Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül temetés (15 db)

Mennyibe kerül ma, Budapesten egy hamvasztásos temetés meglévő urnasírba, mindennel együtt?

A halál napjától számítva kb. mikorra várható a temetés napja?

Legjobb válasz: Szia! Apósom 2011-ben halt meg, hamvasztásos temetése volt, és meglévõ sírba lett elhelyezve az urna. Semmibõl nem kértünk extrát (egyszerûbb urna, sima terem, sima kocsi, egyszerû urnafedõ kendõ) és a Köztemetõben volt a búcsúztatása, így volt kb. 300000,- Ft. + a koszorúk. A hamvasztás miatt lehet csúszás, de olyan 2-3 héttel az elhalálozás után szokott lenni a temetés (rokonok, barátok értesítése is beleférjen).

Szia! Apósom 2011-ben halt meg, hamvasztásos temetése volt, és meglévõ sírba lett elhelyezve az urna. Semmibõl nem kértünk extrát (egyszerûbb urna, sima terem, sima kocsi, egyszerû urnafedõ kendõ) és a Köztemetõben volt a búcsúztatása, így volt kb. 300000, - Ft. + a koszorúk. A hamvasztás miatt lehet csúszás, de olyan 2-3 héttel az elhalálozás után szokott lenni a temetés (rokonok, barátok értesítése is beleférjen).
A kérdező hozzászólása: Úristen! Akkor miért reklámozzák, hogy hamvasztás 59900.- ft-tól? mit kell még fizetni, ha a sírhely már megvan? Értem, a ravatalozóterem a búcsúbeszéddel 20000.-, de hogy jön ki a többi?
Elõzõ vagyok! A "-tól" az árnál a beetetés. Nálunk a kórházon keresztül volt a holttest hamvasztása (csak ez volt 70e, - Ft.), ha a temetõ csinálja 90e lett volna. Amúgy pikk-pakk összejön a 100e-s nagyságrend. Elhunyt tárolása - fagyasztása a hamvasztásig X. összeg, szállítás (elhunyt, majd az urna) díja, urna ára, urna-fedõkendõ ára, temetési munkadíj (nálunk kis gödröt kellett ásni + a sír fedõlapját levenni) sima kocsi díja, terembérlet ára, világítás ára, zene, atya. Ide 10e oda 50e és már is kijön a 300e.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :(
Az ár attól is függ, hogy melyik budapesti temetõrõl van szó. (A Fiumei úti és a Farkasréti a legdrágább a ravatalozó termek magas bérleti díja miatt.) Ha temetkezési vállalkozónál rendeled a hamvasztást (60.000 Ft körüli áron) és korrekt céget választasz, a meglévõ urnasírba temetés megoldható bruttó 160.000 Ft-ból (+ pap/polgári búcsúztató + koszorú + kõ bontás, ha van rajta sírkõ) a legtöbb budapesti temetõben. Ha spórolni szeretnél, választhatsz olyan temetési formát, hogy a búcsúztatás a sírnál történik, nem a ravatalozó teremben, akkor a végösszeg további kb. 45.000 Ft-tal csökken. Sokszor jobban jársz, ha a temetést nem a temetõben rendeled meg, hanem vállalkozónál.

Mennyibe kerül egy átlagos temetés?

Gondolok itt minden felmerül? költségre: koporsó, sírásók, egyéb a temetkezési vállalkozónak, és a temetést végz? egyháznak fizetett juttatás, halotti tor stb.

Legjobb válasz: vidéken 5-600 e ft-ból már nagyon szép, tölgyfakoporsós, csipketerítõs temetéat kapsz. a fõvárosban fél 500e alatt még koporsós temetés se nagyon van. pár hete voltam temetésen itt Pesten, hamvasztásos volt urna nélkül, így került csaknem 300 ezer ft-ba

