Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül fogamzásgátló (136 db)

Mennyibe kerül fogamzásgátló felíratása magánorvosnál?

Először mennék.

Legjobb válasz: Nem magára a gyógyszerre gondoltam, hanem hogy mennyiért vizsgál meg, RENDESEN. Nem rám néz és felír valamit.

A kérdező hozzászólása: Nem magára a gyógyszerre gondoltam, hanem hogy mennyiért vizsgál meg, RENDESEN. Nem rám néz és felír valamit.
10-15 között.

Magán nőgyógyásznál mennyibe kerül fogamzásgátló tabletta felíratása, úgy, hogy már szedek egyet már egy éve, de most váltanom kell?

Legjobb válasz: Ha korábban jártál nála, akkor ingyenes. Ha olyan helyre mész, ahol még nem voltál, ott vizsgálat, regisztráció, és úgy írja fel. Valószínüleg elküld vérvételre is. Nekem 9 ezer volt az éves vizsgálat.

Ha korábban jártál nála, akkor ingyenes. Ha olyan helyre mész, ahol még nem voltál, ott vizsgálat, regisztráció, és úgy írja fel. Valószínüleg elküld vérvételre is. Nekem 9 ezer volt az éves vizsgálat.

Valaki próbálta már a fogamzásgátló implantátumot? Mennyivel jobb/rosszabb mint a tabletta? Kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Annyival jobb mint a tabletta, ogy nem kell figyelni a rendszeres bevételre. A fogamzásgátló hatású hormon-implantátum a bõr alá beültetésre kerülõ kisméretû, vékony, henger alakú „eszköz”. Általában a felkar bõre alá kerül beültetésre. Hogyan mûködik? Az implantátum etonogestrelt, egy szintetikus progeszteron hormont tartalmaz, amelyet folyamatosan ad le a véráramba. Hasonlóképp mûködik, mint a minipill (tehát csak progesztogén hormont tartalmaz). Megakadályozza a petesejt kiszabadulását a petefészekbõl, és megváltoztatja a méhnyak nyálkahártyájának állapotát, hogy a spermiumok ne tudjanak rajta áthatolni. Mennyire hatékony az implantátum? Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy mintegy 60.000 menstruációs ciklusra sem jutott egyetlen terhesség. Melyek az implantátum elõnyei? • három évig hatékony (ill. ameddig el nem távolítják esetleg korábban) • a termékenység a kivétele után hamar visszaáll • a teherbeesés ellen azonnali védelmet nyújt • segítségével megelõzhetõ a méhrák • nem zavarja a szexuális együttlétet • nem rontja a csontok sûrûségét, általános állapotát Melyek a hátrányai? • szabálytalan, pecsételõ vérzést okozhat • mellékhatása lehet a hosszabb ciklus, gyengébb ciklus, cikluskimaradás, mellfeszülés, súlygyarapodás, acne • behelyezése helyi tüneteket okozhat (feldörzsölõdés, bõrsérülés) • májbetegség, emlõrák, mélyvénás trombózis, ill. méhbõl eredõ - nem diagnosztizált vérzés esetén nem alkalmazható Hogyan alkalmazzák? A fogamzásgátló implantátumot a felkar bõre alá kell beültetni, (jobbkezeseknek a bal karra ill. fordítva), a menstruációs ciklus 1.-5. napja között. A behelyezést helyi érzéstelenítés mellett végzik, egy steril, cserélhetõ eszköz, ún. applikátor segítségével. Kontroll céljából 3 hónap után fel kell keresni az orvost. Ha valaki úgy dönt, hogy teherbe kíván esni, az orvos eltávolítja az implantátumot, és a ciklus rövidesen normalizálódik.

