Találatok a következő kifejezésre: Mennyinek kell a 34 (12 db)

Hogyan is lehet napozni? Lehet simán bikiniben, nem kell a hasat letakarni? Mennyi ideig lehetek közvetlen napon ezekben a szép napsütéses délutánokon? 34 hetes km

Legjobb válasz: Minek kellene a hasadat letakarni? A (természetes) napozás nem árt, söt!!!, igy A- és D-vitamint épit fel a szervezeted, ami a babádnak is csak jót tesz. Addig napozhatsz, amig nem érzed túl melegnek, vagy nem kezd a böröd pirosodni - eleinte inkább 10-15 percig, késöbb lehet több is, de ez föként a börtipusodtól függ. (Más kérdés, hogy 34 hetesen a bikinit csak otthon javasolnám, nyilvánosan elég furcsa látvány lenne.)

Minek kellene a hasadat letakarni? A (természetes) napozás nem árt, söt!!!, igy A- és D-vitamint épit fel a szervezeted, ami a babádnak is csak jót tesz. Addig napozhatsz, amig nem érzed túl melegnek, vagy nem kezd a böröd pirosodni - eleinte inkább 10-15 percig, késöbb lehet több is, de ez föként a börtipusodtól függ. (Más kérdés, hogy 34 hetesen a bikinit csak otthon javasolnám, nyilvánosan elég furcsa látvány lenne.)
A hasadon a bõr érzékenyebb, kinyúlt, vigyázz nehogy leégjen! Más kérdés hogy semmi baj a bikinis kismamákkal, én egy csomóval találkoztam tavaly a balcsin és egy cseppet sem volt furcsa:)
Szerintem egyáltalán nem furcsa látvány egy bikinis kismama.Nézzétek meg a kismama magazinokban szereplõ kismamikat, most a nyári divat ajánlókban, pontosan bikiniben pózolnak a strandokon. Én legalábbis büszke vagyok a nagy pocimra és semmi esetre sem fogom nyáron a tengerparton takargatni.Szerintem minden kismama aranyos és csinos, pont a pocak miatt, úgyhogy fel a fürdõrucikkal csajok!!! :) :) Szebbek vagyunk, mint a szolibaba a póthajával, és a strandokon sem lesz ez másképp. :) :) 18 hetes km.
Csak arra figyelj, hogy ne melegedjen túl a pocakod. Nehogy "megfõzd a kicsit". És egy apró észrevétel, otthon azért ugorj bele a bikini felsõdbe-alsódba ne a strandon érjen meglepi, hogy épp a bimbó felét takarja, szorítja a pocit, én így jártam:D:D:D az aljával foglalkoztam az jó is volt, a felsõre nem is gondoltam.
Azért ezt nem ártana elolvasni:http://terheslap.blogspot.com/2009/07/terhesseg-es-napozas.h.. A bõr a pocin olyan vékony, hogy át tud rajta sütni a nap, a babát a túl erõs fény zavarhatja (elgondolható, mennyire, hisz a napfény a tengervízben is 25 méterig simán áthatol....). Emellett nem árt arra is gondolni, hogy a kismamákat eléggé veszélyezteti a májfoltok kialakulása a hormonális változások miatt, erre a napozás még csak rátesz... Szóval csak óvatosan, erõs fényvédõvel és szûrt fényben (árnyékos helyen) ajánlott napozni, ott is tudsz barnulni, hisz a barnulást segítõ sugarak oda is elérnek, viszont biztosan nem fogsz túlmelegedni és a babádat se fogja zavarni, hogy a szemébe süt a nap :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm Mindenkinek a hozzászólást!

34 hetesen mennyinek kell lennie a magzati szívhangnak egy perc alatt?

Legjobb válasz: 140-180 között, de erre az orvosod pontosabbat tud mondani. Én nem vagyok orvos.