vidéken 5-600 e ft-ból már nagyon szép, tölgyfakoporsós, csipketerítõs temetéat kapsz. a fõvárosban fél 500e alatt még koporsós temetés se nagyon van. pár hete voltam temetésen itt Pesten, hamvasztásos volt urna nélkül, így került csaknem 300 ezer ft-ba
6. Igen, ha az elhunytnak nincs hozzátartozója, vagy ha van de igazoltan nincs jövedelme, akkor az önkormányzat valóban elhamvasztja és egy közös sírba teszi.
És mi van akkor, ha valakinek van munkahelye, jövedelme, de nem akar fizetni?
Több százezer, abból hány nyelvtanfolyamot fizethet az ember a gyerekének? Az iszonyat összeg. Nyaralni is el lehet belõle menni többször is. Én biztos hogy nem fizetnék ennyit.
Fõleg ha rossz a viszony a halottal, netán évek óta nem is tartják a kapcsolatot, nehogy már a nehezen összespórolt pénzét ilyesmire költse. Nem hiszem, hogy lehet rá kényszeríteni az embert. Fõleg, ha valakinek egyáltalán nincsenek tartalékai, és tegyük fel nem is tudná fizetni csak havi ötezrével a pénzt, nehogy már 5 évre eladósodjon, csak mert meghalt valakije. Aztán újra meghal valakije, majd ismét, a végén évtizedekig csak fizethet az utált rokonai után.
600eFt körül.
Te jó ég, ilyen árak vannak? :( Kinek van erre pénze? Ha lenne is, sem költeném el temetésre. Majd az önkormányzat ingyen eltemetné a halottamat. Neki már úgyis mindegy.
Várostól függõen, 5-6ezer mindennel együtt.
Ennyibe kerül a koporsós temetésbõl a legolcsóbb és tavalyi ár.
Azért az 5-6 ezer nem a legolcsóbb, lehet annál olcsóbban is, szerényebb kellékekkel, kiegészítõkkel.
Megértelek, de tényleg ennyi. Nem a spórolt pénzedet nézik, hanem a jövedelmedet. Ha megvan havi x összeg, akkor úgymond kötelezhetnek rá, olyan formában, hogy az önkormányzat eltemeti a már említett módon, de a hagyatéki eljárás során benyújtja feléd hagyatéki igényként a temetés költségét, ha kell a fizudból levonják. De így sokkal olcsóbb, mert a köztemetés, nem kerül ennyibe. És egy hamvasztásos temetés is olcsóbb, és egy szerényebb koporsós temetés is lehet már 300e-bõl is.
a Nagymamán koporsós temetése 2éve volt 300ezer ft, ugy hogy mindenböl a legegyszerübbet vettük.De pl. a Nagypapám urnás temetése majdnem 1millió ft volt, de ott mindenböl szinte a legjobbat vették.
ma 19:33 "5-6 ezer" ...és többször is leírod!!
13. Igazad van, elnézést kérek mindenkitõl akit ezzel félre informáltam, 500.000-600.000 Ft akart lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyibe kerül egy temetés, ha nincs sírhely sem?

Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyi a temetés, mennyi a sírhely? Meg lehet e előre vásárolni pl a sírhelyet?

Legjobb válasz: 100 rugó alatt nincs. plusz a sírhelyet újra meg újra bérelned kell majd, nincs olyan, hogy megveszed és a tied. Rokonomnak alap hamvasztásos temetése volt, minden extra nélkül és így is ilyeneket felszámoltak, hogy koszorúleszedési díj 17.000 forint, vagy papi tiszteletdíj (az alap pénzen felül!)... szóval nem olcsó. Ezek pont arra mennek, hogy mivel szükséges eltemetni az illetõt, minél többet lenyúlhassanak. Nem tudod kikerülni. Az sem éppen praktikus, ha a kerted végében van a sírhely.

100 rugó alatt nincs. plusz a sírhelyet újra meg újra bérelned kell majd, nincs olyan, hogy megveszed és a tied. Rokonomnak alap hamvasztásos temetése volt, minden extra nélkül és így is ilyeneket felszámoltak, hogy koszorúleszedési díj 17.000 forint, vagy papi tiszteletdíj (az alap pénzen felül!)... szóval nem olcsó. Ezek pont arra mennek, hogy mivel szükséges eltemetni az illetõt, minél többet lenyúlhassanak. Nem tudod kikerülni. Az sem éppen praktikus, ha a kerted végében van a sírhely.