Annyival jobb mint a tabletta, ogy nem kell figyelni a rendszeres bevételre. A fogamzásgátló hatású hormon-implantátum a bõr alá beültetésre kerülõ kisméretû, vékony, henger alakú „eszköz”. Általában a felkar bõre alá kerül beültetésre. Hogyan mûködik? Az implantátum etonogestrelt, egy szintetikus progeszteron hormont tartalmaz, amelyet folyamatosan ad le a véráramba. Hasonlóképp mûködik, mint a minipill (tehát csak progesztogén hormont tartalmaz). Megakadályozza a petesejt kiszabadulását a petefészekbõl, és megváltoztatja a méhnyak nyálkahártyájának állapotát, hogy a spermiumok ne tudjanak rajta áthatolni. Mennyire hatékony az implantátum? Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy mintegy 60.000 menstruációs ciklusra sem jutott egyetlen terhesség. Melyek az implantátum elõnyei? • három évig hatékony (ill. ameddig el nem távolítják esetleg korábban) • a termékenység a kivétele után hamar visszaáll • a teherbeesés ellen azonnali védelmet nyújt • segítségével megelõzhetõ a méhrák • nem zavarja a szexuális együttlétet • nem rontja a csontok sûrûségét, általános állapotát Melyek a hátrányai? • szabálytalan, pecsételõ vérzést okozhat • mellékhatása lehet a hosszabb ciklus, gyengébb ciklus, cikluskimaradás, mellfeszülés, súlygyarapodás, acne • behelyezése helyi tüneteket okozhat (feldörzsölõdés, bõrsérülés) • májbetegség, emlõrák, mélyvénás trombózis, ill. méhbõl eredõ - nem diagnosztizált vérzés esetén nem alkalmazható Hogyan alkalmazzák? A fogamzásgátló implantátumot a felkar bõre alá kell beültetni, (jobbkezeseknek a bal karra ill. fordítva), a menstruációs ciklus 1.-5. napja között. A behelyezést helyi érzéstelenítés mellett végzik, egy steril, cserélhetõ eszköz, ún. applikátor segítségével. Kontroll céljából 3 hónap után fel kell keresni az orvost. Ha valaki úgy dönt, hogy teherbe kíván esni, az orvos eltávolítja az implantátumot, és a ciklus rövidesen normalizálódik.
fontos megjegyezni viszont, hogy volt pár jó nagy botrány abból, hogy egy csomó nõ teherbe esett, mert nem megfelelõen helyezték fel az implantátumot, és úgy nem védett de ha sikerül jól felhelyezni, akkor tényleg hat
Nekem ma ültették be, nem sokra rá elkezdtem szédülni, de eddig nincs bajom vele, kíváncsi vagyok, milyen lesz!

Komáromban melyik nőgyógyászt ajánljátok? Mennyiért lehet hozzá menni? Ki milyen fogamzásgátlót szed, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Csak az utolsó 2 kérdésre tudok válaszolni, messze lakom Komáromtól. A fogamzásgátlóm Gestomix, 3havi adag kb. 5000 Ft-ba kerül, bár attól függ melyik gyógyszertárban váltom ki, 4800 és 5100 közt mozog. Egyébként a gyógyszerrel meg vagyok elégedve, nincsenek menstruációs problémáim, és szinte órára pontosan megjön.

Csak az utolsó 2 kérdésre tudok válaszolni, messze lakom Komáromtól. A fogamzásgátlóm Gestomix, 3havi adag kb. 5000 Ft-ba kerül, bár attól függ melyik gyógyszertárban váltom ki, 4800 és 5100 közt mozog. Egyébként a gyógyszerrel meg vagyok elégedve, nincsenek menstruációs problémáim, és szinte órára pontosan megjön.
Szia! Én simán az Sztk-ba járok nõgyógyászhoz. Sajnos nincs sok idõm így épp aki rendel ahhoz. Mondjuk évente egyszer van rákszûrés a fogamzásgátló miatt egyébként csak íratni járok. Nekem a legszimpibb akivel pont múlt héten találkoztam a Lakos Vendel fõorvos, ha jól tudom tatai csak itt is rendel. Plusz a Vadászt ajánlom, ha még rendel. Igazából egyik sem gázos, inkább akkor foglalkoznék vele, ha terhesgondozásra járnék. Íg 3 havonta kihez megyek 3 percre tök mindegy. Amúgy Milligestet szedek kb 5800ft 3 hónapra. Eddig bevált, nagyon pontos a menstruációm.
Mozejkó doktor, de úgy emlékszem, hogy õ most elutazott, úgyhogy Eördög doktor! :)
A kérdező hozzászólása: és ha csak simán az sztk-ba megyek, akkor csak simán odamegyek amikor ráérek éppen, húzok sorszámot és kész?

