Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül havi (189 db)

Mennyibe kerül havi átlagban a forma-1-re "készülés"?

A 4-5 éves kortól kezdődő gokartozástól egészen 20 éves korig, amíg (ha tehetséges) befut és bekerül egy istállóhoz a forma-1be. Úgy kb mennyi az ár, amit a szülők kicsengetnek? Van rá esély hogy némelyik kategóriában már nem kell fizetni?

Legjobb válasz: még az f1-ben is fizetni kell, barátom... tele van fizetõs pilótával. Amúgy meg ez nem olyan, mint a karate, hogy befizeted a fiadat egy hónapra, hanem olyan, hogy veszel a segge alá egy gokartot, kocsit, köréjeteszel egy csapatot, és utazol, versenyrõl versenyre, esetleg bevásárolod egy meglévõ csapatba. az F1-be 10milla egy ülés. egy kisebb sorozatba már 500k euró elég. gokartra még kevesebb, kb 50k euró. az legyen havi 4 rongy, mai árfolyamon az 1,2millió forint havonta.

még az f1-ben is fizetni kell, barátom... tele van fizetõs pilótával. Amúgy meg ez nem olyan, mint a karate, hogy befizeted a fiadat egy hónapra, hanem olyan, hogy veszel a segge alá egy gokartot, kocsit, köréjeteszel egy csapatot, és utazol, versenyrõl versenyre, esetleg bevásárolod egy meglévõ csapatba. az F1-be 10milla egy ülés. egy kisebb sorozatba már 500k euró elég. gokartra még kevesebb, kb 50k euró. az legyen havi 4 rongy, mai árfolyamon az 1, 2millió forint havonta.

Gyerek mennyibe kerül havi szinten?

Szóval úgy értem, hogy ti mennyit költötök egy hónap alatt a babátokra?

Legjobb válasz: Szia! kisfiam 3 hónapos. Sajnos kell neki a tápos kiegészítés, mert nem elég a tejem, az 6 doboz táp egy hónapban, darabja 2900 ft, vagy ha a doki felírja receptre, akkor 2200. Pelenka kb 5000 ft/hó, ruhát kap rengeteget, úgyhogy azt nem tudom, de biztos jó drága. Krémeket is csak születésekor vettem, azóta még nem fogyott el egyik sem, de kb 10ezerbõl meg volt minden fürdetõ, popsikrém, lázcsillapító stb. Szóval nekünk most havi szinten csak pelust és tápot kell fizetni, az kb 18ezer ft.

