Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül akvárium (55 db)

Mennyibe kerül egy akvárium fenntartása havonta?

Legjobb válasz: Ez sokmindentõl függ, a legfontosabb szempontok: mennyi halad van, mennyi a szobában az átlaghõmérséklet (azaz milyen gyakran kell fûteni az akvárium vizét), milyen gyakran cserélsz vizet, stb. Az akvárium berendezéseinek havi átlagfogyasztását olyan 5-7 ezer Ft-ra tenném. Emellett ott van még az etetés, ami összességében nem kerül sokba (max. párezer Ft). Ha lehetõséged van rá, hogy ingyen muslincát, szúnyoglárvát, stb.-t adj a halaidnak, ezen lehet spórolni.

Ez sokmindentõl függ, a legfontosabb szempontok: mennyi halad van, mennyi a szobában az átlaghõmérséklet (azaz milyen gyakran kell fûteni az akvárium vizét), milyen gyakran cserélsz vizet, stb. Az akvárium berendezéseinek havi átlagfogyasztását olyan 5-7 ezer Ft-ra tenném. Emellett ott van még az etetés, ami összességében nem kerül sokba (max. párezer Ft). Ha lehetõséged van rá, hogy ingyen muslincát, szúnyoglárvát, stb.-t adj a halaidnak, ezen lehet spórolni.
Ha hetente kell cserélned a vizet és sokat ég a világítás+szûrõ hát 20liter kb 7000-8000 30liter kb 10000-12000 80liter jó 15-20ezer forint.
Számold ki! http://ugyfelkapu.elmu.hu/aramdij_kalkulator Ha nehéz lenne a havi fogyasztás kiszámítása, segítek: kiszámolod a berendezések fogyasztásának összegét, átszámítok kW-ba - leosztod ezerrel, egy alatti számot kell hogy kapj ( nekem pl 0, 13 kW 130 wattos fogyasztással ). Ezt megszorzod mondjuk 672-vel - ennyi órából áll egy 30 napos hónap - és megkaptad a havi fogyasztást kWh-ban. A többi már egyénfüggõ, hol hogyan fizetik az áramot, milyen mérõ ( meg áramlopó :D ) berendezés van stb.
Hülye vagyok, négy hetes fogyasztást írtam be, 30 napos fogyasztást 720-as szorzóval számolsz! Bocs!

Mi kell egy akváriumba? Mennyibe kerül a szűrő stb.1halnak hány literes akvárium kell, mennyibe kerülne kb gyakran kell takarítani?

Legjobb válasz: Kell egy akvráiumba. víz,fûtõ,szûrõ,világítás,? A szûrõ ára az akváriumtól függ, a halnak hány literes akvárium kell az ahaltól függ. Hát egy Gyári akvárium be írod a googleba. Am egy Aquael fan1 szûrõ 0-100L-ig (ez szûri a vizet és adja az oxigént) Kb 3.500Ft-4.000 kell egy fûtõ az KB. 2-3.000 ha nem gyári a világítás azt neked kell csinálni a neon csövek körülbelül 5 ezer forint a hal az fajtól függ. http://diszhal.info/ itt meg tudod nézni melyik halnak mennyi víz kell.

Kell egy akvráiumba. víz, fûtõ, szûrõ, világítás, ? A szûrõ ára az akváriumtól függ, a halnak hány literes akvárium kell az ahaltól függ. Hát egy Gyári akvárium be írod a googleba. Am egy Aquael fan1 szûrõ 0-100L-ig (ez szûri a vizet és adja az oxigént) Kb 3.500Ft-4.000 kell egy fûtõ az KB. 2-3.000 ha nem gyári a világítás azt neked kell csinálni a neon csövek körülbelül 5 ezer forint a hal az fajtól függ. http://diszhal.info/ itt meg tudod nézni melyik halnak mennyi víz kell.
Attól függ, mekkora akvit akarsz. 1 halat nemigazán lehet tartani, mert a kisebbek rajhalak, a nagyobbaknak meg nagy akvárium kell, és õk is társas lények. Meg gondolom nem egy 800 literes sügeressel akarsz kezdeni. Klasszikusan a Betta splendens hímet szokták egyedül tartani, õ el is van egyedül, legefeljebb az ingerszegény környezet ellen kell neki tükrözni néha. Egy Bettás akvinak elég 30 liter, és hát a szûrõ, meg a világítás (utóbbi a növények miatt fontos) drágítja meg. De olyan 15.000-bõl szerintem ki lehet hozni mindenestõl, új dolgokkal. Amúgy ilyenek kellenek bele: Aljzat, növény, szûrõ, fûtõ, világítás. Meg néhány kiegészítõ: hõmérõ, háló, kaja, víz tesztek (az elején jól jön) polifoam... stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen .

