Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül pár (129 db)

Tb nincs, kb mennyibe kerül? Párom baltával szétvágta a kezét, hüvelykujja alatt elég hosszan.

Szegénykémnek nagyon csunya, sajnos én nem tudtam elkisérni, pici babával itthon vagyok. Szerintetek kb milyen nagyságrendő csekket fognak kiküldeni? Az offok előtt nem ez a legnagyobb problémám, csak ezen ő is nagyon izgul gyerek melett nem lenne tul egyszerű egy 200 ezres csekket befizetni...persze az egészség az első, igy is ugy is befizetjük csak tudjam hogy kb mire számitsak

Legjobb válasz: Mivel elsõsegélybe részesítik, az alap ellátásért nem kell fizetni.

Mivel elsõsegélybe részesítik, az alap ellátásért nem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.a választ
Nem tudom, most mi a módi, de régebben családtag jogán is járt az ellátás.Tehát, ha neked van, akkor õt is ellátják. De hangsúlyozom, most nem ismerem az új törvényeket.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen sérülése van pontosan. Ha elintézik fertõtlenítéssel, tetanuszoltással meg pár varrattal, akkor nem fogtok kiugró összeget fizetni. Ha mûtétre van szükség, az már egészen más dolog.
Kötelesek ellátni, magát az ellátás költségét nem fogják kiszámlázni, hanem figyelmeztetik, hogy nincs tb-je és majd a NAV fogja kiküldeni az értesítést az ÖSSZES elmaradt hozzájárulásról (tb nálunk kötelezõ, olyan nincs, hogy nem fieted), amit havonta be kellett volna fizetnie. 6300-6600 ft/hó + késedelmi díj. De spec. az ellátásért nem kell fizetni.
Teljesen mindegy, hogy milyen mértékû a sérülése, az ellátás költségét nem kell kifizetnie, semmilyen csekket nem fognak róla küldeni. "Mi a különbség a TAJ-SZÁM ÉRVÉNYESSÉGE és a TAJ-SZÁMHOZ KAPCSOLÓDÓ JOGVISZONY ellenõrzése között? (szakellátás) • Ha a beteg mint jogosult nem szerepel az OEP jogviszony-nyilvántartásában, ebben az esetben a TAJ-számmal rendelkezõ betegtõl nem lehet az ellátásért külön pénzt kérni, vagy az ellátást megtagadni! Az APEH a betegtõl elõzetes vizsgálat után az esetlegesen elmaradt járulékot hajtja be (nem az ellátás költségét)!" http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=35, 4863823&_dad=portal.. A különbség a TAJ és a jogviszony között Szakellátást nyújtó szolgáltató részére A NAV fel fogja szólítani a jogviszonya tisztázására. Mivel nincs jogviszonya, az adófolyószámláján elõírják a fizetési kötelezettséget az utolsó jogosult napja utáni naptól. Erre kérhettek méltányosságból elengedést, mérséklést, részletfizetést. Az önkormányzatnál kérelmezheti, hogy rászorultsági alapon rendezzék a TBjét (ha szociális és vagyoni helyzete alapján rászorulónak minõsül) Ez a kérelem beadásásnak napjától lehet érvényes, visszamenõlegesen nem

Van olyan tetoválás, ami pár év alatt kikopik? Pontosan mennyibe kerül? A helye látszani fog vagy teljesen kikopik?

Legjobb válasz: Nekem is volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, de választ nem igazán kaptam. Kozmetikai tetoválásnak hívják... általában ezt csinálják szemöldökön, szemhéjon meg csinálnak szájkontúrt is, de van egy pár hely, ahol rendes tetoválást is csinálnak. De nem tudom, hogy pontosan hol. Pesten tudom, hogy van egy hely, de nekem az messze van és ha jól emlékszem 35000 és 110000 Ft között van az ára. Gondolom ugyanúgy, mint a rendes tetkóknál, attól függ az ár, hogy mennyi ideig készül és mennyi alapanyag kell hozzá. A tetoválás készítése után 1 hónappal meg kell erõsíteni a színeket. A tartóssága 1-5 év, attól függõen, hogy milyen a bõrfelület, és mennyire gyorsan kopik a bõr, mivel ezt ugyanúgy a bõr alá csinálják, de nem olyan mélyre, így egy idõ után teljesen lekopik és nem látszik a helye.

