Találatok a következő kifejezésre: Mennyire árt a (1771 db)

Terhesség alatt napi fél liter coca-cola mennyit árt a magzatnak?

Legjobb válasz: Szerintem ne próbáld ki, mennyit árt, hanem próbálj meg lemondani róla! Én kb. 1-2 havonta iszom colát, pedig szeretem. 15 hetes km

Szerintem ne próbáld ki, mennyit árt, hanem próbálj meg lemondani róla! Én kb. 1-2 havonta iszom colát, pedig szeretem. 15 hetes km
hát szerintem a fél liter nagyon sok...fõlleg ha a 9 hónap alatt végig iszod.... ha az elején iszol a rosszul létek miatt akkor is csökkentsd az adagot mert ez rengeteg...
1, 2 poharral ittam meg terhessegem alatt! Karos!
Azt lehet mondani hogy kóla függõ voltam..DE amint megtudtam a törpit, nem ittam többet..vagyis nagy ritkán, kb havonta egy dobozost megittam, a 0, 33l eset.. Ennyi! Szerintem nem igyál.
Egy kicsit sok. Én is szeretem a kólát, de amikor terhes voltam, 2x ittam meg fél litert. Azért a kóla nem túl egészséges, pláne nem terhesen.
a cola egyébként is gáz. Kivonja a csontokból a Calciumot, tele van cukorral-ha nem azzal akkor nem lebomló édesítõszerrel, a szénsav sem egészséges, meg még ki tudja mi nincs benne. Nem azt mondom hogy én soha nem iszok, de szerintem jobban tennéd, ha próbálnád hanyagolni. Egyébként úgy gondolom, hogy erre vonatkozóan még nem születtek kutatások.
imádom a kólát. amint megtudtam, jön a baba, azonnal abbahagytam. szerintem te is tegyél így. nem hiszek benne, hogy mindenrõl le kell mondani, stb., de a kóla az pont a hagyjuk abba csoportba tartozik.
miért, kiveszed belõle???
sok illetve bontja a cálciumot aminek viszont a babának kellene napi 2 dl semmi több vagy heti fél liter és annál több tejtermék
Hát én bevallom soha nem voltam kóla függõ de kb a 25héttõl amikor megkívántam ittam most megint nem nagyon kívánom a 36héttõl nem is iszom de volt hogy megittam egy litert is egy nap! Semmi baja a babámnak és nekem se! Végig teljesen jól voltunk/vagyunk! Nyugodtan le lehet engem is pontozni:-)
A kérdező hozzászólása: Az egyedüli válasz, amit lepontoztam: "miért, kiveszed belõle???" Egyébként nem minden nap iszok, de ma pont igen. Heti 2-3x iszok kólát. Nagyon szeretem és kívánom:(
A kérdésed úgy szólt, hogy NAPONTA. Akkor most mégse naponta? És attól, hogy 2-3 embernek és a babájának nem lett baja, téged megnyugtat? Mert anyukám pl végig dohányzott amikor engem várt, de nekem nem lett semmi bajom. Most akkor bíztassak minden kismamát a cigizésre, mert én szerencsés voltam/vagyok???
23-as amilyen stílusod van biztos el fogod érni a 0 %-ot ....
sajnos kérdezõ, igen te is tudod, hogy káros, és aki bíztat, az is tudja hogy káros. Nem csak terhesen ártalmas és egészségtelen, hanem nem terhesen is. De a fenti példák is mutatják, nem lesz maradandó baja a babádnak vagy neked ha néha-néha iszol. Próbálj meg valami mást megkívánni, és arra ráállni, hátha sikerül. Pl. a terhességem alatt rengeteg narancsot ettem, mert nagyon kívántam, a harmadik trimeszterben pedig a kakaóra és anyukám baracklekvárjára voltam rákattanva, azt reggeliztem minden nap vajas kenyérrel. Ezekben is van elég cukor, de ezekrõl nem köztudott, hogy ártalmasak az egészségre. (az a válaszoló voltam aki a hányós sztorit írta...)
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel úgy a kérdést, hogy NAPONTA, mert amennyit én iszom, attól tudom, hogy nem lesz bajunk. De kíváncsi voltam, mi lenne ha...
Én nem iszom. A kis pocaklakóm épp elég kalciumot von el én úgy gondolom, hogy a babának sem tesz jót. Viszont az egyéb összetevõje miatt sem innám. Szerencsére én nem is kívánom.
31. nem barátokat akarok szerezni. Viszont azon kevesek egyike voltam, aki tapasztalati dolgokat is írt, részletesen. Sajnos sokan csak annyit tudnak, hogy ijeszgetik egymást és felháborodnak. Az a belinkelt "tanulmány" is... Pont most néztem meg egy coca címkéjét. 28 g cukor van 2 dl-ben. Ha megnézel egy szakácskönyvet, 1 ek cukor 5dkg=50g. Ez sehogy se ad ki 10 kávéskanalat... Ennyire hiteles nekem az egész innentõl.
nem is tudnál szerintem barátokat szerezni....
