Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül villanyóra (31 db)

Úgy tudom a szolgáltató feladata, ezért fizetjük a készenléti díjat!
Ha tartósan ki van kapcsolva a fogyasztó, a visszakapcsoláshoz nem a villanyórát, hanem az ingatlan elektromos hálózatát kell felülvizsgál(tat)ni! Az áramszolgáltató tud -vele szerzõdésben levõ- szakemberekrõl listát adni, akiknek a vizsgálati eredményét elfogadja. A vizsgálat költségérõl is õ tud nyilatkozni. Az általa készített dokumentációval mehetsz a szolgáltatóhoz kérni a visszakapcsolást.

Mennyibe kerül Budapesten egy kis téglalakásban a víz, villany, gáz? Hogyan lehetne minél jobban spórolni ezekkel?

Most költöztem albérletbe, a rezsi a hirdetés szerint 15000, de nem fix, tehát fogyasztásfüggő. Mennyibe kerül pl. egy kw víz és a gáz, villany?

Legjobb válasz: 1kWh villany kb. 45 Ft 1m3 gáz kb. 110 Ft 1m3 víz (csatornadíjjal) kb 610 Ft A 15000-es rezsit én azért nem venném túl komolyan...

1kWh villany kb. 45 Ft 1m3 gáz kb. 110 Ft 1m3 víz (csatornadíjjal) kb 610 Ft A 15000-es rezsit én azért nem venném túl komolyan...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Végülis a szerzõdésben a rezsire vonatkozóan nincs összeg, egy elõzõ lakó fizetett ennyit, aki nagyon fázós volt...Már csak azért is bízom benne, hogy kevesebb lenne, mert a lakás kicsi, hamar felmelegszik, nem vagyok nagy pancsolós se (kád nincs), mosni kéthetente elég, túl sokat se fõzök...

Mennyibe kerül télen, ha valaki villany kandallóval fűt?

Albérletet nézünk a párommal, és gyanúsan olcsó a bérleti díj, és látom, hogy villany kandalló van.53nm-es házról van szó, nagy kerttel és ez 50 ezer Ft lenne!Nekem ez gyanús. Ez havonta mennyi lenne?Valószínűleg csak este és éjjel használnánk, mert nem okoz problémát felöltözni napközben!:) Köszi aki válaszol!

Legjobb válasz: Sokba. Villannyal fûteni nagyon drága. Tudom, hogy mindennel nagyon drága, de ezzel még drágább.

Sokba. Villannyal fûteni nagyon drága. Tudom, hogy mindennel nagyon drága, de ezzel még drágább.
A kérdező hozzászólása: jó de mennyi???kb??
Nem stimmel valami!! 1 db villanykandallóval, nem lehet minden helyiséget kifûteni egy cs.házban. Kérdezzetek rá a tulajnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi meg lesz!De a kérdésre még mindig nem kaptam választ!!!!!?
Mennyi? Mi mennyi? Annyi! Mi annyi? Mégis hogyan szeretnél választ kapni, egy HIÁNYOS kérdésre?? Leírtad, hogy hány Wattos a kandalló? Leírtad, hogy hány órát megy majd naponta? Leírtad, hogy éjszakai, vagy nappali árammal? Leírtad, hogy milyen hatásfokkal üzemel? Leírtad, hogy .... stb...stb...
Anyukámék néha a fürdõszobában néhány órára bekapcsolták a villanyradiátort. Hát ne tudd meg. 50.000 ft-os villanyszámlája lett. Egyébként meg kb. 12-15.000.
A kérdező hozzászólása: tegnap 10:36 Végre egy számszerû tény!!Nagyon szépen köszönöm!!! :) Egyébként kedves kötekedõ!Egyáltalán nem értek ezekhez, mivel eddig mindig panelban éltem, távfûtéssel!Így minden variáció érdekelt volna, hogy legalább tudjak viszonyítani, és ha elmentem volna megnézni a lakást, és ki kértem volna az adatokat, akkor tudtam volna párhuzamot húzni!Mert ugyanis, az ilyen kis tudatlanokat simán át lehet verni, és ha amiket leírtál tudtad volna számszerûsíteni, akkor lett volna viszonyítási alapom a mese és a valóság között!Így gondolhatod, hogy haszontalannak értékeltelek!Nagyon szépen köszönöm!!!


