Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül gyermekelhelyezési (5 db)

Mennyibe kerül gyermekelhelyezés során az igazságügyi pszichológus szakértő?

Én az apa vagyok és az alperes. Feleségem volt a házasságtörő, ő költözött el, ő adta be a válókeresetet. Az első tárgyalás után ideiglenesen az anyánál lett elhelyezve 3,5 éves kislányom. Nem merülnék bele, hogy miért, viszont egyre jobban a pszichológus bevonását fontosnak tartanám a kislányom elhelyezése kapcsán. Félek én kérvényezni ilyet, mert nem szeretném ha rámenne a gatyám, már így is mindenemből kiforgatott az exem. A kérdésem, ahogy az a címből is kiderül, hogy mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat? Továbbá, hogy csak a gyermeket, vagy a szülőket is vizsgálják e ilyenkor. Remélem a szülőket is, mert legalább kiderülne az anya érzelmi sivársága, és kitörési dühei, mert az tuti, hogy nem stimmel nála valami. Tudom ilyenkor mindenki ezt mondja, de a gyermek hozzám való kötödése is meg lenne állapítva így. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Mindenbõl kiforgatott?! Ha -ha , ezt ma nem lehet! Egyre megy,kinél marad az a gyerek,egyik kutya, másik eb. Ha ezt igazán akarod, pénz-ékszer nem számít. Ha van olyan ár, amit sokallsz érte, akkor állj meg egy kicsit gondolkodni, biztos fontos neked az a gyerek?!(Pl. 20000 ft, na talán ennyit megér nekem a gyerekem, 100000, na ennyit azért mégsem, maradjon csak az anyjánál.?!)

Mindenbõl kiforgatott?! Ha -ha , ezt ma nem lehet! Egyre megy, kinél marad az a gyerek, egyik kutya, másik eb. Ha ezt igazán akarod, pénz-ékszer nem számít. Ha van olyan ár, amit sokallsz érte, akkor állj meg egy kicsit gondolkodni, biztos fontos neked az a gyerek?!(Pl. 20000 ft, na talán ennyit megér nekem a gyerekem, 100000, na ennyit azért mégsem, maradjon csak az anyjánál.?!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát szerintem ha a bíró rendeli el, akkor ingyenes. De remélem valaki tudja, és kiderül.
nekem teljesen ingyenes volt a szakertoi vizsgalat. Akkor ez most hogy van? Tenyleg nem ertem.
Bocsi, az elõzõ vagyok, érdemes kivárnod, hogy a bíróság rendelje ki, akkor kérheted, hogy fele-fele alapon menjen! Ha nem nagyon akarja a bíró/bírónõ magától, akkor kérd, de akkor esélyes, hogy az egészet fizeted, viszont ha nyersz, utólag kifizettetheted az "anyjával". Remélem segítettem.
Szia, nekem most márc. 17-én lesz a szakértõi vizsgálat. 160e ft most a díja. Tavaly 10ft-tal volt kevesebb ha jól tudom, ennyit emeltek rajta valamikor. Ez tuti, hogy ennyi!
hat ha jelezted, h igenyt tartasz te is a kislanyra, akkor lesz ilyen vizsgalat. Mennyi idos? Az enyem 3 eves volt, es mar akkor is egyedul kellett bemennie, nem lehetett ott szulo a vizsgalat alatt. Igen, a lenyeg, h neki a legjobb legyen, mas ilyenkor nem szamit.
A kérdező hozzászólása: Szia! Még csak ideiglenesen lett az anyánál elhelyezve. Most folyik a per. Hát remélem akkor a bíróság el fogja rendelni ezt a vizsgálatot. Ha esetleg nem az én elõnyömre dõlne el, már akkor is megérte, legalább tudnám, fõleg ha az eredmény nem téves, hogy jobb helyen van az anyjánál a kislányom. Bár mint írtam ezt nem így érzem, ráadásul én is nagyon szeretném õt felnevelni.
ha mar elhelyeztek a kislanyt az anyjanal, akkor ket ev mulva kerheted az ujravizsgalasat az ugynek. Ha mindketten szeretnetek a gyereket, akkor a birosag ker pszichologusi szakvizsgalatot, igy ingyenes. A szuloket, elettarsakat, tesokat is nezik es nagyon alapos jellemrajzot keszitenek, minden kiderul. Erdekes nagyon egyebkent. Egyertelmuen ki fog derulni, h a kislany kihez huz jobban, hol van nagyobb biztonsagban, melyikotokben bizik inkabb stb.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek! Remélem Te sem gondoltad komolyan amiket írtál!? Pénz kérdése lenne, hogy nálam helyezzék el a kislányomat? Én nem fogom megvenni. Még ügyvédre sem vagyok hajlandó költeni. Inkább azt a pénzt a kislányomra költöm. Ha az igazság gyõz, akkor nincs szükség ügyvédre. Ahol ügyvéd van, ott már hazugság is, és a törvény kihasználása, hogy megkerüljenek egy-egy fontosabb témát. Meg egyébként is, minek eladósodni, ha nálam lesz elhelyezve a gyermek akkor máris adósságok visszafizetéssel kezdjem, ha esetleg az anyánál akkor is.
Hát elég borsos ára van, ha jól emlékszem 200 ezer Ft. felett. De ha nehéz anyagi körülmények között élsz, kérhetsz költségmentességet. Írsz egy szívhez szóló levelet a bíróságnak. A szakértõi vizsgálaton - ha elrendeli a bíróság - vizsgálják az anyát, az apát, a gyermeket, illetve ha valamelyik szülõnek van élettársa, akkor õt is . Én élettársi státuszban vettem részt ilyen vizsgálaton. Leesett az állam, hogy milyen pontosan leírtak rólunk mindent. Érdekes volt.
Nem ingyenes kb 100 ezer ft. és az fizeti ki, aki veszt.

