Találatok a következő kifejezésre: Mennyire tavol egy (13 db)

Egy uralkodócsaládban ha egy uralkodó meghal, akkor mennyire távoli rokonok örökölhetnék meg a trónt?

Úgy értem , hogy muszáj-e hogy vérszerinti rokona legyen, ha nem akkor a vérrokontól ennyire távoli stb

Legjobb válasz: Minden uralkodó ( vagy nemesi családban) meghatározott öröklési sorrend van. Pl. az elsõ gyerek, utána a második, ha õk meghalnak, akkor az uralkodó testvére, annak gyereke stb. Távoli rokon csak akkor, ha minden közeli leszármazott meghalt.

Minden uralkodó ( vagy nemesi családban) meghatározott öröklési sorrend van. Pl. az elsõ gyerek, utána a második, ha õk meghalnak, akkor az uralkodó testvére, annak gyereke stb. Távoli rokon csak akkor, ha minden közeli leszármazott meghalt.
Általában vérrokonok örökölték. Azt, hogy ki mikor örökölheti a trónt, szigorú öröklési rend szabályozta. A lányági örökösödés még nagyobb probléma; lásd Pragmatica Sanctio, 1722. A rokonság fokáról itt egy példa: I. Ferenc József (1830-1916) elsõ fia Rudolf volt (1859-1889) õ ugye öngyilkos lett, utána a császár-király öccse, Károly Lajos lett a trónörökös. Károly Lajos 1896-os halála után az õ fia, Ferenc Ferdinánd lett az örökös. Itt a következõ probléma, Ferenc Ferdinánd (Ferenc József unokaöccse) ugyanis morganatikus házasságot kötött, így az õ utódai nem uralkodhattak. Éppen ezért a szarajevói merénylet után elõvették Ottó fõherceg (Ferdinánd öccse) Károly fiát. 1916-ban, Ferenc József halála után õ került a trónra.
A kérdező hozzászólása: És a britben ha nem lenne olyan személy aki vér szerint Zsófia leszármazottja akkor mi lenne?
A kérdező hozzászólása: Választanának egy rokont aki nem vérszerinti?
De ha örökbe fogad egy távoli rokonú fiút vagy lányt akk õt is kinevezheti örökösnek, mint a rómaiaknál.

Egy elég amatőr kérdéssel fordulok hozzátok, laptopot szeretnék vásárolni, mivel sokat vagyok távol az otthonomtól, ezért szeretnék vásárolni egy usb-s internetet a laptopba. Mennyibe kerül egy jobb? Többi lent.

Ami nem lassú, és sokat is tudok netezni vele? Nem szeretnék letölteni, meg semmi érdekes, csak internet+skype és hasonlók. Valamint, sok helyen látom, hogy van wifi és úgy tudom, ha nincs tiltva, aza, ha nincs jelszó, akkor ingyen netezhetek. Hol találom a gépben ezt, mármint ahol kell ehhez csatlakozni? Elnézést a bugyuta kérdésekért, az idősebb fajtából való vagyok.

Legjobb válasz: Ha win7es a noti (gondolom az lesz) akkor az óra mellett megjelenik egy kis wifi ikon arra kattintva kiválaszthatod, hogy a környéken lévõ wifikbõl melyikre akarsz csatlakozni. Kis lakat jelzi h melyik a kódolt és annak hiánya, hogy melyik a nyílt wifi. (Persze ettõl még lehet h mekszûrés van rajta és hiába nincs lakat mégse tudsz csatlakozni rá) A skype sajnos nem webes tartalomnak minõsül, így ha olyan mobilnet szolgáltatást találsz ami "korlátlan web és e-mail forgalom" akkor a skype akkor is korlátozva lehet pár giga után. Pl a Telenor hipernet 3000 ft/hó korlátlan web és mail (2 éves hûség esetén) de csak 2 giga "egyéb" azaz skype, torrent, pornóletöltés stb van benne. Kérdés, hogy mennyi adatforgalmat fogsz generálni de ettõl függetlenül mindenképpen egy ilyen "ha rendesen használod korlátlan" csomagot ajánlok. (A vodafonnál például adatkorlátos csomagok vannak) USB Stick általában filléres móka mert örülnek h használod a szolgáltatást. Érdemes átolvasni részletesen, hogy melyik csomagban mi van mert elég trükkösen fogalmaznak, aminek hála könnyen beleléphetsz egy olyanba, hogy jónak tûnt de igen hamar lekapcsolnak.

