Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül lány (77 db)

Ivartalanítás mennyibe kerül? (lány kutya)

Legjobb válasz: Attól függ h mekkora a kutya és h hol csináltatod, akcióban vagy sem. 10-12 ezertõl 30-40ig.

Attól függ h mekkora a kutya és h hol csináltatod, akcióban vagy sem. 10-12 ezertõl 30-40ig.
Most van akció elég sok dokinál. Akciósan ezek az árak: 10 kg alatti szuka: 11500 Ft 10-25kg szuka: 14500 Ft 25+kg szuka: 17500 Ft. Itt vannak infók az akcióról: http://kepfeltoltes.hu/111016/201110_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Migazzy Krisztinától 2éve, de már úgy tudom nincs meg a weboldala. Ha bármiben segítheted [email protected] e-mail címre írj nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: am énis egri vok szval ez így tökjó hogy tod
A kérdező hozzászólása: hogy itt mennyi köszi szépen!:)
A kérdező hozzászólása: amúgy hol vetted?
Szia! Nekem még régebben két törpenyulam volt, de remélem ezek a mennyiségek is megfelelnek neked. :) TÁPLÁLKOZÁS: Havonta 1 csomag kamillaillatú réti széna: 750, - Havonta 2 csomag fenyõfa-alapú forgács: 2×160, - Havonta 1 csomag vitaminnal dúsított táp: 550, - Havonta 2 csomag sárgarépa: 2×110, - ______ Összesen: 1840, - FELSZERELÉSEK: 1db görgõs itató: 2000, - 1db szénatartó: 600, - 1db gyümölcs-zöldségízesítésû rágóka: 450, - 2db etetõtálka: 2×600, - Egyebek: kb. 1000, - ______ Összesen: 5250, - 2 törpenyúl (tenyésztõtõl) 2×1600, - Remélem, hogy a segítségedre lehettem. :) Vannak olyan árak, amelyeket pontosan nem tudtam meghatározni, azok lehet, hogy 100-200 Ft-tal kevesebbek avagy többek. Én zalai vagyok, szóval az árak lehet, hogy nálatok merõben másak, mint itt, márcsak azért is, mert ott nem azt az árut hozatják, mint errefelé. További kellemes napot és jó állattartást kívánok Neked! Puszillak! :)


Felsőzsolcán az állatorvosi rendelőben mennyibe kerül egy lány macska ivartalanítása?

Legjobb válasz: Azt nem tom h Felsõzsolcán mennyibe kerül de általában 10000ft körül van

Azt nem tom h Felsõzsolcán mennyibe kerül de általában 10000ft körül van
13k:D nagybátyámék annyiért csináltatták meg
A kérdező hozzászólása: nekem 16 ezret mondtak. azóta már ivartalanítva vannak a macskáim, Mályiban mûtötték õket 12-12 ezer ft- ért.

Mennyire veszélyes egy lány macska ivartalanítása? És kb. mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A mienknek a petefészkét vették ki, 13.000 volt, de ebben a gyógyszerek, fájdalomcsillapító, antibiotikum, varratszedés is benne volt. Ha terhesen mûtik az lehet többe kerül, mert ott a méhet is eltávolítják. A régi cicáinkat úgy kellett ivartalanítani.

