Találatok a következő kifejezésre: Mennyinek kell a hőnek és (13 db)

Mennyinek kell lennie a hőnek és hol babásodás esetén?

pénteken (nem!!) kellene megjönnie, és ma mértem a h?met ébredéskor. hüvelyben 37 volt, hónaljba pedig 36,2. Melyik a jó? Cicijeim fájnak picit, b? fehér folyásom van. Ja, és viszonyítási alapom nincs, mert eddig nem mértem. Ez volt az els? clostis hónapom..

Legjobb válasz: Ha babás vagy akkor a hõd általában 37 vagy a felettinek kell lennie. Hüvelyben mérd mindig reggel! Bár szerintem ha bõ fehér folyásod van, akkor nagy a valószínûsége, hogy nem vagy babás és meg fog jönni, bár ezt saját magadnak kell tapasztalni! Szorítok!

Ha babás vagy akkor a hõd általában 37 vagy a felettinek kell lennie. Hüvelyben mérd mindig reggel! Bár szerintem ha bõ fehér folyásod van, akkor nagy a valószínûsége, hogy nem vagy babás és meg fog jönni, bár ezt saját magadnak kell tapasztalni! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: de a 37-nek hol kell lennie? Hüvelybe vagy hónaljba? És a folyásnak milyennek kelle akkor lennie ha nem fehérnek? Én úgy tudtam edddig hogy a fehéres folyás az jó!
A hõt hüvelyben mérd ugyanabban az idõben, mielõtt felkelnél az ágyból és higanyos hõmérõvel. A folyásban nem vagyok biztos, hogy milyennek kell lennie, mert még sajna nem voltam terhes, de úgy tudom, ha bõ az nem jó, de lehet rosszul tudom! Azért írja meg valaki hogy milyen a folyás ha valaki babás!
Én úgy tudom, hogy terhesség esetén a folyás bõ, fehér. Menstruáció elõtt viszont ismét tojásfehérjés. Próbáld kitapintani, h. a méhed le van-e szállva, ha könnyen elérhetõ, meg fog jönni, ha fel van húzódva és zárt, akkor reménykedhetsz! Sok sikert!!
http://babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=print&.. itt elég részletesen le van írva minden "tünet" sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, remélem most össze jön.

A laptop processzorára is lehet/kell hűtőpasztát felvinni, és cserélni, ha elérkezik az ideje? Mennyit segít a hő-át/leadásban?

Nem vagyok tájékozott a témában, de most a nyáron szeretném szegény laptopomat (MSI glare cx 640)még jobban tehermentesíteni, takarítva rendszeresen van, és egy kis laptop asztalon használom, amin két kis teljesítményű ventilátor is van.

Legjobb válasz: Mindenfajta processzorra kell hûtõpaszta a laptopra meg fõleg mert a zsúfoltság miatt nem olyan jó a szellõzés és rendszeres takarítás/portalanítás/ajánlatos.

Mindenfajta processzorra kell hûtõpaszta a laptopra meg fõleg mert a zsúfoltság miatt nem olyan jó a szellõzés és rendszeres takarítás/portalanítás/ajánlatos.
Mérd a proci hõjét és ha az értékek elérik a 70 fokot pasztázni takarítani.

Ha valakinek peteérése van általában mennyinek kell lennie a hőjének? És ha teherben marad marad "ugyanannyi"?

Legjobb válasz: Szia! A peteérést megelõzõ kb. 14 napon az alaphõmérséklet alacsony 37 C alatti, a tüszörepedést követõen 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon következik be. Nekem általában a mensi napján 36,8 a hõm. A peteéréskor leszokott esni 36,4-re majd szép lassan eléri a 37 C-t és ott is marad a köv mensiig. Ha késik a mensid és a hõmérsékleted 37 C körül mozog akkor van esély a terhességre. Persze nem vagyunk egyformák, és a hõmérõk sem egyformák /én mindig higanyossal mérek/.

Szia! A peteérést megelõzõ kb. 14 napon az alaphõmérséklet alacsony 37 C alatti, a tüszörepedést követõen 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon következik be. Nekem általában a mensi napján 36, 8 a hõm. A peteéréskor leszokott esni 36, 4-re majd szép lassan eléri a 37 C-t és ott is marad a köv mensiig. Ha késik a mensid és a hõmérsékleted 37 C körül mozog akkor van esély a terhességre. Persze nem vagyunk egyformák, és a hõmérõk sem egyformák /én mindig higanyossal mérek/.

Hánykor fektetitek és mennyit alszik a 8 hó horuli babatok? Atalussza az éjszakát? Kell altatni?

Legjobb válasz: 7,5 hónapos.9-9:30 körül alszik el,reggel 7-8-ig meg se nyikkan.Altatni úgy kell,hogy akkor viszem fel a szobájába,mikor már látom az álmosság jeleit.Beteszem az ágyába,2 perc hátsimogatás,és már horkol is.:-) 4 hónapos korától így van.