23 as és egyben 35 ös válaszoló... a.biztos hogy felkészültél az anyaságra ilyen stílussal??? hamarosan egy kicsinek kell példát mutatnod....
A kérdező hozzászólása: Nekem szimpi egyébként:)
A kérdező hozzászólása: Miért milyen a stílusa??
Én ittam, kb. kétnaponta 2-3 decit. Egyelõre nem látok rendellenességet a négy és másfél éves gyerekeimen. :)
23 vagyok. Már várom, mikor érem el a 0%-ot :) . Hiszen itt mindenki olyan borzasztóan okos, és mint tudjuk, a vilàg fekete meg fehér.
23-as válaszoló szerintem eddig mindenki jó szándékkal károgott..... és nem hiszem hogy 3 értelmes válasz jött volna, aki azt írta hogy egészségtelen és ne ígya mind hasznos választ írt.... amúgy nem kell sok ész hogy rájöjjön az ember hogy egészségtelen....nem hiszem hogy egy ép eszü embernek külön magyarázatot kell adni erre....
A kérdező hozzászólása: Melyik összetevõje árthat a picinek?
"A terhesség alatti kólaivás lényegében két összetevõ miatt nem szerencsés: egyrészt koffeint tartalmaz, a koffeinfogyasztást pedig általában nem javasoljuk a terhesség során. Másrészt a kóla szénsavat tartalmaz, és lehetõleg a szénsavas italok is kerülendõk ilyenkor. Az is igaz viszont, hogy attól, hogy a terhesség idején néha egy-egy kólát megiszik, az égvilágon semmi baj nem lesz a babával. "
Ja igen, és a benne található koffein sem biztos, hogy kell nektek teresség alatt. Utolsó voltam
Nem a picinek árt, hanem Neked! Megköti a kalciumot, és így a szervezeted nem jut hozzá eléghez, még akkor sem, ha mellé pótlod. (Ezen felül nyilván ott az összes többi hátránya, cukor stb. ami a "nem terheseknek" sem jó, azokat nyilván ismered...)
Szerintem egy cseppet se igyál. Én eléggé sok mindent tudtam meg róla - sok teszt és ismeretterjesztõ film ment róla a TV-ben - úgyhogy én már 9 éve abbahagytam. És persze az összes ilyen cukros-szénsavas löttyöt. Eleve szénsavasat nem szabad inni terhesség alatt! A szénsav kalciumot von el a csontokból. Igyál inkább vizet, tejet és gyümölcsleveket! :)
Hát én az egész terhességem alatt pepsit ittam a cukormenteset, mert jól esett. Semmi baja nincs a babámnak. :)
Hát nem tesz jót neki, de fõleg neked sem. Sok ez a mennyiség! Ha alkalmanként megkívánod, igyál, de ne minden nap!
Kb semmmi nem jó benne (számomra még az íze sem) : koffein, cukor és szénsav. Kerüld ha lehet, sajnos én is szeretem a cukros löttyöket, de amióta babát várok, csak szénsavmentes vizet iszok. Ha már unom, akkor csepegtetek bele egy kis citromlevet.
Azért látom sokan szeretik a kólát.
Én szoktam inni, bár nem ilyen sokat, egy két decit!Mivel nekem alacsony a vérnyomásom és olyankor szétrobban a fejem, a koffein tartalma miatt segít, és egybõl megszünteti a fejfájást, és normál lesz a vérnyomásom tõle!(én is 1 éve cola függõ voltam, de két vetélésem után, letettem róla, azóta sima ásványvizet iszok szénsavmenteset)
Én rengeteg szénsavas vizet, colat iszom, bár midtanság inkább a 7up a nyerõ, imádom! Napi fél litert biztos megiszom. Ha nem szénsavasat iszom, feljön a savam! Lányommal is rengeteg üdítõt ittam, semmi baja a gyereknek, nekem se lett. Nem kell mindentõl parázni! Olyan mintha napi 2-3 kávét meginnál, koffein van benne!
szerintem a szénsav ellen bõven megfelel az az érv, hogy savat csinál és izgatja a gyomrot, nekem sosem voltak ilyen problémáim, de a terhességem alatt a szénsavas innivalók után refluxos tüneteim lettek, nem a legjobb móka.
nekem totál tönkrementek a fogaim a terhesség alatt, egyfolytában vérzett az ínyem, meglazultak a fogaim, kettõ széttört, úgy, hogy nyomtam a kalciumot, c vitamint, + speckó fogkrémet használtam, mégis, na én ezért nem innék sok kólát terhesen "ha beletesznek egy elvesztett tejfogat egy pohár szénsavas üdítõfélébe és néhány napig hagyják állni, utána már nem is találják meg a fogat, mert az üdítõkben lévõ szerves savak annyira agresszívek, hogy a fogzománcot és a fogállományt feloldják! Ez a hatás az úgynevezett light üdítõitalok fogyasztásánál is igaz, hiszen a savak ilyenkor is belekerülnek az üdítõkbe, csak a cukrot helyettesítik mesterséges édesítõszerrel. "