140-180 között, de erre az orvosod pontosabbat tud mondani. Én nem vagyok orvos.
Hát itt a vége felé lassulni szokott már. Olyan 120-160 között szokott lenni. 35+2 hkm (A férjem orvos, õ mondta most) :D
A kérdező hozzászólása: Akkor a 120 nem kevés elvileg. Ma nagyon keveset mocorgott a picim és megnéztem a szívhangfigyelõmmel és ennyi volt egy perc alatt. Azért figyelgetni fogom mindennap, de remélem minden rendben van.
Egyes vagyok. Jó, hogy mondtam, hogy ne hallgass rám!:) Ne izgulj! Jó a 120!
Ha keveset mocorog, akkor lehet, hogy szundikál.

Mennyinek kell lenni a 34 héttől mért méhösszehúzodás számának (naponta)?

Mennyi a "normális érték"?

Legjobb válasz: Keményedésekre gondolsz? Ha jól emlékszem, napi 8-10 már sok.

Keményedésekre gondolsz? Ha jól emlékszem, napi 8-10 már sok.
A kérdező hozzászólása: A gondozási könyvbe méhösszehúzódás van, nekem pedig folyamatosan egy kicsit keményebb már a pocakom. Hogy számoljak? Segítsetek!
Én nem számolom. Nekem folyamatosan kõkemény a hasam jóformán megállás nélkül hetek óta ( most vagyok 35). :O( nem is mondta nekem senki, hogy számolni kellene :O(
nem tudom elõzõ válaszoló, hogxy mért nem számolod! 32. héttõl magzatmozgási lapot kell vezetned, amit kérj a védõnõdtõl, ha még nem, kaptál és be kell jelölni rajta, hogy mikorrúgta le a tízet. Ugyhogx a tíznek meg kell lennie naponta!


Mivel mossatok a babaruhakat? Mennyire kell betartani az allergén mentes mosószerek, öblitok használatát? Hány fokon mostok? Úgy tudom, hogy 60 fokon kell minden babacuccot mosni, de mi van akkor ha a címkén meg 30 van? Első babát váró, 34 hkm

Legjobb válasz: Én dreft baby mosószerrel mostam mindent, öblítõt nem használtam, mivel az benne maradna a ruhában. Szinte mindent 30-40 fokon mostam, mert a legtöbb ruha címkéjén ez áll. Ja és vasaltam is a ruhákat, ez tutira fertõtleníti.

Én dreft baby mosószerrel mostam mindent, öblítõt nem használtam, mivel az benne maradna a ruhában. Szinte mindent 30-40 fokon mostam, mert a legtöbb ruha címkéjén ez áll. Ja és vasaltam is a ruhákat, ez tutira fertõtleníti.
A kérdező hozzászólása: Gondolom lesz egy pár folt amivel meg kell birkózni, ezek 30-40 fokon kijönnek?
Én Tomi babyt használok.Lila Coccolino öblítõt.40 fokon szoktam mosni.Általában kijön minden folt.Ha esetleg nem akkor ott van a Vanish szappan és újra a mosógépbe.
Szia, én mindent 60 fokon mosok, akár mennyi is van a ruhán. Vagy sensitive mosószert használok vagy vmilyen babáknak valót(pl. Tomi baby) vagy Arielt. Öblítõt Lenor vagy Coccolino Sensitive-et.
Tomit használok én is, 40 fokon mosok, vasalok is. A hozzátáplálás miatt most már több a folt, azokat Vanish szappannal kezelem.
Folyékony ariel , és sensitiv öblitö, 40 fokon .
Mindent rendes mosószerrel (mikor mi, általában Frosch, most éppen valami Tomi vagy hasonló) mosok 40 fokon, öblítõ helyett ecetet, plusz pár csepp valamilyen természetes illóolajat (levendula, teafa, citronella, ilyenek) használok. Az elsõ garnitúra ruhát, pelust, stb-t mindkét gyereknél kivasaltam, hogy az újszülött érzékeny bõrét ne bántsa semmi, de utána ment be rendesen a mi ruháink közé.
7. vagyok. A foltokra nagyon jó az epeszappan (gallszappan, gallseife), bedörzsölöd vele, és mehet be a mosógépbe.

A 33-34. héten mennyit kell mozognia a pocaklakóknak?