Nekem is volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, de választ nem igazán kaptam. Kozmetikai tetoválásnak hívják... általában ezt csinálják szemöldökön, szemhéjon meg csinálnak szájkontúrt is, de van egy pár hely, ahol rendes tetoválást is csinálnak. De nem tudom, hogy pontosan hol. Pesten tudom, hogy van egy hely, de nekem az messze van és ha jól emlékszem 35000 és 110000 Ft között van az ára. Gondolom ugyanúgy, mint a rendes tetkóknál, attól függ az ár, hogy mennyi ideig készül és mennyi alapanyag kell hozzá. A tetoválás készítése után 1 hónappal meg kell erõsíteni a színeket. A tartóssága 1-5 év, attól függõen, hogy milyen a bõrfelület, és mennyire gyorsan kopik a bõr, mivel ezt ugyanúgy a bõr alá csinálják, de nem olyan mélyre, így egy idõ után teljesen lekopik és nem látszik a helye.
Van olyan, kozmetikai tetkónak hívják, bár ez a szó inkább szemöldökre, száj ill. szemkontúrra használatos. Lényege, hogy nem üti be mélyre a festéket, az irharétegbe, hanem direktbe a bõr alá, aztán ahogy kopik lefele a bõröd, úgy jön ez is ki. Fontos, hogy tudd, hogy nem egyenletesen fog kikopni, láttam már olyat, hogy pl a minta alsó része még megvolt a teteje már nem, vagy valahol hiányoztak belõle részek, hát egyátalán nem szép látvány.Ha teljesen kikopik majd, általában ez kb öt év, de mondom csak általában, akkor nem szabad, hogy maradjon helye. Valamivel drágább mint a hagyományos tetkó, de az ár függ a minta méretétõl bonyolultságától. Kb. ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen... hm... meggondolandó.. :D
Arra is vigyázz hogy nehogy átverjenek, egyik barátnõm 17 évesen csináltatott egy ilyen tetkót, most 32, és nem kopik...a tetkó jó drága volt, mivel elvileg eltünõ tintával csinálták...hát ez még mindig nem tûnik..

Páromnak urulógushoz kell mennie vizsgálatra, mivel nem sikerül a baba. Mennyibe kerül egy sperma viszgálat?

Legjobb válasz: Az urológus meg fogja vizsgálni, és ha legalább egy éve próbálkoztok, elküld andrológushoz (hacsak akihez megy a párod, nem urológus és andrológus egy személyben). Az andrológus a férfiak termékenységével foglalkozik, és akár talál valamit (pl. herevisszér), ami oka lehet csökkent spermaszámnak, akár nem, a spermavizsgálatot ki fogja írni a férjednek. Ez TB támogatott vizsgálat, tehát ha van érvényes TB-kártyája, nem kerül majd nektek semmibe.

Az urológus meg fogja vizsgálni, és ha legalább egy éve próbálkoztok, elküld andrológushoz (hacsak akihez megy a párod, nem urológus és andrológus egy személyben). Az andrológus a férfiak termékenységével foglalkozik, és akár talál valamit (pl. herevisszér), ami oka lehet csökkent spermaszámnak, akár nem, a spermavizsgálatot ki fogja írni a férjednek. Ez TB támogatott vizsgálat, tehát ha van érvényes TB-kártyája, nem kerül majd nektek semmibe.
Mi magán úton voltunk ilyen vizsgálaton. 5000 Ft-ot fizettünk.
a kórházban ingyenes!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, csütörtökön megy majd magán rendelésre urulógushoz....nem tudom hogy andrológus e, de akkor majd kiderül.Mennyi idõ alatt van kész a vizsgálati eredmény amugy?
férjemnek 1 óra múlva megvolt az eredménye. kórházban végezték, ingyenesen.