Ha valaki temperával festi a haját az mennyire árt a hajnak, és mennyi idő múlva kopik le?

Az egyik idióta oszt.társam temperával festi, és rá akar venni, hogy én is azzal fessem. Normális ez?? :D xD

Legjobb válasz: Nem, nem normális!!!! :D Ha nem telik neki hajfestékre, akkor ne próbálkozzon a temperával se. Többet árt, mint használ!

Nem, nem normális!!!! :D Ha nem telik neki hajfestékre, akkor ne próbálkozzon a temperával se. Többet árt, mint használ!
ha ki van hidrogénezve a hajad akkor befogja, be kell vizezni, és ha megszárad akkor rajta marad a szín. nem tartós, egy mosásig jó, és elég suttyó megoldás, de még mindig sokkalsokkal jobb mint a tempera. nem tudom mennyire ártalmas, nem hiszem hogy nagyon.
Még általánosban festette be egy évfolyamtársam a haját vörösre valószínûleg temperával. Egy roma lány volt (nem rasszizmusból mondom, csak ugye barna bõr, jó sötétbarna haj). Tesiórán kb. 2 perc után elkezdett izzadni, folyt a vörös festék a nyakán, a homlokán, a pólója tiszta vörös lett. Rajta röhögött mindenki. Ha te is közröhej tárgya akarsz lenni, akkor hajrá.
akkor már krepp papír, attól nem ragad össze a hajad.
szép lesz kopaszon :D
A kérdező hozzászólása: Akkor nem engedem hogy rávegyen :D Köszi :) ) És krepp papírral hogy? És az nem árt neki?
Én egyszer festettem be vele narancssárgára kb. hatodikban. Animesztárnak éreztem magam...
A kérdező hozzászólása: Inkább kihagynám :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: xD

Mennyire van hatással a babára? 26hetes terhes vagyok, mennyire árt a babának a stressz, de inkább a szomorúság sírás?

Terhességem ez ideje alatt vol jópár alkalom h vagy ideges voltam1-2órára v szomorú és sírtam,De inkább ez a jellemz?.Részletekbe nem akarok belemenni,a lényeg a párom miatt.Árt ez a babának?Úgy értem károsodik az idegrendszere stb.?Tudom h nem tesz jót,de konkrétan miért?

Legjobb válasz: Nem árt neki, de jót sem tesz. Azért, mert kiegyensúlyozatlanabb lehet a sok stressz miatt. Én a 30.héttõl kezdve voltam ilyen egész a 40-ig, a poklot is megjártam, alig ettem, még sajnos a cigit is vissza vettem, mégis szerencsére makk egészséges és nagyon nyugodt babám lett.

