Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül havi tápszer (2 db)

Nektek mennyibe kerül 1 havi tápszeradag az első hat hónapban, ha csak tápszert eszik a baba?

Legjobb válasz: Nekünk 5600 Ft-ba került amíg csak tápszert evett egy havi adag.

Nekünk 5600 Ft-ba került amíg csak tápszert evett egy havi adag.
Haat mi kulfoldon elunk, gondolom otthon azert nem 3000 egy csomag tapszer, de nekunk kb 2 hos kora ota 1 doboz (900 g) fogy 1 heten.
mi is csak kiegészítésként adunk tápszert a babának és így a havi adag 4400ft....megeszik 2 dobozzal egy hónapban.
Novalac Allernova (300g) havi 10-12 doboz fogyott, 340ft egy dobozzal.Nem minden doki tudja ennyire olcsóra felirni.Egy ismerõsöm babájának Milupa Milumil 700ft/db. Engedélyük váltogatja, vagy hogy vannak megegyezve a gyártóval.
Hú nem tudom hogy csinálják mások de nekünk vagy 10 ezer ft volt ...a 2000 ft-ot nem is értem hogy jön ki, ha egész nap tápszert eszik a baba napi 6 alkalommal vagy most mekkora baba a kérdés? Aki eszik már mást is?
Bocsi hogy közbepofaátlankodok, de a 2000 forint én sem értem hogy hogy jön ki, igaz én csak pótlok a kislányomnak, de egy 600grammos dobozzal receptre(!) 2200 forint. Biztos van olcsóbb is, de ennyivel olcsóbb?
A kisbabák nem egyformák, lehet, hogy azért mert a Te gyerekeidnek elég a tej, más babának meg nem elég. Ne haragudj, de a barátnõd ismeri a saját gyerekének az igényeit, nem Te. Nyilván senki nem fogja azért a tejet erõltetni, ha az nem elég a babájának, mert a tápszer drága.
Közvetve tudom csak, mert anyatejes a babám, de a barátnõk kezdetek óta tápszerezi a babát, és kb olyan 10 ezer a minimum../hó.. miért kérded?
Huha...Én meg se tudnám számolni mennyibe kerülne.Mi 90% kedvezménnyel kapjuk, igy 500ft 2*450gramm.Egy doboz (450g) ha csak tápszert eszik, max 4napig elég.Tehát mondjuk egy hét 500ft.De ha csak simán kapnánk, akkor 1doboz lenne 2ezer felett.Úgy pedig egy hét 4000felett lenne.Nem is tudnánk megfizetni, de hálisten rengeteg anyatejet kapunk.
A kérdező hozzászólása: Egyet értek veled!
Az antiallergén tápszer 2200ft/600g a Lactogen 570ft/600g Tehát attól függ ki milyen tápszert eszik. Mi Bebát szoktuk venni 850ft/600g, havonta 5 doboz fogy.
húú errõl most eszembe jutott, hogy én milyen sokat sírtam amiatt, hogy hiáb szoptatom a babámat, nem gyarapszik nem hízik, teljes erõvel tiltakoztam a tápszer miatt, utáltam a gondolatát, dehát a gyerekem éhezett, mert nem lett több a tejem, így kénytelen lettem tápszerrel pótolni.Szerencsére szopik rendesen a kislányom továbbra is, a lefejt tej viszont nem kell neki, reméltem sikerül leállnunk a tápszerrõl, nem sikerült, én ezt a részt már feladtam, nagy megnyugvás, hogy van a tápszer és jóllakik a babám.bocs az offért, de ez most kijött belõlem, korábban én már válaszoltam a kérdésre!
Kedves Kerdezo! Lehet hogy te nem tapasztaltal olyat de az en fiam kb 4 hetes koratol "vegigaludta" az ejszakat. Este 9kor evett es altalaban 5-6 ora korul kelt reggel enni. Barmilyen furcsan hangzik de anyatejes volt. Igaz mi a korhazbol 1 hetesen ugy jottunk haza hogy tobbet evett az atlagnal. meg a doki is azt mondta sok de nem tudtamm mit tenni ha nem kapta meg az adagjat orditott. Ahogy 3 honapos lett rohamosan csokkent a tejem hiaba fejtem ill probaltam szaporitani. Most mar tapszeres viszont a hozzataplalast is megkezdtem mert a tapszer sem eleg neki siman. Szoval nem mindig a kenyelem szamit. Az ember nem hagyja ehezni a gyereket. A kerdesedre a valasz nem tudom mert nem reg kezdtuk a tapszert ugyhogy meg nem tudom mennyi fogy egy honapban.
na ez az mi hipoallergént eszünk és 4-5 dobi tuti elmegy és 2000 ft egy doboz...na de 6 hós kora után áttérünk erre a lactogénre ha ez ennyire olcsó.
Kedves Kérdezõ! Az én babáim (ikrek) mikor csak anyatejesek voltak, allpr is 2, 5 hós koruk óra átalusszák az éjszakát, eleinte 8 órát, most már 10-et is. este anyatej van még mindig
Az én lányom 6 napos!! korától átaludta az éjszakát. Anyatejes volt. Nappal bõven megette az adagját, amire igénye volt. 3 hós kora után mégis kénytelen voltam tápszert adni neki, pedig a fagyóban volt egy csomó átaludt éjszaka alatt lefejt tej.. mert a babám nem hízott a tejemtõl. 2 és 4 hós kora közt stagnált a súlya.
azt még leírnám, hogy azért megkapta az anyatejet, de kalóriadús tápszert kapott hozzá. Most 1 éves, most sem egy nagy súlyú baba.
