Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül baba (231 db)

Aki szült már a Debreceni klinikán leírná, hogy zajlik akár sima akár császáros (pl: egyből odaadják maszatosan vagy csak a vizsgálatok után)? Mennyibe kerül? Baba-mama szoba van vagy ahogy kérjük?

Legjobb válasz: Progis császárom volt tavaly.Megpuszilhattam,ahogy kivették,úgy maszatosan.Mennyibe kerül????MI??? Baba-mama szoba van.Tehát mindig veled a gyerkõc.

Progis császárom volt tavaly.Megpuszilhattam, ahogy kivették, úgy maszatosan.Mennyibe kerül????MI??? Baba-mama szoba van.Tehát mindig veled a gyerkõc.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül? = mennyit kérnek vagy adtatok a dokinak hazamenetkor?
fogadott dokim volt 50 ezret adtam ha nincs dokid, nem kérnek semmit
Nekem sima szülésem volt és úgy maszatosan a mellkasomra rakták. Aztán elvitték, megmosdatták, felöltöztették és adták is vissza. Elsõ éjszaka kivételével (akkor nagyon rosszul voltam) végig velem volt 24/24 órát. :) Imádtam!!! Ha nem akarsz többedmagaddal egy szobában lenni, akkor lehet kérni külön szobát, ha jól tudom 12.000, - Ft / éjszaka, de biztos találsz róla valami pontos infót a neten. Ügyeletes dokinál szültem és 30-at adtam neki, mivel amúgy õt szerettem volna felfogadni, de nem jött össze. :) Ha jól tudom, azért ha úgy érzed, hogy nem tudsz pihenni, vagy valami baj van, akkor oda tudod adni a csecsemõosztályra a babád, hogy ne legyen állandóan veled. Én nem bírtam volna egy percig sem, hogy nem nézegethetem. :)

Mennyibe kerül Baja és Bécs között a busz? Hányszor kell átszállni, vagy van olyan amin nem kell? Mikor indul Bajáról?

pl: minden hétköznap elérhető-e Baja-Bécs busszal?

Legjobb válasz: Reggel hatkor indul Bajáról és Brisbane-ben kell átszállni... :)

Reggel hatkor indul Bajáról és Brisbane-ben kell átszállni... :)
oO Ez Ausztrália kategória :D
Én közvetlen buszról még nem hallottam, pedig itt lakom (ez persze nem jelenti azt hogy nincs is). Viszont úgy mindennap elérhetõ, hogy Baja-Budapest-Bécs.

Mennyibe kerül baba fülbevaló kitiszíttatása szegeden?

Legjobb válasz: Mi a gond, hogy tisztíttatni akarod? Legjobb otthon egy kis fogkrémmel megmosni és gyönyörüen csillogni fog. Fertôtlenítésre pedig a köldökápoláshoz szükséges alkoholt használtuk, pár percre abba áztattam.

Mi a gond, hogy tisztíttatni akarod? Legjobb otthon egy kis fogkrémmel megmosni és gyönyörüen csillogni fog. Fertôtlenítésre pedig a köldökápoláshoz szükséges alkoholt használtuk, pár percre abba áztattam.
Ahogy az elsõ írta, fogkefére fogkrém, azzal megsikálom, csillog villog. Fertõtlenítéshez alkohol, pálinka vagy vodka is megteszi, kis stampos pohárba öntök, abba áztatom.
A kérdező hozzászólása: azért gondoltam tisztíttatni, mert még az én babafülbevalóm. akkor is elég, ha alkoholba áztatom?
igen elég.az ékszerész sem tenne másként...


Mitől függ, hogy egy főiskolán mennyibe kerül egy félév? Azért kérdem, mert 2012 első féléve 132. 000Ft. -ba, 2013. első féléve 155. 000Ft-ba 2013 második féléve pedig 120. 000 Ft-ba fog kerülni (került). Miért vannak ekkora különbségek?

Az egyik Kecskeméti főiskoláról volna szó. Ha bármit tudnátok segíteni, hogy ez tisztázódjon előttem azt megköszönném.