Szia! kisfiam 3 hónapos. Sajnos kell neki a tápos kiegészítés, mert nem elég a tejem, az 6 doboz táp egy hónapban, darabja 2900 ft, vagy ha a doki felírja receptre, akkor 2200. Pelenka kb 5000 ft/hó, ruhát kap rengeteget, úgyhogy azt nem tudom, de biztos jó drága. Krémeket is csak születésekor vettem, azóta még nem fogyott el egyik sem, de kb 10ezerbõl meg volt minden fürdetõ, popsikrém, lázcsillapító stb. Szóval nekünk most havi szinten csak pelust és tápot kell fizetni, az kb 18ezer ft.
Számomra olyan elképesztõ összegeket írtok, hogy kíváncsi lennék mennyit keresnek azok akik havi szinten 30-40 ezret vagy többet költenek a babára?
Hát nekünk, 9 hónapos a kisfiam, olyan havi 35-40 ezerre jön ki.Rengeteg bébiételt eszik, tejpépet, ami nem olcsó. Pemperst használunk, abból két nagycsomagos kell, ami ára durván a két csomag 8500 ft.Törlõkendõ heti 1 csomag, darabja 500 ft körül.Popsikenõcs havi2000 ft.Fürdetõ meg egyéb apróságok, biztos van olyan 4000 ft.És ami a legtöbb, az a bébiétel és a tejpép.Nem is tudom pontosan, heti 3 doboz tejpépet eszik meg, ez 3000 ft, ez havilag kivetitve 12000 a többi bébiétel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszoka.
ma 11:14-nek: ha ezeket, amiket írtál összeszámolod, jóval többre jön ki, mint 20-30 ezer. Csak a babakaja 500-1000/nap, akkor az 15-30 ezer/hó és még a pelust, ruhákat, játékokat, piperét nem adtad hozzá. Bocsánat a kötözködésért, csak feltûnt. Emellett mi is kb. ennyit költünk, ami szerintem olyan 40-50 ezer havonta.
Úgy 20-30 ezer, attól függõen, kell-e az adott hónapban új ruha-játék-egyéb kiadás. Spórolni a tápszeren vénykiíratással lehet, peluson nem érdemes - azt kell venni, ami beválik! Fürdetõt mi csak gyógyszertárit használunk, az is sokkal olcsóbb és egészségesebb is, mint a sok kemikália. Babavízek között is vannak árkategóriák, de fél év után sokan használnak forralt csapvizet is.. Popsikrémben is jó a gyógyszertári, de nem árt otthon sudocremet is tartani. Ha már hozzátáplálsz, olcsóbban jössz ki, ha magad fõzöl. Rucikat jó esetben lehet örökölni, vagy turikat felkeresni, nézni akciókat a hipermarketekben-néha meglepõen olcsó dolgokat is ki lehet fogni. Csak arra kell ügyelni, hogy a sprólolás ne menjen a minõség/egészség kárára, de nem is kell flancolni.
Igen, ha figyelmesen elolvasod akkor a popsikrémre, a törlõre és a fürdetõre írtam összesen 4-5 ezer forintot. Bepanten popsikrém 2000Ft, Pampers popsitörlõ 2-3 csomag/hónap 1500Ft, J&J fürdetõ 1000Ft.
Igaz, ne haragudj, nem voltam elég figyelmes:)
Mi pelenka diszkontban vesszük a pelust és a popsitörlõt: 64 db-os pelus 2440 Ft és elég kb. 10 napig egy csomag. A ruhákat a teszveszen vásárolom és a bababörzéken, így 150-200 Ft-ért remek darabokat találok. Fürdéshez még mindig a gyógyszertári fürdetõt használjuk mert remekül bevált, az pár száz forint. Játékokat és minden egyebet szintén a teszveszen szerzek be, arra havi 5000 Ft-ot költök. Szerencsére tápszer nem kell mert szopizik és 6 hónapos korától eszi a fõztömet. Bébiétellel a nagymamik szokták meglepni. :-) Tehát nagyjából a családi pótlék (12200 Ft) elég a babára és tényleg semmiben nem szenved hiányt, egyszerûen csak nem flancolunk.
14 hónapos a kislányom, havi szinten 20-30 ezer forint amit csak rá költünk, az elsõ hónapokba csak a pelus volt 10ezer, most olyan 6ezer forint két csomag pelus ami jó minõségû, popsikrém, törlõ, fürdetõ 4-5ezer, bébiétel, desszert, neki való finomságok napi szinten 500-1000Ft között, minden hónapba valami ruha, cipõ vagy játék mikor mire van épp szükség. A lényeg, hogy nem kevés pénzbe van egy baba, de minden boldogságot megad amit egy pár csak kívánhat magának, mi nem élünk nagy lábon a férjemmel, sõt, de az elsõ a kislányunk és minden megkap amire szüksége van.
Az az igazság, hogy én azt se tudom, mi a fene az a tejpép.. a férjem nõvére 6 hónapos koráig szoptatta a kisfiát, utána jött a húslevesbõl összetört sárgarépa, és mellé a szopik továbbra is. Régen nem nagyon volt tejpép meg effélék, mégis megoldották, nem? A gyerek egészséges egyébként, most volt két éves, már mindent eszik.
2.!Megkérdezhetem milyen fürdetõt használtok ami havi 4-5 ezer?
Ikreim vannak: Pelenka havi 3, 5-4 csomag, liberot használunk, 20 ezer ft. popsitörlõ DM-es 1300ft 4 csomag, kenõcs neogranormon, kéthavonta 2000ft. bébikajára, tejpépre, desszertre, kb 15 ezret költök egy hónapban, még szopnak, 9 hónaposak. Most készülök télire meleg ruhákat, kabátkát, cipõt venni, a cipõt újat, a kabátot megnézem bizományiban, hát számolok úgy 30 ezerre. de persze ez nem kell mindig, de havonta ált. veszek egy-két ruhadarabot, kb. 5ezerért. Hogy mennyi is havonta? már követni se tudom. sok. DE megéri! Inkább magamnak nem veszek ruhát, nem flancolok.
mepróbálom kiszámolni neked. A fiam 8 hónapos. Bébiételt nem veszek, ruhákat turiból, de most egy csomó kapott ruhába belenõtt, azt hiszem, egész télen nem lesz szüksége rucira. Esetleg 2-3 pulcsit-h.ujjú felsõt veszek neki, mert az kevés van. Overáll, téli dzseki, szvetter, cipõ, minden van. - Szóval pelus 2 csomag kb. 8000 ft. Eddig Pamperst vettem, de kaptam ajándékba olcsó Aro-sat a metróból, most azt használjuk. Ha bejön, akkor 1 Pampers és 1 Aro lesz a havi norma, éjszakára nem merek Arosat ráadni. - popsitörlõ, kúp, fogzásra gél, tea, kb. 3-4000 ft. - tusfürdõ, sampon 2-3 havonta kell, az párszáz ft. - tápszer (nincs receptre) 3 doboz 800 grammos, 10.000 ft. - gyümi, zöldség, minden, ami kaja kb. 3-4000 ft. lehet. Tejpépet, rizspépet már nem veszek neki, a tejbegríz sokkal jobban bejön neki, úgy eszi, mint a cukrot. Azt tápszerbõl készítem. Extrák: babaúszás: havi kb. 12.000 ft. az üzemanyag (más városba járunk), két és fél havonta bérlet 16.000 ft. Költséges szórakozás, de a kicsi imádja, ez minden áldozatot megér:)
9hós a lányom, 6 hetes korától tápszeres. Viszonyításképp: - 1 doboz (600gramm) tápszer 2200 Ft. Egy hétre elég, úgy hogy már csak kétszer kap naponta. - tejpép és társai: hetente 1000 ft - pelus: 62darabos 3100 Ft kb 10 napig elég - gyógyszerek: változó, de most beteg volt a kislányom, kb 6000 ft volt a gyógyszer. (orrcsepp, köptetõ, fájdalomcsillapító, lázcsökkentõ, stb) - ruhák: szintén változó, attól függ hol vásárolsz. én szeretem a tescos gyerekruhákat, azok elég olcsónak mondhatók - játékok: folyamatosan kell nekik ilyenkor már hogy lekössék a figyelmüket - popsikrém, törlõ, stb: havi 4-5 e Nagyjából ennyi, lehet kihagytam valamit.
8 hónapos a gyermekem-kb. heti 4000 megy el, tehát havi 16-20:pelenka , popsitörlõ, bébiételek(a felét sajnos kidobom, alig eszik vmit).Még szopik.Ruhák turiból, kéthavonta 5000.
Semmi gond, csak összetetten írtam:)
Erre én is gondoltam, nekünk egyszerûen nem lesz ennyi a babára, ha megszületik (mármint 40-50 ezer forintos összegekre gondolok...) úgyhogy szegény kénytelen lesz beérni az anyatejemmel és azokkal a körülményekkel, ahogyan mi felnõttünk (akkor még nem a reklámok határozták meg, hogy ki milyen anya legyen, hanem a szüleink magyarázták el, hogy mit hogyan kell csinálni.) Az anyósom most azt mondta nemrég, hogy az elején próbáljam meg az enyhén kamillateás fürdõt, az beválik, és ki is próbálom..