Mennyibe kerül egy 40, 50L-es akvárium?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy hol veszed.Valahol 70Ft/L egy akvárium,valahol 90Ft/L.Tehát egy 40literes aksi egy olyan helyen,ahol 70Ft/L egy akvárium,2800Ft-ba kerül.Egy 50literes aksi,ha pl.90Ft/L,akkor az már 4500Ft.:)

Attól függ, hogy hol veszed.Valahol 70Ft/L egy akvárium, valahol 90Ft/L.Tehát egy 40literes aksi egy olyan helyen, ahol 70Ft/L egy akvárium, 2800Ft-ba kerül.Egy 50literes aksi, ha pl.90Ft/L, akkor az már 4500Ft.:)


Mennyibe kerül egy normál méretõ akvárium, semmi díszítõ elemmel, dekorációval és mennyibe kerül még hozzá egy kis ékszerteknõs?

Legjobb válasz: Nincsen olyan, hogy normál méret mert mindenkinek más az a méret.Az akváriumokat literre adják és az üveg vastagsága is számít. Az árak változnak gyártónként.Neked cirka 20-30 literes edényre lehet szükséged, a teknõshöz azonban szerintem nem akvárium hanem terrárium kellhet. Az arányaiban tér el az akváriumtól.Szakmai tanácsot a díszállat kereskedõk szívesen adnak(fõként mint reménybeli vevõnek). A legvékonyabb (4mm) üvegbõl olyan 55FT/lit körül ragasztják meg neked.A teknõs árát olyan 2-3000Ft felettire becsülöm, de esetleg kifoghatsz jobb ajánlatot.

Nincsen olyan, hogy normál méret mert mindenkinek más az a méret.Az akváriumokat literre adják és az üveg vastagsága is számít. Az árak változnak gyártónként.Neked cirka 20-30 literes edényre lehet szükséged, a teknõshöz azonban szerintem nem akvárium hanem terrárium kellhet. Az arányaiban tér el az akváriumtól.Szakmai tanácsot a díszállat kereskedõk szívesen adnak(fõként mint reménybeli vevõnek). A legvékonyabb (4mm) üvegbõl olyan 55FT/lit körül ragasztják meg neked.A teknõs árát olyan 2-3000Ft felettire becsülöm, de esetleg kifoghatsz jobb ajánlatot.
Az akvárium is megfelel a teknõsnek! Én is abban tartottam a teknõseimet, csak volt egy sziget féleségük ami alá bemászhattak, vagy amire felmászhattak napozni :D Lámpára is szükségük van, hogy D vitamint kapjanak a fénytõl, és a D vitamin pedig arra kell, hogy a Kálcium amit kapnak (lehet kapni valami olaj féleséget, amivel be kell kenegetni a teknõs páncélját), bejusson a páncélba. Az ár pedig nagyban függ attól, hogy milyen boltban/helyen vásárolsz.
Nincs olyan, hogy kis ékszerteknõs. Illetve átkozottul gyorsan megnõ. Egy év alatt eléri a kistányér, két év alatt a levesestányér méretet. Ehhez pedig nem átlagos méretû akvárium kell. Megvenni korábban egy kicsit arra jó, hogy amikor kéne a nagy, nem lesz rá elég pénz. Használtan már 10 ezer körül vehetsz kifejlett teknõsnek megfelelõ akvaterráriumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Karácsony és újév után megyek is megvenni, a kisállat kereskedésbe! :-)
egyedül meghal kell neki egy társ az enyém nem evett és depis volt egyedül

Mennyibe kerül egy hörcsög és melyik fajtát ajánlanátok ha van már akvárium és kerék is akkor mi kell még?

?

