Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül egy 70-80 (3 db)

Mennyibe kerül körülbelül egy 70-80 m2-es könnyűszerkezetes ház építtetése?

Csak egy körülbelüli összeget szeretnék tudni, hogy érdemes-e ajánlatot kérni, vagy maradjuk a "hagyományos" házépítési formánál.

Legjobb válasz: Hat-hét millió forintból megvan, bár ez nagyban függ a kivitelezõ cégtõl is. Én azonban mindenképpen a hagyományos megoldást javasolnám, bár az drágább, mert a könnyûszerkezetes nem szigetel olyan jól, mint pl. az Ytong tégla. Ráadául fúrni sem lehet a falra, tehát pl. konyhaszekrény felsõ részét nem tudod majd felrakni. A könnyûszerkezetes házat addig szokták ajánlani, amíg össze nem gyûlik a pénz egy "igazira".

Hat-hét millió forintból megvan, bár ez nagyban függ a kivitelezõ cégtõl is. Én azonban mindenképpen a hagyományos megoldást javasolnám, bár az drágább, mert a könnyûszerkezetes nem szigetel olyan jól, mint pl. az Ytong tégla. Ráadául fúrni sem lehet a falra, tehát pl. konyhaszekrény felsõ részét nem tudod majd felrakni. A könnyûszerkezetes házat addig szokták ajánlani, amíg össze nem gyûlik a pénz egy "igazira".
Csak pont a kérdésre nem írtam semmit. Nos, 4 évvel ezelõtt, a beköltözésig költöttem vidéken (korrekt vidéki mesterekkel) 126 nm-re (téglából) 12, 5 milliót. Jó a kert, meg a külsõ szinezés nincs kész, a garázs is várat magára! :-) Akkori számításaim szerint a favázas lett volna kb. 8 millió! Szerintem olyan 30-35%-al olcsóbb a könnyûszerkezetes.
Az elõzõhöz: A gyorsaság tényleg nem minden, mi március 1-én kezdtük a hagyományos téglával, és dec. 21-én költöztünk be!
A könnyûszerkezetes építés gyors, olcsó, jók a paraméterei (ha nem lopja ki belõle az anyagot a kivitelezõ), csak felénk nincs meg a hagyománya. Én faszerkezetesben gondolkodtam, de mindenki elvette a kedvemet, kezdve a bankoktól, (ahol nem akartak rá hitelt adni, csak valami nevetséges összeget) a biztosítõkig. Aztán maradt a porotherm, (mert a téglát mindenki elismeri) de ezt is le kellett szigetelni kívülrõl, mert keveselltem. Még valami: a 12, 5 mm-es gipszkarton fal (gipszkarton tiplivel) tiplinként 25 Kg-al terhelhetõ!
A környezetemben végül mindenkinek annyiból jött ki, mint egy hagyományos ház. Az meg, hogy elõbb készül el nem érv, mert ha pénzed van a hagyományos is roppant hamar kész van. Maximum két hónap eltérés lehet köztük.
Nah... azért vitatkoznék! Én ugyan nem vennék/építtetnék könnyûszerkezeteset! Hogy utólag gondolkodjam azon, h hoppá, ide szeretnék egy nagyobb képet feltenni, vagy bármi súlyosabb dolgot, és a fal miatt nem lehet??? Pfff! A szigetelésrõl nem is beszélve!
A második válaszoló vagyok: Az biztos, h sok múlik a kivitelezõn. Mi is kulcsrakészen kértük, végül a járólapozást-festést kivettük belõle és azt mi csináltuk. De egyébként mindent a kivitelezõ csinált és maximálisan meg voltunk elégedve velük és a munkájukkal! Igaz, naponta elmentük megnézni, h hogyan haladnak - de nem kimondottan ellenõrzési szándékkal, inkább csak kíváncsiságból...:) Szóval kivitelezõ-függõ a dolog! De uaígy járhatsz a tégla házzal is. Ha nem megbízható a kivitelezõ, ott is könnyen pórul jár az ember, aztán majd repednek a falak meg potyog a vakolat...
Én olyanban lakom, aminek az alja ytong, teteje könnyû... hááát, 30 fok van bent. 14 millió Ft volt, kb 7ben egyébként megállt, kivitelezõ készítette, nem voltunk jelen az építésnél. Azt hiszem, ez sokmindent elárul. Én azt mondom POROTHERM!!! Ebbõl én is menekülök, és körülöttem kb 50 család lakik ilyenben, szenvedünk. Bár ha te készíted, a szigetelést, az alábetonozást szakember segítségével te oldod meg, akkor az csak jobb lehet. És persze olcsóbb is. Szerintem egy 70-80 m2-es házat maximun 8-10bõl kihozhatsz, ha jól meg van építve!