Mennyibe kerül havi szinten a pelenkatartó vödör "fenntartása", milyet használtok, hol veszitek az utántöltőt?

köszi!

Legjobb válasz: Pelenkatartó vödör? WTF Úgy érted a szemetes a használt pelenkák tárolására?

Pelenkatartó vödör? WTF Úgy érted a szemetes a használt pelenkák tárolására?
Szia! Mi már nem használjuk, de nekünk is Tommee Tippee Sangenic van. Én tavaly a vaterán rendeltem egy fickótól zsákot, méterre adja, azt házilag rá lehet húzni az eredeti üres korongra (el is mondja, hogyan), így pontosan már nem tudom, hogy jött ki, de postaköltséggel együtt is töredéke volt a bolti utántöltõnek. Annyi, hogy nem fehér színû a nylon, hanem kék, de az meg szerintem teljesen mindegy. Biztosan árulja még, ha gondolod, keress rá. Remélem, segítettem.
4-es vagyok...angel care
Szia, Brendonban vettük akciósan, kuka+3 zsák ami kb 2 hónapig elég. Zsákot a minimanó.hu oldalról rendelem, ott a legolcsóbb 3db 5000ft. Tommee Type Sangenic.
A kérdező hozzászólása: a nevét/típusát megmondanátok? köszönöm!!
èn is ùgy mint az utolso.
Szia! 60ft-ba. :-) Én ugyanis a meglévõ utántöltõre ráillesztek egy kukazsákot, és úgy is tökéletesen szagtartó! :-)
1800 Ft ba kerül, mi a Brendonba vesszük az utántöltõt, ami kerek 1 hónapig jó.
Szia! Nem pont õ volt, valami Zoli azt hiszem, de ez is jónak tûnik nekem! Azt is ugyanígy kellett, lepattintani a karikáról azt a felsõ részt, belehúzni egy vázát, beletömködni, és visszapattintani a felsõ részt. Van, amelyik karikáról nehezen jött le a felsõ rész, de volt 2 db, felváltva használtuk. Szerintem ez is megéri, az eredeti karikán 15 m van azt hiszem, ezrekért, ez meg 10 m 290-ért, akkor a 15 m 435 Ft. Igaz, ez nem illatosított, de az szerintem nem is fontos.

0-1 éves gyermeked "mennyibe kerül"? Havi szinten?

Mi a legrosszabb eshetőség? Tehát ha kell pelus is, tápszeres is, esetleg hasfájós... Mennyi pénzbe kerül egy baba?

Legjobb válasz: A fiam nem hasfájós, anyatejes, ruhákat kaptunk használtan, így csak pelenka, popsitörlõ, fürdetõ és krém kell neki. Ez havonta max. 6ezer ft. Most 5 hónapos, gondolom hozzátápláláskor ez az összeg kicsit megugrik majd.