Mi a véleményetek Nyíregyházán Dr. Pap Károlyról? És milyen vizsgálatokat végez egy fogamzásgátló felírásához? És hogy mennyibe kerül egy milyen vizsgálat?

Legjobb válasz: az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.

az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.

Ki milyen fogamzásgátló módszert használ tabletta helyett? És mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Óvszert. Márkája válogatja, hogy mennyibe kerül.

Óvszert. Márkája válogatja, hogy mennyibe kerül.
A pesszárium is jó, a nõgyógyász határozza meg a méretét és egy zselé segítségével lehet felhelyezni. Csak felrakni kellemetlen aktus elõtt 3-4 órával, viszont nagyon hatékony és ugyanúgy érezheted a partnered. Ára kb egy ezres körül van + zselé. Szerintem megéri.
en pharmatex termekeket hasznalok es pg/53 minimikroszkopot. bar sokan nem biznak a pharmatexben, meg sokat hallani pharmatex babakrol...nem tudom...en 4 eve hasznalom es soha nem volt belole problemam...en azert valasztottam ezt mert paromnak nincs szuksege igy ovszerre (bar soha nem sirankozott miatta)es nekem sem kell hormonalis bogyokkal tomni magamat amitol nekem szemely szerint annyira fajtak a melleim, nhogy nem tudtam hason fekudni...szoval nekem 2 honap eleg volt a fantasztikus bogyokbol...
oh arak: minimikroszkop, 2000 forint alatt van, s egy egesz eleten at tudod hasznalni pharmatex termekek 2000ft korul vannak azt hiszem a tampon van magasabb aron.
megszakításos + termékeny napok (ált.6-9 napot nevezzünk ki erre) gumi ami, havi 500-1000 Ft
Megszakítás..... 0 Ft
Méhspirál 7 év 10.000 Ft kb.99%-os biztonság (mint a legjobb tablettáknál), a maradék 1%-ra a doki garanciát vállal. Nincs feledékenység. Általában már szült nõknek teszik fel, de szülés elõtt is felrakják csak utána kell járni.
Ha nem gond, ha becsúszik a baba akkor a megszakítás a legolcsóbb, de tudd, itt a legnagyobb a rizikó, hogy terhes legyél. Szóval nem ajánlanám. Esetleg ott van még a hüvelygyûrû.

Debrecenben kb. mennyibe kerül a Volina fogamzásgátló?

Úgy hallottam, hogy változó, kis- és nagyvárosban...Debrecenben még nem vettem, de most muszáj lesz! Csak az árkülönbség érdekelne!

Legjobb válasz: a helyes kérdés inkább decemberbe mennyibe kerul :d akkor tuti drágább lesz az áremelkedések miatt de amugy nincs nagy árkulombség max pár száz forintos

a helyes kérdés inkább decemberbe mennyibe kerul :d akkor tuti drágább lesz az áremelkedések miatt de amugy nincs nagy árkulombség max pár száz forintos
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Decemberben...hát igen, biztos sokan kérnek fogamzásgátlót karácsonyra, és ezért vinnék fel az árát! :D:D
Debrecenben? Szerintem ugyanannyi mint pesten :D
én itt lakom és anya vette de asszem vmi 6200 vagy 6700 volt a 3 havi

Mennyibe kerül a fogamzásgátló? Mikor fogy el egy dobozzal? Havonta kell újat venni?

Legjobb válasz: attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.

attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.
Ez most egy komoly kérdés??

