Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül akvárium fenntartása (3 db)

Mennyibe kerül egy akvárium fenntartása havonta?

Legjobb válasz: Ez sokmindentõl függ, a legfontosabb szempontok: mennyi halad van, mennyi a szobában az átlaghõmérséklet (azaz milyen gyakran kell fûteni az akvárium vizét), milyen gyakran cserélsz vizet, stb. Az akvárium berendezéseinek havi átlagfogyasztását olyan 5-7 ezer Ft-ra tenném. Emellett ott van még az etetés, ami összességében nem kerül sokba (max. párezer Ft). Ha lehetõséged van rá, hogy ingyen muslincát, szúnyoglárvát, stb.-t adj a halaidnak, ezen lehet spórolni.

Ez sokmindentõl függ, a legfontosabb szempontok: mennyi halad van, mennyi a szobában az átlaghõmérséklet (azaz milyen gyakran kell fûteni az akvárium vizét), milyen gyakran cserélsz vizet, stb. Az akvárium berendezéseinek havi átlagfogyasztását olyan 5-7 ezer Ft-ra tenném. Emellett ott van még az etetés, ami összességében nem kerül sokba (max. párezer Ft). Ha lehetõséged van rá, hogy ingyen muslincát, szúnyoglárvát, stb.-t adj a halaidnak, ezen lehet spórolni.
Ha hetente kell cserélned a vizet és sokat ég a világítás+szûrõ hát 20liter kb 7000-8000 30liter kb 10000-12000 80liter jó 15-20ezer forint.
Számold ki! http://ugyfelkapu.elmu.hu/aramdij_kalkulator Ha nehéz lenne a havi fogyasztás kiszámítása, segítek: kiszámolod a berendezések fogyasztásának összegét, átszámítok kW-ba - leosztod ezerrel, egy alatti számot kell hogy kapj ( nekem pl 0, 13 kW 130 wattos fogyasztással ). Ezt megszorzod mondjuk 672-vel - ennyi órából áll egy 30 napos hónap - és megkaptad a havi fogyasztást kWh-ban. A többi már egyénfüggõ, hol hogyan fizetik az áramot, milyen mérõ ( meg áramlopó :D ) berendezés van stb.
Hülye vagyok, négy hetes fogyasztást írtam be, 30 napos fogyasztást 720-as szorzóval számolsz! Bocs!

Mennyibe kerül egy 112l akvárium fenntartási költsége havi szinten milyen halakat tehetek bele pl. : guppi, neonhal?

Szeretnék vásárolni egy akváriumot , és érdekelne egy alap 112l akvárium költsége kisebbet nem akarok (ennyi halnak elegend? akváriumban mennyi a havi etetési költség, milyen asztalra van szükség ami elbírja vagy nem reped el az akvárium stb.), mert már olvastam, hogy azok nem igazán jók a halaknak, olcsó és megbízható akváriumos oldalakat, ha tudna valaki belinkelni azt is el?re megköszönném, és köszi a válaszokat. Még egy dolgot szeretnék megkérdezni mennyire zajos az akvárium sz?r?je este lehet t?le aludni?

Legjobb válasz: Nem kerül sokba az etetés, egy átlagos nagy dobozzal nekem 2 hónap esetleg több. Eléggé zajos, de nem vészes, megszokod. Estére ki is kapcsolhatod ha akarod, nem kell mindig mennie meg ott vannak a növények is. Engem a gép se zavar, az lenne fura ha úgy aludnék, hogy semmi zaj nincs.

Nem kerül sokba az etetés, egy átlagos nagy dobozzal nekem 2 hónap esetleg több. Eléggé zajos, de nem vészes, megszokod. Estére ki is kapcsolhatod ha akarod, nem kell mindig mennie meg ott vannak a növények is. Engem a gép se zavar, az lenne fura ha úgy aludnék, hogy semmi zaj nincs.
A legfontosabb szabály hogy 24 órában SOHA ne kapcsold ki!!A szûrõnek mindig mennie kell!!És ha jó minõségû akkor nem zajos.Leginkább a légpumpákra jellemzõ az hogy berregõ zajt keltenek, amitõl nem lehet aludni, de erre nincs szükség ha a szûrõt úgy helyezed el, hogy fodrozza a víz felszínét.
Ja, és halakból pedig kezdésnek inkább kis testû könnyen tartható lazacokból, márnákból, vagy razbórákból kéne vagy 2-3 csapat (inkább kevesebb fajta, és nagyobb egyedszám) harcsákkal, aljzatlakókkal, esetleg 1-2 nagyobb hallal (harcsák, gurámik) kiegészítve. Sok variáció létezik, itt tudsz válogatni, melyiknek tudnád kielégíteni az igényeit, és azokból egy összeférhetõ csapatot összeválogatni: http://diszhal.info/ Az alapok nélkül pedig vásárolni se kezdj el, mert csúnyán mellé foghatsz! Regisztrálás után itt el tudsz olvasni pár hasznos cikket, (5 ajándék ebook új tagoknak) http://www.akvarista.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Van otthon 3 db asztal az egyik vas a fedõlap olyan 2cm vastag bútorlap magassága 55-60cm a másik teljesen fából készült a teteje szintén 2 cm csak az kb. 1 méter magas, a 3. asztal 80 cm magas 4, 5 cm vastag dupla bútorlapból készült és ez is teljesen fa és kb. 80 cm magas melyik lenne jó vagy egyik sem?Vagy venni kellene egy 4-et, amit a neten néztem azok sem tûnnek erõsebbnek.
A szûrõ egyáltalán nem hangos (szinte hangtalan), max a légpumpa és az esõztetõ (ha vízszint felett van a kinyomóág). Itt pl. 42.000 szettben Eheim Classic külsõ szûrõvel, automata fûtõvel, mûanyag tetõvel, világítással (2*18 watt). http://www.aquaimpex.hu/webshop/product/komplett-szett-112-l.. Ha növényes akit szeretnél akkor viszont tetõt neked kell csináltatni rá, mivel oda már kell 3-4 fénycsõ. Ha van egy jó asztalos ismerõsöd, õ olcsón megcsinálja neked a bútort, a lényeg, hogy tudjon róla, hogy mihez kell és hogy legyen kb. 200 kilós teherbírása. A havi fenntartása (kaja, rezsi) 1-2 ezer forint, szóval nem vészes. Üdv,

Egy 100-120 literes akvárium mennyibe kerül, beszerezéskor és fenntartáskor kb?

Legjobb válasz: Egy 112 literes szett 26e körül van. A jobb boltokban készítenek méretre is, de akkor tetõt nem tudsz rá szerezni. Nem érezhetõ a villanyszámlán.

Egy 112 literes szett 26e körül van. A jobb boltokban készítenek méretre is, de akkor tetõt nem tudsz rá szerezni. Nem érezhetõ a villanyszámlán.
Nekem pont egy 112 literes aksim van, 6800-ért rendeltük újonnan.(üvegfedõvel)Olyan növényt vegyél ami gyorsan nõ, mert abból elég csak pár tõ mivel azok gyorsan benövik az akváriumot. Én kb 1000ft-ért vettem.A a szûrõ és a világitás a drága összesen kb 7000-8000ft.A fentartása már kõnnyû, nem kerül sokba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!