Nem árt neki, de jót sem tesz. Azért, mert kiegyensúlyozatlanabb lehet a sok stressz miatt. Én a 30.héttõl kezdve voltam ilyen egész a 40-ig, a poklot is megjártam, alig ettem, még sajnos a cigit is vissza vettem, mégis szerencsére makk egészséges és nagyon nyugodt babám lett.
Kifejezetten nem árt neki, neked viszont igen. Ez az az idõszak az életedben, amikor az õ megérkezését kellene tervezgetned, és próbáld is ezt tenni. Ha rossz történik, természetesen sírd ki magad nyugodtan, de aztán próbálj túllépni a bánatodon, és pozitívan gondolkodni a jövõrõl. Tudom, hogy ez nagyon nehéz lehet, de ki más adna erõt ilyenkor, ha nem a születendõ kisbabád? A pároddal meg próbáljátok megbeszélni a gondjaitokat, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb helyre érkezzen a pici. Ha már megszületik, biztosan jobban fogja érzékelni, ha szomorú vagy, és az már tényleg ártalmasabb lehet neki.
a barátnõm is felidegesítette magát és sírt az apukája miatt, és õ pl. bekerült a kórházba, mert a gyereknek rossz lett a szívhangja. de másnapra lenyugodott õ is meg a baba is. nem lett semmi baja, de a ha tudod akkor ne idegesítsd fel magad nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Igen, általában 1-2órán át tart az ha ideges vagyok v az a szomorú vagyok és sírok.Aztán próbálok pozitívan gondolkodni.Csak aggódom h nem e árt közvetlenül a babának!De én is bízom benne h nem.

Mennyire árt a téli guminak, ha ilyen időben megyek vele?

Csak jövő héten fogom tudni kicseréltetni a gumit, de a héten még muszáj mennem vele egyszer, szűk fél óra oda és szűk fél óra vissza. Nagyon árt a téli guminak ennyi út ilyen melegben? Mert ha nagyon, akkor megyek tömegközlekedéssel, csak úgy durván 2x annyi az út, úgyhogy ha egy mód van rá, nem szívesen tenném...

Legjobb válasz: csak sokkal jobban kopik, de amúgy nem árt. Az a 2x fél óra meg nem vészes, simán mehetsz kocsival

csak sokkal jobban kopik, de amúgy nem árt. Az a 2x fél óra meg nem vészes, simán mehetsz kocsival
Van aki télen nyáron télivel jár :) Nem lesz gond, még én se cseréltem le, de már rá kéne szánnom magam XD
Nyugodtan mehetsz vele annyira nem ártasz neki sõt észre sem lehet venni. Még én is téli gumival járok egyik ismerõsöm mondta hogy még ne kapkodjam el a cserét, igaz már nem lesz olyan hideg hogy 7 fok alatt lesz de még jobb egy kicsit várni.
én egész évben nyári gumival megyek, muterom meg télivel ugyanígy, egyik gumi sem kopik jobban, tehát no problémooo:)
Ha reggel mész, még hideg az aszfalt. De még délelõtt sem melegszik annyira át, hogy ott valami marha nagy kopás történjen. Ha nem mész egész nap tök melegben, nyugodtan várhatsz jövõ hétig.. Észre sem lehet venni ennyi kilométert a gumiban. Max az lesz a gond, hogy sokan lesznek a gumisnál..
Kicsivel jobban kopik , de még nyugodtan mehetsz azzal:)

Mennyire árt a lapimnak ha ugy kapcsolom ki h kiszedem az aksit?

sokszor úgy lefagy h nem tudok mást tenni.

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem tesz jót neki, de talán nem árt annyira. Amúgy bekapcsológomb hosszabb ideig nyomva tartásával se tudod leállítani a gépet?

Biztos, hogy nem tesz jót neki, de talán nem árt annyira. Amúgy bekapcsológomb hosszabb ideig nyomva tartásával se tudod leállítani a gépet?
olyan mint egy áramszünet lefogadom hogy gyári, szarfos vista van rajta, enyémen is az volt, egyszerûen kinszenvedés leállitani
A kérdező hozzászólása: elsõnek: sajnos ugysem áll le :( másodiknak: xp van rajta, nem gyári és nem is olyan rég volt ujrarakva:S
nekem gyári szar vista alatt csinálta mindig hogy kifagyott leállításkor aztán tettem rá windows 7-et most már sose csinálja azt

Mennyire árt a Hifinek az, ha a rádiót hallgatom rajta, de nem jön be tökéletesen és egy kicsit recseg?