Szerinted mennyibe kerül a gázt, vizet, villany újra beköttetni?

A ház portáján bent van már minden közm? csak anno ki let kötve mert nem lakták.

Legjobb válasz: A gázt és a vizet nem tudom,de a villany(ha nem kell a villanyórát kívülre rakatni)akkor 22.000 ft!Ha kívülre kell rakatni az órát,akkor még minimum 100 ezerrel megtoldhatod és ez nagyon baráti ár!

A gázt és a vizet nem tudom, de a villany(ha nem kell a villanyórát kívülre rakatni)akkor 22.000 ft!Ha kívülre kell rakatni az órát, akkor még minimum 100 ezerrel megtoldhatod és ez nagyon baráti ár!
Elég sokba kerülnek, mert mikor nálunk az áramot kikapcsolták /3 napra/ a visszaköttetés 70 ezerbe került. és ez csak a a villany. A többit nem tudom de elég húzós az biztos.

Mennyibe kerül a villany bekötése egy házba?

Az utcában van villany!

Legjobb válasz: új villanyóra boylerórával együtt 70 ezer ft, ha új vezetékek is kellenek a házba, mármint cserére az összes, akkor métertõl függ, de kb 200 ezer az órával együtt.

új villanyóra boylerórával együtt 70 ezer ft, ha új vezetékek is kellenek a házba, mármint cserére az összes, akkor métertõl függ, de kb 200 ezer az órával együtt.
Ez attól függ mekkora lakásról van szó! Illetve mit akar bele az ember, amihez külön villany kell a biztosítékokhoz! (Pl. villanybojlernek külön kábel kell egészen a fõelosztóig!) De egy komplett ház, feltéve ha tégláról van szó, a véséstõl, a csövezésen és bekábelezésen át, egészen a szerelvényezést bezárólag körülbelül 4-500.000 forint! Tisztában vagyok az árakkal, mert villanyszerelõ mellett dolgozom!
A kérdező hozzászólása: Jézusom! 4-500 ezer??? Atya ég!:((((((
1 fázisu villanyóraszekrény 16.000.- ft.lakáselosztószekrény kb.3000.-tetõtartócsõ a tartozékokal kb.10.000.- regisztrált szerelõ végezheti, az órától az elosztóig 6-os MKH vezeték a villanyóra és az utcai légvezeték ingyen van + munkadij.... embere válogatja ki mennyiért csinálja....

Mennyibe kerül egy 60nm2-es panellakás rezsije (víz, villany, gáz, internet) - vezetékes telefon és tv nincs- Budapesten a XXII. kerületben? (állítólag van egyedi mérés)

víz: ?

Legjobb válasz: Ez így kevés adat. Szigetelt, vagy még nem? Hányan laknak benne, hányszor megy a mosógép, van-e légkondi, Van-e villanytûzhely?

Ez így kevés adat. Szigetelt, vagy még nem? Hányan laknak benne, hányszor megy a mosógép, van-e légkondi, Van-e villanytûzhely?

Mennyibe kerül a villany m3 most?

Legjobb válasz: A villanyt, áramot kW-ban mérik, kb. 40Ft 1 kW. m3-ben a vizet és a gázt számlázzák.

A villanyt, áramot kW-ban mérik, kb. 40Ft 1 kW. m3-ben a vizet és a gázt számlázzák.
Aha, akkor most gondolkodjunk el azon, hogy mi is az elektromosság mértékegysége... Egyébként sajnos csak februári adatot tudok, akkor az emelés után 38-39Ft-ba került 1 kilowattóra áram. Az éjszakai pedig 23Ft-ba.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, igaz! Csak közben a víz járt az agyamban, azt is számolgatom.. Köszi.

