol aki kérdésedet fel sem tetted volna, ha már a karjaidban tartanád a kisbabádat. Férjed majd a szoptatás közben fogja alakodat, melledet lényedet a legeslegszebbnek látni. Emlékezz majd a szavaimra miután megszülted a gyermekedet!
A kérdező hozzászólása: Nincs gyerek, nem értem mirõl beszélsz.
Egy masik kerdesnel te hozzaszoltal, es azt irtad, hogy mar van egy 8 honapos babad! Ez igaz? Akkor miert tetted fel ezt a kerdest? Nem szoptattad es lelkiismeret furdalasod van, vagy miert? Annak idejen amikor a babadat vartad, nem olvastal az anyatej fontossagarol??? Es azt is irtad, hogy akkora a melled csak mintha leamputaltak volna, es csak a bimbo maradt szinte meg. Most akkor oszinten mi van?
És ha egyszer nagyobb korában megkérdezi a babád, hogy "anya én szopiztam?", mit fogsz mondani?Nem kincsem akkor tönkre ment volna a mellem, apádnak meg megtetszett volna egy feszes mellü csajos, aztán itthagy! Vagy netán majd azt hazudod, hogy nem volt tejed...
Artani nem art, de nem is hasznal. Amit az anyatejjel magaba sziv a baba, azt 1 tapszer sem tudja. Amugy magadat fosztod meg egy csodalatos elmenytol es kapcsolattol, de legalabb a melleid megtartjak a szep formajukat (vagy nem. a terhesseg alatt is valtozik a mell). Kinek mi a fontosabb...
Most már vannak nagyon jó tápszerek, ki kell próbálni õket. Az én kisfiam is 8 hétig szopott, (megjött a menszeszem és már nem kapta be a cicim) bár tovább tudtam volna szoptatni...Aztán szorulásos lett egy bizonyos tápszertõl, lecseréltük másikra és hála a mai napig simán jön a kaki. Ha teheted az elsõ 1-2 hónapba szoptasd, utána szépen csökkentsd a mellre tételt és lassan elapad a tejed, ha nem szívja a baba. Lefejheted és eladhatod, de az elsõ 1-2 hónapban mindenkébb adj anyatejet az immunrendszere miatt. Nekem se nagyon változott meg a mellem, pedig fejtem rendesen, hogy visszajöjjön a tejem, de sajnos nem sikerült. Te döntsd el. Ártani nem ártasz, de lehetnek lelki problémáid, ha késõbb megbánod, hogy nem szoptattál és azt utólag nehezen lehet orvosolni. Sok sikert!
Ja, és még valami, a depresszióról sem te tehetsz ha lesz hormonváltozás az oka.Nem tudom milyen a párod, mennyire segítõkész és elnézõ, de az írásodból nem úgy tûnik.Mindenféle bántás nélkül.Amúgy meg, hogy szoptatsz is lehetsz ápolt és csinos kismama.
A kérdező hozzászólása: nem, de rajta vagyunk a témán.Mindenképp szeretnénk. Ezen nem is gondolkodunk.Egyszerûen csak arról van szó, hogy nem akarom hogy a párom már ne tartson vonzónak.És nem hiszem hogy egyedül engem foglalkoztat a kérdés, és buta az a nõ aki azt hiszi, hogy ígyis úgyis jó a férjének.Az oké, hogy adunk neki egy életre szóló örömet, de azért ne legyünk már vakok, a férfiaknak igenis van szemük , ami néha élesebb mint a szivük.
Bocsi: zöldség, szopizás Ja, és az enyém a cumisüveget sem fogadta el, se tejjel, sem tápszerrel.
De figyelj, hogyha sok tejed lesz akkor úgyis fejned kell. Akkor meg ugyanott vagy vele mintha szoptatnál. Szóval még értelme se lenne a dolognak.
A kérdező hozzászólása: El szerettem volna ezt az utat kerülni.Igen, fontos.Családot akarok, nem pedig egyedülálló kismama lenni.
Amúgy nem véletlenül van ráírva minden tápszerre, hogy csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható. Nálunk pl ki se adják a tápszereket recept nélkül. És az itteni patikus meg is lepõdött amikor egyszer mondtam neki, hogy Pesten megvettem a tápszert recept nélkül.
Van megoldás!Szoptatás után csináltasd meg a melled, ha ennyire fontos!A babád legyen az elsõ!!!
A kérdező hozzászólása: Miért nincs olyan megoldás hogy a kecske is jól lakjon meg káposzta is maradjon?!
Nem árt neki, már vannak kifejezetten újszülötteknek való tápszerek is. De ha teheted, szoptasd, hihetetlen élmény! A szoptatott babák sokkal egészségesebbek! Ne félj, nem lesz olyan drasztikus a változás!
A kérdező hozzászólása: Ez elég ijesztõ.De ha ilyen veszélyes , miért adnak nekik, és miért lehet venni?
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy szoptat-e vagy sem. Nem attól lesz valaki jó anya, hogy a szoptatáson görcsöl. A tápszeres babák is szépek és egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Kösz, de nem arra voltam kíváncsi hogy szerinted szüljek-e, hanem hogy árt e a babának a tápszerezés.
A kérdező hozzászólása: Annyira irtózom attól hogy nem fogok a férjemnek már tetszeni.
Ha legalább 3 hónapig szoptatod akkor a babád is jól jár és annyi idõ alatt a cicid sem megy tönkre. A kecske is és a káposzta :) )))
Én már rég egyedülálló kismama lennék, ha tudnám, hogy a férjem a melleim miatt van velem!Idõvel ígyis úgyis lógni fog, akkor majd elhagy a férjed?Jó ég, eltudom képzelni milyen lehetsz...