Azért kérdezem mert az én lányom nem nagyon mozog! Alig-alig érzem,sokszor kinyomja magát,mozog egy párat és kész!Nincs valami baja? Vagy csak egyszerűen lusta? Aggódom!!!!!!34hkm

Legjobb válasz: Erre nincs konkrét elõírás. A lényeg, hogy 12 óra alatt egyszer mindenképpen kell jelentkeznie. Ugye a babák aktivitása eltérõ, és az egyéni jellemzõk mellett különféle hatások is érik a babát. Például egyes babákat lenyugtatnak vagy felpörgetnek a különféle frontok. Illetve lehet, hogy akkor mozog többet, mikor te éppen pihensz. Szerintem, nincs szükség aggodalomra. Ráadásul az idõ elõrehaladtával a babák szépen lassan lenyugodnak, egyre kevesebbet mozognak elvileg. (Nekem ezt mondta a védõnõ, de én még a 37. héten ilyet nem tapasztalok. De attól még simán lehet így.)

Erre nincs konkrét elõírás. A lényeg, hogy 12 óra alatt egyszer mindenképpen kell jelentkeznie. Ugye a babák aktivitása eltérõ, és az egyéni jellemzõk mellett különféle hatások is érik a babát. Például egyes babákat lenyugtatnak vagy felpörgetnek a különféle frontok. Illetve lehet, hogy akkor mozog többet, mikor te éppen pihensz. Szerintem, nincs szükség aggodalomra. Ráadásul az idõ elõrehaladtával a babák szépen lassan lenyugodnak, egyre kevesebbet mozognak elvileg. (Nekem ezt mondta a védõnõ, de én még a 37. héten ilyet nem tapasztalok. De attól még simán lehet így.)

Naponta mennyit kell mozognia a 34. héten a Babának?

Azt hallottam, hogy óránként 10-et, de van amikor legalább egy óráig nem is érzem, hogy mozog. Utána bepótolja ám rendesen.

Legjobb válasz: Na látod akkor nincs min izgulni(hisz írod bepótolja),meg lassan kevesebbet fog, hisz alig van már helye.Boldog babavárást a hátralevõ idõhöz!

Na látod akkor nincs min izgulni(hisz írod bepótolja), meg lassan kevesebbet fog, hisz alig van már helye.Boldog babavárást a hátralevõ idõhöz!
Szia! Nem óránként, hanem egész nap 10-et. Nálunk 32 hetes kortól kell számolni a magzatmozgást. A védõnõ mondta, hogy reggel 9-tõl este 9-ig kell lemozognia a 10-et. Ugyhogy ne aggódj.:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

A kaposvári kórházban fogok szülni, mit kell vinnem? Mit adnak és mennyit? Pelenka. ilyesmi? Mikor pakoljam össze a táskát? 34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Pelenkát,popsitörlõt kell vinni a babának. Ha hideg lesz nem árt egy kis sapka és egy kis takaró sem. Szerintem kezdhetsz összepakolni. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Pelenkát, popsitörlõt kell vinni a babának. Ha hideg lesz nem árt egy kis sapka és egy kis takaró sem. Szerintem kezdhetsz összepakolni. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Egy "WD Elements 1 TB USB 3. 0 2.5" külső merevlemez"-nek USB 3. 0-án mennyivel kéne ÍRNIA nagy fájlokat? Nekem a Hard Disk Sentinel 34.402 Kb/s-et ír ami kb 34mbyte/sec-nek felel meg. Ennyivel kell írnia? Vagy ez 2. 0 usb-nek felel meg?

Legjobb válasz: No vettem másik usb3-as vinyót is és az is csak 32 mbyte-al ír. Az alaplapom usb3-asa fel van telepítve. A kábel is elvileg usb3-as, a ház is amiben a vinyóban usb3 virít rajta, mégis lassan ír a vinyó. Aszondták kb 70-el kéne írnia.

A kérdező hozzászólása: No vettem másik usb3-as vinyót is és az is csak 32 mbyte-al ír. Az alaplapom usb3-asa fel van telepítve. A kábel is elvileg usb3-as, a ház is amiben a vinyóban usb3 virít rajta, mégis lassan ír a vinyó. Aszondták kb 70-el kéne írnia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!