Gyermekelhelyezési perben általában mennyibe kerül az ügyvédi munkadíj, a tárgyaláson való megjelenés díja, ezen kívül van-e valami, amit kell fizetni az ügyben eljáró ügyvédnek, ha igen mit és mennyit?

Legjobb válasz: nekem 50.000 Ft+ áfát mondott egy ügyvéd + minden tárgyalás 20.000 Ft+ áfa. Használható válaszokat várnék, nem pedig hülyeséget. Mindenki tudja, hogy egy gyereket felnevelni nem 10000 Ft. Nem is ez volt a kérdés

A kérdező hozzászólása: nekem 50.000 Ft+ áfát mondott egy ügyvéd + minden tárgyalás 20.000 Ft+ áfa. Használható válaszokat várnék, nem pedig hülyeséget. Mindenki tudja, hogy egy gyereket felnevelni nem 10000 Ft. Nem is ez volt a kérdés
Nem tudom, de engem is érdekel a kérdés. Nincs egységes ügyvédi munkadíj, de abban biztos lehetsz hogy a gyereknevelés többe fog kerülni, mint a per.
Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya - szó szerint ezt tartalmazza az Ügyvédi Törvény. Akkor vajon mit is kérdezel? Nyilván ahány ház, annyi szokás, nincs fix díj.

Általában mennyit kér egy ügyvéd egy gyermekelhelyezési per során?

Nem tudom, hogy mi szerint kell fizetni, még nem adtam be semmit. Valószín?, hogy elég macerás lesz a dolog, mert nem valószín?, hogy lesz közös megegyezés, meg a sem biztos, hogy az apa egyáltalán eljön a tárgyalásra. Egy ügyvédnek tárgyalásonként kell fizetni? És kb. mennyit szoktak kérni?

Legjobb válasz: Ügyvéde válogatja, és persze attól is függ, hogy Bp. vagy nem. (20.000.-Ft-tól a csillagos égig) Általában egyösszegû megbízási díj van esetleg + a költségek.

Ügyvéde válogatja, és persze attól is függ, hogy Bp. vagy nem. (20.000.-Ft-tól a csillagos égig) Általában egyösszegû megbízási díj van esetleg + a költségek.
Én 15000, - -et fizettem. :( Egyedül.Az apa semmit nem tett bele!!!


Mennyibe kerül egy gyermekelhelyezési per?

Egyedülállóként szültem, de apasági nyilatkozat van. A gyerek apjával borzasztóan rossz a viszonyunk, nem is beszélünk egymással. Viszont amikor még úgy-ahogy szóbaálltunk, akkor a volt párom azzal fenyeget?zött, hogy gyermekelhelyezési pert indít. Szeretném ezzel megel?zni, a gyerek nálam van, de szeretném ha hivatalosan is nálam helyeznék el, és a gyerektartást is megállapítanák. Ez mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Lehet kérni költségmentességet (ehhez egy formanyomtatványt kell kérni a bíróságon) Amúgy ha jól tudom 20000 Ft körül mozog. Pesze ha ügyvédet fogatsz akkor neki is fizetni kell. Persze ügyvédet fogadni nem kötelözõ, meg szerintem nem is fontos. NAgyon jó ötlet, hogy akarsz hivatlos elhelyezési papírt, mert amíg nincs a kezedben ilyen ítélet akkor az apa bármikor elviheti a picit. Nem akarlak megijeszteni de munkahelyiártalom szól belõlem mert gyermekjóléti szolgálatnál dolgozom.