Legjobb válasz: Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Ha költségtérítéses képzésre vesznek fel valakit, amikor elsõbe beiratkozik kötnek vele egy képzési szerzõdést (nem azonos a hallgatói szerzõdéssel!!) A képzési szerzõdésben van rögzítve hogy a költségtérítés mértéke a képzés ideje alatt mennyivel emelhetõ, mennyivel emelkedhet maximum. Mivel itt egyenrangú szerzõdõ fél a leendõ diák, és az oktatási intézmény, a diák eldöntheti ilyen feltételek mellett beiratkozik-e. Ez szerintem nagyon fontos hogy mi áll a szerzõdésben, hiszen elõre tervezhetem, hogy én azon az adott áron agy max az emelt áron képes vagyok e kifizetni a tandíjat. Csökkenteni meg csökkenthetik a tandíjat kötöttség nélkül, attól függ az adott sulinak mennyire kell a diák. Azzal is vonzóvá teszik a szakot, hogy olcsó vagy olcsóbb a tandíj mint másik konkurens fõiskolán.

Mennyibe kerül az OTP-nél a kontroll sms? Ha utalás érkezik a számlámra, akkor a bank küld sms-ben egy értesítőt. Ennek mennyi a díja?

Legjobb válasz: A hirdetményben benne van, az aktuális hirdetményeket megtalálod a bank honlapján. Nekem sima lakossági folyószámla van minden extra nélkül, ebben 21Ft, nem tudom más csomagban más összegbe kerül-e.

A hirdetményben benne van, az aktuális hirdetményeket megtalálod a bank honlapján. Nekem sima lakossági folyószámla van minden extra nélkül, ebben 21Ft, nem tudom más csomagban más összegbe kerül-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De összekerestem mindent és nem találom. Egyébként sima lakossági számlám van, netbankkal, magánszemély vagyok.

Ki kért már "beutazási engedélyt" az USA-ba? Hogy működik? Mennyi idő? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ingyenes, ha "szerencséd" van, akkor azonnal kapsz rá engedélyt, ha nincs "szerencséd", akkor 72 órán belül kapod meg a választ. Az, hogy hogyan mûködik? :) Ki kell tölteni egy ûrlapot teljes részleteiben, válaszolni a kérdésekre, és elküldeni. Ekkor a rendszer feldolgozza a kapott adatokat és ad egy választ, vagy ha szükséges az "emberi beavatkozás", akkor közli, hogy az adatok feldolgozása 72 órán belül megtörténik. Nem ajánlott az USA-ba utazni úgy, hogy az elmúlt öt évben volt elutasított vízumkérelmed. Ekkor esélyes, hogy a belépést megtagadják. Ha tiszta lappal indulsz, akkor jó eséllyel be is engednek.

Ingyenes, ha "szerencséd" van, akkor azonnal kapsz rá engedélyt, ha nincs "szerencséd", akkor 72 órán belül kapod meg a választ. Az, hogy hogyan mûködik? :) Ki kell tölteni egy ûrlapot teljes részleteiben, válaszolni a kérdésekre, és elküldeni. Ekkor a rendszer feldolgozza a kapott adatokat és ad egy választ, vagy ha szükséges az "emberi beavatkozás", akkor közli, hogy az adatok feldolgozása 72 órán belül megtörténik. Nem ajánlott az USA-ba utazni úgy, hogy az elmúlt öt évben volt elutasított vízumkérelmed. Ekkor esélyes, hogy a belépést megtagadják. Ha tiszta lappal indulsz, akkor jó eséllyel be is engednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
Röviden: menj fel a magyar Külügyminisztérium honlapjára és ott keresgélj. Mindent leirnak érthetõen. A kérelmet un. ESTA formanyomtatványt igy neten át elektronikusan is kitöltheted és tényleg igy van hogy 3 napon belül ebirálják. Nem kell beadnod ha van érvényes vizumod amcsiba. Ez az egész procedúra csak akkor kell, ha nincs vizumod. A vizummentesség bevezetése után vezették be ezt a magyarok számára, hogy azért mégis legyen egy kis kontroll a beutazni kivánók felett. Remélem tudtam segiteni és korrekt választ adtam a tények tekintetében.
http://esta.cbp.dhs.gov oldalon kell jeletkezni, nekem azonnal kiírta, hogy megkaptam az engedélyt, és a hivatkozási számot.
A kérdező hozzászólása: Ennek az engedélynek van lejárati ideje? augusztusban szeretnék utazni. Mikor érdemes megkérni?

