Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül egy fogszabályzó (93 db)

Mennyibe kerül egy fogszabályzó (lent)?

egy 12-13 éves gyereknek/kamasznak kb mennyibe kerül a fogszabályzó? és ha most nincs rá pénzem,akkor 16-17 évesen is lehet csináltatni?

Legjobb válasz: Ez nagyon sok dologtól függ. Nem midegy, hogy csak éjszakai fogszabályzó kell neki, vagy mindenképpen állandó. Ha állandó, akkor alul-felül kell-e, illetve esztétikus lesz-e vagy sima fém. Nekem 10-13 évesen volt éjszakaim, rendesen helyretette a fogaimat, de 18 évesen elkezdtek nõni a bölcsességfogaim, és tönkretették a korábbi eredményt. 19 éves koromig kellett állandó fogszabályzó. Az árakról: Az éjszakait 2003-ben egy vidéki városban, magánban csináltattam. Csak föntre kellett, és így 20ezer ft volt, a havi kontroll pedig 2000 ft. Az állandót 2 éve készítették, szintén magánban, Budapesten. Alsó és felsõ is kellett. 100ezer volt darabja (ha esztétikus, akkor azt hiszem 150ezer, de nem tudom pontosan). A havi kontroll 4000 ft. Remélem, tudtam segíteni :)

Ez nagyon sok dologtól függ. Nem midegy, hogy csak éjszakai fogszabályzó kell neki, vagy mindenképpen állandó. Ha állandó, akkor alul-felül kell-e, illetve esztétikus lesz-e vagy sima fém. Nekem 10-13 évesen volt éjszakaim, rendesen helyretette a fogaimat, de 18 évesen elkezdtek nõni a bölcsességfogaim, és tönkretették a korábbi eredményt. 19 éves koromig kellett állandó fogszabályzó. Az árakról: Az éjszakait 2003-ben egy vidéki városban, magánban csináltattam. Csak föntre kellett, és így 20ezer ft volt, a havi kontroll pedig 2000 ft. Az állandót 2 éve készítették, szintén magánban, Budapesten. Alsó és felsõ is kellett. 100ezer volt darabja (ha esztétikus, akkor azt hiszem 150ezer, de nem tudom pontosan). A havi kontroll 4000 ft. Remélem, tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, sokat segítettél.

18 év alatt mennyibe kerül egy fogszabályzó és az mitõl függ? Milyen kedvezmények vannak/lehetnek rá?

A válaszokat elõre is köszönöm:)

Legjobb válasz: Nekem volt fogszabályzóm és csak rosszabb lett tõle a fogam. Egy jó tanács. Ne!

Nekem volt fogszabályzóm és csak rosszabb lett tõle a fogam. Egy jó tanács. Ne!

Mennyibe kerül egy fogszabályzó?

Olyat szeretnék, ami nem látszik, porcelán, vagy nem tudom mi a pontos neve. 18 év felett mennyibe kerül?

Legjobb válasz: A láthatatlan mennyibe kerül?

A kérdező hozzászólása: A láthatatlan mennyibe kerül?
Barátnõmnek 100 ezer körül volt... De õ egyesével vett bele nagyon drágán átlátszó köveket... Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: igen, köszönöm! nem tudjátok véletlenül, hogy hova kell menjek, hogy megcsinálják? a fogorvosomhoz?
Ha sok pénzed van (kb. 700 ezer körül a teljes kezelés), keress olyan szabályozó orvost, aki az Invisalign rendszerrel dolgozik. Ez egy (vagy két) teljesen átlátszó, szinte észrevehetetlen mûanyag ív, amit számítógéppel terveznek a lenyomatod alapján. Ez nincs felragasztva, kivehetõ, de legalább napi kb. 20 órán át használni kell. A számítógép kiszámítja a fogak mozgatásához való változtatást, legyártja az új szabályozókat, kb. minden hónapban kapsz újat. Ha jól tudom, 10-12 hónap a kezelés. Ha nem volt elég érthetõ, remek videókat nézhetsz róla a [email protected]
A kérdező hozzászólása: értem, de ez egy kicsit drága :) de azért köszönöm a választ
fogszabályozó szakorvost keress föl, SZTK-ban, vagy magánrendelõben. SZTK-ban csinálnak ilyet, 100-200 ezer között mozog, de nem tudom pontosan mennyi.