Mennyibe kerül egy temetés?

Általában mennyibe kerül minimálisan egy falusi temetés?

Legjobb válasz: Maga a szertartás attól függ, hogy egyházi/polgári-e, lesz-e kórus stb. (ez akár 20 ezer és 100 e.között is lehet). Meg a koporsó/hamvasztás, urna stb, sírásó emberek megfizetése, sírhely intézése,halotti tor stb. A határ a csillagos ég. A mi családunkban volt egy nagyon szép (de nem puccos) falusi, egyházi temetés, torral, mindennel együtt 300 ezer Ft volt.

Maga a szertartás attól függ, hogy egyházi/polgári-e, lesz-e kórus stb. (ez akár 20 ezer és 100 e.között is lehet). Meg a koporsó/hamvasztás, urna stb, sírásó emberek megfizetése, sírhely intézése, halotti tor stb. A határ a csillagos ég. A mi családunkban volt egy nagyon szép (de nem puccos) falusi, egyházi temetés, torral, mindennel együtt 300 ezer Ft volt.
a legolcsobb ha már van sírhely vagy valakire rátemetik, mondjuk anyuka, testvér... és urnás. kb 150 000 Ft.
Mi sajnos egy hónapja intéztük és dugi pénzel 300 000 ft volt. polgári, falusi, új sírhely. Az egész családnak a virággal eggyütt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mennyibe kerül egy temetés vidéken?

Legjobb válasz: Nagyon változó. Egyrészt az egyházak településenként sem egyforma összeget kérnek a sírhely megváltásért, és ezen belül még az sem mindegy, hogy u.n. fõhelyen, vagy valahol kicsit hátrébb levõ sírhelyet választotok. Ugyanígy nem mindegy, milyen anyagból készített koporsó, pl. akácfából vagy tölgybõl, mennyire díszes, vagy egyszerû kivitel. És ugyanígy jelentõs árkülönbségek vannak az egyéb "kellékek" (szemfedõ, stb. stb.) terén is. És még ki tudja, milyen címszó alatt "szedik meg" magukat ilyenkor a közremûködõk. Egy alföldi kisvárosban, ahol egy minimális színvonalat akar tartani a család, ott cca 400-500 ezer Ft. Persze hallottam már 300-ról is, és vannak, lehetnek ennél jóval drágábbak is. Nem véletlen, hogy egyre inkább kezd elterjedni a hamvasztással egybekötött búcsúztatás.

Nagyon változó. Egyrészt az egyházak településenként sem egyforma összeget kérnek a sírhely megváltásért, és ezen belül még az sem mindegy, hogy u.n. fõhelyen, vagy valahol kicsit hátrébb levõ sírhelyet választotok. Ugyanígy nem mindegy, milyen anyagból készített koporsó, pl. akácfából vagy tölgybõl, mennyire díszes, vagy egyszerû kivitel. És ugyanígy jelentõs árkülönbségek vannak az egyéb "kellékek" (szemfedõ, stb. stb.) terén is. És még ki tudja, milyen címszó alatt "szedik meg" magukat ilyenkor a közremûködõk. Egy alföldi kisvárosban, ahol egy minimális színvonalat akar tartani a család, ott cca 400-500 ezer Ft. Persze hallottam már 300-ról is, és vannak, lehetnek ennél jóval drágábbak is. Nem véletlen, hogy egyre inkább kezd elterjedni a hamvasztással egybekötött búcsúztatás.
Dél-Alföld. Kis település. Koporsós temetés. Kb. 200 000 Ft.
alföldi kisváros és környéke... 140000 ft az alap, legolcsóbb temetés, onnantól határ a csillagos ég.

Mennyibe kerül most vidéken egy szerényebb temetés (koporsós)?

Sírhely van, beszédet meg nem kérnénk, mert azt egy családtag mondana. Csak maga a temetés és a koporsó egy egyszer?bb.

Legjobb válasz: olyan 100-150 000

olyan 100-150 000
Nem tudom hol mennyi, nekünk most volt kb. 300.000 Kalocsán, igaz ebben volt sírhely és polgári búcsúztató.

