Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül keresztelő (11 db)

Mennyibe kerül a keresztelő?

Nem vagyok megkeresztelve és őszintén nem is akarom h meglegyek, de párom szülei csak akkor engedik a házasságunkat ha megkereszteltetem magam. Így hát tudnátok mondani valamit arról hogy mennyibe kerül? (Nincs keresztszülő jelöltem, nem ismerek senkit sem aki lehetne) Én nem értek a vallási cuccokhoz csak ezért kérdezek itt! ui.: 20 éves vagyok és ha lennék akkor katolikus lennék

Legjobb válasz: A keresztelõ ingyenes és ingyenes kell hogy maradjon is! Mivel felnõtt vagy, nincs szükséged keresztszülõre. Viszont szükséges, hogy elõtte hitoktatásra/katekézisre járj! Azaz csak úgy hipp-hopp a házasságkötés elõtt nem lehet. Nem tudni, hogy mikorra terveztétek az esküvõt,ha hamarosan, akkor halasztani kell... Részleteket az illetékes plébánossal kell megbeszélned ! S számolj azzal, hogy szoktak a katolikusok az esküvõk elõtt jegyesoktatást tartani.

A keresztelõ ingyenes és ingyenes kell hogy maradjon is! Mivel felnõtt vagy, nincs szükséged keresztszülõre. Viszont szükséges, hogy elõtte hitoktatásra/katekézisre járj! Azaz csak úgy hipp-hopp a házasságkötés elõtt nem lehet. Nem tudni, hogy mikorra terveztétek az esküvõt, ha hamarosan, akkor halasztani kell... Részleteket az illetékes plébánossal kell megbeszélned ! S számolj azzal, hogy szoktak a katolikusok az esküvõk elõtt jegyesoktatást tartani.
az életesbe....
A keresztelés ingyenes, és az a lényege így felnõtt korban, hogy szabad akaratodból döntesz ez a hit mellett és az Egyház tagja leszel. Amennyiben ezt nem akarod, úgy az Egyházat, a párodat és a szüleit is becsapod. A keresztség egy szentség, aminek maradjon meg a helye. Egyébként sokan elfelejtik vagy nem tudják, de lehet úgy templomi házasság, hogy csak az egyik fél van megkeresztelve. Pont az ilyen esetek miatt, hogy ne csak az esküvõ nyomására legyen keresztség.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát igen, akkor egy évvel el kell halasztanunk mivel iskolába járok, kollégista vagyok, és sûrûn be vagyok táblázva az órákkal (és különórákkal)! Sajnos a szülei határozottan megmondták h az õ családjukba pogány nem lép be! (mondjuk nem értem ezt a kitörést, eddig nem zavarta õket, és õk se élnek vallásosan, csak szimplán megvannak keresztelve)
Az ilyeneket hívják sûrû sötét vallásos képmutatóknak. Pogányabbak a mint akitõl félnek, mert õk ismerik az igazságot, mégsem úgy élnek...
Ja, hát ha õk ilyenek, akkor igazából nem is érdemes rájuk hallgatni, mert elég valószínû, hogy a saját vallásuk tanításával sincsenek tisztában...

Vácon mennyibe kerül egy keresztelő? Az baj, hogy párommal nemvagyunk házasok és templomba sem járunk?

Legjobb válasz: Amugy elnezest, de mi az, hogy nincs kuloNbseg hivok es nem hivok kozt? A keresztelo az Egyhazhoz tartozas kezdetet jelenti. Aki nem akarja, hogy a gyereke hivo legyen, minek kereszteltet? Mert meg lehet hivni a csaladot egy szep unnepre vagy mi? Ne ilyenert kereszteltess.