A fiam nem hasfájós, anyatejes, ruhákat kaptunk használtan, így csak pelenka, popsitörlõ, fürdetõ és krém kell neki. Ez havonta max. 6ezer ft. Most 5 hónapos, gondolom hozzátápláláskor ez az összeg kicsit megugrik majd.
Az, hogy egy babának pelenka, tápszer és hasfájás elleni szer kell az nagyon messze van a legrosszabbtól. Amiket felsoroltál azokat nagyon sokan használják. Nekünk mindent magunknak kell venni, semmit nem kaptunk, nem örököltünk. Kell pelenka, tápszer, minden egyes ruhadarabot, játékot, egyebet meg kell venni. Szinte minden hónapra jutott nagyobb dolog a sok kis apróság mellett. Mi minimum 30 ezret elköltünk rá havonta, de abban a hónapban, amikor pl. etetõszéket vettünk akkor 50 ezer is elment. És ez még mindig messze van attól, hogy ha valakinek gyógytornára kell járni, esetleg gyógyszer kell a babának.
SZerintem 30 ezer körül. Most 13 hónapos. Mindent megveszünk mi is, mert semmit nem kaptunk, nem örököltünk. 10 hós koráig volt anyatejes, most tápszeres. Viszi a pénzt a tápszer is rendesen. Pelust igyekszem mindig akcióst venni. Ruhákban anyukám segít. Turizza neki nagyon olcsón és nagyon jó állapotban lévõket. Bodykat is igyekszem nagy packban venni.
Mi szerencsére rengeteg ruhát örököltünk, de annyit, hogy kb a negyedét hordjuk. Ezenkívül nem költünk sokat, havi egy nagyobb doboz pelus, 5-6 ezer, tápszer, mondjuk 2 doboz, 2 hétig elég, havi szinten 10000, ezenkívül apróságok, popsitörlõ 1500, kaját igyekszem én fõzni de veszünk bébiételt is, 8 darabot szoktam venni 2000ért, az 16 napig elég ha minden nap azt eszi, de eszik tejpépet, iszik teát a kettõ szintén 2000 egy hónapra. Játékokra sok megy el, pl most lesz a névnapja, vettünk egy komolyabb játékot 6000ért. Jövõ hónapban etetõszék, az 25000. De ezek nem havi, csak alkalmi költségek. 8 hónapos egyébként.
Nekünk pelus kb 5000/hó (pampers sleep&play bevált nálunk). popsitörlõ kb.1000-1500/ hó(attól függ mennyit használunk el, milyent veszünk, lehet olcsóban is beszerezni, pl. ha nagyon jó akció van). Popsikrém szinte alig fogy, mert nem pirosodik ki szerencsénkre, gyógyszertárit használunk, szerintem teljesen jó, és olcsó, kb ezerpárszáz ft 3 doboz, hónapokig elég.Fürdetõje is nálunk sokáig elég, min. 2 hónapig. Ruhákat veszünk újakat, veszünk turisat is, ill. kaptunk ismerõsöktõl. Havi szinten 2-3 ezer ft, ha csak turisat veszek neki. Tápszer: 2-3 doboz simán elmegy, min. 10 ezer ft/hó. Hasfájás, fogzás, stb. gyógyszerek kb 3-4-5 ezer / hó. Plusz egyéb nagyobb kiadások: gyerekülés, etetõszék, stb...
5. vagyok, a pelenka most már tényleg kevesebbe kerül kb 7 hós kora óta, addig anyatejet kapott, és 6-10 kaki volt egy nap, rengeteg pelenka fogyott. Most kb 6 db fogy egy nap..... akkor is 180 db/hó, az 2 nagy doboz. Akárhogy is számolom, nem ússzuk meg 12000 alatt.
4-es! Pelenka, popsitörlõ, fürdetõ max 6000? Mégis hogy csinálod ezt? 5 hónapos babának azért szerintem nem elég napi 3 pelus... Te varázsló vagy.
Hát havi 20000 ft belekerült az biztos.
4-es vagyok. Úgy max. 6000, hogy mindig csak akciósa, vagy kuponnal vásárolok. Pelenka napi 4-5 fogy, általában DM-eset veszek mindig 25%-os kuponnal, vagy Rossmannosat ha van jó akció. Popsitörlõ havi 2 csomag fogy, darabja 200Ft, mindig akkor veszem, ha akciós a Pennyben. Gyógyszertári krém se drága és tovább tart, mint 1 hónap.

A BKV HAJÓJÁRA mennyibe kerül -havi bérlettel- áprilistól, hétvégén a jegy?

Nem láttam a hajókra vonatkozó jegyárakat, de úgy hallottam, hogy (2013-ban) emelkedtek a díjak. Tudnátok segíteni, hogy most mennyi?

Legjobb válasz: Áprilisban még szerintem csak 450 Ft, májustól emelkedik kb. 800 Ft-ra a tarifa. A munkanapi bérletelfogadás marad.

Áprilisban még szerintem csak 450 Ft, májustól emelkedik kb. 800 Ft-ra a tarifa. A munkanapi bérletelfogadás marad.
800-ra?? ezek sem normálisak... persze, hivatásforgalmi hajó...
Hétvégén lesz annyi az ára! Egyébként 750 Ft lesz. Az áremelés azért szükséges, mert a közösségi közlekedésnek nem része a turisták (akár belföldiek) körbevezetése Budapesten.
A kérdező hozzászólása: Most hétvégén még 450 ft volt. Egyébként hétköznap bérlettel ingyenes lesz?
értem én, hogy a turistákat akarják lehúzni ezzel, de így pont semmi értelme nincs a hajónak... Úgy hirdették, hogy a hivatásforgalom miatt indult. Így a bérletes utazási lehetõség miatt a viszonylag hosszú menetidõ ellenére is van létjogosultsága, mert van ahova tényleg kényelmesebben el lehet jutni hajóval, mint más jármûvekkel többször átszállva. Az embereknek viszont nem csak hétköznap kell utazni.. Van aki hétvégén is dolgozik, vagy csak pont arra kell menni, amerre a hajó megy. Ilyenkor fájna nekik elfogadni a bérletet? A turistáknak adhatnak felõlem drága vonaljegyet, de aki bérlettel jár, annak igazán mehetne "ingyen" (azaz a 10 000 Forintos havibérlet részeként) a hajó

Mennyibe kerül havi szinten a bölcsöde?