A kérdező hozzászólása: igazság szerint még rosszat nem hallottam róla, viszont nem is ismerek olyat akinek ilyen háza lenne. a kivitelezõk meg persze mindig azt mondják hogy az övék a legjobb (a hagyományos lehúzza a könnyûszerkezeteset, és fordítva)
Vitatkoznék az elsõ válaszolóval, mert nekünk is könnyûszerkezetes házunk van. Tehát tapasztalatból mondom, h nincs semmi baj a szigetelésével! Sõt! Kiváló a szigetelése, télen nagyon gyorsan fel lehet fûteni és meg is tartja a meleget, nyáron pedig hûvös - természetesen, ha beengeded a meleget, akkor jó hogy átmelegszik. De uaúgy átmelegszik az ytongból épült ház is. A konyhaszekrény és bármi egyéb felszerelésével sincs gond. Amikor tervezitek a házat, úgyis tudjátok már, h hol a konyha, és akkor az építõnek meg kell mondani, h bizonyos helyeken tegyen még be erõsítést. Nyugi, kibírja a konyhaszekrényt! Sokan idegenkednek tõle, mert még nem annyira elterjedt Mo-on. De csak jó tapasztalataink vannak, úgyhogy bátran vállaljátok be! Ja, és persze olcsóbb és sokkal gyorsabban készen van, mint a tégla ház!
Ha jó minõségû könnyûszerkezetes házat építetsz, akkor számíthatsz a következõkre: -JOBB!!! hõszigetelés, mint a tégla -nincs szeméthatlom, nem kúrják szét a kertedet -az egyenes, az egyenes, a derékszög az derékszög -földrengésálló -tervezhetõ és tartható költségvetés (nincs eeecsúsztunk fõnök, kéne még egy kis péz:-) -tisztább, gyorsabb kivitelezés Van ismerõsöm, aki kanadai típusú, készházban lakik, árban jó volt, és nagyon elégedett. Amúgy képeket fel lehet tenni benne, amit meg kell gondolni az elején, az a falikredenc, de hát azt úgyse utólag rakosgatjuk ideoda. Ha valamelyik közmûvel gond van, nem kell vésni, sokkal könnyebben szerelhetõ. Szerintem a porotherm fölött eljárt az idõ, talán még az ytong, ami egy jó dolog a téglajellegû építkezésben, de én a könnyûszerkezetesre szavazok. Az alábbi weblapokon keresd a mûszaki kivitelezéseket, a falak szendvicsszerkezetét, mindent elárul http://www.dreamhomes.hu/ náluk 135e/nm a kulcsrakész. http://www.hartlhaus.hu/: "A szárazépítésnek köszönhetõen minimális a száradási igény, nincs nedvesség, minimális a penészesedés lehetõsége, egészséges, komfortos mindennapok A Hartl Haus-nál nem probléma egy kép vagy a konyhabútor felhelyezése a falra. A Hartl Haus kimagasló minõségû és terhelhetõség masszív gipszrostlapot használ: 55 kg/csavar (dûbellel). A Hartl Haus-al idõt takaríthat meg: a ház állítását követõen napokon belül lehet tapétázni, festeni. A falszerkezetünk egyenes, a derékszögek a Hartl Haus-nál tényleg derékszögek - ellenben a megszokott, hagyományos építkezéseknél, ahol legtöbbször problémás egy szekrény elhelyezése, vagy szemmel látható a sarkok egyenetlensége. Az építés folyamán nincs vésés, az elektromos áram helye már a gyárban elõkészítve, a helyszínen a falba már csak be kell húzni a vezetéket. Átadást követõen közösen óvjuk az Ön házát: használati útmutató átadása - mit, hogyan praktikus, mire figyeljen. " És itt a lényeg: http://www.anico-keszhazak.hu/kepek/cikkek/falrendszer.jpg

Mennyibe kerül felépíteni egy 70-80 nm. -es családi házat?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ. Úgy 30 milla, de lehet több is kevesebb is, inkább több:)

Sok mindentõl függ. Úgy 30 milla, de lehet több is kevesebb is, inkább több:)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk, ha a telek árát nem számoljuk bele...a legolcsóbb megoldás érdehelne, téglából.Ha van valaki aki mostanába épített, és fel tudja sorolni nekem, hogy milyen költégekkel jár.Gondolok én a közmûvesítésre, engedélyekre stb.
Max 20 milla! isoteq

Hogy és mennyibe kerül visszabetonozni egy lépcsőt? A lépcső 20 -20 centi magas 100 cm széles és 70 és 80 hosszú a két fok. Milyen betonnal lehet, és minél olcsóbban?