Egy játék hegedű tokkal együtt 770 ft-ba kerül. A játék hegedű vonóval együtt 810 ft-ba kerül. A tok és a vonó együttes ára 220 ft. Mennyibe kerül a játék hegedű tokkal és vonóval együtt?

Legjobb válasz: Az egyenletrendszer: h+t=770 h+v=810 t+v=220 összeadva 2h+2t+2v=770+810+220=1800 2-vel osztva h+t+v=900 ebbõl egyenként levonva az egyenleteket kapjuk az árakat.

Az egyenletrendszer: h+t=770 h+v=810 t+v=220 összeadva 2h+2t+2v=770+810+220=1800 2-vel osztva h+t+v=900 ebbõl egyenként levonva az egyenleteket kapjuk az árakat.
Elmegyek a boltba, megveszem a hegedût tokkal 770 Ft-ért. Éppen fordulnék ki az üzletbõl, amikor rájövök, hogy vonó is kéne (a tok nem annyira fontos). VISSZAADOM A KERESKEDÕNEK A TOKOT, Õ ODAADJA A VONÓT, ÉS ÉN RÁFIZETEK MÉG negyven forintot (ugye 770 + 40 pont megvan a 810). Szóval, ebbõl az látszik, hogy a VONÓ ÉPP 40 FT-TAL KERÜL TÖBBE A VONÓNÁL. Idáig eljutva, most jön a harmadik támpont a feladatban: , , A tok és a vonó együttes ára 220 ft''. Elképzelem a tokot és a vonót egymás mellett feküdni. Mivel a vonó 40 Ft-tal drágább a toknál, kissé bedrogozott képzeletvilággal úgy is elképzelhetem az egymás mellett fekvõ tokot és vonót, hogy a vonó helyébe egy (másik) tokot látok, amire még rá van ragasztva negyven forint (végülis jogosan, hiszen bármikor becserélhetnék egy ilyet ragasztmányt egy igazi vonóra a kereskedõnél). Szóval az együtt 220 Ftba kerülõ tokot és vonót úgy is elképzelhetem, mint két tokot és 40 Ft-ot. Szóval két tok és negyven forint kerül összesen 220 Ftba. Ezt úgy is elképzelhetem (valamivel életszerûbben), hogy bemegyek a kereskedõhöz, adok neki 220 Ft-ot, õ ad érte egy tokot és egy vonót (ahogy a feladat állította a harmadik állításban). Én meg a vonót visszaadom a kereskedõnek, és becserélem nála egy másik tokra, és a kereskedõ visszaad még 40 Ft-ot (emlékezzünk, a második állítás szerint a tok 40 Ft-tal olcsóbb a vonónál). Végül tehát a 220 Ft-ból kaptunk két tokot, és visszakaptunk 40 Ft-ot. Tehát a két tok 180 Ft-ba került, így egy tok ára 90 Ft. A vonó meg 40Ft-tal drágábbbb a toknál, tehát az meg 130 Ft-ba kerül. Ellenõrzés: 130 - 90 = 40 130 + 90 = 220 Ja a hegedût elfelejtettem, de az most már gyorsan megvan: , , Egy játék hegedû tokkal együtt 770 Ft-ba kerül'' Szóval a hegedû a 90 Ft-os tokkal együtt 770 Ft, tehát a hegedû önmagában 680 Ft.
Most látom csak a kérdés csak a hegedû-tok-vonó EGYÜTTES ára volt, az árakat külön-külön a feladat nem is kérdezi. Ekkor az elsõ Válaszoló megoldása jobb, mint az enyém, mert , , takarékosabb'', ezért szebb is.
Az egyes árak kiszámítására is szebb az Elsõ megoldása, mint az enyém. Úgy látszik, erre a feladattípusra az a tömör megoldás.
Igen, de a te megoldásod olvasmányosabb, szövegbe ágyazott, így érthetõbb, mint az én egyenleteim.
Valószínûleg a Tiéd is szövegbe ágyazható, úgy hogy egyszerû fizikai vagy köznapi jelenségekhez köthetõ legyen. Az asszociativitás (hallgatólagos) kihasználása például általában jól modellezhetõ fizikai tárgyak átcsoportosításával. Azon gondolkodtam még, hogy miért is tudott tömörebb lenni a Te megoldásod. Valószínûleg azért, mert jól hasznosít egy plusz információt a feladatból: nevezetesen a feladatban megbúvó SZIMMETRIÁT. Ha nem volna szimmetrikus a példa, az enyém is jó lenne, de ennek a (rejtett) pluszinformációnak a kihasználását kár volt kihagynom. Nem tudtam, hogy a szimmetria érzékelése ennyire része az algebrának, bár Fried Ervin írt errõl valamit a könyvében, csak azt nem értettem pontosan.