Legjobb válasz: Ez változó.Attól függ hogy az adott bölcsiben van e napi díj.Ahol én lakom itt pl nem kell fizetni a bölcsõdéért.Viszont kell oda is pelus,váltóruha,gyümölcs tisztasági csomag stb.

Ez változó.Attól függ hogy az adott bölcsiben van e napi díj.Ahol én lakom itt pl nem kell fizetni a bölcsõdéért.Viszont kell oda is pelus, váltóruha, gyümölcs tisztasági csomag stb.
Napi 500 Ft a kaja, + napi 200 Ft a gondozási díj. 14-15.000/ hó. + heti 1 x 1 kg gyümölcs, vagy 2 csomag keksz az havi 2000ft + 500 Ft csoport pénz + 500 Ft tisztasági csomag, szalvétával zsebkendõ, szappan 18.000 Ft\ hó Kell még vinni pelenkát, nedves törlõt, de azt itthonra is ugyan úgy kellene venni!
A mienkben 71ezer. Az államiban olyan 40-45öt kéne fizetni.
Változó, nálunk (vidéki nagyváros) olyan 12-13e Ft környékén van a térítési díj (étkezés és gondozás).
Nálunk 15E ft(kaja+gondozás+csoportpénz). Debrecen
A kérdező hozzászólása: értem!köszönöm
Megyeszékhely. Napi 425 Ft a kaja, 175 Ft a gondozási díj. Attól is függ, hány napos a hónap, meg mennyit hiányzik a gyerek. De nekünk átlagosan olyan 11.000 Ft havonta.
Nálunk: Gondozási díj: 2100 Ft/hó Kaja: 475 ft/nap (3 étkezés) Tisztasági csomag havonta: 100-as zsepi 1 cs., éttermi szalvéta 1 cs., ha már szobatiszta akkor 1 guriga jó minõségû WC-papír. Gyümölcsnap: heti 1x 2-3 szem almának megfelelõ mennyiségû gyümölcs, és havonta 1x 1 cs nápolyi/keksz stb. Pelus+popsitörlõ+kenõcs, illetve napozókrém, fogkrém stb egyedi fogyás szerint.
Budapest: gondozási díj 210 Ft/nap: ezt akkor is teljes hónapra (munkanapok) fizeted. ha pl: 2hétig beteg Étkezés: 365 Ft/nap: ha hiányzik, és idõben lemondod, a következõ hónapban levonják a fizetendõ összegbõl + tisztasági csomag: wc papír, zsebkendõ, szalvéte: nekem kb 600Ft-ra jön ki, szeptember óta, most kértek elõször egy kis flakon folyékony szappant: 250 Ft Ha pelenkás, akkor vinned kell pelenkát, popsitrölõt, és krémet is.

Fogamzásgátlót szedő lányok, nők! Milyen gyógyszert szedtek, mennyibe kerül havi szinten és tapasztaltok-e valamilyen negatív mellékhatást (pl. hízás, pattanások)?

Legjobb válasz: én a hüvelygyûrût ajánlom :) 16 évesen kezdtem, direkt ezt kértem, mert nõvérem is ezt használta és neki is bevált, a dokim pedig azt mondta semmi akadálya. gondolom tudod hogy az nem megy végig a testeden, hanem helyileg hat ezért jóval kevesebb mellékhatás jelentkezik (nálam szerencsére semmilyen) és nem kell vele törõdni sem (néha azért leöblítettem egy kis langyos vízzel) én 3500-ért vettem de volt olyan hely ahol 3900 valamennyi volt 1 hónapra, valószínû gyógyszertárfüggõ(?) és nem tudom a hölgyeknek mondták-e a dokijaik, de a tabisat egyáltalán nem ajánlják a rákkeltõ hatása miatt (legalább is akihez én járok)