A kérdés a "hogy" az arra irányul, hogy ha mondjuk az alját sóderrel helyettesíteném mondjuk 10 centit hogy nem keljen annyi betont vennli az megfeel egy lépcsőnek avagy sem? Vagy megoldható- e az hogy egyben esetleg két- négy darabban a súly miatt kibontom és le vések annyit belőle hogy mint akár a téglát összebetonozom simára, mondjuk 2-3 centivel lejjeb helyezem vissza és a tetejét egységesre cementesebb betonnal? EZ A LÉPCSÕ nem "lebegő", tehát dombos a kert és a földön fekszik, csak a lejtő miatt kell hogy ne legyen olyan meredek a járda. Mit engedhetek meg ilyen esetben? (azért lenne fontos, mert nincs rá 30 000 Ft- nél nagyobb keret rá, de a csőtörést mindenféleképpen meg kell akadályoznom mielőbb.

Legjobb válasz: kültéri betonnak az én javaslatom, hogy minimum 10 cm vastag kell hogy legyen. Lehet, sõt javasolt a sóderágy aláteríteni, betömörítve. Javasolt még vasbetonháló vagy egyébb hulladék szálas vas belerakása.û Egyébként 30 ezerbõl bõven megoldható ekkora beton készítése. Mégha csak betont használsz akkor is kb. 0,3 m3 mnnyiségrõl beszélünk.

kültéri betonnak az én javaslatom, hogy minimum 10 cm vastag kell hogy legyen. Lehet, sõt javasolt a sóderágy aláteríteni, betömörítve. Javasolt még vasbetonháló vagy egyébb hulladék szálas vas belerakása.û Egyébként 30 ezerbõl bõven megoldható ekkora beton készítése. Mégha csak betont használsz akkor is kb. 0, 3 m3 mnnyiségrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: most hogy így írod hogy 0, 3 köbméter, utánaszámoltam és elszámoltam magam egy tizedessel:) rendben akkor az lesz, amit mondtál, csak én már azt hittem 3 köbméter ami meg 30 000 forint körül mozog:) legalábbis ahol én néztem az árakat. betonvasból hanyas? 05 ös elég? soder milyen vastagon, vagy ha 20 senti a beton akkor nem kell?
betonvasból célszerûbb a 8-as vastagság inkább. A sóderágy kb 10cm terítéssel majd ezt tömörítve célszerû, mert a fagyos idõben ez felveszi a mozgást, kevésbé fog az öntött beton elmozdulni vagy eltörni. Ha van utánfutód célszerûbb száraz (földnedves) készbetont venni, mint sódert meg cementet kevergetni. Ezzel amegoldással egységes lesz a beton minõsége. Természetesen a kész betont át kell keverni egy kevés vizzel hogy könnyebben eldolgozható legyen. Arra figyelj, hogy 8 cm-nél vékonyabb ne legyen sehol a beton. De apropó mindenképp betonozni akarsz? Mert leeht más megoldás is egyébként.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, attól függ mi az a másik megoldás? Érdekelne. Igazából tartós és olcsó legyen és járdának lesz tehát bírja a járkálást.
Én csak arra gondoltam, ha ez egy önálló lépcsõ ez akét fok akkor lehet járdalappal is kiváltani. Nem kell beton meg betonkeverõ. Egy kis kavicságy arra a járdalap és kész. Rövid idõ alatt körbenövi a gyep aztán stabilan áll. De nem ismerem a helyszínt ez csak egy ötlet volt.
A kérdező hozzászólása: Ja értem mire gondolsz, nem ez nem megoldható, én egységesebbre akarom, és adott a méret, mert úgy néz ki a hely, hogy van egy betonplacc, bejárati ajtó résznek, aztán abból megkezdõdik a lépcsõ, mindez persze majdnem közvetlen a kerítés mellett, az elsõ lépcsõfokba van betonozva a levezetõ pvc csõ ami körül ki kell szedni egy ásható méretett, sajnos egy fok kevés ezért kel kettõt, (mert ugye vizet kell szerelni, kell a hely és 1, 5 mélyen van ahova le kell ásni), és nem két fokos az egész lépcsõ, folytatódik egy 90-es résszel és még egy teraszosabb 110 x 130 és 30 vastag résszel. Az egyik oldalt a kerítés van a másik oldalt meg közvetlen a ház, egybe akarom betonozni vissza a házzal ahogy eddig is volt.
ok értem, ezért írtam, hogy nem ismerem a helyszínt ezért volt a javaslat.
A kérdező hozzászólása: Rendben és köszönöm a javaslatot, máshova jó lesz, mert tervezek egy elõ teraszt is. de egyenlõre a lépcsõ és a csõtörés a fontos:) És köszönöm a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!