Mennyibe kerül manapság egy urnás, szerényebb temetés?

Lehet morbid a kérdés, de sajnos talán nálunk aktuális lehet... A sírhely adott, meg a síremlék is.

Legjobb válasz: Ott nagyobb helyet kell elõre megvenni--azt hiszem 25 évre.

"Uram isten, ezt sel sem hiszem! Ennyivel drágább tud lenni egy koporsós? Az lehet még 200-ban sem állna meg, nem?" Nekem két éve 69000 Ft. volt csak a hamvasztás, urnát nem kértünk, mert szórótemetés volt, 270-nél állt meg, semmi extra, csak egy beszéd. Koporsós 500-600 ezer alatt nincs. Egyébként van az Újköztemetõnek honlapja, ott tájékozódhatsz.
Ott nagyobb helyet kell elõre megvenni--azt hiszem 25 évre.
A hamvasztást kell kifizetni, és az edényt, amibe teszik. Utána megkapod kézbe. Ha továbbiakat akarsz vele tenni, annak van egyéb koltsége (sírhely, szertartás, stb.)
Nem kevés, ha nem kértek extrákat és mint írtad, a sírhely adott.
70 körül volt, egyedi urnával, ezért még lehet olcsóbb is.
Ha csak a hamvasztást és az urnát kell fizetni, akkor 60-70 ezer elég rá.
Urnát kapsz 20 000 Ft-tól. És mivel a fekete gazdaság virágzik, a hamvasztásnál is van már olyan, hogy egy részérõl nem kérsz számlát, így ahogy elõttem is írták, nekünk is ez kb. 70-90 000 Ft körül volt.
urnafülke=kolombárium urna= edényke
A kérdező hozzászólása: Igen, a síremlék meg van, akkor maximum 100 ezerbõl kijöhet, a lényeg ez! Megnéztem a linkelt oldalt, köszi, így már látom...
Igen, ennyiben meg kell állnia. Nekünk a sírkõ nélkül volt olyan 150eFt, de a helyet is meg kellett vennünk, keresztet is stb. stb.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm a segítségetek!
Ha papot szeretnétek, még neki kell fizetni, tõlünk 10eFt-ot kért, ebben benne volt a mise és a temetés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kezecske!
Halihó, nekem ma 260 ezres ajánlatot adtak egy egyszerû urnás temetésre. Lehúztam a ravatalt és 3 embert a listáról és 144 ezer lett. Fejér megye. Okulásul az utánnam jövõnek: utaztatni akarták az elhunytat 20 rugóért, ravatali aztal 50 rugó zene plusz székek plusz zenei jogdíj!! na ez már betette nálam a kiskaput. még 15 a beszéd, 10 az elõkészítés...halotti tor 30-60 rugó...koszorú 20 ezer... Békesség veletek! T :)
Úgy néz ki, hogy van az urna, abba rakják bele a hamvakat. A hamvasztás és az urna kb. 70 000 Ft. Ezt rakják bele a sírhelybe. Bár mi még kértünk ún. keszont is, ezt a sírköves csinálta, ez egy kiöntött beton, ebbe került az urna, majd erre jön rá a sírkõ - amit ha jól értek, már megvan nektek?!
"Akkor lehet én rosszul értelmezem az urna fogalmát... de felénk ezt így mondják. " Lehet. Van az, amibe a hamvakat teszik, es van az a kis lyuka falban, amibe azutan a hamvakat tartalmazo dobozt teszik. E masodiknak van egy bérleti díja. Az ilyen falakat hívják úgy hogy urnatemetõ. A koporsóhely egy nagyobb hely, annak nagyobba bérleti díja. Meg ugye a koporsó is nagyobb, jóval drágább mint a kis "doboz", és mint irták 25 évre elõre kell kibérelni. MEg kell ember és autó, aki szállítja, mivel neház, És ásni is kell hozzá. Érted.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet én rosszul értelmezem az urna fogalmát... de felénk ezt így mondják. Mert rendes koporsónak való síremlék van készítve, abba kerülnének a hamvasztott "maradványok"... Szóval az mennyi lenne? Akkor az nem urna, hanem az az urna, amibe az edényt hantolják el...?
Nekem elsore ez a honlap jott ki: http://www.budapest-temetkezes.hu/temetkezesi-arlista/
"70 ezret írtok, de valaki 270-et. Ez most akkor, hogy van??? Én a teljes hamvasztás+urna+temetési szertartás árára vagyok kíváncsi! " 70 korul van a hamvasztas az edénnyel együtt (van kulonbseg, ha nem kersz szamlat, es hogy myilen edénykébe kéred) Erre jön rá minden, árban határ a csillagos ég, attól függ, miylen szolgaltatasokat rendelsz meg. Mar irta valaki, hoyg nezd meg az egyik temeto honlapjan az árlistát! Az urna az ugye a sírhely, ahova teszed majd. Az van megvéve?
2010-ben mi 120eft-ot fizettünk mindenért. (A sírhely meg volt véve akkor már 6 éve, így hosszabbítani kellet csak.)
A kérdező hozzászólása: Nah, akkor ezt most nem értem... 70 ezret írtok, de valaki 270-et. Ez most akkor, hogy van??? Én a teljes hamvasztás+urna+temetési szertartás árára vagyok kíváncsi! Akkor ez most mennyi is? Mondtam, h a hely megvan már véve!
A kérdező hozzászólása: Uram isten, ezt sel sem hiszem! Ennyivel drágább tud lenni egy koporsós? Az lehet még 200-ban sem állna meg, nem?
A kérdező hozzászólása: 70 ezer? Összesen? Ez nagyon kevés... Nem?
az én õsöm megtiltotta, hogy felhajtást csináljak a temetése körül. Aki tiszteli, jöjjön el életében, ott neki ne bohóckodjon, mert "szétcsap" köztük. Lehúzásnak tartja az egészet. Még papot sem akar, bár katolikus. Vannak egyházak, ahol elõveszik a kartonodat, mennyit fizetett eddig a család, és még jól le akarnak húzni gyorsan (ez nem katolikus tapasztalat - másik õs temetése) úgyhogy ha 10 E -bõl megúszod, az szolid, és lehet örülni neki.

