Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül liter anyatej (3 db)

Mennyibe kerül most egy liter anyatej?

Venni szeretnék,nem leadni.

Legjobb válasz: 6 hos koráig ingyenes az anyatej a babának orvoshoz elmész asztalra koppintasz és kérsz receptet és tejleado anyukátol tudsz hozni ugy hogy az illetö anyukának minden szükséges okirat megvan

6 hos koráig ingyenes az anyatej a babának orvoshoz elmész asztalra koppintasz és kérsz receptet és tejleado anyukátol tudsz hozni ugy hogy az illetö anyukának minden szükséges okirat megvan
Orvos is felírhatja receptre és akkor ingyenes!
Hol laksz?
A kérdező hozzászólása: csak megbízható kismamától mernék én is hozzájutni
Régen én is így gondolkodtam, ahogy Te, kedves utolsó válaszoló. Mind a két gyermekemet tudtam szoptatni, de ha nem így lett volna, akkor tápszert adtam volna nekik. Aztán megszületett a 3. babánk, aki koraszülött lett, és a koraszülött intenzíven nõi tejet kapott amíg nekem be nem indult a tejem. Én ezért nagyon hálás voltam, mert mégiscsak anyatejet kapott a babám és nem tápszert.
Én ugyan szoptattam, bár kevés volt a tejem és tápszer kiegészítés kellett, de nekem nem mondta az orvos, hogy van ilyen lehetõség. De amúgy ti odaadnátok van idegen nõnek a tejét? Én idegenkedem tõle, nem tudom mit eszik, cigi, alkohol vagy bármi. Lehet hogy õ is pont szoptatja a gyerekét és elvileg a legjobbat akarja, de vannak akik terhesen is cigiznek....
Miskolcon is felírják teljesen egészséges, idõre született, normál súlyú babának is. Nem kell nagyon megerõltetni magát az orvosnak, hogy találjon egy indokot.
8 hónapos korig lehet felíratni, de csak indokolt esetben (pl. kis súlyú újszülött, allergia). A TB 1800 Ft-ot fizet literéért, de amúgy annyi amennyiért sikerül a tejadó anyukával megegyezni. Én az utóbbi idõben már ennek a feléért is odaadtam a felesleget.
A kérdező hozzászólása: én sem tudom feliratni
miskolcon 1800 ft. és nem írja fel orvos csak koraszülött babáknak.
Akkor kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost, õ talán tud megbízható anyukát ajánlani, sõt még akár te is ismerheted. így biztosabban nyugodt szívvel fogod adni a babádnak. Nekem hasfájós volt a fiam és akkor olvasgattam mi mindent nem szabad enni szoptatás alatt, már ott tartottam, hogy tejterméket sem, mert ezt is olvastam, szóval nem tudom, ha vettem volna akkor honnan tudtam volna mit evett az anyuka akié a tej.

Mennyibe kerül 1 liter anyatej?

Legjobb válasz: ezt a tb fizeti neked. csak úgy nem adhatod el. szolnod kell a védönönek az elküld egy bevizsgálásra, és keres neked egy anyukát akinek nincs teje a közelben. és ezért nem az anyuka fizet hanem a tb neked. (nem tudom mennyi)