Mégis minek akarod megkereszteltetni ha nem hiszel az egészben. Ennek így mégis mi értelme van? A katolikus szertartást nem ismerem, de a reformátusban Isten és a gyülekezet színe elõtt megígérik a szülõk és keresztszülõk, hogy a gyermeket hitben nevelik fel. Téged rávisz a lélek, hogy hazudj egy ilyen helyen? Amúgy a Biblia nem tanít gyermekek megkeresztelésérõl, csupán önálló döntést meghozó felnõttek bemerítésérõl. Ez szerintem is pontosan így a helyes, mindenki maga döntse el akarja - e Jézust követni és ha igen akkor jöhet a keresztelés (bemerítés) addig minek.
Amugy elnezest, de mi az, hogy nincs kuloNbseg hivok es nem hivok kozt? A keresztelo az Egyhazhoz tartozas kezdetet jelenti. Aki nem akarja, hogy a gyereke hivo legyen, minek kereszteltet? Mert meg lehet hivni a csaladot egy szep unnepre vagy mi? Ne ilyenert kereszteltess.
Az a helyzet, hogy azt nezik, hogy a szulok hazasok-e, de ha nem hazasok, akkor is megkeresztelik a gyereket, csak akkor van vmi extra elbeszelgetes meg ilyesmik. Ez a papon is mulik, mert van, aki nagyon kemenyvonalas, mas meg engedekenyebb. Azert az eleg gaz, amit a paprol irtal az utolso kommentedben. Ilyen szellemisegben kar kereszteltetni. Bar lehet, hogy akkor a gyerek legalabb valahonnan tanul egy kis jo modort...
Elõzõnek igaza van!
Szerintem az mindegy.Attól, hogy a gyerek szülei nem járnak templomba, meg nem házasok, attól a gyereket még meg lehet keresztelni:Ez biztos.Az egyik ismerõseim is így csináltak.Másik:azt hiszem hogy nem kell fizetni, csak valamennyit adni a templom javára, vagy valami ilyesmi
A kérdező hozzászólása: Nemtudom ki az az Ervin atya, de bekap...a.Az én szüleim sem házasok nemis hívõk mégis megvagyok keresztelve, de ennek már majd 30 éve nemtudom, hogy most mi a szokás, de én szerintem nincs külömbség a hívõk és a nemhívõk közt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
engem nem akartak megkeresztelni, mert a szüleim nem házasodtak össze templomban. (csak polgári esküvõ volt.) Gondolom az egyházadót ki kell fizetni visszamenõleg. Ha nincs kifizetve az egyházadó, addig nem temetnek és esküvõ sincs. Szerintem keresztelõnél is ez van.
De amúgy:kérdezd az illetékest
Egyetértek az elõttem szólókkal... ha ti nem vagytok hívõk, jobb rábízni a gyerekre, hogy késõbb saját döntésébõl meg akar-e majd keresztelkedni. A keresztelõ NEM a rokonok összetoborzásáról és az ajándékokról szól, hanem egy Istennek tett fogadalom az egyén (vagy gyerekkorban a szülõk) részérõl.

Mennyibe kerül egy keresztelő? Amit az egyháznak kell fizetni.

Legjobb válasz: Az egyháznek nem kell fizetni semmit. A keresztelõ ingyenes szertartás. Nálunk is most volt

Az egyháznek nem kell fizetni semmit. A keresztelõ ingyenes szertartás. Nálunk is most volt
A keresztelés és az esküvõ is ingyenes. Maga a szertartás. Amit extrába kérsz azt kell megfizetni: orgona, ministráns, díszítés, külön zene.....stb
Nekünk a pap azt mondta hogy tilos pénzt adni a keresztelõért!! Viszont a perselybe tettünk....
Egyházadót fizettünk csak keresztelõ elõtt, ami 3.000, -Ft volt, de csak azért, mert GYÁS-on vagyok, egyébként 5.000, - lett volna. A többi ingyen volt.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy fizetni kell és a keresztszülõk szokták.Amikor az esküvõnk volt akkor is kellett.Bár akkor lehet, hogy mindenhol másképp müködik. Köszönöm!
A keresztelõ tényleg ingyenes, de az esküvõ nem. Legalábbis a mi papunk azt mondta, hogy ami elintézhetõ a szokásos mise alkalmával azért nem kell fizetni. Viszont az esküvõ és temetés nem akkor van, tehát azért fizetni kell. Ennek ellenére megjegyezte, hogy az adományokat szívesen veszik. Mi 15 ezret adtunk + asztaldíszt kértek az 5 ezer volt.


Mennyibe kerül egy keresztelõ? Hogyan zajlik? Lakhely szerint?

Csak az lehet keresztszülõ aki megvan keresztelve?