Szórásos temetés mennyibe kerül?

Sajnos számít... A temetkezési vállalkozó ma azt mondta, hogy 100-150e Ft-ból intéz el mindent, egészen addig, hogy a hamvak a temet?ig eljutnak. Ott még nekem kell elintézni a szórásos temetést, mert azt csak Bp-en csinálnak, így ?k nem tudják intézni. A neten azt írják itt-ott, hogy egy szórásos temetés ára 150-180e Ft. De azt sehol nem írják, hogy ez csak a "szórási" folyamatra vonatkozik-e, vagy ebben benne van a hamvasztás stb. is!? Temet?kkel nem tudtam még beszélni, ezért nem tudom. Valaki tudja esetleg? Nagyon nem mindegy, hogy 150, vagy 300e Ft-e a vége. Köszönöm

Legjobb válasz: Ha nagyon számít, akkor csak kérjétek el az urnát.és majd szórtok ti.

Ha nagyon számít, akkor csak kérjétek el az urnát.és majd szórtok ti.
A kérdező hozzászólása: Ez mind oké, csak ahhoz, hogy döntsünk jó lenne mégis tudni, hogy mi mennyi. Mindegy, holnap úgyis kiderül, csak gondoltam hátha valaki tudja.

Mennyibe kerül egy temetés vagy hamvasztás?

Szeretnék rá félre rakni, hogy ne a szüleimnek kelljen még ezt a terhet is viselnie. így talán anyagilag nem okozok kárt senkiben.