Legjobb válasz: Egy dzsungi nálunk Egerben 900 körül van, de ez nagyon boltfüggõ, bár érdemesebb tenyésztõtõl keresni, õk van, hogy ingyen adják. De ha menteni szeretnél, akkor boltból hozod õket, nem lesznek kígyóeledelek. Az arany talán 300(?) körül van, rájuk ez szintén igaz, talán õket nem olyan könnyen dobják a kígyóknak mint a dzsungikat. Hogy melyiket veszed, az függ tõled, meg hogy mekkora az akvárium. Ha kisebb, akkor dzsungit, ha nagyobb, akkor arany, ezen kívül amelyik tetszik. Keréken kívül vegyél házikót, azt vattával béleld, vegyél rágókövet vagy rágórudat, illetve rakj be wc papír gurigát, azzal béleli a házát, és szeretik rágcsálni is. Sok örömet hozzájuk:)

Egy dzsungi nálunk Egerben 900 körül van, de ez nagyon boltfüggõ, bár érdemesebb tenyésztõtõl keresni, õk van, hogy ingyen adják. De ha menteni szeretnél, akkor boltból hozod õket, nem lesznek kígyóeledelek. Az arany talán 300(?) körül van, rájuk ez szintén igaz, talán õket nem olyan könnyen dobják a kígyóknak mint a dzsungikat. Hogy melyiket veszed, az függ tõled, meg hogy mekkora az akvárium. Ha kisebb, akkor dzsungit, ha nagyobb, akkor arany, ezen kívül amelyik tetszik. Keréken kívül vegyél házikót, azt vattával béleld, vegyél rágókövet vagy rágórudat, illetve rakj be wc papír gurigát, azzal béleli a házát, és szeretik rágcsálni is. Sok örömet hozzájuk:)
Azt értem hogy ami K-betûvel kezdõdik(zöldség) azt nem szabad neki mert felpuffad tõle és XP(de káposztát ehet)de Kelkáposztát már nem ehet!(csak káposzta)és ilyeneket pl nem ehet:kelkáposzta karalábé krumpli karfiol stb.
Meglehet venni, de ott sajnos nagy a beltenyészet, hozzánem értés.. és lehet hogy vad lesz a höri (harapni, vagy sípolni fog ha hozzányúlsz..) vagy pedig beteg. NEkem amit az állatkereskedésbõl vettem hörit, max 1 évig élt és idegbeteg volt. Szerintem keress tenyésztõt, egy csomó van mindenfele, használd a googlet.:) Sokkal jobban jársz, mert õk szelíd höriket adnak, értenek hozzájuk és garanciát is adnak rá. (hogy nem lesz beteg..stb) arról nem beszélve hogy feleannyiért vehetsz és több színbõl választhatsz hörit mint az állatkereskedésben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat valószínûleg a dzsungáriait fogom választani állatkereskedésben meglehet venni?
Kedves utolsó, mit értesz azon, hogy K-betûs zöldség.
Én a dzsungit javaslom, õk nagyon aranyosak :) Egy ilyen nálunk 700-800 körül van. Ha van akváriumod ( bár a ketrec sokkal jobb szerintem ) és kereked is, vegyél neki önitatót, házat és rágókövet. Kell még alom is, meg hörcsögöknek való magkeverék. Sok sikert, és örömöt a hörivel!!!!
Ha a dzsungikat választod én tudok egy olcsó és szupi tenyésztõt. Szinte az összes színben van kicsinye..:) http://dzshorik.freebase.hu/
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Dzsungáriai törpehörcsög! A legaranyosabbak.^^ Annyit lehet rajtuk nevetni.:) Szelídek.
Hello! Az áruk a kortól és fajtától függ. 300 Ft - 1500 Ft-ig kaphatóak. Én a dzsungáriai törpehörcsögöt ajánlanám, mivel szelíd és játékos. Nekem körülbelül hat éve vannak ilyenjeim, jó körülményekközött 3-4 évig élnek. A dzsungáriai törpehörcsög kevésbé rendelkezik szaggal, mint nagyobb társai, hetente elég takarítani. Remélem segítettem, sok szerencsét a hörcsögökkel.
Értem és köszönöm.Ezekbõl én sem adtam eddig, de viszont kukoricát és kókuszt igen, fõleg nyersen amikor még gyenge.Azt sem kaphat?

Bohochal mennyibe kerül, illetve 2 - 3 darabot mekkora méretű akváriumban kell tartani és milyen feltételekkel?

Legjobb válasz: Ugye tudod, hogy a bohóchalnak tengeri akvárium kell, ami gyárilag 300ezer alatt nincs, és házi DIY megoldásban is 10 fölött jön ki, a nehézségérõl, és bonyolultságáról nem is szólva. Maga a bohóchal a (berendezett) akvárium árához képest aprópénz, 2000-3000 forint körülbelül. De kell rentgetek élõkõ, aminek több ezer forint kilója, és itt nem 4-5 kilóról van szó. Kellenek még korallok, amik is 7-8000 fölött kezdõdnek.