Átlagosan mennyibe kerül egy fogszabályzó?

Legjobb válasz: Én csak egy ismerõsöm példáját tudom leírni. Felnõtt lány,tehát elég sokáig tart a szabályzás.Olyan tapadókorongokat kért,amik átlátszóak: 170.000 ft.Elõtte panoráma röntgen:10.000,-Fogat is kellett húzni: 8.000/db.hetente kell járnia a dokihoz,hogy húzzon a szabályzóján: 3.000/alkalom.Iszonyatosan sok pénz,szerintem.Ja,és mivel más városba kell járnia,ezért a benzinköltség is még ehhez jön.

Én csak egy ismerõsöm példáját tudom leírni. Felnõtt lány, tehát elég sokáig tart a szabályzás.Olyan tapadókorongokat kért, amik átlátszóak: 170.000 ft.Elõtte panoráma röntgen:10.000, -Fogat is kellett húzni: 8.000/db.hetente kell járnia a dokihoz, hogy húzzon a szabályzóján: 3.000/alkalom.Iszonyatosan sok pénz, szerintem.Ja, és mivel más városba kell járnia, ezért a benzinköltség is még ehhez jön.
nekem 120 ezer volt pár éve alulra és felülre is, aztán utána az éjszakai 20ezer
A kérdező hozzászólása: köszi:) és 2. kommentezõtõl kérdezném h külön-külön 120.000 vagy egybe mind a 2?
2. vagyok : húha most kicsit hülyén érzem magam, de asszem, h. együtt a kettõ volt 120 :D és nekem nem kellett soha semmiért fizetnem, tehát mikor mentem húzásra, meg ilyenek, pedig magánorvos volt, és alapos, jó is. csak a fogszabályzókért fizettem a több év alatt, ameddig eltartott a procedúra. sztem ez így korrekt.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Mennyibe kerül egy fogszabályzó csak az alsó sorra?

Igazából elolvastam az ez elötti fogszabályzós kérdéseket, komplett fogszabályzós árakat, és borzasztó árak vannak. Igazából csak az alsó sorban, elöl 2-3 fogam elég ferde, és ez engem nagyon zavar. Nem lehetne megoldani hogy csak ezt a 2-3 fogat szabályozzák és akkor olcsóbb legyen? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A fogorvos is csak akkor tudja megmondani mit tud kezdeni a fogaiddal, ha már belenézett a szádba. Írd be a googlebe, hogy fogszabályozás vagy valami, aztán nézegesd a honlapokat, vannak árak. Úgy kilencven ezertõl másfél millióig igen sok lehetõség van, orvostól, helytõl, típustól stb függõen. Ezen kívül még van ahol fizetni kell a kezelési tervkészítéséért is, további költség lehet, ha húzni kell, hogy elférjenek, a kontrollok stb. Ezt majd akkor tudod meg, hogy mennyi mikor választottál egy-két orvost, belenéztek a szádba és mondtak valamit.

A fogorvos is csak akkor tudja megmondani mit tud kezdeni a fogaiddal, ha már belenézett a szádba. Írd be a googlebe, hogy fogszabályozás vagy valami, aztán nézegesd a honlapokat, vannak árak. Úgy kilencven ezertõl másfél millióig igen sok lehetõség van, orvostól, helytõl, típustól stb függõen. Ezen kívül még van ahol fizetni kell a kezelési tervkészítéséért is, további költség lehet, ha húzni kell, hogy elférjenek, a kontrollok stb. Ezt majd akkor tudod meg, hogy mennyi mikor választottál egy-két orvost, belenéztek a szádba és mondtak valamit.
nekem felsõ fogszabim van..az volt 35000 ft. Úgy tudom, hogy az alsó is ennyi, mert szükségem van nekem is alsóra..csak a kettõ együtt nagyon drága lett volna.Így az alsó majd késõbb kerül fel.
nekem alulra felülre 30 ezer volt! (úgy hogy 2 fogat kellett fekülrõl kihúzni) SZTK-ba olcsó és nekem nem volt vele semmi problémám. maszek orvosnál drága..
Ó igen, ha 18 éven aluli vagy menj sztk-ba. Nem ingyenes, de olcsóbb. Ha elmúltál 18 ott sincs rá támogatás.
én most voltam nem rég megérdeklõdni. rögzített 75000 FT