én a hüvelygyûrût ajánlom :) 16 évesen kezdtem, direkt ezt kértem, mert nõvérem is ezt használta és neki is bevált, a dokim pedig azt mondta semmi akadálya. gondolom tudod hogy az nem megy végig a testeden, hanem helyileg hat ezért jóval kevesebb mellékhatás jelentkezik (nálam szerencsére semmilyen) és nem kell vele törõdni sem (néha azért leöblítettem egy kis langyos vízzel) én 3500-ért vettem de volt olyan hely ahol 3900 valamennyi volt 1 hónapra, valószínû gyógyszertárfüggõ(?) és nem tudom a hölgyeknek mondták-e a dokijaik, de a tabisat egyáltalán nem ajánlják a rákkeltõ hatása miatt (legalább is akihez én járok)
Nuvaring. 10000/3 hó, mellékhatást nem tapasztaltam.
Symiciát szedek, 6000/3 hónap. Annak ellenére, hogy a neten csak lehúzták nekem semmi mellékhatása nem volt. Az elsõ 1-2 hétben a bevétel után kicsit fájt a fejem, de semmi más extra. Barátom szerint nõtt a mellem, a libidóm pedig nem csökkent. Szóval én csak jót tudok róla mondani
Gestomixet szedek én is, nekem semmi negatív mellékhatása sincs szerencsére eddig (remélem nem is lesz). Hízni se híztam, sõt nekem azóta mióta szedem, szinte nem is volt pattanásom se. Ja az elsõ pár hónapban vettem észre, hogy kicsit nõtt a mellem, bár az nem hiányzott annyira...
Gestomixet szedek, kb 5000 ft 3 hónapra. Nem vettem észre semmi változást. Alacsony a libidóm, de már nem is tudom hogy a tabi miatt, vagy alapból... De kérlek, ne a mi véleményünkre építs fogamzásgátló választáskor! Mindenkinek máshogy hat. Így annyira értelme sincs a kérdésnek. Mármint, ne szûrj le belõle nagy következtetéseket...
Szedtem Tri-Regolt, Femodent, Lindynettet és Yadinet is, nekem egyiket sem bírta a szervezetem szóval én csak negatív tapasztalatról tudnék beszámolni, méghozzá rengeteg negatívumról, de inkább nem ijesztgetlek feleslegesen, mert lehet hogy neked meg tök jól bírja majd a szervezeted. Nem drága egyébként, nekem mindegyik 3-4 ezer körül volt, mindenesetre mielõtt elkezdenéd szedni kérj beutalót egy nagy laborvizsgálatra minimum, de ha lelkiismeretes a nõgyógyászod úgy is el fog küldeni:) Vizsgálat nélkül viszont ne fogadd el a receptet mert az nagyon orosz rulett!
Van egy havi is, de az úgy drágább... tehát pl. a Nuvaringnél 10e a három havi, 4e az egy havi.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudtam, hogy 3 havi adagot kell egyszerre megvenni. Gondolom akkor kevesebbet nem lehet?
Jasminelle-t szedek már több éve. 7-8 ezer Ft/3 hó az ára. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, talán néha reggelente minimális émelygést.
Lindynette 20-at szedtem sokáig. Gond semmi nem volt vele, ára olyan 7000 körül van 3 havi adag.
Nem értem miért pontozták le a hüvelygyûrûs válaszolót. Én is Nuvaringet használok (hüvelygyûrû), nekem nagyon bevált, valóban helyileg szívódik fel, így mást semmilyen mértékben nem károsít (pl.: máj), nem kell minden nap azonos idõben bevenni, egyenletesebb a hormonadagolása és jóval kevesebb hormont tartalmaz, mint a többi. Ára valóban változik kicsit patikánként, legolcsóbb amit eddig találtam 9700 volt 3 hónapra. Ha nõgyógyász szerint nálad alkalmazható én bátran ajánlanám. (de természetesen egyénfüggõ kinek milyen hormontartalmú kell!)

Mennyibe kerül havi szinten egy alapítványi óvoda?

pl. Debrecenben,a honlapjaikon TERMÉSZETESEN nincs feltüntetve

Legjobb válasz: Nálunk 12.000 forint /hó. Plusz a napi kaja 350 forint. De ha személyesen felkeresed õket, meg tudják pontosan mondani.. Lehet hogy helyenként eltérõek az árak.

Nálunk 12.000 forint /hó. Plusz a napi kaja 350 forint. De ha személyesen felkeresed õket, meg tudják pontosan mondani.. Lehet hogy helyenként eltérõek az árak.
Bp-en 45000 ft/hó + 700 ft/nap az étel és ez olcsó. Elsõ! Hol laktok, hogy ilyen olcsó?
Nálunk 55.000/hó volt az ovi, ahová járt kisfiam átmenetileg (Pest megye).
A kérdező hozzászólása: Húha....Még egy fizetés kellene hozzá:-))

Mennyibe kerül havi szinten egy baba eltartása?

Etetés, pelenkák, meg amik még kellhetnek esetleg napi szinten. Illetve ha most 125000 Ft-ot keresek az durván mennyit csökken az elején mikor még táppénzen vagyok? Vagy hogy van ez pontosan? Munkahelyemen nem szívesen kérdeznék rá. El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: szia hát a pelus minimum 8000ft a 2csomagal aztán törlökendö 700-1000között amig kicsi mellette d vitamin pár száz ft fürdetö popsikrém max 3ezer ft