Nem jönnek be tökéletesen a rádió csatornák a hifimne, a legtöbbnél hallani lehet egy enyhe recsegést/susogást, van amelyiknél ez er?sebb. Szal a kérdésem az lenne, hogy mennyire árt ez egy hifinek? (a hangfalak 75-75 wattosak)

Legjobb válasz: Szerintem ez egyáltalán nem árt neki, de érdemes lenne az antennával bíbelõdni :)

Szerintem ez egyáltalán nem árt neki, de érdemes lenne az antennával bíbelõdni :)

Egy 15 éves lánynak mennyit árt a cigi?

egy ismer?sömr?l van szó,és aggódok érte.meg az érdekelne,h mekkora az esélye a tüd?ráknak.

Legjobb válasz: Gyorsan felejtse el a cigit! Ugyanannyira árt, ugyanakkora kockázattal jár, mint annál, aki több éve dohányzik!

Gyorsan felejtse el a cigit! Ugyanannyira árt, ugyanakkora kockázattal jár, mint annál, aki több éve dohányzik!
Utóbbi nem rémtörténet, teljesen logikus, hogy legalább az agyvérzés a dohányzás következménye volt (vagy legalább is rádobott 2 lapáttal). Az emberek azt nem értik meg, hogy az igazi rémtörténetekkel, amirõl a hülye is tudja, hogy koholmány többet ártanak, mint használnak. Ha egy dohányzó fiatal nem rendelkezik nagy ésszel, alapból mindenre azt mondja, hogy hülyeség, hagyjatok. Az okosabbiknál azt éritek el vele, hogy meg sem fogja ezeket hallgatni (a valósat sem) az elsõ után, amirõl kiderül, hogy kamu. Tudom, én is így jártam, ha tizenéves koromban nem etetnek a sok baromsággal, hogy nem fogok megnõni, meg kicsik és fonnyadtak lesznek a melleim, hanem értelmes érveket hoznak fel, akkor leteszem a cigit akkor, még tudom! Most már ehhez túl függõ vagyok. Szégyen és cseppet sem hasznos. Minden esetre is azt akartam ezzel mondani, hogy a fiatalok sem hülyék (aki igen annak meg mind1) nem tolerálják ha megpróbálják õket átvágni és beindul a "csakazértis" mechanizmus.
Nem biztos hogy pont tüdõrákot kap tõle 20-30 év múlva. Sok más, akár halálos betegséget is összeszedhet tõle (szív, érrendszer, COPD, stb.). Most érdemes abba hagyni amíg könnyen megteheti. Én is hasonló korban kezdtem, de 10 évvel késõbb rájöttem, hogy sokkal nehezebb most abbahagyni :(
Nagyon ártalmas. Egy felnõtt emberre is, de egy tizenöt éves gyerekre, akinek még fejlõdésben van a szervezete, fõleg veszélyes. Lebeszélés nem fog menni, jobb esetben majd 10-20 év múlva rájön, hogy ez nem menõ, hanem lassú öngyilkosság, mellesleg több százezer forintot dob ki fölöslegesen a cigire, és megpróbál leszokni. Azért próbálkozhatsz, hátha észhez tér, de ahogy elõttem írták, az ilyen korúak úgyis mindent "jobban tudnak"...
Elõzõ vagyok, ha õ nem hajlandó abbahagyni, akkor te sem fogod tudni lebeszélni. 15 évesen "mindenki jobban tud mindent", mi a "jó" neki...
Jó korán szétbarmolja a tüdejét. Ez van. Amúgy a passzív dohányzással nem tudsz mit csinálni mert pl. cigifüst mellett sok más szennyezõ dolgot is belélegzel. Barátnõdet kérd meg inkább, hogy álljon akkor tõleg kicsit messzebb, ha ennyire aggaszt a passzív dohányzás, de késõbb ez már csak rosszabb lesz. :( pl. egyetemen a környezetemben mindenki dohányzik én meg ugye nem akarok kimaradni, mert akkor kb állhatnék egyedül, így passzívan dohányzom... Ez van sajnos :(
Jó eséllyel pályázik a 40évesen tüdõrákban elpatkolásra...
A dohány egyformán rossz hatással van minden emberre.Ez egyáltalán nem korfüggõ. Mindegy hogy 15 vagy mondjuk 46 éves szívja, ugyanúgy roncsolja a tüdejét...