A mienknek a petefészkét vették ki, 13.000 volt, de ebben a gyógyszerek, fájdalomcsillapító, antibiotikum, varratszedés is benne volt. Ha terhesen mûtik az lehet többe kerül, mert ott a méhet is eltávolítják. A régi cicáinkat úgy kellett ivartalanítani.
Szia, az altatás miatt van kis kockázata. Nekem ezt mondta a doki. 14ezer volt 2 éve. Szerencsére semmi probléma nem volt a cicámnál. Ha egészséges a cicád nem kell aggódni. Bár végig idegeskedtem a mûtétet.
Nem veszélyes, ez rutinmûtétnek számít, és mindenképp ajánlatos, ha nem tenyészteni akarjátok a cicát. Az ára kb. 10 ezer.
Úristen! Ki mûtötte a macskádat 14 ezerért?? Atyavilág! Kérdezõnek: semmi baja nem lesz a cicának, ha terhesen mûtik. Igaz, nem szép dolog, de még mindig jobb, mint még több kiscicát világra hozatni nálunk, ahol több millió kóbor macska van az utcákon. Ki tudja milyen gazdát sikerülne nekik találni, stb. stb. Nekem volt egy aranyos fekete cicám, azt hittük róla, hogy csak meghízott a szülés után. Annyira dagadt volt, hogy már gyanús lett és elvittük megvizsgáltatni. HÉT cica volt benne és kénytelenek voltunk elvetetni õket, mert annyit sajnos nem tudtunk volna nevelni. :( Az elõzõ kölykei is csak öt hónaposak voltak.
szia a mi macskánk még nincs ivartalanítva mert most vemhes és utána lesz de eddig én 7000-15000ig láttam . És én eddig nemhalottam arrol hogy terhesen is ivartalanítják de nem is szeretném csak majd hamár megfialt . Szerintem ez hülyeség hogy terhesen kéne ivartalanítani max ha nem egéségesek a kicsik és veszélybe van ezzel az anyamacska .
Szia! A mi cicalányunk 9 hónaposan lett ivartalanítva (3 hete). Nekem az állatkórházban, Egerben azt mondták, hogy 7 hónapos kortól lehet ivartalanítani, és felvilágosítottak, hogy ez rutinmûtétnek számít, de komplikációk ritkán elõfordulhatnak. Altatásban történik a mûtét, a mi Szofinknak még cisztája is volt, így azt is eltávolították neki, ha nem szánjuk rá magunkat, akkor késõbb hormonzavaros lett volna a macska az állatorvos szerint. Az ivartalanítás 8.000.- Ft-ba került. Harmadmapra már evett rendesen és nagyon szépen gyógyult a varrat is. Kb. 10-12 nap után teljesen visszanyerte régi önmagát, értem ezalatt az összes jó és rossz tulajdonságait, virgonckodását valamint jókedvét. Információim szerint ha vemhes az állat akkor is el lehet végezni a mûtétet. Remélem tudtam segíteni a döntésed meghozatalában, én nem bántam meg. Üdv. Erika
Én 2 hete ivartalanitattam a cicámat 11000 Ft-ba került. Nekem jól tûrte a mûtétet.
Szia! Az én cicámnak 7 hónaposan volt a mûtétje, csak a petefészkeit vették ki, 10 ezer forintot fizettem, utána 10 napig gallérban szaladgált, és leszedte a kötést, de hát Õ ilyen kis ügyes "fajta":) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Mi még megvárjuk, hogy megszülessenek a kicsik és csak utána mûtjük meg. Lehet, hogy lehet terhesen is mûteni, de én azt tuti nem bírnám ki, hogy megölik a kicsiket. Meg többe is kerül ugye.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket
A kérdező hozzászólása: köszööm szépen. Egyenlõre hanyagolnunk kell a mûtétet mert terhes megint :S
Gyakorlatilag minimalis a kockazat egy macska ivartalanitasanal. Nehez pontos aranyokat mondani, de valoszinuleg nagyobb esellyel eri az embert valami serules az utcan, mint a cicust barmilyen serules a mutet soran.

Lányom ősszel kezdi az 1. osztályt. Mennyibe kerül nagyjából egy olcsóbb iskolatáska? Ti milyet vettetek- már úgy értem a régi faja, fix hátút, vagy a divatosabbat? Hanyadik osztályig használta a gyermek? (többi lent)