szia hát a pelus minimum 8000ft a 2csomagal aztán törlökendö 700-1000között amig kicsi mellette d vitamin pár száz ft fürdetö popsikrém max 3ezer ft
A kérdező hozzászólása: Igen, azt mondtam is a ház urának, hogy ha gyereket szeretne, akkor le kell adnia jó pár munkaórát:)
Szerintem gyerek mellett baromi nehéz sulit elvégezni. Én a helyedben elõször inkább elkezdeném a sulit. Persze mindent meg lehet oldani. Ha van olyan nagymama, aki napi szinten tud vigyázni a gyerekre és segíteni akkor oké, belevágnék én is. De amellett, hogy vigyáz a gyerekre amikor suliban vagy, akkor is kell hogy vigyázzon, amikor készülsz a vizsgákra, mert az is sok idõ és nem egyszerû. Ha te vagy a babával kettesben esélytelen hogy tudj tanulni. Nekem nincs segítségem így nem tudnám megoldani. Mikor férjem vigyáz a babára én takarítok, mert arra is csak akkor van idõm. Most 7 hós a baba egyébként, már mászik... A költségek nem nagyok még az elején. Pelenka szerintem havi 10000 Ft, törlõkendõ 2000 Ft, fürdetõkrém, popsikrém ilyesmi is kb. 2000. Tápszer nem tudom mennyi mert nekem anyatejes. Az igazi költségek tényleg majd akkor jönnek ha ovis, iskolás korú lesz a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Az anyagiakkal akkor olyan nagy gond nem lenne. Lenne aki vigyázzon rá mikor suliban vagyok, viszont ha az elsõ 3-4 hónap vészes, akkor júliusi születésû baba lenne a legjobb:) Akkor viszont gyorsan kéne dönteni. Vagy halasztok egy félévet maximum.
az elsõ 3-4 hónapban csak a szupermamik tudnak baba mellett is tanulni, tehát kevesen. pelenkából szerintem elmegy heti 1 csomag, de ebben nem vagyok biztos, arra meg ne alapozz, ki volt tápszeres, meg kinek nem volt teje, ettõl persze még lehet tisztában a tápszer árakkal, 1500-3000 forint között be tudod lõni, ez is heti adag lehet? de lehet kevesebb. azért kell költeni egy pici babára, szerintem tartalékkal érdemes belevágni.
nem nehéz kiszámolni, bár nekem a kérdés maga fura. az etetés, akkor "drága", ha tápszeres a baba, egyébként adott, hozzátáplálás meg minimális költség késõbb. pelenkát nézd meg a boltban, könnyû kiszámolni. játékot, ruhát jó esetben csomót kapnak a friss babások, ajándékba, vagy mert volt/van pici a családban, egyébként rucit is lehet olcsón venni, tescoban szokott lenni 200-500-1000 forintért, teljesen jó minõség. babakocsi kicsit drágább tétel, persze attól függ, de mondjuk legyen 80.000, ha nincs máshonnan kölcsönbe. kis ágy, járóka még, ami kell, meg egy csomó alap dolog, babafigyelõ, kis kád, 1-2 gyógyszer...attól függ minden, mennyi háttér van mögöttetek, ha xy a családban most szült, akkor jó eséllyel jön onnan minden. tudtommal nem táppénzen vagy, hanem tgyás, és 70%-a a fizudnak, de biztos van, aki pontosabban tudja. szerintem a terhesség "drágább", mint amikor már megvan a pici.
Nem vagyok szupermami, de fõiskolás igen, és 6 hetes volt a kisfiam mikor levizsgáztam, április végén született a zhkat elõre hoztam, 4 hónapos volt mikor újra kezdtem a sulit, a párom és én is sulisok is vagyunk Õ mellette dolgozott is, majd késõbb én is otthon.Meg lehet oldani, de jó úgy idõzíteni, hogy az elsõ 2-3 hónapban inkább csak pihenj kedves kérdezõ.Havi olyan 30ezer tápszerrel a baba, ahogy nõ egyre többe kerül.
A kérdező hozzászólása: Igen, nem nehéz kiszámolni, köszi. Csak tudod halvány fingom sincs, hogy mibõl mennyit, meg hány csomaggal kell számolni. A ruha meg a bútorok nem képezték a kérdés tárgyát, mert azokat látom mennyibe kerülnek, és tudom hogy nem kell havonta kiságyat vennem. És igen etetés is, mert nálunk a családban nem nagyon volt senkinek anyateje a felmenõk közt anyai ágon. Nem kizárt, hogy én is így járok. Szóval inkább elõre számolnék a tápszer árával, meg hogy mennyi fogyhat belõle havi szinten. Ruhákkal meg ilyesmivel tuti ellátják majd a nagyszülei:)
A kérdező hozzászólása: Csak ennyi? Azt hittem több. Ez egy hónapra??? Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy tanulni mennyire lehet baba mellett? Levelezõn kezdem az egyetemet, nem szeretnék lemondani a tanulásról. Mehet egyszerre a kettõ, vagy vállaljunk késõbb babát szerintetek?