Pár kérdés Zippo öngyújtóval kapcsolatban! Mennyibe kerül a Zippo benzin? Milyen időközönként kell újratölteni? Mennyibe kerül a tűzkő? Milyen időközönként kell újat beletenni?

Legjobb válasz: A srác akart egy állatot, de a pénze ennél többre nem futott, csak otthon jött rá õ szegény, hogy gõtéje lusta, bamba, béna lény, a boltos rögtön tudta az okát, meg is mondta, csodát tesz a gõtetáp, Gõte! Nagyra nõ tõle! Gõte! Kék lesz a bõre! Gõte! A házat kinõtte! Gõte! Kifekszel tõle!

A srác akart egy állatot, de a pénze ennél többre nem futott, csak otthon jött rá õ szegény, hogy gõtéje lusta, bamba, béna lény, a boltos rögtön tudta az okát, meg is mondta, csodát tesz a gõtetáp, Gõte! Nagyra nõ tõle! Gõte! Kék lesz a bõre! Gõte! A házat kinõtte! Gõte! Kifekszel tõle!
A benzin kb. 500 Ft (125ml) A tûzkõ meg 200ft körül van (5-6 db). Az, hogy milyen gyakran kell tölteni, attól függ, mennyit használod, de 2 hétnél tovább nem bírja, akkor sem, ha egyáltalán nincsen használva.
A kérdező hozzászólása: És a tûzkövet mikor kell cserélgetni?
Attól függ. Napi 1 doboz elszívása esetén szerintem 2-3 naponta, de akkor már gyakrabban is kell újra tölteni mint egy hét. De attól függ hogyan kalibrálod be a lángot. Én az eredeti ziipo tûzköveket, ami jó a Blue-ba is, 125 forintért veszek a trafikban, a benzin 500-750 forintig terjed. Szemöldök csipesszel szokták ismerõseim babrálni a kanócot, így tovább is bírja. De elpárolog belõle a benzin. Én meg szimplán csak használom:)
Egyáltalán lehetséges ez?
amikor utoljára kérdeztem a kis matricarendszámot akkor mondták rá hogy 60 ropi
A kérdező hozzászólása: Matricarendszámért azért elég durva 60 rugó...
pedíg annyi, meg is kérdezheted az nkh-nál (nemzeti közlekedési hatóság) itt kérdeztem meg én is , igaz hogy a válasz 1-2 hét mulva érkezett meg
A kérdező hozzászólása: Elhiszem, nem azért írtam :) . De ha ez ennyi, akkor a sima fém táblá mégdrágább lehet :S.
newhosting-nál csak domaint kell venned, grátisz a tárhely több giga
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Az "American Bully+ű"-rol tudnatok irni nekem par mondatot? Mennyire jo kutya? Mennyire eros? Es ez a kutyafajta alapbol ilyen izmos? Magyarorszagon van valami normalis kennel ahonnan lehet vasarolni ezt a fajtat? Es kb mennyibe kerul?

Legjobb válasz: Véleményem szerint ez a csoport sima pit bullokból áll, csak a megszállott tenyésztõk szelektálva célirányosan minél nagyobb, robosztusabb egyedeket párosítanak, viszont gondolom nem elismert külön fajta. Persze vélhetõen tuningolják õket steroiddal is pluszba. A nagy súly miatt, ami ráadásul hirtelen terheli az testét, ízületeit, lábait ahogy növekszik nem túl egészséges, valószínûsítem beteges fajta.