Milyen tolltartót vettetek a gyermeknek,mennyibe került? Két részletben szeretném megvenni ami a listán van,első körben a táskát,tolltartót,tornacipőt, augusztusban pedig a gyurmát-füzetet stb (van itthon vízfesték,ecset,tál,korong,számegyenes). Kb mennyibe fog kerülni az egyik csapat és mennyibe a többi? Gyermekvédelmiben részesülünk. Azt tudom,hogy a tankönyv és az ebéd ingyenes,de a munkafüzettel mi a helyzet- gondolom van elsőben is munkafüzet (20 éve voltam első osztályos,nem emlékszem mik voltak és mik nem). Ha fizetni kell,akkor mennyire számoljak? Mennyi darab könyvük lesz? (csak hogy tudjam mekkora polc kell) Mekkora a vizestál? (oda van írva,hogy "nagyobb" - de az mekkora?) Van egy vizes "tálunk" itthon (vödör formájú,kaptuk még 2 éve) Mekkora legyen az ecsettörlő ruha ami kell? - ezt hazahordta a gyermek,néha kimostátok,vagy kidobtátok egy idő után és másikat kapott? (szüleim nem adtak az ilyenre,év elejétől év végéig volt meg) Ha nem járna a gyermekvédelmi,akkor felárat kellene fizetni az ebédért- az kb mennyi havonta? Azt hiszem csak ennyi kérdésem lenne... Nem én voltam beíratni a leányzót,így nem tudtam ezekre rákérdezni.

Legjobb válasz: az árakról nem tudok nyilatkozni mert elég nagy a szórás ha rendszeres kapsz akkor nem csak a tankönyv hanem a munkafüzeti is ingyenes - ja és az ebéd is egy suliba járnak a gyerekeim de pl a fiamnak kevesebb könyve volt mint anno a lányomnak az h mennyi tankönyve lesz azt az osztályfõnök dönti el, volt amibõl csak munkafüzetünk volt és van olyan is amit 2 évig használtak vizestál : nekünk 3dl van arra azt mondták jó ecset törlõ nem volt viszont papírtöltõt vittünk amit arra is használtak ha nem lenne rendszeres akkor olyan havi 8-10 000.- között lenne a teljes étkezés az iskolában de ez is lehet több vagy kevesebb nálunk olyan 8500-9000.- a szomszéd kerületben 10 000.- körül van iskola táskája nincs -- bent vannak a cuccok csak a tolltartót és az kulacsot visz be és esetleg 1-1 otthoni feladathoz könyvet munkafüzetet vagy füzetet (talán 3-4* volt ilyen az évben) am egy kis oldaltáskája van körbe kell nézni mert a 2000-tõl vannak egészen a csillagos égig iskola táskák és a tóltartó is szintén a 500.- felfele tolltartót olyant kértek ami kihajthatós mind a két fele és 1 zip van rajta hogy ne kelljen keresni a ceruzákat benne

