Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül keresztelő és hogy (4 db)

Mennyibe kerül egy keresztelő és hogy kell megszervezni?

Evangélikus vagyok, a fiam is az lesz. Már megvannak a keresztszül?k. Egyikük evangélikus (a tesóm), másikuk katolikus. Az baj, hogy nem mindkett? evangélikus?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ, hogy elmész a lelkészhez, s megkérdezed tõle... kérsz idõpontot, lehet, hogy tart egy-két beszélgetõs felkészülési alkalmat is. Megkérdezed, hogyan zajlik a szertartás, az utána tartandó ünnepséget pedig szerintem már át tudod gondolni...

Szerintem az elsõ, hogy elmész a lelkészhez, s megkérdezed tõle... kérsz idõpontot, lehet, hogy tart egy-két beszélgetõs felkészülési alkalmat is. Megkérdezed, hogyan zajlik a szertartás, az utána tartandó ünnepséget pedig szerintem már át tudod gondolni...

Vácon mennyibe kerül egy keresztelő? Az baj, hogy párommal nemvagyunk házasok és templomba sem járunk?

Legjobb válasz: Amugy elnezest, de mi az, hogy nincs kuloNbseg hivok es nem hivok kozt? A keresztelo az Egyhazhoz tartozas kezdetet jelenti. Aki nem akarja, hogy a gyereke hivo legyen, minek kereszteltet? Mert meg lehet hivni a csaladot egy szep unnepre vagy mi? Ne ilyenert kereszteltess.

Mégis minek akarod megkereszteltetni ha nem hiszel az egészben. Ennek így mégis mi értelme van? A katolikus szertartást nem ismerem, de a reformátusban Isten és a gyülekezet színe elõtt megígérik a szülõk és keresztszülõk, hogy a gyermeket hitben nevelik fel. Téged rávisz a lélek, hogy hazudj egy ilyen helyen? Amúgy a Biblia nem tanít gyermekek megkeresztelésérõl, csupán önálló döntést meghozó felnõttek bemerítésérõl. Ez szerintem is pontosan így a helyes, mindenki maga döntse el akarja - e Jézust követni és ha igen akkor jöhet a keresztelés (bemerítés) addig minek.
Amugy elnezest, de mi az, hogy nincs kuloNbseg hivok es nem hivok kozt? A keresztelo az Egyhazhoz tartozas kezdetet jelenti. Aki nem akarja, hogy a gyereke hivo legyen, minek kereszteltet? Mert meg lehet hivni a csaladot egy szep unnepre vagy mi? Ne ilyenert kereszteltess.
Az a helyzet, hogy azt nezik, hogy a szulok hazasok-e, de ha nem hazasok, akkor is megkeresztelik a gyereket, csak akkor van vmi extra elbeszelgetes meg ilyesmik. Ez a papon is mulik, mert van, aki nagyon kemenyvonalas, mas meg engedekenyebb. Azert az eleg gaz, amit a paprol irtal az utolso kommentedben. Ilyen szellemisegben kar kereszteltetni. Bar lehet, hogy akkor a gyerek legalabb valahonnan tanul egy kis jo modort...
Elõzõnek igaza van!
Szerintem az mindegy.Attól, hogy a gyerek szülei nem járnak templomba, meg nem házasok, attól a gyereket még meg lehet keresztelni:Ez biztos.Az egyik ismerõseim is így csináltak.Másik:azt hiszem hogy nem kell fizetni, csak valamennyit adni a templom javára, vagy valami ilyesmi
A kérdező hozzászólása: Nemtudom ki az az Ervin atya, de bekap...a.Az én szüleim sem házasok nemis hívõk mégis megvagyok keresztelve, de ennek már majd 30 éve nemtudom, hogy most mi a szokás, de én szerintem nincs külömbség a hívõk és a nemhívõk közt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
engem nem akartak megkeresztelni, mert a szüleim nem házasodtak össze templomban. (csak polgári esküvõ volt.) Gondolom az egyházadót ki kell fizetni visszamenõleg. Ha nincs kifizetve az egyházadó, addig nem temetnek és esküvõ sincs. Szerintem keresztelõnél is ez van.
De amúgy:kérdezd az illetékest
Egyetértek az elõttem szólókkal... ha ti nem vagytok hívõk, jobb rábízni a gyerekre, hogy késõbb saját döntésébõl meg akar-e majd keresztelkedni. A keresztelõ NEM a rokonok összetoborzásáról és az ajándékokról szól, hanem egy Istennek tett fogadalom az egyén (vagy gyerekkorban a szülõk) részérõl.