Lehet kérni költségmentességet (ehhez egy formanyomtatványt kell kérni a bíróságon) Amúgy ha jól tudom 20000 Ft körül mozog. Pesze ha ügyvédet fogatsz akkor neki is fizetni kell. Persze ügyvédet fogadni nem kötelözõ, meg szerintem nem is fontos. NAgyon jó ötlet, hogy akarsz hivatlos elhelyezési papírt, mert amíg nincs a kezedben ilyen ítélet akkor az apa bármikor elviheti a picit. Nem akarlak megijeszteni de munkahelyiártalom szól belõlem mert gyermekjóléti szolgálatnál dolgozom.

Mennyi idó alatt dönt a bíróság ideiglenes gyermekelhelyezés ügyben ha mindkét fél kéri az ideiglenes gyermekelhelyezést és közös háztartásban élnek?

Az els? tárgyalás csak szeptemberben lesz és nincs megegyezés,nincs kommunikáció és a gyerekek szenvednek a legjobban. Ha az anya próbálja nevelni akkor apához szaladnak aki most engedékeny annak ellenére hogy máskor szigorú volt.

Legjobb válasz: Mármint mindkét fél magának akarja? Vagy mindkettõ ugyanannál?

Mármint mindkét fél magának akarja? Vagy mindkettõ ugyanannál?
A kérdező hozzászólása: Igen mindkét fél magának akarja kedves válaszoló. Én az anya vagyok és mivel férjem kérte és rágalmazott , így kénytelen voltam megcáfolni a rágalmakat és én is kérni a gyerekeket.A férjemnek az a célja minél tovább maradjak a házban és legyek továbbra is cseléd ami eddig is így volt, csak most már papíron is azzal a külömbséggel.
Nyugalom ez az elsõ amirõl döntenek és álltalában az anya kapja gyerekeket kívéve ha nem tudnád öket hová vinni, vagy komoly gondjaid vanak az alkoholal, droggal, az elmeállapotodal, vagy ha van új párod aki bízonyithatóan erõszakos.
Ha az elsõ tárgyalás elõtt be lett adva az ideiglenes, akkor már az elsõ tárgyaláson foglalkozik vele a bíró. Ha viszont együtt éltek még akkor nem hoz döntést ideiglenes gyerekelhelyezés ügyében. Nálunk is így volt. Azt mondta hogy ha együtt élünk nincs értelme. Ha viszont valamelyik szülõ több éjszakát is külön tölt a közös lakóhelytõl, magyarul kevesebbet van a gyerekekkel és a másik fél bizonyítani tudja, akkor van esély. Aki viszont megkapta ideiglenesen az valószínû majd megkapja véglegesen is. El kell hogy keserítselek, de én végigjártam minden procedúrát ami a gyerekelhelyezést illeti. (2 és fél év) Egyáltalán nem biztos, hogy te mint anya vagy a nyerõ. Az apának 50% esélye van.
Elsõ válaszoló vagyok. Igen, természetesen az apának is ugyanannyi esélye van, hiszen ugyanannyi joga van a gyerekhez. Egyébként a tietek még jó helyzet: sokszor fordul elõ hogy valamelyik szülõ egyáltalán nem akarja a gyereket. Szóval: ha közös háztartásban éltek, akkot tök mindegy kinél helyezik el ideiglenesen, úgyis ti nevelitek. Egyébként az ideiglenesrõl szoktak dönteni már az elsõ tárgyaláson. A véglegeshez sok minden kell: tanúkat idézznek, bizonyítási eljárást folytatnak le... Ez attól függõen hogy hány tárgyalás lesz, eltarthat 1-2 hónaptól akár évekig is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat de mondjátok meg hogyan éljek így két évig ezt nem lehet bírni , õ elmehet mert mindig is uton volt a gyerekek sose kérdezik apa hová megy mert õ mindig dolgozik de én?mindig én voltam a gyerekekkel gondoskodni csak én tudok róluk.Nem azt mondom meg tud mindent csinálni ha akar de nem csinálja mert van aki megcsinálja.Ráadásul most minden hétvégén elviszi a gyerekeket , kisajátítja szinte .Nem az a gond hogy elviszi legalább õ foglalkozna velük , hanem a baráti társaságával mert ott nem kell a gyerekekkel foglalkozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!