Véleményem szerint ez a csoport sima pit bullokból áll, csak a megszállott tenyésztõk szelektálva célirányosan minél nagyobb, robosztusabb egyedeket párosítanak, viszont gondolom nem elismert külön fajta. Persze vélhetõen tuningolják õket steroiddal is pluszba. A nagy súly miatt, ami ráadásul hirtelen terheli az testét, ízületeit, lábait ahogy növekszik nem túl egészséges, valószínûsítem beteges fajta.
Sziasztok! Itthon csak egy embernél van ilyen kutya de nála sincsen kölyök. Én õsszel hozok be egy kölyköt Belgiumból, direkt a tenyésztés végett! Egyébként Európában és az Usában is elfogadott külön álló fajta! Kb. 10-15 éve tenyésztették ki pitbullból és amerikai staffordshire terrierbõl! Úgy néz ki az én kezem alatt fog elindulni ennek a fajtának az itthoni népszerûsítése! Teljesen egészséges kutyákról beszélünk, meglepõen mozgékonyak és nincsenek szteroidozva!!! Megfelelõ táplálás az egész lényege! Sok tenyésztõ barátom van Európában és az USA-ban. Nem vakon beszélek. Itthon még nem igen ismert fajta de látom azért az érdeklõdés egyre nagyobb e fajta iránt. Ez jó hír! Ami az árat illeti, igen csak zsebbe kell nyúlni ha igazán jó kutyát akarsz pár száz dolláros kutyákkal nem szabad foglalkozni! Én Belgiumból 4500 euróért hozom be majd a kölyköt de ha már nálam is lesz alom akkor az árak függõen a kölyköktõl 1500 és 5000 euró között fognak mozogni. Kint sem olcsóbb és ott még a szállítást is meg kell oldani! Nekem van kint barátom az USA-ban akinél az alom legjobb kölyke akár 10-12 ezer dollárba is kerül. De nem is baj, hogy ennyi mert tényleg csak az fog ilyen kutyát venni aki fanatikusan szereti a fajtát, és nem csak mutogatni akarja! Más is ki fog adni érte ennyi pénzt ahogyan én is kiadok!
Érdekes; én kapásból 2 AB tenyésztõt is találtam magyarországon: http://bullydozerkennel.hu/ http://www.molosskennel.hu/american_bully/ És elég jó vérvonalakból (red nose és blue nose)
Igen én ismerem õket...a bullydozer kennel XXL Bully Pitbulokkal foglalkozik nem kimondottan American Bullyval.... a moloss kennelnek meg nem szépek annyira a kutyái és van jobb vérvonal náluk pl. gottiline, kingpin line, kurupt blood, cashpot vonal, havoc vonal, razors edge/elite edge, remyline csak egy pár a legjobbak közül...
A Moloss kennel bully kutyái a normál típust és a kék (blue) vonalat képviselik, melyekkel dolgozni is lehet. Ezek az elsõk Európában, ha jól tudom. A legtöbb kennel a "látványbullyt" tenyészti vagyis az extrém pocket-et... Bevallom nekem is tetszenek, (pl. egy DaxLine Dax és utódai), de ezek csak díszkutyák... A BlueBoss vagy a Mega futni és ugrani is tud! :)
Igen a Moloss kennel standard bullykkal foglalkozik nem rosszak de nekem a pocket illetve a micro pocket bully-k jönnek be! Európába pedig a Lucky Luciano's Kennel(Hollandia) hozta be elsõként a bullykat! Igen egy Daxline(Gottiline) vonal igencsak komoly nézd meg a Havoc-ot! Nekem õ a favorit! Illetve a King Gotti is komoly kutya!!! Én megyek tavasszal Hollandiába mert kint fogok élni és dolgozni, ott fogok foglalkozni Bullykkal mert az ár miatt itthon nehéz eladni!

Folsavból mennyit kell szedni naponta? Babát tervezünk a párommal és ma megyek venni, mert szeretném szedni, hogy minden ok legyen. Mennyibe kerül és mennyi ideig elég?