Legjobb válasz: isten krvára nem létezik. :)

isten krvára nem létezik. :)
Remélem nem öngyilkosságra készülsz.
hülye vagy
A kérdező hozzászólása: az nem érint titeket mire készülök. a kérdésre legyetek szívesek válaszolni!
"A HVG összesítése szerint egy átlagos szórásos temetés ára 150–180 ezer forint, az urnásé 180–300 ezer. A jóval drágább koporsós temetés Budapesten 300–700 ezer forint (a kisebb vidéki temetõkben minden jelentõsen olcsóbb)." 2009-es cikk, biztos drágább már valamennyivel.
A kérdező hozzászólása: Majd személyesen is utána járok. Köszi a választ minden jót
Ha öngyilkosságra készülsz nagyon buta vagy!!! Szerinted a szüleidet az megnyugtatja, hogy a gyerekem meghalt, de ááá semmi baj, csak legalább a temetést nem kell kifizetni?????? Gondoltál legalább arra, hogy mekkora fájdalmat okozol nekik??? Az ilyen ember önzõ!!!! Tudod hányan örülnének annak, ha egy nappal is tovább élhetnének!!!!!! Mennyi beteg ember van aki halálra van ítélve egy betegség miatt és rettegnek a haláltól, te meg csak eldobod magadtól????!!!!Nincs jogod Isten helyett meghozni, hogy Te mikor halsz meg, arról nem is beszélve hogy a szüleidnek mekkora fájdalmat okozol!!!!! Semmi olyan nem történhet az életben ami miatt valaki eldobja az életét!!! Ha nem a halálra készülsz önkezûleg akkor bocsi és tekintsd a levelemet tárgytalannak!!!!!!
A kérdező hozzászólása: egészséges életet éltem. a Magyarországon hatályos törvények szerint a szerveimet felhasználhatják donornak, és ezzel segíthetek a rászorulóknak. sajnáltatni nem fogom magam, mert azzal nem oldódik meg semmi.
Ajánld fel akkor a szerveidet, amikor tényleg eljött az idõd!!! Egyébként meg attól meg pláne nem fog megoldódni semmi, ha megölöd magad. Gondolj már a szüleidre!!!! Attól mert pénzük lesz a temetésre, Te már nem leszel ott nekik, ennél nagyobb fájdalmat nem is okozhatnál szeretteidnek. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk õket, a hibák meg hogy tanuljunk belõle. Ne add fel. Ilyen az élet, mindenkinek vannak problémái gondjai, sokszor padlóra kerülünk, DE SOHA NEM SZABAD FELADNI ÉS A KÖNNYEBB UTAT VÁLASZTANI!!!!!! GONDOLKOZZ MÁR EL EZEEEEEN!!!!!!

Mennyibe kerül egy temetés?

Legjobb válasz: olcsón 250

olcsón 250
ja, elsönek helyes a meglätäsa. a körül... amugy az igenyeidtöl függ!
Az én papikámnak augusztusba volt köztemetése, ami 97ezer ftba került.de ebbe nem volt benne a busz, hogy harangoznak érte meg azt hiszem a papnak is külön kellett fizetni(ez utóbbi nem biztos)
http://www.aevumtemetkezes.hu Itt tudnak árajánlatot adni, ami persze nem kötelez semmire.
Az apám temetése 395.000ft volt.Ebben 12.000 a pap ruhája, 5000 a harangozás.A többi a temetkezési vállalkozónak és a kórháznak ment, hûtõ, kereszt, koporsó , akkor az a ruha a koporsóra, hogy ne kopogjon a föld zuhogásakor stb.Plussz a 65.000 a temetési hely megváltása, mert apu nem fizetett adót az egyháznak.
Ez sok mindentõl függ. Pl. hol van a temetés (fõváros vagy vidék), egyházi vagy polgári, koporsós vagy hamvasztásos... A mamámnak nyáron a temetése hamvasztásos, urnafalba, polgári szertartással került 220 e-be. De ebben benne van minden: kórházi öltöztetés, szállítás hamvasztásra, ügyintézés, gyászlapok, urna, mindenféle apróság, beszéd, zene, urnafal, temetõi ktgek, felirat vésés...
Elõzõ vagyok. Azt kifelejtettem, hogy az "olcsó" végösszeg úgy jött ki ennyire, hogy egyes tételekrõl nem kértem számlát, így nettó áron volt számolva.
Nagyban függ a várostól és temetõtõl is. 2 éve, a pécsi temetõben volt egy hamvasztásos temetés 270 ezer + a pap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, elég baj az hogy ilyennel kell foglalkozni de sejtettem hogy nem kis pénzrõl van szó-)bár a bánat pénzben nem mérhetõ-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!