ezt a tb fizeti neked. csak úgy nem adhatod el. szolnod kell a védönönek az elküld egy bevizsgálásra, és keres neked egy anyukát akinek nincs teje a közelben. és ezért nem az anyuka fizet hanem a tb neked. (nem tudom mennyi)
A kérdező hozzászólása: de egy ismerösömet segiteném ki vele
nem lehet csak úgy odaadni!!! nekem azt mondták, hogy ugyanúgy átadhatsz vele betegséget mint a vérrel. gondoldd meg!! szerintem is védõnõ, vizsgálatok és adhatod. :)
ezt te ingyen adod vagy is a hivatalos módon (bevizsgálással) nem az anya fizet neked hanem a tb. az anya csak max köszöntettel fizet neked. és hogy tb neked plusszt fizet azt azért elfogadhatod. de az anyának ez nem ´plussz költség. ahogy írták sok sok betegséget átadhatsz a másik babának, és ha nem bírja a baba az anyatejed akkor alergiás reakciói lehetnek. vizsgáltasd csak be, ne csinálj butaságot.
Szigoruan tiloa anyatejet kivizsgalas nelkul atadni! Vizsgaltassatok be a tejedet, es add ajandekba, az elet tenyleg meghalalja.
A kérdező hozzászólása: sok a tejem és vennének tölem, mennyiért adhatom?
Ha a babádnak nincs baja a tejedtõl add nyugodtan.Mire megjönnek a rengeteg vizsgálati eredmények nem lesz annyi tejed hogy adhass.Ez a bevizsgálás annyi utánajárással jár, hogy heteket vesz igénybe.Add ingyen és örülj hogy adhattál.
Szia .Én ingyen adta a bátyámék babájának.Nem gondolom hogy pénzt kellene kérni érte bárkinek is adod, hiszen a véradáson sem kérsz pénzt, mégis életet menthetsz vele.Különben a tb nem fizet semmit!!!!2001ben megszünt az anyatej támogatás.Már teljesen önköltséges.Amúgy olyan 1300-1800között mozog literje. (nagyon drága)
Figyi a Heim Pálban átveszik 1800ft egy liter de már 100ml ért is keimennek.Azt hiszem egy ottani vérvizsgálat kell, és egy tüdõszûrés hozzá, plusz betartani az elõírt setrilizálást.Nem tudom azt , hogy lehet megoldani, hogy az ismerõsöd kapja meg, de biztos tudnak segíteni ebben ha érdeklõdsz.Vizsgálat nélkül tényleg ne add át sztem sem.
lehet, hogy jót akarsz az ismerõsödnek, de nem biztos, hogy a te tejed nem okoz gondot a babának, ezért kell bevizsgáltatni és a babát is aki kapja érzékenységi vizsgálatra viszik. Nem vennéd a szivedre, ha miattad életreszóló allergia alakulna ki nála ugye?
1300 ft a tb-n keresztül. De szerintem is add ingyen, ha az ismerõsöd rászorul, és fõleg, ha biztosan egészséges vagy.
Add ingyen, az élet meghálálja..
Szerintem ha a te babádnak nincs semmi baja tõle akkor miért lenne baja egy másiknak? Valóban soka az utánajárás, és valóban elõfordulhat, hogy arra már nem adhatsz. Meg aztán gondolom idõd sincs tengernyi egy kisbaba mellett. Régebb is szoptatták akár idegenek is más babáját és felnõttek. Szerintem próbáljátok meg egyszer egy kis adaggal és ha nem lesz semmi baja a babának nyugodtan adhatod neki, mert azzal csak jól jár. A fizetéssel meg az van, lehet, hogy a másik anyuka akar nagyon fizetni neked érte. Ezt te kell eldöntsd, hogy fogadsz-e el pénzt tõle, és ha nem szeretnél ne is fogadj el, õ meg úgy is meg fogja hálálni ajándékkal, hogy megköszönje a szívességedet. Ha meg pénzt szeretnél úgymond pénzt csinálni belõle, akkor jöhetnek a vizsgálatok és utána beadhatod anyatejgyûjtõ központokba.

Mennyibe kerül idén (2013) egy liter anyatej?

Legjobb válasz: 1800 Ft-ot hallottam vidéki városban, nem tudom, hogy máshol máshogyan alakul-e az ára.

1800 Ft-ot hallottam vidéki városban, nem tudom, hogy máshol máshogyan alakul-e az ára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
igen 1800
Még mindig 1800 Ft- ot adnak érte, már kb 10 éve. (de aki igényli és receptet kap rá, annak azt hiszem ingyen van, vagy nagyon olcsó) És csodálkoznak, hogy sok anyuka inkább feketén adja el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!