Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül liter (44 db)

Állítólag Erdélyben sok háznál árulnak pálinkát. Mire kell oda figyelni vásárláskor? Mennyibe kerül literje?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy arra felé hogy van a dolog, de Pest-megyében 2500Ft -ért már jó ízû pálinkát lehet venni magánszemélyektõl. Amire figyelni lehet: Igazából csak 2 dolog. Egyik az, hogy ne húzzanak le (Ft beszámítása Lejként). A másik meg az, hogy ha dohányzol, akkor: fél dl ital elfogyasztása után ha rágyújtasz, és édeskés ízt érzel a szádban, akkor az a cefre tele volt téve cukorral.

Azt nem tudom hogy arra felé hogy van a dolog, de Pest-megyében 2500Ft -ért már jó ízû pálinkát lehet venni magánszemélyektõl. Amire figyelni lehet: Igazából csak 2 dolog. Egyik az, hogy ne húzzanak le (Ft beszámítása Lejként). A másik meg az, hogy ha dohányzol, akkor: fél dl ital elfogyasztása után ha rágyújtasz, és édeskés ízt érzel a szádban, akkor az a cefre tele volt téve cukorral.
Nagyszüleim Erdélyben élnek egy faluban. Ott van pálinka fõzde és a szilva meg a körtepálinka 30 lei literenként azaz kb. 2000Ft a kevert pedig 25 lei azaz kb. 1700Ft. Hogy mire kell figyelni abban nem tudok tanácsot adni, az elõzõ válaszoló amit írt az jó lehet, csak én nem dohányzok ezért nem ellenõriztem így a pálinkát :D

Mi a világon a legdrágább pia és mennyibe kerül literje?

ha tudtok, akkor légyszíves linkeljetek képet IS. :)

Legjobb válasz: Link hibás elnézést ez a helyes: http://designland.blox.pl/resource/theworldsmostexpensivecog..

A világ legértékesebb cognac-ja a Henri IV. Cognac Grande Champagne. Ezt a nedût 1776 óta készítik, 100 éves érlelés után kerül az ital a számára méltó helyre, azaz a 24 karátos arannyal bevont és 6500 gyémánttal díszített palackjába. A cognac különlegességeihez hozzátartozik még, hogy a mai napig is IV. Henrik egyenesági leszármazottjai készítik. Ám ennek a sok törõdésnek és luxusnak jócskán megkérik az árát, egy palack ebbõl az italból ugyanis 2 millió amerikai dollárba kerül, ami mai árfolyamon számolva körülbelül 400 millió Forintnak felel meg. http://www.bulvaros.hu/cache/article-images/b/bt/btu1t7bbtf-..
az a 2 millió dolláros konyak...na az aztán nem semmi...konyakot amúgy is csak a sznob társaságok férfi tagjai isznak a vacsora utáni szivarozgatáshoz...de nem hiszem, h. 2 millió dolláros konyakot bárki is szürcsölget..sztem. azt még a gazdagok is csak mutatóba veszik...
Szerintem a gyémánt már annyira belefér. Azt sem kevés kifizetni, hogy 100 évre elõre fektetik be a pénzt, aztán 100 évig tárolják a pincében, meg a közben elpárolgott mennyiség sem olyan kevés, pedig az egyenesen szorozza a költségeket. Ezt mind kifizeted. Mondjuk a kereslet még az elõállítási költségnél is bõven feljebb veri az árat, gondolom. Arról nem beszélve, hogy biztosan "velden-márka", tehát egy biz. határig minél drágábban adják, annál nagyobb lesz rá a kereslet. Tudod, mint az a 100 ezer forintos pezsgõmárka. Bõven nem ér annyit, de a gazdagok ezzel mutatják meg a társaságban, hogy megtehetik.
10:32 Nem tudtam hogy sznob vagyok, de hogy gazdag is, na azt végképp ... ._. Tudod az íze miatt is lehet inni... sõt akkor minõségi bolti pálinkát is csak a sznob barmok isznak, mert az valamivel drágábban kezdõdik, mint a cognac, ha épp érdekel.
Az a konyak szerintem azért is kerül annyiba mert az üvegen ott a sok gyémánt meg ilyenek.
Úgy tudom egy whisky, és 8, 1 millió forintba kerül.
Szerintem van ennél drágább pia is csak azt ma már nem készítik. A hajóroncsokat kutató búvárok találtak már több, mint 500 éves borokat. Ezeknek az értéke talán csak eszmei érték, de ha van áruk akkor biztosan több. Szerintem :)

Mennyibe kerül egy liter csapvíz? És mennyit kell fizetni egy 40wattos izzóért, ha egy órán át áram alatt van?