Legjobb válasz: Akàr ahogy az elözö irta,szedhetsz elevitet is,abban benne van minden. Én terhességem elött folsavat szedtem,napi egyet. Olcsobb mint az elevit,nem tudom a pontos àràt,sajnos. Viszont az elevitben tényleg minden vitamin benne van. Ha viszont az olcso tabira mész,akkor szedjél folsavat,plussz c-vitamint,vagy multivitamint!

Akàr ahogy az elözö irta, szedhetsz elevitet is, abban benne van minden. Én terhességem elött folsavat szedtem, napi egyet. Olcsobb mint az elevit, nem tudom a pontos àràt, sajnos. Viszont az elevitben tényleg minden vitamin benne van. Ha viszont az olcso tabira mész, akkor szedjél folsavat, plussz c-vitamint, vagy multivitamint!
http://www.folsav.hu/index.jsp?target=napi_bevitel Egyébként én nem értek egyet azzal, hogy a teherbe esés elõtt terhesvitamint szedj. Jól teszed, ha a folsavat szeded, az bõven elég. A vitamin és ásványi anyag igényed a terhességgel nõ meg, nem pedig elõtte. Egy Eurovit folsav ( 50 szemes) kb 800 Ft-ba kerül, és mivel 3 mg, azaz 3000 mikrogramm folsavat tartalmaz, felezheted is, sõt, negyedelheted is.
En is a dokim ajanlasaval teherbe eses elott 2 honappal elkezdtem szedni a folsavat(a lenyeg ugy is az!), szerintem is terhesseg elott felesleges kismama vitaminokat szedned, boven raersz ha terhes maradsz.Amugy nem nagy osszeg az egesz es napi 1 szemet kell szedni belole. Sok sikert! 39 hetes pocis
az elevitben benne van minden amire szükséged van. folsav is. bõven elég ha azt szeded. régen még ennyi sem volt mégis mi is egészségesen megszülettünk. sok sikert a babához! 12 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mennyibe kerül kigörgőztetni egy pár kereket?

Alufelni

Legjobb válasz: Darabja 5000 körül szokott menni.

Darabja 5000 körül szokott menni.

Pár hónapja baromi ideges voltam és becsaptam az ajtót, de úgy, hogy az ajtókeret totál megnyílt, a zár része pedig szétesett. Elég szarul néz ki. Mennyibe kerül rendbe hozatni, meg hogy megy az ilyesmi?

A zár részét akarom csak, hogy kell intézni az ilyesmit? Asztalosra lenne szükség, honnan tudja, hogy hogyan, meg mit kell csinálnia? Kijön először megnézni ingyen? Hogy egyáltalán mit tud vele csinálni, mire van szükség? Azért h csak kimásszon tuti nem akarok fizetni.

Legjobb válasz: Általában nem kérnek pénzt az állapotfelmérésért. Nagyjából 5K és 150K (tág határok között), vagy 10K-25K (szûkebben) közötti árra számíts, alapanyag és okozott kár függvényében. A legegyszerûbb, ha felkutatsz 1-2 közeli asztalost, és telefonon rákérdezel, hogy ingyért elmegy-e megnézni a problémát.

Általában nem kérnek pénzt az állapotfelmérésért. Nagyjából 5K és 150K (tág határok között), vagy 10K-25K (szûkebben) közötti árra számíts, alapanyag és okozott kár függvényében. A legegyszerûbb, ha felkutatsz 1-2 közeli asztalost, és telefonon rákérdezel, hogy ingyért elmegy-e megnézni a problémát.
"Kimásszon"... Ennél kicsivel jobban is tisztelhetnéd azt a szakembert, akitõl azt várod, hogy az általad megrongált ajtót megjavítsa. Neked ingyen van a benzin?! Õ ingyen menjen ki, hogy a végén azt mondd, mégsem kéred? Szereld ki a zárat, menj el egy barkácsáruházba, vegyél egy ugyanolyat, és szereld be. Nem egy nagy ördöngõsség, és kb. 5 ezer forint.
A kérdező hozzászólása: Igen csak az a baj h szétcsesztem a fát, kikéne pótolni vagy nemtom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!