Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül egy 100 m2-es (3 db)

Nagyságrendileg mennyibe kerül egy 100 m2-es lakás teljes újrafestetése különböző színekkel?

Anyagár és munkadíj is érdekel. Nyilván távolról nem lehet pontosan megmondani, de úgy kb sem vagyok képben. 50.000 vagy 500.000?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ, tapétázott-e a fal, vagy sima fal és glettelni kell, milyen fajta festéket szeretnél, kész színt, vagy kevertetni. Sokat számít az is , hogy ki fogja a munkát elvégezni, mert festõk között is vannak árkülönbségek.Nekünk 3 évvel ezelõtt kb: 70m2 kifestése, ennek a fele tapétázva volt így itt nem kellett a falat javítani, anyagköltséggel 180 ezer volt, a festéket színskálán keverték. Ennyit tudtam segíteni.

Sok mindentõl függ, tapétázott-e a fal, vagy sima fal és glettelni kell, milyen fajta festéket szeretnél, kész színt, vagy kevertetni. Sokat számít az is , hogy ki fogja a munkát elvégezni, mert festõk között is vannak árkülönbségek.Nekünk 3 évvel ezelõtt kb: 70m2 kifestése, ennek a fele tapétázva volt így itt nem kellett a falat javítani, anyagköltséggel 180 ezer volt, a festéket színskálán keverték. Ennyit tudtam segíteni.
200-250 ezer alatt nem nagyon úszod meg. De ha pontosabb képet akarsz, akkor nézd meg néhány festõ honlapját. Sokaknál van árlista, külön lebontva, mennyibe kerül egy m2-re a tapétaleszedés, glettelés, stb. Azok alapján már tudsz kalkulálni (ugye az se mindegy, hogy 2.5 vagy 5 méteres a belmagasság, megduplázza a költségeket).
A kérdező hozzászólása: 2, 5 belmagasság, fûrészporos tapétára kéne csak festeni.
Függ attól hogy milyen festéket veszel. Vehetsz gyárilag színezett festéket ha erõs színt szeretnél. Ha valami világosabbat akkor az olcsóbb fehér festéket be lehet színezni. A diszperziós festékek közt sokféle van. Függ még attól is hogy kivel csináltatod. A vállalkozók drágán dolgoznak, aki feketén csinálja az olcsóbban. Számolj úgy hogy a festés munkadíja kb 300ft/m2(értelem szerûen nem alapterület hanem falfelület). Van ennél olcsóbb is és drágább is. Azt mondod hogy 100m2 és 2, 5m belmagasság. De azt nem tudjuk hogy mennyi fal van... Így látatlanban szerintem ~250.000ft de ne lepõdj meg ha sima fehér festékkel se festik ki neked ennyiért.
Ha ez a helyzet, akkor szerintem egyszerûbb, ha magatok kifestitek. Egy jó minõségû hengerbe érdemes invesztálni, akkor szép lesz a végeredmény. 2-3 napos munka, és kb. 150 ezret spóroltok (ha úgy tetszik: kerestek) vele.

Mennyibe kerül kb egy 100 m2-es házat felépíteni munkásokkal együtt? Minimum árat kérek.

Valamint, ha veszek 1 telket ami építési telek, akkor mind1, hogy mikor építkezek rá? Tehát mondjuk 4-5 év múlva is lehet?

Legjobb válasz: 25 milla

25 milla
4 éven belül kell rá építeni. Ha nem fizetni kell néhány száz ezer ft-ot
Mi egy kis telekre (már nem emlékszem pontosan, mekkora volt, kb. ami megfelel egy négytagú családnak, pár gyümölcsfával és kis veteményeskerttel), rajta egy 80 m2- es házzal, 19 milliót kalkuláltunk ki. De ez akkor egy "olcsóbb", 5 milliós telek volt, mert még belterületbe csatolás elõtt állt. Ehhez tartozik, hogy sok rokoni segítséget, ismerõs, olcsó mestereket, és rengeteg saját munkát vettünk számításba. Ebbõl kiindulva, min. 20- 25 millióval érdemes számolni. Persze ez nagyrészt függ az építési telkek árától. Mi Bp közelében, ilyen szempontokból elég drága helyen lakunk.

Mennyibe kerül kb egy 100 m2-es ház felépítése?

Tudom, hogy ez igényekt?l függ, de úgy minden extra igény nélkül. Telek már van.

Legjobb válasz: Hasonló cipõben járunk, mint ti. Most tartunk a kivitelezõi árajánlatoknál. Hát, mit ne mondjak, kicsit padlót fogtam, és picit (de titkolom) kétségbe is estem. Drága, nagyon. Írj privátba, ha gondolod. Esetleg tudunk ötleteket cserélni. :)

Hasonló cipõben járunk, mint ti. Most tartunk a kivitelezõi árajánlatoknál. Hát, mit ne mondjak, kicsit padlót fogtam, és picit (de titkolom) kétségbe is estem. Drága, nagyon. Írj privátba, ha gondolod. Esetleg tudunk ötleteket cserélni. :)
Mi most építkezünk, már tetõ alatt van benne a nyílászárók. A költségvetés 13.5 millióról szól. 107 m2 tetõtérbeépítéssel. De mesterért nem kell(ett) fizetnünk, mert van kõmûves a családban.
Nézzétek meg a dreamhomes.hu honlapot, ott vannak kész tervek is. Ismerõsöm azt mondja, hogy 120e/m2 tud építeni könnyûszerkezetes házat. Tehát 12M lenne a 100m2. És a könnyûszerkezetes háznak nagyon minimális a rezsije.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!