A közvetlen szomszédunk egész családja dohányzik. Ha átjön hozzánk, a kapuban ugyan eldobja a csikket, de az egész házunkat ki kell szelõztetnünk, mert olyan bûzt hagy maga után. A szája széle szederszínû (keringés), mintha rúzsozná, az ujjai, körmei pedig mustársárgák a nikotintól. Mindehhez 42 éves, (elvileg) értelmes, tanult férfi. A bátyját 2 hete sincs, hogy eltemették: 45 évesen elõbb agyvérzést kapott (persze, amint fizikailag képes volt rá, máris bagózott a kórház épülete elött - család tolta ki kerekesszékben), majd kb.1 hónappal késõbb - még mindig a kórházban - gyomorvérzésben azonnal meg is halt. Igenis kell, hogy hallja a baátnõd ezeket a "rémtörténeteket" is, egyszer talán elég érett lesz hozzá, hogy felfogja, ezek már nem az ellenpropaganda részei (ahogy sok dohányos állítja), hanem szomorú tények, amit tudomásul kell venni és meg kell érteni. Okos ember más hibáiból tanul...
Annyit nem árt, mint sokan mondják de valóban nagyon egészségtelen. A tüdõrák kockázata elég kicsi, fõleg 40 éves korára, és így, hogy 5-6 szálat szív. Jó sok év el fog telni mire lényegesen emeli a mennyiséget. A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát viszont iszonyatosan megemeli! Csúnyulni fog a bõre (sárgulni), hamarabb fog ráncosodni, mint mások. Gyomorproblémái is lehetnek hisz a szennyezõanyagok megtapadnak a nyálban, amit õ lenyel. Leszoktatni nem tudod róla! Csak ha õ is le akarja tenni de nem fogja, hisz társasági elfoglaltsággá nõtte ki magát és a barátnõd élvezi, hogy menõ! 22:04-esnek túlzásokba ne essünk már és ne fogjunk rá mindent a nyuszira! Ez egy általad kitalált ideológia, mert ki nem állhatod a dohányzókat (mert hát vkit utálni kell!) és összekombináltál egy sztorit. Az általad felsorolt eseteknél én egyre SEM mondanám így, volt eü-sként hogy a dohányzás okozta volna. Túlzásokba ne essünk.
A kérdező hozzászólása: nem én akarok leszokni, bocs a fogalmazásért, de én nem vagyok ennyire hülye... várok még válaszokat!
A kérdező hozzászólása: kösz, várok még válaszokat!!!
Ez a "hadják" nagyon odab**ott nekem :D Elõzõnek igaza van, attól nem fogja letenni a cigit, hogy a tüdõrákkal meg ilyesmivel ijesztgeted. Viszont ha a dolog anyagi oldalát vázolod fel neki, akkor nagyobb az esélye, hogy leszokik. Sajnos ebbõl is látszik, hogy az embereknek többet jelent a pénz, mint az egészség... :(
Hát ha komolyan azt akarod hogy ne cigizzen, akkor szólj a szüleinek. G*ciségnek hangzik, de ha te nem tudod lebeszélni, akkor csak a szülõi szigor maradt. Ha törõdnek vele akkor, nem hadják majd hogy lerontsa az egészségét.
Hát egyik ismerõsöm 14 éves korától cigizett és 20 éves korára a fél tüdejét ki kellett venni, másik ismerõsöm is 14 éves korától cigizett és ugyan mikor babát várt, abbahagyta, de a babának így is egy vérátömlesztéssel indult az élete, mami jóvoltából. Illetve még két igen távoli ismerõs, akiknek a szülei 14 éves koruktól dohányoztak és csak akkor hagyták abba a cigit, amikor észrevették, hogy terhesek: egyikük 12 éves korában megvakult, másikuk 11 évesen megvakult és most kezd leállni a mája. Semmi baj, a dohányzás jó dolog és a legfontosabb, hogy tök menõõõõ! -.-
A kérdező hozzászólása: én is ezt mondom, de mind1, mert nem tok mit tenni...meg csak a saját egézségem féltem, mert passziv dohányos vok(nem is akarok cigizni) vok, és azért a füst nekem is árt. még annyit, h napi 5-6 szállal szív el
A kérdező hozzászólása: ettõl félek én is
A kérdező hozzászólása: hogy tudnám lebeszélni?