Milyen alacsony hormontartalmu fogamzásgátló tablettát szedtek, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Én Lindynette 20-at szedek, aminek állítólag nagyon kicsi a hormontartalma (még csak az elsõ levéllel szedtem be). Egyszerre 3 havi adagot váltottam ki (így írta fel a doki), így majdnem 7 ezer Ft-ot hagytam ott a gyógyszertárban. De végülis ha összeszámolod, majdnem annyiba kerül mintha mindig gumit veszel. :) (én legalábbis kiszámoltam, de ez persze attól is függ, mennyit vagy együtt a szerelmeddel.) De azt hiszem egy havi adagonként is fel lehet íratni! 20/L

Szia! Én Lindynette 20-at szedek, aminek állítólag nagyon kicsi a hormontartalma (még csak az elsõ levéllel szedtem be). Egyszerre 3 havi adagot váltottam ki (így írta fel a doki), így majdnem 7 ezer Ft-ot hagytam ott a gyógyszertárban. De végülis ha összeszámolod, majdnem annyiba kerül mintha mindig gumit veszel. :) (én legalábbis kiszámoltam, de ez persze attól is függ, mennyit vagy együtt a szerelmeddel.) De azt hiszem egy havi adagonként is fel lehet íratni! 20/L
Meliane- a 3 havi adag kb 6000, valamivel az alatt.
Igen, szinte minden gyógyszertárban más az ára a gyógyszereknek.
Utolsó elõttinek: Az hogy lehet, hogy én 6900-ért váltottam akkor ki a 3 havi Lindynettet? Van ahol olcsóbb?
gestomix 20... és 4900 körül szokott lenni :)
Hát én a Lyndinette 20-at 6000-ért váltottam 3 havi adagot, most Yadine-re váltottam az 7000 Ft
Elsõ válaszoló vagyok: Elvileg ha elmész dokihoz, akkor a neked legmegfelelõbbet írja fel, de akkor kérdezd meg ezt a másik gyógyszert, hátha olcsóbban megúszod! (Nekem sajna csak ezt ajánlották, mert durva menstruációs görcseim voltak, néha el is ájultam alatta, de ez most remélem segít. :) )
A kérdező hozzászólása: háát nálunk is ez van hogy többe kerül a gumi mint a 3 havi fogi ezért akarok váltani fogira, de valami olcsót keresek úgy kb. 5000-6000 Ft-ig.
Én egy régebbi fajtát szedek Tri-Regolt, de nekem semmi gondom vele és olcsó. 3 havi adag 3ezer. 8-9 éve szedem
A Milligest is alacsony hormontartalmu. 3havi adag: 5800ft, de 3honappal ezelött 5100körül volt (lehet hogy drágult, de lehet hogy csak a gyógyszertárakba mások az árak)

Olcsóbb fogamzásgátlót szeretnék szedni, mert a mostani (gracial) elég drága, a dokim meg persze mindig ezeket a nagyon drágákat ajánlja. Ti mit szedtek, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Mennyibe kerül a Gracial? Én Lindynette 20-at szedek, ez 5500-6000 körül van 3 hónapra. Nem hiszem, hogy ár és minõség között lenne összefüggés, kérdezz rá a dokinál, hogy nem írna-e fel mást. Egyébként meg vagy vele elégedve? Ha nincsenek mellékhatások, és bevált, nem nagyon kísérleteznék, nehogy a másik rosszabb legyen.

