Találatok a következő kifejezésre: Mennyibe kerül a törzskönyv (13 db)

Tenyésztőtől származó fajtatiszta labrador kutyusnak hogyan lehet csináltatni, és körülbelül mennyibe kerül a törzskönyv?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy egy kutya törzskönyvet kaphasson, törzskönyvezett szülõktõl kell, hogy származzon. A törzskönyvet csak a tenyésztõje tudja kiváltani utólag, de ennek megvannak a szabályai. A Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületének törzskönyvezési szabályai szerint: "Egy alomból származó kölyköket csak egyben, egy alkalommal lehet regisztráltatni. Ha a kölykökrõl 6 hónapos korukig nem kerül beadásra „Alombejelentõ”, akkor csak DNS vizsgálat birtokában lehet a regisztrációt elvégeztetni."

Ahhoz, hogy egy kutya törzskönyvet kaphasson, törzskönyvezett szülõktõl kell, hogy származzon. A törzskönyvet csak a tenyésztõje tudja kiváltani utólag, de ennek megvannak a szabályai. A Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesületének törzskönyvezési szabályai szerint: "Egy alomból származó kölyköket csak egyben, egy alkalommal lehet regisztráltatni. Ha a kölykökrõl 6 hónapos korukig nem kerül beadásra „Alombejelentõ”, akkor csak DNS vizsgálat birtokában lehet a regisztrációt elvégeztetni."
Ha tenyésztõtõl származna akkor lenne törzskönyve! Tenyésztõ csak türzskönyvvel, chippel és két oltással ad kutyát!

A Border Collie lakásba vagy kertbe való? És mennyibe kerül körülbelül törzskönyvvel vagy anélkül?

Legjobb válasz: Tartható lakásban is és kertben is, bár szerintem minden kutyának szüksége van a gazdi közelségére, így a kertes házakban is a kinti-benti tartást preferálom. De akárhol is van tartva, rengeteg a mozgásigénye. A törzskönyv nélküli részre nem térek ki, hisz egészséges, fajtatiszta kutyád csak akkor lesz, ha az törzskönyvezett és jó kennelbõl kerül ki. 90-100 ezer forinttól már lehet kapni

Tartható lakásban is és kertben is, bár szerintem minden kutyának szüksége van a gazdi közelségére, így a kertes házakban is a kinti-benti tartást preferálom. De akárhol is van tartva, rengeteg a mozgásigénye. A törzskönyv nélküli részre nem térek ki, hisz egészséges, fajtatiszta kutyád csak akkor lesz, ha az törzskönyvezett és jó kennelbõl kerül ki. 90-100 ezer forinttól már lehet kapni
Törzskönyv nélkül NEM border Collie. Csupánegy kutya, aki úgy néz ki. A törzskönyv írja alá, hogy az a fajta tényleg az a fajta. Amúgy kezdõ kutyásnak nem ajánlom, mert nehéz tartani.Nem azt a naponta egy séta és kész kutya. Tanítani kell, szünet nélkül, különben bedilizik. Sportolni kell vele rendszeresen, le kell mozgatni, fizikailag, és szellemileg is. Nagyon jó az agilityben, a Frisbeeben, és a Terelésben. A DogDancingben is jeleskedik azt kötelezõ csinálnod vele. Szóval nem egy egyszerû kutya.
Juhászkutya csak kertbe való és még amellett is rendszeresen el kell vinni sétálni. Nagyon nagy a mozgásigénye.
A mienk bent lakik amikor akar kimehet. Az ara valtozo....tk nelkul is van 20-40.000ft ig es tks is kaphato 50 000-es szazezres osszegert. Nyilvan a minoseg szamit. Nekem 30.000es van, a szulok tksok, ok nem mert nem tenyesztesi cellal szulettek es ugyan olyan okos. Azert nem dobtunk ki 100ezreket hogy kint szaladgaljon a kertbe
Elsõ kommentelõ: Miért ne volna border collie??? A munkabordereknek minek törzskönyv? Rengeteg kutya hasonlít a bordrekre de nem feltétlen minden törzskönyvetlen border collie korcs. Az én borderem reggeltõl mondhatni egyedül van 3-4ig és d.u foglalkozok vele. Általában napi 1 órát sétálok vele, közbe el van engedve és futhat amerre akar. Néha elviszem kutyasuliba és agilityzünk. Házba nem való de ismerek több borderest is akiknek a kutyája szívesen van a lakásban. Külföldi ár: 800-1200 euró közt van, itt picit olcsóbb.