Igaz, hogy éjszaka olcsóbb a víz és az áram?

Legjobb válasz: Változó, hogy hol mennyibe kerül a víz.Nálunk 286 ft köbmétere=1000 liter, tehát 1 liter= 0,286 ft ehhez még hozzájön a csatorna-díj ez még egyszer ennyi legalább. 1kW áram az ELMÛ-nél most 47 ft, 40W=0,04kW, tehát 0,04*47=1,88 ft. Az áram olcsóbb éjszaka, de akkor külön kell kérni mérõórát ami az éjjelit külön méri. A vízrõl nem tudok, hogy ilyen lenne.

Változó, hogy hol mennyibe kerül a víz.Nálunk 286 ft köbmétere=1000 liter, tehát 1 liter= 0, 286 ft ehhez még hozzájön a csatorna-díj ez még egyszer ennyi legalább. 1kW áram az ELMÛ-nél most 47 ft, 40W=0, 04kW, tehát 0, 04*47=1, 88 ft. Az áram olcsóbb éjszaka, de akkor külön kell kérni mérõórát ami az éjjelit külön méri. A vízrõl nem tudok, hogy ilyen lenne.


Valaki megtudná nekem mondani, hogy mennyibe kerül Skóciában egy liter benzin? Egyáltalán literben vagy gallonban mérik ott? Van valami olyan oldal ahol megtudnám nézni, hogy melyik országban mennyi a benzin ára?

Legjobb válasz: Egyesült Királyságbeli benzin és dízelárakat itt találsz: Város és/vagy irányítószám alapján lehet keresni. Literben mérik. http://www.petrolprices.com/

Egyesült Királyságbeli benzin és dízelárakat itt találsz: Város és/vagy irányítószám alapján lehet keresni. Literben mérik. http://www.petrolprices.com/
Gallonban mérik de mindegy.
A kérdező hozzászólása: Akkor gallon vagy liter?
Mondom, hogy Gallon!
Literben mérik! Az USA-ban mérik gallonban!
A gallonos válaszolónak: miért okoskodsz körmödszakadtáig? Fõleg, amikor nincs igazad... Igen, literben mérik ott is, Amerikában gallonban. Attól, hogy kétszer leírod, még nem lesz igaz, Okos Tóbi
A kérdező hozzászólása: , , kannásbor"
Kb 600 forint 2 liter olcsó (kannás) bor. Ez is szõlõbõl készül, de igénytelenebb technológiával. A kicsit jobb (üveges) borok ennyinél kezdõdik a legolcsóbból 1 liter. A felsõ határ a csillagos ég.
kannás: 250-tõl rendes: elég relatív, szerintem 800-tól
Az attól is függ hogy mit értessz rendes alatt, kannásból metroban a legolcsóbb 550Ft/2 liter körül van, üvegesek is vannak 400/liter vagy az alatt is, az nem kannás hiszen üvegben van, de a minõsége ugyanolyan sz*r, egy normálisann üveges talán olyan 800-1000Ft/liter áron kezdõdik.

Kb. mennyibe kerül egy liter tápszer?

Mondjuk Beba ha 2.

Legjobb válasz: igazából nem érthetõ a kérdésed,de egy dobozban 2 csomag van,2400-2900 között,attól függ hol veszed!?napi 2*7 kanalast eszünk,2 hétig elég kb a doboz. 1 kanál+30 ml víz az adag.de hogy literre mennyi???nehéz megmondani

igazából nem érthetõ a kérdésed, de egy dobozban 2 csomag van, 2400-2900 között, attól függ hol veszed!?napi 2*7 kanalast eszünk, 2 hétig elég kb a doboz. 1 kanál+30 ml víz az adag.de hogy literre mennyi???nehéz megmondani
Szia! Tényleg érdekes kérdés! Több mindentõl függ, mennyit, hányszor esztek!A dobozon is fel van tüntetve, hogy hány liter készíthetõ belõle! Mi a Beba HA Start Aktívot esszük, ebbõl 5, 7 liter tápszer készíthetõ! Nekem egy doboznyi elég kb. 8-10 napig elég, napi 2* 210 ml-t eszik a kisfiam! Ezt neked kell kiszámolnod! :)
Ja az elõzõ vok! Egy dogoz tápszer, receptre 2048 Ft. :) Szerintem DRÁGA!!!