az árakról nem tudok nyilatkozni mert elég nagy a szórás ha rendszeres kapsz akkor nem csak a tankönyv hanem a munkafüzeti is ingyenes - ja és az ebéd is egy suliba járnak a gyerekeim de pl a fiamnak kevesebb könyve volt mint anno a lányomnak az h mennyi tankönyve lesz azt az osztályfõnök dönti el, volt amibõl csak munkafüzetünk volt és van olyan is amit 2 évig használtak vizestál : nekünk 3dl van arra azt mondták jó ecset törlõ nem volt viszont papírtöltõt vittünk amit arra is használtak ha nem lenne rendszeres akkor olyan havi 8-10 000.- között lenne a teljes étkezés az iskolában de ez is lehet több vagy kevesebb nálunk olyan 8500-9000.- a szomszéd kerületben 10 000.- körül van iskola táskája nincs -- bent vannak a cuccok csak a tolltartót és az kulacsot visz be és esetleg 1-1 otthoni feladathoz könyvet munkafüzetet vagy füzetet (talán 3-4* volt ilyen az évben) am egy kis oldaltáskája van körbe kell nézni mert a 2000-tõl vannak egészen a csillagos égig iskola táskák és a tóltartó is szintén a 500.- felfele tolltartót olyant kértek ami kihajthatós mind a két fele és 1 zip van rajta hogy ne kelljen keresni a ceruzákat benne
Ja és az ebéd díjat az iskolák honlapján is feltüntetik, nézd meg a suli honlapját, vagy hívd fel õket, biztos szívesen segítenek. Utolsó voltam.
Szerintem a tolltartót augusztus végén vedd meg a tescoba nagyon leszokták árazni a végén.
Elõbb az egyik gyerektartás kérdésbe 6000Ft ot írtak iskolai ebédre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget! Remélem valaki egy ebéd árat is tud "mondani" majd.. :-)
A kérdező hozzászólása: Már 3 éve folyamatosan igénylem a rendszeres gyermekvédelmit. Ebben az évben nem biztos hogy megadják. A suliban csak ebédet kapnak, a tízórait magunknak kell vinni, és délután nem ott tanul, hanem itthon.Ezért kérdeztem az ebéd árát. Ebbõl tudok számolni, hogy mivel nagycsaládosok vagyunk, így kedvezményesen ehet majd ha fizetni is kell az ebédért, de a kérdés hogy mennyit kb. 3000-bõl kijön az ebéd? 5000-bõl kijön egy iskola táska? 1000-bõl egy viszonylag normális tolltartó?
2# vagyok a mi iskolánkban azért ennyi az ebéd mert 4 étkezés van természetesen ha csak reggeli és ebéd akkor az kevesebb nagycsaládosként 50% olcsóbb az étkezés szerintem 3000-4000.- kijönne ebben az évben pl szept elsõ napjaiban megyek megvenni mindent mert elõtte 2 hétig nem leszünk otthon :-) és akkor olcsóbb is minden már :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :-) Eszembe nem jutott a honlapjukat megnézni, hogy van e egyáltalán... Kicsi város, kicsi iskolák. Minden kép a lányom választ táskát és tolltartót is, meg amit lehet választani, elvégre az övé, Õ fogja használni, én csak azt mutatom meg Neki, amik közül választhat. :-) Köszönöm a segítségeteket!! :-)
NE AGGÓDD TÚL AZ EGÉSZET!!! Teljesen mindegy, hogy mekkora a rogy (nekem mondjuk szivacs volt), vagy a vizestál. Az én vizestálam is egy régi vajas doboz (volt), bár 8dik osztályban inkább ceruzával rajzoltunk, nm használtuk sokat ezeket. Mikor elsõs voltam, 4 vagy 5 könyvem volt. Tolltartóból is teljesen mindegy hogy milyet veszel, de elsõsnek sztem is jobb az ilyen bedugosgatós, mint ahogy a 7es mondta. Táskából nm tudom milyen a jó fajta, nekem idén a keresztapámék vették ajándékba. Remélem, h segíthettem, így "késõkásaként" is.:) ) 14/L
Én azt tanácsolom hogy ugyan a lányod válaszon de te donsd el milyen értékig akarod a lányod kivánságát , tejesiteni , amugy a linken az egy nagyszerü teska ilyen van a fiamnak csak tigrises van , és 2 év után nagyon jó álapotban van annyira vigyázotrá a fiam .tolltartot a fiamnak 500-600ft közöt vetem õ választota ki egy tanévet kibirt simán .többit meg ne agod tul ,

Lányom szeretne bichon kutyust. Mi is hajlunk rá. Tudnátok egy kicsit segíteni, hogy mennyibe kerül a tartása, mire kell figyelni, mit nem szeret stb?

Legjobb válasz: Hát akkor én vagyok az ellenpélda. Nekünk bolognesünk van (már 8 éves) Az elõzõ válaszoló teljes ellentétét tudom leírni. Egy tündéri kutyus "kis fogyasztású" (még ha a legjobb tápot adod is neki (pl. 5000 Ft egy 3kg-s eukanuba táp), az is minimum 3 hétig elég, de ha adsz mellé néha kutyaszalámit, párizsit rizst tésztát, akkor meg még tovább elég. Nem egygazdás kutya, a mienk tudja kitõl mit "követeljen". Ha pisilnie kell, a férjemnek pofázik, ha éhes és kényeztetésre vágyik engem talál meg, a lányommal meg tanul :-), amíg nem érünk haza a lányom tanul, vagy kötelezõ olvasmányt olvas a kutya meg ott szundít mellette. 7 éves volt a gyerkõc, mikor a kutyus jött semmi gond nem volt vele sõt! Egyedül a kölyökfogainál kell vigyázni, mert ugye azok tûhegyesek és szereti az ember kezét tûpárnának használni :-). De errõl is finom rászólással hamar le lehet szoktatni. Én pártolom a fajtát nézz utána a bolognesnek :-)