Mennyibe kerül kutyához minden vizsgálattal együtt a törzskönyv?

Legjobb válasz: Törzskönyvhöz nem kell vizsgálat. 2 törzskönyves kutya kölykének jár a törzskönyv. Természetesen fizetni kell érte.

Törzskönyvhöz nem kell vizsgálat. 2 törzskönyves kutya kölykének jár a törzskönyv. Természetesen fizetni kell érte.
Ha tenyésztõnél születnek a kölykök, akkor tesz egy alombejelentõt a meo-nál, így kap 5500ft/kölyök törzskönyvet.
5500 ft. Minden vizsgálat nélkül.
Lehet, hogy a vizsgálat alatt a kérdezõ a tenyésszemlére gondolt. Ha ez a papír nincs meg mindkét szülõnek, akkor a kölykök csak felülbélyegzett tk-et kaphatnak, ami ráadásul kb. a duplája. Nem tudom, jelenleg mennyi egy tenyészszemle díja, de gondolom kb. 5-7000 Ft körül lehet.
A tsz 6 ezer. Még.


Mennyibe kerül egy yorkinak a törzskönyv, meg a chip?

Külön-külön irjatok meg legyszives!

Legjobb válasz: Hülyeség. Származási lapot kizárólag a tenyésztõ válthatja ki. Normális tenyésztõ (nem szaporító kisiparos) ezt meg is teszi. A törzskönyv ára 60 napos korig 4500Ft. Ebben benne van a chip ára is, az állatorvos max a berakásért kérhet el 1-2000Ft-ot (nem szoktak) Lásd itt: http://www.kennelclub.hu/info/index.html Akinek 10-20000Ft-ért akadnak törzskönyvet adni, ott valami nem OK. Valószínûleg lopott/érvénytelen/hamisított, esetleg valami házilag készített (azaz semmit nem érõ) adnak ennyiért.

Hülyeség. Származási lapot kizárólag a tenyésztõ válthatja ki. Normális tenyésztõ (nem szaporító kisiparos) ezt meg is teszi. A törzskönyv ára 60 napos korig 4500Ft. Ebben benne van a chip ára is, az állatorvos max a berakásért kérhet el 1-2000Ft-ot (nem szoktak) Lásd itt: http://www.kennelclub.hu/info/index.html Akinek 10-20000Ft-ért akadnak törzskönyvet adni, ott valami nem OK. Valószínûleg lopott/érvénytelen/hamisított, esetleg valami házilag készített (azaz semmit nem érõ) adnak ennyiért.
mind a ketto kb 20ezer forintba kerul
Ja, és persze chip-et törzskönyv nélkül is kaphat (ajánlott is, biztosabb megoldás, mint a biléta amuit bármikor elveszíthet). Magában ennek az ára 3-4000Ft körül van. Errõl az állatorvos tudna pontosabban tájékoztatni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm az infokat!
MI PONT MA TALÁLTUNK EGY YORKIT.(NEKÜNK MÁR VAN KETTÕ EZÉRT NEM MARADHAT)HOLNAP VISSZÜK DOKIHOZ.REMÉLEM VAN CHIPJE, ÉS MEGLESZ A GAZDIJA.

A törzskönyvet ha kérek a kutyushoz mennyi idő alatt készítik el? Úgy hallottam, hogy lehet több hónap is. A tenyésztő készíti el vagy ki adja ki a törzskönyvet?

Legjobb válasz: A tenyésztõ jelenti be az almot és törzskönyvezteti a kutyákat, a gazdának elviekben nem kéne ezt megtenni, mert 8 hetesen, 2 oltással és törzskönyvvel kapja a kutyát a tenyésztõnél. Örökbefogadott vagy bizonytalan eredetû kutyánál nem adják meg utólag sem. Fajtatisztáknál utólagosan lehet 1 éves korig kiváltani (aszem,de lehet hogy 6 hónapos korig) de csak akkor, ha a kutya szülei törzskönyvesek (kell a fénymásolat) ezek után már a szülõi tk és DNS-vizsgálat (nem kevés pénz) is kell, ha utólag akar valaki törzskönyveztetni.