Mennyibe kerül úgy egy keresztelő, hogy én mint anya csak megkeresztelve vagyok de bérmálkozva nem és a keresztanyuka már van bérmálkozva?

Legjobb válasz: Szerintem a keresztlõ ingyenes. Ha viszont mégis kell valamennyit fizetni, az összg nem függ attól, ki bérmálkozott, ki nem.

Szerintem a keresztlõ ingyenes. Ha viszont mégis kell valamennyit fizetni, az összg nem függ attól, ki bérmálkozott, ki nem.
Legyél ateista!!! A vallás csak a pénzedet lopja!
Ez így lehetséges


Mennyibe kerül és hogyan működik a Szent István Bazilikában egy keresztelő?

Legjobb válasz: Nagyon drága. Kis falusi templomban kereszteltük az unokatesóm fiát, az volt 25 ezer ft. De gyönyörû volt a templom festett kazettás mennyezete, sok virág, minden. De mi reformátusok vagyunk.

Nagyon drága. Kis falusi templomban kereszteltük az unokatesóm fiát, az volt 25 ezer ft. De gyönyörû volt a templom festett kazettás mennyezete, sok virág, minden. De mi reformátusok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A keresztelés ingyenes! A keresztség szentsége eltörli a bûnöket, Isten gyermekévé és az Egyház tagjává tesz. A keresztségben nevet és védõszentet kap a megkeresztelt. Más szentségek csak a keresztség után vehetõk fel. Katolikus keresztelést gyermek keresztelése esetén legalább a szülõk egyikének kell kérni, lehetõleg a lakóhely szerint illetékes plébánián, de megfelelõ okból kérhetik más plébánián is. Mindig kérhetõ a keresztelés a következõ plébániákon: Budapesten a Szent István bazilikában, a Zuglói Páduai Szent Antal Plébánián, (XIV. Bosnyák tér) illetve az Esztergomi Fõszékesegyházban. Ezeken a plébániákon a plébánosnak a hozzá fordulók szentségekkel való ellátására teljes körû felhatalmazása van. Az Egyház kéri, hogy a szülõk illetve keresztszülõk (ha vannak), a keresztelés elõtt oktatáson vegyenek részt. (Ez 7 év alatti gyermek keresztelése esetén szükséges.) Az elõkészítõ foglalkozások száma és gyakorisága a jog szerint nincs megszabva, nem kell indokolatlanul hosszúnak lennie. A kereszteléshez szükséges, hogy legalább az egyik szülõ vállalja a gyermek katolikus nevelését. A gyermek katolikus nevelésére vonatkozó ígéretet akkor is bizalommal kell fogadni, ha a szülõk más (idõsebb) gyermeküket korábban hitoktatásra nem járatták. A gyermek megkeresztelésének nem feltétele, hogy a szülõk egyházilag rendezett házasságban éljenek, illetve visszamenõleg egyházközségi hozzájárulást ("egyházi adót") fizessenek. Keresztszülõ lehet az a tizenhatodik életévét betöltött személy, aki alkalmas, és szándékozik is ezt a tisztséget viselni; aki katolikus, megbérmált és az oltáriszentséget már magához vette, a hithez és a vállalandó tisztséghez méltó életet él; nem köti semmilyen törvényesen kinyilvánított kánoni büntetés (pl. Ha házas, egyházilag rendezett házasságban él.); nem apja vagy anyja a keresztelendõnek. Ha a keresztelést végzõ pap nem tud meggyõzõdni a keresztszülõk alkalmasságáról, saját plébánosuktól kér keresztszülõi igazolást. Aki a keresztszülõség feltételeinek nem felel meg, azt tanúként lehet bejegyezni az anyakönyvbe, ha nincs keresztszülõ, akkor a tanú jelenléte is elegendõ a keresztség kiszolgáltatásához. Ha a szülõk egyike sem katolikus, de mégis a katolikus keresztelést kérik gyermekük számára, meg kell jelölniük olyan személyt, aki a gyermek katolikus nevelését vállalja, és a keresztszülõség feltételeinek megfelel, a gyermekkel azonos településen lakik, és segíteni fogja katolikus nevelését. A felnõtt jelentkezõket a plébániák szokása szerint személyesen és gondosan fel kell készíteni. Bár a felkészülés a keresztény életbe való fokozatos bekapcsolódást is megkívánja, ez nem jelenti sok éves gyakorlati idõ elõírását. Nem bocsátható keresztelésre az a felnõtt, aki érvénytelen, és egyházilag nem is rendezhetõ házasságban él. Felnõttek keresztelése esetén egyazon szertartás keretében kötelezõ a bérmálás és az Eukarisztia szentségének kiszolgáltatása is. http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=22&op=htnf&id=1


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!