Ugye tudod, hogy a bohóchalnak tengeri akvárium kell, ami gyárilag 300ezer alatt nincs, és házi DIY megoldásban is 10 fölött jön ki, a nehézségérõl, és bonyolultságáról nem is szólva. Maga a bohóchal a (berendezett) akvárium árához képest aprópénz, 2000-3000 forint körülbelül. De kell rentgetek élõkõ, aminek több ezer forint kilója, és itt nem 4-5 kilóról van szó. Kellenek még korallok, amik is 7-8000 fölött kezdõdnek.
... Meg persze anemónák, mert szinbiózisban élnek.
jav, nem 10 hanem 100.

Mennyibe kerül egy tengeri akvárium? Mekkora akvárium kell egy bohóchalhoz? Milyen felszerelések kellenek bele?

Legjobb válasz: Hable most csinált :) Kérdezd õt :) Elõzõ kérdést nézd meg!

Hable most csinált :) Kérdezd õt :) Elõzõ kérdést nézd meg!
Az elõzõbe nem azok vannak. Abba gobidon-gébek vannak. :) A bohóchalnak minimum 100 literes akvárium kell, a felszereléseket majd remélem leírja neked hable. :D
Nekem leginkább úgy tûnik, hogy 200 literes akváriumban 2db bohóc elfér, úgy 2-3 éves koráig, amikor még olyan 5-6 centisek. De egy nagyobb halnak, mondjuk egy 16 évesnek, már nagyobb akvárium kéne. Persze valószínûleg nem döglik meg kisebb helyen sem, mert mások is tartják úgy, legfeljebb csak mérgelõdik a hal, és eléggé ki tudja mutatni ha rossz kedve van.
Keress rá, már sok ilyen bohóchalas kérdés van.
A kérdező hozzászólása: Hu, ez igazán értékes válasz volt.. nagyon sokat segitett :oo

Szerintetek halat vegyek vagy hörcsögöt? A halnak a felszerelése:fénycső, szűrők, akvárium, vízmelegítő, hőmérő stb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Ez rajtad múlik. Én a halat ajánlom egy igényes jól megvilágított akvárium nagyon fel tudja dobni a nappalit/szobát. Szerintem kezdésnek 10-15.000-bõl kijössz aztán lehet majd bõvíteni.