A tenyésztõ jelenti be az almot és törzskönyvezteti a kutyákat, a gazdának elviekben nem kéne ezt megtenni, mert 8 hetesen, 2 oltással és törzskönyvvel kapja a kutyát a tenyésztõnél. Örökbefogadott vagy bizonytalan eredetû kutyánál nem adják meg utólag sem. Fajtatisztáknál utólagosan lehet 1 éves korig kiváltani (aszem, de lehet hogy 6 hónapos korig) de csak akkor, ha a kutya szülei törzskönyvesek (kell a fénymásolat) ezek után már a szülõi tk és DNS-vizsgálat (nem kevés pénz) is kell, ha utólag akar valaki törzskönyveztetni.
A törzskönyvet a tenyésztõ kéri meg és a 2 hónapos kutyával együtt kapod meg. Ne hidd el, ha a tenyésztõ azzal védekezik, hogy még nem érkeztek meg a törzskönyvek, de azért fizess és hozd el a kutyát, ráadásul szerzõdés (írásos nyom) nélkül. Az ilyen törzskönyvek érdekes módon soha nem szoktak megérkezni.
Hello. Szerintem annak a kutyának nincs törzskönyve. Lehet hogy átvágtak.
Ajándék kutyának ne nézd a fogát... de esetleg menjél el a tenyésztõhöz, akitõl van. Oltási lap megvan?
A kérdező hozzászólása: A kutyának megvan az oltási lapja a füle be van tetoválva.
Tetoválási szám alapján érdeklõdjetek a MEOE-ben, hogy ki volt a tenyésztõje, vagy ha tudjátok a törzskönyvi nevét, abbõl kiderül a kennelnév ahol tenyészették, és így megtalálhatjátok a tenyésztõt. Õ kérhet másolatot, de ez 8000Ft-be kerül. Mivel sok visszaélés volt ezzel, már csak a tenyésztõ kaphatja meg a másolatot, ezért mindenképpen meg kéne találni, hogy hol született. De ha nem akartok vele kiállításra járni/teyészteni, akkor annyira nem fontos a származási lap.

Ha akarok venni egy 125 ccm es rendszámos Honda NSR-t akkor azt mennyibe kerül átiratni a nevemre? ÉS ha van már törzskönyve abbol megint új kell? Vagyonszerzési illeték kell?

Legjobb válasz: http://gyorshajtaskalkulator.co.cc/atirasi_koltseg_kalkulato.. 29750ft kb és igen kapsz uj törzskönyvet is ami a te nevedre szól!

http://gyorshajtaskalkulator.co.cc/atirasi_koltseg_kalkulato.. 29750ft kb és igen kapsz uj törzskönyvet is ami a te nevedre szól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

A cane corso-nak a fülét vágni szokták? és mennyibe kerül törzskönyv nélkül?

Legjobb válasz: Corsot venni törzskönyv nélkül,ergó szaporítótól finoman szólva is rizikós.. Most van örökbe fogadható kölyök,és felnõtt kutya is fajtatiszta corso: http://gallery.site.hu/u/canecorso_mentes/canecorsomentes/

Corsot venni törzskönyv nélkül, ergó szaporítótól finoman szólva is rizikós.. Most van örökbe fogadható kölyök, és felnõtt kutya is fajtatiszta corso: http://gallery.site.hu/u/canecorso_mentes/canecorsomentes/
Nem vennék törzskönyv nélkül. Nagy a kockázat, hogy valamilyen betegsége lesz. Természetesen a törzskönyv se biztosíték, de így kisebb az esély rá.
Vágni szokták, bár az enyémnek nem vágattuk le. Szerintem felesleges, így is gyönyörû. Mi ingyen hoztuk el egy nõtõl, akinek volt 2 canéja és születtek kölykök. Meg akart szabadulni tõlük, mert nem tervezték és költözés közepén voltak. Amúgy a fajtamentés jó ötlet, elég sok kutya van most.
Igen, szokták vágni. Nekem konkrétan vágottan tetszik. 80-90ezer forinttól már kaphatsz törzskönyves corsot, de nagyon nézd meg honnan veszed. Fajtamentõknél Treff és Pikk és Jenna már gazdinál vannak. Viszont a babáknak még nincs gazdijuk, igaz õk keverékek, de ez egy kicsit sem látszik még rajtuk.

Mennyibe kerül utólag a törzskönyv?

Legjobb válasz: Törzskönyeztetni a kutya 1 éves kora elõtt lehet, és csak az törzskönyveztetheti aki a tenyésztõ volt! A kiskutya mindkét szülõje kell, hogy rendelkezzen törzskönyvvel. Remélem segítettem! Ha érdekel még valami, írj priviben!

Törzskönyeztetni a kutya 1 éves kora elõtt lehet, és csak az törzskönyveztetheti aki a tenyésztõ volt! A kiskutya mindkét szülõje kell, hogy rendelkezzen törzskönyvvel. Remélem segítettem! Ha érdekel még valami, írj priviben!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!