Ugy hogy mivel jaj bocsi 530 ft egy db belõle nem is 510 bocsánat! Tehát mivel 1 doboz 1 hét , igy 4 kell vagyis 4x530 ft az 2120 ft!! Ugy hogy a Lactogen 1 tápszer ennyibe kerül!!
A kérdező hozzászólása: Egyébként örülök, hogy azért hasznos a kérdés, hogy összehasonlíthatjátok a tápszereket! Igazából nem volt szándékom ennyire mélyen belemenni a körítésbe.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A barátnõm nagy problémája az volt, hogy "éhezett" a baba, mert éjjel is 2-3x megéhezett, fel kellett hozzá kelni. Ezért tejpépet adott neki este, így nem éhezett meg, nem szopott éjjel, aludtak, viszont kevesebb lett a tej. Erre jött a tápszer, ergo még kevesebb lett a tej, DE ALUDTAK ÉJSZAKA! Tehát mennyibe kerülhet havonta a nyugodt éjszaka, illetve mennyit spórolt volna a családi kasszának, ha felkel. DE ez nem vonatkozik mindenkire! Van, aki mindent megtesz, de mégsem sikerül. Tisztában vagyok vele. Csak bosszant, amikor mások azzal dicsekednek, hogy a babájuk 8-10 órát alszik egyhuzamban. Egy szoptatott baba nagyon ritkán fog ilyet tenni.
Nekünk egy havi tápi adag 2040ft volt! Lactogen tápszert ettünk! Jó is szépen hízott a kislányom , és kiegyensúlyozott is volt !
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szoptattam az elsõ babámat is és most 4 hónapos lányomat is. De ez persze áldozatokkal jár, mert a legtöbb baba nem 4 óránként igényli 10 percre az anyamellet, és nem alszik egyhuzamban 8-10 órát. Igazából az is érdekelt, hogy mások, akik egy kis áldozattal ugyanúgy szoptathatnának, mint én, mért döntenek inkább a tápszer mellet. Ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy milyen anyagi vonzata van ennek. Barátnõm mesélte, hogy "éhezett" a babája, míg szoptatta, így elkezdte tejpépezni, tápszerezni, és így átaludta az éjszakát.Akkor ezek szerint nekem mindkét lányom "éhezik", mert kb. 1, 5-2 óránként szoptattam/szoptatom. Igaz, hogy a nagyobbik 4 és fél hósan duplázott, kisebbik is közel áll hozzá, most 7 kg 40 dkg.
A kérdező hozzászólása: 9-es válaszoló, én csak válaszoltam egy kérdésre, amit feltettek nekem. A kérdés arra irányult, mennyibe kerül egy havi tápszer adag. Egyébként a tej igény szerint termelõdik. Ez bizony kötél idegeket, türelmet, és idõt igényel, mikor nem elég, hogy újra elég legyen. Én 8 hétig fejtem 20-30 percig minden szoptatás után nap közben, miközben a lábammal tologattam a babakocsit. Mire végeztem, felébredt, és lehetett dajkálni vagy fél órát, majd kezdeni elölrõl az egészet.
Lactogen tápszert eszik a kislányom amibõl egy doboz receptre 550 Ft (600 gramm)!Most kb 8-9 doboz fogy egy hónapban, szóval kb. 5000 FT.
Nem mindenki jókedvébõl és lustaságból ad tápszert a babának.nekem pl meg sem fordult a fejemben hogy valaha tápszert fog enni a fiam mégis így lett.hiába szoptattam igény szerint két óránként, óránként mégsem volt elég a tejem.így most már kiegészítést kap.volt hogy csak ordított a cicin. Éhesen biztos nem fogom hagyni, ahhoz nem lenne szívem. Amúgy elég drága dolog a tápszer itt külföldön is, havi szinten még nem számoltam össze pontosan de kb 45 euró körül van úgy hogy én minden etetés elõtt szoptatok is mindkét mellbõl, plusz böfiztetés utána tápszer és megint böfiztetés, tehát sokkal idõigényesebb mint a sima szoptatás vagy sima tápszerezés.
9-es vagyok. Hogy a kérdésre is válaszoljak, kb. 6000 ft-ba került a tápszer egy hónapban, amíg csak azt evett. Más anyák is hoznak sok sok áldozatot a babájukért, nem csak Te Kérdezõ, legfeljebb nem írnak ki kérdést, hogy eldicsekedhessenek vele. Na szia.
4*980 Ft.heti egy doboz Lactogen 900 gr-os fogyott.
A kérdező hozzászólása: Kitartást 13-as! Le a kalappal elõtted! Én sem azt állítom, hogy mindenkinek sikerül zökkenõmentesen szoptatni, de sokkal többen lennének képesek, mint ahányan megteszik! Akinek nem inge, ne vegye magára! Senkit sem akartam megbántani!
ez a lactogenn ilyen olcsó? lehet áttérünk rá.
Kb. havi 6-7 ezer Ft-ba kerül a tápszer az 5 hónapos lányomnak. Azt viszont megkérdezhetem, hogy szerinted mennyiben függ össze a tápszer ára azzal, hogy valaki önszántából a tápszerezés mellett dönt? Ezt egyszerûen nem tudom értelmezni: "Igazából az is érdekelt, hogy mások, akik egy kis áldozattal ugyanúgy szoptathatnának, mint én, mért döntenek inkább a tápszer mellet. Ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy milyen anyagi vonzata van ennek"
Bebe HA start pro-t evett a lányom az elsõ 6hónapban, egy doboz felíratva 2200Ft, átlag 6-8doboz ment el egy hónapban, tehát 12-16000Ft között volt havonta.