Na pont az elsõ válaszoló alapján mondom, hogy csakis jó idegrendszerû, szûrt szülõktõl, tenyésztõtõl vegyél ilyen fajta kutyát, ha nem akarsz ilyen problémát! Õt is mint minden más kutyát rendesen meg kell nevelni. Az, hogy mit szeret az attól függ mit hagytok rá. Nem szabad hagyni válogatni. Ha nem eszi amit elé raksz akkor valszeg nem éhes, majd ha éhes lesz megeszi. Ha nem eszik 1-2 napig, nem lesz semmi baja, nem kell félteni. Drasztikusan hangzik, de nem vészes. Tehát válasszatok neki jobb minõségû (nem chappy, meg pedigree) tápot állatkereskedésben, nem hipermarketben. A tartása elsõ pár hónapban sok, mert kellenek neki a felszerelések 2 tál, póráz, nyakörv, fekhely. Az egészségügyi dolgok, oltások darabaj olyan 4-5ezer, féreghajtás, bolha-kullancs elleni védelem, sem olcsó mulatság, és ezeket nem szabad kihagyni, mert a kutyus csak addig van védve, míg szopik. Késõbb elég sok, sajnos néha halálos kimenetelû betegséget kaphatna el oltások nélkül. 8 hetes kornál elõbb nem szabad elhozni, mert fontos ez az idõszak a szocializációjában. 8 hetesen chippel, 2 oltással, és féreghajtásokkal KELL rendelkezni a kiskutyának. Ha ezek nincsenek meg akkor keressetek másik helyet. Ja és a legfontosabb, ne expresszen válasszatok kutyát! A törzskönyv kell, nem drága 5500Ft, ezen ne spóroljatok. http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/szapori.. Ezek pedig kennelek: http://www.google.hu/#hl=hu&gs_rn=7&gs_ri=psy-ab&pq=bichon%2..
Hát akkor én vagyok az ellenpélda. Nekünk bolognesünk van (már 8 éves) Az elõzõ válaszoló teljes ellentétét tudom leírni. Egy tündéri kutyus "kis fogyasztású" (még ha a legjobb tápot adod is neki (pl. 5000 Ft egy 3kg-s eukanuba táp), az is minimum 3 hétig elég, de ha adsz mellé néha kutyaszalámit, párizsit rizst tésztát, akkor meg még tovább elég. Nem egygazdás kutya, a mienk tudja kitõl mit "követeljen". Ha pisilnie kell, a férjemnek pofázik, ha éhes és kényeztetésre vágyik engem talál meg, a lányommal meg tanul :-), amíg nem érünk haza a lányom tanul, vagy kötelezõ olvasmányt olvas a kutya meg ott szundít mellette. 7 éves volt a gyerkõc, mikor a kutyus jött semmi gond nem volt vele sõt! Egyedül a kölyökfogainál kell vigyázni, mert ugye azok tûhegyesek és szereti az ember kezét tûpárnának használni :-). De errõl is finom rászólással hamar le lehet szoktatni. Én pártolom a fajtát nézz utána a bolognesnek :-)
2-es vagyok. Egyre figyelj, mivel kistestû a lépcsõzést nem jól bírja, akár gerincsérv is kialakulhat, ezért lépcsõnél fel kell kapni ölbe :-) (Sajnos a mi kutyánk gerincsérves lett, de mázlink volt, mûteni nem kellett végül betokosodott).
Elso hozzaszolo grat nem tisztel a kutyad, nevetseges h nem tudod letiltani a morgasrol folegy gyerek eseteben surgosen fordulj szakemberhez! Kutyasuli! Gyakorlatilag nem te vagy a falkavazer rossz neveles.
Ironikusan nevetseges. Legalabb ne mondanal hulyeseget h ez a fajta nem valo kisgyerek melle. Neveles kerdese az egesz, akar pitbullt is vehetne a kerdezo.
Én meg ismerek több bichont is, és egyik se ilyen...Leírtad, h te alkalmatlan vagy a kutywnevelésre, de ebbõl levontad a következtetést is, h a bichon nem jó gyerek mellé, meg a falkavezéren kívül mindenkire morog. Nem morog az senkire, csak arra, aki béna....
Itt sok Cesar Milan van úgy látom. Lehet lepontozni, meg leoltogatni az embert frusztrációból. De attól amit leírtam még az én tapasztalatom, nem a kutya fajtát támadtam ezzel, hanem elmondtam hogy velünk hogy történt.
Nekem most fél éves a havanese-m. Eleinte minden kutya nagyon drága. Ott a vételár, ami a kezdet. Oltások darabonként 5000 körül, féreghajtás, ami kicsi kutyáknak pasztával ajánlott és az megint 3000, felszerelések, kaja...stb. Az enyémnek volt fülatkája, mai kisebb vagyon volt, mire kikezeltük. 4000 egy fülcsepp, és kettõ elfogy belõle mire kipurcannak a kis szemetek. Na szóval a kezdõ költség vételár nélkül biztosan benne lesz olyan 50 ezerben. Utána már olcsó, mivel keveset eszik. PErsze ha beteges egyedet fogtok ki, akkor nagyon drága lehet. Késõbbi plusz költség még az ivartalanítás, ami ilyen kicsi kutyáknál 10-20 ezer között mozog nemtõl függõen. Legalábbis nálunk. Kullancsirtó spot-on v nyakörv 5-6 ezer/szezon Összegezve: eleinte nagyon drága késõbb, ha egészséges, nem vészes.