Mennyire árt a babák szemének a televízió? (3 hónapos kislány anyukája)

Legjobb válasz: 100hz nem árt viszont nyugtalan lehet tõlle de gondolom nem órákat nézi:)

100hz nem árt viszont nyugtalan lehet tõlle de gondolom nem órákat nézi:)
Sokkal többet árt neki a hangja, akár a készenlíti üzemmódban lévõ tévé esetében is. A babák hallása ugyanis még nem romlott el, hallják azokat a hangok amit a tévé ilyenkor kibocsájt (egy felnõtt már rég nem hallja), és idegess teheti õket. Ha messzirõl nézi a képet, az nem árt neki.
Ugyan már... 100 hz??? mikor mi kisbabák voltunk, hol voltak plazma tv-ék??? nem lesz tõle semmi baja. biztos nem egész nap a tv-ét bámulja. persze, õ is kíváncsi, hogy mi az? de ennyi!!!ha az ember túlságosan óvja mindentõl, akkor lesz baja...
A 100Hz vel nincs gond pl az új plazma-lcd ilyen, esetleg egy-két képcsöves is van ilyen, de azt is csak 2 méterrõl legalább, fõleg ha nagyméretû. Inkább a nyugalmának árt a sok tévézés, mert a folyamatos képváltakozás ingerelheti.
Azt mondjak, hogy napi10-15 perc nem árt nekik, viszont nyugtalanul aludhatnak tõle, mert a nagyon gyakori képváltás, villogás visszatér emlékszerûen álmában, akkor próbálja a kis agya feldolgozni a napi történéseket.

Korai terhességben mennyire árt a heti 6 perces szoláriumozás?

Legjobb válasz: Nincsen rá orvosi magyarázat illetve ellenvetés. Mindenki maga dönti el. Nyilván az orvos nem fogja díjazni, de neki sincsen róla fogalma, hogy mennyire ártalmas. Szerintem, azért kérdezd meg. Én úgy olvastam neten heti 6 perc szoli nem fog neki ártani (persze ez sem bizonyított). Mindenesetre most nyár van, inkább a napot választom kis mennyiségben. Jó bõröm van, hamar leszek barna:) 18+2hkm

Nincsen rá orvosi magyarázat illetve ellenvetés. Mindenki maga dönti el. Nyilván az orvos nem fogja díjazni, de neki sincsen róla fogalma, hogy mennyire ártalmas. Szerintem, azért kérdezd meg. Én úgy olvastam neten heti 6 perc szoli nem fog neki ártani (persze ez sem bizonyított). Mindenesetre most nyár van, inkább a napot választom kis mennyiségben. Jó bõröm van, hamar leszek barna:) 18+2hkm
Èn is véletlenül befeküdtem. Azt mondta a doki, hogy semmi gond. De tudok olyat aki végig szolizott a terhesség alatt!! Ne izgulj ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nagyon fehérbõrû vagyok, most egész jó színem van, viszont én ettõl a káros napsugárzástól jobban félek, nem is fogja úgy a bõrömet.
én ezzel úgy vagyok, inkább a fehér bõr, mint valami olyan probléma a babával, ami akár a szolitól is lehet. ha mégis szolizol, mindenképpen vigyél be sok folsavat és vasat, ill. vitamint. és max. heti egyszer menj el.
azért nem javasolják, mert a szoláirum felmelegítheti a magzatvizet, vagy alhasi vérbõséget okozhat. (állítólag). Heti 6 perctõl sztem nem lesz bajotok, én végig jártam, heti kb 8 percet. Esetleg Magnéziumból vegyél be plusz 1 adagot, hogy a vérbõség okozta görcsöket kerüld, és ügyelj a sok folyadékra.
Azért nem ajánlják, mert a szoli alapvetõen, terhesség nélkül is olyan elváltozásokat okozhat a bõrön, amit senki nem szeretne magának. OkozHAT, nem feltétlenül történik bármi is. Inkább természetes napfény, kisebb faktorú védõkrémmel, ha teheted.. Egyébként heti 6 perc tényleg kevés, biztos nem kifogásolná konkrétan a dokid.

A Kola mennyire árt a babának? Én egy nap egy pohárral iszom baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Ekkora mennyiség biztosan nem árt. Ha kívánod, igyál.

Ekkora mennyiség biztosan nem árt. Ha kívánod, igyál.
nem lesz semmi baja en is azt iszok most is meg amikor a kislanyommal voltam terhes akkor is(2, 8 eves), mert alacsony a vernyomasom es a kavetol erosen hanyingerem van.
Szia!Szerintem semmi baja nem lehet tõle, ha mértékkel iszod, én azelõtt ritkán ittam, most kívánom.Mindent szabad amit a kismama megkíván, persze csak mindenbõl mértékkel. És persze csak ha nem vagy diétás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!