A kérdező hozzászólása: Igen, ez jó megoldásnak tûnik.Kis ideig csak, akkor hátha nem ereszkedik meg annyira.
Azt te döntöd el, hogy szoptatsz-e vagy sem, a tápszer nem méreg, adj neki nyugodtan, de kezdjük az elején!A terhesség alatt biztos hízni fogsz 1-2 kg-t (és itt most nem mondjuk 20kg-ról beszélek, hanem mondjuk 5-10-rõl)Ki tudja mikor adod le.Gondolom nem szeretnél diétázni terhesség alatt és kizárólag zölségen élni.Babádnak sem tenne jót, különbözõ hiányaid lehetnek, amit nem biztos, hogy tablettával lehet helyettesíteni.Másfelöl, ha le is tudod adni a kilókat, nem bitos hogy ugyan úgy fogsz kinézni, mint elõtte.Én is ugyanannyi kiló vagyok, mint amivel teherbe estem, a csípõm mégis szélesebb és van egy pici hasam is, tehát átalakultam. Ha bedurran a cicid szülés után, muszáj lefejni, mert meggyulladást v. tejlázat kaphatsz, ami nem épp kellemes, ennyi erõvel oda is lehet adni szpoizni neki.A szoptatás, nekem sem a mindenem, (pláne nem az elején amikor még csak evett)de már aranyos nagyon, amikor markolássza és látszik rajta, hogy élvezi az evést, pedig mi már eszünk mást is. Úgyhogy gondold(gondoljátok) át ezt a gyerekkérdést (pláne ha a párod is így áll hozzá)ha még nem vagy terhes , mert van 1-2 dolog ami független tõled akármit is teszel ellene(genetika)! Amúgy babás vagy már? 5.5 hónapos anyatejes picilány anyukája
Ha nem akarsz szoptatni, akkor ne tedd, ez CSAK a TE dolgod! Én nem tudtam, szoptatnitápszeres a babámat, aki gyönyörûen fejlõdõ, egészséges, ügyes, aranyos, szép, NEM SZORULÁSOS, NEM HASFÁJÓS 9 hónapos nagy fiú. És a végbele is a helyén van! Hajrá NAGY magyar anyák!
Szia! Ne haragudj, de az, hogy a szoptatástól megereszkedik a mell, az úgy hülyeség, ahogy van! Én már a 4. babámat szoptatom. A nagyok majdnem két évig szoptak, a pici most 8. hónapja. Igaz sosem voltak hatalmas melleim, de egyáltalán nem ereszkedtek meg.. Van olyan ismerõsöm, aki sosem szoptatott, mert nem tudott, mégis lógnak a mellei. Szerintem ezt is a genetika befolyásolja, nem a szoptatás. Egyébként meg nem tudom elképzelni, hogy a férjed emiatt panaszkodhatna... vagy akár elhagyna..akkor igazán nem szeret..
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenhol olvasom hogy milyen jó is az neki.Meg is szeretnék mindent adni, de a család érdekeit is szem elõtt akarom tartani.Ha én boldogtalan leszek, õ is.Ha depressziós leszek-neadjisten-neki sem, és a férjemnek sem lesz jó. Örülök hogy válaszolnak tápszeres anyukák is, az ára nem gond, ki tudjuk fizetni. Nem hiszem hoyg rosszabb anyuka lennék, mint aki 8 éves koráig szoptatja a gyerekét.
Hát persze, hogy nem les baja a babának, ha tápszert eszik, nem méreg az!DE!A babádnak a cici nem csak élelem forrás, hanem az elsõ pár hónapban maga a világ, vagyis Te, a biztonság a nyugalom és még sorolhatnám.!Miért fosztanád meg ezt tõle, ha van tejed?A férjed is megérthetné igazán, és az elég kínos, hogy Én idegen jobbat akarok a babádnak és itt kampányolok, hogy szegény hozzá juthasson!Gondolkozz már...
Szia! nem lesz semmi baja a babádnak, ha tápszert adsz neki. Az én babám az elejétõl fogva tej+ tápszert kapott. Nekem sem volt minden vágyam az, hogy évekig szoptassam a babámat! Lehet, hogy lett volna több is, de nem tettem semmit az érdekében, 4 hónapos koráig kapott a babám tejet, azóta néha elõveszek neki a hûtõbõl.Gyönyörû és egészséges a babám, és még beteg sem volt. Sokkal jobb így mindkettõnknek, hiszen a végén nekem már csak nyûg volt a szoptatás, azóta mindkettõnknek jobb a közézete, boldogabb a babám. A tápszer viszont eléggé drága, nem érdmes az olcsókkal kísérletezni, igaz ismerek olyat, akinek az vált be. Ne legyen lelkiismeretfudalásod, mert nem szeretnéd szoptatni a babádat!
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet mégsem kéne szoptatni, csak tápszert adni. Igen, szép és csinos kismama akarok lenni, aki se magát se a férfét nem hanyagolja el.
Igen, nem minden baba fogadja el a tápszert. Fõleg ha három hónapig csak cicizett.
Szia!Kérdésedre válaszolva, nem árt a babának a tápszer.Én nem szoptathattam egészségügyi probléma miatt, és teljesen egészséges, másfél éves a kisfiam.A tápszert doki írja fel, pontosan azért, mert õ tudja hogy melyik fajta jó az adott babának.Persze hozzáteszem, a legideálisabb a babának az anyatej, és ha lesz tejcsid, szoptasd legalább kis ideig.
Felháborító!És mit mondasz szegény babád!Na kicsim lejárt a 3 hónap, holnaptól nincs cici ez van...!Lehet meg sem eszi a tápszert, mint pl az enyém!!!
A kérdező hozzászólása: Nem értem mi a baj.Van tápszer.Ez nem újdonság.Sok nõrõl tudok aki nem szoptat.