Legjobb válasz: Igen hisz a keresztszülõ vállalja, hogy keresztény hitre neveli a gyereket, hogy nevelné ha meg sincs keresztelve. Igen lehet egyszerre. Az egyházi adót ha fizettek minden évben akkor csak adományozhatsz valamennyit a templom javára amennyit gondoltok.

Igen hisz a keresztszülõ vállalja, hogy keresztény hitre neveli a gyereket, hogy nevelné ha meg sincs keresztelve. Igen lehet egyszerre. Az egyházi adót ha fizettek minden évben akkor csak adományozhatsz valamennyit a templom javára amennyit gondoltok.
Novemberben volt a kislányom keresztelõje Nyíregyháza mellett, Nyírpazonyban. A papnak nem kellett fizetni, azt mondta dobjunk, amennyit gondolunk. Egyházadót sem kellett fizetnünk, bár azt talán 3-4 évente be szoktuk fizeni. Nálunk 3 keresztszülõje lett a kicsinek, de az egyik keresztszülõ nincs megkeresztelve. Nem volt gond belõle, sõt senkinek nem kellett a keresztlevelét bemutatni, csak megkérdezték. Az Istentisztelet elõtt tartotta meg a pap a keresztelõt, ami kb 20 perc volt. Lehetett volna 2 gyereket is egyszerre keresztelni. Nálunk a ruhával, ebéddel (étteremben volt, 25 fõ), sütivel, virággal együtt 120.000 Ft volt a keresztelõ. Református vallásúak vagyunk egyébként.
Nálunk lehet egyszerre kettõ gyereknek tartani, mi is így csináltuk anno. Igen, keresztszülõ csak az lehet, aki meg van keresztelve. Van olyan pap, aki még a bérmálást is "számon kéri." Nálunk nem kell adni ezért pénzt, úgy tudom, ez mindenhol ingyenes. Itt egy üveg italt szoktak adni a papnak(40 év alatti), kap egy tortát és meghívást az ünnepi ebédre, vacsorára:)
Az biztos nem, mivel keresztlevelet csak egyház állít ki. Valami biztos lesz de nem az a neve, gondolom.
A kérdező hozzászólása: Igen igen, rákerestem s az a neve. S ilyen névadó után, lesz papír arról , hogy ki a keresztanya s keresztapa?
Azt hiszem annak névadó a neve.
A kérdező hozzászólása: S ha nem templomban történik az egész azt minek nevezik? Keresztszülõk nincsenek megkeresztelve. Hivatalban lehet ilyet kérni?
Meg kell nézni melyik templomhoz tartoztok és ott kell fizetni. Nem jön csekk, ott kell fizetni, ha bent vagytok a rendszerbe akkor egy emberke egyszer kijön évente és beszedi. Nálunk évi 2000Ft. Egyházi adó fizetés nélkül nem lehet senki keresztszülõ, bérmarszülõ és egyházi temetést sem kaphat. Visszamenõleg is lehet rendezni ezt.
Mi nem fizettünk egyházadót. megkeresztelték az ikreket egyszerre. nem kértek pénzt, azt mondták, amennyit gondolunk. Így hát a perselybe tettünk pénzt.
egyházi adót milyen módon kéne fizetni? Ez engem is érdekelne. Tavaly elõtt keresztelkedtem, a férjem születése után lett megkeresztelve. De egyikünk sem tartozik konkrétan egyház közösséghez, bár járunk templomba idõközönként. Ehhez is jönne csekk? Vagy mi a módja?
keresztelõ az mindenhol, minden egyháznál ingyen van! persze jó ha bedobsz pár ezret, de nem kell. keresztszülõ az lehet aki meg van keresztelve. azért persze vannak kivételek, vannak lazább papok akik elfogadnak nem megkeresztelteket is, gondolom azok azért hívõk. azért ezt érdemes megkérdezni. egyszerre 2 gyereket is meg lehet keresztelni, enyémet pl. húsvétkor kereszteltét, tele volt a templom idegen emberekkel akik a misére jöttek és 4 gyereket keresztelt meg :) a név adónak semmi köze nincs a keresztelõhöz ilyen szempontból, nem kpsz róla keresztlevelet. olyasmi mint a polgári és egyházi esküvõ, csak itt fordítva, a templomit ismerik el

Mi a feltétele egy keresztelőnek, és kb mennyibe kerül? Mik kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Három gyereket kereszteltettem meg. Egy fillérembe sem került.