Ha win7es a noti (gondolom az lesz) akkor az óra mellett megjelenik egy kis wifi ikon arra kattintva kiválaszthatod, hogy a környéken lévõ wifikbõl melyikre akarsz csatlakozni. Kis lakat jelzi h melyik a kódolt és annak hiánya, hogy melyik a nyílt wifi. (Persze ettõl még lehet h mekszûrés van rajta és hiába nincs lakat mégse tudsz csatlakozni rá) A skype sajnos nem webes tartalomnak minõsül, így ha olyan mobilnet szolgáltatást találsz ami "korlátlan web és e-mail forgalom" akkor a skype akkor is korlátozva lehet pár giga után. Pl a Telenor hipernet 3000 ft/hó korlátlan web és mail (2 éves hûség esetén) de csak 2 giga "egyéb" azaz skype, torrent, pornóletöltés stb van benne. Kérdés, hogy mennyi adatforgalmat fogsz generálni de ettõl függetlenül mindenképpen egy ilyen "ha rendesen használod korlátlan" csomagot ajánlok. (A vodafonnál például adatkorlátos csomagok vannak) USB Stick általában filléres móka mert örülnek h használod a szolgáltatást. Érdemes átolvasni részletesen, hogy melyik csomagban mi van mert elég trükkösen fogalmaznak, aminek hála könnyen beleléphetsz egy olyanba, hogy jónak tûnt de igen hamar lekapcsolnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! nem is gondoltam volna, hogy a wifi kérdés ennyire egyszerû!:) Ez a Telenor Hipernet 3000-ért jónak tûnik, ez USB stickes akkor? Bár gondolom....:) Ha belinkelnéd nekem azt megköszönném, nehogy valami másik csomagot találjak.
Neee, ne az enyém alapján válassz csomagot én csak a telenor oldalán az elsõ ajánlat alapján írtam, nem néztem utána vagy ilyesmi, imán lehetnek jobbak:)
A kérdező hozzászólása: Ezen feltételek alapján mit gondoltok, mi lenne a legjobb választás számomra? Egy nagyon fontos tényezõt elfelejtettem, ezzel az USB stick-es nettel tudok Németországban is netezni?
Edig ugy volt hogy külföldön kemény öszegekért tudtál netezni pár perc netért ezrek viszont el kel olvasni az aktuális álásokat mert anyit hirdetik hogy mostmár milyen olcsó a roaming persze edig nagyon erös korlátok is voltak meg árak ezt a mobil szolgâlþó oldalán leirják most hogy megy vodafone, telenor, t-mobil a töbi szolgáltatóval nemtudom külfoldre lehet e meni... nekem vodafone van de nem mentem vele külföldre és nem is olvastam most menyibe megy

Mennyire biztonságos egyedül ilyen távoli földutakon biciklizni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Nem attól függ, hogy földút vagy sem. Te laksz ott, te ismered a környéket. Esetleg kérdezgess ismerõsöket, hogy járnak-e arra. Vagy ne egyedül, hanem valakivel tekerjetek végig az úton lassan, nézd meg, hogy van-e valami a közelben, mik vannak az út mentén, ahonnan számíthatsz emberekre, nem kedves emberekre. Pl. lerobbant ház, stb.