Szia! Én Mercilont szedek, s ennek a 3 havija 7500 körül van.
Én Dianne 35-öt szedek, de lassan már ez is utól éri a Gracialt árban:( Sajnos azt vettem észre kezdenek a tabik egységárra beállni.Spórolni ezen nem nagyon tudsz, de próbáld meg bevonni a partnert is a finanszírozásba. Már milyen az, hogy Te köteles vagy védekezni, a szervezetedet hormonokkal terhelni, benne meg fel sem merül, hogy esetleg ezért cserébe valamit adjon. Vagy védekezzetek gumival, aminek a beszerzését az emberedre bízhatnál.
Barátnõm fogamzásgátlóját teljes mértékig én fizetem. Õ pedig szedi, vizsgálatokra jár. Szóval még én sem veszem ki az 50%-os részem a dologból. Õ Belara-t szed, 5500-6000 Ft (gyógyszertáranként változó az ilyen ugye)
Én is Yadine, az 8000 Ft.
kerdezz ra a dokidnal, amikor nekem felirtak a Yadinet, akkor megkerdezte, hogy milyen arkategoria legyen, mondtam, hogy mindegy, csak jo legyen, ez sem olcso, de ezek szerint felirhatott volna olcsobbat is.
Az alacsony hormontartalmú, és így a korszerû fog.gátlóknak megkérik az árát. ott még sajnos nem tartunk, hogy finanszírozza a TB. persze vannak olcsóbbak is, de azok elavultak, magasabb hormontartalmúak. az orvosod pont ezért ajánlja a drágább szereket, mert neked akar jót. én Milligestet szedek, 5500 ft 3 havi adag.
IGaza van a kérdezõnek.Gondolom a(kérdezõ)sem arra gondolt hogy 5ft legyen hanem kicsit olcsobb, mert van és nem kell egybõl a legdrágábbat szedeni, fõleg ha nem teheti meg az ember. Szerintem is a Lindinette a legjobb
Barátod nem ajánlotta fel, hogy fizeti felét? Enyémnél ez volt az elsõ, de mondtam neki, inkább lepjen meg valamivel néha, és ne a fog.gátlómat fizesse :)
Mennyibe kerül a Gracial? Én Lindynette 20-at szedek, ez 5500-6000 körül van 3 hónapra. Nem hiszem, hogy ár és minõség között lenne összefüggés, kérdezz rá a dokinál, hogy nem írna-e fel mást. Egyébként meg vagy vele elégedve? Ha nincsenek mellékhatások, és bevált, nem nagyon kísérleteznék, nehogy a másik rosszabb legyen.
Szia! Én Mercilont szedek, a barátnõm viszont Cypromix-et(remélem jól írtam), az árban kb 3000 Ft körül van, és 3 havi!
(elõzõ vagyok) a gestomix a lyndinette 20 utángyártott változata, ugyanaz a hatóanyag meg minden, csak olcsóbb :) ( 3 havi 4800 körül van)
SZIIIA. GESTOMIX-ot szedek ami ha jól emlékszem 4800 körül van. :)
A kérdező hozzászólása: egyébként most váltottam ki, 6400 Ft volt a 3 havi adag.
A kérdező hozzászólása: most sajnos nincs munkája a páromnak, és ezért nem is várom el, h felezzük. eddig mindig így volt, volt olyan is, hogy az egészet õ fizette ki. beszéltem közben a nõgyógyászommal, és mondta, hogy nem ajánlja a váltást, mert nekem pl a hüvelygyûrû sem volt jó, ami pedig a legkisebb hormontartalommal bír. átgondoltam, és szerintem vállalok még egy melót, így már talán ki fogok jönni. köszönöm a segítséget mindenkinek, nagyon rendesek vagytok!
Sajnos a minõséget meg kell fizetni, én is ezt szedem (7200 volt legutóbb)! Van 3 hónapra 3000 -ért a tri-regol, de az nagyon sz*r!
A kérdező hozzászólása: egyetemista vagyok, mellette teljesen önellátó, és amikor havonta kb 3 ezret kell beosztanod magadra, keresem a megoldást, hogyan lehetne kicsit mérsékelni a kiadásokat!
Tri-Regolt szedek már több mint egy éve, nekem semmi bajom tõle, nem mondanám hogy szar. 3000 Ft 3 havi adag. De attól függetlenül szerintem sem jó ötlet egy már bevált gyógyszert cserélgetni, bár tudom hogy addig nyújtózik az ember amég a takarója ér...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!