7, 5 hónapos.9-9:30 körül alszik el, reggel 7-8-ig meg se nyikkan.Altatni úgy kell, hogy akkor viszem fel a szobájába, mikor már látom az álmosság jeleit.Beteszem az ágyába, 2 perc hátsimogatás, és már horkol is.:-) 4 hónapos korától így van.
Jövõ héten lesz 8 hós. Napközben 2x alszik, összesen 1, 5-2 órát. Este 7-fél8kor fürdés, attól függ mikor ébredt délután, 8-fél 9 körül magától szépen elalszik, amikor álmos, beviszem a kiságyba. Nálunk nincs külön altatás, ha eljön az ideje, leteszem a hálózsákba, felkapcsolom az éjjeli fényt és kijövök. Általában pár percet még dumál, aztán szépen elalszik. Hajnalban 3-fél4 kor megébred szopizni, de vissza is alszik, ha jól lakott, reggel 7-fél 8kor kel. Napközben csak 4x eszik, így ezzel pótolja, bár nem bánnám ha berakná napközbenre, de elég jól mûködik ez a rendszer. Mi a kezdetektõl rábíztuk a napirendet, magának alakította, persze ha kell tudok rajta kicsit változtatni, de általában nincs szükség rá. Neked hogy alakul?
Kislányom 7, 5 hónapos, fél 8 körül fürdetés, eszik, aztán fél 9 körül alszik, reggel vagy ébred hajnalban 5-6 körül enni, vagy nem, akkor kb. 8-fél9ig alszik. Tápszert kap. Néha felsír éjjel is, vagy az orra dugul be néha vagy a fogacskái miatt sírhat fel, bár még nem jött ki egy sem. Altatni este nem kell általában elalszik maga, de néha kell énekelnem neki, meg simizni a fejét, úgy alszik el. Nappal ha nem megyünk sétálni, akkor ringatós-éneklõs altatás van, ha megyünk elalszik a babakocsiban.
Kisfiam 10 hònapos, este 9-kor szopizik ès azon alszik el, alszik reggel 6-6.30-ig, szopizik ès alszik 8-ig. Napkozben 2-szer alszik, olben alszik el.
Fiam éppen 8 hónapos.Este kb.9fele alszik el reggel 8fele ébred.Nála elkezdõdött a szeparációs szorongás és fogzik is, vannak olyan éjszakák, hogy 8-szor is felébred amikor szerencsém van akkor kétszer.:) Szoptatás közben alszik el.
Hétfõn lesz 8 hónapos a fiam. Este 7-kor fürdik, utána az apja megeteti, beteszi az ágyba. Nem kell altatni, fél 8 körül már alszik is. Az éjszakát átalussza, reggel fél 8-kor kel fel.
Este 8 körül alszik el, vagy az esti tápszerre, vagy altatni kell. Reggel fél 7-ig alszik, közben ébred 1-2x, rosszabb napokon sokszor. Eddig kb 5-6x aludta át az éjszakát születése óta. Nappal 1x alszik, 11-13-ig kb, de van, hogy csak 20 percet sikerül. Utál aludni. A nagy fiam most 6 éves, õ az ellenkezõje volt. Még egy évesen is szinte csak evett meg aludt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, várom a többit is, ha még van, aki szívesen megosztaná a napirendjét. :) Az én lányom, 8 és fél hónapos és reggel 6-7 körül kel, de még kap a kiságyba játékokat és elvan, akár másfél órát is csendben a kiságyban, míg én ágyazok, felöltözök, hajamat, sminkemet csinálom, vagy takarítok, fõzni kezdek. Ha épp nyûgösebb, akkor kihozom a nappaliba a járókába, vagy az etetõszékbe, de szeret a kiságyban szöszölni ébredés után. :) Aztán kis közös játék, majd 10 órai, utána kis alvás, de már kezd leszokni errõl az alvásról, sajna... Majd séta. 11 körül ebéd, játék, majd alvás, ami 1-2 óra, de van, hogy több. Délután nagy játék, ami a földön, ágyon történik, de mostanában egyre többször kéredzkedik fel kézbe, de már menne is tovább. :D Szigorúan 7 kor pancsi és fél 8-8 felé legkésõbb alszik is, egy adag cicizés és egy nagy tál tejpép után. :) Éjjel még 1-2x szokott kelni, mert kényelmetlenül fekszik, vagy túlzottan betakarta magát ahogy fészkelõdött, egyszer pedig szopizni kel, de ma pl csak egyszer megigazítottam az ágyban fél 1-kor, mert kényelmetlenül feküdt és enni csak reggel fél 7-kor kért. :)

Ahozzátáplálást mikor elkezdem (4 hó ) akkor mennyi tápszert kell mellé adni és a tea, gyümilé aránya mennyi legyen?