Mennyibe kerül egy fogszabályzó? (16/l)

közgyógyra lehet iratni? ha nem akkor 18 év alatt mennyibe kerül? Szerinted ciki a fogszabályzó? kell beutalót kérni a házifogorvostól egy városi fogorvoshoz vagy a házifogorvos is csinálhat fogszabályzót?

Legjobb válasz: Hacsak nem rendelkezik fogszabályozó szakvizsgával, akkor igen. Egyébként 100.000-300.000-ig, attól függ, hogy hol csinálják, és mennyire bonyolult. 18 év alatt az OEP támogatja. Mielõbb menj el fogszabályozásra, mert fél éven belül biztosan nem kapsz idõpontot. Ott kérdezd meg, hogy pontosan milyen anyagi vonzatai vannak a fogszabályozódnak.

Hacsak nem rendelkezik fogszabályozó szakvizsgával, akkor igen. Egyébként 100.000-300.000-ig, attól függ, hogy hol csinálják, és mennyire bonyolult. 18 év alatt az OEP támogatja. Mielõbb menj el fogszabályozásra, mert fél éven belül biztosan nem kapsz idõpontot. Ott kérdezd meg, hogy pontosan milyen anyagi vonzatai vannak a fogszabályozódnak.
A kérdező hozzászólása: kösszi szépen a kommenteket. Háát elégé nagy szükségem lenne rá, mivel az egyik fogom bejebb nõt a többinél, a többivel mondjuk akkora nagy baj nincs. Mielöbb elfogok menni egy fogorvoshoz. De ugye nem fognak semmit csinálni a fogammal? Mert hát nagyon félek a fogorvostól.
elsõ vagyok nyugi, nem kell félned :) elsõ alkalommal csak egy megbeszélés-egyeztetés lesz, szinte csak szóban, meg persze belenéznek a szádba de az nem fáj :D másodszor pedig mintát vesznek. ez nem túl kellemes, de kibírható egy gyurmaszerû valamire kell ráharapnod, rajtamarad a fogadon (elég szar íze van :S) 5 Perc múlva megszárad, és "letépik" a fogadról, bennemarad a lenyomata, ebbõl csinálnak majd gipszmintát hozzá. (tényleg kibírható :) )
én mindjárt 18 leszek (1 hónap) és csak most jöttem rá hogy kéne, ezért felgyorsítva kezelnek, és csak az elsõ készülékpárt támogatja így a OEP, utána már teljes áron lesz (viszont nincs vizitdíj, ha suliba jársz) egyébként nekem elõször a "házifogorvos" adott beutalót, amit a magánfogászaton egybõl kértek is!!

Mennyibe kerül egy fogszabályzó? (lent)

sima fémre gondoltam nemkell nekem semmi extra bele .. TB támogatással mennyi lenne.. ? amuy mi az a tb? mert irták sok helyen goggleba meg annyit adott h valami támogatás szval..:S SZTK-ba menjek vagy magándokihoz? kinél olcsóbb?? kösszzi 13/f

Legjobb válasz: sztk-ba menj ha olcsón akarod megúszni, de ott profi kezelésre ne számíts. Nekem azt hiszem anno(5 éve) 30ezer körül volt egy alsó és egy felsõ fogszabályozó. Jelenleg pedig magándokihoz járok (mivel újra kellett a régi silány munka miatt) és most 120ezer egy sima fém, csak az egyik oldalra. 24/f

sztk-ba menj ha olcsón akarod megúszni, de ott profi kezelésre ne számíts. Nekem azt hiszem anno(5 éve) 30ezer körül volt egy alsó és egy felsõ fogszabályozó. Jelenleg pedig magándokihoz járok (mivel újra kellett a régi silány munka miatt) és most 120ezer egy sima fém, csak az egyik oldalra. 24/f

Mennyibe kerül egy fogszabályzó 18 év alatt?

