Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerülnek vízvezetékcsövek, milyet (1 db)

Mennyibe kerülnek a vízvezetékcsövek, milyet érdemes venni?

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszoló igencsak lerövidítette azt hogy milyen csöveket lehet használni. Kezdem azzal hogy rézvezetéket nem ajánlom vízvzetékbe építeni, inkább csak fûtésbe, mert felléphet egy idõ után az oxidáció, ami nem egészséges. Amit ajánlani tudok az ECOPLASTIC,(sütött) vagy pedig a legjobbatt a Rehau, de viszont az nagyon drága. Egy idom kerül 2500 FT-ba, szóval nem olcsó de nagyon jó minõségi csõ. Ha szeretnél utánanézni akkor leírom neked a linkeket. Amúgy én azért ajánlom ezeket mert nekem ez a szakmám! www.rehau.hu www.inpipe.hu Remélem tudtam segíteni!

Az elõzõ válaszoló igencsak lerövidítette azt hogy milyen csöveket lehet használni. Kezdem azzal hogy rézvezetéket nem ajánlom vízvzetékbe építeni, inkább csak fûtésbe, mert felléphet egy idõ után az oxidáció, ami nem egészséges. Amit ajánlani tudok az ECOPLASTIC, (sütött) vagy pedig a legjobbatt a Rehau, de viszont az nagyon drága. Egy idom kerül 2500 FT-ba, szóval nem olcsó de nagyon jó minõségi csõ. Ha szeretnél utánanézni akkor leírom neked a linkeket. Amúgy én azért ajánlom ezeket mert nekem ez a szakmám! http://www.rehau.hu http://www.inpipe.hu Remélem tudtam segíteni!
Nem igazán értek egyet az elsö válaszoloval mivel ha sok az egyenes szakasz vagy akár a folyóméter sokkal jobb a müanyag cs mert sokkal olcsobb a folyóméterára mint a réznek.
Hello Mindenki, nagyon szerény kis barkàcsolo vagyok, éppen most szereltem fel egy kb 15 méteres alubetétes vizhálozatot. Mindent ugy csináltam ahogy a "nagy könyvben" elö van irva, az alucsö jol bele van nyomva (azaz menetes T idom, stb...), a mégis sok helyen csöpög a viz a csatlakozásoknál (eloszto, könyök, ...). Van két kis kerek alátét az idomokon és azt gondolom, hogy amikor a csövet ráhuzom, a csö kitolja a menetéböl az alátéteket söt el is szakitja mivel a csö átméröje akkor mint az idomé amire rátolom. Szoval van valami gond, de mi az? Nagyon sokan irtak itt jo ötleteket. Biztos hogy valaki tud erre is valamit javasolni. Elöre is nagyon kösz. Kellemes napot Mindenkinek. ZS


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ciszterna belvárosi lakásban, szennyvíztisztító? Sokkal olcsóbb víz.

Iszonyat magas a vízdíj, ezért gondoltam, hogy a régi kamrából kialakítanék egy víztározót, a mosógépből kijövő, mosdóból lefolyó, kádból lefolyó, mosogatóból lefolyó vízet fokozatos finomságú szűrőkön át tisztítanám gyakorlatilag desztillált vízzé (kb 50 ezerbe kerülne) aztán egy szivattyúval belenyomnám a ciszternába ami a spejzban van. Innen a víz visszacsoroghatna a mosogatóba, a mosógépbe, és még fürödni is lehetne vele, persze ivóvíznek nem használnánk. Gyakorlatilag egy zárt rendszer lenne az egész, és nem lenne más dolgom mint a könnyű szennyvíziszapot kilapátolni a szűrőkből hetente, és kidobni a szemetesbe, esetleg a ciszternába 1-1 klórtabletta.

A wc természetesen csak öblítés szinten lenne a körre kötve és a mosogatógépből kifolyó vízen is erősen gondolkozom. A szennyvízülepítő, ami a ciszterna mellett lenne kéménybe vezetett szellőzővel szellőzne.

Ha megfelelőek a számításaim havi 15-20 ezer forintos vízszámlát tudnánk 1-2 ezer forintra csökkenteni. A szivattyúk áramdíja 1-2 ezer forint havonta.

4

A ragasztópisztolyokba többféle fajta ragasztótípus rakható töltelékként, vagy egyféle van? És az mire jó leginkább?

4

Fényerőszabályzóra milyen égőt lehet rákötni?

Vettem egy fényerőszabályzót. Kérdésem az lenne hogy bármilyen égőt rá lehet kötni, vagy vannak valami speciálisak?
Pl. egy energiatakarékos izzót lehet-e használni vele?

3

Kell-e minden áramkörnek külön földelést vezetni a kapcsolószekrényből, vagy elég egyetlen mindegyikre?

5

Központ fűtéses társasházi lakásban (2. em) a régi típusú radiátorokhoz lehet kapni olyan "átalakítót" amit közvetlen az adott radiátor és a vízvezeték közé kell rakni, ezzel elzárva a vizet?

ilyenről beszélek


Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Csak le akarom majd szedni, és ha fűtéskor lesz akkor nem fogom tudni egyenlőre.

8

Hol, milyen megnevezéssel tudnék venni olyan fém apróságokat, mint amilyenek az alábbi képen vannak?

http://www.myimg.de/?img=234149792644x461tobbsor537d9.jpg
Főleg az infinity / végtelen jelre gondolok, illetve Eiffel toronyra (tudom, olyan nincs)..

1

Szeretnénk degu keterecet csinálni és nem tudjuk, hogy hol tudnánk rácsot szerezni. Tudtok adni ötleteket, hogy honnan szerezhetnénk be?

2

A fürdőszobába a tükröt ragasztással szeretném fölhelyezni, viszont szeretnék alá egy tartót. Létezik olyan tartó tükörrel, ami egy síkban van és egyben fölragasztható? Vagy rögzíthető a tükörhöz külön?

6

Lehet Magyarországon kapni tigrisfát? Ha nem, akkor mi áll hozzá a legközelebb, ami beszerezhető?

1

Hogyan tudhatnék egy autóshangszórót otthon használni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!