Horvátországban kb. mennyibe kerül a benzin? Hány kuna 1 liter?

Köszönöm el?re is:)

Legjobb válasz: Ja meg még 1 kérdés, hátha tudja valaki.. mennyibe kerül az autópálya-matrica?

A kérdező hozzászólása: Ja meg még 1 kérdés, hátha tudja valaki.. mennyibe kerül az autópálya-matrica?
en 3 honapja voltam a benzin olcsobb valamivel sokkal amugy nem, matrica nincs hanem kapus rendszer van, mielott felhajtasz a palyara huzol egy kartyat es ha lehajtasz akkor fizetsz, mint egy parkolo automata, es azt en draganak talaltam mert kb 5euro /100 km mi zadarba voltunk a jol tudom olyan 7-8 ezer volt
persze oda vissza, te hova mennél?
nemtom , de biztos olcsóbb mint itthon!!! XD :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, közben sikerült ezt azt kiderítenem:) hát igen elég drága ez az 5 euro/100 km:( Én Rijeka-ba mennék.
ha vonattal mész akkor 16 óra az út mert éjszaka pihen zagrebban és a jegy kb 15ezer ft körül mozog returnban... Voltam Én is Nemrossz hely de sajnos kikötöváros...szal a tengerpart mindenütt dokkok meg ilyesmi de a szomszédos falvakban már vannak kempingek ahol vannak parti részek megcsinálva itt ott...A part az mindenütt sziklás, úszáshoz cípõ ajánlott és érdemes vinni úszószemüveget(nem uszodait).mert gazdag a vizivilága, , , nem úgy mit görögországban...ott meg nagyon szép homokos partok vannak halak nélkül.... Jó utat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsodat!:)

Kb mennyibe kerül egy liter bodzaszörp?

Házit szeretnék venni 1 liter mennyibe kerül kb? Vagy esetleg ha házilag csinálom meg mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Õstermelõi piacon (Hunyadi tér) én 600Ft-ért vettem fél litert.

Õstermelõi piacon (Hunyadi tér) én 600Ft-ért vettem fél litert.
KB egy kiló cukor ára...
2 voltam, és a válasz arra vonatkozik ha te csinálod akkor egy liter annyiba kerül.

Melyik gyógyszertárban tudok venni 1 liter ricinusolajat? És mennyibe kerül?

Lehet?leg Újpest közelében.

Legjobb válasz: Akkora mennyiséget szerintem sehol nem fognak adni. Újpest központban vettem tegnap (jókai patika), a legnagyobb kiszerelést kértem, és az volt 1 dl. Kérdezte a patikus csaj, hogy mihez kell ilyen sok, mondtam, hogy hajápolás. 1 liter az durva mennyiség, az 1 dl-t is külön kimérte, mert nem volt akkora kiszerelésben elõkészítve.

Akkora mennyiséget szerintem sehol nem fognak adni. Újpest központban vettem tegnap (jókai patika), a legnagyobb kiszerelést kértem, és az volt 1 dl. Kérdezte a patikus csaj, hogy mihez kell ilyen sok, mondtam, hogy hajápolás. 1 liter az durva mennyiség, az 1 dl-t is külön kimérte, mert nem volt akkora kiszerelésben elõkészítve.
Újpesten az Ökokuckónál van 250 ml és 500 ml ricinusolaj. A fél literes 2590 Ft-ba kerül, én szappant készítek belõle:)
1 litert? Szerintem annyit nem adnak ki egyszerre sehol. Menj be több patikába és kérj mindenhol pár decit.
kb 160 ft liter ez egy 250 literesnél kb 40 ezer
Néz szét a vaterán, a használt is jó, és olcsobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
Én egy 300-ast vettem 4 éve 25eFt-ért. De mire megvettem hozzá mindent, bõven 100 fölött lett a vége. Igaz próbáltam igényességre törekedni, nem az ár volt a fõ szempont, pl alu tetõ, Eheim szûrõ, igényes bútor, stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!