Nem attól függ, hogy földút vagy sem. Te laksz ott, te ismered a környéket. Esetleg kérdezgess ismerõsöket, hogy járnak-e arra. Vagy ne egyedül, hanem valakivel tekerjetek végig az úton lassan, nézd meg, hogy van-e valami a közelben, mik vannak az út mentén, ahonnan számíthatsz emberekre, nem kedves emberekre. Pl. lerobbant ház, stb.
csak azt tudom javasolni mint amit már elõttem is írtak. Elõször felderítõ út aztán mehet. Én pl a Bakonyban szoktam tekerni és néha mikor csak pár méterre hirtelen a semmibõl elfutnak a szarvasok akkor ijedek meg nem kis darab állatok :D Sorompókkal, táblákkal van védve a behajtás de nekem sem szóltak még érte, szerintem inkább a motorosok zavarják az erdészeket. Amúgy meg jók is az ilyen utak csend van szép a táj könnyû kikapcsolódni is tekerés közben.
Szívesebben bicikliznék itt, mint a forgalomban az autók között. Egyébként mekkora táv?
Én csak ilyen utakon tekerek. Nincs forgalom, nincs idióta aki el akar ütni, nincs senki akit zavarok vagy engem zavarna. Mondjuk én 90+ kiló vagyok és 36 éves férfi. Nem nagyon félek, hogy belémkötnének.
Konkrétan nekem köszönni szoktak a cigányok ha vadászni mennek, vagy csak fát lopni. Én meg visszaköszönök és megyek tovább. Szóval õk sem azért lesznek ott, hogy kötözködjenek... # 2 voltam.
Régen én is bicikliztem földutakon, 2x kergetett meg egy kutya, ezen kívül senki nem szólt hozzám. Még ha cigányok mellett mész is el, nem fognak belédkötni, sokkal veszélyesebb lenne gyalog :)
Csodálatos ilyen utakon biciklizni. Nézd a pozitív oldalát: Friss levegõ, nincs forgalom, s tekerhetsz ahogyan csak bírsz. Ha találkozol valakivel mosolyogj rá és köszönj! Én futni szoktam ilyen helyeken korán reggel:-) Egyébként pedig, ha van nálad teló bármikor segítséget kérhetsz...
Attól függ élnek e a közelben cigányok. Bábolnán élnek, tehát veszélyes arra menned.
régen nagyon szerettem a földesúton való biciklizést. a természetközelsége, és a szabad levegõ, nagyon jó párosítás volt, távol a település zajától. utána már a kutyát is elvittem néha futni biciklivel bár elég veszélyes volt mert néha majdnem elrántott, meg kellett rá kullancsnyakörv, a sok fû miatt!
Ugyan én Zala megyében, de állandóan ilyen utakon megyek már 7-8 éves korom óta. Egyszer kötöttek belém vadászok, mert nem akarták, hogy véletlenül lelõjenek. De egyébként senkit nem érdekel, hogy ilyen úton mész. (Sõt, olyan úton is mentem már, ami az erdõgazdaságé és ott sem kötöttek belém, csak néztek, amikor elmentem mellettük, pedig elvileg tilos a behajtás oda)
Pár éve még én is szerettem az ilyen terepen való bicajozást, de aztán egyre több lett a nem túl barátságok kóbor kutya (vagy kiszabadultak a közeli telkekrõl), ezért én befejeztem a bicózást ilyen helyeken. 3/3 -szor megúsztam, 4-szer már nem kísértem a szerencsémet. Telefont és defekt javító szettet vigyél magaddal! Bár a telefon lehet, hogy nem fog mindenhol 100%-ig mûködni, ha az adótorony sugárkörzetén kívülre kerülsz, vagy egy domb/völgy leárnyékolja.

Középiskolában mennyit kéne ugorni (helyből távol) egy lánynak hogy négyesre vagy ötösre értékeljék?

11-es vagyok és 154 centi. Eléggé érdekes számomra hogy megugrottam 167 centit és hármast kaptam. A fiúk meg ugye eleve magasabbak sokkal, dupla akkorát lépnek amúgy is mint én. Egy két méteres meg jó hogy megugorja a saját magasságát ami ötös.

Legjobb válasz: Én 8-as vagyok, helybõl 225, nekifutásból 330. 5-ös. 14/L

Én 8-as vagyok, helybõl 225, nekifutásból 330. 5-ös. 14/L

Mennyire "tavol" mukodhet egy tavkapcsolat?

Megyek nemsokara Budapestre ismerosokhoz par napra, de 600 km-re lakom...Megismertem msn-en valakit..akivel nagyon kulonleges a dolog, es azt mondta h kepes lenne eljonni csak h lasson...Regota beszelgetunk,mindketten nagyon de nagyon odavagyunk, es erzem h ez mas..Letezhet igy kapcsolat? Vagy csak nyugodjak abba bele , hogy par napot vele toltsek es kesz? Habar nem tudom ha ki tudnam annyival birni...