Mennyibe kerül egy havi tápszer adag?

Legjobb válasz: Szia! Valamelyik válasznál olvastam, hogy 8000-10000 Ft körül :o(

Szia! Valamelyik válasznál olvastam, hogy 8000-10000 Ft körül :o(
Á, annyiba nem. De ez attól is függ, hogy mekkora a baba. Nekem a babám akkor kezdett tápszert kapni, amikor egyszer egy nap már fõzeléket evett, így napi négy tápszer volt (hét mércéskanálnyi egy adag). Mi a BEBA1-et vesszük, abból két doboz (annyit szoktam egyszerre feliratni) olyan 1300. Általában a havi tanácsadáskor iratom fel, és utána még egyszer ugyan ennyit kell feliratni két tanácsadás között. Az tehát nagyjából egy hónapra négy doboz, ami 2600 forint körül van. Persze vannak drágább tápszerek, úgy tudom, a HA változata 2000/doboz. Az lehet 8000 egy hónapra, de nem igazán értem, hogy sok gyerekorvos miért egybõl a hipoallergént írja fel, amikor a legtöbb babának teljesen jó a sima is. Gondolom azért, mert az drágább.
Simán kijön a 10.000 Ft, mi HA Start-ot eszünk, ami hipoallergén, 4 hetesek múltunk és kb. 6 napra elég egy dobozzal (egy doboz 2.000 Ft). Nemcsak pollenallergiám van, hanem lisztérzékeny is vagyok, így én és a gyerekorvos is a hipoallergént választjuk neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!