Szia! Amire havonta kell költeni eleinte: Pelenka (attól függ, milyen márka, de szerintem számolj kb.10.000 Ft-ot), popsitörlõ (1.000-2.000 Ft), esetleg tápszer (ez drágább tétel, de van rá támogatás, ha az orvos írja fel, nekünk támogatással 2.500 Ft körül volt egy doboz, de mint kiderült, van sokkal, de sokkal olcsóbb is! nekünk csak pótlásként kellett, úgyh. nem tudom, mennyi fogy el egy hónapban, 4-5 doboz talán?), esetleg gyógyszer... Popsikrém, fürdetõ, Dvitamin nem is kell minden hónapban! De ezek nem is olyan drága tételek. Ruhát is lehet, hogy kell venni idõközben-tescoban, turikban is lehet nagyon jókat találni, olcsón! Egy-két játék, de ajánlom a vaterát, vagy vannak biztos felétek is bababörzék, használt cucokkat is értékesítõ bababoltok... Ha nagyobb, akkor is ugyanezek + gyümölcsök, zöldségek, bébiételek, esetleg tejpépek, italok, teák, joghurtok, stb...ez már kinek, mi...érdemes figyelni az akciókat! Ami drága egyben, az megvenni a babakocsit, kiságyat, matracot, pelenkázót, autósülést, légzésfigyelõt, (esetleg pihenõszék, járóka, késõbb etetõszék) meg azt a sokmindent a babaszobába... :) meg ami még a babónak kell.... De ez is pénztárcafüggõ! Lehet nagyon jókat venni használtan is! Akciósan is! Azért lehet költeni mindig, határ a csillagos ég, de tudod, lehet ezt okosan is csinálni!!!! :D A tanulásról meg annyit! Biztos nem könnyû. De ha van bõven segítség, akkor menni fog!! Egy barátnõm az orvosit fejezte be pici baba mellett!!! Úgyhogy hajrá!!!! :) A felelõsségtõl mindenki fél, ez természetes. De majd meglátod, hogy a világ legszebb dolga anyukának lenni!!!! Egy leírhatatlan csoda!!! Remélem mihamarabb részed lesz benne!!!!!Drukkolok!
Az egyik korábbi válaszoló vagyok. Azt még hozzátenném hogy én is úgy gondoltam elõször hogy majd tanulok suli mellett. Fel is vettek PhD-ra, most írtam meg nemrég a nyilkatkozatot hogy visszalépek mert csak jövõre tudok menni halasztani viszont egybõl nem lehet sajnos. Ha nem lépek vissza ugrik az ösztöndíj úgyhogy ez van. Én sem így terveztem, fél éves a babám, de nem bánom hogy így döntöttem, mert annyira cuki hogy imádok csak vele lenni és egész nap játszani, huncutkodni, nevetni... A suli meg ráér! De ha Te csak most kezdenéd a sulit és közben szülsz akkor már lehet halasztani (egyeteme válogatja de szerintem 1, 5 évet is akár). Szerintem ha anyagilag rendben vagytok akkor ne várjatok, ki tudja késõbb mi lesz. Szerintem sokan örülnének és gondolkodás nélkül vállalnának babát a ha olyan helyzetben lennétek mint ti.
Unokatestvérem viszonylag korán (20 évesen) teherbe esett, még nem volt dimplomája, épp a suli kellõs közepén tartott, +egy másik sulit levelezõn végzett (ez utóbbi elvileg laza lett volna). No õ rengeteget halasztott. Amit levelezõn végzett volna be sem fejezte, lemondott arról, a rendes suliját is vagy 5 évvel késõbb végezte el, nagyon nehezen. És mindezt úgy, hogy velük együtt lakik a nagymama. Szóval egyáltalán nem könnyû baba mellett tanulni.
09:32es vagyunk, tõlünk a nagyszülõk 130-120 kilométerre voltak, párommal egyéni tanrendesek voltunk, nekem már csak 2-3 vizsga és az államvizsga van hátra, és a suli kellõs közepén voltunk akkor kezdtük a 2.at mikor terhes lettem 20 évesen, nem lehetetlen megcsinálni, de nálunk a párom rengeteget besegített, besegít a házimunkába is és a bab körül is
A kérdező hozzászólása: Jobb lesz otthon megtárgyalni, hogy milyen segítségre számíthatnék:/ Az iskolát azért is tartom fontosnak, hogy legyen egy olyan fizetésem amibõl el tudom tartani egyedül is a kicsit ha ne adj isten úgy alakul az életem, hogy erre szükség lesz. Lehet, hogy én aggódom túl, de úgy érzem, hogy minden eshetõséget számításba kell vennem.

Anyukák Budapesten mennyibe kerül havi szinten az óvoda?

Legjobb válasz: Szerintem ez ovi függõ, meg, hogy járatod-e valami külön foglalkozásra. Én mindennel együtt kb 20000 ft-ot fizetek.

Szerintem ez ovi függõ, meg, hogy járatod-e valami külön foglalkozásra. Én mindennel együtt kb 20000 ft-ot fizetek.
csoportpénz havonta 700 ft évi 2000 ft irodaszer kaja napi 353 ft néha kell vinni gyümölcsöt
nálunk félévente 5000 ft a csoportpénz, 4000 ft színház (ez több alkalmas bérlet) havi 8000 a kaja hetente egyszer van gyümölcsnap + karácsony elõtt, anyáknapja elõtt van fényképezés (de ez nem kötelezõ) néha bábelõadás párszár ft
Nálunk kb. 7-8000 az ebéd havonta + 500 forint csoportpénz + havonta „tisztasági csomag” (egy 100-as zsepi, 2 vécépapír, kézmosóba folyadék) + naponta fejenként 1 gyümölcs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!