Három gyereket kereszteltettem meg. Egy fillérembe sem került.
A keresztelõ egy nagyon nem drága dolog. Szükséges hozzá: Keresztelõ ruha a baba számára, a keresztszülõk számára egy, vagy kettõ keresztelõ gyertya (vidéktõl függ) illetve a pappal elõre meghatározott összeg. Ennél több nem igen kell, bár biztosabb az, ha meg van kérdezve a helyi lelki atya, õ konkrétabban el tudja igazítani a családokat.
Ingyen van. És dönteni kell Jézus mellett szabad akaratból.
Igazából bárkit meg lehet keresztelni, aki még nem volt. ezen kívül az a feltétele, hogy az illetõ ismerje a kereszténység tanítását és meglegyen benne a szándék az erre való elkötelezõdésre. Kisbaba keresztelésekor a szülõ szándékának kell meglennie és az ígéretének, hogy eszerint fogja nevelni a gyermeket. A keresztelésért nem kell fizetni és pl. nálunk gyertyát és keresztelõruhát sem kell vinni, de ez lehet, hogy máshol nem így van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Hát elég érdekes lenne, ha Jézust pénzért keresztelte volna meg János....

Mennyibe kerül úgy egy keresztelő, hogy én mint anya csak megkeresztelve vagyok de bérmálkozva nem és a keresztanyuka már van bérmálkozva?

Legjobb válasz: Szerintem a keresztlõ ingyenes. Ha viszont mégis kell valamennyit fizetni, az összg nem függ attól, ki bérmálkozott, ki nem.

Szerintem a keresztlõ ingyenes. Ha viszont mégis kell valamennyit fizetni, az összg nem függ attól, ki bérmálkozott, ki nem.
Legyél ateista!!! A vallás csak a pénzedet lopja!
Ez így lehetséges

Mennyibe kerül manapság egy keresztelő?

Van aki szerint fizetni kell érte,de olyat is hallottam már,hogy ingyen csinálják.

Legjobb válasz: nekünk most vasárnap volt pesten.nem kellett egyházadót befizetni,ingyen volt a szertartás.egyedül az ebédet kellett kifizetni az étteremben.de ez meg természetes.

nekünk most vasárnap volt pesten.nem kellett egyházadót befizetni, ingyen volt a szertartás.egyedül az ebédet kellett kifizetni az étteremben.de ez meg természetes.
Nekünk tavaly volt vidéken, ingyenes. Csak a keresztszülõk adtak 5e ft a papnak.
Nálunk a katolikus templomban ingyen van!!
A keresztelõ nálunk is ingyen volt, csak az egyházadót kellett visszamenõleg több évre kifizetni.
A kérdező hozzászólása: Több évre visszamenõleg? És az mennyi volt? Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!! Fõleg a 07:59-nek, sokat segített!!
Én voltam, aki írtam, hogy visszamenõlegesen kérték az egyházadót.8000 ft-ot kellett fizetnünk.Többet kellett volna, csak mert gyeden voltam ennyit kért a pap.Én is köszönöm szépen a válaszolónak a felvilágosítást.Ezt jó tudni.

Mennyibe kerül és hogyan működik a Szent István Bazilikában egy keresztelő?

Legjobb válasz: Nagyon drága. Kis falusi templomban kereszteltük az unokatesóm fiát, az volt 25 ezer ft. De gyönyörû volt a templom festett kazettás mennyezete, sok virág, minden. De mi reformátusok vagyunk.