A nagy részében igen, de nem mindig :-)
A kivétel erõsíti a szabályt :) De látod, te is írtad, h az esetek nagy részében ez történik.
A kezdeti kiadásoktól eltekintve nem vészes egy ilyen kis kutyus tartása. Ahogy írták már, a vételáron nem érdemes spórolni. Egy tisztességes tenyésztõt érdemes keresni, akinél akár hobbi célra is lehet venni kiskutyát. Aztán az alapvetõ kutya felszerelések: tálkák, fésûk, póráz, nyakörv. Ami a késõbbiekben is kiadás lesz: évente veszettség + kombi oltás, 1-2 havonta bolha és kullancs elleni csepp, úgy tudom õket szokták kozmetikushoz is vinni és természetesen az étel. Valaki írta, hogy 3 kg-os kaja elég 3 hétig. Nos, nekem a 15 kilós kutyám eszik 1 hónapig egy 3 kilósat, szóval nekik bõven tovább kitart. Így nem egy nagy összeg az etetése. Amire még számítani kell, hogy sose tudhatod, mikor kell állatorvoshoz vinni. Tehát ha nem tudnátok akár hirtelen egy nagyobb összeget elõkeríteni, akkor gondoljátok át. Bármikor elüthetik(akár biciklivel is, az én pórázon sétáltatott kutyámat is ütötték már el, szerencsére nem lett baja.Gyerek ment mint a bolond, mire észrevettem már elütötte szegényt), megehet valami mérget, elkaphat betegséget, stb. Egy példa.Egyszer hétvégén észrevettük, hogy a kutyák patkányméreggel játszanak. Fogalmunk sincs hogy került be az udvarra, de mehettünk rögtön a dokihoz. 30 ezret hagytunk ott hirtelenjében... Little red: én nem általánosítanék. Igaz, hogy sok gyereknek 2 hétig tart a csoda, de sok gyerek van, akik rendesen, lelkiismeretesen bánnak a kutyájukkal, és nem unnak rá. Magam is zok közé tartozok, aki 13 évesen vette az elsõ kutyáját.A mai napig senki nem vitte helyettem sétálni, nem kellett helyettem takarítani, stb. Pedig õ már azóta igencsak veterán kutya. És nem egy vagy két gyereket ismerek/ismertem, aki 13-14-15 évesen kapot/vett kutyát, és azóta is folyamatosan, lelkiismeretesen kutyázik. Amit az elsõ válaszoló írt, szintén általánosítás, ráadásul egy neveletlen kutyából.Sok bichon fajtájú kutyust ismerek, a döntõ többsége nagyon barátságos, kedves kis kutyus, akár emberrel, akár kutyával.Persze kivételek vannak. Érdemes kutyasuliba elvinni, és akkor nagy eséllyel egy tündéri kiskutyátok lesz
TE XD XD XD Elviseled egy pár kilós kutyától, h terrorban tartson :D Elég ciki :D
Az elsõ válaszoló nem egy bichonról, hanem egy neveletlen kutyáról írt jellemzést, ami lehetne bármilyen fajta. Tudtommal a bichonok társasági kutyák, nagyon ragaszkodnak az emberhez, és nem mutatnak feléjük agressziót, ha nincs úgy félrenevelve, mint az elsõé. A többiek jól írták, ne vegyél szaporítós kutyát, mert ez a fajta különösen hajlamos a betegségekre, sajnos több szaporítós bichonon is látom (bõrkiütések, ételallergia, szõrhullás stb.)
Az elején nekem nagyon sokba került. A legjobb tápokat ette meg csak, pedig próbáltuk leszoktatni róla, de finnyás volt nagyon. Ragaszkodó kis jószág, az elején kinéz magának valakit, azt elfogadja gazdájának, aztán senki mást. Ahogy öregszik majd, ez egyre inkább szembetûnõ lesz. Nálunk apumat fogadta el (falkavezérnek) és anyura már morog!! Ja egy nagyon-nagyon fontos dolog: Kisgyerek mellé nem ajánlom!!!! Amíg pici, addig nem jelent gondot, de késõbb morog és harapni akar gyerekek között. Nekünk sehogy sem sikerült gyerekekhez szokatni. Amikor átjöttek hozzánk kisgyerekes ismerõsök, a kutyát rendszerint el kellett zárni.
Ezen mi a nevetséges 3-as hozzászóló?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok. El tudom fogadni, hogy vannak negatív tapasztalatok is- jó, hogy leírtátok. Így fogunk majd tisztán látni.