18 hetes vagyok, és mostanában elég sokat fáj a fogam, amire időnként beveszek egy panadolt. Mennyire árt ez a babának?

Fogorvoshoz csak a jöv? héten tudok elmenni, addig muszáj bevennem valamit, meg?rülök a fájdalomtól.

Legjobb válasz: Próbálj tûrni amig csak lehet, de az se jó a babának ha te szenvedsz.Szóval ha már elviselhetetlen vegyél be. Mindenképpen menj fogorvoshoz!!!

Próbálj tûrni amig csak lehet, de az se jó a babának ha te szenvedsz.Szóval ha már elviselhetetlen vegyél be. Mindenképpen menj fogorvoshoz!!!
Én mondok egy tippet, ami nálam igen bevált. Én szedtem rendesen az elevitet, azt hittem elég kalcium jut a szervezetembe, de a fogam rettentõen fájt. Voltam fogorvosnál is, ki is húzta (nem lehetett megmenteni). És utána fájt másik kettõ. Akkor elkezdtem szedni a Béres Kalciumát és mint akit elvágtak, azóta semmi problémám nincs a fogammal, van lyuksa, de az a lényeg, hogy nem fáj. Szerintem próbáld meg, de úgy tudom nem jó a pezsgõtabletta, inkább a kapszulát vedd be. Az ára nem vészes: 50db max.900ft. Remélem rajtad is segít! Jó egészséget kívánok! 22hetes
Én is akkor lettem jobban, amikor elkezdtem kalcium pezsgõtablettát inni az Elevit mellé. Ha már nagyon fájt, akkor Paramax Rapidot szedtem, meg Sensodine szájvízzel öblögettem, az is sokat segített. (orvosnál is voltam, de hol az egyik fogam volt érzékenyebb, hol a a másik. Érdekes, h mióta megszültem, semmi problémám.)

21 hetes kismama vagyok a dauervíz meg a hajfesték mennyire árt a babának?

Legjobb válasz: Teljesen, mivel a fejbõrödön keresztül bekerül a véráramba és ezáltal árthat a babának. Terhességem elõtt én is festettem a hajam, de amióta kismama vagyok nem. Várd meg a szülést szerintem.

Teljesen, mivel a fejbõrödön keresztül bekerül a véráramba és ezáltal árthat a babának. Terhességem elõtt én is festettem a hajam, de amióta kismama vagyok nem. Várd meg a szülést szerintem.
Szia. Semennyire!!! Csak arra ügyelj, hogy szellõztessetek a helyiségben. Én is festetem a hajam és voltam 2x a terhesség alatt is, védõnõi és orvosi "engedéllyel". Üdv, 11 hetes kislány anyukája
Szia.Igy van ahogy az elõttem szóló mondta, semmi baja nem lesz a babának...Én is meliroztattam nem egyszer :) Csak a kkor lesz gond ha a szagot nem bírod :) Minden jót, boldog babavárást 36hetes kismama
Szia! Én is úgy tudom, hogy semmi bajt nem csinál. Ne izgulj! Amikor a védõnõmet kérdeztem errõl, meg különbözõ krémek használatáról, azt mondta, hogy helyileg ható dolgok nem ártanak a babának, csak olyanok, amiket durván belélegzünk, vagy bekerülnek a vérbe. Biztos nem ártasz vele! Boldog babavárást! 30 hetes pocis
hát semennyire, de inkább melíroztass, azt nem tõbe csinálják, tehát semmilyen csoda folytán se tud beszívódni a bõrödbe (ekkora hülyeséget 24 év fodrász tapasztalatom alatt nem hallottam, de ha mondják akkor biztos úgyvan) szóval szerintem menj tutira, és csak melír

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!