Legjobb válasz: szia, mi 4,5hósak vagyunk és nemrég kezdtük el a hozzátáplálást, (csak tápszeres a babám). Én úgy csinálom, hogy délelõtt két etetés között adok neki egy kis gyümölcsöt, délután meg szintén két kaja közt egy kis fõzeléket. A teát meg a gyümölcslevet pedig napközben kínálgatom, ha kér iszik amennyi jólesik. Így tulajdonképpen nem marad még ki egy tápszeres kaja sem, maximum csúszik egy kicsit. Ha már rendes mennyiséget mondjuk egyszerre egy üveggel megeszik a gyümibõl vagy a zöldségbõl akkor majd kiváltunk egy tápit, de ez a babátol függ majd. Most még nem eszik annyit hogy az egy kaja legyen és a tápszert is kéri. Nyugodtan kezd el kótoltatni ha eléri a 4hót és majd meglátod hogyan alakulnak az igényei.

szia, mi 4, 5hósak vagyunk és nemrég kezdtük el a hozzátáplálást, (csak tápszeres a babám). Én úgy csinálom, hogy délelõtt két etetés között adok neki egy kis gyümölcsöt, délután meg szintén két kaja közt egy kis fõzeléket. A teát meg a gyümölcslevet pedig napközben kínálgatom, ha kér iszik amennyi jólesik. Így tulajdonképpen nem marad még ki egy tápszeres kaja sem, maximum csúszik egy kicsit. Ha már rendes mennyiséget mondjuk egyszerre egy üveggel megeszik a gyümibõl vagy a zöldségbõl akkor majd kiváltunk egy tápit, de ez a babátol függ majd. Most még nem eszik annyit hogy az egy kaja legyen és a tápszert is kéri. Nyugodtan kezd el kótoltatni ha eléri a 4hót és majd meglátod hogyan alakulnak az igényei.

Kb. mennyi pénz kell? Aug. -ban megyünk nyaralni HO. -ba. Már megvan a szállás és az utiköltség.

Mennyi költ? pénz kellhet 4 f?nek egy hétre? Kaját viszünk itthonról is,meg csak egy-két alkalommal akarunk éttermezni.

Legjobb válasz: Szeritem olyan 7000Ft-os napi kiadással számoljatok.

Szeritem olyan 7000Ft-os napi kiadással számoljatok.
A válaszolótól kérdezném, hogy a 7000 ft a 4 fõnek összesen vagy fejenként?
Négy fõnek, miért?
Csak mert majd én is mennék Go-ba és nem tudom, mire számítsak. Szóval köszi. :-)

Ha megvolt a peteérés, és beágyazódott, a hőnek mennyinek kell lennie?

Tudom, hogy mindenkinek más és más, de körülbelül. Nektek mennyi volt!? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: én még nem vagyok babás, de úgy gondolom, hogy 37 vagy afeletti, de volt itt kismami aki azt írta, hogy neki 36,5-nél nem ment fentebb és mégis babás. Úgy érzed, hogy az vagy? Drukkolok!

én még nem vagyok babás, de úgy gondolom, hogy 37 vagy afeletti, de volt itt kismami aki azt írta, hogy neki 36, 5-nél nem ment fentebb és mégis babás. Úgy érzed, hogy az vagy? Drukkolok!
37 C. Ezt én higanyos hõmérõvel mérem.

120 ezer forintos kárt okoztam autóval, a biztosítónál a bónusz elv elszáll, vagy lejjebb esik, de mennyivel kell többet fizetnem/hó?

Legjobb válasz: Mivel nem ismerjük sem a biztosítót, sem az eddigi bónuszaidat, érdemes lenne a biztosítót megkérdezni. Õk tudnak 100%-os választ adni.

Mivel nem ismerjük sem a biztosítót, sem az eddigi bónuszaidat, érdemes lenne a biztosítót megkérdezni. Õk tudnak 100%-os választ adni.
Baleset okozása esetén a bónuszfokozatod automatikusan kettõvel esik vissza. Vagyis mondjuk B10-bõl B08-ba, B01-bõl M01-be, M02-bõl M04-be kerülsz. M04-nél lejjebb nem lehet kerülni. Azt, hogy mennyivel kell többet fizetned, ennyibõl nem lehet megmondani, mert a biztosítási díj rengeteg dolog függvénye. De néha kínálnak alternatív megoldást a biztosítók: van, hogy felajánlják: fizesd ki a kárösszeget, aztán a bónuszod megmarad. Ilyenkor az összeg rendezése után értelemszerûen nem vész el a bonus-malus fokozatod.
Teljesen jól írja az elõzõ. Én még annyit tennék hozzá, hogy a következõ évfordulókor érvényes díjszabásból fog kiderülni, mennyivel kell többet fizetned. Nagy általánosságban annál kisebb lesz a ráfizetendõ, minél magasabb a bónuszod.

Mennyi idö kell hogy a höje lemenjen a babámnak oltás után? 38.4 És meddig borogassam vizes ruhával?

Legjobb válasz: néhány órán át borogasd, a láz eltarthat 2-3 napig. vmi lázcsillapítót azrét adj neki, kúpot, v panadol babyt

néhány órán át borogasd, a láz eltarthat 2-3 napig. vmi lázcsillapítót azrét adj neki, kúpot, v panadol babyt
Az én kislányom is belázasodott a 2 hós oltás után, másnapra. Sajnos a kúpot kikakilta így nálunk a hideg fürdõ vált be. Engedj olyan vízet mint fürdetéskor és fokozatosan hûtsd le 29 fokig. 8-10 percet bent lehet a baba. Reggelre elmút a láz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!