Ez rajtad múlik. Én a halat ajánlom egy igényes jól megvilágított akvárium nagyon fel tudja dobni a nappalit/szobát. Szerintem kezdésnek 10-15.000-bõl kijössz aztán lehet majd bõvíteni.
Megvan már az akvárium?
Azért azt cáfolnám hogy a hörcsög betegséget terjeszt. Az alvás meg, hát ki tudja. Egy olcsóbb szûrõ is tud ám zakatolni. Egy légpumpával mûködtetett szivacsszûrõrõl nem is beszélve. :D Egyébként én írtam, hogy 15 ezerbõl kijöhet az akvárium. De azt is írtam, hogy a berendezésre, növényekre, halakra még egyszer ennyit el lehet költeni, szóval a 30-35 ezer ft a helytálló. A fenntartási költsége már elenyészõ ehhez képest. Nekem egy 30l-es nanom van garnélákkal, kiszámoltam egyszer régebben már, hogy mennyi a havi kiadásom. Olyan 400ft jött ki mindenestül, áram, víz, kaja, stb. Azért csak ennyi, mert nem kell fûtõ télen. :D
Hörit vegyél, én most egeret szeretnék:)
"Rágcsálók vizeletével terjed a leptospirosis. A betegség magas lázzal, esetenként súlyos, halálos máj- és veseelégtelenséggel, savós agyhártyagyulladással jár." meg még rengetek betegség , ja plusz a höri tuti hogy megfog harapni míg hozzá szoktatod a kezedhez de utána is lehetséges , aztán ha nem kezeled le kellõen hejaj .... ja és borzalmas hangosak , egy szûrõnél 1000 szer hangosabb :)
Má bocs emberek de etty hal az csak ilyen hal és nem csinál ám semmit.Csak hápog. Egy hörcsök meg jófej meg izgi me sosem tudod mit tanul meg, nagyon okos állat.Az enyém kiri volt, mindennap játszottunk, és puha volt a bundája.
A hörcsög egy nagy sz*r. Ha rágcsálót akarsz akkor tengerimalacot vegyél, de amúgy meg ne rágcsálót, hanem akváriumot.
A höri nem szar és a hal nem hápog. Betegséget meg el lehet kapni bárkitõl az utcán is, ha valakinek gyenge az immunrendszere.
höri bizony [email protected] nem hiába 800 ft :) jelentéktelen .... meg minek veszel hö9rcsögöt menjél ki a házból és fogjál közönséges házi egeret vagy házi patkányt mert különbség nem sok van ...
ha bundás izéket akarsz akkor nyulat vegyél vagy csincsillát én a csincsillát ajánlom mert rettentõ értelmes haveromnak van és kint szaladgál a lakásban és nem rág meg semmit ha piszkítani a kell elvégzi a ketrecébe majd jön ki megint szaladgálni ja meg ugat is :)
amúgy meg szerintem ha még nincs állatod vegyél kutyát :)
Ezek a kultúrválaszok... *facepalm* Kedves kérdezõ! Mire van inkább igényed: simogatható jószágra vagy egy darab természetre, ami ugyan szép és szórakoztató, de nem lehet simogatni? Az sem mindegy, hogy mennyi pénzt szánsz rá, erõs a gyanúm, hogy a felszerelés egy hörcsögnek olcsóbb, mint egy akvárium felszerelése. Ha komolyan gondolkodol akváriumban, akkor menj fel az akvarista.hu-ra ott vannak ingyenesen letölthetõ e-könyvek, amik elmagyarázzák az alapokat. Az általánosításokat meg hagyjuk. Találkoztam már jól nevelt hörcsöggel, aki békésen elmászkált a kezemen/karomon és olyan csincsillával, ami azzal szórakozott, hogy kitorpedózta az ürülékét a ketrecbõl és megrágta a fõbérlõ rattan bútorát. És a halak is terjeszthetnek emberre veszélyes fertõzéseket, ritka, de elõfordul.
25 ös minden tudó megjött :D k. okosnak érzed magad :) lényegében azt írtad le mint a többiek ....
hörcsögöt nem vennék 1. semmirekellõ állat nem szép , nekem nem tetszik 2. betegséget terjeszt 3. ha elszabadul a lakásban mindent gajra tesz 4. éjjel ha szobádban van vagy ha közel van hozzá nem tudsz tõle aludni mert furr farag stb... én nem költenék rá az biztos ...
Mi a probléma vele? :D Ittvannak a felszerelések, meg az is, hogy mennyibe kerül. A válaszom meg egyértelmûen a halra szavaz, tehát máris megválaszoltam mind a két kérdést.
hörcsögöt
Mi teknõst akartunk, de végül tengerimalacok lettek és nem bántuk meg. Ketten vannak és nagyon cukik, sokat lehet velük játszani, míg a teknõssel, és a halakkal nem lehet.
A hörcsöggel személyesebb kapcsolatot tudsz teremteni. A halak többe kerülnek. Viszont az akvárium tartás is jó hobbi.
Akvarisztika az egy komoly dolog de ha azt csinálod az sokkal szebb mint egy hörcsög egy terráriumban de a pénz az attól függ mekkora akváriumot akarsz!
A legolcsóbb, mûködõ dolog újonnan is minimum 15-20ezer ft lesz, ha akváriumot is akarsz. És ehhez jön még a berendezés, meg maguk a halak, növények. Durva, de erre akár még egyszer ennyit is el lehet költeni. :D A hörcsög felszerelse egy ketrecbõl áll, az olyan 6-7 ezer ft lehet azt hiszem.
Bár hogyha ez a kérdés felmerült benned, akkor én inkább azt mondanám, hogy hörcsög. A halazás nem feltétlenül háziállat-tartás, inkább hobbi, a természet szeretete, az otthon dísze.
Meg az akvarisztika jóval költségesebb is. A hörcsögnek meg inkább ketrecet vegyél, ne terráriumot.
Igen, pont ez jutott eszembe nekem is, ahogy olvasom a válaszokat. Egy halas akvárium nem jön ki 15 ezerbõl. Házi barkácsolás nélkül semmiképpen. Inkább 35.000-bõl, ha mindenbõl újat veszel. Ha mindent jól csinálsz, a fenntartása nem túl költséges.
Hát igen a höri az olcsóbb.
http://kepfeltoltes.hu/view/130218/nemtulolcsp_www.kepfeltol.. Nem lett a legolcsóbb, az alapja az amit én csinálnék, mellette meg ottvan, amit lehet olcsóbban, vagy egyáltalán nem is kell. (tehát kell, csak nem létszükséglet) :D
Akv ez így nem jó ha te állítasz össze neki egyet mert azt se tudja még hogy eszik-e vagy isszák azt amit küldtél!Majd ha úgy döntött hogy akvarizálni fog akkor majd utána olvas és tudni fogja hogy õ mit akar mit tehet meg és mit engedhet meg magának akkor majd tesz fel megint egy kérdést hogy jó ez így?!
A halak sokkal szebbek, attól hogy nem lehet játszani velük. De lehet õket csodálni, ahogy úszkálni.