Legjobb válasz: 350 km

350 km
Szia!Szerintem miért ne lehetne!Ha két ember szereti egymást ja és persze bizalom, ami egy kapcsi alpja!Én is távkapcsiban vagyok már több mint egy éve!Sok sikert!Kitartást!
Én meg már 9! Bár ez nagyban függ attól, hogy mennyi idõsek vagytok, és milyen sûrûn találkoztok. Nagyon fiatalon, két három havonta 1 találkozás hát nem tudom..... szerintem az igencsak elmúlik, nagy szerencse kell ahhoz, hogy megmaradjon a szerelem. De azért tarts ki, látod, van akinek nagyon jól mûködik.
A lényeg hogy mindent beszéljetek meg, a legapróbb dolgokat, kételyeket, érzéseket, felmerülõ kérdéseket, és mindig legyetek ÕSZINTÉK. Ha picit is azt érzed, te többet adsz magadból mint õ szólj neki hogy kompromisszum kell. vegyétek komolyan és tiszteljétek, becsüljétek meg a másikat és hogy van és kitart, és valóban tarsatok is ki. És ha mûködik nagyon vigyázzatok rá. És fontos az is, hogy valós legyen és legyen jövõje, pl. egyszer sikerül összeköltözni, közös célok lgyenek, ervek, egyformán és minkét oldalról. Ha nagyon fiatalok vagytok még, tizenévesek, akkor már minden jóval nehezebb, de végsõsoron taastalat ez is valamilyen szinte amit próbálni kell hasznosítani késõbb. Remélem tudtam segíteni! : )
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepena valaszokat:D En 20 avgyo, , a srac meg 22...szoval nem epp tizenevesek:D
attól függ kikrõl van szó, mert valakiknél a másik kerületnél már óriási trauma lép föl, és vannak olyanok akik külön kontinensrõl imádják egymást. szerintem ez ember függõ.
persze hogy letezhet.! Én jelenleg tavkapcsba elek, es ht had mondjam el hogy eleg mesebeli sztori az egesz. 2 es fel eve kimentem ciprusra nyaron dolgozni fosuli kozott. Elso nap talalkoztam valakivel, o román igy csak angolul tudunk beszelgetni lenyeg, elso naptol kezdve egyutt voltunk, es ket honap utan vissza jottem pestre meg sulim volt, 1 taneven kerszetul 2 szer talkoztunk, par hetet, tehat 4 honapos szunettekel. nagyon nehez volt, de utana kitudtam menni egy evre hozza mert szakmai gyakom volt. 1 evet egyutt laktunk, most augba haza jottem es most decemberbe talkoztunk megint, es epp tegnap elott ment el vissza ciprusra. valoszinuleg 3 honap mulva ide koltozik pestre hozzam. nagyon szeretjuk egymast, es hat nagyon nehez komolyan, de ha tenyleg megvan bennetek az hog kitartoak vagytok es mukodhet akkor fog is. ritka de nem lehetetlen sok sikert kivanok!!! ( ekezetek miatt boccs)

Légiutaskísérőként mennyit kell külföldön lenni, és hány itthon töltött szabadnap van egy héten? Rámenne-e a kapcsolatom, ha sokat lennék ennek kapcsán távol?

Együtt élünk a párommal egy éve Budapesten, azóta még csak kétszer egy estére váltunk külön. Nagyon szeretjük egymást, de én nagyon szeretnék dolgozni, és pénzt keresni, mást meg nem találok. Foglalkozásomat tekintve m?vész vagyok, de nem sok pénzt keresek vele... Viszont szeretném megteremteni a saját függetlenségemet... De nem tudom, hogy viselné a gyakori távollétem a párom...

Legjobb válasz: Ha azt vesszük, hogy mások több, mint egy évet is távol vannak a párjuktól megszakítás nélkül, mint az én esetemben, mert a férjem katona, ez így nem mérvadó. Ez a két fél személyiségétõl függ. Mi a férjemmel már évek óta úgy élünk, hogy sokat vagyunk távol, mégis minden jó. A távkapcsolathoz sok kitartás kell és helyes hozzáállás mindenkét részrõl. Ha ez meg van, akkor mûködik, de ha egyik részrõl ez nincs meg tökéletesen, akkor gondolom, hogy nem fog menni. Ezt elõre nehéz megmondani, ha még nem voltatok ilyen helyzetben. Nekem a sógorom volt régebben utaskísérõ. Mikor külföldre mentek, a délutánt meg az éjszakát ott töltötték és reggel jöttek vissza, de gondolom, hogy ez légitársaságtól és járattól függ. Meg lehet próbálni, aztán ha nem jön be, akkor kereshetsz mást. Egy próbát megér, csak nagy a túljelentkezés.

