Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül cserediáknak (4 db)

Kb mennyibe kerül egy angliai (londoni) cserediák program?

Minimum mennyi összeget (forintot) kéne ebbe belefektetni 1 évre? Drága?

Legjobb válasz: milliós nagyságrend, nézz szét EF-stb...London meg sajnos iszonyú drága :S :(

milliós nagyságrend, nézz szét EF-stb...London meg sajnos iszonyú drága :S :(
AFS.hu-n eltudtál volna menni egy évre kb 1.800.000 FT-ért assziszem, csak azabaj hogy már szerintem angliába nem lehet menni...amerika meg ( 2.300.000 ft)EZT JÓL ÁT KELL GONDOLNI :)
Vagyis hát eltudsz csak 18 év felett! http://www.afs.hu/18programok/display-program/?destination=1..

Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium: Érdekelne a cserediák program, hogy mennyibe kerül, melyik országokba mentek? ; Érdekel a tandíj, hogy lehetséges-e ösztöndíjat kérni, ha igen milyen átlagnak kell meglennie?

Legjobb válasz: 60 ezer forint félévente a tandíj. Minek adnának ösztöndíjat? Ha nincs pénzed, akkor nem mész fizetõs suliba, ennyi. Rengeteg jó iskola van. Egyébként idén 65 pontos központi volt a minimum, az alatt elutasítottak, és írják, hogy minimum 4,5-ös átlag kell. Eléggé elit iskola.

60 ezer forint félévente a tandíj. Minek adnának ösztöndíjat? Ha nincs pénzed, akkor nem mész fizetõs suliba, ennyi. Rengeteg jó iskola van. Egyébként idén 65 pontos központi volt a minimum, az alatt elutasítottak, és írják, hogy minimum 4, 5-ös átlag kell. Eléggé elit iskola.
hahaha na erre nagyon kivancsi vagyok hogy ki vagy:D mert en is aldasos voltam es most vettek fel a xantusba. mivel csak en megyek oda tippelhetsz ki vagyok:D de hogy te ki vagy nagyon erdekel:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát!:) Elsõ válaszolónak: Szerintem Te valamit nagyon rosszul tudsz, mivel összesen 53 pontnak kellett meglennie idén (25 magyar + 28 matek), ahhoz hogy behívjanak szóbelizni. Ezen az oldalon ott vannak az elutasítottak listája, ott ugyanez van írva: http://xantuski.hu/felvetel_a_kozepiskolaba/a_felvetelivel_k.. Egyébként nem azért kérdeztem rá az Ösztöndíj lehetõségére, mert nincs pénzem, hanem mert egyik tanáromnak a lánya ott tanult, és õ mondta, hogy van ilyen... Azt megtudnátok mondani, hány nyelvet lehet maximum tanulni?
Szia! Én a Xantusba járok, most leszek 10.-es. Ez valóban egy igen "elit" iskola de ezt ne úgy értsd, hogy mindenki sznob. Én bátran ajánlom ezt az iskolát akkor ha nem okoz gondot neked hogy itt tanulni kell, másként nem megy. 6 nyelv közül lehet választani: angol, német, spanyol, orosz, olasz, francia. Õszintén én élvezek ide járni, például 9. és 10.-ben visznek Operába 2x, MÜPÁ-ba 2x (iskola állja), na és persze a kirándulások, jók a tanárok, a büfés pedig egy BÛVÉSZ( nagyon szórakoztató), ja és a Gólyatábort nem szabad kihagyni. Személy szerint én egy remek sulinak tartom és remélem valamennyire hasznos volt amit írtam. :)
VAN ÖSZTÖNDÍJ! Minden évben minden évfolyamról az kap akinek a legjobb volt az átlaga meg aktív a sportban és a sulis dolgokban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nagyon sok hasznos információt írtál! :) A tanulással nincsenek problémáim, a suliban, ahova most járok (Áldás utcai Általános Iskola) elég magas a követelmény, és azzal sem lenne bajom, hogy a Xántus tele van gazdag gyerekekkel, mivel az Áldásba a Rózsadombi körzet leggazdagabb lakóinak gyerekei járnak. (:
A kérdező hozzászólása: Igen, a Hunfalvyról is sok jót hallottam... Sok ismerõsöm jár oda, a Külkereskedelmi Szakközépbe.. Köszi a javaslatot!
Nem én Hunfalvys vagyok/leszek.:D Állítólag ott is jó a nyelvtanítás , azért is jelentkeztem oda. Azért kérdeztem , hogy oda jelentkezel-e mert ha találkozok az oda járó ismerõsömmel akkor tõle ezeket meg tudom kérdezni. Vagy betelefonálsz a titkárságra és megkérdezed ezt.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt a sulit biztosan meg fogom jelölni a felvételinél. Igazából a lehetõ legjobb nyelvi képzésben szeretnék részesülni a középiskolában, és úgy hallottam, a Xántus ebbõl a szempontból jó, ezért szeretnék ide bejutni. Te Xántusos vagy?
oda szeretnél jelentkezni ?
Az én osztálytársam biztos , hogy nem 4, 5-ös átlaggal ment oda amúgy én is úgy tudom , hogy elit tehát ha nincs pénzed ne menj oda. Nekem csak a tehetõsebb ismerõseim mentek oda.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Akkor biztosan vannak közös ismerõseink. :) 8.c.-és voltál?