Mennyibe kerül egy tengeri akvárium berendezése?

Méretben a leget? legkisebb és lehet? legolcsóbbra gondolok. És melyek azok a tartozékok ami miatt olyan drága mulatságnak tartják? És a havi fenntartási költségre is kíváncsi lennék! (légyszi azt is jelezzétek, ha személyes tapasztalat)

Legjobb válasz: Attól függ, hogy halat akarsz e tartani, mert ha nem kell hal, akkor jóval egyszerûbb a dolog. Pl elég egy 50 literes sima akvárium egy sima szûrõvel, de akkor is a legalapabb, hogy elsõ körben egy ozmo szûrõ kéne venni, (a legolcsóbb 23ezer Ft), vagy állandóan vásárolgatsz sok flakon ioncserélt vizet, mert az is jó hozzá. Az a lényeg, hogy a sót lágy vízzel kell keverni, a csapvíz nem jó neki. Mondjuk remeterákot így lehet szerintem kis helyen is tartani, egy kis élõkõvel, egy zsák élõtalajjal, és akkor már egybõl csigák meg tengericsillag is lesz benne mert ilyen apró cuccok vannak az élõtalajban, és ezek lehabzó nélkül is eléldegélnek. Veszel bele néhány makro algát. A rák pl szereti enni a vörös algát, meg fagyasztott kaját is lehet neki adni.

Attól függ, hogy halat akarsz e tartani, mert ha nem kell hal, akkor jóval egyszerûbb a dolog. Pl elég egy 50 literes sima akvárium egy sima szûrõvel, de akkor is a legalapabb, hogy elsõ körben egy ozmo szûrõ kéne venni, (a legolcsóbb 23ezer Ft), vagy állandóan vásárolgatsz sok flakon ioncserélt vizet, mert az is jó hozzá. Az a lényeg, hogy a sót lágy vízzel kell keverni, a csapvíz nem jó neki. Mondjuk remeterákot így lehet szerintem kis helyen is tartani, egy kis élõkõvel, egy zsák élõtalajjal, és akkor már egybõl csigák meg tengericsillag is lesz benne mert ilyen apró cuccok vannak az élõtalajban, és ezek lehabzó nélkül is eléldegélnek. Veszel bele néhány makro algát. A rák pl szereti enni a vörös algát, meg fagyasztott kaját is lehet neki adni.
És ehhez a verzióhoz nem kell különleges lámpa sem, a makroalgák megvannak sima daylight izzó alatt (30 Watt).

Mennyibe kerül egy édesvízi akvárium, úgy, hogy még kezdő vagyok?

Legjobb válasz: ÉS, hogy mennyi pénzbe kerül?

A kérdező hozzászólása: ÉS, hogy mennyi pénzbe kerül?
Attól függ, hogy hány literes 25 literes 15.000-23.000ft-ig terjed, de ebbe a méretbe legfejjebb csak 5db guppy-t VAGY neonhal (ebbe bele fér a 7db)!!! De csak külön-külön!!!!!
Meg egy érdes cápa, de csak darabokban!!! Nem az számít mennyire vagy kezdõ, hanem hogy mekkora akváriumot akarsz. Elsõre én 70-100 körülit javaslok. Azt 40-50-bõl már elég jól meg lehet csinálni. Jó technikával, berendezéssel, élõlényekkel.
Ráadásul 70 literben már valóban tartható pl Neonhal.
egy kezdõnek egyszerübb halat ajánlanék Xifó molly platti guppy vagy vitorláshalak meg neonok.Én kezdõ akv.egy 45 literes volt (egyébként van is) házi barkács lámpával ez ugyy össze téve akvárium:4000Ft világitás:6000Ft(minõségi akvárium lámpa nagyon jó)Aljzat:5000Ft(ez is tud jó lenni JBL Manado+ Egy kics általános soderes talaj)Növények:5000Ft (legalább is nálunk)Halak:3000Ft(nálunk drága más holez olcsobb)
hány liter? üvegtetõ elég vagy mûanyagtetõs? a mûanyag tetõ elég drága. de vehetsz használtat is az jóval olcsóbb és z eladó félnek már van róla tapasztalata is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!