Mennyibe kerük a McDonald's-ba egy Big Mack szendvics?

Legjobb válasz: A Big Mac 870Ft-ba kerül a McChicken 860Ft-ba.

A Big Mac 870Ft-ba kerül a McChicken 860Ft-ba.
870 ért vettem legutóbb, de remélem Makkot nem látott!
ebbe a témakörbe úgy kellett volna kérdezned hogy Big Makk
szerintem kizárt hogy 300.....én egy hónapja 800 ért kaptam....a másik szerintem 550
Hát ha arra kell, amire én gondolok, próbáld inkább az almás pitét. AZ jobban bevált:DD
Kérsz bele "virslit" is? :D
Kérdezõ! Menj el és kérdezd meg. ;)
:DDDD Rég nevettem ilyen jót :) )
300 ft
A kérdező hozzászólása: jogos :D és egy McChicken? :D
900ért is ettem már Big Mac-et. Pesten belvárosban, Siófokon drága a Meki, távolabbi kisvárosokban olcsóbb. De biztos nem 300, ha valahol mégis annyi, megyek oda enni :D
3500*1.25=4375 3500-3500*0.1=3150
4350 3150
4375
Ha az árat felemelik akkor 3500/100*125 = 4375, viszont a második kérdésnél számomra nem világos, hogy az eredeti árat csökkentjük 10%-kal vagy az új árat? Ha az eredetit, akkor 3500/100*90 = 3150 Ha az újat, akkor 4375/100*90 = 3937, 5
Látom sok itt a leendõ kereskedõ.

Ha rendszeres átutalást kérek a CIB Bank-tól, bankon belül, akkor az mennyibe kerül havonta?

Cib számláról Cib számlára. Havi 3000 Ft-nyi összegr?l van szó.

Legjobb válasz: 50 Ft/ utalás

50 Ft/ utalás
most és ingyen válaszolnak neked az online felületen de amúgy baromi megterhelõ lenne, ha megnéznéd a kondíciós listában a legmagasabb összeget...
A kérdező hozzászólása: Ja, és jelenleg semmilyen RÉGI papírt nem találunk... Amúgy mindent minden hónapban lefûzök, csak ezeket a régi mappákat most jól elraktam... :-(
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez megoldás, csak MOST és INGYEN szerettem volna tudni. Nem is gondoltam, hogy díjcsomagonként ennyire változó... Igen, az Inter- Európával. :-) Meg az is megoldás, ha bemegyek és megkérdezem. :-) Köszönöm az eddigi hozzászólásaidat. Szép napot.
ha az inter-europával kötöttél még annak idején szerzõdést, akkor a tulajdonosváltáskor értesítettek az új csomagodról amúgy meg felhívod a telefonszámukat vagy az internetes felületükön megkérdezed a számlaszámod alapján, hogy milyen csomagban vagy
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nem velük kötöttünk szerzõdést, hanem felvásárolták a bankot, akinél voltunk. A havi számlán nincs megjelölve a számlacsomag. Nagyon jó, amit linkeltél, köszi! (Sajnos ebbõl sem tudom kikövetkeztetni a sz.csomagot, de sokkal elõrébb vagyok.)
A kérdező hozzászólása: SAJNOS NEM TUDOM MEGNÉZNI, DE 50 FT-OT MEGÉR. VAN, HOGY SOKKAL TÖBBET KELL FIZETNI?
amúgy számlacsomag függõ, a kondíciós listában megtalálod
A kérdező hozzászólása: Már rég megnéztem, de mint már írtam nem tudom melyik csomagban vagyok, így a pontos választ nem tudom meg, de legalább láttam, h milyen árak vannak... "Nagyon jó, amit linkeltél, köszi! (Sajnos ebbõl sem tudom kikövetkeztetni a sz.csomagot, de sokkal elõrébb vagyok.)"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!