Mennyibe kerül ha cserediáknak szeretnék menni?

Szeretnék cserediáknak menni 1 évre vagy félévre pl. Angliába, Amerikába, Írországba vagy Kanadába. Kb. mennyibe kerül ez az alapítványoktól függ?en?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nagyon sok pénz kell ehhez. 1,5-2 millió forint!! Én valami pályázatot írnék a helyedben, és ha megnyered kapsz támogatást.

Szia! Sajnos nagyon sok pénz kell ehhez. 1, 5-2 millió forint!! Én valami pályázatot írnék a helyedben, és ha megnyered kapsz támogatást.
Milyen suliba jársz? Ha egyetemre, fõiskolára akkor az Erasmuson keresztül viszonylag könnyen megoldható, persze lehet, hogy pályázni kell, és kevés helyre sokan jelentkeznek. Meg kell keresni a tanszéki / kari / egyetemi külügyeseket.
Szia! en az USA-ban vagyok mert Angliaba dragabb lett volna mint 2millio. Arany Oroszlan Bp-i ceggel jottem 100%-ig megbizhato de sajna tanulmanyi utam vegosszege 2millio.
http://www.yfu.hu/yfu.htm Õk szerveznek gimis cserediákprogramokat, és ezen az oldalon minden infót megtalálsz. De elég drága, viszont van lehetõség ösztöndíjra.
Én a Rotary Diákcsere Programmal voltam, még évekkel ezelõtt. Itt olvashatsz róla: http://www.rotary.hu/digitalcity/hmpRightLeftMid.jsp?dom=AAA.. Szólj, ha van kérdésed, szívesen segítek.
sziasztok. engem is érdekel ez a téma, szeretnék egy évet amerikában tanulni, most 9.-es vagyok (0.). elég sok oldalt megnéztem, már evvel a témával kapcsolatban és ahogy mondtátok is nagyon drága, egyes helyeken 2 millió is akár. az ösztöndíjjal a teljes összeget állják, vagy csak egy részét? vagy hogyan? tanulmányi eredmény mennyire számít? (pl: kettõ 3-mas, 3 4-es (tesi, szorgalom benne) többi 5, angol 5 dicsérettel. ha valaki írt már ösztöndíjra pályázatot tudna segíteni, hogy mégis hogyan kezdjem el? köszönöm hogy végigolvastátok és a válaszokat. (:
A kérdező hozzászólása: Még középiskolába járok (gimnázium), de anyukám azt szeretné ha 11.-ben elmennék 1 évre cserediáknak.
ja es 11.evre jottem ki de tehetsz potvizsgat es mehetsz 12.-be de en inkabb leszek otthon meg1x 11.


Voltál már Németországban cserediák program keretein belül? Mennyi időre? Milyen családnál szállásoltak el? Könnyet szót értettél velük? Mekkora az esély, hogy nem valami közvetlen családhoz kerül az ember?

Német tanárom említette, hogy nyáron lehet menni Németországba és gondolkozok az ajánlaton. 10-12 nap, repül? és mindössze 30-40 ezer forint. Megérné. De mindig ott az emberben a félsz.

Legjobb válasz: Sosem felejtem el azt a pár napot:) Én egy orosz családhoz kerültem, ahol a srác az olyasmi volt, mit mondjak Barátok közt Barta Zsolt-Kertész Géza keverék...elvitt partyzni, lelépett, ott csöveztem egyedül...egyszer menekültünk rendõrök elöl, mert valamit csináltak a haverjaikkal. Ennek ellenére túléltem, és tök nagy élmény volt, így visszagondolva, szóval mindenképpen megéri szerintem, én egy nagyon rossz példa voltam, nem egy átlagos vendéglátóm volt, ennek ellenére élményként gondolok rá vissza, amúgy szerintem átlagban rendesek.

Sosem felejtem el azt a pár napot:) Én egy orosz családhoz kerültem, ahol a srác az olyasmi volt, mit mondjak Barátok közt Barta Zsolt-Kertész Géza keverék...elvitt partyzni, lelépett, ott csöveztem egyedül...egyszer menekültünk rendõrök elöl, mert valamit csináltak a haverjaikkal. Ennek ellenére túléltem, és tök nagy élmény volt, így visszagondolva, szóval mindenképpen megéri szerintem, én egy nagyon rossz példa voltam, nem egy átlagos vendéglátóm volt, ennek ellenére élményként gondolok rá vissza, amúgy szerintem átlagban rendesek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!