Mennyibe kerül most a gáz, és a villany?

Legjobb válasz: Egy m3 gáz 122 ft. Elõbb számoltam ki. Villany most hirtelen nem jut eszembe, de ha kiszámolom, közlöm vele.Hacsak meg nem elõz más:)

Egy m3 gáz 122 ft. Elõbb számoltam ki. Villany most hirtelen nem jut eszembe, de ha kiszámolom, közlöm vele.Hacsak meg nem elõz más:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Ugyan annyi, mint az országban bárhol máshol.
Tisztelt Kérdezõ! "Amennyit fizetni kell" és a "per kW" (ami egyébkénk kWh) az eltérõ, mert: A számla logikailag két részbõl áll: ún. energia díjból (amit nevezhetünk kWh árnak) és ún. rendszerhasználati díjtételekbõl (átviteli rendszer-, veszteségi-, kiegyensúlyozási-, elosztói stb. díjak), amelyek egy része arányos a fogyasztással, egy részük fix havidíj (ez utóbbiak kis fogyasztáshoz képest nagy százalékot, nagy fogyasztáshoz képest kis százalékot jelentenek; vagyis csaknem mindenkinél mások a kWh-ra vetített mértékük, ha csak nem pontosan ugyanannyi az éves fogyasztásuk). De hogy ne legyen ilyen "egyszerû" a kWh díj is állhat 2 részbõl (I. és II. áramdíj), ugyanis csak évi adott fogyasztási mértékig van I. tarifa, afelett II. tarifa, ami megint megmondhatatlanná teszi egységesen adott földrajzi területen a "per kW"h díjat.
Éjszakai áram már egy ideje nem létezik.
Bocsánat, azt kihagytam, hogy éjszakai áram valóban nincs, helyette vezérelt áramvételezés van: ami azt jelenti, hogy egy beépített vevõegység távvezérléssel adott idõtartamokra engedi az áramvételezést és nem csak éjjel.
Ahogyan irták van a rendszerhasználati dij ami fogyasztástól fügetlen nekünk több mint 3e ft. Normál áramra számolhatol 55ft/kw vezéreltre kb a fele 25ft/kw átlagot

A villany fővezeték (légkábel) cseréje mennyibe kerül (mert kis keresztmetszete van és csak így kérhetünk teljesítménynövelést)?

Legjobb válasz: Mindent cseréltek(nem birta a terhelést ,16 amperes volt a biztosíték . )Állítólag ha elõbb kérünk teljesítménynövelést és utána csinálják a fõvezetéket ingyen lett volna

A kérdező hozzászólása: Mindent cseréltek(nem birta a terhelést , 16 amperes volt a biztosíték . )Állítólag ha elõbb kérünk teljesítménynövelést és utána csinálják a fõvezetéket ingyen lett volna
A kérdező hozzászólása: Nem földalatti hanem villanypóznáról húztak be kb 15 métert a padláson át . Azt mondták vékonyabb a keretsztmetszete és csak ezután kérhetünk teljesítménynövelést ha ez kicserélik. Ez került 42.000 ft-ba. Valaki meg azt mondja ez ingyenes lett volna. Most már tényleg nem tudom, hogy átvágtak-e vagy sem
A mérõóráig térítésmentesen kell hogy biztosítsák a 32Amperes teljesítményt (és az ehhez szükséges kábelkeresztmetszetet).
Az attól is függ milyen hosszú kábel kell hol a bekötési pont. A benti hálózat bírja a terhelést? 30-50 ezer Ft.
Én is úgy tudtam hogy ingyenes. Ha földalatti kábelezés, akkor 16 m-ig a szolgáltató állja. A métert lehet hogy rosszul tudom. Azt nem értem hogy ha "elõbb kérted volna". Bármikor kéred 32 Amperes biztit, megnézik a vezeték átmérõt, és csak akkor adják meg ha bírja a keresztmetszet, ellenkezõ esetben cserélik a bejövõ kábelezést. Vagy nem így van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!