Nagyon drága. Kis falusi templomban kereszteltük az unokatesóm fiát, az volt 25 ezer ft. De gyönyörû volt a templom festett kazettás mennyezete, sok virág, minden. De mi reformátusok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A keresztelés ingyenes! A keresztség szentsége eltörli a bûnöket, Isten gyermekévé és az Egyház tagjává tesz. A keresztségben nevet és védõszentet kap a megkeresztelt. Más szentségek csak a keresztség után vehetõk fel. Katolikus keresztelést gyermek keresztelése esetén legalább a szülõk egyikének kell kérni, lehetõleg a lakóhely szerint illetékes plébánián, de megfelelõ okból kérhetik más plébánián is. Mindig kérhetõ a keresztelés a következõ plébániákon: Budapesten a Szent István bazilikában, a Zuglói Páduai Szent Antal Plébánián, (XIV. Bosnyák tér) illetve az Esztergomi Fõszékesegyházban. Ezeken a plébániákon a plébánosnak a hozzá fordulók szentségekkel való ellátására teljes körû felhatalmazása van. Az Egyház kéri, hogy a szülõk illetve keresztszülõk (ha vannak), a keresztelés elõtt oktatáson vegyenek részt. (Ez 7 év alatti gyermek keresztelése esetén szükséges.) Az elõkészítõ foglalkozások száma és gyakorisága a jog szerint nincs megszabva, nem kell indokolatlanul hosszúnak lennie. A kereszteléshez szükséges, hogy legalább az egyik szülõ vállalja a gyermek katolikus nevelését. A gyermek katolikus nevelésére vonatkozó ígéretet akkor is bizalommal kell fogadni, ha a szülõk más (idõsebb) gyermeküket korábban hitoktatásra nem járatták. A gyermek megkeresztelésének nem feltétele, hogy a szülõk egyházilag rendezett házasságban éljenek, illetve visszamenõleg egyházközségi hozzájárulást ("egyházi adót") fizessenek. Keresztszülõ lehet az a tizenhatodik életévét betöltött személy, aki alkalmas, és szándékozik is ezt a tisztséget viselni; aki katolikus, megbérmált és az oltáriszentséget már magához vette, a hithez és a vállalandó tisztséghez méltó életet él; nem köti semmilyen törvényesen kinyilvánított kánoni büntetés (pl. Ha házas, egyházilag rendezett házasságban él.); nem apja vagy anyja a keresztelendõnek. Ha a keresztelést végzõ pap nem tud meggyõzõdni a keresztszülõk alkalmasságáról, saját plébánosuktól kér keresztszülõi igazolást. Aki a keresztszülõség feltételeinek nem felel meg, azt tanúként lehet bejegyezni az anyakönyvbe, ha nincs keresztszülõ, akkor a tanú jelenléte is elegendõ a keresztség kiszolgáltatásához. Ha a szülõk egyike sem katolikus, de mégis a katolikus keresztelést kérik gyermekük számára, meg kell jelölniük olyan személyt, aki a gyermek katolikus nevelését vállalja, és a keresztszülõség feltételeinek megfelel, a gyermekkel azonos településen lakik, és segíteni fogja katolikus nevelését. A felnõtt jelentkezõket a plébániák szokása szerint személyesen és gondosan fel kell készíteni. Bár a felkészülés a keresztény életbe való fokozatos bekapcsolódást is megkívánja, ez nem jelenti sok éves gyakorlati idõ elõírását. Nem bocsátható keresztelésre az a felnõtt, aki érvénytelen, és egyházilag nem is rendezhetõ házasságban él. Felnõttek keresztelése esetén egyazon szertartás keretében kötelezõ a bérmálás és az Eukarisztia szentségének kiszolgáltatása is. http://www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=22&op=htnf&id=1

Mennyibe kerül egy keresztelő és hogy kell megszervezni?

Evangélikus vagyok, a fiam is az lesz. Már megvannak a keresztszül?k. Egyikük evangélikus (a tesóm), másikuk katolikus. Az baj, hogy nem mindkett? evangélikus?

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ, hogy elmész a lelkészhez, s megkérdezed tõle... kérsz idõpontot, lehet, hogy tart egy-két beszélgetõs felkészülési alkalmat is. Megkérdezed, hogyan zajlik a szertartás, az utána tartandó ünnepséget pedig szerintem már át tudod gondolni...

Szerintem az elsõ, hogy elmész a lelkészhez, s megkérdezed tõle... kérsz idõpontot, lehet, hogy tart egy-két beszélgetõs felkészülési alkalmat is. Megkérdezed, hogyan zajlik a szertartás, az utána tartandó ünnepséget pedig szerintem már át tudod gondolni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!