14 éves vagyok és egyetlen fogam nem áll úgy, ahogy kéne. Szóval csak felső kéne...(Budapesti vagyok) Mennyi lenne az? Úgy cakompakk?Nektek mennyi volt? És tudtok ajánlani megbízható fogszabályzó fogorvost? :)

Legjobb válasz: sajnos ez nagyon változó,nekem volt olyan hely ahol azt mondták hogy 150ezer,végól másik helyen 30-ért megcsinálták,de minden alkalommal amikor mentem hogy húzzanak rajta kértek egy ezrest(a címet nem mondom mivel gödöllõi,szerintem felesleges lenne utaznod:) )

sajnos ez nagyon változó, nekem volt olyan hely ahol azt mondták hogy 150ezer, végól másik helyen 30-ért megcsinálták, de minden alkalommal amikor mentem hogy húzzanak rajta kértek egy ezrest(a címet nem mondom mivel gödöllõi, szerintem felesleges lenne utaznod:) )
Szia! Én is 14 éves vagyok, nekem csak a felsõ fogsoromon van fogszabályzó. 18 éves korig a TB támogatja ezt szóval ne magánrendelésre menj mert úgy többe kerül. Valóban nem mindegy az orvos, nekem elõször nem ismerték fel a mély harapásom. :)
Nagyon változó, tesómnak 80 ezret mondtak itt az ország észak-keleti részben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Egyébként ha NEM magánrendelésre megyek, akkor nem kell valamilyen beutaló vagy ilyesmi? Csak simán idõpontot egyeztetünk, ? Vagy baromságot mondok? XD
De, kell beutaló, amit a körzeti SZTK-s fogorvosod ad miután leellenõrizte, hogy épek-e a fogaid.
Nekem egy hét múlva teszik fel felülre a fogszabályzot. Nekem TB-s támogatással 75 ezer forint volt..énis Budapesti vagyok és én a Hrim Pál Állkapocs Ortopédiara jarok vagy valami ilyesmi a neve:D am 15/L

Sztk-ban mennyibe kerül egy fogszabályzó felnőtteknek?

19 vagyok.. azt hallottam, hogy feln?tteknek nem lehet éjszakait kérni csak állandót.. ez igaz?

Legjobb válasz: Felnõtteknek már nem lenne hatásos a kivehetõ. Nem tudom pontosan,de gondolom min. 100E körül egy ív,mivel nincs rá TB támogatás.

Felnõtteknek már nem lenne hatásos a kivehetõ. Nem tudom pontosan, de gondolom min. 100E körül egy ív, mivel nincs rá TB támogatás.
A kérdező hozzászólása: az elég sok :(

Mennyibe kerül egy fogszabályzó szegeden? Többi lent

Mi a Hovorka Zsuzsanna doktornőhöz jelentkeztünk be. Bár mondjuk azt mondták, hogy majd küldik a levelet (2hónapja) és még semmi. Fogja küldeni egyáltalán? Még az érdekelne, hogy ő csinál színes fogszabályzót? Szeretném, ha olyan kis divatos színes bigyuszok lennének rajta. Ez mennyibe fájna a szüleimnek? Szerintem az alső és felső fogsoromra is kellene. De ha túl drága akkor természetesen csak felülre. Támogatja a TB? Sokat kér az orvos? stb. mindenre kíváncsi vagyok. 14/l

Legjobb válasz: Egy "átlagos", semmi kis divatos színes bigyuszok nélkül kb. 200 000 ft. Ha fölülre és alulra is kell.

Egy "átlagos", semmi kis divatos színes bigyuszok nélkül kb. 200 000 ft. Ha fölülre és alulra is kell.
Nekem volt 3 éve én Tichy doktor úrhoz jártam a Vasasszentpéter rendelõbe (nem tudom , hogy még mindig ott rendel-e) együtt az egész nekem ott 100e ft-ot ütött és maga a fogszabályzóm fém volt de a közte lévõ gumik mindig választhattam milyen színû legyen(sokszor hitték , hogy rózsaszín a fogszabályzóm)Természetesen utána kell éjjeli is ha leveszik a maradandót az már megint sok ezret jelent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!