Lányok! Szokta valaki gyantázni? Vagy elmegy kozmetikushoz és ott végzik? Mennyire fájdalmas ez? (intim részek) És mennyibe kerül, hogy megcsinálják?

Legjobb válasz: én igen, cukorgyantával, mert az nme olyan fájdalmas és nekem az a legtartósabb. azelõtt próbálkoztam sima görgõs fejû gyantával, azzal nem nagyon sikerült, ragadtam össze-vissza, nem is tépte ki mindenhonnan... egyszer csináltattam kozmetikussal, de azt nem tudom, hogy mennyit fizettem, régen volt. a cukorgyanta készítését videókról tanultam meg, kb 4edszerre sikerült megcsinálnom, nme szabad feladni :)

én igen, cukorgyantával, mert az nme olyan fájdalmas és nekem az a legtartósabb. azelõtt próbálkoztam sima görgõs fejû gyantával, azzal nem nagyon sikerült, ragadtam össze-vissza, nem is tépte ki mindenhonnan... egyszer csináltattam kozmetikussal, de azt nem tudom, hogy mennyit fizettem, régen volt. a cukorgyanta készítését videókról tanultam meg, kb 4edszerre sikerült megcsinálnom, nme szabad feladni :)

Kb mennyibe kerül a családi napközi ha csak délelőttre vinném heti 1-2 alkalommal 2 éves lányomat (Bp. )?

Igényli a társaságot, de állami bölcsibe nem adom, mert itthon vagyok a 7 hónapos babánkkal. Gondoltam, heti 1-2 alkalommal délel?tt elvinném, de nem igazán vagyok tisztában az árakkal. Tapasztalatok? Ki mennyit fizet egy hónapra?

Legjobb válasz: a barátnõm viszi a fiát heti kétszer vahi 20 e be kerül. ez 8-12 ig van.

a barátnõm viszi a fiát heti kétszer vahi 20 e be kerül. ez 8-12 ig van.
Nálunk, Pilisvorosvaron 2300 ft/fél nap, 3 etkezessel. beveszik heti két napra is.
oh, most látom, hogy régen írtad ki a kérdést :-)

Hogy kell lábszőrt, és "bajuszt" szőkíteni (lány)? Mit használjak? Hogyan? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: oxigenes vizet kell ra teni, kerd meg hogy keverjenek (patikaban) :)

oxigenes vizet kell ra teni, kerd meg hogy keverjenek (patikaban) :)
miért akarod te szõkíteni a lábszõrödet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!