Ha azt vesszük, hogy mások több, mint egy évet is távol vannak a párjuktól megszakítás nélkül, mint az én esetemben, mert a férjem katona, ez így nem mérvadó. Ez a két fél személyiségétõl függ. Mi a férjemmel már évek óta úgy élünk, hogy sokat vagyunk távol, mégis minden jó. A távkapcsolathoz sok kitartás kell és helyes hozzáállás mindenkét részrõl. Ha ez meg van, akkor mûködik, de ha egyik részrõl ez nincs meg tökéletesen, akkor gondolom, hogy nem fog menni. Ezt elõre nehéz megmondani, ha még nem voltatok ilyen helyzetben. Nekem a sógorom volt régebben utaskísérõ. Mikor külföldre mentek, a délutánt meg az éjszakát ott töltötték és reggel jöttek vissza, de gondolom, hogy ez légitársaságtól és járattól függ. Meg lehet próbálni, aztán ha nem jön be, akkor kereshetsz mást. Egy próbát megér, csak nagy a túljelentkezés.
Légiutaskísérönek nem egyszerü menni, addig ezen ne is gondolkozz, míg nem sikerül jelentkezned. Nem beszélve hogy melyik légitársaságnál akarsz az lenni. Ha nem magyar akkor szinte soha nem leszel itthon, ha Malév akkor is nagyon sokat kell utazni. Menj el egy malév légiutaskísérö válogatásra, és ha beválogatnak akkkor még mindig kell egy iskolát elvégezned és ha az sikerül esetleg kaphatsz munkát. A párom mindig azt mondta hogy ne azon gondolkodjak mik a feltételek a munkának, hanem azon hogyan vesznek fel. Ha már elöttem van a munkaszerzödés akkor gondolkodjak el hogy biztos elakarom-e vállalni azt a munkát. Addig felesleges olyanon gondolkodni hogy.....
jelenleg magyarországi bázison gyakorlatilag lehetetlen ilyen jellegû munkát kapni, így relatíve sokat.
1-2 után már nagyon hiányzik és legszívesebben olyankor egész nap ölelgetném.
3 hét :3
A kérdező hozzászólása: Konkrétan a szexre gondolok.
A kérdező hozzászólása: 1-2 nap vagy hét?:)
Soha nem volt barátnõm :) ))))
amint meglátom a seggét amint kilép az ajtón már másznám is meg újra

A távol-keleti országokban mennyire szigorúak a társadalmi szabályok, hogy egy pár csókolózik nyilvánosan v. kézen fogva megy?

Legjobb válasz: annyit tudok hogy japánban a nyilvános orrfújás az kb egy szinten van azzal mintha nyilvánosan szarsz. :D

annyit tudok hogy japánban a nyilvános orrfújás az kb egy szinten van azzal mintha nyilvánosan szarsz. :D
attól függ, pontosan hol.
Észak-Korea?
Pakisztánban nemrég volt egy olyan eset, hogy két fiatal szerelmes volt egymásba, titokban találkoztak, egyik család szülõje sem tudott a dologról, aztán valaki meglátta szerelmeseket, szimplán csak beszélgettek(!!!), semmi smár, vagy kézenfogvajárás, semmi! De mivel a lányt másnak szánták, és mivel a szülõk nem tudtak a dologról, és tiltott ilyesmit csinálni, kivégezték ://
Nemnagyon...
Eléggé de akkor is az érzés elmaradhatatlan tehát jó az!
A ticket pro jegyirodakban.

Mennyi a fedett pályás távolba néző magyar rekord? Érdemes belefogni egy bajnokságba kezdőként?

:)

Legjobb válasz: 33.76 km és ezt én tartom de sajnos esett az esõ és be kellett fognom a fülem és a köldököm

33.76 km és ezt én tartom de sajnos esett az esõ és be kellett fognom a fülem és a köldököm
A kérdező hozzászólása: Akkor még csiszolható:)
csak vigyázz mert a szabadban felmeltem 40 re ugyh nincs esélyed :D
idei olimpián már lesz ilyen versenyszám, én már alig várom http://hirtelen.wordpress.com/2011/11/27/2012-uj-versenyszam..
Én nem tudom mennyi a rekord de elméletileg õ tartja: http://www.youtube.com/watch?v=EaVw5Qd2rC0&feature=results_v..
Tényleg olimpiai szám. Hát ledermedtem. Ennyi erõvel, ki tud hosszabb ideig nézni egy színes falat is lehetne olimpiai szám! :)
Boborján tartja a rekordot, õ mindent lát, és még többet :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen látva Boborjánt, meggondolandó :)
a fedettpályás távolbanézés a rádiótávcsövek optikai képpé konvertálása óta nem mérhetõ hosszúságokat is elért

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!